נגישות
נגישות

פורום אפילפסיה בילדים

בפורום זה ניתן מענה לחולים ומשפחותיהם לגבי כל סוגיה הקשורה במחלת האפילפסיה והשלכותיה על תפקוד הילד/ה ומשפחה הכוללות אספקטים רפואיים, השפעה של מחלת האפילפסיה או הטיפול בה על ההתפתחות והלמידה, קשיים רגשיים כגון חרדה, דיכאון, התמודדות ההורים עם המחלה, וזאת במטרה לסייע בשיפור איכות הטיפול ואיכות החיים של הילד/ה ומשפחתו/ה. הגישה תהיה כוללנית, תתייחס לבעיות אותן יעלו הפונים, אך התשובות תהינה כלליות ככל שניתן ולא תכנסנה לדיון פרטני הנוגע למטופל מסוים בלבד. למעבר לפורום לחצו כאן.
406 הודעות
374 תשובות מומחה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים

גולשים יקרים: פורום זה עוסק באפילפסיה בילדים בלבד.

עשיתי mriראש תקין וmriעמוד שדרה צווארי עקב חבלה בקרקפת בבדיקה נראה יישור הלורוזיס הפיזיולוגי בצוואר סקורליוזיס קמור לשמאל במעבר על שם צווארי גבי. אין עדות לתמט או תזוזה חוט השדרה בעובי מבנה ואותות תקינים אותות תקינים ממוח עצם חולייתי ללא האדרה חריגה c2-3 בלט דיסק אחורי מינימלי c3-4 בלט דיסק אחורי קל c4-5 בלט דיסק אחורי קל c5-6 בלט דיסק אחורי קל עם זיזים הבולטים מעט יותר ברצס הספניל השמאלי c6-7 ללא בלט דיסק האם לפי ההדמיה הלא תקינה של עמוד שדרה צווארי יכול לעשות פרכוס ?

שלום, בני בן ה7 חלה באפילפסיה לפני כשנה,כיום הוא כבר כמה חודשים עם דפלפט מאוזן. ברצוני לשאול האם ניתן לנסות לתת לו ריכוזית במטרה לשפר את הקשב והריכוז? אנו מעט חוששים כי הריכוזית מכילה כ27 אחוז של אלכוהול . תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כרופאים אנו מתנהלים על פי מחקר קליני , הפרקטיקה המקובלת בעולם הרפואי המערבי ועל פי הנסיון הקליני של הרופא/ה . הטיפול בהפרעת קשב וריכוז גם בילד או ילדה עם אפילפסיה מבוסס על הגדרת נקודות החוזק והחולשה של הילד/ה , התאמות דידקתיות, חיזוק וטיפוח מיומנויות ניהול עצמי , תובנה , מתן מענה לצד הרגשי וכאשר מחליטים על טיפול תרופתי , שימוש בתרופות המקובלות כטיפול רפואי מוכח והבנה של היעילות אל מול תופעות הלוואי. אני לא משתמש בריכוזית כטיפול להפרעת קשב בברכה ד"ר אלי הימן

20/07/2019 | 18:50 | מאת: שירה

רציתי לשאול האם ניתן היום לעשות בדיקת רמת קפרה דרך הקופה או עדיין רק בבתי חולים?

17/07/2019 | 11:42 | מאת: פרח

יש ארגון שעוזר לילדים מבחינת קלינאית תקשורת תקצוב של זה או קיצור תור בשל חשש להחמרת מצב

07/07/2019 | 00:12 | מאת: אמא

בננו בן העשר מאובחן עם אפילפסיה רולנדית. לא ידוע לנו על אף קרוב משפחה שסובל מאפילפסיה. מה הסיכוי שגם לילדים האחרים שלנו תהיה אפילפסיה? והאם יש יותר סיכוי שהילד האפילפטי יעביר את המחלה לילדיו העתידיים? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב סיכון מאוד נמוך שגם לילדים הנוספים שלכם תיהיה אפילפסיה וגם סיכון נמוך מאוד להעביר לילדים שלו . בברכה. ד"ר אלי הימן

06/07/2019 | 20:46 | מאת: מודאגת

לפני בערך 4 שנים עברתי ניתוח המנגיומיה גידול שפיר בכלי דם ממקור פרנוטלי שמאלי של המוח. הניתוח עבר בהצלחה עברתי את הניתוח עקב פתאום כאבי ראש. אחרי 4 שנים המנתח ראש המליץ לי לעשות eeg וידיאיו עקב תנועות בלתי רצוניות שגם הין לי לפני הניתוח. בפענוח ראו התקפים אפלפטים ממקור פרנוטלי ימיני ... זה נראה לי מוזר -הניתוח היה בצד שמאל של המוח ולא בצד ימין שראו פרכוס ממקור פרונטלי ימיני. הקדימו לי את mri - האם כדאי לקבל טיפול תרופתי אנטי אפליפטי לפני mri ? או שלחכות ל פענוח של mriעל ידי מנתח ראש ואז הוא יפנה אותי לנורולוג שמתמחה באפליפסיה מומחה ... האם יראו את הסיבה למקור פרנוטלי ימיני פרכוס? האם טעו בפענוח eeg ואולי הפרכוס ממקור פרנוטלי שמאלי של הניתוח? תודה והמשך ערב נעים ושקט

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אכן צריך להבין האם מדובר באפילפסיה הקשורה במנינגיומה או בהוצאה . במידה וברור שיש לך אפילפסיה ( פרכוסים קלוניים חוזרים וברורים ) יש מקום להתחיל טיפול תרופתי תוך כדי תהליך הבירור של הסיבה לכך. בהצלחה ד"ר אלי הימן

04/07/2019 | 21:52 | מאת: טלי

בתי כבר כשנה עם אפילפסיה מסוג eses בEeg האחרון התווספו עוד פעילויות ממש מודאגת פעילות של גלי תטא ודלתא מעורבת עם פעילות מאוד תכופה וכמעט קבועה של זיז וגל איטי ולעיתים רב זיז וגל איטי ו לסירוגין פעילות גל חד וגל איטי עם היפוך פאזה בF3 Fp1 בנוסף דיסריתמיה קלה באק״ג ממש מודאגת מה זה אומר??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב EEG לבד ללא הבנה מעמיקה על הרקע של הילדה, סוג באפילפסיה שיש לה, לא יכול לומר הרבה. לצערי ,לא יכול לתת מענה דרך האינטרנט. בברכה ד"ר אלי הימן

28/06/2019 | 19:27 | מאת: קובי

שלום לבן דוד שלי בן ה13 יש לחצים בראש כנוירולוג מה הבדיקה שנותנת את תמונת מצב המוח ראש הכי טובה? Eeg mri ct רנטגן או בכלל בדיקות אחרות של ראש מוח מה דעתך? ושאלה שנייה כי הוא עשה את שלושת הבדיקות הראשונות שכתבתי לך והם היו תקינות והוא עדיין חש בלחצים זרמים נימול בראש מה דעתך ? אשמח שתענה לי על שני השאלות

לקריאה נוספת והעמקה
28/06/2019 | 19:29 | מאת: קובי

שלום נזכרתי להוסיף מה דעתך כול הבדיקות ראש מוח תקינות והוא עדיין חש נימול זרמים לחץ בראש מידי פעם אם הכול תקין כולל בדיקות דם הורמונים ועוד בדיקות כלליות תקינות אז מה זה יכול ליהות? ומה הבדיקה שנותנת את תמונת מצב לראש מוח הכי טובה ?

לא יודע

שלום רב הבדיקה החשובה ביותר היא לשבת לייעות עם איש/אש/ת מקצוע בתחום ולהקישב לתלונות, לבדוק את המטופל/ת ולעשות חשיבה מעמיקה על האפשרויות . תהליך אבחנתי זה חושב יותר מכל בדיקת עזר בברכה ד"ר אלי הימן

28/06/2019 | 11:04 | מאת: מודאגת

אם היה לי פרכוס קטן אחד בלילה וראו בבדיקת eeg ורוצים להתחיל בטיפול אנטי אפילפתי האם בבדיקת mri ראש יראו את הסיבה לפרכוס הבודד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אפילפסיה ( נטייה של המוח לייצר פעילות חשמלית לא תקינה הגורמת לביטוי קליני) נובעת מהרבה סיבות . רק בחלק קטן מהם ניתן לזהות הפרעה ב MRI בברכה ד"ר אלי הימן

27/06/2019 | 11:24 | מאת: יוני

שלום מה בדיקת eeg נניח בעירנות בודקת חוץ מאפילפסיה ? איזה עוד דברים במוח הבדיקה בודקת איזה דברים אחרים אפשר לאתר בבדיקה הזאת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בדיקת ה EEG בודקת את הפעילות החשמלית המוחית , האם תואמת את גיל הנבדק ומצב העירונות שלו( עירות או נמנום-שינה) , האם יש הבדלים בפעילות בין איזורים שונים במוח ( האם תקין או ביטוי של תפקוד לא תקין ) בברכה ד"ר אלי הימן

25/06/2019 | 23:56 | מאת: רון

שלום פענוח eeg מה אומר הפענוח תרשים עירנות רקע כללי סדיר וסימטרי נרשמה פעילות בטא קידמית ואלפא אחורית 9 לשנייה המגיבה לפתיחת עיניים ללא תגובה פתולוגית באוורו יתר וגירוי פוטי ללא פעולות אפילפטיפרומיות בהמשך איטיות בילאטראלית טמפוראלית מתאים לשינה stage 1 לסיכום : בגדר התקין מה אומרת הבדיקה ? יש בעיות ? מה זה איטיות בילאטראלית טמפוראלית? מה זה נרשמה פעילות בטא קידמית ואלפא אחורית 9 לשנייה המגיבה לפתיחת עיניים ? בגדול הבדיקה תקינה ? זה פענוח של האחיין שלי בן ה 13

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הבדיקה תקינה . בברכה ד"ר אלי הימן

20/06/2019 | 22:13 | מאת: נשירה ודפלפט

שלום. בתי בת 7 עברה 2 פרכוסים לפני חצי שנה. פרכוס ראשון היה בערב ופרכוס שני יום למחרת בבוקר. אחרי בדיקת EEG לא תקינה הוחלט להתחיל טיפול עם דפלפט. לפני 3 חודשים עשתה בדיקת EEG שיצאה תקינה. לפני כחודש התחילה נשירה רצינית והשיער מתחיל להיות דליל. עכשיו רוצים לשנות את הטיפול לאוספולוט. מה התופעות לוואי האפשריות? אם לא נחליף את הטיפול הנשירה תימשך? במעבר בין התרופות יכול להיות שהפרכוס יחזור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ללא התייחסות לשינוי הספציפי שמוצא לכם מטרת הטיפול בילד/ה עם אפילפסיה היא: 1.אפס פרכוסים 2.אפס תופעות לוואי ככל שניתן 3.שיפור התפקוד/איכות החיים נשירת שיער לא נעימה לילדה ולכם , לא בטוח שתתמתן ולכן יש אלטרנטיבות טובות. ישנם ילדים/ות שמגיבים מצויין לאוספולוט ( או תרופה אחרת ) ויש כאלו שלא בהצלחה ד"ר הימן

14/06/2019 | 21:14 | מאת: תמי

עברתי ניתוח כריתת המנגיומיה גידול שפיר מכלי דם במוח לפני כארבע שנים. מ.ר.י אחרון באוקטובר תקין. לאחרונה עשו לי בדיקת eegלחשד לאפליפסיה וראו פרכוס... כל כמה זמן עליי לעשות mri אם באוקטובר היה תקין יכול להיות שעכשיו המצב השתנה בבדיקת ההדמיה? תודדה ושבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב על פי ההמלצה של האפילפטולוג/ית שלך . אין פרןטוקול קבוע במקרה מסוג זה בהצלחה ד"ר אלי הימן

14/06/2019 | 00:41 | מאת: ישמח

האם אפשר לעשות בדיקה גנטית וליבדוק שאין סיכון שיהיה ילד עם אפילפסיה( לאחד מבני הזוג יש אח שיש לו בצורה חמורה אפילפסיה)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב חשוב לפנות לייעוץ גנטי על מנת לקבל תמונת מצב מלאה על כל המשפחה, לאפיין את מחלת האפילפסיה של האח ולהפנות במידת הצורך לבדיקות המתאימות בברכה ד"ר אלי הימן

11/06/2019 | 20:49 | מאת: תמי

אני חולה באפליפסיה האם יש mri ראש מיוחד לחולי אפליפסיה? או שזה mri רגיל ראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש לבקש MRI בפרוטוקול אפילםסיה, זהו פרוטוקול המכיל בתכו מאפיינים המתאימים לאבחון טוב יותר של הפרעות במבנה המוח היכולות להיות הגורם לאפילפסיה. ( בחלק קטן מהמקרים) בהצלחה ד"ר אלי הימן

09/06/2019 | 18:47 | מאת: מיטל

לילדתי יש התקפים אפילפטיים מגיל 9 חודשים אבל גם מלווה בעיכוב התפתחותי משמעותי כאשר ההתקפים היו קצת תנועות עם העיניים קצת רעידות עם הידיים התקפים של עד 10 שניות לא יותר. כבר עברנו את כל התרופות האפשריות דפלפט לומינל קפרה פריזיום טופמקס היתה מאוזנת עם דפלפט וטופמקס עד לפני שבועיים כאשר חוותה בפעם הראשונה התקף קשה של ניתןק איבוד הכרה גלגולי עיניים חמש דקות עד שחזרה ואז נרדמה לכמה שעות. לאחר כמה ימים חוותה את אותו התקף הקשנ הזה פעמיים ביום היינו מאושפזים שבוע. כרגע בתהליך לקבלת קנאביס רפואי רציתי לדעת אם יש סכנת חיים בפרכוסים הקשים האלה כי כרגע אין שום שינוי בתרופות וגם לדעת האם יש קשר ישיר בין פרכוסים מגיל צעיר כל כך להתפתחות שהתעכבה מאד והילדה מתאימה לפי רופא התפתחות לגיל 11 חודשים בכל התפקודים. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב 1.אפילפסיה יכולה לנבוע מסיבות רבות, אחת הסיבות האפשריות היכולה להסביר הופעה של אםילפסיה בגיל הינקות/ילדות ביחד עם עיכוב התפתחותי היא סיבה גנטית ( בהרבה מקרים לא מורשת מההורים אלא הופיעה לראשונה בילד או בילדה) לכן , חשוב לבצע הערכה גנטית והערכה נוירולוגית מעמיקה כדי לנסות ולאבחן את הסיבה 2.אפילפסיה לא מאוזנת מהווה גורם סיכון לתמותה מוקדמת. הסיכון גבוה יותר כאשר ישנם פרכוסים טונים קלוניים , פרכוסים ליליים . כל ילד/ה עם אפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי חייב להעבור הערכה לגבי אפשרות של ניתוח ( גם במקרים בהם ה MRI "תקין" ) במידה ומגיעים למסקנה כי אין אפשרות לניתוח , מעבר לטיפול בקנביס , ישנם תרופות נוספות, דיאטה קטוגנית, קוצב וגאלי ) בהצלחה ד"ר הימן אלי

שלום רב. אבי חווה התרפים מדמים אפילפסיה כבר תקופה מאוד ארוכה של כמה שנים. הסיפור מאוד ארוך ומורכב ולאחרונה אבי איבד את אישתו, אימי, ובעצם נותר לבדו. בשל כך הוא עבר לגור בדיור מוגן ובסביבה מאוד עוזרת ותומכת. יחד עם זאת, חרף עובדה זו וחרף העובדה שהוא החל לפני כשלושה חודשים טיפול בתרופה חדשה שמאוד סייעה לו לתקופה, אך כעת הוא שוב פעם מקבל התקפים בתדירות גבוהה. אני יודע שפורום זה הינו לנוירולוגיית ילדים אך עקב המצוקה בה אני ובני משפחתי שרויים ועקב אובדן עצות אני מנסה לפנות לכל כיוון אפשרי בתקווה ואזכה להכוונה טובה למי עליי לפנות על מנת לקדם טיפול טוב ויעיל בבעיותיו. תודה מראש על היחס והסיוע

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים . מציע בשלב ראשון לפנות לנוירולוג/ית מבוגרים עם התמחות באפילפסיה כנקודת התחלה. בהצלחה

שלום רב, בתי בת 17 סובלת מהפרעת אכילה. בעברה אבחנה של אבסנס שמעולם לא טופלה תרופתית בשל ארועי התקפים ספורים מדי פעם שארעו פעם בשבוע או שבועיים. הוחלט לא לטפל. במסגרת הטיפול בהפרעת האכילה קיבלה טופמקס לטיפול בהתקפי אכילה. לאחר כחצי שנה הוחלט להפסיק בהדרכה את הטיפול בתרופה בשל חוסר יעילות מספקת. בשבוע בו הפסיקה לחלוטין את התרופה הופיעו פרכוסים מסוג לא מוכר בהם יש קפיצה פתאומית של כל הגוף למספר שניות. האם מהכרותך יכול להיות קשר בין השמוש בתרופה והפסקתה לפרכוסים הללו. האם המנגנון הנוירולוגי אותחל מחדש והופיע איכות חדשה ותדירה יותר של התקפים. הופנתה לeeg וברור שלא נתפס פרכוס. הפסיכיאטר המטפל סבור שאין קשר. אני מאמינה שיש... אשמח לדעתך והמלצתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זהו לא המקום לעשות ייעוץ פרטני לגבי מקרה ספציפי יכולות להיות מספר סיבות היכולות להסביר את התופעה שאת מתארת כולל אפילפסיה בברכה ד"ר אלי הימן

דר הימן שלום, ברור שאין הכוונה לכסות ייעוץ פרטני. בעיקר שואלת האם עקרונית אתה מכיר תגובה של הופעת פרכוסים מסוג שונה ובתדירות גבוהה לאחר הפסקת טיפול בטופמקס. תודה, עינת

הציעו לי לקחת כדור frisum כנגד פרכוס בלילה והתקף אפליפטי . הגעתי הביתה קראתי באינטרנט במרשם רופא שהכדור הזה אסור לקחת אותו יותר מחודש. האם זה נכון? נתנו לי את הכדור אחרי בדיקת eeg וידיאיו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב פריזיום היא תרופה אנטי אפילפטית . משך הזמן בה נותנים תרופה זו משתנה בהתאם לסוג האפילפסיה ועוד מספר גורמים נוספים. לתת מעל חודש לא בעייתי באופן כללי בברכה ד"ר אלי הימן ,

שלום, בתי בת 6 ותשעה חודשים. לפני כשנה החלה לסבול מניתוקים אחת לשבוע עד 3 שבועות. לאחר פגישות עם נוירולוגית הוחלט להמתין ולהישאר ללא טיפול מלבד מעקב. שלושה חודשים מאוחר יותר נסענו לחו"ל, היא חוותה ניתוק, יצאה ממנו ולאחר כרבע שעה החל פרכוס כללי. היא התחילה טיפול בטגרטול אולם כחודשיים מאוחר יותר החלה לחוות פרכוסים כל יום ולעיתים פעמיים ביום והתרופה הוחלפה לקפרה. היא שוקלת 27 קילו ובחצי שנה האחרונה, מאז שעברה לקפרה היה לה פרכוס אחד בזמן מחלה שכללה חום. עם זאת בשבועות האחרונים התלוננה על אאורות כל פעם שעלינו לגג לעשות בריכה. היא נשארה בהכרה ודיברה איתנו ולאחר מס' דקות עברה התחושה. נכון להיום היא מקבלת קפרה במינון של 750 בבוקר ו- 500 בערב. היא סובלת מהתקפי זעם ולוקחת ויטמין B6 שעוזר להם. הומלץ לנו ע"י רופאה אחת שלא לשנות את המינון אלא אם תחווה התקף מסוג כלשהו מאחר והיא קרובה למינון המקסימלי שהיא יכולה לקחת. חוות דעת מרופאה שניה אמרה לנו לעלות למינון המקסימלי כלומר 750 פעמיים ביום כדי לנסות ולנטרל גם את האאורות. החשש העיקרי שלי הוא שבמידה ונעלה את המינון והיא תחווה מאוחר יותר התקף נוסף נצטרך להוסיף תרופה נוספת. כמו כן, היא כאמור סובלת מהתקפי זעם שלאט לאט השתפרו אולם במידה ונגדיל את המינון אני חוששת שהם יחמירו. אודה לחוות דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ללא כניסה לפראי המקרה שלכם ( לא יכול להיכנס למקרה פרטני) רוצה להדגיש את מטרות הטיפול בילד/ה עם אפילפסיה 1.אפס פרכוסים - קרי ללא פרכוסים 2.אפס תופעות לוואי מהטיפול - כלל שניתן 3.מכסימום איכות חיים - לאפשר תפקוד והתנהלות רגילה ( בהתאמות מסויימות) לילד/ה ולמשפחה. חשש אינו דרך טיפול בברכה ד"ר הימן

ראשית תודה על התגובה המהירה. שנית, האם אתה חושב שכדאי להגדיל מינון תרופה במטרה למנוע אאורות כאשר אין התקפים?

21/05/2019 | 12:41 | מאת: אמא

חוסר השינה יכול לגרום מלבד הפרכוס ליציאה מאיזון- כלומר - פגיעה בהשפעה של התרופה? יכול להיות שאחרי חוסר שינה התרופה הוא יצטרך העלאה של מינון התרופה או אולי שינוי תרופה??

לקריאה נוספת והעמקה

לא

21/05/2019 | 07:46 | מאת: אמא

שאלתי בעבר אבל מרגישה שהעניין עדיין לא בהיר לי: בני מאוד מאוד (מאוד..) רוצה להשאר ער כל הלילה בליל שבועות (בן נוהגים ללמוד תורה כל הלילה) האם זה סיכון שאנחנו והוא יכולים באופן מודע לקחת? (הוא בעצמו אמר: 'אז מה כל כך נורא אם יהיה לי פרכוס..')

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בקצרה. עייפות וחסך שינה מהווים טריגר לפרכוס ויציאה מאיזון באופן חד פעמי , לא חושב שצריכה להיות בעיה, אך זוהי החלטה שלכם ושל הרופא/ה שמטפל/ת בכם בברכה ד"ר אלי הימן

16/05/2019 | 20:16 | מאת: שרית

שלום לך לפני 5 חודשים הבת שלי איבדה הכרה בבוקר ורעד לה כל הגוף עניים פתוחות ושפתיים כחולות עשינו בדיקת eeg בערנות תקינה מה שכן יד לה עדיין קפיצות בבוקר ממש כל הגוף קופץ לה סה מבהיל גם לא ישנה בלילה טוב אם יושנת ב12 בלילה קמה ב2 3 בבוקר ואז יש גם קפיצות ואז שוב נרדמת קמה ב6 7 בבוקר צריכה לנוח ואז קמה כבר שנתיים סובלת מחרדות ופחדים שזה בטיפול לא תרופתי ועדיין קשה לה מאוד בלחץ הנירולוג נתן לנו eeg בחסך שינה ואלו התשובות תרשים בעירנות פעילות רקע תקינה לאורך החרשים מספר התפרציות כלליות של פוליזיז וגל כם עם גרי פוטי וגם ללא גרוי פוטי יש צור-קלינית מה המשמעות מאוד מפחיד אותי יש לנו רק בעוד חודש וחצי תור לתשובה אני בלחץ קשה מאוד ילדה בת 14 אשמח לעזרה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניראה כי הבת עברה אירוע של פרוס אפילפטי . תרשים ה EEG אינו תקין נסי להקדים את התור בברכה ד"ר אלי הימן

שלום וברכה, כל 4 הפרכוסים שהיו לבני קרו בהרדמות והוא מטופל באוספולוט, האם זה לא מוריד את הסיכויים שיפרכס ביום בדיוק כשהוא בבריכה לסיכוי ממש אפסי? האם זה לא סיכון שהגיוני לקחת (כמו שאנו נוסעים בכביש על אף הסיכוי לתאונה חלילה) כדי לא להגביל את הילד לשחק עם חבריו בבריכה ? (ביחוד שכמובן יש מציל והילד בעיקר משחק עם חברים ולא שטחה לבד)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר בסוגיה רגישה ..... רפואה היא לא 100% , ישנם ילדים עם אפילפסיה שפירה היכולים לפרכס גם ביום למרות שפרכסו עד כה רק בלילה וגן מטופלים. לכן , אין כל אפשרות לקחת סיכון וחשוב להשגיח על הילד ( לא למנוע מימנו בריכה ולא למנוע מימנו לשחק עם חבריו ) בהצלחה וקיץ מהנה ובטוח ד"ר הימן

06/05/2019 | 18:17 | מאת: דנה

ביתי בת ה 10 אובחנה לפני כחודש באפילפסיה רולנדית שפירה האבחנה נעשתה על סמך eeg בעירנות והופננו לבצע eeg בחסך שינה. לפני כשבוע הגענו לבדיקה אך היא לא הצליחה להירדם ולכן הבדיקה לא צלחה. הפנו אותי לבצע את הבדיקה בברזילי אך ביקשו שרופא הילדים ירשום את החומר ואת המינון אך לצערי אני רואה שהוא לא יודע מה לרשום. משיחה עם המרפאה אמרו לי טריכולנם אבל לא ברור המינון והכי לא מנחש ש 8cc מספיק מנגד אמרו שזה משבש את תוצאות הבדיקה ולבסוף נרשם לי מינון לlevomepomazine שני כדורים של 100. אני קוראת באינטרנט ורואה שאלו כדורים אנטי פסיכופטים שעלולים לגרום לעיוותים האם מקובל לתת את התרופה הזו בבדיקה זו?.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לכל מכון EEG יש את הפרוטוקול שלו. לדוגמא , באסף הרופא לרוב אין כל שימוש בתרופות מרדימות אלא מבקשים חסך שינה משמעותי ( להעיר את הילד מוקדם , להקפיד כי לא נרדם עד הבידקה בבוקר ובבדיקה עצמה נותנים את הזמן והשקט הנדרשים לאפשר הירדמות, לרוב מצליחים למעט ילדים עם בעיית התנהגות/בעיית רקע נוירולוגית המקשה על ביצוע EEG אשר לא יירדמו ולא יאפשרו לחבר אותם ל EEG ולכן יצטרכו תרופה מרגיעה/מרדימה , מרבית הילדים ייכנסו לשינה ללא תרופה מרדימה בברכה ד"ר אלי הימן

לילד האפילפטי יש יחסית הרבה פעמים חלומות רעים ולפעמים הוא מתעורר בלילה ולא מצליח לחזור לישון. האם זה גם קשור לפעילות מוחית לא תקינה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ישנה שכיחות גבוהה יותר של הפרעת שינה בילדים עם אפילפסיה. הסיבות מגוונות , יכולות להיות קשורות לתופעות לוואי של הטיפול התרופתי, פרכוסים ליליים . יכולים להיות גם קשורים לסיבות שכיחות אחרות כגון ביעוטי לילה , הפרעה נשימה חסימתית בשינה. במידה ומדובר בהתעוררויות רבות משינה, יש מקום לשקול ביצוע מעבדת שינה כדי לבחון את איכות /יעילות השינה . בברכה ד"ר אלי הימן

29/04/2019 | 14:50 | מאת: אמא

שלום, בננו בן ה9 כחודש על אוספולוט ומאז ב"ה לא היו פרכוסים נוספים. האם אנו צריכים להקפיד באדיקות על שעות השינה או שאפשר במקרים חריגים שישן פחות? אני מבינה שלמרות התרופה יש סיכוי שיפרכס אבל אולי במקרה שיש אירוע שמשמעותי בשבילו להיות בו עד מאוחר שווה לקחת את הסיכון? האם יש נזק בחוסר שינה מלבד הסיכון לפרכוס? תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כמו בכל דבר בחיים צריך להתסכל על התמונה הכוללת ולפעול בצורה הגיונית שתאפשר איכות חיים לכולם. חשוב שעות שינה אבל גם חשוב לאפשר לילד/ה לקחת חלק בפעלויות המשפחה, בפעילויות החברתיות וכו ... גם אם יוצא שלעתים הולכים לישון קצת יותר מאוחר בברכה ד"ר אלי הימן

בס ד. שלום וברכה ד ר הימן. בתי בת ה7 אובחנה כחולת אפילפסיה מקבלת דפלפט 15cc פעמיים ביום (העלו מינון) ועדיין הeeg (ה5 במספר) אינו תקין גלים חדים כל הזמן וכו אך אין פרכוסים ב ה. הנוירולוג המליץ (בדחיפות) להוסיף קפרה אני חוששת שלא ישפיע עוד יותר על ההתנהגות - התפרצויות, סרבול, בכי צחוק...וקושי בקריאה וכמובן השמנת יתר. שאלה 1 האם ידוע שדפלפט וקפרה ביחד יעיל והאם יש תופעות לוואי חמורות ידועות? שאלה 2 אני משקיעה ומשדלת המון בקריאה שטף ודיוק לא הולך תמיד בקלות. האם נכון לא להרפות ולדרוש ממנה לקרוא בהתאם לגילה? ומה לגבי נגינה בפסנתר? אודה לתשובתך עדי

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובתי בהודעה הבאה שלך .

בס ד. שלום וברכה ד ר הימן. בתי בת ה7 אובחנה כחולת אפילפסיה מקבלת דפלפט 15cc פעמיים ביום (העלו מינון) ועדיין הeeg (ה5 במספר) אינו תקין גלים חדים כל הזמן וכו אך אין פרכוסים ב ה. הנוירולוג המליץ (בדחיפות) להוסיף קפרה אני חוששת שלא ישפיע עוד יותר על ההתנהגות - התפרצויות, סרבול, בכי צחוק...וקושי בקריאה וכמובן השמנת יתר. שאלה 1 האם ידוע שדפלפט וקפרה ביחד יעיל והאם יש תופעות לוואי חמורות ידועות? שאלה 2 אני משקיעה ומשדלת המון בקריאה שטף ודיוק לא הולך תמיד בקלות. האם נכון לא להרפות ולדרוש ממנה לקרוא בהתאם לגילה? ומה לגבי נגינה בפסנתר? אודה לתשובתך עדי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שאלה 1 האם ידוע שדפלפט וקפרה ביחד יעיל והאם יש תופעות לוואי חמורות ידועות? השילוב יכול להיות לעתים מוצלח יותר משימוש בכל תרופה לבד . במידה ויהיו תופעת לוואי כמובן שצריך להפסיק את התרופה הגורמת לכך או לעשות שינוי במינון וכו' שאלה 2 אני משקיעה ומשדלת המון בקריאה שטף ודיוק לא הולך תמיד בקלות. האם נכון לא להרפות ולדרוש ממנה לקרוא בהתאם לגילה? חשוב לתת לה את הסיוע הדידקתי כמו גם סיוע רגשי ולהבין שיתכן ויש קושי אובייקטיבי חשוב לעשות אבחון פסיכולוגי - דידקתי כדי להבין את מקור הבעיות ולסייע לך ולבית הספר לתת לה את המענה הנכון כדי לקדם אותה ביחד עם טיפוח תחושת ביטחון ומסוגלות ומה לגבי נגינה בפסנתר? נגינה, ספורט , אומנות - כל פעילות חוויתית יכולה להתאים במידה ומתאים גם לילד/ה בהצלחה ד"ר אךלי הימן

עזרת לנו מאוד תודה רבה מעומק לב.

27/04/2019 | 20:05 | מאת: תמר

עשיתי בדיקת eeg וידיאיו ראן שתי התקפים בלילה התקפים אפליפטים בבוקר מתוך עירנות pnes איך מטפלים בpnes תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב חשוב לבהבדיל בין תופעות קליניות שהינן הביטוי של אפילפסיה לבין התנהגויות שאינן. בתופעות שאינן ביטוי של אפילפסיה , הטיפול אינו טי]ול אנטי אפילפטי אלא טיפול פסיכולוגי ממוקד שנעשה לאחר אבחון וזאת כדי להבין את הרקע הרגשי/נפשי המביא להתפתחות של פרכוסים שאינם אפילפטים בהצלחה ד"ר אלי הימן

22/04/2019 | 20:23 | מאת: יהל

שלום בני בן 4 ימים , ויש לו רעידות לא רצוניות בידיים וברגליים לכמה דקות ומפסיק. הרעידות קורות בשינה וכשאני נוגעת בו הוא מזיז את הידיים בבהלה. עשינו לו היום בדיקת eeg אשמח לפענוח התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ישנם תנועות המופיעות בשינה בלבד בתינוקות בלבד המהוות תופעה נורמלית לחלוטין ולא ביטוי של מחלה. חג שח ד"ר הימן

23/04/2019 | 21:49 | מאת: יהל

להלן תשובת ה eeg אשמח לחוות דעתך בנושא : תרשים ערנות ושינה לא תקין, האטה פרונטו צנטרלית ימנית יחסית לשמאל עם גלים מחודדים פרונטו צנטרליים מימין. ללא התאמה לתנועות שהופיעו במשך הבדיקה . לא מדובר בפעילות אפילפטיפורמית וודעית אבל מצביע על הפרעה תפקודית קלה מימין.

21/04/2019 | 21:25 | מאת: מירב

עשיתי בדיקת eegוידיאיו מצאו שמתוך שינה יש לי התקפים אפילפטים היפרמוטריים קרוב לוודאי ממקור פרנוטלי ימני. מה זה? כיצד מטפלים בזה? תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

חג שמח אפילפסיה- נטייה של המוח לייצר פעילות חשמלית התקפית הגורמת לביטוי חיצוני ) יכולה להיגרם מסיבות שונות כגון נטייה גנטית, הפרעה במבנה המוח. הגישה היא: 1.מניעת ההתקפים על ידי טיפול תרופתי מתאים. ( תרופות שמצד אחד יהיו יעילות אך מצד שני לא יגרמו לתופעות לוואי משמעותיות ) 2.להבין מדוע? לצורך כך , מבצעים בדיקות שונות ובמיוחד בדיקת MRI כדי לשלול כי אין הפרעה במבנה המוח . 3.באותם מקרים בהם הטיפול התרופתי לא יעיל וישנם התקפים למרות הטיפולים התרופתיים המתאימים, יש מקום לשקול ניתוח- אך זה בסה"כ במיעוט המקרים . בהצלחה ד"ר אלי הימן

דר היימן שלום רב, בתי עברה התקף אפילפטי בודד גראנד מל לפני שנה וארבעה חודשים. ההתרשמות הנוירולוגית שמדובר באפילפלסיה רולנדית שפירה. עקב בדיקות eegלא תקינות , החלה טיפול באוספולוט 200 מג. מאז לקיחת הטיפול התרופתי עלייה משמעותית במשקל. קבענו אליך תור באופן פרטי. לא היו תורים קרובים. עד שנפגש נשמח לשמוע לגבי הקשר בין אוספולוט לבין השמנה.

לקריאה נוספת והעמקה

חג שמח אוסופולט הוא לא מהתרופות שגורמות באופן שכיח לעלייה במשקל. להקפיד על תזונה נכונה( שווה אף לפנות לדיאטנית,) להקפיד על ספורט . להתראות ד"ר אלי הימן

18/04/2019 | 19:09 | מאת: שירלי

שלום התחילו להעלות לי מינון של התרופה של האפילפסיה בגלל תסמינים שמצביעים על בעייה של אפליפסיה התקפונים קטנים עדיין ללא איבוד הכרה וגם רמת בדם של התרופה נמוכה מאוד שאפילו שרק התחלתי לא היה כזה. משהתחלתי בהעלאת המינון ופעמיים ביום במקום פעת אחת ומינון שיוצא כרגע בגוף כפול מה שהיה מקודם לקחתי כמות בערב ועכשיו גם ביום וגם בערב אותה כמות ועכשיו חזרו התופעות כמו שבהתחלה לקחתי כאילו הכדור בכלל לא היתה השפעה בגוף והתחילו עייפות , תשישות היתה פעם בחילה שעברה האם זה הגיוני למרות שלקחתי את התרופה קודם אמנם במינון אחר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש לעשכן את הרופא/ה המטפל/ת חג שמח ד"ר הימן

12/04/2019 | 17:24 | מאת: ערן

הילד שלי בן 8 עם אפילפסיה רולנדית. כשהוא מאונן הוא קצת בוהה ומקפיץ את הרגליים זה נראה קצת מוזר. יש קשר בין האוננות לאפילפסיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ..... לא

יש לי שאלה בעבר היה לי רעד גם כחלק מבעיית האפילפסיה והכדור שנוטלת עזר לי גם לזה . כיום המינון של הכדור בדם ירד מאוד ואני רואה חוץ מהתופעות שיש לי התחילה גם שוב רעידות בידיים בהרבה סיטואציות האם זה קשור למחלה במיוחד שיש עוד תופעות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא חושב בברכה ד"ר אלי הימן

06/04/2019 | 08:55 | מאת: לימי

שלום רב ותודה מראש ... בני בן ה 6 ממצמץ בשתי העיניים לפעמים גם גשר האף ... הוא ילד עירני חכם ובריא .עשינו eeg והרופא אומר שיש חשש לאפילפסיה . אני מוטרדת מחכה ל mri ... האם תוכל לספר לי יותר ,?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב EEG לא תקין לא עושה אבחנה של אפילפסיה, ולרוב טיקים ברורכים , אינם סיטוי של אפילפסיה כמובן שיש צורך בהערכה נוירולוגית כדי להבדיל בין המצבים בברכה ד"ר אלי הימן

04/04/2019 | 18:31 | מאת: ירדן

יכולצלהיות מצב בגלל שהתרופה בדם כל פעם יורדת מצב,שתיכף לא תשפיע בכלל ואז יכול להיות התקף התעלפות וגם השפעה של הרגשה שכל מיני תופעות שקראו לפני התחלת התרופה שחוזרים שוב בגלל זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא חושב

04/04/2019 | 17:06 | מאת: שירה

אבל זה חוץ ממה שאמרת כן יכול גורם שקשור לאפילפסיה במיוחד שגם יש כל מיני תחושות לוואי בנוסף לבדיקה שעדיין לא מתבטאת בנתעלפות אבל בדברים אחרים שהיו מזמן לפני לקיחת הכדורים ועכשיו שוב חזרו ואפילו התווספו דברים שלא היו ,תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בבקשה

03/04/2019 | 20:53 | מאת: שירה

תשובת eeg בשנית רושמת מה רשום בכלל האם לדעתך זה יכול להראות בעיה ולוקחת את הכדורים כנראה במינון נמוך לפי בדיקות דם ומרגישה עוד דברים כרגע ללא פרכוסים אבל לא מרגישה טוב ואין בעיות אחרות כי עשיתי עוד בדיקות ושוב התוצאה : תרשים ערנות בעת שיתוף פעולה. פעילות הרקע מכילה אלפא אחורית בתדר 7-8 הרץ ותטא בתדר 5-6 הרץ. ללא הפרעה נוספת בעת גירוי אור או נישום יתר. תרשים החורג מגדר התקין בהכילו האטה של פעילות הרקע. כי לפי דעתי רק תשלול אם טועה אם היה תקין היו רושמים בסוף תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובתי הקודמת בברכה ד"ר הימן

03/04/2019 | 17:13 | מאת: שירה

תודה על תשובתך הקודמת אבל האטה זה סימן למשהוא לא תקין והרגושותיי ומינון לא מספיק כנראה של תרופה בדם יכול להבין משהוא מהתוצאה שכן יש בעיה לפי התשובה ? כי הכל היה בסדר בטח היו רושמים תרשים תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ללא כניסה לפרטים, חשוב לדעת באיזה תנאים נעשתה הבדיקה, האם בעירות מלאה,עייפות/נמנום , איזה תרופות, הרקע הרפואי . כל אחד מאלו יכולים לגרום להאטה . רמה נמוכה של תרופה לא גורמת להאטה. בברכה ד"ר אלי הימן

03/04/2019 | 11:35 | מאת: אמא

נאמר לנו לקחת את הכדור שעה לפני השינה. (אולי כי הפרכוסים היו בהרדמות?) עד כמה חשוב להקפיד על הזמן המדויק? במידה והוא לא הולך לישון באותה שעה בדיוק כל ערב, האם חשובה יותר שעת הלקיחה הקבועה או הסמיכות לשינה?

בשעות הערב , לא שעון שוויצרי .. בהצלחה ד"ר הימן

02/04/2019 | 20:33 | מאת: שירה

תשובת eegיש איטיות בפעילות הרקע החורגת מגדר התקין יכול להראות עדיין על בעיה של אפילפסיה וגם שהבדיקה עדיין נעשתה ללא הפסקת התרופה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ניתן לומר דבר על EEG כזה. אוסף של מילים , ללא ידיעה של הרקע הרפואי ופרטי המטופל בברכה ד"ר אלי הימן ד"ר אלי הימן

31/03/2019 | 16:30 | מאת: אמא

התחלנו במתן התרופה עוד לפני שקיבלתי תשובתך. המסנו את הכדור בתוך מיץ (הוא נמס מיד) אמנם נשארו פירורים קטנים על דפנות הכוס אז הוא שתה בה עוד כמות של מיץ ואז נשארו רק ממש מעט פירורים. האם טוב נהגנו?

ניראה שכן

שלום. אימי בת 84 מטופלת מספר שנים בקפרה. אימי מקבלת בבוקר 3 כדורי קפרה, כל אחד 250 סה"כ 750 בבוקר ושוב שלושה בערב. סה"כ 1500 מ"ג ביום. כדור מעולה. אין לה בכלל התקפים ולא עושה לה סחרחורת כמו כדור אחר קודם. ובכל זאת..... מה המחקרים מראים? לגבי שימוש לאורך זמן ומה הם חסרונותיו? והאם זו כמות סבירה של 1500 מ"ג ביום לאישה בת 84 שהיא גם קטנטונת, מטר ארבעים ושישה גובה ורזונת. דבר נוסף, שנים שלאימי כואבות הרגליים. בדיקות רבות לא עלו על הסיבה. אולי זה בגלל הקפרה????? אשמח עזרתכם. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים בברכה ד"ר הימן

יש לי כאבים בכתף ימין עד פרק היד ומוגבלות בתנועה נשלחתי לבצע אולטרסאונד + צילום רנטגן והרופא אמר שזה סידן בשרירים. מה הטיפול של הבעיה הנ"ל ?

היי, לפי מה שאני מבין, יכול להיות שמדובר בדלקת כתוצאה מפעילות מאומצת, תנועה לא נכונה ועוד. זה יכול להיות קשור גם לחוסר בויטמינים כדוגמת מגנזיום או סידן. במידה ומדובר בסידן, יש פיתוח מאוד מעניין בהשראת הסרטנים הכחולים, שזו חיה שיודעת להשתמש בסידן בצורה מאוד יעילה. המוצר נמכר כיום בשוק ותוכל להשלים את ערכי הסידן שחסרים לגוף שלך בצורה מיטבית.

31/03/2019 | 15:07 | מאת: כאבים בכתף ימין גם השרירים כואבים

תודה על תשובתך המהירה. דלקת לא יכול כי קיבלתי כדורים ועוס לא עבר לי. מה שהרופא ראה בטולטרסאונד זה סידן יושב על אזןר הכתף. { מכות ותנוע פתאומי לא היה }

25/03/2019 | 19:21 | מאת: אמא

תודה על התשובות הקדמות, כעת אנו עוברים לשלב המעשה: הבן שלנו (בן ה9) מתקשה לבלוע כדורים.. כיצד הכי כדאי במצב הזה לקחת את האוספולוט? (לרסק? להמיס? איך ממיסים? אפשר גם במיץ או רק במים?)

שלום רב אפשר לרסק . לתת במעדן בברכה ד"ר הימן

21/03/2019 | 20:37 | מאת: אמא

שלום, דר' הימן , כבר שאלתי כמה שאלות ותודה על התשובות המפורטות! בננו בן ה9 אחרי 3 פרכוסים בהפרש של חודשיים והפרש של 3 ימים. אחרי הפרכוס ה1 אובחן עם אפילפסיה רולנדית וכבר אז הציעו להתחיל עם אוספולוט. בנתיים לא התחלנו ואנחנו מאוד חוששים להתחיל. מרגישים שאולי יהיה לכולנו קל יותר להתמודד עם פרכוסים מדי פעם (כולם קרו רק בהרדמות) מאשר עם תופעות לוואי של תרופה ועם בלאגנים של החלפת תרופה אם צריך ועם תזכורת קבועה מדי יום למחלה.. גם הבן חושש לקחת תרופה ומצד שני נראה שלא לקח קשה מדי את הפרכוסים (בשניים איבד את ההכרה אז גם לא ממש ידע מה היה) נשמח מאוד לחוות דעתך!! תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כל החלטה היא הפיכה תוך הבנה כי המטרה היא ...1. ללא פרכוסים 2.ללא תופעות לוואי מהטיפול 3.לאפשר איכות חיים טובה ומיצוי פוטנציאל. במידה ויש תופעות לוואי , מגיבים ועושים שינוי מתאים. בהצלחה ד"ר אלי הימן

שלום רב ברקע שיש אבחנה של אפילפסיה ומדובר בפרכוסים החוזרים על עצמם ופוגמים בהרגשה הכללית של הילד , אני בדעה שכדאי להתחיל טיפול . בברכה ד"ר אלי הימן

18/03/2019 | 17:04 | מאת: רעות

רציתי לשאול תוך כמה זמן בדרך כלל מגיעות תוצאות של בדיקת eeg?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כל בדיקה רפואית שנעשית נעשית כדי לענות על שאלה רפואית . לכן תשובה צריכה להיות בזמן סביר כל מכון יש לו את הנורמות שלו. בברכה דר הימן

18/03/2019 | 13:56 | מאת: אמא

מודה לך מאוד על התשובות! 3 הפרכוסים של בני (אפילפסיה רולנדית) היו בדיוק באותה השעה(20:15) במעבר מערנות לשנת הלילה. האם יש בכ"ז סיכוי (ומה הוא?) שיפרכס גם ביום? (זה מאוד משמעותי לשקט הנפשי שלי... אם אני יודעת שזה קורה בשעה שאנו איתו או עלול לקרות בכל מקום ובכל שעה..)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב סביר להניח כי הפרכוסים רק סביב הירדמות/שינה ולא ביום . זה לא בלתי אפשרי שיהיה ביום אך מאוד לא סביר בברכה ד"ר אלי הימן