בדיקת אולטרסאונד עקב כאבים בחזה בעצמות החזה ובשדיים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/10/2019 | 19:00 | מאת: רורו

שלום עשיתי בדיקת us שדיים עקב כאבים בשד.. להלן מה שרשמה לי הרופאה הופנתה לכירורג שד.. זאת פעם ראשונה שלי ואני מאוד מודאגת. אני בת 27 ואימא ל3 ילדים קטנים בשמאל בשעה 5 איזור פיברוגלנדולרי דימוי גוש, רושם שפיר b2 . בימין בשעה 2 רקמה עם תהודה נמוכה בוקרט 0.7 סמ b2. בשעה 8 רקמה עם תהודה נמוכה 0.7 סמ b2. בשעה 2 רקמה סדירה חלקית 0.5 סמ. כנראה שפיר. ונרשם לי למעקב תקופתי. אנא תגובתם המהירה. תודה מראש

הי, נשמע שהממצאים אינם מדאיגים, יש דירוג של רדיולוגים (המומחים ברנטגן) לממצאים בשד ולפענוח יש את הדירוג B. שסיכון מזערי לממאירות (פחות מ1%). כמובן כדאי שכירורג/ית יבדוק אותך כדי להתרשם ממש ולראות את תוצאות הUS ממש ולהסביר. אבל כנראה מדובר בציסטות (שהן ממצא לחלוטין לא מדאיג) שזה מתאים מפני שגורמות כאבים. בריאות שלמה

מנהל פורום סרטן השד