פורום אפילפסיה בילדים

בפורום זה ניתן מענה לחולים ומשפחותיהם לגבי כל סוגיה הקשורה במחלת האפילפסיה והשלכותיה על תפקוד הילד/ה ומשפחה הכוללות אספקטים רפואיים, השפעה של מחלת האפילפסיה או הטיפול בה על ההתפתחות והלמידה, קשיים רגשיים כגון חרדה, דיכאון, התמודדות ההורים עם המחלה, וזאת במטרה לסייע בשיפור איכות הטיפול ואיכות החיים של הילד/ה ומשפחתו/ה. הגישה תהיה כוללנית, תתייחס לבעיות אותן יעלו הפונים, אך התשובות תהינה כלליות ככל שניתן ולא תכנסנה לדיון פרטני הנוגע למטופל מסוים בלבד. למעבר לפורום לחצו כאן.
453 הודעות
440 תשובות מומחה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים

גולשים יקרים: פורום זה עוסק באפילפסיה בילדים בלבד.

שלום, ילדה בת 10 שנים עם ניתוקים מהירים מאוד בעיקר בעייפות וברעב.ממוצע של כ 4 ניתוקים מההשכמה עד השינה (14 שעות) 1. מה בודקים במוטציה הזאת? 2. זו בדיקת דם ? 3. אם יש מוטציה מה זה אומרת טיפולית? 4. יש עוד בדיקות גנטיות שרלבנטיות בעניין אפילפסיה? בתודה

שלום רב ראי תשובתי מתחת לשאלה: 1. מה בודקים במוטציה הזאת? מחפשים את השינוי הגנטי ( מוטציה) שאחראית על השינוי בתפקוד תאי המוח ועל כן לאפילפסיה. 2. זו בדיקת דם ? כן 3. אם יש מוטציה מה זה אומרת טיפולית? מאפשר להבין טוב יותר את מנגנון המחלה, ובהתאם לכוון לטיפולים שיכולים להתאים ולעתים להימנע מטיפולים שעלולים להזיק 4. יש עוד בדיקות גנטיות שרלבנטיות בעניין אפילפסיה מתחילים לרוב עם בדיקת של צ'יפ גנטי , במידה ושלילי, עוברים לפאנל גנטי, בדיקה הגודמת מספר גדול של מוטציות ידועות כגורמות לאפילפסיה בגיל הינקות /ילדות.. במידה ושלילי ישנם בדיקות נוספות הבודקות מוטציות בחלקים המקודדים של החומר הגנטי ( בדיקת EXOME ) בברכה ד"ר אלי הימן

20/05/2020 | 23:41 | מאת: אבי

ילד בן 6 הופנה לבדיקה בערנות ובשינה עקב 2 מקרים של איבוד הכרה . ללא סימנים של אפליפסיה .להלן תוצאות הבדיקה : 1. פעילות אפילפטיפורמית אינטראיקטלית פרונטוצנטרלית ימנית בשינה 2. איטיות קלה בלתי קבועה באותו איזור. האם תוצאות הבדיקה מצביעות שיש בעיה כלשהיא? אפילפסיה ? איזה בדיקות מומלצות להמשך בירור ?האם תוצאות הבדיקה מסבירות את מקרי ההתעלפות?

שלום רב הדבר החשוב ביותר הוא לשבת עם הנוירולוג המפנה ולחשוב טוב טוב ען הסיבה להפנייה ל EEG , ולאפיין את מקרי ההתעלפויות. 3% מהאוכלוסיה יכולים להראות הפרעה ב EEG ולעלם לא יסבלו מאפילפסיה כך ש EEG לא תקין אינו עושה אבחנה של אפילפסיה ללא חקירה מדוקדקת לנסיבות שהובילו לשלוח לבדיקה בברכה ד"ר אלי הימן

17/05/2020 | 22:50 | מאת: מאור

יש לי זרמים נימול בראש כאבים ממה זה יכול לנבוע ?

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים ממליץ ללכת לרופא/ת המשפחה בברכה ד"ר הימן

17/05/2020 | 22:49 | מאת: עמי

סיטי אם אר איי זה בדיקות שיכולות לתת תמונת מצב למוח לראש בקשר לאפילפסיה בפרט ולבעיות אחרות בכלל ? תסביר תפרט מה זה אמ אר איי מה זה סיטי ?

שלום רב CT הינה בדיקה פחות רגישה ופחות מדויקת ביחס ל MRI כאשר מדובר באפילפסיה במצבים דחופים בהם יש לקבל תשובה קלינית מיידית- CT זמין יותר ועל כן עדיף CT מבוסס על קרינת רנטגן , MRI על תהודה מגנטית ועל כן מצליח לראות שינויים עדינים ברקמת המוח ש CT לעתים יפספס בברכה ד"ר הימן

17/05/2020 | 22:47 | מאת: אלעד

שלום אני נוטל קלונקס 0.5 שנה וחודש כול יום שתיים שלוש כדורים עכשיו אין לי כבר חרדות ואין לי כלום ואני יורד מהכדור הזה בהדרגה עד להפסקתו לחלוטין אבל אני ממש מרגיש שאני צריך אותו אפילו שהורדתי ואני מוריד בהדרגה ואין לי תופעות לוואי בכלל פסיכולוגית אני ממש מרגיש שהתמכרתי ואני חייב אותו גם שאין לי שום סימפטום של חרדה וכלום מה עושים ? לא מעוניין בכדורים אחרים בכלל גם לא טופלתי אף פעם ולא הייתי צריך אצל איש מקצוע זה דרך הרופא הכללי שלי בקופת חולים נרשם לי עקב בדיקות רבות שעשיתי בגלל דופק לב מהיר וכאבים באיזור הלב ולחצים בראש שיצאו תקינות אז הכיוון היה חרדה קלונקס פוגע במוח ? עכשיו מה עושים אני יורד מהכדור הזה אבל ממש מרגיש שאני צריך חייב אותו אפילו שאין תסמין שמצריך לקחת אותו מה דעתך ? מה אתה אומר ?

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים אנא פנה לפורום המתאים בברכה ד"ר הימן

16/05/2020 | 19:32 | מאת: אייל

שלום בני עבר לפני כדנה מהלך של סינדרום נדיר וקשה שנקרא FIRES Febril Infection related epilepsy syndrome אנחנו שנה מהתחלת הסינדרום והשלב האקוטי והאלים בט.נ והשאלה שלי היא האם כרגע במצב הכרוני בו הוא בובל מאפילפסיה עמידה לתרופות ויש לו מס' מוקדים מפרכסים האם הוא עדיין סובל מתהליך דלקתי במח encephalitis? ואם כם למרות שאין אטיולוגיה לסינדרום יש דרך לבדוק אם עדיין קיים תהליך אנצפליטי ואם הוא קיים ולמרות שאנחנו לא במצב ארוטי בט.נ לא נכון לטפל בזה וכך לנסות להיפתר מזה ? אשמח לקבל תשובה מנומקת

שלום רב נדובר באבחנה הטרוגנית שיכולה לנבוע מסיבות שונות ולכן לא יכול לענות על שאלתך . כל חולה עם קליניקה חשודה של FIRES הוא עולם ומלואו בשונה מתסמונות אפילפטיות בהן הגורם מאוד ברור ( תסמונות גנטיות ברורות,/ תסמונות ספציפיות של גיל הילדות וכו ) לכן לא אוכל לענות על השאלה באופן ספציפי בברכה ד"ר הימן אלי

14/05/2020 | 02:47 | מאת: יוגב

שלום אני נוטל קלונקס 0.5 שנה וחודש כול יום שתיים שלוש כדורים עכשיו אין לי כבר חרדות ואין לי כלום ואני יורד מהכדור הזה בהדרגה עד להפסקתו לחלוטין אבל אני ממש מרגיש שאני צריך אותו אפילו שהורדתי ואני מוריד בהדרגה ואין לי תופעות לוואי בכלל פסיכולוגית אני ממש מרגיש שהתמכרתי ואני חייב אותו גם שאין לי שום סימפטום של חרדה וכלום מה עושים ? לא מעוניין בכדורים אחרים בכלל גם לא טופלתי אף פעם ולא הייתי צריך אצל איש מקצוע זה דרך הרופא הכללי שלי בקופת חולים נרשם לי עקב בדיקות רבות שעשיתי בגלל דופק לב מהיר וכאבים באיזור הלב ולחצים בראש שיצאו תקינות אז הכיוון היה חרדה קלונקס פוגע במוח ? עכשיו מה עושים אני יורד מהכדור הזה אבל ממש מרגיש שאני צריך חייב אותו אפילו שאין תסמין שמצריך לקחת אותו מה דעתך ?

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים אנא פנה לפורום המתאים( פסיכאטריה ) בהצלחה ד"ר הימן

11/05/2020 | 22:30 | מאת: ר.

שלום, ילדה בת 10 שנים. בריאה וללא מחלות רקע. התחילה לפני מספר חודשים ניתוקים מעל לעת. לפי ה EEg בנישום יתר נראה רישום של ניתוק. בפעינוח אצל הנוירולוגית נכתב: נראה שמדובר בfocal onset(left occipital) seizures awaress impaired, עם ניתוקים אוקסיפטליים שלא מתאים לאבסנס קלאסי. 1. מה המשמעות של האיבחון? 2. האם זה מסוכן ויכול להגיע לפירכוס כללי? 3. הומלץ על למיקטל - האם הפרוגנוזה שזה יסתיים בגיל ההתבגרות טובה?

בוקר טוב אתן תשובה כלית היות ולא ראיתי את ה EEG , ואת הניתוק המדווח שהיה בזמן ביצוע בדיקת ה EEG . האבחנה שניתנה על ידי הנוירולוגית מדברת על התחלה של ההתקף אפילפטי במקום מוגדר( במקרה זה אוקספיטלי) עם התפשטות מהירה. יש מקום לבצע אם כך הערכה אנטומית( MRI מוח ברזולוציה גבוהה) כדי לשלולקיומה של הפרעה מבנית( לא גידול אלא שינויים זעירים במבנה קליפת המוח היכולים לעתים להיות גורם , אם כי בסיר שבדיקת ה MRI תיהיה תקינה) באופן כללי, קיים סיכוי סביר כי יעבור עם הגיל אך קיימים משתנים שעדיין לא ברורים היכולים להשפיע על ההנחה הזו בהצלחה ד"ר אלי הימן

04/05/2020 | 17:52 | מאת: מוני

שלום איזה בדיקה יש שבודקת את מערכת העצבים בגוף במוח ?

שלום רב שאלה כללית מידי , ין הרבה מאוד בדיקות הבודקות את המוח ותפקודו בברכה ד"ר הימן

03/05/2020 | 07:18 | מאת: זרונטין כדור

ביתי בת 7 לוקחת זרונטין 12מל.האם ישנם. אפשרות לקבל את זה בכדור??

בוקר טוב ושבוע טוב כן, יש קפסולות של זרונטין (אתימל) של 250 מ"ג בברכה ד"ר אלי הימן

23/04/2020 | 23:46 | מאת: אלכסנדרה

שלום רב לגיסתי תינוקת בת שנה ושישה חודשים יש חשד לאפילפסיה עכשיו פירכוסים שלחו אותה לMRI ומצורף קובץ עם תוצאות הבדיקה מה ניתן להבין מהסיכום ?

שלום רב לא הצלחתי לפתוח את הקטבץ. הדבר הנכון הוא לדבר עפ הרופא/ה המפנה לובקש מממנו/ה הסבר בברכה ד"ר אלי הימן

22/04/2020 | 11:40 | מאת: ע.

שלום, הבנתי שלפי המקובל מתחילים אצל ילדים טיפול תרופתי ורק במיקרים מיוחדים מגיעים לדיאטה קטוגנית. 1. האישפוז "והאיתחול מחדש של חילוף החומרים עובר להתחלת הדיאטה הוא תנאי סף? 2. האם יש בעיה עקרונית (מחקרית ,רפואית) להתחיל ישר מהדיאטה? 3. לאיזה סוג אפילפסיה הדיאטה איננה עוזרת?. תודה

שלום רב הטיפול באפילפסיה מתחיל מאבחנה נכונה של סוג האפילפסיה/תסמונת אפילפטית ובהתאם לכך , מהו הטיפול המתאים. דיטה קטוגנית- מהווה טיפול לא תרופתי לאפילפסיה הגורמת לשינוי מטבןלי בגוף עם מעבר למטבוליזם שמבוסס בעיקר על שומן וייצור גופי קטון מדובר בדיאטה /תזונה לא קלה בשל המגבלות שלה ישנם מקומות בעולם שמתחילים טיפול בדיאטה קטוגנית בקהילה ולא באשפוז עם זמינות רבה של הצוות המלווה ובמיוחד של הדיאטנית והרופא/ה למשפחה בהתחלת טיפול בדיטאטה קטוגנית חלים שינויים מטבולים, רמת הסוכר יורדת, לעתים מתפתחת חמצת מטבולית הגורמת להרגשה לא טובה, בחילה, סירוב לאכול, לעתים הקאות, דבר שמחייב ניטור ומתן מענה מיידי לילד/ה ותמיכה בהורים אין מגבלה להתחיל ישר מדיאטה אך מדובר בהתארגנות לא קלה, מגבלה מאוד משמעותית על הילד/והמשפחה מבחינת שנוי הרגלי חיים/תזונה שאינפ פשוטים . צריך לזכור שדיאטה קטוגנית מוצעת לחולים להם אפילפסיה עמידה שלא הגיבה לטיפול תרוםתי מתאים ומקובל . מדובר בצורת טיפול לא ספציפית ולכן שווה לנסות בכל מקרה של אפלפסיה עמידה בה התרופות אינן יעילות או גורמות לתופעות לוואי משמעותיות , במקרים בהם אין אופציה לניתוח אפילפסיה(ניתוח היכול לעתים לאפר ריפוי/ איזון טוב יותר של המחלה בברכה ד"ר אלי הימן . בארץ, קשה מאוד לבצע זאת י

23/04/2020 | 11:26 | מאת: ע.

שלום רב, תודה על המענה המהיר. הבנתי את סדר הפרוטוקול הטיפולי שמתחיל מתרופה/ות ועד ההגדרה של עמידות לתרופות. הקושי שאתה מתאר בנוגע לדיאטה הוא קושי באופן כזה או אחר מתרחש גם בתופעות הלוואי שמתקיימות גם בטיפול התרופתי עד להבאת המטופל לאיזון (בחלק מהמיקרים אם וכאשר). בהסבר שלך כתבת על התחלת דיאטה בקהילה - מה הבעיתיות הרפואית בלהעביר את המטופל/ת לתזונה קטגונית מדורגת כמו כל אדם שמשנה תזונה?

15/04/2020 | 20:15 | מאת: אמא

שלום, בני בן ה10 וחצי אובחן לפני כשנה וחצי עם אפילפסיה רולנדית. היו לו 2 פרכוסים שהתחילו בפה והפכו כלליים ומאז התחלנו טיפול בכדור אוספולוט. לאחר כמה חודשים היו לו כ2 התקפים רק בפה ובהמלצת הנוירולוגית העלנו את המינון לכדור וחצי. כל האירועים קרו לו בהרדמות. הבוקר הוא סיפר שאחרי שהתעורר מוקדם (בערך בחמש) הרגיש לשניה התכווצות בגוף (הוא לא הצליח לתאר מעבר.. אמר שהתחושה הבהילה אותו והוא לא הצליח לקום אבל אולי מההלם לדבריו). האם זה קשור לאפילפסיה? האם זה משנה את האבחנה(רולנדית)? את הטיפול? תודה רבה!

בוקרר טוב אפילפסיה מוקדית יכולה להסביר פרכוסים מוקדיים ההופכים לדו צדדיים כפי שהיה סביב אבחנת האפילפיה יתכנו גם צורות ביטוי שונות , כך שאל ניתו שלול כי האירוע נשהתרחש סביב 5 בבוקר לא היה פרכוס כחלק מהאפילפסיה הרולנדית. ברמה הפרקטית , הייתי ממליץ לחזור על EEG בחסך שינה ( חשוב לקבל בבדיקה גם נמנום ושינה , אחת הבדיקה חלקית) ולעשות חושבים לאחר מכן . בברכה ד"ר אלי הימן

27/03/2020 | 16:34 | מאת: ע.

שלום, בת 10 . ללא מחלות רקע. בריאה בדר"כ. לפני כשנה הבחנו שהיא בוהה ומתנתקת לשניות בודדות. שהיא בבית ובפעילות עם המחשב שמנו לב ( עשינו ממש תצפית) זה כמעט ולא קורה. שמגיע זמן שיעורי הבית היא מגבירה את תכיפות הניתוקים. שוב למספר שניות. הדבר גם קורה שהיא עייפה בסוף יום. ב. המורה לא הבחינה בכיתה בתופעה. ג. לאחרונה שמנו לב, שבחלק מהניתוקים נוספה תנועה המוגבלת לשרירי העיניים, המופנות כלפי מעלה, והטיית הראש לאחור או מעט קדימה. בעדינות. ד. אנחנו מאוד חוששים מהתחלת טיפול תרופתי מהסיבה העקרונית של תופעות לוואי לילדה, גם שהיא מתחילה את ניצני גיל ההתבגרות , וגם בגלל שהצלחת הטיפול התרופתי עשויה גם להביא לשילוב של תרופה נוספת וכו'. יש לציין, שהילדה חכמה מאוד וחזקה לימודית בכיתה. אבל גם עקשנית ומסתייגת מאוד ממגע עם אנשי רפואה ובדיקות. נשמח לכל הערכה, הערה מנסיונך כיצד להמשיך מכאן.

שלום רב מטרת הטיפול בילד/ה עם אפילפסיה היא שירגיש טוב , ימצא את היכולות שלו או שלה באופן מירבי, למנוע את ההשפעות השליליות של מחלת האפילפסיה על התפקוד, ובמידה ומתחילים טיפול תרופתי, לבחור בתרופה מתאימה עם מנימום תופעות לוואי ניתוקים מרובים פוגמים בלמידה ובתפקוד ביום יום היות ומופיעים לעתים מספר פעמים רב יש הגיון להתחיל טיפול ( לאחר ביצוע EEG איכותי הכולל גם עירות נמנום שינה ונישום יתר/גירוי אור) ברוב רובם של המקרים , תספיק תרופה אחת ויש מספר אלטרנטיבות . בהצלחה ד"ר אלי הימן

31/03/2020 | 07:19 | מאת: ד"ר אלי הימן

שלום רב החיים מספיק מורכבים במיוחד בימים אלו ולא צריך להוסיף על כך החשיבה צריכה להיות פשוטה ועניינית הייתי הולך להערכה מסודרת, מבצע EEG באיכות טובה ובמידה וכן מתאים לאבחנה של אפילפסיה מתחיל טיפול תרופתי שמטרתו: 1.מניעת הניתוקים 2.לאפשר חיים רגילים . לאפילפסיה לא מאוזנת יש השפעה על למידה/תפקוד /תחושה כללית של well being 3.מנימום תופעות לוואי מהטיפול - קרי לבחור את הטיפול המתאים לסוג האפילפסיה, לגיל /מין בהצלחה ד"ר אלי הימן

26/03/2020 | 14:20 | מאת: שמעון

שלום רב אתמול אני בן 19 ואתמול במשחק בין חברים חטפתי אגרוף מסובב ( הוק) חזק מאוד לאזור הרקה בשניות הראשונות היו לי קצת צלליות בשדה הראייה ונקודות אור חשוב לי לציין כי לא היה לי כאב חזק מאוד לא היה דם, לא הקאות ובחילות הייתי קצת מסוחרר ואחרי זה הלכתי לרופא שבדק אותי בדיקה נוירולוגית וקבע שאני בסדר, הוא השאיר אותי להשגחה 6 שעות ואמר לי לנןח 24 שעות יש לי סחרחורות הולכות ובאות מאוד חלשות השיא שחהן היה ב6 שעות האלו והרופא היה מודע אליהם אני מודאג מזה שהוא לט שלח אותי לבדיקת mri או ct שנוכל לוודא שאין לי פגיעה מוחית השאלות שלי הן : האם יכול להיות שהתרחשה פגיעה מוחית שתוצאותיה יהיו ארוכות טווח ולא איבחנו אותה ? (היכולת הרטורית שלי נשארה טובה) הגיוני שלא שלחו אותי לבדיקת mri ? יכול להיות שהאינטליגנציה שלי תיפגע בעקבות המכה ? בהנחה ויש פגיעת ראש שהיא קלה האם יכול להיות שבעקבותיה יתפתחו לי מחלות נוירולוגיוץ בטווח הרחוק ?

שלום רב לא תתפתח כל תחלואה נוירולוגית בטווח הארוך מציע ללכת היום לבדיקה וזרת אצל רופא המשפחה בברכה ד"ר אלי הימן

06/03/2020 | 20:22 | מאת: שירה

הנני סובלת מאפילפסיה והוחלפה לי התרופה והוםסקה הקודמת לפני שבועיים-שלושה . רציתי לשאול תוך כצה זמן לוקח לגוף להתנקות לגמרי מהתופעה של הכדור הקודם. לקחתי אותו מעל 7 -8 חודשים?

שלום רב תלוי בתרופה, אך סביב שבועיים מהפסקת התרופה בברכה ד"ר הימן אלי

05/03/2020 | 09:06 | מאת: ליאל

היי אחותי עם אפילפסיה רולנדית אפילפסיית נעורים. כרגע לא ידוע לנו אם זה גנטי או לא. הבת שלי בת שנה צריכה לקבל חיסון שעלת כחלק משגרת החיסונים. הבנתי שיש קשר בין חיסון שעלת לאפילפסיה. מכיוון שלא ידוע לנו אם זה גנטי, מסוכן או לא מסוכן לחסן אותה? מה היית ממליץ במצב כזה?

שלום רב באופן כללי, כאשר יש סיפור משפחתי של אפילפסיה שפירה של גיל הילדות אין כל מניעה לתת את כל החסונים על פי הגיל. בברכה ד"ר אלי הימן

05/03/2020 | 09:29 | מאת: ליאל

מה זה אומר אפילפסיה שפירה? זה אומר שזה לא גנטי..? כי ראיתי תשובות קודמות פה בפורום ויש פעמים שהמלצת לא לחסן לשעלת בגלל רקע משפחתי. רק הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בעצם? מה מרגיע אותך שיכול גם להרגיע אותי, אני נורא מפחדת לחסן אותה בשעלת.

22/02/2020 | 22:25 | מאת: איתן

שלום בני נוטל למיקטל 200 גרם ליום. אפליפסיה לא פעילה לפחות 5 שנים אבל לוקח בזהירות. במקביל, יש לו פסוריזיס ורופא עור המליץ על כדור ניאוטיגאזון. האם יש מניעה ליטול ניאוטיגאזון עם למיקטל? תודה

שלום רב לא רואה כל בעיה אבל .... ממליץ להתקשר למרכז לייעות תרופתי במרכז הרפואי שמיר 089779152 ולשאות באופן ספציפי האם קיימת בעייתיות עם שתי התרופות. בברכה ובהצלחה ד"ר הימן

11/02/2020 | 15:11 | מאת: טלי

שלום רב, בני בן 6 אובחן לפני שנה באפילפסיה שפירה של גיל הילדות, מטופל בחצי כדור אוספולוט לפני השינה ,לאחר חצי שנה של טיפול eeg תקין . לאחר חצי שנה נוספת עם אותו מינון תרופתי עשינו שוב eeg והתשובה: תרשים עירנות , נמנום ושינה לא תקין לגיל עקב זיזים ממקור צנטרו פאריאטלי מימין אודה לך עלהסבר ומשמעות התשובה. תודה.

שלום רב נשמע שאתם במקום טוב העןבדה כי בבדיקת ה EEG העכשווית הייתה פעילות לא אומרת כי יש החמרה במחלה אתם בכיוון הנכון והוא "יגדל" מאפילפסיה זו בברכה ד"ר אלי הימן

04/02/2020 | 21:30 | מאת: מירי

בתי בת ארבע וחצי, בגיל שנה וחצי פרכסה לראשונה עקב מחלת חום ומאז לא היה אף אירוע פירכוסי עד לפני מס ימים שפרכסה שוב עקב מחלת חום. הפרכוס היה מוגדר כפרכוס חום פשוט שלא חזר על עצמו במשך המחלה והילדה התעוררה ממנו תוך 2-3 דקות. מציינת כי הילדה בת ארבע וחצי, רופא הילדים אומר כי עד גיל חמש זה יכול להחשב כתקין. האם אתה סבור כי יש צורך בבירור מקיף יותר?

שלום רב במידה ומדובר בילדה עם רקע התפתחותי תקין , ללא רקע משפחתי של אפילפסיה ו/או סיפור משפחתי של פרכוסי חום, בשלב זה אין צורך בבירור ורק מעקב רופא ילדים בברכה ד"ר אלי הימן

תודה רבה על תשובתך המהירה.

29/01/2020 | 16:03 | מאת: תלמידים במגמת רפואה

שלום, אנחנו לירז אבנט וארבל תדיר, תלמידים במגמת מדעי הבריאות בתיכון פארק המדע בנס ציונה. במסגרת לימודינו במגמה אנחנו עושים פרויקט גמר שעוסק בחקר מחלה שאנן בוחרים . כיוון שהמחלה שאנחנו בחרנו היא אפילפסיה, נשמח להעזר בך ולשאול אותך כמה שאלות על מנת להעשיר את העבודה ולהעמיק אותה . האם תוכל לפנות זמן עבורנו, באיזה דרך שנוחה לך? נוכל להתכתב במייל/ להיפגש פיזית או לקיים שיחת טלפון קצרה של כמה דקות? תודה רבה מראש, אשאיר כתובת מייל: lirazav100@gmail.con .

שלום רב אצור קשר בברכה ד"ר הימן

28/01/2020 | 17:42 | מאת: מאיר בר

שלום רב ד ר היימן לאחר ניטור וידאו eeg עם תשובה של צפיפות של בין 85%-90% , הוצע טיפול בסטרואידים לוריד למשך חצי שנה . הילדה בת 11.5 לאחר 2 פרכוסים בשנת 2014 ומאז כלום . מטופלת ב 400 אוספולוט ו10 פריזיום . האם הטיפול בסטרואידים מחוייב בהתאם למצב ? האם ישנה דרך טיפול אחרת מאוד חושש מהטיפול בסטרואידים .

שלום רב חשוב מאוד להבין האם קיימת פגיעה בתפקןדי הלמידה/התנהגות הנתרמים בההפרעה החשמנלית המשמעותית. במידה והתשובה לכך היא חיובית, ולאחר נסיון עם תרופות הידועות כ"מנקות" EEG , סטריאודיפ בהחלט אופציה מתאימה בברכה ד"ר אלי הימן

26/01/2020 | 11:31 | מאת: IM

דוקטור שלום , בשנה האחרונה כ-10 ניתוקים , ילדה בת 10. נשלחנו לבצע EEG מצורף פיענוח מה אומרות התוצאות האלו ? האם בהכרח צריך טיפול תרופתי? האם זה יכול לחלוף בגיל מסויים? פיענוח: תרשים ערנות ושינה, שיתוף פעולה טו ב בערנות, נרשמה פעילות רקע אחורית 9 לשניה, סמטרית, מגיבה לפקיחת עיניים. בטא קידמית סמטרית. נרשמו Slow Fused Transients of Youth . לסירוגין נרשמו גלים בתדר 3 5 לשניה על פני האיזור הפרונטוטמפורלי משמאל, כמו כן נרשמו זיזים וגלים חדים על פני אותו האיזור, לעיתים עם התפשטות על פני שתי ההמיספרות . ללא שינוי בגירוי אור או נישום יתר. בשינה, נרשמו שלבים I - II עם פעילות תטא ודלטא דיפוזית, גלי V סמטרים, וכישורי שינה סמטרים וסנכרוניים. נרשמה פעילות תכופה של זיזים על פני האיזור הפרונטוטמפורלי משמאל. לסיכום, תרשים ערנות ושינה 1 . פעילות אפילפטיפורמ ית אינטראיקטלית פרונטוטמפורלית שמאלית , תכופה יותר בשינה, לעיתים עם סינכרוניזציה דו צדדית - מהיר ה 2 . איטיות פרונטוטמפורלית שמאלית קלה בינונית בלתי קבועה .

שלום רב האבחנה של אפילפסיה היא קלינית . במידה ומדובר בניתוקים על רקע אפילפטי, אין ספק כי צריך לטפל . לא כל ניתוק הוא אפילפטי ויתכן שהמימצא ב EEG אינו קשור לניתוק . במידה וקשור, ברור שתריך לטפל תרופתית במידה ולא , ההחלטה על טיפול או אי טיפול צריכה להיות מבוססת על הבנה מעמיקה יותר מהם הנתוקים עליהם את מדברת, ואיך ניראה תרשים ה EEG בברכה ד"ר אלי הימן

09/01/2020 | 21:09 | מאת: אפלפסייה עוברת לתינוק

הי שלום אני בהריון מבן זוגי ויש לו אפלפסייה ולי אין אז רצית לדעת מה סיכוי שהילד יחלה באפלפסייה ?

שלום רב הסיכון נמוך ביותר ולכן לא חושב שיש מקום לדאגה . ישנם מקרים בהם יש סיפור משפחתי רחב, בן זוג , אחאיים , ואנשים נוספים במשפחה המורחבת. במקרה כזה הסיכון נמוך אך גבוה משמעותית מהסיטואציה שאת נמצאת (אני מניח) שהיא בסה"כ גם השכיחה יותר . בהצלחה ד"ר אלי הימן בהצלחה

08/01/2020 | 17:45 | מאת: שירה

שלום וערב טוב , הנני סובלת מאפילפסיה . החליפו לי כדור לקפרה והעלו גם את מינונים ומאז משהתחלתי להשתמש בקפרה רמת האאוזיפילים עלתה בהתחלה טיפה לא התייחסו ועכשיו בבדיקה לפני התור עוד עלייה . קודם רק האאחוזים ועכשיו גם האבסלוטי יכול להיות מהתרופה ולדאוג מהתוצאות מספר האחוזים הוא 10.9% והאבסלוטי 0.79, תודה.

שלום רב לא רואה קשר ברור בין הקפרה לבין עליית ספרית האאוזינופילים ממליץ לפנות לרופא/ה המטפלת במכירים את התרופות שאת לוקחת , את הרקע הרפואי וטלעשות חושבים לגבי זה . בהצלחה ד"ר אלי הימן

שלום רציתי להתייעץ לגבי חיסון נגד שפעת לילדה בת 6 עם אפילפסיה גנטית מגיל שנה מאז שעשתה חיסון בגיל שנה אני מפחדת לחסן אותה כי מהחסיון הזה היה לה 40 מעלות חום וככה פרצה האפילפסיה.ומאז הפירכוסים שלה הגיעו עם חום גבוה.כרגע היא מאוזנת עם תרופות. המערכת החיסונית שלה חלשה. רוצה לדעת אם החיסון יכול להביא איתו חום גבוה ומה היתרונות והחסרונות תודה

שלום רב בכל החלטה רפואית יש לשקול את התועלת מול הסיכון . מנקודת מבטי, התועלת בחיסון גבוהה מהסיכון במיוחד לילדים בסיכון באופן ספציפי, עלייך להתייעץ עם רופא/ת הילדים שלך . מנקודת מבטי כמומחה באפילפסיה גם בילדים עם אפילפסיה המוחמרת במחלות חום , אני חושב שהתועלת מחיסון עולה משמעותית על הסיכון . בברכה ד"ר אלי הימן

21/12/2019 | 00:41 | מאת: רות

שלום רב, האם ניתן לבצע בדיקת אבחון לילד לשלילת אפילפסיה על רקע גנטי? לאבי הילד יש אפילפסיה והוא מעוניין לדעת האם המחלה עברה בתורשה. אם כן, איזו בדיקה ניתן לבצע ומאיזה גיל?

שלום רב למרות שלגנטיקה תפקיד חשוב בהרבה מאוד מחלות הפוקדות את האדם , עדיין אנו יודעים לזהות את הגנים המעורבים במיעוט המקרים בילד/ה עם רקע התפתחותי תקין , מבנה מוח תקין ב MRI , ואפילפסיה, אין היום יכולת לאבחן את הגנים המעורבים העובדה כי לאב אפילפסיה מעלה בקצת את הסיכון לילדים לחלות באפילפסיה אך ברוב רובן של המקרים הילדים לא יסבלו מאפילפסיה בברכה ד"ר הימן ככל שיש יותר פרטים במשפחה המורחבת עם אפילפסיה הסיכוי לאתר את הגור הגנטי גבוה יותר

15/12/2019 | 12:12 | מאת: תמר

שלום רב, לפני שנה בני בן השש אובחן עם אפילפסיה שפירה של גיל הילדות, התחלנו טיפול בחצי כדור אוספולוט לפני השינה (100 מג), לאחר חצי שנה חזרנו על בדיקת ה eeg והבדיקה יצאה תקינה. אנחנו אמורים להיות בביקורת במרץ הקרוב ללא בדיקת eeg חוזרת, בשבועיים שלושה האחרונים בני מתעורר כל לילה ומגיע אליי למיטה ללא תלונות מסויימות, פעם אחת היתה לו בריחת שתן ופעם אחת כששאלתי מה מעיר אותו אמר שמרגיש נמלים ביד, אתמול שוב לפנות בוקר התלונן על נימול ביד. תופעות אלו זכורות לי לפני הגילוי ובתחילת הטיפול.אני חוששת שפירכוסים מעירים אותו משינה. ברצוני לציין שרק פעם אחת לפני הגילוי היה לו אירוע קל של קושי לדבר לכמה שניות והיה בהכרה מלאה . סימן לי עם היד שמשהו קורה לו בפה. ובבדיקת ה eeg הראשונה שעשינו לפני שנה ראו ריבוי ארועים בשינה. יתכן שצריך להעלות מינון התרופה או שמומלץ לחזור על בדיקת eeg. אשמח לחוות דעתך בברכה.

שלום רב אכן יש מקום לבצע EEG חוזר בחסך שינה ולהגיע לבידורת לרופא המטפל/ת בברכה ד"ר אלי הימן

14/12/2019 | 18:07 | מאת: שירה

שלום וערב טוב , מאז שהעלו לי את המינון של הקפרה קורה שבמקום לעזור לאפילפסיה זה רק מחמיר. יש קפיצות בעיניים ריסיים ללא הפסקה. הלכתי לרופאת עיניים ושללתי בעיות בעיניים מדי פעם גם קפיצות ורעידות גם בידיים נופלים דברים יותר מבעבר והיו גם ניתוקים. האם יכול להיות שהקפרה עושה נזקים או אפילו החמרת האפילפסיה ואי השפעת הכדור היו גם כאבי ראש אדירים אבל זה קצת ירד בזכות עוד כדור שהוסף. האם הבעיה בכדור או החמרת האפילפסיה או יכול להיות עוד משהוא בקרוב אלך שוב לבדיקות דם אבל הפעם האלרונה הכל היה תקין לפני חודשיים. יש לי בקרוב תור אבל בגדול מה זה נראה הנירולוג ייתן דעתו והטיפול אבל רק בינתיים האם הכדור יכול לגרום להחמרה?

שלום רב כל תרופה יכולה לגרום לץופעות לוואי , אך יש להתייעץ עם הרופא.א מטפל/ת המכירים את תולדות המחלה שלך בברכה ד"ר אלי הימן

12/12/2019 | 12:31 | מאת: אבא

שלום רב, לבני בן 9 רעידות קצרות בגפיים (מיוקלונוס) בזמן הירדמות לפני שינה בלבד. תוצאות בדיקת EEG להל"ן: תרשים בעירנות. פעילות הרקע תקינה. בזמן סגירת עיניים תוך כדי גרוי פוטי נצפית פעילות כללית חדה רב-זיזית. בנוסף קיים מוקד פריאטלי שמאלי של זיז-גל חוזר. דרושה קורלציה קלינית. --- התחלנו טיפול בדפלפט ועדיין הפירכוסים נמשכים. ממתינים לבדיקת MRI האם אפשר לדעת באיזה סוג אפילפסיה מדובר?

שלום רב קשה לדעת רק על סמך הנתונים הללו באיזה אפילפסיה מדובר והאם האירועים של הקיצות לפני השינה הם אכן פרכוסיים במידה ואל מאןזן , יש מקטם לבצע בדיקת ןידאו EEG ולפתוס פרכוסים אופינייפ דבר היכול לסייע בהבנה של סוג האפילפסיה והכוונת הטיפןל בהצלחה ד"ר הימן

20/11/2019 | 16:44 | מאת: סיגל

אחיין שלי בן 3 פעם ראשונה פרכס בשל חום גבוהה כיום מפרכס מזה חודש בלי חום.eeg ו mri תקין. לוקח תרופה בשם דפלקט עם מינון של 300, 3 פעמיים ביום.היינו בשניידר ולא מוציאים כלום...יחד בריא שלא חלה לפהי כן

שלום רב במרבית המרבית של ילדים עם אפילפסיה ף בדיקת ה MRI תקינה. EEG בין ההתקפים יכול להיות תקין במידה וממשיך לפרכס , חשוב להבין מדוע ... בברכה ד"ר אלי הימן

18/11/2019 | 14:17 | מאת: יאנה

שם רב, בגיל חודש הילד שלי התחיל לבצע מיצמוצים מוזרים ללא תגובה עד שבוע זה נמשך ולאחר מכן זה חלף לא ראינו זאת עד עכשיו בתור אמא צעירה לילד ראשון חשבתי שזה התפתחות העיניים... בגיל חודשיים ביצענו חיסון גיל חודשיים ובאותו יום בערב הילד התחיל לעדות תנועה של התכווצות וגילגולים עיניים... פנינו למיון שניידר ושם התברר שהילד מפרכס. לאחר מספר רב של בדיקות, ееg יצא לא תקין והגיעו למסקנה שליד ישנה אפילפסיה.ה mri תקין חוץ מזה שמצאו לו דם ישן חושבים שזה כתוצאה מלידה.. (מציינת מהלך הריון תקין כל הבדיקות תקינות למעט סוף הריון התבצע זירוז כתוצאה מרעלת הילד נולד שבוע39 משקל 2.6) במהלך אישפוז הילד קיבל קפרה, סבריל, לומינל.. מאז קבלת התרופות סבריל ולומינל הפירקוסים ניפסקו עד עכשיו הילד עד כבן חצי שנה. הורידו לנו בהדרגה את הסבריל ואת הלומינל העלו רמה כי הילד גדל.. לא מימזמן קיבלנו תשובות גנטיות שביצענו ומסתבר שמצאו ליד מוטציה בגן stxpd1 . אנחנו צריכים לבצע בדיקה חוזרת על הגן הזה אנחנו ההורים והילד. השאלה היא מה משמעות הגן מה הוא עושה? האם הילד עלול לסבול בעתיד? לא להתפתח? אנחנו נורא מודאגים ומפחדים! מה עלינו לעשות? לא קיבלנו מידע ברור על הגן הזה מספיק.

שלום רב אנחנו חיים היום בעידן בו אנו מגלים את הסיבות להופעה של מחלות הכוללות בין היתר אפילפסיה מוקדמת וקשה לאיזון באנצעות הטכנולויגה הגנטית המתקדמת . לא יכול להיכנס כאן ולדבר על מימצא כזה או אחר , חשוב להשלים את הבירור הגנטי ולוודא כי אכן מדובר במימצא אמיתי תקבלו את כל הפרטים לאחר השלמת הבירור הגנטי על ידי הצוות המטפל/המכון הגנטי שמטפל בכם . אנחנו יודעים שרבים מהגנים שמתגלים בבירור של אפילפסיה עמידה לטיפוןל המתחילה בגיל הינקות קשורים בין היתר להפרעות התפתחותיות בדרגת חומרה משתנה , קיימת שונות בין מטופל למטופל . בהצלחה ד"ר אלי הימן

01/03/2020 | 11:06 | מאת: משפחת הstxbp1 בארץ

היי יש בארץ עמותה וקבוצת משפחות של ילדים שלהן מוטציה בגן הstxbp1 חפשי אותנו ברשת ונשמח לעזור בכל מה שנוכל " חיוך נדיר - העמותה הישראלית לתסמונת הstxpb1"

שלום רב באופן כללי , ככל שאפילפסיה מתחילה בגיל מוקדם יותר, קיים סיכוי גדול יותר כי קיימת בעיית רקע גנטית הגורמת לביטוי המוקדם ההתפתחות בטכנולוגיה הגנטית מאפשרת היום לאבחן יותר ויותר את הגורם הגנטי לאפילפסיות אלו הניקראות בשם הגדול" אפילפסיות גנטיות" קיימת שונות רבה בין מטופל למטופל באופן בו באה לידי ביטוי האפילפסיה והדברים הנילווים לה כגון עיכוב התפתחותי , מוגבלות שכלית וכו' ) בברכה ד"ר אלי הימן

05/11/2019 | 13:46 | מאת: אורנה

בני בן ה -14 סובל כ 5 שנים מאפילפסיה שפירה . ההתקפים מופיעים בלילה . בשנה האחרונה עלתה התדירות להתקף בחודש . יש לציין שאין לא בעייה לישון בחוץ והדבר לא משפיע על אורח חייו עד היום הוא לקח טיפול תרופתי . האם יש נזק קוגניטיבי או נזק אחר מלבד חרדה במספר כזה של התקפים ? הציעו לו השבוע לקחת אוספולוט לטיפול בבעיה ואני מתלבטת אם להתחיל את הטיפול התרופתי , האם יש מקום להתלבטות עבור מספר כזה של התקפים ? או זה מספר שמחייב טיפול תרופתי? תודה מראש אורנה

שלום רב מטרת הטיפול באפילפסיה היא אפס פרכוסים , ללא תופעות לוואי מהטיפול ומסכימום איכות חיים פרכוס של פעם בחודש אינו תואם אפילפסיה שפירה ויש לעשות חשיבה לגבי הסיבה ולנסות להגיע לאיזון מוחלט תוך הימנעות ככל שניתן מתופעות לוואי . בהצלחה ד"ר אלי הימן

25/10/2019 | 17:26 | מאת: שירה

ה eosinophilis עולה כל הזמן בבדיקות דם האם יכול להיות קשר לכדור הקפרה שהחליפו לי לפני כמה חודשים ? ואם כן מה עושים בדרך כלל במקרה כזה בדרך כלל. יש לי תור ואשאל את הנירולוג שבוע הבא אבל באופן כללי מה עושים במצב כזה. כי אין שום דבר אחר שלוקחת או יש חי בעיה.

שלום רב כל תרופה יכולה לגרום לתגובה אלרגית, פחות שכיח עם קפרה .(לא בלתי אפשרי) רק עלייה באאוזינופילים ללא מאפיינים נוספים( פריחה, לעתים חום ) אינה שכיחה דורש מעקב בהצלחה ד"ר אלי הימן

18/10/2019 | 20:19 | מאת: תמר

בחודש ינואר קיבלתי חבלה בקרקפת מאז יש לי נטייה ליפול -מ.ר.י תקין עשו לי eegבמרץ ראו התקף אפליפטי קרוב לוודאי ממקור פרונטלי ימיני -התקף של 10 שניות. המליצו לי על כדור אנטי אפליפטי. מאז לא היה לי שום התקף-אבל לעתים נדירות יש לי נטייה ליפול. כבר עשרה חודשים שאין לי שום התקף האם היית ממליץ על תרופה אנטי אפליפטית? תודה תמר

שלום רב ללא ידיעה של הפרטים , יש להמשיך בטיפול אנטי אפילפטי ( כמובן עם תרופה יעילה ושאינה גורמת לתופעות לוואי בולטוןת) כאשר הסיכון לפרוס נוסף גבוה , מעל 50-60% . בהנחה שהאירועים של "נטייה ליפוךל" מבטאים סוג של פרכוס /התקף , יש מקופ להמשיך . בברכה ד"ר אלי הימן

29/09/2019 | 11:36 | מאת: מאיה

אני מאובחנת בג'ובנל אפילפסי, לאחר שנה וחצי החליפו לי מלמיקטל לדפלפט כרונו 500 מ"ג. כיום אני בת 27, לאחר הפסקה קלה במינון חזרתי ליטול את התרופות עקב פרכוס, תופעת לוואי של השמנה חזרה כפי שהייתה לי כשהייתי צעירה, האם זה מסוכן בריאותית? והאם יש מה לעשות נגד ההשמנה מהכדור? זה פשוט מנפח אותי

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים באופן כללי , המטרה של הטיפול היא מניעת פרכוסים אבך בו זמנית להתמש בתרופות "ידידותיות" קרי, פרופיל תופעות לוואי סביר דפלפט יכול לגרופ להשמנה, ויש להמנע ככל שניתן( יש מקרים בהם אין אלטרנטיבה אחרת ) מטיפול בדפלפט בנשים בגיל הפוריות בשל ההשפעה השלילית על העובר. יש מקופ לחזור לרופא/א המטפלת ולעשות חושבים בברכה ד"ר הימן

15/09/2019 | 13:43 | מאת: אורלי

שלום רב, לפני כ-3 שבועות בני בן ה5.5 חווה פרכוס ראשון בחייו מתוך שינה ב5:45. לפני מספר ימים חווה פרכוס שני מתוך שינה ב5:14 גם מתוך שינה. הוא מקבל לוותרים(קפרה) פעמיים ביום. אני חוששת שזה קרה לו רגשית כתוצאה מגירושים שאני והגרוש שלי עברנו. וחוששת שמתן התרופה יחמיר את ההתקפים. מה עליי לעשות? האם יש פתרונות ברפואה האלטרניבית? בeeg יצא שיש התפרצויות בצד אחד. סי טי מוח תקין. Mri טרם עשינו ממתינים.. אני לא ישנה בלילות אני שבר כלי ובהלם מכל המתרחש. איך חיים עם זה? תודה מראש

בוקר טוב אתם ההורים לא אשמים כלל בהופעת האפילפסיה שסביר להניח כי תחלוף בעתיד התרופה אמורה לסייע ןלא לפגוע . אם התחושה תיהיה כי עושה לו לא טוב ( תופעוח לוואי) יש תרופות אחרות . לבטרים תרופה טובה לעתים לא מתאימה מבחינת יעילות או תופעות לוואי ( כמו כל תרופה אחרת) אפילפסיה לא שונה מאסטמה( אני משוכנע שלו היה לו התקף אסטמה לא היית מרגישה שבר כלי...כך צריך להתייחס גם לאפילפסיה בהצלחה שנה טובה ד"ר אלי הימן

09/09/2019 | 11:20 | מאת: תמר

לפני כארבע שנים עשיתי ניתוח המנגיומיה גידול שפיר מעצם פרנוטלי שמאלי. כמעקב עשיתי eeg בבדיקה ראו פרכוס קטן האם יכול להיות פרכוס מעצם פרונטלי שמאלי?

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים בברכה

03/09/2019 | 21:07 | מאת: שירה

שלום לך וערב טוב, שלום קיבלתי תוצאות בדיקות הכל תקין מלבד eosinophils% שיצא קצת חריג ואף פעם לא יצא חריג . ולא מרגישה איזה משהוא שיצביע חוץ מתרופה נירולוגית לאפילפסיה חדשה שהוחלפה האם יכול להיות קשר לזה?

לא חושב בברכה דר הימן

שלום, בני בן 8 וחצי. מזה מספר חודשים נצפים אצלו אפיזודות של"טיקים" בעיניים והזזת ראש, ללא איבוד הכרה ולמעשה מבלי שבני בכלל מודע להתרחשותם. נערכה בדיקת MRI - לא נמצאו בה ממצאים חריגים. במספר בדיקות EEG - ללא חסך שינה, נרשמו גלים אפילפטיים מוקדיים וכלליים. הנוירולוג המליץ על תרופת קפרה במינון נמוך, ללא שילוב עם תרופות אחרות. אני חוששת מאד מתופעות לוואי ובעיקר מתגובות התנהגויות שכן גם כך קיימים אצל בני שינויים במצבי רוח, ועצבנות לעיתים תכופות. אנו תומכים אותו בטיפול רגשי בשל כך. אשמח לדעתך בענין תופעות אפשריות וסוג התרופה. תודה רבה

שלום רב שאלת המפתח היא האם יש לבן שלך אפילפסיה. ל 3 מכל 100 איש יש הפרעה ב eeg ואין ולא תיהיה לו אפילפסיה בברכה ד"ר אלי הימן

ראי תשובה

האבחנה ניתנה בגין טיקים בעיניים ׁׁׁ(הטיית אישונים מעלה/הצידה, ללא ניתוקים וללא מודעות) ורישום לא תקין של פעילות מוקדית בשלוש בדיקות EEG שונות. כיצד ניתן לדעת בוודאות?? הנוירולוג סבר בתחילה שמדובר בטיקים מוטוריים אבל לאחר ביצוע שלוש הבדיקות (MRI יצא תקין לגמרי) אמר שלדעתו מדובר בחקיינים של טיקים ולכן כן ממליץ על נתינת תרופה. מה דעתך? תודה רבה

כיצד ניתן להמשיך ולברר על מנת לבצע אבחנה מבדלת? אני מבינה שהרציונל של הנוירולוג, במקרה שלנו, הוא לתת תרופה ולבדוק אם אכן הטיקים נעלמים ואם יש השפעה בבדיקת ה EEG הבאה. האם יש דרכים אחרות להמשיך הבירור מבלי לתת התרופה?

האם יש ערך לבדיקה זו שמוצעת בכל מיני מכונים פרטיים?

שלום רב נכון להיום אין תחליף לאיש/אשת מקצוע שמבינים אפילפסיה ולבדיקת EEG סטדנרטית ואיכותית. בברכה ד"ר אלי הימן

19/08/2019 | 12:05 | מאת: ראמז

בת 26 היה לי שני מקרים של התקווצות רגל עם אצבעות רופא משפחה הפנה אותי לעשות emg רגל וגם eeg בערנות , מבחנת emg יצא תקין אבל eeg בערנות רשום בתשובה עדות לגלים חדים וגבוהים חורגים מהנורמה !!?? מה הסבר של תשובה וממה נובע !?

שלום רב זהו פורום לאפילםסיה בילדים בברכה

14/08/2019 | 18:47 | מאת: מודאגת מאוד מאוד

לפני כארבע שנים עברתי ניתוח כריתת המנגיומיה ממטעפת המוח. שעשיתי את הניתוח לא נתנו לי כדור נגד פרכוסים כי אמרו לי שזה במעטפת המוח ולא נגעו במוח. לאחרונה היה לי פרכוס קטן אם זה במעטפת המוח הכריתת המנגיומיה היייתה איך יכול להיות שיהיה לי פרכוס ?

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים מציע לשאול את השאלה הזו את הנוירולוג /ית המטפלת בברכה ד"ר הימן

עשן לי בדיקת eegחשד לאירועים אפליפטים. בבדיקה ראו פרכוס אפליפטי צד ימין של המוח. עשו לי mriמוח מודגמת מערכת חדרים ציסטרונות וחריצים תקינה מצב לאחר כריתת מנגיומיה תקינה ללא שינוי אין עדות לאוטם דימום או תהליך תופס מקום מעבר קרניו צרביקלי תקין אותות זרימה תקינים מכלי הדם הגדולים עיבוי רירית קל בסינוסים פארא נוזלים. האם יכול להיות שלא קראו נכון את ההדמיה אם ראו מקור חדש בצד ימין פרכוס ? האם כדי להיות שקטה כדאי להראות את הדיסק לנורוכירוג ? תודה והמשך ערב שקט ונעים

שלום רב זהו פורום לילדים אבל... מציע לך לשבת עם הנוירולוג/ית המטפלת, לעשות סדר בבדיקות שביצעת, המשמעות שלהן . בהצלחה ד"ר הימן

24/07/2019 | 13:07 | מאת: אמא

אנו אמורים להגיע בקרוב לתור מעקב eeg ונוירולוג חצי שנה אחרי פרכוס ראשון שהיה לבני (מאז היו עוד מרגוסים והתחלנו אוספולוט). יש משהו שמצופה שיהיה במעקב? יש שאלות שחשוב שאשאל? תודה!

לא

23/07/2019 | 13:15 | מאת: תמר

עשיתי mriראש תקין וmriעמוד שדרה צווארי עקב חבלה בקרקפת בבדיקה נראה יישור הלורוזיס הפיזיולוגי בצוואר סקורליוזיס קמור לשמאל במעבר על שם צווארי גבי. אין עדות לתמט או תזוזה חוט השדרה בעובי מבנה ואותות תקינים אותות תקינים ממוח עצם חולייתי ללא האדרה חריגה c2-3 בלט דיסק אחורי מינימלי c3-4 בלט דיסק אחורי קל c4-5 בלט דיסק אחורי קל c5-6 בלט דיסק אחורי קל עם זיזים הבולטים מעט יותר ברצס הספניל השמאלי c6-7 ללא בלט דיסק האם לפי ההדמיה הלא תקינה של עמוד שדרה צווארי יכול לעשות פרכוס ?

שלום רב זה פורום לאפילפסיה בילדים. בברכה ד"ר הימן אלי

שלום, בני בן ה7 חלה באפילפסיה לפני כשנה,כיום הוא כבר כמה חודשים עם דפלפט מאוזן. ברצוני לשאול האם ניתן לנסות לתת לו ריכוזית במטרה לשפר את הקשב והריכוז? אנו מעט חוששים כי הריכוזית מכילה כ27 אחוז של אלכוהול . תודה רבה.

שלום רב כרופאים אנו מתנהלים על פי מחקר קליני , הפרקטיקה המקובלת בעולם הרפואי המערבי ועל פי הנסיון הקליני של הרופא/ה . הטיפול בהפרעת קשב וריכוז גם בילד או ילדה עם אפילפסיה מבוסס על הגדרת נקודות החוזק והחולשה של הילד/ה , התאמות דידקתיות, חיזוק וטיפוח מיומנויות ניהול עצמי , תובנה , מתן מענה לצד הרגשי וכאשר מחליטים על טיפול תרופתי , שימוש בתרופות המקובלות כטיפול רפואי מוכח והבנה של היעילות אל מול תופעות הלוואי. אני לא משתמש בריכוזית כטיפול להפרעת קשב בברכה ד"ר אלי הימן

07/07/2019 | 00:12 | מאת: אמא

בננו בן העשר מאובחן עם אפילפסיה רולנדית. לא ידוע לנו על אף קרוב משפחה שסובל מאפילפסיה. מה הסיכוי שגם לילדים האחרים שלנו תהיה אפילפסיה? והאם יש יותר סיכוי שהילד האפילפטי יעביר את המחלה לילדיו העתידיים? תודה!

שלום רב סיכון מאוד נמוך שגם לילדים הנוספים שלכם תיהיה אפילפסיה וגם סיכון נמוך מאוד להעביר לילדים שלו . בברכה. ד"ר אלי הימן

06/07/2019 | 20:46 | מאת: מודאגת

לפני בערך 4 שנים עברתי ניתוח המנגיומיה גידול שפיר בכלי דם ממקור פרנוטלי שמאלי של המוח. הניתוח עבר בהצלחה עברתי את הניתוח עקב פתאום כאבי ראש. אחרי 4 שנים המנתח ראש המליץ לי לעשות eeg וידיאיו עקב תנועות בלתי רצוניות שגם הין לי לפני הניתוח. בפענוח ראו התקפים אפלפטים ממקור פרנוטלי ימיני ... זה נראה לי מוזר -הניתוח היה בצד שמאל של המוח ולא בצד ימין שראו פרכוס ממקור פרונטלי ימיני. הקדימו לי את mri - האם כדאי לקבל טיפול תרופתי אנטי אפליפטי לפני mri ? או שלחכות ל פענוח של mriעל ידי מנתח ראש ואז הוא יפנה אותי לנורולוג שמתמחה באפליפסיה מומחה ... האם יראו את הסיבה למקור פרנוטלי ימיני פרכוס? האם טעו בפענוח eeg ואולי הפרכוס ממקור פרנוטלי שמאלי של הניתוח? תודה והמשך ערב נעים ושקט

שלום רב אכן צריך להבין האם מדובר באפילפסיה הקשורה במנינגיומה או בהוצאה . במידה וברור שיש לך אפילפסיה ( פרכוסים קלוניים חוזרים וברורים ) יש מקום להתחיל טיפול תרופתי תוך כדי תהליך הבירור של הסיבה לכך. בהצלחה ד"ר אלי הימן

04/07/2019 | 21:52 | מאת: טלי

בתי כבר כשנה עם אפילפסיה מסוג eses בEeg האחרון התווספו עוד פעילויות ממש מודאגת פעילות של גלי תטא ודלתא מעורבת עם פעילות מאוד תכופה וכמעט קבועה של זיז וגל איטי ולעיתים רב זיז וגל איטי ו לסירוגין פעילות גל חד וגל איטי עם היפוך פאזה בF3 Fp1 בנוסף דיסריתמיה קלה באק״ג ממש מודאגת מה זה אומר??

שלום רב EEG לבד ללא הבנה מעמיקה על הרקע של הילדה, סוג באפילפסיה שיש לה, לא יכול לומר הרבה. לצערי ,לא יכול לתת מענה דרך האינטרנט. בברכה ד"ר אלי הימן