פורום אפילפסיה בילדים

בפורום זה ניתן מענה לחולים ומשפחותיהם לגבי כל סוגיה הקשורה במחלת האפילפסיה והשלכותיה על תפקוד הילד/ה ומשפחה הכוללות אספקטים רפואיים, השפעה של מחלת האפילפסיה או הטיפול בה על ההתפתחות והלמידה, קשיים רגשיים כגון חרדה, דיכאון, התמודדות ההורים עם המחלה, וזאת במטרה לסייע בשיפור איכות הטיפול ואיכות החיים של הילד/ה ומשפחתו/ה. הגישה תהיה כוללנית, תתייחס לבעיות אותן יעלו הפונים, אך התשובות תהינה כלליות ככל שניתן ולא תכנסנה לדיון פרטני הנוגע למטופל מסוים בלבד. למעבר לפורום לחצו כאן.
441 הודעות
427 תשובות מומחה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים

גולשים יקרים: פורום זה עוסק באפילפסיה בילדים בלבד.

האם יש מצב שהרופאים טועים ולביתי יש תסמונת לנקוס גסטו.. כל eeg מראה דברים אחרים רב זיז וגל איטי זיז וגל איטי זיז רולנדי זיז גל כללית עם הדגשה ביפרונטלית. התחלתי לחשוד בזה מכיוון שיש גם את הקטע של העיכוב ההתפתחותי, אומנם לא קשה אבל קיים. יש גם עמידות לכל התרופות וגם כל eeg מראה משהו אחר. ששאלתי את הניורולגית של ביתי היא רק אמרה ש"לא, אין קריטריונים קליניים"...

שלום רב תסמונת לנוקס גטו עינה תסמונת מאוד הטרוגנית עם מאפיינים הכוללים EEG מתאים וסוגי פרכוסים אופיניים קיומו של עיכוב התפתחותי ו/או עמידות לתרופה אינם לכשעצמם עושים אבחנה של התסמונת בברכה ד"ר אלי הימן

23/02/2019 | 18:38 | מאת: שלי

לבת שלי בת 9 וחצי כיום יש אפילפסיה לטענת הרופאים מסוג אבסנס (האפילפסיה כתגלתה לפני 3 שנים).. היא עמידה לטיפול תרופתי ואף הגענו לטיפול בטיפות קאנביס בשילוב עם תרופות.. יש שיפור אך לא מאוזנת לגמרי.. עדיין יש ניתוקים. השאלה שלי האם יש סיכוי שהאפילפיה תעבור או שמשהו יעזור.. לילדה עוד לפני האפילפסיה היה עיכוב התפתחותי.. לא קשה אבל קיים.

שלום רב תמיד יש סיכוי כי יתמתן או יחלוף . מציע לעשות הערכה מחודשת כדי לחשוב על אלטרנטיבות אחרות היכולות להסביר את העמידות /חוסר תגובה לתרופחת בהצלחה ד"ר הימן

24/02/2019 | 13:37 | מאת: שלי

האם יש מצב שהרופאים טועים ולביתי יש תסמונת לנקוס גסטו.. כל eeg מראה דברים אחרים רב זיז וגל איטי זיז וגל איטי זיז רולנדי זיז גל כללית עם הדגשה ביפרונטלית. התחלתי לחשוד בזה מכיוון שיש גם את הקטע של העיכוב ההתפתחותי, אומנם לא קשה אבל קיים. יש גם עמידות לכל התרופות וגם כל eeg מראה משהו אחר. ששאלתי את הניורולגית של ביתי היא רק אמרה ש"לא, אין קריטריונים קליניים"...

23/02/2019 | 18:26 | מאת: שירה

הנני לוקחת כיום למיקטל במינון נמוך 100 מ"ג פעם ביום ובדיקת הדם הראה רמה נמוכה מהנורמה. הרופא החליט שנראה מה הבדיקה תראה לאחר שנים שלא עשיתי איזה 9 שנים ואז נחליט לעלות את המינון. שאלתי יכול להיות מצב שהeeg יראה תקין נחליט להפסיק ולאחר כמה חודשים שוב יהיה לא טוב ? והאם גם אם יראה בסדר לא בודקים בעקרון שוב כדי לראות שבטוח זה טוב מה כדאי מהבחינה הזאת?

שלום רב תמיד יכולים להיות שינויים . בברכה ד"ר אלי הימן

22/02/2019 | 21:05 | מאת: יעל

יש לי אפילפסיה לוקחת כדור כלציום. בזמן האחרון מדמיינת רעשים של יללות שאף אחד לא שומע האם יש לזה קשר לאפילפסיה ? וגם מצב שמסתכלת לפעמים בתאורה למעלה רואה לפעמים כמו טבמיוחד,שזה חדר קטנים כמו זבובים קטנים זה היה לי פעם הקטע של הזבובים העפים והרבה עכשיו לפעמים האם יכול להיוץ שהמינון של הכדור לא מספיק או אפילו מפסיק להשפיע?

שלום רב לא קשור לאפילפסיה בברכה ד"ר הימן

22/02/2019 | 20:47 | מאת: שרונה

שלום הנני לוקחת כדור לאפילפסיה כבר 15 שנים במינונים שונים לפי החלטה ובדיקה, עשינו אף נסיון להפסקת ובדיקת חוזרת של eeg שלאחר הפסקה שהראה שעדיין יש התקפים ואז חזרנו. עכשיו שוב עולה השאלה בגלל הרבה שנים שאני עם כדורים ללא שינוי במינון למרות שבדיקת הדם גם הראתה שהמינון לא טוב וקטן מדי וגם בגלל ובעיקר בגלל שאני ללא התקפים משמעותים כמו שפעמים קודמות , יש אמנם לאחרונה כאבי ראש וסחרחורות לפעמים חזקים ועייפות שזה לא בטוח שזה מזה . עכשיו הולכים להפסיק לי את התרופה לאחר מכן נעשה שוב eeg לאחר ש8 שנים כבר לא נעשה , האם יש סיכוי שמחלימים מאפליפסיה במיוחד למרות נסיון רוגם שניסינו וגם אז היה הרבה זמן בלי התרפים ובסוף הבדיקה הראתה שיש או לאור מה שכתבתי סיכוי גדול יותר שיחזרו והאם שאין כדורים באמת בדיקת הeeg נותנת תשובה ברורה יותר ? והאם אם פעם לא הצליח והייתי חייבת לחזור לכדורים רוב הסיכויים שזה שוב יהיה כך?

שלום רב חיש בהחלט סיכוי להחלים ממחלת האפילפסיה בהצלחה ד"ר הימן

20/02/2019 | 16:57 | מאת: שמחה לוין

שלום דר' היימן לאחר שנה ללא בהיות וניתוקים וללא תרופות המחנכת מדווחת כי בשבועיים האחרונים ראתה מספר לא מבוטל של אירועים כאלה וכך גם אני כאילו אני מרגישה מודאגת מאד אשמח לדעתך הרפואית

שלום רב לבצע EEG בחסך שינה ולפנות לבדיקה לאחר ביצוע הבדיקה בברכה ד"ר אלי הימן

18/02/2019 | 20:47 | מאת: שירלי

הנני לוקחת למיקטל עושההעוד איזה בדיקת דם ואז אמורה להתחיל תוספת ברזל של תרופות הטבע האם התוספת שלוקחת אמנם כרגע לא ישר ביחד אלא בשעות שונות יכולה להשפיע או יכול לעשות בעיה על השפעת הלמיקטל?

לא

18/02/2019 | 08:11 | מאת: שרית

הומלץ להפסיק את התרופה לאחר זמן מה רציתי לשאול לאחר כמה זמן הגוף מתנקה וזמן שאני אהיה בלי כדורים הבדיקה תראה בעיות האם חודש-חודשיים מספיק או שצריך יותר והפסקת התרופה זה הולך בהדרגה. אומנם יש לי לאחרונה גם קצת סחרחורות ולפעמים הבזקי אור /זבובים עפים לפי דעתי זה או קשור לאנמיה שמצאו שיש לי שאתחיל לקחת כדורי ברזל או לאפילסיה שם גם הבדיקה הראתה מינון נמוך בדם ממה שצריך מה דעתך וידיעתך מ2 הדברים. בקשר לבדיקה הולכת לעשות שוב את הבדיקה למצב טוב או רע ואז נחליט על ההפסקה והחלטה מתי לעשות את ה eeg שוב.

שלום רב לכל רופא יש את הפרוטוקול שלו . אין נכון לא נכון , לכי לפי מה שהומלץ לך בברכה ד"ר הימן

17/02/2019 | 19:42 | מאת: שמחה לוין

שלום דר' היימן שני בדיקות הוידיאו שנעשו במחלקה שלך יצאו נקיים אך לאחרונה אני רואה קפיצות ידיים רגליים מתוך שינה ובתהליך הירדמות כמו כן המורה מדווחת על בהיות וניתוקים אציין שבהוראתך הופסק טיפול תרופתי לפני שנה מה דעתך?

שלום רב אין זה המקום לעשות מעקב רפואי ממליץ על ביקורת לגבי הקפיצות, קרוב לוודאי תופעה נורמלית בברכה ד"ר אלי הימן

17/02/2019 | 18:53 | מאת: יעל

רציתי לשאול האם יכול להיות השפעה של הלמיקטל על ההומגלובין והברזל בגוף ?

לא

16/02/2019 | 17:55 | מאת: שירה

שלום רב מזה 14 שנים מוגדרת שסובלת באפילפסיה. לוקחת למיקטל ומאז ללא התקפים. את הכדורים שיחקנו עם המינונים לפי הבדיקות והמצב וכבר 6 שנים לוקחת רק למיקטל 100 מג ליום. אולם לאחרונה לאחר זמן מה שלא עשיתי בדיקת דם הגיע הזמן לדעת מה המצב. הבדיקות לא טובות גם אנמיה שאמרו עוד בדיקת דם ואז אתחיל לקחת כדורי ברזל. קודם האם יש איזה השפעה בין אנמיה ללמיקטל /אפילסיה או אפילו לגרום להחמרה במצב וגם לאחרונה מרגישה גם קצת סחרחורות ועייפות יתר על המידה וגם רמת הלימיקטל בבדיקה הראתה מדדים נמוכים ממה שצריך להיות. התייעצתי עם הנירולוג אמר בגלל שעברו הרבה שנים 6-7 שנים מאז שעשיתי בדיקה ממליץ להפסיק את הכדורים נבדוק אם יש התפרצויות בבדיקה או יהיו אחרי הפסקה כדאי העלאת המינון או אם כלום אם לא יראה כלום. רציתי כמה זמן שאהיה בלי כדורים כדי להראות בבדיקה אם משהוא לא תקין פוחדת שדוב אתעלף או אראה אורות מרצדים/כוכבים כי אז ההתקפים היו בדברים הנ"ל ואפילו נחבלתי כתוצאה מכך ופוחדת שיקרה לי משהוא בעבודה שלא יודעים הרבה על הבעיה הזאת אבל רוצה לדעת אם המצב טוב יותר או אפילו הוחמר.

שלום רב ישנם מספר גורמים בעלי חשיבות לגבי קביעת הסיכוי להחלמה מאפילפסיה באופן כללי וללא התייחסות ספציפית למקרה שלך, יש הגיון לאחר תקופה ארוכה מאוד ללא פרכוסים , ובהנחה כי אין בעיית רקע משמעותית המשפיעה על הסיכון להישנות פרכוסים ( לדוגמא- הפרעה במבנה המוח, ) לנסות ולהפסיק בהדרגה את הטיפול. למקטל תרופה מצויינת אבל ...יתכן ואת לא זקוקה לה יותר בהצלחה ד"ר אלי הימן

17/02/2019 | 13:35 | מאת: שירה

הבעיה שהתחלתי פתאום כאבי ראש וסחרחורות ולראות אורות שככה היה לפני הלקיחה . פשוט כדי לדעת מה המצב ולעשות את בדיקת הeeg . מרגישה שפתאום בימים האחרונים שכאילו מתחיל לא להיות טוב והמינון הזה כבר לא מספיק יכולצלהיות מצב וכמה זמן מאז הפסקת התרוםה אפשר לעשות את בדיקת הeeg חראות אם המצב תקין אשאל גם את הנירולוג?

13/02/2019 | 12:28 | מאת: אנני

שלום רב, בתי בת 5 פירכסה לראשונה לפני כשנה וחצי תחת חום, היחדה ניגשה אלי ניסתה לדבר ופתאום התמוטטה ללא תנועה גלגלה עיניים והקציפה מהפה שפתיה הכחילו ולאחר מכן החל רעד שנמשך כ4 דקות. ממצאי eeg הראו מוקד קדמי. לאחר בדיוק 3 חודשים פירכסה שוב לא תחת חום ושוב ממצאי ה eeg היו זהים, לאחר 3 חודשים פירכסה שוב ללא חום. ביצענו mri ונצפו איזורים בעלי סיגנל גבוה בפלר פריוונטריקולרי דו צדדי צמוד לקרניים פרונטליות ואוקספיטליות. הפירכוס האחרון היה לפני כשנה ומאז נוטלת דפלפט 3.5cc בוקר וערב וללא השנות פרכוסים עם טיפול תרופתי. שבוע שעבר ביצענו בדיקת eeg נוספת והבדיקה יצאה תקינה, שאלתי היא האם ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי לאור תוצאות הבדיקה האחרונה? והאם זה הגיוני שפתאום בדיקה יוצאת תקינה לחלוטין?

שלום רב אין כלל קדוש לגבי משך הטיפול אם כי מקובל לטפל כשנתיים בתרופה ואם אין פרכוסים, ותרשים ה EEG סביר ( לא חייב להיות תקין לחלוטין) ואין גורמי סיכון משמעותיים המעלים את הסיכון לפרכוס ( לדוגמא - פגיעה מוחית, תסמונת גנטית וכו) ניתן להפסיק . בברכה ד"ר אלי הימן

שלום,בני בן ה 17 הופנה ל EEG בשל מיגרנות (יש לו מיגרנה כל כשבועיים שלשה עם רגישות לאור ורעש כולל הקאה) בתוצאות בדיקת EEG בערות (במכשיר EEG מסוג M3) שעשה בהדסה עין כרם לפני כחודש נכתב: פעילות אפילפטיפורמית זיז-גל חוזר המיספרה שמאלית. בעיקר טמפורואוקסיפיטלי .דרושה קורולציה קלינית. מעבר לכאבי ראש אין לו תופעות נוירולוגיות אחרות. נער רגוע,ישן שינה עמוקה. אשמח לקבל עוד אינפורמציה על האבחנה ולקבל המלצות נוספות אם יש (מעבר לפניה לנוירולוג שזאת נעשה כמובן) תודה רבה

שלום רב לא ברור לי מדוע בוצעה בדיקת EEG . באופן כללי, אם נבמע EEG ל 100 איש , 2-3 מהם יראו הפרעה ב EEG למרות שאינם סובלים ולא יסבלו מאפילפסיה. סביר להניח כי זה המקרה שלכם ( כמבן יש לעבור הערכה נוירולוגית מדוקדקת ) . בברכה ד"ר אלי הימן

תודה רבה על התשובה,זה מרגיע לדעת זאת. ובכל זאת האם יש צורך ללכת עם זה לנוירולוג במידה ואין סימפטומים אפילפטיים בפועל?

09/02/2019 | 22:16 | מאת: חיים

דר שלום אלי שלום רב אצל הבת הקטנה שלי 3.2 אובחנה אפילפסיה. הכל החל בשינה רעידות ברגליים ולאחר שבוע בדיוק בשינה רעידות ביידים. התחלנו טיפול בקפרה 1 מיל העלנו ל1.5 אחרי שבוע ולפני שהתחלנו להעלות ל 2 היה פירכוס בגן של ניתוק עם הזזת עיניים. במיון המליצה נוירולוגית להעלות ל 2 כבר עכשיו. קראתי שאתה כותב כי לילדים בעל רקע התפתחותי לא תקין סיכוי החלמה לא גבוהים - כאשר לבת שלי יש עיכוב שפתי קל והיא מטופלת אצל קלינאית תקשורת. האם עיכוב שפתי נחשב כעיכוב התפתחותי שמוריד את סיכוי ההחלמה. אציין כי eeg בשינה לא תקין ובערנות תקין MRI תקין ללא ממצא חריג. אודה לתשובתך.

שלום רב כל מה שאני כותב רחוק מלהיןת 100% . אני מדבר על עקרונות. המציאות יכולה להיות שונה ועדיין קיימת אפשרות שביתך תחלים ממחלת האפילפסיה. בהצלחה ד"ר אלי הימן

08/02/2019 | 10:27 | מאת: משה

שלום, אשמח להסבר כמה זמן נחשב אפליפסיה בילדים? עד איזה גיל? מה הסיכוי שיחלוף לבד?

שלום רב ישנם תסמונות אפילפטיות אופיניות וייחודיות לגיל הילדות המופיעות בקבוצת גיל מסויימת ולרוב חולפות. ישנם אפילפסיות שיופיעו בגיל הינקות , ילדות והתבגרות עם סיכוי סביר שיעברו ( על מסך המאפיינים שלהם ) , אך יש כאלו שברור כי לא יעברו . בברכה ד"ר הימן

שלום דר אלי היימן, השאלה שלי היא מדוע כאשר מזהים לילד צעיר גיל 3,4 מוקד אחד. וןמרות שהצילחו לאזן אותו בתרופות, האם לא בודקים אופציה של ניתוח? מכיוון שאף אחד לא מבטיח שהוא יהיה מאוזן עוד כמה שנים. ומצד שני, מומלץ מאוד לנתח ולהוציא את המוקד בגיל מוקדם, כדי למקסם את הסיכויי החלמה. האם לא מפספסים את החלון הזמדנויות הזה כאשר לא מנתחים ? תודה רבה על כל מידע! דורון

שלום רב מטרות הטיפול בילדים עם אפיךפסיה הוא לאפשר לחיות ללא פרכוסים, ללא תופעות לוואי מהטיפולים ולמקסם את הפוטנציאל ההתפתחותי ואיכות החיים במידה וילד/ה מאוזנים , ללא תופעות לוואי ותרשים ה EEG אינו תורם גורם לפגיעה, אזי , אין צורךך לנתח ( ניתוח אינו דבר נטול סיכונים ) ניתוח ייעשה ברגע שברור כי קיימת אפשרות כזו , ומצד שני ברור כי המחלה פוגמת באפן ניכר באיכות החיים/תפקןד/התפתחות של הילד /ה בברכה ד"ר אלי הימן

01/02/2019 | 15:44 | מאת: כ.

שלום, האם באיבחון של אבסנס של הילדות: 1.מחייב ב EEG שילוב של מוקד אפילפטי ושינוי גל-זיז? 1. טיפול תרופתי הוא מחוייב המציאות גם אם תדירות הניתוקים הם פעמיים -שלןש בשבוע? 2. האם האבסנס חולף מעצמו סביב תחילת גיל ההתבגרות?

שלום רב אבחון של אבסנס מחייב קליניקה אופיינית במטופל המתאים ( גיל, רקע רפואי וכו') ביחד עם מיצאי EEG אופיניים המתאימים לאבחנה של אפילפסיה כללית. רצוי לטיפול היות וקרוב לוודאי שיש יותר ניתוקים ממה שאנו יכולים לראות בעין . פוגע בתפקוד הילד/ה אבנס ללרוב חולף . ישנם סוגים שונים של אבנסנס, חלקם לא תמיד חולף ולא תמיד מגיב היטב לטיפול בברכה ד"ר אלי הימן

18/01/2019 | 00:51 | מאת: מיכל

שלום בני בן 9.5. ב8 חודשים האחרונים הוא קם אחת ל3 שבועות או חודש ומתחיל ללכת ולבכות לפתע מתחיל לצרוח לקפוץ לרוץ על הספות להשתולל לזרוק דברים להרביץ לי או לבעלי בעלי תופס אותו מספר דקות תוך כדי שהוא בוכה אמא תעזרי לי את לא אוהבת אותי אבא אתה לא רואה שבאים להרוג אותי נופלים עלי אבנים ממש בבכי וכולו מזיע ומפוחד פותח את החלון (אני גרה בקומה גבוהה) עד שנרגע והוא נרדם חזרה. הוא מזהה אותנו אך לא מגיב כאדם ער הוא עושה דברים מסוכנים והוא לא זוכר כלום בבוקר. ככה כל פעם..רופא המשפחה הפנה אותנו לבחינה נוירולוגית...מהי התופעה הזו האם מדובר בביעותי לילה או בבעיה נוירולוגית? האם יש לפנות גם לפסיכיאטר?

שלום רב בהנחה שמדובר בילד עם רקע רפואי /רגשי תקין, תופעה זו קרוב לוודאי שפירה ואינה ביטוי של תהליך חולני . חשוב להבין היטב את נסיבות ההתעוררויות ולאפיין אותם , להעריך את איכות השינה , האם קיימת הפרעת שינה מסיבה כל שהיא התורמת לכך, ועוד שאלות נוספות. בברכה ד"ר אלי הימן

21/01/2019 | 07:13 | מאת: מיכל

בוקר טוב תודה על תגובתך. הרקע הרגשי והרפואי תקין. הוא ילד חרדתי קצת. תמיד היה לו פחד מחלומות גנבים וכו היתה תקופה שביקש שנהיה איתו בזמן מקלחת או התלבשות שלא ייכנס גנב. למי עלי לפנות לבדיקת הנושא?איך נדע שלא מדןבר באפילפסיה?

15/01/2019 | 19:01 | מאת: אמא

בהמשך לשאלה ששאלתי: בננו עבר פרכוס ואחרי eeg אובחנה אפילפסיה רולנדית. לא התחלנו טיפול. אמרו לנו שיתנהג כילד רגיל מלבד השגחה במים ובטיפוס לגובה. א. האם אין חשש למצב של סטטוס אפילפטיקוס בשינה בלי שנשים לב? ב. נכון להגיד שהתרופות ניתנות באפילפסיה רולנדית בעיקר לשקט הנפשי? כי הסכנות שבפרכוס הן מאוד נדירות? תודה!!

שלום רב אין תשובה של 100% ישנם מספר שיקולים שמנחים את ההחלטה על החלטת טיפול תרופתי . -מספר הפרכוסים, יש ילדים שמגיעים עם מספר פרכוסים , ולכן ברור עי הסיכון לפרכוס נוסף גבוה - ועל כן יטה את ההטחלה לכיוון התחלת טיפול - תרשים ה EEG- במידה ותרשים ה EEG ידגים מאפיינים חריגים ובמיוחד , פעילות לא תקינה בתדירות גבוה בעירות ובשינה- יתמוך בהתחלת הטיפול -פרכוס אינו תופעה נעימה/נחמדה לילד שלעתים מרגיש את התחושה , נבהל, כמן גם הסביבה . לכן המטרה הראשונית של הטיפול היא למנוע פרכוסים , לשפר EEG כשצריך , למנוע הרגשה לא נעימה לילד/ה ועל הדרך כמובן , מאפשר תחושה מסויימת של ביטחון בברכה ד"ר הימן

16/01/2019 | 12:13 | מאת: אמא

תודה רבה על התשובה

14/01/2019 | 15:48 | מאת: דורית

מזה כמה חודשים שהבן שלי (בן 10) חווה התפקים של ניתוק לכמה שניות - מספר פעמים ביום. רופאת הילדים (עוד לא היינו אצל נוירולוג) שלחה אותו לבדיקת eeg בעירנות (ביקשה להעיר ב2 לפנות בוקר). האם בדיקץ eeg במכון חיצוני מספקת? מה קורה אם במהלך בדיקה כזו שאורכת להבנתי כ10 דקות אין ניתוק

שלום רב בדיקה של 10 דקות בהחלט אינה ראוייה , עלייה להיות לפחות 30 דקות . ברור כי אם אכן מדובר ב 10 דקות בדיקה, בדיקת EEG כזו אינה אבחנתית ויש לדרוש הפנייה לבדיקה באחד מבתי החולים בהצלחה. ד"ר אלי הימן

09/01/2019 | 23:34 | מאת: איתי

דר שלום שאלתי אותך לגבי סדציה וענית לי שבדכ לוקחים דורמיקום שזה אנטי אפילפטי. האחות במכון גסטרו אמרה שנותנים פרופופול. אני ממש חושש מפרופופול מכיוון שקראתי על שנע מקרים שלאחר תפוגת ההרדמה היו פרכוסים למטופלים. מה ידוע לך על פרופופול בהקשר הזה והאם כדאי להתעקש על דורמיקום? מחר הקולונספיה לכן לחוץ ודחוף תודה רבה רבה איתי

שלום רב גם עם פרופופול לא רואה כל בעיה בהצלחה ד"ר הימן

07/01/2019 | 22:42 | מאת: איתי

שלום רב אני אמור לעבור קולונסופיה לראשונה בחיי. אני חולה אפילפסיה, מאוזן באמצעות למיקטל. אני גם רגיש לפניצילין. לעיתים אני לוקח סטילנוקס ו:או קלונקס שאני לא נרדם. האם חומר ההרדמה שמזריקים בקולונסקופיה נוגד את התרופות והרגישות ויכול לעורר את המחלה? אודה לתשובתך

שלום רב חומר ההרדמה( לרוב שימוש בדורמיקום) הוא בעל השפעה אנטי אפילפטית ואין כל מניעה לבצע את הבדיקה עם חומר זה בהצלחה ד"ר אלי הימן

08/01/2019 | 07:14 | מאת: איתי

תודה . ההרדמה כוללת פרופופול ופטניל. אין בעיה איתם?

אובחנתי עם אפילפסיה חלקית והתחלתי לקחת למודקס של 200 מ"ג ביום לא מזמן (אחרי שהייתי נוטלת כ100 מ"ג ביום) בשבוע שעבר היה לי כ3 התקפים במשך השבוע אחרי שבערך חודש לא היה לי התקף או יותר. משום שהייתה השנה החדשה, שתיתי אך לא למצב שיכרות. האם יכול להיות שההתקפים היו בתדירית כזו בגלל האלכוהול? או האם הכדורים פחות עוזרים? אשמח למענה, החלטתי לפנות לפורום משום שלא נעים לי להציק לנורולוג. תודה על המענה!

שלום רב ישנם מספר סיבות היכולות להסביר חוסר איזון /יציאה מאיזון. 1.תרופה לא מתאינה- ניראה כי במקרה שלך מדובר באפיךפסיה חלקית, למקטל תרופה מתאימה 2.יתכן ורמת התרופה הדם אינה גבוהה דבר המחייב העלאת המינון . ישנם גורמים שונים היכולים להשפיע על רמת התרוםה בדם . לכן--- חשוב לבצע רמת למקטל בשפל ובמידה ורמה נמוכה, להעלות מינון 3.חסך שינה , שתייה מרובה יכולים להוציא מאיזון . לכן , חשוב להקפיד על שינה טובה ולהתנהל באופן סביר עם אלכוהול או כל חומר אחר הידוע כחומר ביכול להשפיע על המוח. בהצלחה ד"ר אלי הימן

בננו בן 9 חווה פרכוס ראשון בתחילת השינה(גם בגפיים, קצף מהפה), אחרי eeg אובחנה אפילפסיה רולנדית והמליצו לנו להתחיל טיפול באוספולוט אבל ציינו שזו לא חובה. כמה ימים אחרי הפרכוס הוא הרטיב בלילה (דבר שלא קורה בד"כ). לא אנחנו ולא הוא שמנו לב למשהו חריג. מהפרכוס הראשון הוא התעורר מהשינה בהרגשה שאינו יכול לדבר ואז התחיל הפרכוס. א.מה הסיכוי שזה היה פרכוס נוסף בשינה שלא העיר אותו? (אולי זה סתם תגובה נפשית ללחץ מהפרכוס שהיה?) ב. מה עצתכם בנוגע למתן תרופה? ג.האם הסכנות באי מתן תרופה הן רק תופעות לוואי של הפרכוס (נפילה וכדו') או שיש סכנה בעצם הישנות הפרכוסים? תודה!!

שלום רב הסיכוי שיעבור פרכוס נוסף הוא סביב 50-60% . חשוב להסתכל גם על תרשים ה EEG . אין תשובה של שחור ולבן .חשוב לשמוע את הנוירולוג/ית מטפלת שלכם וגישתה. למרות שאפילפסיה לרוב אינה מסוכנת, ישנם מצבים בהם עלולה לסכן . בברכה ד"ר אלי הימן

תודה! הילד אומר שאולי הרגיש בעבר נמלול בפה שלא התפתח לאי יכולת דיבור. האם זה מעלה את הסיכוי לפרכוסים נוספים?

18/12/2018 | 13:10 | מאת: אוריאל

שלום שמי אוריאל אני בן 60 מאובחן כחולה אפילפסיה מטופל באפניוטין 400 מ"ג ליממה ללא התקפים מזה כ 30 שנה אני עומד לעבור השתלת שיניים ורופאת השיניים שלי שאלה אם אפשרי לתת לי PRENDISOLONE במינון של 20 מ"ג למשך 5 ימים בתוספת לאנטיביוטיקה אשמח לתשובה או המלצה על תרופה אחרת דומה תודה רבה

שלום רב לא יכול לייעץ על מקרה פרטני , עליך להתייעץ עם הנוירולוג/ית המטפל/ת בהצלחה ד"ר הימן .

12/12/2018 | 20:59 | מאת: עדן

שלום, ילדה בת 5 מקבלת 8 cc (המזרק) ליום התחלנו טיפול בדפלפט לפני כחודשיים. אתמול הילדה פרכוס כללי (טוני קלוני) האם זה אומר שהתרופה לא עובדת/יעילה ? תודה מראשי ת׳תתתתתתתתתתתתתתתתתת׳ תת׳תתתתתתת

שלוםרב 70% מחולי האפילפסיה יגיבו לטיפל התרופתי. פרכוס תחלת טיפול תרופתי יכול לנבוע ממספר סיבות: 1.תרופה לא מתאימה- במקרה שלעם, דפלפט תרוםה שיעילה כנגד מיגוון תסמונות אפילפטיות 2.רמת התרופה נמוכה, קרי מאיזה שהיא סיבה , התרופה לא נמצאת ברמה מספקת בדם . לכן , חשוב לעשות בדיקת דם הבודקת את רמת התרופה בשפל ( קרי בדיקת דם בבוקר לפני שנותנים את התרופה) . רמה נמוכה של התרופה בדם - יכולה להסביר מדוע מופיע פרכוס תחת טיפול 3.היה ורמת התרופה גבוהה או שיש תופעות לוואי מהתרופה , יש מקום לעבור לתרופה מתאימה אחרת שמתאימה לסוג האפילפסיה. בברכה ד"ר אלי הימן

10/12/2018 | 21:44 | מאת: אירית

שלום.בעלון התרופה דפלפט מוצגות תופעות לוואי הקשורות לנשים בנושא הריון ושחלות. האם יש מניעה לתת אותו לבנות או שנותנים ונדרשים במקביל בדיקות מעקב רפואי. תודה

שלום רב דפלפט תרופה מצויינת אך.... לא הייתי נותן למתבגרות/ נשים בגיל הפוריות/ילדים-מתבגרים-נשים עם עודף משקל . בברכה ד"ר אלי הימן

10/12/2018 | 19:53 | מאת: נדב

האם ילדה בת 6 יכולה לקחת קפרה כתרופה יחידה. על התרופה עצמה ובעוד כמה מקומות שראינו כתוב שקפרה היא תרופה משלימה וילדים צריכים לקחת אותה יחד עם עוד תרופה אפילפטית.

שלום רב בהחלט. אין בעיה, בתנאי שיעילה ואין תופעות לוואי בהצלחה ד"ר הימן

05/12/2018 | 09:01 | מאת: אודליה

יש לי אפילפסיה ובמהלך ההריון היה לי התקף אחד בחודש חמישי (לא מאוזנת). לביתי בת ה- 6 היו שלושה פרכוסי חום בסביבות גיל שנה. לפני כחצי שנה החלו "ניתוקים" של כדקה עד שתיים. לפני שלושה חודשים היה לה ניתוק ולאחר כרבע שעה היו לה "טיקים" שהתפתחו לפרכוס בצד אחד. בעקבות אותו אירוע היא החלה להיות מטופלת בטגרטול. היו לה מדי פעם "אאורות" אבל ללא ניתוק או פרכוס. לפני כחודש היא החלה לפרכס ובמקביל העלו לה את מינון הטגרטול. הפרכוסים הם כמה פעמים בשבוע ולעיתים פעמיים ביום. לאחר שהנוירולוגית הבינה שהפרכוסים האחרונים הם בשני צידי הגוף החלנו להוריד את מינון הטגרטול ובמקביל לקחת קפרה מיום ראשון האחרון עם העלאה הדרגתית כל שבוע. היום עלה לה החום והיה לה פרכוס בשבע בבוקר ועוד אחד כשעה וחצי מאוחר יותר. האם חום גבוה מהווה "טריגר" לפרכוסים או יתכן כי הירידה במינון של הטגרטול במקביל להתחלה של נטילת תרופה חדשה תגרום לתכיפות גבוהה יותר של פרכוסים בזמן הקרוב?

שלום רב חום בהחלט מהווה טראיגר לפרכוסים בחוליי אפילםסיה בדומה לחסך שינה. מהסיפור שאת מספרת , ניראה נכון לעבור לקפרה ולהפסיק טיפול בטגרול חשוב לעקוב ולוודא שאכן אין יותר ניתוקים בהצלחה ד"ר אלי הימן

28/11/2018 | 18:00 | מאת: אפרת

שלום ,ביתי בת 7 בכיתה ב, אובחנה באפילפסיה בגיל 4 וחצי בערך ולאחר 3 פרכוסים התחילה לקבל דפלפט ומאז מאוזנת, כעת היא אמורה לקבל בעוד מספר שבועות את החיסון של כיתה ב שכולל בתוכו גם את החיסון לשעלת האם ניתן לחסן? האם יש סיכון שהחיסון יכול לגרום לה לפרכס ולצאת מאיזון? המון תודה

שלום רב אני אשיב באןפן כללי ( אין זה תחליף להמלצות של הרופאים המטפלים שלכם) מנקודת מבטי, אין כל מניעה לחסן ילד/ה עם אפילפםיה על פי תכנית החיסונים הרגילה על פי גיל בברכה ד"ר אלי הימן

25/11/2018 | 14:49 | מאת: יעל

שלום רב ביתי הגדולה בת שלוש ואובחנה עם אפילפסיה על רקע גנטי. ביתי הקטנה בת חודשיים ורציתי לדעת אם יש מניעה מלתת לה את החיסון של השעלת? תודה מראש

שלום רב חשוב לדעת מה אופי הפגם הגנטי הגורם למחלת האפילפסיה אצל הבת הגדולה. ברוב רובם של המקרים מדובר במוטציה חדשה , קרי , שלא מורשת על די ההורים אלא מתרחשת בעובר ולכן הסיכוי שגם לבת הקטנה בעיה דומה נמוך ביותר. מומלץ לשאול את הנוירולוג/ית המטפלים בבתך ובהתאם לתשובתם , במידה ומדובר במוטציה חדשה שלא עברה מההורים, אין כל מניעה לתת לתינוקת. בברכה ד"ר אלי הימן

22/11/2018 | 11:42 | מאת: שרית

שלום וברכה! ברצוני לשאול לבתי בת 14 לפני חודש וחצי כמה בבוקר להתארגן לבית ספר נכנסה לאבמבטיה ונפלה בבום בעלי שמעה אותה ורץ לחדר אמבטיה וראה שהיא על הריצפה רועדת כל גופה ומנותקת אם עיניים פתוחות ונשימה כבדה בערך 2 דקןת 3 לא זוכרת כי גם אני הייתי באירוע כי הוא צעק וכל הבית קם רציתי אליה ואמרתי את שמה והיא לא הגיבה נשמה בכבדות ושפתיים הכיחלו לה כמעט וגם אני התעלפתי מרוב פחד הזמנו מד"א עד שהם הגיעו היא התעוררה כל הסיפור בערך 3 דקות 4 לא זוכרת בדיוק זה היה טראומההה ענקית מד"א בדיקו אותה ואמרו ללכת לבית חולים לעשות בדיקות נירולוג בדק אותה אמר שאולי זה אפילפסיה נעורים כי אמרה לו שכמה ימים לפני גם רעדה בידיים כל בוקר שהייתה כמה היו לה כמו קפיצות שרירים כאלה אמרה שזה כבר שבועיים כך כל בוקר ולא שיתפה אותנו אמרה שלא התחייסה לזה באותו לילה ישנה מאוחר בערך 2 לפנות בוקר וכמה ב6 וחצי עכשיו היא סובלת מחרדות פומביה מכל דבר גופני מפחדת וישר לחץ נוראי והיא בטיפול פסכטלוגי ללא תרופות מה שכן לוקחת כל לילה מלוטנין טבעי שקונים מחו"ל זה הנטרופט נתן לה היינו גם אצל פסיאטר שאמר גם לתת מלטונין באותו ערב לקחה 2 כדורים בגלל שלא ישנה טוב בגלל החרדות ואז כמה ב6וחצי בבוקר וזה מה שקרה אנחנו לאחר בדיקת eeg ןהיא יצאה ברוך ה" תקינה עדיין פוחדים שיש חחש לאפלפסיה נעורים כי לפני שבוע גם היה קפיצות שרירים בבוקר קיצור חודש וחצי אני בפחד היום ונוראה בודקת איך היא נושמת בלילה מסתכלת עליה מתה מפחד אין לי חיים כמובן ישנה איתי אתמול שקיבלתי את התשובה שזה תקין התחלתי לנשום עד לשבוע הבאה למפגש אם הנירולוג שאלתי מה אתה אומר שאני ינשום קצת יותר טוב הנירולוג בבית חולים אמר לבדוק גם אקו לב וגם הולטר כי לפני 3 שנים היה גם הפרעת קצב בבדיקה ממש לקראת הסוף שבא לסיים את הבדיקה פתאום נהיה הפרעת קצב ושלח אותו להולטר ובדיקת מאמץ ולהיות במעק אנחנו כל שנה במעקב זהוא בגדול כל הסיפור יכול להיות שהכל כאן מורכב אשמח לעזרא אתמול קיבלנו תשובה בדיקת eeg הבידקה בעירנות ובשיתוף פעולה תקין . רקע סדיר סימטרי.מורכב מפעילות אלפא 10 מ/ש הנחסמת בפיקחת עיניים אין שינוי בנישום יתר ולא בגירוי אור. לסיכום. תרשים תקין

שלום רב לצערי קשה מאוד לבצע אבחנה בדרך זו ,אין תחליף לשבת ולהקשיב לסיפור האירוע , הרקע , ואז לעשות חשיבה בברכה ד"ר אלי הימן

28/11/2018 | 14:42 | מאת: שרית

שלום וברכה היום היינו אצל נירולוג ואמר בדיקת eeg תקינה אמרנו לו שבבוקר יש עוד קפיצות לא כל יום אמר שהוא רוצה לעשות בדיקה בשניה על הבוקר עדיין מפחיד אותי יש מצב שזה אפליפסיה מאוד חרדה תודה רבההה

12/11/2018 | 02:13 | מאת: אנה

שלום בני בן שלוש וחצי, סובל כבר שנתיים וחצי מהתקפים אחת לחודש של סחרחורות קשות בחילות הקאות בכמויות (עשרות הקאות), במשך יממה, לאחר מכן במשך כשבו עמסתובב עם ראש מוטה לצדדים ובסביבוים. ביצע הרבה בדיקות ואין אבחנה כולל אמ אר איי מח. עדיין נחשד או במיגרנה או בהתקפים אפילפטים. מלבד חיסון לצהבת פעם אחת שבוצע לו בגיל 10 חודשים - לא מחוסן לדבר. ההתקפים התחילו מספר שבועות אחרי החיסון. האם כדאי לחסן אותו לחצבת? האם הזהירות שלי נכונה כל עוד לא אובחן? הבנתי שבשעלת יש מרכיב שמעודד אפילפסיה גנטית לפרוץ. שואלת אם גם בשאר החיסונים ואם לא, האם בכל זאת כדאי להימנע אולי בגלל רגישות לחיסונים שהתחילה את זה? תודה.

שלום רב אני לא הגורם המוסמך לייעץ לך האם לחסן או לא לחסן. מההיבט הנוירולוגי , אענה באופן כללי ואומר כי גם אם היה מדובר באפילפסיה, מנקודת מבטי לא הייתה כל מניעה לחסן. בברכה ד"ר אלי הימן

שלום רב! רצינו לדעת האם JME יכול לנבוע מבדיקת מי שפיר בעובר? או אולי פרכוס חום יחיד בגיל 4? או זריקה משולשת נגד צוואר הרחם בכיתה ו'? או אולי מחוסר שינה של שנים וחרדות ocd אצל נערה בגיל ההתבגרות ממבחנים וממורים? אודה על תשובתך בנידון. האפילפסיה שלה התגלתה בגיל 15 וכבר שנתיים יש לה מסוג JME? לא תורשתי אין לא אצל האבא ולא אצל האמא, תודה רבה וערב טוב

שלום רב . כמו הרבה מצבים ברפואה, לאפילפסיה יש בסיס גנטי ( לעתים שינויים גנטיים שחלים בעובר ושלא מורשים בהכרח מההורים או שמסיבה כל שהיא באים לביטוי בצאצאים) JME נכנסת לבקוצה זו , לא קשורה כלל לכל מה שציינתם . בהצלחה ד"ר הימן

30/10/2018 | 20:11 | מאת: דניאל

שלום במשך שנתיים וקצת יש לילד קפיצות מיוקלוניות אשר החלו ביום ההתקף הראשון. לא היו לפני שום קפיצות או ריעדות ביד או מתיחת רגל. לאחר בירור של eeg ווידאו כל המקרים הנל היו ללא ליווי חשמלי אפילפטי. הקפיצות המיוקלוניות ממש מורגשות. המון מתיחות רגליים. ללא ליווי חשמלי. האם התופעות קשורות לאפילפסיה בעקיפין. יד לציין ש2תרופות דפלפט ולמיקטל ועדיין יש את התופעות הנל. שאלתי אם לא רואים בווידאו אז זה לא אפילפטי...אז ממה זה נגרם?למי פונים?להתעלם? עשינו מעבדת שינה פעמיים אין ליווי הכל ניראה וניצפה מצולם. אז מפה מה עושים...

שלום רב קפיצה מיוקלונית שאינה מלווה בו זמנית בשינוי אופייני ב EEG אינה אפילפטית לרוב יכולות להיות סיבות שונות למיוקלונוס שאינם אפיל]טית. במידה וזה מפריע, כדאי הלגיע לנוירולוג ילדים להערכה . בברכה ד"ר אלי הימן

שלום לילד יש 3שנים אפילפסיה הכל התחיל מהתקף לילי של 15דק לאחר אשפוזים טיפולים בדיקות ושינוי תרופות הגענו להיום. כיום יש 2eeg תקינים וeeg נוסף שמראה התפרצויות אפילפטיות וגלים. לאחר ברור מול הרופא המטפל הוא טוען שאם היה בא לו ילד עם כזאת תשובה הוא לא היה מתחיל עם טיפול ולאור העבודה שיש 2 בדיקות תקינות בחסך שינה ובדיקה נוספת שהוא בדק ולא מוכח שם בהכרח התפרצויות אפילפטיות אז הוחלט על הורדת מינון עד למצב קליני ברור. כיום מינון 0 לאחר הורדה של 3חודשים. שבוע על 0 בנתיים. שאלה~ האם זה הגיוני להוריד מינון אחרי שנתיים וקצת לאור מה שסיפרתי. האם זה הגיוני לומר נחכה למשהוא קליני שההתקפים הם בלילה הרי אני לא ערה כל הלילה!! לראות התקף. הילד בנוסף בוהה לעיתים רחוקות ויש בהייה ואז לא יודע מה הפעולה האחרונה שעשה אך הeeg באופן מוחלט לא מראה שזה אפילפסיה של בהיות!!!!. אך הילד פעם ב...קופא למספר שניות או בוהה ואז לא ממשיך מאותה נקודה. או פעם אחת פשוט נעמד ולא זז גם לאחר קריאה בשמו..פעם אחרת היה גלגול עיניים. פעם אחרת היה במיטה שיומיים הוא התרגש לקראת יום הולדת וביום ההולדת והוא יושב במיטה ואמרתי בוא הולכים...והוא ענה מה? מה? לאיפה?.. מה? כאילו לא היה פה.וגם לאחר הסבר קל לא היה קליטה לשבריר שניה אבל הנוירולוג טוען שהאפילפסיה לא של בהיות בכלל על פי התרשים...אשמח לתובנות.

רוצה לציין שלאחר הורדת המינון ישנו קושי רב רב! בקליטה של נתונים של חומר בית ספר כמו מצב,שיכחה..גם לפני היה אבל לא כך..ויש לציין שהילד במצב טוב בלימודים בערך 80 הציונים. התנהגות מצוינת ורגועה. אך היום למשל כמה םעמים שהסברתי חומר ללא קליטה!!!. ובכיתה א ב הכל 100.

שלום רב איו ביכולתי להתייחס באופן פרטני למקרים מסוג זה. בברכה ד"ר אלי הימן

30/10/2018 | 11:58 | מאת: אמיר

שלום. אני בן 32, אפילפסיה כללית מגיל 24. מטופל בלמיקטל 100 מג בוקר וערב. לפני כחודשים פרכוס לאחר 3 שנים כנראה ממחסור קיצוני בשעות שינה, שהיה הטריגר גם להתקפים קודמים. נמנעתי מנהיגה בתקופה זו ומעוניין לחזור לשגרה. אשמח לשמוע דעתך על חזרה לנהיגה כאשר הטריגר להתקף הוא שעות שינה וכרגע מקפיד על כך ומרגיש טוב. בברכה, אמיר

שלום רב החוק בישראל הוא כי ניתן לנהגו לאחר שנה ללא פרכוסים . חשוב לעשות חשיבה לגבי מינון התרופה שאתה מקבל ואולי להעלות מינון בהבנה כי החיים אינם סטריליים וחשוב להגן עליך ועל הסביבה בנהיגה, בברכה ד"ר אלי הימן

25/10/2018 | 13:51 | מאת: דניאל

הבת שלי בת 11 שבועות, לאחר פגיעת ראש בתאונה עם 2 דימומים סאב דורלים פרנכימטים. נתנו קפרה כמניעה כ-0.5ml פעמיים ביום. מאז ישנונית בטירוף, הרופא טוען שהישנוניות היא מהתרופה. המליץ להפסיק את התרופה. האם ייתכן?

שלום רב במידה ולא היו פרכוסים ובדיקת ה EEG אינה מדגימה פעילות אפילפטיפורמית, אין הכרח לתת טיפול מונע וניתן להערכתי להפסיק את הטיפול תוך השגחה ומעקב . אין זו המלצה רפואית אלא גישה כללית שלי . עלייך להתייעץ עם הנוירולוג/ית המטפת . בהצלחה ד"ר הימן

25/10/2018 | 12:07 | מאת: סמדר

שלום רב במי בן ה11 כמעט מאובחן בהפרעת קשב וריכוז. בעקבות התעוררות בלילות עם הקאה ובבוקר הוא לא זוכר את זה הנוירולוגיץ המליצה לעשות בדיקת eeg בעירות ובשינה. חשוב לציין שאין כל עדות לפרכוסים התוצאות הן: הערות הטכנאי: נישום יתר - כן גירוי אור - כן פענוח הבדיקה: תרשים עירנות ובהמשך נמנום ושינה טבעית. בעירות פעילות בסיס אחורית בטווח אלפא 8 לשנייה ובהמשך נמנום ושינה עם כידורי שינה. בשינה נרשמו גלים חדים וזיזים דו צדדיים ברורים יותר בטמפורליים. סיכום: פעילות אפילפטית דו צדדית ברורה יותר באזורים הטמפורליים. אשמח לדעת למה הכוונה? תודה פ

שלום רב אם ניקח 100 ילדים בריאים ונעשה להםן EEG , ל 3-5 תימצא פעילות חשמלית לא תקינה , חסרת משמעות קלינית. לא מדובר באפילפסיה בברכה ד"ר אלי הימן

23/10/2018 | 20:35 | מאת: מיכל

שלום, בתי בת 13 אובחנה עם אפילפסיה כללית, מאוזנת עם למיקטל 200 מ"ג. לפני כשבועיים קצת לאחר שקמה פרכסה אחרי תקופה של שנתיים שקט. בשבוע שקדם לאירוע הייתה נתונה במחסור שינה, יום לפני לא נטלה את הכדורים כיוון שלפי מה שאמרה כשנזכרה היה מאוחר וחשבה שעדיף לקחת בבוקר ואכן בבוקר האירוע לקחה כדור. אשמח לדעת תוך כמה זמן משפיע הכדור? האם הכדור בבוקר כבר השפיע ויכל היה למנוע? היה עדיף שתיקח את הכדור בלילה ולא תחכה? מאז האירוע מקפידה איתה מאוד על נטילת התרופה בשעות קבועות ולשמחתנו ללא אירועים. אני ממש חרדה לה מאז, האם יש סיבה לדאגה? האם מומלץ לבדוק את רמת התרופה בדם? תודה רבה

שלום רב קרוב לוודאי ששילוב של עייפות/חסך שינה ורמת תרופה נמוכה הם הגורמים לפרכוס כדי שישפיע צריך לקחת את הכדור פעמיים ביום ובמינון מתאים. ( קרוב לוודאי המינון אותו מקבל נמוך כך שפספסה, רמת התרופה ירדה מתחת לרף הטיפולי) כדאי לבצע רמת תרופה לאחר כשבועיים טיפול ולשקול העלאת המינון בברכה ד"ר אלי הימן

19/10/2018 | 15:47 | מאת: אלי תורג'מן

בפרקי סמן של שעה יש סוג של התקף רעידות והתמתחויות שנמשך כ 10 עד 15 שניות ניתן לו בבית חולים דפלפט בסירופ מינון 200 מיליגרם בeeg נמצא שקיימים סימנים אפלפטיים בצד שמאל מה לדעתך איך אני צריך להתקדם תודה

שלום רב צריך לעבור הערכה מלאה כולל EEG וידאו ולנסות ו"לתפוס" אירועים אלו בזמן חיבור ל EEG כדי לסייע בהבנת האירוע בברכה ד"ר אלי הימן

28/09/2018 | 08:42 | מאת: שני

בתי בת 9 ואובחנה לפני כחצי שנה עם אפליפסיה רולנדית,בתחילה קיבלה דפלפט יעקב התופעות החלטנו להחליף נכון לעכשיו היא מקבלת אוספולוט 100 גרם בבוקר ו100 גרם בערב, מה שהכי קשה עכשיו שהיא כמעט ולא אוכלת אין לה תיאבון. מה אפשר לעשות!

שלום רב במידה וזו תופעת הלוואי היחידה וברור כי התרופה מסייעת , שווה לפנות לייעוץ דיאטנית לבדוק את האפשרות להעשיר את התזונה. במידה ולא יעיל, יש מקופ לשנות תרופה. בברכה ד"ר הימן

22/09/2018 | 21:30 | מאת: טל

הבן שלי בן שנה ו9 חודשים כמעט, בדיוק בערב סוכות שנה שעברה עלינו למיון לאחר שגלגל עיניים מספר פעמים וגילינו בEEG שיש לו אפילפסיה, מקבל לוותרים 3CC פעמים ביום ומאוזן, היום התחיל לפרכס פתאום, לגלגל עיניים בצורה מפחידה יותר מאז, נראה כאילו הולך להתעלף ומנותק, האירועים קרו מספר פעמים היום , משהו כמו 5-6 פעמים , לצערי לא הספקתי לתעד. אין לנו רופא קבוע. מה לעשות? יודעת שבמיון לא ממש יוכלו לעזור לי, בעיקר לא בחג. אציין רק שלא הוגדרה לנו איזה אפילפסיה וגם חלק מהרופאים שראינו אמרו שלא בטוחים בכלל שמדובר באפילפסיה. חוששת ללכת לישון. תודה

שלום רב עליך לפנות בהקדם לנוירולוג/ית מטפלים , לצורך הערכת מצב , ביצוע EEG חוזר וחשיבה על הטיפות המתאים בברכה ד"ר הימן

15/09/2018 | 18:14 | מאת: אפילפסיה כללית

שלום דר הימן ראשית אני מברכת מאוד על הפורום , תבורך . ביום חמישי האחרון התבשרתי כי לביתי בת ה15.5 יש אפילפסיה כללית . וזאת לאחר 2 אירועים של פרכוס טוני קלוני פחות מ-5 דקות בטווח של שבוע וחצי , בעת התעוררות . בשני המקרים הילדה נפלה וזאת כשהתארגנה לבית ספר . בפרכוס השני אף פרקה כתף . בבדיקת eeg בעירנות נמצא - פעילות הרקע בערנות תקינה ומאורגנת לגיל , רציפה וסימטרית בקצב 9-8 הרץ מתארגן אחורית . התפרצויות אפילפטיות כלליות בודדות בתבנית של זיז/גל איטי נרשמו במהלך כל שלבי הרישום . הילדה קיבלה טיפול תרופתי קפרה של 500מג פעמיים ביום לשבוע ולאחר מכן 1,000 מג פעמיים ביום . השאלות שלי הן : מה סוג האפילפסיה ? האם jme? האם הקפרה יעילה לסוג זה של אפילפסיה ? ותוך כמה זמן היא אמורה להשפיע ? האם קיימת מגמה קבועה של ההתקף ? כלומר אם בשני בפעמים קרה בבוקר הסיכוי במידה והתרופה לא משפיעה שההתקף יהיה שוב באותו אופן ? או שיכול להתרחש גם במהלך היום ? האם יש דרך לצפות את ההתקף כדי למנוע נפילה ארצה? 

שלום רב אין זה נכון לעשות אבחנה הצורה זט , יכול להתאים לאפילפסיה כללית אין חוקיות ברורה , ישנם מקרים בהם רקע בשינה, רק בהתעוררות אך אי אפשר להתסמך על כך. ישנם סוגי אפילפסיה בהן יש לעתים תחושה מקדימה( אפילפסיה מוקדית) . במקרים בהם מדובר בפרכוסים כלליים, לרוב אין התראה מוקדמת. גמור חתימה טובה ד"ר אלי הימן

13/09/2018 | 04:36 | מאת: אסתר

ד"ר שלום, במהלך השבועיים האחרונים, בת בת ה-12 עברה 3 אירועי פרכוסים בזמן היקיצה מהשינה. בהמלצת הרופאים התחילה אתמול בערב טיפול בטרילפטין. אנו אמורים לטוס מחר בשעה 4 בבוקר ללונדון לטיל הבת מצווה שלה (המשמעות: הגעה לשדה התעופה בשעה 1 בלילה, חסך שינה). שאלתנו הינה האם קיים סיכון בקיום הנסיעה ועלינו לבטל אותה?

שלום רב מקווה שנסעתם בברכת גמור חתחמה טובה ד"ר הימן

בני בן ה6 נפל בשבת מסקייטבורד על הראש על האוזן השמאלית.והתלונן על כאבים גם לאחר שעות. ואף התפתח שטף דם על האוזן החיצונית.ביום ראשון אחה"צ הוא פירכס פרכוס טוני קלוני ,כולל איבוד שליטה על סוגרים במשך כדקה. לאחר מכן בערב וביום שני בבוקר ובצוהריים -3 פירכוסים של הסטת מבט ועיניים כלפי מעלה . נעשתה בדיקת eeg מיד לאחר הפירכוס האחרון של הסטת המבט והבדיקה לא יצאה תקינה. MRI תקין וכן בדיקות מעבדה תקינות. מאז ועד היום,יום חמישי קרו לו עוד 3 פעמים של ניתוקים.מבט ממוקד ללא גלגולי עיניים אבל בוהה ולא מגיב למספר שניות. רצוני לשאול אם יש סיכוי שזה מהמכה או שרוב הסיכויים שזה אפילפסיה למרות שסוגי ההתקפים שונים ויורדים בחומרתם??ומה היית ממליץ לעשות בכל מקרה? תודה רבה.

שלום רב תחשותי הינה שטחית ולא מבוססת על הכרת המקרה והרקע על מנת שחבלת ראש תגרום לפרכוס חוזר, היא חייבת להיות משמעותית מספיק כדי לגום לשינוי הצב הכרה, דימום או פגיעה ברקמת המוח. בדיקת ה MRI התקינה , הרקע, אופי החלבה אינם מתאימים לפרכוס משני לחבלה גמר חתחמה טובה ד"ר הימן

03/09/2018 | 20:52 | מאת: אילנית

בני בן 6.5 עבר בדיקת eeg בשינה. תוצאות הבדיקה : פעילות רקע אחורית מעט בלתי סדירה ובלתי סימטרית המורכבת מגלי תטא בתדירות 5-6 מ/ש מעורבים בגלי דלתא בודדים. באזורים הקדמיים נרשמת בעיקר פעילות תטא דומה. נרשמו גלי ורטקס וכישורי שינה בודדים באזורים קדמיים ומרכזיים. בהעמקת השינה נרשמה פעילות דלתא איטית במשרעת בינונית. נרשמה פעילות אפילפטיפורמית מרובה המתבטאת בהופעת זיזים גבוהי אמפליטודה עם היפוך פאזה וקומפלקסים של גל חד גל איטי עם היפוך פאזה באזורים ט׳ פורמליים משמאל וזיזים בודדים ובלתי תלויים מימין. בגירוי אור אין שינוי.

שלום רב מדובר בבדיקה לא תקינה בגלל קיומה של פעילות אפילפטיפורמית תכופה בשינה. בברכה ד"ר הימן

04/09/2018 | 07:24 | מאת: אילנית

תודה רבה על התגובה המהיקה. אשמח להבין מה המשמעות מבחינת השפעה על תפקוד הילד. האם ניתן לטיפול ?

30/08/2018 | 11:14 | מאת: נועם

מחרתיים אני אמור לצאת לגדנע והיום בבוקר קיבלתי הודעה מן המחנכת שלי כי היציאה שלי לגדנע לא אושרה. שלחתי למחנכת אישור רפואי וכל מה שצריך, ולמרות זאת הצבא לא נותן לי אישור להשתתף. אני חולה אפילפסיה כבר 10 שנים, בלי התקף כבר שנה ושמונה חודשים ומאוזן תרופתית. האם יש סיבה מוצדקת?

שלום רב מנקודת מבטי המקצועית והאישית אתה יכול לצאת כמו כל אחד אחר במסגרת פעילות של בית הספר . אתה כמו כל ילד אחר הסובל ממחלה כרונית, כגון סכרת, אסטמה, אתה מאוזן , ואין כל מניעה לקחת חלק בפעילויות אלו. בהצלחה ד"ר אלי הימן

12/08/2018 | 19:08 | מאת: עידו

היום במהלך נהיגה באור יום קרה לי משהו מפחיד שכבר קרה לי בעבר (גם בנהיגה). • לרגע איבדתי ריכוז ומצאתי את עצמי זרוק בשולי כביש איילון מבולבל לגמרי. כשיצאתי מהרכב ראיתי כי הגלגל ניזוק בצורה משמעותית כאילו שנכנסתי באיזה מדרכה או משהו. אין ספק שזה אירוע אפילפטי לכל דבר אף על פי שלא היו פרכוסים. השאלה של היא למה דווקא זה קורה לי בנהיגה וביום יום הכל בסדר? • אני מטופל בלמיקטל 200 בוקר, 250 ערב ולפי מה שקראתי התופעות לוואי שלו אכן גורמות לבלבול וחןסר ריכוז בנהיגה. מה שאני לא מבין אם אכן זה הגורם, מאיפה למוח לדעת שאני עולה על ההגה? מאיפה לו שאני לא מתיישב ליד הנהג? זה מוזר לחלוטין, מה אתם ממליצים לעשות?

שלום רב 1.להפסיק מיידית לנהוג 2.לפנות בדחיפות לרופא/ה המטפל/ת , ולבצע בירור נדרש כדי להבין מה הסיבה לאירועים אלו. בברכה ד"ר הימן

13/08/2018 | 08:48 | מאת: עידו

זה ברור לי, לא ממש חידשת לי. אני שואל איך זה קורה, האם יש קשר ללמיקטל?

09/08/2018 | 22:22 | מאת: חמוטל

שלום רב בתי התינוקת בת 8 חודש עם אפילפסיה גנטית. מאוזנת תרופתית כחמישה חודשים. אינה מחוסנת. הנוירולוג המליץ להשלים חיסונים. כולל שעלת. כידוע לי לילדים עם אפילפסיה לא ממליצים שעלת מדוע לנו ממליצים? האם אתה היית ממליץ? אם הילדה תפרכס זה בית חולים לאשפוז ארוך מניסיון לפגיעה נוספת בהתפתחות.

שלום רב קיים חשש כי שפעול של מערכת החיסון על ידי חיסון השעלת עלול לגרום לפגיעה נוירולוגית. בדיעבד התגלה כי בחלק גדול מאותם ילדים שפתחו אפילפסיה לאחר חיסון השעלת סבלו למעשה מפגם גנטי שהוא הגורם למחלת האפילפסיה. אין נכון או לא נכון בנושא זה. אני נוהג לא לחסן במרכיב השעלת . בברכה ד"ר אלי הימן