האם להפסיק לקחת לטרוזול

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/10/2019 | 10:16 | מאת: חמי

שלום רב. לפני 8 שנים גילו לי גוש בשד השמאלי. Invasive ductal carcinoma grade 3 גודל הגידול-2.5 ס"מ ,אסטרוגן-Observed in greater than 75% (score 4 rang 1-4) פרוגסטרון- Observed in 25% (score 1 ange 1-4) KI67-גדול מ50 אחוז בלוטות לא נגועות, בת 57 כיום, אחרי כימו AC וטקסול. מסטקטומי ושחזור בשני השדיים. נשאית ברכה 1 ,במעקב במרפאת נשאיות. הוצאתי שחלות. אחרי שנתיים וחצי של טמוקסיפן נתבקשתי לעבור לחמש שנים לטרוזול. עכשיו ,בחלוף 5 שנים, נאמר לי להפסיק עם הלטרוזול. ברצוני לדעת בבקשה :1.האם זה הפרוטוקול המקובל היום? 2.קראתי מחקרים שבהם נאמר שיש לקחת כדורים במשך 10 שנים ולא שבע וחצי. על מי זה חל? 3. האם יש משמעות בענין זה להיותי נשאית ולKI 67 הגבוה? 4. הבנתי שגידולים הורמונליים נוטים לחזור אחרי הרבה שנים- מה יגן עלי מפני זה? תודה רבה

הי חמי, אני קוראת מה שאת כותבת, מבינה לגמרי את ההתלבטות ולמרות שאני מעורבת בהרבה מקרים (מטופלות שלי) בתמונה דומה - אני לא יודעת מה לענות לך, הייתי מתייעצת באונקולוג/ית המטפל/ת, או פונה לדעה שניה אצל אונקולוג/ית נוספ/ת. המשך בריאות טובה

מנהל פורום סרטן השד