נגישות
נגישות

פורום סרטן השד

מידי שנה מתגלות כ-4400 נשים עם סרטן שד (לפי נתוני משרד הבריאות). לפי הנתונים החדשים, אחת מכל שבע וחצי נשים חולה בסרטן שד, ורבע מהחולות הן נשים צעירות מתחת לגיל 50. הוכח כי אבחון מוקדם מציל חיים! ולכן חשוב החל מגיל 30 לבצע, מידי שנה, בדיקת מישוש אצל כירורג שד, ומגיל 50 מומלץ לבצע בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים. על כל אישה מגיל 20 להכיר את השד ואת השינויים החלים בו.
24269 הודעות
14795 תשובות מומחה

מנהלי פורום סרטן השד

23/02/2018 | 17:58 | מאת: ויטי

סיימתי טיפולי הקרנות בשד לפני למעלה משלושה חדשים לאחר ניתוח משמר שד ולאחר טיפול כימותרפי. מאז אני חווה תופעות של שד חם ואדמומי, רגישות וכאב. כמו כן השד שינה צורתו והוא נפול במידה ניכרת מהשד הבריא. האם אלו תופעות מקובלות או שהן מלמדות על חזרת המחלה בדמות סרטן שד דלקתי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, התופעות שאת מתארת יכולות להיות בסבירות גבוהה משניות לקרינה בשד שעבר ניתוח.. תופעות הלוואי של טיפול זה יכולות להמשך מספר חודשים ויותר עד שמשתפרות. מאידך הסיכוי לחזרת מחלה זמן כה קצר לאחר טיפול הוא קטן. בכל מקרה כדאי שתבדקי ע״י הרופא המנתח. בבריאות, דינה

24/02/2018 | 09:15 | מאת: ויטי

תודה רבה לפרופסור דינה לב

23/02/2018 | 13:40 | מאת: שני

שלום דר אמי בת 50 ,נשלחה השבוע לבדיקת ממוגרפיה במדיקל סנטר בהרצליה. להלן הממצא שד שמאל:ללא ממצא חריג בבדיקה.הכל היה תקין. שד ימין :נראה גוש אחד,9 מ"מ. ממוקם בגביע חיצוני עליון. גבולות הגוש מוגדרים היטב. סמיכות רקמת הגוש גבוהה. שפיר מבחינה רנטגנית . כנראה היה גם בממוגרפיה ב 2009 אך בגלל שוני טכני קשה להשוות. לא נראו הסתיידויות פתולוגית. רקמה פרוגלנדולרית תקינה. צל העור והפיטמה תקינים. צינוריות תקינות. רושם הערכת הממצא: שפיר מבחינה רנטגנית. Birads 2 המלצות: אולטרסאונד יומיים לאחר מכן היא נגשה לבדיקת אולטרסאונד באותו מקום ושם לא נצפה שום דבר. הכל היה תקין לגמרי ולא הצליחו לראות את הגוש השפיר(הקשרית שנצפתה בממוגרפיה )birads1 המלצות: ממוגרפיה בעוד חצי שנה . רק לשד ימין . לשאלתי , האם יתכן מצב שבו אולטרסאונד לא מוצא כלום והכל תקין? לא ברור לנו אחרי האולטרא על מה הכי נכון להסתמך מבחינה רפואית? והאם ממצא שפיר זה יכול להתפתח לגוש סרטני? אימי ממש נכנסה לפאניקה ומרגישה בחוסר וודאות יש לציין שאין לנו שום היסטוריה משפחתית כזאת או אחרת בתחום האונקולוגי. המון תודה על תשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, זה לא נדיר שקיים ממצא שרואים בממוגרפיה ואינו נראה בUS וההיפך. שתי הבדיקות אינן זהות. לפי הנתונים שכתבת הממצא הוגדר כשפיר אך מכיוון שיתכן וחדש הומלץ לעקוב אחריו בבדיקה נוספת בעוד 6 חודשים רק בכדי לוודא כי אינו משתנה. אם אמא בחרדה עדיף ובעצם בכלל כדאי שתגש להבדק ע״י כירורג שד (בדיקה זו חיונית בנוסף לבדיקות ההדמיה) והוא יוכל להחליט האם יש מקום לבדיקה נוספת ולעזור לכם להבין את מהות הממצאים. בבריאות, דינה

24/02/2018 | 08:11 | מאת: שני

המון תודה על תשובתך המהירה! שיהיה רק בריאות!

23/02/2018 | 12:49 | מאת: טלי

אחרי 6 שנים מגילוי dcis בשד ימין. כימותרפיה, הקרנות וכריתה מלאה של השד (ימין). נדרשת לבצע בדיקת ממוגרפיה כל שנה. בממוגרפיה יש קרינה חזקה, האם ניתן לשנות מינון ל כל 3 שנים? חוששת מאוד מנזקי הקרינה...

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, הקרינה בממוגרפיה אינה מרובה כפי שאת מניחה. בנוסף, אין הוכחות מוצקות כי ביצוע ממוגרפיה מעלה את הסיכוי להתפתחות סרטן השד. מאידך, עצם זה שחלית מעלה את הסיכון להתפתחות מחלה בצד השני ובסיטואציה זו מומלץ לבצע ממוגרפיה פעם בשנה. גילוי מוקדם הוא מאד חשוב. בבריאות, דינה

פרופסור הלר שלום, לפני כארבע שני ביצעתי ניתוח כריתה ושיחזור. (הסרטן חזר בבלוטות הלימפה) יש לי משיכה חזקה מאזור שמאל עד אמצע בית החזה וקושי בלהרים את יד שמואל. מה יכולה להיות הבעיה? לתשובתך אשמח תודה אתי

לקריאה נוספת והעמקה

אתי שלום, ראשית בכדי לענות על השאלה חשוב לדעת איזה סוג שחזור עברת.. האם שחזור עם שתל או שמא רקמה עצמונית מהגב.. כמו כן חשוב לדעת אם קיבלת הקרנות והאם התופעות שאת מתארת חדשות או שהופיעו כבר מיד אחרי הניתוח. סיבות אפשריות לתופעות שאת מתארת יכולות להיות קשורות לניתוח המקורי, במיוחד לחלק הניתוח שקשור לבלוטות, לסוג השחזור (למשל אם התפתחה קופסית סביב השתל במידה ושיש לך) ולהקרנות במידה וקיבלת. כמובן שזה יכול להיות קשור גם לנוכחות המחלה בבלוטות אם כי זה בכלל לא בטוח. כשלב ראשון הייתי מציע להיבדק על ידי המנתח הפלסטי שלך ולאפיין את סוג הכאב\משיכה ובהמשך לעבור הדמיה למשל MRI. פעולות אלה יכולות לכוון אותנו להמשך הטיפול. בברכת בריאות שלמה פרופ. ליאור הלר

22/02/2018 | 11:21 | מאת: אתי

שלום, אני אחרי כריתה ושיחזור (2014, טופלתי בטומוקסיפן)לאחר כשנה חזרה המחלה טופלתי בלוטזול ואיברנס, אחרי 14 חודש הטיפול לא צלח. כרגע מקבלת כימו דרך הפה קמבצין. בסבב הרבעי. פתאום יצאו לי ורידים כחולים על בת החזה. האם זה מסמן משהו כמו החרפה של המחלה? אשמח לתשובה

21/02/2018 | 19:10 | מאת: חסוי

היי , לפני כשנתיים חליתי בסרטן השד, מאז אני כל 3 חודשים עושה את הבדיקת דם של הסמנים ״מרקרים״ פעם ראשונה שהופיעה לי תוצאה של בדיקה e170c125 עם תוצאה של 24 מישהו יודע מה משמעות הבדיקה???

לקריאה נוספת והעמקה

היי, ראשית, מהי הסיבה שאת עוברת בדיקה למרקרים כל שלושה חודשים? שנית, האם כוונתך CA125? אם כן אין מדובר בערך גבוה אך כמובן כדאי שתתיעצי עם האונקולוג המטפל בך בנוגע לבדיקה בבריאות, דינה

21/02/2018 | 20:21 | מאת: אורנה

היי תודה על תשובתך, אני עוברת בגלל העבר הרפואי שלי ... מאוד מוזרה לי שאין משמעות בשום מקום לבדיקה הזו... אגב הייתי אצל רופא נשים לפני כשבועים והכל תקין תודה לאל..

20/02/2018 | 15:47 | מאת: אריק

לבתי התגלה סרטן שד גרורתי. האם מיפוי גנומי יכול להביא לתוצאות רצויות אם כן למי עלי לפנות? אריק

לקריאה נוספת והעמקה

הי אריק, אני מציעה שתתיעצו עם האונקולוגים המטפלים בבתך. הם יודעים את הנתונים הביולוגים הספציפיים לגידול שלה ואת הטיפולים שעשויים להיות יעילים כמו גם יוכלו לענות לשאלתך האם לבירור גנטי של הגידול יכולה להיות השפעה על בחירת סוג הטיפול בבריאות, דינה

אחרי בדיקת ממוגרפיה תשובה : גוש 18ממ" סמיכות גבוהה ברקמה מומלץ us להמשך ברור מבחינה רנטגנית שפיר bird2 אשמח לדעת מהי סמיכות גבוהה בשד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערב טוב, קשה לתת תשובה ברורה מהסיכום שצירפת - אם הגוש שתואר הוגדר כBIRADS2 אז להערכת הרדיולוג המפענח מדובר בממצא שפיר לגמרי - בכל מקרה צריך להשלים את הUS לשם אפיון הממצא וצריך להתייעץ עם כירורג שד לשם אבחנה סופית. דרגת צפיפות או סמיכות השד קשורה בגיל, סטטוס הורמונלי וגנטיקה והיא שונה בין אשה אחת לשניה. ככל שהשד צפוף יותר כך הוא קשה מעט יותר לבדיקה וממוגרפיה רגילה עלולה לפספס ממצאים קטנים. לכן חשובה השלמת הUS. בבריאות, דינה

היי. בת 66 בשלבי בירור אונקולוגי. נוטלת את התרופות הנ"ל בהמלצת אונקולוג. ממתינה לתשובות של petct. האם התרופות עלולות לגרום לצמרמורות לבחילות/הקאות ?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, התרופות הנ״ל הן ממשפחת האופיואידים ועלולות לגרום לתופעות לוואי כגון בחילה והקאות. ממליצה שתתיעצי שוב עם האונקולוג ו/רופא המשפחה לגבי התאמת הטיפול בבריאות, דינה

כמה זמן לאחר סיום הטיפולים הכימותרפיים מומלץ לעשות את הניתוח, בהנחה שהגוף צריך להתאושש מכל מה שעבר ? מה קורה אם זה קצת מתעכב ?

צהרים טובים, מומלץ בד״כ לעשות את הניתוח כ4 שבועות לאחר סיום הטיפול ועד 6 שבועות לאחריו. עיכוב נוסף עלול לעכב את המשך הטיפול. מקווה שעזרתי, דינה

14/02/2018 | 13:37 | מאת: מירב

אני בת 42 עשיתי תאןנה לפני חודש בסיטי כולל לא מצאו משהו טרומאטי לאחר בדיקה של רנטגנאי יש ממצא חשוד בשד שמאל ממוגרפיה אין תשובה עדין בדיקת כירוגי גרגור עדין ללא ממצא מישושי פטמות ובית שחי תקינים רציתי לדעת מהו גירגור עדין ב27/2 תיהיה בדיקת us

לקריאה נוספת והעמקה

הי מירב, מקווה שקבלת את תשובת הממוגרפיה בינתיים. לפי התיאור שלך הכירורג לא מישש משהו ספציפי ושד מגורגר הוא בד״כ תיאור של שד צפוף עם רקמה לא לגמרי אחידה אך אינו תיאור של משהו חשוד. כמובן שאת חייבת להבהיר את זה עם הרופא כי כל אחד מתאר קצת שונה את הבדיקה הגופנית אבל יותר חשוב הן תשובות הממוגרפיה והUS וכשהן בידיך כדאי ללכת שוב להתייעץ עם כירורג שד. בבריאות, דינה

תודה פרופסור דינה תשובות הממוגרפיה הגיעו שד שמאלי ממצא רנטגני שפיר 18 ממ" בירד 2 רקמת סמיכות השד גבוהה מומלץ us מה אומר סמיכות גבוהה תודה

11/02/2018 | 19:08 | מאת: מיכל

שלום רציתי לשאול אם שגרת המעקב שלי סבירה. יש לי סרטן שד מפושט לעצמות ולבלוטות. כבר שבע שנים בטיפול הורמונלי. למעשה סרטן כרוני ואיטי מאוד.. כל שלושה חודשים אני מגיעה לרופאה עם בדיקות דם ומרקרים. אם יש עלייה במרקרים היא שולחת אותי לפט סיטי האם זה לא מעקב צמוד מדי? אני מתחילה להרגיש שכל חיי סובבים סביב המחלה והמרקרים. האם אי אפשר לוותר על בדיקות מרקרים? לעתים המרקרים עולים ללא סיבה וזה מאוד מלחיץ. האם אפשר אולי לשנות את אופי המעקב כך שיהיה פחות מלחיץ או שזו בעיה שלי?

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, אני אינני אונקולוגית אלא כירורגית וע״כ לא יכולה להגיד בסמכותיות שניתן לשנות את המעקב, הערכתי היא שהרופאה שלך מעונינת לאתר שינויים במחלה בשלב מוקדם ובכל זאת לאור מה שאת מספרת אם תתיעצי איתה יתכן ותסכים ל לבדיקות מעקב קצת פחות צפופות בבריאות, דינה

היי , אני נערה בת 19 וחצי אני משרתת בצבא וגדל לי גוש בחזה בגדול 2.9 בהתחלה הרופאים לא הצליחו להבחין איזה סוג גוש באולטרסאונד שעשיתי ולאחר מכן עשיתי ביופסיה והתגלה שהגוש שפיר לגמרי עכשיו הרופא אמר להיות בביקורת ולא צריך ניתוח אבל רבים אמרו לי להוציא אותו כי הוא גדול , והוא יכול עוד לגדול ולהתפשט מה לעשות , לעשות את הניתוח ולהוציא את הגוש??

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב אמנם לא כתבת אבל הנחתי היא שמדובר בפיברואדנומה?? אם אכן כך, אין אינדיקציות ברורות מתי לכרות אותן אך מירב הכירורגים ימליצו על כריתה כאשר הן גדולות מ2.5ס״מ ובודאי כשהן כואבות או מפריעות. ישנם פרמטרים נוספים כגון סיפור משפחתי וכדומה. בכל מקרה כשהגוש גדול מ2.5ס״מ ו״הוכיח״ שיש לו נטיה לגדול כדאי לשקול הוצאתו מקווה שעזרתי, דינה

10/02/2018 | 06:42 | מאת: שרונה

שלום רב, מניסיוכם הרב, אשמח לשמוע דעתכם בעניין: סיימתי טיפול כימותרפי לפני ניתוח וכעת עלי להחליט היכן לבצע אותו האם בבית חולים ציבורי, או בבית חולים פרטי. מי יהיה המנתח ? יש המון שיקולים לכאן ולכאן ואני מבולבלת ולא מצליחה לקבל החלטה. אודה לעזרתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, בסופו של דבר זה ענין של החלטה אישית. כמובן שבמערכת הפרטית המנתח הוא הכירורג שבחרת. במערכת הציבורית זה תלוי במדיניות של המחלקה שבה את מטופלת וכמובן שיש מתמחים בניתוח מעצם היות בתי החולים מרכז אקדמי המחויב להכשיר את הדור הבא של הכירורגים לטובת כולנו - זה בשום אופן לא אומר שהטיפול בך יהיה פחות טוב. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ובבריאות דינה

האם תוכלי מהידע והנסיון שלך לאמר מה קורה במקרה וחלילה משהו מסתבך בעת שעושים ניתוח פרטי, הן בזמן הניתוח עצמו והן לאחריו. בעת האחרונה שומעים המון על זיהומים שמקבלים בבתי החולים, לפעמים מדובר בזיהומים קשים ועמידים. האם אמת היא שבבתי החולים הפרטים, אחוז הזיהומים קטן יותר, מעצם העובדה שהם נועדו בעיקר לפעולות כירוגיות יזומות ? וברשותך, מהם לדעתך הטיפים לבחירת מנתח... ת ו ד ה

.

10/02/2018 | 05:20 | מאת: רננה

האם בכל מקרה חייב לעשות ניתוח ? מהם המקרים בהם לא עושים ניתוח... ? אם כל בדיקות ההדמיה תקינות, בכל זאת חייב לנתח ? גם אם מקום הגידול לא סומן בקליפ לפני תחילת הטיפול ? איך מתמודדים עם סוגיה כזו ? מראש אודה על כל הכוונה ועצה.

לקריאה נוספת והעמקה

טוב, ההנחיות על פיהן אנחנו עובדים מחייבות ניתוח לאחר טיפול כימוטרפי מקדים גם אם יש רושם להעלמות מוחלטת של המחלה במישוש והדמיה מכיוון שבאחוז מסוים של המקרים עדיין ניתן למצוא תאי סרטן באזור בו היה הגידול שהגיב לטיפול. בהעדר קליפ הענין הופך לסוגיה מורכבת יותר והמלצתי לך להתייעץ עם כירורג השד שלך על נרחבות הניתוח הנדרש בבריאות, דינה

תודה על תשובתך כיצד היית נוהגת במקרה בו אין קליפ...? האם זו בלבד התוויה להרחבת הניתוח... הגם שלא בהכרת קיים הצורך הרפואי ?

06/02/2018 | 18:49 | מאת: אש'

שלום רב, אישה בת 60 , עם רקע היסטורי במשפחה , אחותי נפטה מסרטן שד לפני יותר מ 15 שנים במפתיע. מאז אני במעקב ממוגרפיה בכל שנה השנה גילו שיש גוש חשוד בשד, נלקחה פיובסיה והתוצאות שהתקבלו הן קשר לימפה בבית השחי משמאל : CARCINOMA METASTATIC 2 גושים שעה 2 כ 8 ס"מ מהפטמה - infiltrating duct carcinoma עם DCIS ER-שלילי PR - שלילי HER2 - חיובי - SCORE3 KI67-20% אשמח לקבל יותר מידע לגבי שלב המחלה ומה סיכוי הטיפול

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן לקבוע את שלב המחלה רק על סמך ביופסיה, אלא על סמך בדיקות הדמיה נוספות, כולל פט, ורצוי לבצע אותו בגלל שבלוטת הלימפה מעורבת. מאפייני הגידול יאפשרו טיפול כימי וביולוגי מאוד יעיל, מעבר לזה אי אפשר להתייחס בלי השלמת הבירור

05/02/2018 | 10:22 | מאת: דניאלה

שלום רב, גידול ממאיר בשד שהודגם באולטרסאונד ובפט סי טי+בלוטות לימפה באותו צד נעלם לאחר ארבעה חודשי טיפול ולא הודגם בממוגרפיה, באולטרסאונד ואף בפט סי טי נכתב: היעלמות של הקליטה בשד ובבלוטות הלימפה שאף קטנו. האם יש צורך לבצע גם MRI שד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ומתוכנן ניתוח, יש מקום לבצע MRI כדי להחליט על היקף הניתוח. זו בדיקה יותר מדוייקת מהאחרות לגילוי שארית מחלה קטנה

04/02/2018 | 22:04 | מאת: חיה

נמצאת בטיפול כימי טרום ניתוחי מתי רצוי ונכון לעשות בדיקות הדמייה ואיזה בדיקות לפני הניתוח ? כמה זמן אחרי הטיפול האחרון ? או שגם טיפול אחד לפני זה בסדר ? כמה זמן אחרי הטיפול הוא עדיין משפיע ?

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ובבדיקה הגופנית במהלך הטיפול מרגישים שיפור, אפשר לעשות בדיקות לקראת הניתוח, סביב הטיפול האחרון (קצת לפני או אחרי). לכל בית חולים פרוטוקולים שלו והחלטהמלגבי סוג הבדיקה אחרי נקבעת לפי סוג ההדמיה שבה ראו את המחלה לפני הניתוח. יש כאלה שמסתפקים בממוגרפיה וסונר, יש כאלה שמעדיפים MRI. מקובל לנתח כמה שבועות אחרי הטיפול האחרון כדי לאפשר לגוף להתאושש

02/02/2018 | 21:52 | מאת: יערה

שלום רב דוקטור… כבר חצי שנה יש לי וריד בולט בשד…בולט רק במגע ובמישוש סוג של חבל פלדה מכיוון הבית שחי עד בערך לפטמה ברביע חיצוני עליון…נבדקתי אצל 2 כירורגים שונים ועשיתי פעמיים סונר שדיים..1 בפרטי אצל רופא והשני בבית חולים אצל טכנאית..שתי הבדיקות יצאו בירדס 1… ממה שהבנתי מהכירורג שד שלטרומבוזיס לוקח להיספג עד שנה ונתן אבחנה של שד פיברוציסטי…אשמח לדעתך האם יכול הוריד הזה להיות ממאיר? לא לוקחים ביופסיה במצב כזה? אפילו שזה כמו חוט ארוך כזה? בת 33 +1 ללא סרטן שד במשפחה...והעם זה יכול להישאר לצמיתות? אני יודעת שמונדור זה נדיר ולא כל אחד נתקל בזה...

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב, אכן מה שאת מתארת מתאים למחלת מונדור שהיא בפני עצמה שפירה לגמרי, אין מקום לקחת ממנו ביופסיה והמיתר שאת ממששת צפוי להעלם עם הזמן. חשוב לשלול ממצא בתוך השד כמובן ואני מבינה ממך שעשו לך US ולא ראו ממצא אחר. אפשר לשקול ביצוע הדמיה נוספת אבל זה לשיקול כירורג השד שלך. מציעה שתמשיכי להבדק. בבריאות, דינה

הדמיה נוספת זה סונר נוסף? או ממוגרפיה? לממוגרפיה הוא התנגד בתוקף בגלל המרקם שד שלי והגיל

עברה חצי שנה מאז הסונר האחרון...עשיתי עוד אחד שבוע שעבר בירדס 1.... החבל עדיין מורגש במישוש.. כבר עברו 9 חודשים מאז שזה בשד... האם טרומבוזיס יכול להיות כרוני? זה יעבור מתישהו?

01/02/2018 | 15:21 | מאת: יערה

31 בינואר 2018 בשעה 21:59 שלום רב דוקטור… כבר חצי שנה יש לי וריד בולט בשד…בולט רק במגע ובמישוש סוג של חבל פלדה מכיוון הבית שחי עד בערך לפטמה ברביע חיצוני עליון…נבדקתי אצל 2 כירורגים שונים ועשיתי פעמיים סונר שדיים..1 בפרטי אצל רופא והשני בבית חולים אצל טכנאית..שתי הבדיקות יצאו בירדס 1… ממה שהבנתי מהכירורג שד שלטרומבוזיס לוקח להיספג עד שנה ונתן אבחנה של שד פיברוציסטי…אשמח לדעתך האם יכול הוריד הזה להיות ממאיר? לא לוקחים ביופסיה במצב כזה? אפילו שזה כמו חוט ארוך כזה? בת 33 +1 ללא סרטן שד במשפחה..

01/02/2018 | 15:23 | מאת: יערה

והאם הוריד יכול להישאר לצמיתות ואצטרך התערבות כירורגית? מה זה מונדור בעצם?

02/02/2018 | 09:20 | מאת: יערה

אפשר מענה של כירורג בבקשה?

מקווה שראית את תשובתי לשאלתך למעלה בפורום

28/01/2018 | 13:03 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 46 . אם ל-3. אני מבצעת כל חצי שנה בדיקה אצל כירורג שד. דודתי, אחות אבי, חלתה בסרטן השד בגיל 50 וכך גם אימה, סבתי. שתיהן החלימו אך חלו שוב ודודתי נפטרה בגיל 80 מסרטן וסבתי נפטרה בגיל 70. אחותי חלתה בסרטן הכבד בגיל 33 במהלך ההריון עם בנה הבכור. מזה 6 שנים היא עוברת טיפולים. לאור נתונים אלו, ברצוני לברר האם עליי לעשות ממוגרפיה+ א"ס אחת לשנה או אחת לשנתיים או אחת ליותר? … הכירורג שד ממליץ על אחת לשנה ממוגרפיה וא"ס שד. הבנתי שיש קרינה בממוגרפיה. האם זה לא מזיק גם כן לטווח הארוך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לפי הנתונים שרשמת, מומלץ אחת לשנה. האם אפשר MRI במקום או בנוסף לממוגרפיה? במידה ועוד לא היית, עליך לפנות לייעוץ גנטי מסודר, עדיף יחד עם אחותך, שם יוכלו להעריך את הסיכון בצורה יותר מדויקת ולתת המלצות ספציפיות

לא הבנתי את הקשר בין הסרטן של אחותי לבין סיכון לסרטן השד. אשמח להסבר. בנוסף ארצה לדעת האם יש סיכון בקרינה מבדיקת הממוגרפיה אחת לשנה. תודה

26/01/2018 | 13:46 | מאת: Idit71

לאימי בת 64 גילו סרטן שד. הסרטן בשד שלח גרורות לבית השחי. ביצעו לאימי שתי ביופסיות האחת נלקחה מזנב השד ( בגידול המקורי) ופעם נוספת מהגרורה בבית השחי בשתי הביופסיות יצאו התוצאות הבאות: er- שלילי pr- חיובי ( +++) 80% Her 2- שלילי מאחר והגידול בבית השחי היה גדול הוחלט שאימי תעבור כימותרפיה טרום ניתוחית על מנת להקטין את הגידול וכך היה. בתום הטיםולים עברה אימי ניתוח וממצאי הפתולוגיה הראו כי מאפייני הסרטן הינם ״ טריפל נגטיב״ האם יכול להיות מצב בו דגמו פעמיים בביופסיה טרם תחילת הטיפולים והראה פרוגרסטרון חיובי ואילו כשבדקו פתולוגית את הגידול נקבע כי המדובר ב ״ טריפל נגטיב״ זה חשוב לנו מאוד כי זה משנה לחלוטין את המשך הטיפול הרצוי.

לקריאה נוספת והעמקה

עקרונית יכול להיות, אם כי לא שכיח. לא שכיח גם המצב בו ER שלילי ו-PR חיובי. יכול להיות משהו טכני בעיבוד החומר ויכול להיות גם שהגידול היה הטרוגני והתאים עם הקולטנים החיוביים חוסלו ע"י טיפול כימי ואילו חלק מהתאים "השליליים" שרדו וזה מה שנשאר אחרי הטיפול. במצבים האלה אפשר לקחת את הדגימות הלא צבועות של הביופסיה ושל אחרי הניתוח לחוות דעת נוספת ולבצע צביעות מחדש

מה עושים אם במהלך טיפול כימותרפי זקוקים לטיפול שיניים ?

לקריאה נוספת והעמקה

קודם כל מעדכנים את רופא השיניים שאת אחרי טיפול, כדי שיתרשם מה חומרת הבעיה ואם יש דחיפות לטפל. אם כן, מביאים ספירת דם עדכנית מיום-יומיים לפני הטיפול, ועושים את המינימום הנדרש כדי להקל על הבעיה. טיפולים מורכבים כמו עקירות או שתלים לא מומלץ לבצע במהלך כימותרפיה. עם סתימות אין בעיה. תרגישי טוב!

24/01/2018 | 08:24 | מאת: רינת

בעברי סרטן שד. ( גיל 62). לאחרונה גרד וכאב חזקים בפיטמה אחת. יש גרד גם בכל השד + חוסר נוחות בבית השחי. ממוגרפיה , אולטראסאונד ובדיקת כירורג תקינים. האם יתכן בכל זאת שהתופעות חשודות? האם רצוי לעבור ביופסיה/ MRI? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לי להאמין ש-MRI יראה משהו שלא ראו בממוגרפיה וסונר ושיסביר את הגרד או הכאב. ביופסיה מבצעים מאיזשהו ממצא שרואים או ממששים, ונשמע שזה לא המצב. הייתי חוזרת לאונקולוג, אם יש כזה בתמונה או מתייעצת גם עם רופא עור במידה והתופעות לא חולפות

22/01/2018 | 16:38 | מאת: ג׳וליאנה

לפני כחודש עברתי למפקטומיה ומאז אני ממששת גוש גדול נוקשה סביב איזור הצלקת בשד. האם זה נורמלי? זה אמור להעלם מתי שהוא? איך יודעים שזה לא סרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

בד"כ חודש אחרי ניתוח לא סביר שיופיע סרטן. לרוב מדובר בכיס נוזל שנוצר בסמוך לצלקת והוא לאט לאט ייספג (מספר שבועות). במידה ויש אודם או חום מקומי צריך לפנות למיון לשלול זיהום. מניחה שהכירורג שניתח אותך בדק אותך, או שיבדוק בזמן הקרוב

ג׳וליאנה שלום, לפי התיאור שכתבת- גוש נוקשה סביב צלקת כחודש לאחר למפקטומיה יכול להיות חלק מהצלקת עצמה, ובסבירות גבוהה סוג של תגובה דלקתית סביב התפרים העמוקים שמהווים מעין ״גוף זר״. לפעמים זה יכול ליהיות גם הצטברות נוזלים באזור שבו היה הניתוח. לצורך זיהוי בעיה כזאת רצוי לבצע אולטראסטונד ואם אכן יש נוזלים אפשר לנקז אותם בקלות. במידה ומדובר בתגובה של אזור הצלקת או התקשות של ריקמת השד או שומן סביב הצלקת התופעה צפויה להשתפר בחלוף הזמן. בכל מקרה- כדאי לגשת לרופא המנתח לבדיקה, בריאות שלמה פרופ הלר

21/01/2018 | 20:08 | מאת: מאיה

בת 38 בריאה בדרך כלל,ללא עבר ברוך השם לאחרונה חשתי באי נוחות בין הבית שחי לשד הייתי אצל כירורג שד וגם ביצעתי סונר שדיים ובית שחי והכל נמצא תקין,היום ביצעתי.אך בשבוע האחרון יש לי גם דקירות בשד שמאל שבאות והולכות אז מה זה יכול להיות כי הכל תקין ברוך השם...מה עוד עליי לבקש??

מאיה שלום, אי נוחות ותחושת דקירות בשד כפי שאת מתארת יכולים להיות קשורים למגוון סיבות- כמו שריר שנתפס מתנועה או פעילות לא נכונה ואפילו סיבות שמקורן אינו בשד. באם ביצעת סונר (שזו בדיקת הבחירה בגילך) ובדיקת כירורג והכל תקין - אין מקום לדאגה. אם בכל זאת אינך שקטה או הסימנים אינם חולפים- ניתן לחזור על הברור בעוד מספר חודשים. בריאות שלמה

24/01/2018 | 23:25 | מאת: מאיה

תודה רבה על המענה

21/01/2018 | 18:25 | מאת: אנה גיל

האם יש יתרון לטיפול בזריקות פסלודקס בשילוב פלבו, או שעדיף להתחיל טיפול הורמונלי בפסלודקס לבד, ורק אם לא יימצא יעיל דיו בשימור או שיפור בגרורות קיימות, להוסיף גם פלבו ?

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף ביחד, בעיקר כי זה לא נבדק בצורת מתן כזו (הוספה אחרי התקדמות) ולא ברור אם יהיה יעיל, וגם כי לא תקבלי אישור מהקופה להוסיף אחרי התקדמות. אלא אם יהיה נימוק הגיוני למה לא התחילו יחד מהתחלה, אם כי מהיכרותי עם הקופות, זה עלול לא להספיק

25/01/2018 | 02:19 | מאת: אנה גיל

תודה

21/01/2018 | 17:05 | מאת: חדווה

האם זה טבעי שצומח לי שיער אפור קוצני דק ומגעיל אחרי חודש מהטיפול האחרון

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כן. אבל זה עוד ישתנה, זה לא יישאר ככה. צריך קצת סבלנות

הבדיקה בוצעה בתאריך: 2018/01/12 להלן ממצאי בדיקת CT-PET עם הזרקת FDG סיבת ההפניה: שאת שד. בהשוואה לבדיקה הקודמת מתאריך 17.7.31. בדיקת CT דיאגנוסטי בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. חומר ניגוד: המטופל קיבל 80.mCi11 של FDG ו 00.cc105 של אומניפק. בהשוואה לבדיקה הקודמת חלו השינויים הבאים: 1 .כיום קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה נמוכה יותר בגוש ידוע בשד השמאלי ברביע חיצוני - עליון ובגוש נוסף בסמוך לפטמה השמאלית. 2 .קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטות בבית השחי השמאלי. הבלוטות נסוגו בממדיהן וכיום הגדולה ביותר נסוגה מ-2.5 ס"מ עד 5.3 ס"מ. 3 .בלוטות קטנות רבות בבית השחי הימני, ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. 4 .קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנגעים ליטיים רבים בשלד. הנגעים גדלו בהשוואה לבדיקה הקודמת, בולטים יותר ורבים יותר. סיכום: תגובה מעורבת לטיפול. זה אומר שיש שיפור

לקריאה נוספת והעמקה

זה אומר שיש שיפור בשד ובבלוטות, אבל החמרה בעצמות. הרופא המטפל יקבל החלטה אם זה מצריך שינוי טיפול או לא, בהתאם לשאר הנתונים על המחלה ועליך

18/01/2018 | 18:13 | מאת: מיכל

שלום, יש לי כבר כמה שנים סרטן שד מפושט לעצמות. בבדיקת הפט האחרונה, מלבד הממצאים בעצמות, היו 2 ממצאים נוספים: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטות ברטרופריטוניאום העליון קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בבלוטה קטנה איליאקלית חיצונית משמאל מה זה הבלוטות האלה? היכן הן נמצאות? האם זה אומר שיש לי גרורות במקומות נוספים חוץ מהעצמות? תודה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

רטרופריטונאום זה אזור "מאחורי" חלל הבטן, בצמוד לחוליות. בלוטה איליאקלית זו בלוטה קרוב לעצם האגן. קליטה מוגברת בבלוטות לימפה יכולה להיות קשורה לתהליכי דלקת או זיהום ולאו דווקא לסרטן. צריך לדעת את כל התמונה, בפרט למה הפנו אותך לבדיקה הזו, האם ביצעת פט בעבר ומדובר בממצאים שלא היו ועוד, כדי לקבוע אם חשוד להתקדמות מחלה או לא. הרופא המטפל אמור לפרש לך את התוצאות עם כל המידע שיש בידיו

20/01/2018 | 13:31 | מאת: מיכל

תודה רבה על התשובה. אכן, מדובר בממצאים שלא היו, ובשורת הסיכום של הפט היה כתוב שהמחלה מתקדמת. האם זה יכול גם להגיע לכבד, אם זה כבר לא נמצא רק בעצמות? תודה מראש!

18/01/2018 | 16:25 | מאת: אסתי

מה משמעות תוצאות חיובית ושלילית בפתולוגיה של הגידול שהוציאו מהשד?

לקריאה נוספת והעמקה

ככלל קלפונין שלילי מעיד על גידול חודרני=ממאיר, וחיובי על טרום- ממאיר או שפיר. כמובן שיש מצבים יוצאים מהכלל, בהם שלילי עדיין יכול להיות נגע שפיר, ולכן קלפונין הוא לא המדד היחיד וצריך לבדוק שילוב של מספר סמנים כדי לקבוע אבחנה מדוייקת

15/01/2018 | 15:42 | מאת: סופי

שלום רב. אשמח לקבל הסבר: הובחן כי יש קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנודול תת פלואורלי ב LUR בגודל כ- 0.75 ס"מ + שינויים פיבורוטיים בפסגות הריאות.+ מודגמות בלוטות קטנות בבתי השחי . כמו כן, רשום- התאמה לתהליך שאתי. נודה על הסבר של המצב המתואר.

לקריאה נוספת והעמקה

קשה להתייחס בלי להבין את ההקשר של ביצוע הבדיקה / השוואה לבדיקות קודמות וכו'. באופן כללי התיאור הוא של ממצא לא תקין, אבל האם מדובר בסרטן / דלקת / משהו אחר - צריך לשבת עם רופא מטפל ולקבל הסבר לפי המצב שבגללו הופנית לבדיקה

15/01/2018 | 13:29 | מאת: גלי

אני נוטלת גלולות פמינט מגיל 25 לערך. כיום בת 39, ללא ילדים ברקע אנדומטריוזיס. משתמשת בגלולות ברצף שלושה חודשים ולאחר מכן הפסקה לקבלת מחזור וחוזר חלילה. כל זה בהוראת רופא נשים המבין באנדומטריוזיס והחליט שהטיפול השמרני מונע את התפתחות והתקדמות האנדו. לאחרונה בעקבות כל המחקרים על הסיכון ללקות בסרטן השד במיוחד בגילאים מאחורים ולאחר שימוש ממושך התחלתי לחשוש מהשימוש בגלולה. תודה לאל אין היסטוריה משפחתית של סרטן השד אבל עדיין לא חייב להיות לזה קשר למשהו משפחתי לפי כל המחקרים. יצויין כי אני עושה בדיקה ידנית אצל כירוג אחת לשנה. לאחרונה אף התעקשתי לבצע בדיקת us. בגלל שבלי גלולות האנדו ימשיך וישגשג אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות. האם בגילי שימוש בגלולות הוא שכיח ? האם לא רצוי להפסיקו? כמובן שאתייעץ גם עם הרופא אבל אודה לכם באם תוכלו להשיב לי גם כן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מודעות ובדיקות מעקב חשובות, אבל אלה לא מונעות סרטן אלא מביאות לגילוי מוקדם, וחשוב להבין את זה. לגבי הסיכון של הגלולות - הסיכון במאמרים הוערך פי 1.2-1.3 לעומת סיכון הרקע למחלה בנשים באותו גיל, כשמתחת לגיל 50 עדיין מדובר בסיכון אבסולוטי קטן יחסית. האם הסיכון הזה "שווה" לעומת התועלת של מניעת החמרת אנדומטריוזיס? רק את יודעת. אולי אפשר לעשות ניסיון להפסיק לכמה חודשים ולראות אם בכלל התופעות חוזרות באותה עוצמה. אם לא, תרוויחי מההפסקה. אם כן, לפחות תדעי שניסית ותחליטי אם שווה לחזור. למיטב זכרוני, יש היום גלולות עם מינוני אסטרוגן יותר נמוכים מפמינט, כדאי לבדוק גם את זה מול רופא הנשים.

18/01/2018 | 16:32 | מאת: גלי

ד״ר רונית, תודה על תשובתך. מבקשת לברר האם יש דרכים למנוע סרטן שד? המלצות מסוימות? לאחרונה קצת נכנסתי לחרדה מזה..אולי בגלל הגיל.. האם כאשר מפסיקים הסיכון יורד? ומה מומלץ בגילי (39) ממוגרפיה או us השימוש בגלולות אינו אהוב עליי אבל זה הדבר היחיד שמונע את האנדו׳ אבל אני בהחלט אתייעץ עם רופא הנשים לגבי האפשרות להפסיק לתקופה מסוימת אודה לתשובתך

אין דרכים למנוע, אלא להוריד סיכון (אפילו כריתת שדיים מלאה לא מונעת ב-100%). אורח חיים בריא, ספורט, פחות אלכוהול ועישון ועוד ועוד. אבל יש גם דברים שלא תלויים בך והם גורמי סיכון, כמו גיל וסת ראשונה, סיפור משפחתי, גנטיקה (שלא תמיד מודעים לקיומה עד שמישהו חולה במשפחה). לגבי בדיקות מעקב - אולטראסאונד זו לא בדיקה מספיק רגישה כסקר אלא אם יש ממצא לא תקין במישוש, ובד"כ משלבים אותה עם ממוגרפיה. האם מוצדק לבצע ממוגרפיה בגיל 39? בד"כ אם אין סיפור משפחתי - לא, אבל יש דרכים נוספות להעריך סיכון ולקבוע אם יש מקום להתחיל מעקב ממוגרפי כבר עכשיו. ממליצה לפנות לכירורג שד ולקבל המלצות ספציפיות עבורך

19/01/2018 | 00:31 | מאת: דוריה

גם אני סובלת מאמדומטריוזיס והשכלתי מהדיון בשאלה זו. רציתי רק לשאול לגבי גלולות בלארה. איך הן ביחס לגלולת אחרות. האם האסטרוגן הוא הגורם לסרטן שד ? מה ביחס לפרוגסטרון ? תודה

14/01/2018 | 23:14 | מאת: דפנה

בסרטן שד גרורתי. הרופא המליץ לבצע בדיקות גנומיות ל DNA ו RNA. הוא המליץ על Foundation One או טמפוס של oncotest. קשה להבין מה לבחור , מה נחשבת בדיקה יותר מקיפה \ מתקדמת? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אם הכוונה ל-GPS של אונקוטסטס, היא יותר "מקיפה" ורחבה מפאונדיישן. האם תיתן יותר מידע פרקטי שיעזור להתאים טיפול? לא בטוח. אין ממש הסכמה בין אנשי המקצוע איזו בדיקה היא ה"נכונה" ויש כאלה שבכלל חושבים שלא נכון לבצע בדיקות כאלה שלא במסגרת מחקר. אבל עד שיגיעו להסכמה, כל רופא מזמין את מה שהוא רגיל אליו, או מה שהחולה יכול להרשות לעצמו

14/01/2018 | 18:49 | מאת: טיפול תרופתי האם נהוג לתת טיפול תרופתי לפני ניתוח הסרה הכוונה לטיפול משולב הורמונלי ביולוגי לגידול שבו קולטנים חיוביים הן לאסטרוגן הן ל פרוגסטרון והן

האם נהוג לתת טיפול תרופתי לפני ניתוח הסרה הכוונה לטיפול משולב הורמונלי ביולוגי לגידול שבו קולטנים חיוביים הן לאסטרוגן והן לפרוגסטרון וגם herz2

לקריאה נוספת והעמקה

חוץ מכמה מקרים מאוד יוצאי דופן, כש-her2 חיובי ושולקים טיפול טרום ניתוחי, מקובל לתת לפני ניתוח טיפול כימי וביולוגי לפני ניתוח, ולא הורמונלי וביולוגי, בגלל יעילות הרבה יותר גבוהה בהעלמה / הקטנה של הגידול.

שלום אובחנתי עם סרטן שד. רצפטורים גבוהים מאוד לאסטרוגן ופרוגסטרון. הר 2 שלילי. אני אחרי ניתוח, כימותרפיה והקרנות. מקבלת זה חצי שנה טמוקסיפן ולוקרין, ללא תופעות לוואי משמעותיות. אני בת 36. בשבוע שעבר כשהגעתי לביקורת במכון האונקולוגי שבו אני מטופלת, שוחחתי עם אישה שהסרטן חזר אצלה אחרי חמש שנים עם גרורות בעצמות ובכבד. גם לה יש סרטן הורמונלי עם מאפיינים כמו שלי. היא אמרה לי שבמחלה גרורתית כמו שלה, אחרי שממצים את כל הטיפולים ההורמונליים ועוברים לכימותרפיה, זה עוזר מעט מאוד בעצירת המחלה, וכרוך בהרבה יותר תופעות לוואי בהשוואה לטיפולים ההורמונליים. האם זה נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

בעקרון זה נכון במחלה גרורתית, כש"למצות" טיפולים הורמונליים יכול לקחת בין שנתיים ל-15 שנים. רק זה לגמרי לא רלוונטי למצב שלך, כשאת מקבלת טיפול הורמונלי מונע, ולא מדובר כרגע על "מיצוי" טיפול הורמונלי. לא משווים מחלה למחלה, אצל כל אישה זה מאובחן בשלב אחר, אופי המחלה הוא אחר, וגם גידולים "הורמונליים" יכולים להתנהג בצורה מאוד שונה.

תודה רבה! הרגעת אותי!!

עברתי ניתוח כריתה חלקית. יש לי חתך על השד שנסגר עם תפרים נספגים. לאחר מספר ימים נפתח קצת והיה כמו חור לבן צהוב עם הפרשות. במרפאה אמרו לחבוש עם משחה אנטייוטית. בהמשך התפתח גלד במקום החור. האם בעתיד תהיה לי צלקת מכוערת על השד?

לקריאה נוספת והעמקה

מימי שלום, פעירת חתך ניתוחי היא תופעה מוכרת ואינה נדירה כלל. הסיבות יכולות להיות מגוונות- החל מזיהום מקומי, מתח בעת הסגירה בניתוח, קרינה וטיפולים משלימים שלאחר הניתוח. בכל מקרה- יש צורך לחכות עד שהיקף הגלד/חור יהיה סופי בגודלו ואז לשקול : - אופציה של ריפוי משני עם סוגי חבישות שונות - הסרה בחדר ניתוח תחת הרדמה (מקומית/טשטוש/הרדמה כללית) בהתאם לגודלו ותפירה בשנית באם ניתן. קשה לתת מענה חד משמעי לגבי הצלקת והטיפול עבורך היות ואין פרטים לגבי גודל הגלד, עודף העור בשד וקרינה באם קיבלת. בשלב זה ממליץ שתיגשי לרופא המנתח להתייחסות פרטנית, ועד אז תמשיכי את הטיפול המקומי, בהצלחה פרופ הלר

האם הרצפטין בזריקה תת עורית לרגל עובד באותה יעילות כמו הרצפטין בוריד?

לקריאה נוספת והעמקה

כן, זה נבדק במחקר ולא היה הבדל מבחינת היעילות או תופעות הלוואי, כמובן שמתן תת-עורי הרבה יותר נוח

בהשוואה להרצפטין בעירוי

שלום, אשתי מאובחנת בסרטן שד גרורתי אחרי שעברה כבר בעבר טיפולים בסרטן שד מקומי, האם כדאי לבצע בדיקת התאמה לטיפול מותאם אישית? מה ההבדל בין בדיקת FoundationOne לבדיקת CANscript ?

לקריאה נוספת והעמקה

ההסבר מאוד ארוך ומורכב לפורום הזה. יש הבדל טכני בין הבדיקות ובסוג התשובות שהן נותנות. אלה לא בדיקות שמומלצות לכל חולות סרטן שד, ובלא בכל מקרה של מחלה גרורתית. תלוי בהיקף המחלה, בקולטנים, בטיפולים שניתנו עד כה ובתגובה אליהם. ממליצה לדון על זה עם הרופא המטפל, או אונקולוג אחר שיש בידיו את כל המידע על מהלך המחלה

יש לי תשובה במייל לגבי הבדיקה שעשיתי הוצאתי וראיתי GGT מסומן שזה45 ובמייל רשום לי זה 81 במה להאמין והאים אני צריכה לדאוג ועשיתי בדיקת דם כללית שיש גם כולסטרול גבוה

לקריאה נוספת והעמקה

לא לגמרי מבינה את השאלה "במה להאמין", מה שכתוב זה מה שקובע. האם את צריכה לדאוג - קצת קשה לענות בלי לדעת את ההקשר - למה עשית את הבדיקה ? ממליצה לפנות לרופא שהפנה לבדיקה כדי להבין אם מצריך בירור נוסף

09/01/2018 | 14:59 | מאת: ולרי

שלום רב.אני כמעט 8 חודשים מסיום 4 AC U12 טקסול+קרבופלטין. לפני כחודש התחילו כאבי גב התחתון.הכאב לא חזק,מציק בכל שעות היום. האם זה יכול להיות קשור לתופעות לאחר קבלת הטקסול?

לקריאה נוספת והעמקה

הי, 8 חודשים זה די רחוק מהטיפול בשביל לקשור כאבי גב לתופעות לוואי של טקסול. יש הרבה סיבות לא אונקולוגיות לכאבי גב. אפשר להתחיל באורטופד, ואפשר גם לפנות לאונקולוג אם התור המתוכנן לא רחוק מדי - תלוי עד כמה הכאב מטריד

08/01/2018 | 10:14 | מאת: ורד

לקראת טיפול טרום ניתוחי (טריפל נגטיב). מה יודעים עד עכשיו לגבי תוספת התרופה..האם בינתיים מראה תוצאות טובות יותר לעומת טיפול סטנדרטי? בנוסף, האם ניתן לקבל גם פלטינום תחת מסגרת המחקר?

לקריאה נוספת והעמקה
08/01/2018 | 11:34 | מאת: לא רופאה

אבל במסגרת המחקר כרגע הקיטרודה ניתנת בנוסף לטיפול הסטנדרטי ולא במקומו. פעמיים סיכוי...

המחקר שאני מכירה עם קיטרודה בטיפול טרום-ניתוחי כולל קרבופלטין. עוד לא יודעים הרבה לגבי היעילות, מבחינת תופעות לוואי לא ראינו עד כה רעילות חריגה.

06/01/2018 | 09:53 | מאת: יונת

לפי ההוראות יש לקחת כ-24 שעות לאחר הטיפול הכימי האחרון מהו הטווח - כלומר עד כמה זמן לפני או אחרי ה 24 שעות זה עדיין יעיל ואפקטיבי ?

ההמלה היא בין 24-48 שעות, אם מזריקים כמה שעות לפני זה לא יהיה דרמטי

06/01/2018 | 07:43 | מאת: תמר

אני לוקחת לטרוזול כבר כחצי שנה עברתי למפקטומי והקרנות וטיפול בטמוקסיפן שנתיים וחצי וסובלת מכאבים בפרקים שמקשים עלי בעיקר בהליכה ממושכת , ,האם כדאי להחליף לפמארה התרופה המקורית? ויש סיכוי שתופעת לואי תעלם או תופחת? אני יכולה להרשות לעצמי לקנות את התרופה אם הקופה לא תאשר. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שווה ניסיון של חודש. יש לי לא מעט מטופלות שדיווחו על שיפור בתופעות. אם תרגישי שיפור, אפשר גם לפנות לקופה ולבקש לאשר. אם אחרי חודש לא יהיה שום הבדל, לא שווה את הקניה. יש גם אופציה של ארימידקס או חזרה לטמוקסיפן (תלוי במאפייני הגידול, לא תמיד צריך להתעקש על מעכבי ארומטאז). גם דיקור בידי מטפל מיומן יכול להקל.

01/01/2018 | 09:11 | מאת: צביה

עליתי במשקל כאשר לקחתי את התרופה טמוקסיפן. כעת הפסקתי. האם ארד במשקל?

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי בתזונה ופעילות גופנית. מאמינה שחלק מהמשקל ירד בגלל הפסקת התרופה, אבל זה לא מספיק

שלום התרופה קיקסלי לסרטן שד גרורתי נכנסה לסל התרופות, אמנם אין בגינה מידע ברשת ואף הרופאה לא ידעה במה מדובר. האם יש לכם איזהו מידע בנושא?

Kisqali זה שם מסחרי של ריבוציקליב (בטוחה שהרופאה מכירה את השם הזה). זו בת דודה של פלבוציקליב, או אייברנס בשמה המסחרי, מתוצרת של חברת תרופות אחרת. תוצאות דומות מאוד לאייברנס, פרופיל תופעות לוואי מעט שונה. יש עוד אחת מאותה משפחה - Verzenio או אבמציקליב. בקרוב יהיה על כל המשפחה הזו הרבה מידע, וכבר עכשיו לא חסר, פשוט צריך לחפש נכון בגוגל...

מה מידת הדיוק של בדיקות דימות האם גודל הגידול שנמצא דומה באולטראסאונד. MRI .ופט סיטי. או שיש הבדל משמעותי בין הגודל בדימות לממצאי פתולוגיה?

לקריאה נוספת והעמקה

MRI בד"כ הכי מדוייק, אבל מה שקובע בסופו של דבר זה מה שמודד הפתולוג. לא אמור להיות הבדל תהומי

29/12/2017 | 20:44 | מאת: שרונה

האם פצעים על הפנים שלא חולפים כבר מעל חודש הם תופעה של הקיטרודה ? מה רצוי לעשות כדי להעלימם ? האם גרד הוא גם תופעה אפשרית של תרופה זו ?

לקריאה נוספת והעמקה

קיטרודה יכולה לגרום לפריחה. גם לגרד. כדאי לפנות לרופא עור שמתמחה בתופעות לוואי של טיפולים ביולוגיים (יש כאלה), שקודם כל יתרשם מסוג הפריחה, כי אולי זה צירוף מקרים ויש סיבה אחרת. בהתאם למה שיראה יוכל להתאים טיפול הכי נכון. אי אפשר להמליץ על טיפול בפריחה בלי לראות אותה

28/12/2017 | 17:44 | מאת: דנה

סרטן שד עם גרורה בודדת במוח שנעלמה לאחר טיפול קרינתי ממוקד, טופלתי בלטרוזול+ איברנס, כעבור ארבעה וחצי חודשי טיפול בפט סי טי: היעלמות מוחלטת של הקליטה בשד ובבלוטות הלימפה באותו צד, האם נכון לנתח במצב זה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אם הייתה גרורה בודדת במוח ולא היה שום דבר נוסף מחוץ לשד ובלוטות לימפה, יש בהחלט מקום לשקול את זה ברצינות. יכול להיות שארבעה חודשי טיפול זה מעט מדי זמן וכדאי לעשות "מבחן זמן" קצת יותר ארוך, אבל בגדול זו אופציה ריאלית

28/12/2017 | 05:57 | מאת: שרית

מקבלת כעת אדראמיצין וציטוקסן שלהבנתי פוגעים בתאי הדם הלבנים ועל כן המערכת החיסונית ירודה קיבלתי גם זריקת לונקווקס האם ניתן להסתובב בחברת אנשים.? .. לנסוע בתחבורה ציבורית ... ללכת לקולנוע .. או כל מקום בו אינני יודעת אם אחד האנשים במקרה חולה ?

לקריאה נוספת והעמקה

בעקרון את לא אמורה להיות בבידוד, אבל גם לא להתעקש להיות במקום סגור הומה אדם. הספירות נוטות לרדת סביב שבוע עד 10 ימים אחרי הטיפול, ולפעמים זריקת לונקווקס לא מונעת את זה (בד"כ כן). זו בד"כ גם התקופה שמרגישים יותר חולשה ועייפות. אז בתקופה הזו רצוי לנוח יותר או להיות באוויר הפתוח, לאו דווקא באוטובוס או קניון. שיעבור בקלות...

כלומר, אחרי שבועיים, אם מרגישים טוב ניתן לחזור לשגרה ? (עד המכה הבאה) מה נחשב כערך תקין לחולה אונקולוגי של WBC ?

מומלץ לשמור על השגרה עד כמה שניתן בלי הגבלת זמן, אם הגוף מאפשר. ספירה לבנה מעל 2500-3000 זה די מספק מבחינת מערכת החיסון