הסרת שתלי סיליקון לאחר 15 שנים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/10/2019 | 17:15 | מאת: דנה

בת 36 עברתי ניתוח להגדלת שדיים בשנת 2005 מאז ועד היום אחת לשנה נמצאת במעקב עוברת ממוגרפיה ואולטרסאונד שד שהכל תקין. אני מעוניינת להסיר את שתלי הסיליקון אך כרגע אני מתכננת הריון. אני מאוד לחוצה מכל מה שנכתב על שתלי הסיליקון במיוחד שאני מרגישה כבר המון זמן חלק מהסימפטומים שתיארו ובנוסף עברתי 2 הפלות טבעיות שהיו ללא דופק לעובר. אני כרגע ממש בדילמה מצד אחד ממש רוצה להוריד את השתלים ומצד שני אני מתכננת אוטוטו הריון. אני אשמח לדעת מה היית מייעץ לי לעשות בשלב הזה. למרות שכל הבדיקות עד היום יצאו תקינות אבל עדיין לא רגועה לנוכח הכתבות וכמובן ההרגשה ב-4 שנים האחרונות. בבקשה תמליץ לי מה לעשות.

הי אני כירורגית אישה, ואשמח להתייחסות נכונה :) - אין ממש סיבה להמליץ כך או אחרת. תופעות שליליות נצפו במקרה 1 ל 80000 מקרים - של שתלים. מדובר בסוג של לימפומה, לא יודעת מה מרגישים כשיש כזה דבר. נשמע לי הגיוני להתרכז קודם בהריון ולידה ולאחר מכן לשקול ניתוח. לא מכירה שיש קשר בין הפלות לשתלים בשד... בריאות שלמה ובהצלחה

מנהל פורום סרטן השד