בת שנתיים - חשד לדיספלזיה קורטיקלית

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

22/08/2023 | 19:19 | מאת: רוני רון

תוצאות MRI עדכניות: "אות מוגבר בFLAIR פרונטלי מימין במעבר חומר לבן אפור בגירוס פריצנטרלי. יכול להתאים לדיספלזיה קורטיקלית. דרושה קורלציה לEEG". הייתי רוצה להבין מה משמעות תוצאות הMRI. האם תהבעייה פרמננטית? האם לילדה בת שנתיים עם התפתחות תקינה עלולה להופיע בעייה התפתחותית? האם בעתיד ניתן יהיה להפסיק את הטיפול התרופתי? רקע: בגיל 8 חודשים פרכוסים, EEG באשפוז הראה נוכחות של שלושה פרכוסים המתאפיינים בהפסקת פעילות קודמת, בהייה עם עיניים פקוחות בוהות ללא סטיית מבט ברורה, ותנועות חוזרות של פתיחה וסגירת הפה, מלווים בפרכוס אלקטרוגרפי הנראה שמתחיל באונה טמפורלית ימנית. MRI באשפוז בגיל 8 חודשים תקין. מאז האשפוז בגיל 8 חודשים ועד היום מטופלת תרופתית בנומינל, ללא התקפים. טרם בוצע EEG חוזר.

22/08/2023 | 19:27 | מאת: רוני רון

אבקש לתקן כי אושפזה בגיל ארבעה וחצי חודשים (כתבתי בטעות שמונה חודשים).

שלום רב אענה באופן חלקי לשאלה מורכבת. 1.אפילפסיה אינה מחלה אחת אלא ביאוי של הרבה מאוד מצבים המובילים להפרה של האיזון החשמלי במוח. במקרה זה, יתגן והסיבה היא הפרעה במבנה קליפת המוח שהתרחשה במהלך ההריון ומהווה גורם לאפילפסיה במיוחד כאשר מתחילה בגיל מאוד צעיר ( 4.5 חודשים) 2.ההתפתחות בהחלט יכולה להיות תקינה 3. לא יכול להיכנס לפרטים הקטנים של הטיפול בברכה ד"ר אלי הימן

ראה את תשובתי הקודמת

מנהל פורום אפילפסיה בילדים