שאלה בקשר לאפילפסיה מוקדית

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

26/08/2023 | 23:31 | מאת: שירה

רציתי לשאול האם אפילפסיה מוקדית אצל מבוגרים יכולה לעבור כמו אצל ילדים או אם זה הגיע בגיל מבוגר אז סיכוי קלוש , כרגע אין כמעט התקפים אבל רציתי לדעת אם יש סיכוי גם אצל מבוגרים שיעבור ובכלל למוקדית האם סיכוי שיעבור ובמיוחד למרות שמעט התקפים זה הראה שהייתי תקופה בלי בשניי הצדגים אבל יותר לצד השמאלי, תודה.

שלום רב אפילפסיה הינה הביטוי של הפרעה של איזון מאוד עדין בפעילות החשמלית המוחית המוביל לנטייה של המוח לייצר פעילות חשמלית לא תקינה המובילה לאפילפסיה הגורמים לאפילפסיה שונים וכתלות בגורמים אלה נגזרת התשובה בחלק גדול מהמקרים לגבי הסיכוי שתחלוף (סיבות ייחודיות לגילאים הבוגרים ) באופן כללי, תמיד יש סיכוי שתחלוף אך שונה מילדים, בילדים ישנן תסמונות אפילפטיות עם בסיס גנטי שידוע כי חולפות. בברכה ד"ר הימן אלי

28/08/2023 | 09:59 | מאת: שירה

רק עוד שאלה יכול להיות הנתקפים בשונה לא דוטקא ניתוקים או פרכוסים , אולי ממש פיפס,של ניתוק שמרגישה רק ככאביי ראש אדירים אחכ או פעילות ואאורות , תודה ? והאם הבדיקה שאתה בלי טיפול טיפה זמן יכולה לזהות בוודאות אם יש עדיין או אין ?

מנהל פורום אפילפסיה בילדים