פורום אפילפסיה בילדים

בפורום זה ניתן מענה לחולים ומשפחותיהם לגבי כל סוגיה הקשורה במחלת האפילפסיה והשלכותיה על תפקוד הילד/ה ומשפחה הכוללות אספקטים רפואיים, השפעה של מחלת האפילפסיה או הטיפול בה על ההתפתחות והלמידה, קשיים רגשיים כגון חרדה, דיכאון, התמודדות ההורים עם המחלה, וזאת במטרה לסייע בשיפור איכות הטיפול ואיכות החיים של הילד/ה ומשפחתו/ה. הגישה תהיה כוללנית, תתייחס לבעיות אותן יעלו הפונים, אך התשובות תהינה כלליות ככל שניתן ולא תכנסנה לדיון פרטני הנוגע למטופל מסוים בלבד. למעבר לפורום לחצו כאן.
489 הודעות
475 תשובות מומחה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים

גולשים יקרים: פורום זה עוסק באפילפסיה בילדים בלבד.
14/02/2021 | 14:11 | מאת: שירה

היי יודעת שזו אפילפסיה לילדים אבל לא מוצאת למבוגרים. הייתי בוידאו לא היה התקף שרצו אבל ראו את התרשים שיש אפילפסיה ורואים טוב מאוד וידעו לטפל בה. הדאלה שיש לי לא מובנית אשאל גם בתור בקרוב בתור את הנירולוג רציתי לדעת כי הכל תקין חוץ מדבר אחד שלא ברור מה זה אומר רשמו טונוס מוגבר בגפיים האם זה איזו בעיה שצריך להתייחס אליה?

שלום רב אכן זה פורום לילדים , נכון לחכות לפגישה עם הנוירולוג/ית אין מקום לדאגה בברכה ד"ר אלי הימן

07/02/2021 | 01:36 | מאת: יעקב

מטופל בדיאטה קטוגנית כבר חודשיים, אין שיפור בפרכוסים. עוד כמה זמן צריך לתת לדיאטה צ'אנס (מטופל גם בדפלפט, פריזיום, קפרה, ועכשו הוסיפו פרידנזון) MRI תקין

שלום רב במידה ואין שינוי חיובי בעל משמעות לאחר כ 3 חודשים על דיאטה קטוגנית, סביר כי אינה יעילה. בברכה ד"ר אלי הימן

14/01/2021 | 18:40 | מאת: ברוך

שלום,יש לנו ילדה בת 10 שאובחנה כסובלת ממחלת טורט.שמנו לב שהיא "מתנתקת" מאיתנו המון פעמים ביום .כמעט כל חצי דקה יש לה התקף של כ10-15 שניות שהיא מגלגלת עיניים ומזיזה את הראש במהירות מימין לשמאל וקורה הרבה שהיא בוהה באור למשך כמה שניות ומתנתקת ולא שומעת כשקוראים לה.קורה גם כמה פעמים ביום שהיא משמיעה מעין נביחות של כמה דקות ברצף ללא שליטה אך היא כן שומעת או מבינה מה אומרים רק ללא אפשרות להפסיק את ה"נביחות" .אנחנו מותשים מנסיונות להבין .כל רופא אומר משהו אחר אך לא מקדישים זמן להבין מה אנחנו אומרים.בבדיקה היא לא מתנהגת כמו שהיא בבית עם כל התסמינים .לאור הנכתב כאן נראה לך שזה בכלל לא טורט אלא אפילפסיה? אציין שלפני שנה היא עברה eeg תקין בלי קשר לתסמינים אלו כי הם לא היו ועברה גם mri ללא ממצאים

שלום רב מותר כי יהיו לעתים( לא המצב השכיח) יותר משתי אבחנות. לכן: חשוב לבצע בדיקת EEG איכותי הכולל עירות נמנןם ושינה טבעית מספיק ארוך כדי לתפוס אירוע אופייני . היה ותקין ( סביר כי זה המצב וכי לא מדובר באפילפסיה) , חשוב לייעל את הטיפול בטורט ובמיוחד טיפול התנהגותי קוגנטיבי ייעודי לכך לצד טיפול תרופתי מתאים בהצלחה ד"ר הימן אלי

צהריים דר התינוקת נוטלת 4 תרופות אנטי אפלפטיים ,רווטריל לפני השינה.כל הזמן היא באי שקט.נידודי שינה ועצבנות .מה אתה מציע במקרה זה . תודה

שלום רב מורכב מידי כדי לתת מענה בדרך זו מוזמנים להגיע לייעוץ ונעשה חשיבה בברכה ד"ר אלי הימן

30/12/2020 | 08:06 | מאת: אסנת

שלום ד"ר. בני בריא. לאחר השתתפות בחוג ריקוד של שעה בחוץ,הרגיש כרגיל אכל ושתה - איבד הכרה לראשונה. לא הינו לידו אך לפי עדות אחותו ואבא של חברה לא ומאחר ולא זכר שראה שחור או הרגיש שהולך לפול,וכן לקח לו כשעתים להתאושש ( עיפות רבה,לא דיבר כשעה) הופננו לברור. אקג ואקו לב תקינים. להלן תוצאות eeg בשינה עם חסך שינה ללא תרופת שינה. אשמח לדעתך - האם ניתן להסיק שאין בעיה נוירולוגית?. כמובן שנחזור לרופאה המפנה. תודה.

שלום רב אכן בירור לבבי במקום , יש להשלים הולטר יש מקום להערכה נוירולוגית . לא הצלחתי לפתוח את הקובץ , אך זה לא תחליף לייעוץ , ( גם אם תקין דורש בירור) בברכה ד"ר אלי הימן

30/12/2020 | 08:33 | מאת: אסנת

תודה על תגובתך כותבת כאן להשלמת המידע שידוע עד כה בeeg בערנות נרשמה םעילות רקע אחורית 10 לשניה,סמטרית,מגיבה לפתיחת עינים.בטא קדמית סמטרית. לסרוגין נרשמו גלים בתדר 4-6 לשניה על פני האזור הטמפורלי מימין. ללא שינוי בגרוי אור או נישום יתר. בשינה- נרשמו שלבים 1-2 עם פעילות תטא ודלטא דיפוזית ,גלי v לרוב סמטרים אך לסרוגין עם אמפליטודה גבוהה יותר משמאל,כמו כן נרשמו כישורי שינה סמטרים וסנכרונים. לסיכום- תרשים ערנות ושינה. איטיות טמפורלית ימנית קלה בלתי קבועה. ללא עדות לפעילות אפילפטיפורמית חד משמעית.

שלום ד"ר. מתכוונים לתאם בהקדם תור לפגישה. בן חמש, במעקב אף אוזן גרון משנה שעברה בשל נחירות ונשימה מאומצת לסרוגין בלילה. התופעות הנל מאוד פחתו בחודשים האחרונים, אך שולחים 2 וידאו של ארועים מאתמול שעד כה חשבנו שקורים בגלל הפסקת נשימה של שניה. במחשבה נוספת ומאחר שמתרחשים כל לילה (לא כל הזמן) לא בטוחים אם הם לא שייכים לתחום הנוירולוגיה/אפילפסיה. נשמח לחוות דעתך והאם לדעתך צריך לבקש קודם הפניה לאיאיג'י (לפני שמגיעים עם הבן). תודה.

שלום רב להגיע לפגישת ייעוץ ונעשה חושבים בברכה ד"ר הימן

שלום. בת 5 בריאה בדרך כלל. בלילה באופן די קבוע נראה שיש רעד קל אך ברור בעיקר בכפות הידיים בזמן שמשנה תנוחה, או משפשפת עין. האם תופעה תקינה בגיל כזה? או רק אצל תינוקות?

שלום רב כעיקרון לא צריך להיות רעד וכל כן יש מקום לפנות לבדיקה נוירולוגית כדי לבדוק במה מדובר. בברכה ד"ר אלי הימן

26/12/2020 | 13:21 | מאת: מונה

שלום דר מה עושים במקרה של הקאה דקה אחרי נטילת התרופות ? תודה

27/12/2020 | 20:18 | מאת: מונה

שלום. אם היה הקאה מיד אחרי נטילת התרופות מה ניתן לעשות במקרה זה !! תודה

בוקר טוב יש להתייחס להקאה בילדים בזהירות במידה ומדובר בהקאה ברורה על רקע לקיחת התרופה ורפלקס הקאה , ניתן לתת את המנה שוב במידה ומדובר בהקאה שאינה קשורה לנטילת התרופה אלא מופיעה לאחר פרק זמן מסויים מלקיחת התרופה יש להתייעץ עם הרופא המטפל בברכה ד"ר אלי הימן.

האם מותר לחסן נגד קורונה חולה אפליפטית לא מאוזנת המקבלת תרופות רבות לאפילפסיה היא בת 33 שנים. תודה למענה.

שלום רב אין כל מניעה לחסן חולי אפילפסיה בברכה ד"ר הימן

15/12/2020 | 17:55 | מאת: שרון

שלום. בני בן 5 ילד בריא. נרדם היום בנסיעה ברכב (ישן עמוק). כשפתחתי את הדלת להעירו, היתה סיטואציה לא ברורה, התעורר בבהלה, היה איזה רעד קל בגוף ומבט מבולבל בעיניים הביט מצד לצד ונראה מבוהל/ לא מפוקס. לאחר כחצי דקה בערך אולי פחות התעשת. לקח לו עוד מספר דקות של נמנום חלקי עלי ואז התעורר לחלוטין והיה עירני ומפוקס. האם לדעתך בשלב הזה מדאיג וכדאי לבקש בדיקה כלשהי או רק במידה וחוזר על עצמו? תודה

שלום רב למרות שקרוב לוודאי אירוע חסר משמעות., מציע לבצע בדיקת EEG בבסך שינה( קרי, בעירות נמנום ושינה טבעית) ולפנות לייעוץ קרוב לוואי שלא מדובר באירוע אפילפטי . בברכה ד"ר אלי הימן

08/11/2020 | 22:44 | מאת: .

שלום וברכה, בני בן שנתיים וחצי עבר פרכוס פוקלי ארוך ללא סיבה ידועה, הפרכוס ערך בבית כ10 דקות אך הילד לא חזר לעצמו גם בהגעתו למיון ושם ניתנו לו תרופות על מנת לעצור את הפרכוס.בהמלצת רופא המיון נתבקשו לעשות בדיקת eeg שאלו תוצאותיה. הבדיקה בוצעה כשבוע לאחר המקרה. טרואנצפלוגרפיה בוצע באמצעות מכשיר דיגיטלי עם 18 ערוצי רישום בערנות ושינה עם גירו הבהובי אור ( STIMULATION PHOTIC) במצב ערנות נרשמה פעילות רקע של 6-5לשנייה, סימטרית, במשך הבדיקה נרשמה פעילו טטא ריטמית גבוהת מתח- שלב II-I שלש שינה. בהמשך נקלטו גלי V וקישורי שינה- שלב III-II - ולעיתים קרובות התחברו ל -K .III שלב -COMPLEX רוב התרשים מכיל פעילות דלטא מפושטת סימטרית- שלב IV. לסיכום: תרשים תקין לגיל הנבדק ;לא נצפתה פעילות אפילפטיפורמית או חולנית מוקדית האם ניתן להסיק שלילד אין אפליפסיה? יש דרך לדעת ממה נבע הפרכוס והאם יחזור?(מחכים בנוסף לתוצאות MRI) אשמח להתיחסותך, תודה רבה

שלום רב ישנם הרבה גורמים היכולים להשפיע על הסיכון להישנות. הגורמים המשמעותייפ ביותר הוא סוג הפרכוס ( מוקדי) גיל ההופעב( גיל צעיר) והאם יש או אין גורם סיכון כגון עיכוב התפתחותי וכו' עצם העובדה כי תרשים ה EEG תקין אין בו כדי להפחית את הסיכון לפרכוס נוסף . בדיקת ה EEG היא בדיקה חשובה אך אינה עומדת בפני עצמה. בברכה ד"ר אלי הימן

שלום וברכה, לאחר שביצענו eeg וגם mri שיצאו תקינים הרופא אמר שאין צורך להתחיל בטיפול אלא אם כן יהיה פרכוס נוסף. לילד היה כמו שציינתי פרכוס פוקלי ארוך מתוך שינה שהסתיים רק כשנתנו לו תרופות במיון.(מידזולם) אני נורא לחוצה המעניין שצריך כביכול לחכות לפרכוס נוסף,מכיוון שקרה בשינה ונדרש טיפול תרופתי על מנת לעצור אני חוששת שלא אשים לב לכך אם חלילה יחזור על עצמו. האם אתה מכיר איזה מכשיר עזר לניטור בלילה שנוכל להיות רגועים ויתריע לנו אם יש איזושהי בעיה בעת פרכוס? חשוב לי לציין שהיה לו דופק מהיר כשפרכס אולי מד דופק יוכל לעזור? אשמח לתשובתך

שלום רב האבחנה של אפילפסיה היא אבחנה קלינית קרי, גם ללא EEG זמין אפשר אבחן אפילפסיה ברקע שברור כי היה פרכוס פוקלי ולאל חום או גורם ברור אחר , אזי , ההתייחסות היא כאל התקף אפילפטי ראשון גם בנוכחות EEG תקין ( דבר טוב ) EEG תקין לא שולל כי מדובר באפילפסיה, וקיים סיכון לא מבוטל לפרכוס נוסף , מעל 50-60% בברכה ד"ר אלי הימן

מהן ההמלצות להמשך? והאם יש מכשיר לניטור בלילה? שוב,הפרכוס נעצר רק על ידי תרופות ואני חוששת שלא יחזור על עצמו מבלי שאשים לב ולא יוכל לקבל טיפול לעצירה.

03/11/2020 | 19:40 | מאת: ע.

שלום וברכה, בת 10 וחצי. נוטלת דפלפט לניתוקים. מזה כ- 5 חודשים. מאוזנת ללא ניתוקים. הרמה בדם לפי הבדיקות בתוך הטווח. החלה נשירת שיער מתונה בסירוק. 1. האם הנשירה אמורה להיפסק מעצמה בשלב מסויים ? 2. האם עלולה להתפתח העיה אסתטית של איזורים ללא שיער כל עוד התרופה נלקחת? תודה

שלם רב נשירת השיער לרוב מתמתנת ולא מתפתחת בעיה אסטטית. במידה וניראה כי לא משתפר , יש אלטרנטיבה טובה בברכה ד"ר אלי הימן

שלום רב, בני בן שנתיים וחצי ללא מחלות או חום פרכס לפתע מתוך שינה במשך כ10 דקות לערך. שמעתי נשימה כבדה,דפיקות לב מואצות ורעד,לאחר מס' שניות התחיל להזיז יותר את רגל ויד ימין שכב עם עיניים פקוחות אך לא הגיב.הזמנו מד'א,חום לא היה ופונה לבית חולים. לאחר הפרכוס היה עדיין אפאתי ועם קצת רעידות ובמיון קיבל תרופות נגד פרכוס עד שהתייצב. בוצע סיטי ראש שיצא תקין ובדיקת ניקור נוזל מעמוד השדרה שגם יצאה תקינה. שוחררנו לאחר שחזר לעצמו עם המלצה לעשות בדיקת MRI ו EEG. נאמר לנו שיש ילדים שחווים התקף אפילפסיה פעם אחת בחיים באופן חד פעמי. רציתי לדעת מהי מטרת הבדיקות שאנו אמורים לעבור והאם יעילות לאחר שעבר את זה ובכלליות מה דעתך על המקרה?ממה נובע? תודה רבה וסליחה על האריכות.

שלום רב לא אכנס למקרה באופן ספציפי מדובר באירוע חריג החשוד לאירוע של פרכוס ללא חום ישנן סיבות רבות היכולות לגרום לפרכוס ולכן נעזרים בין היתר בבדיקות עזר כגון EEG לבדוק את הפעילות החשמלית המוחית. יכולה להיות תקינה או להציג מימצאים המתאימים למחלת האפילפסיה בנוסף, לרוב מבצעים דימות מוחית- MRI כדי לוודא כח מבנה המוח תקין ההתחלה של טיפול תרופתי קשורה בסיכוי שיתרחש פרכוס נוסף , ובגורמים נוספים . בהצלחה ד"ר הימן אלי

שלום רב, האם פרכוס הנובע מתגובה לחומר הרדמה קטלר משפיע על תוצאות בדיקת eeg?

שלום רב בזמן הפרכוס עצמו , ובתקופה המיידית שלאחריו יתכנו שינויים ב EEG אך הם אמורים לחלוף לאחר פרק זמן סביר אין סיבה להפרעה ב EEG שייעשה ימים + לאחר פרכוס על רקע זה ( באדם שאינו סובל מאפילפסיה) בברכה ד"ר אלי הימן

תודה על תשובתך. הבהרה: הפרכוס בזמן בדיקת ה eeg קרה כתגובה לחומר ההרדמה. לא היו פרכוסים אחרי ההתעוררות ובימים שאחרי. שאלתי היא האם בשל הפרכוס שהיה בזמן הבדיקה, כמעט לכל אורכה, תהיה השפעה על תוצאות הבדיקה. תודה רבה

13/10/2020 | 17:56 | מאת: אמא

בננו בן 11 עם אפילפסיה רולנדית, מטופל שנה וחצי עם אוספולוט. לפני תחילת לקיחת התרופה היו לו שני אירועים כלליים ואחרי שהתחיל לקחת היו לו 2 אירועים רק בפה שבעקבותיהם העלנו את מינון התרופה מכדור לכדור וחצי. בחצי שנה שהוא לוקח כדור וחצי לא היו שום אירועים ב״ה. לפני כחודשיים היה בביקורת ובeeg עדיין ראו מוקד. הנוירולוגית המליצה להעלות את המינון ל2 כדורים אם יהיה עוד אירוע או אם הוא כבר שוקל 40 קג. היום בדקנו והוא שוקל 45... אבל אני מאוד לא רוצה להעלות מינון כי: א. ב״ה לא היו אירועים על-אף המינון הנמוך ממה שמתאים ויש לי תקווה שהמחלה עברה ב. אני חוששת שלאוספולוט יש השפעה לא טובה עליו מבחינה רגשית - לא משהו דרסטי וקשה להוכיח... אשמח לשמוע דעתך וגם עד כמה זב נתון לבחירתנו או שמא אנו מסכנים אותו בהחמרת המחלה כי המינון לא מספיק תודה!

שלום רב הניהול של אפילפסיה בילדים אינו "שחור או לבן" וצריך להתייחס למאפיינים השונים של כל ילד וילד , כגון , לסוג האפילפסיה, גיל הילד, קיומם של תופעות לוואי , תרשים ה EEG . אים יש תופעות לוואי הפוגמות ב well being של הילד , יש לחשוב על טיפול אחר . אם האפילפסיה מאוזנת, צריך לטפל במינון הנמוך האפקטיבי . אם תרשים ה EEG חריג באופן שהרופא/ה המטפלת חושבים שנכון לנסות ללשפר אותו , לעתים זו תיהיה סיבה לגיטימית לעות מינון או לשנות טיפול בהצלחה ד"ר אלי הימן

שלום, יש לנו בן בן 11 עם אפילפסיה רולנדית. היום, אחיו בן השנתיים וקצת בכה בעקבות מכה שקיבל עד כדי עצירת נשימה-איבוד טונוס שרירים ופלבול בעיניים למשך כדקה שלאחריה המשיך לבכות וחזר לעצמו. אני מבינה שזו תופעה מוכרת ולא מסוכנת אבל בכ״ז בגלל האפילפסיה של האח חוששת יותר. האם יכול להיות קשר בין המקרים? והאם אכן לא צריך לייחס חשיבות להתעלפות הקצרה מתוך בכי של הקטן? תודה!

שלום רב תשובתי הכללית היא כי אין קשר בין עצירת נשימה בזמן בכי BHS לבין אפילפסיה רולנדית בברכה ד"ר אלי הימן

07/10/2020 | 18:59 | מאת: שואלת

שלום רב,בת 32 בעברי אפילפסית ילדות מגיל 10-13 לערך מאז תחושות הפחד שהמחלה יכולה להתפרץ שוב לא עוזבת אותי האם יש בכך הגיון?? האם ישנם דברים שאסורים לי כגון סגריות ואלכוהול יכולים להוות טריגר?האם אני נמצאת יותר בקבוצת סיכון למחלה?

שלום רב הסיכון להישנות של אפילפסיה רולנדית נמוך ביותר ולכן , את יכולה להיות רגועה ולנהל חיים רגילים , כמובן כרופא עלי להמליץ ללא סיגריות , שתייה חריפה במידה בהצלחה ושנה טובה ובריאה ד"ר אלי הימן

17/09/2020 | 11:50 | מאת: א.

שלום וברכה, רקע: בת 10 שנים. ניתוקי אבסנס. ב EEG מעקב שני ( מטופלת בדפלפט כבר 3 חודשים) ללא ניתוקים .ללא תופעות לוואי. ברוך השם. ממצאים: פעילות בסיס אחורית סימטרית בתדר9 הרץ, מגיבה לפקיחת עיניים. לא נרשמה פעילות אפילפטית. לא נרשמה האטה מוקדית. בנישום יתר­ לאחר 2 וחצי דקות נרשמה התפרקות כללית של זיז גל בלתי סדיר למשך כשנייה. בגירוי אור: ללא ממצא חריג. .סיכום תרשים ערנות לא תקין עקב התפרקות כללית אחת של זיז גל למשך כשנייה. ב. אני הייתי נוכח בבדיקה הילדה לא התנתקה פיזית כמו שהיינו רגילים לראות בעין. אני מעריך שהיא משתפרת לאור מיעוט ההתפרקות גל-זיז? מה דעתך? שנה טובה ובריאה

שנה טובה אכן ניראה כי יש שיפור בברכה ד"ר אלי הימן

שלום, בננו בן ה11 מאובחן כשנה וחצי עם אפילפסיה רולנדית ומטופל באוספולוט. אנו מרגישים אצלו קשיים נפשיים כגון - פחדים, חוסר מוטיבציה,לעיתים קשיי שינה. לא משהו מאוד דרסטי אבל קיים. האם התופעות הללו עלולות להיות קשורות לאפילפסיה? ואם כן- מה ניתן לעשות בנידון? מאוד מאוד מודה לך על התשובות המפורטות והמהירות!! שנה טובה!

שלום רב כל ילד עם אפילפסיה יכול בנוסף לאפילפסיה עצמה לסבול מתחלואה נוספת כגון לקות למידה, הפרעת קשב, הפרעות רגשיות מסוגים שונים ועוד. חשוב לוודא כי אותה תחלואה מלווה, אינה נגרמת או מוחמרת מבטיפול התרופתי אוספולוט לרוב לא תגרום לחרדה אבל ברפואה הכל יכול להיות חשוב לבצע הערכה פסיכולוגית שיקומית במרכז המבין אפילפסיה בילדים וזאת כדי לאפיין את נקודות החוזק/חולשה, ולהציע דרכים לשפר ולחזק את הילד/ה כל זאת במטרה לשפר את התפקוד של הילד/ה ואיכות חייו שנה טובה ד"ר הימן אלי

שלום, סירופ דפלפט ( 200 מ"ל/ 5מ"ג) לילדה בת 10 שנים. בגלל החופש הגדול ניתנות 2 מנות ב 10:00בבוקר וב 22:00 הלילה. כל 12 שעות. עם החזרה ללימודים האם ניתן לתת את המנות ב 7:30 בבוקר וב 21:30 בערב? (כלומר מנת הבוקר תינתן בהפרש של 10 שעות ולא 12). תודה

שלום רב בהחלט בברכה ד"ר אלי הימן

06/08/2020 | 14:40 | מאת: אמא

שלום, בני בן ה11 מאובחן כבר כשנה וחצי עם אפילפסיה רולנדית ומטופל באוספולוט. ב eeg האחרון הודגמו מוקדים רולנדיים דו צדדיים לעומת מוקד שמאלי בביקורות הקודמות. אשמח להבין מה משמעות השינוי? האם מדובר בהחמרה? תודה!

שלום רב מדובר במימצא צפוי , חלק ממה שמצפים לראות באפילפסיה רולנדית ועל כן לא מדובר בהחמרה בברכה ד"ר אלי הימן

24/07/2020 | 10:28 | מאת: יחיאל

ילד בן 8 שקיבל מרשם לפייקומפה 2 מ"ג האם אפשר לתת לו חצי כדור של 4 מ"ג?

שלום רב יש כדורים של 2 מ"ג . לכך נועדו בברכה ד"ר הימן

28/07/2020 | 08:44 | מאת: יחיאל

מאחר ובחפיסות של 2 מ"ג יש רק 7 כדורים וב4 מ"ג יש 28 כדורים שאלתי אם אפשר לקחת חצי כדור של 4 במקום שלם של 2? תודה

22/07/2020 | 18:07 | מאת: קארין

הי eeg לבני בן 12 בערנות נמנום ושינה אינו תקין פעילות דלתא פרונטלית שמאלית לא קבועה קלה עד בנונית בערות ובשינה. EEG יכול להתאים להפרעה מוקדמת מבנית המערבת בעיקר חומר לבן לציין שבני שנתיים אחרי ניתוח להוצאת גידול שפיר Dent באונה פרונטלית שמאלי אודה לחוות דעת בנושא

שלום אב המימצא ב EEG צפוי ומשקף את השינוי ברקמה באיזור הניתוח . אין סיבה לדאגה בברכה ד"ר הימן אלי

13/07/2020 | 13:33 | מאת: אסתר

בני בן 10 לאחר 2 התקפים של פרכוס כללי במרחק של כחודשיים באבחנה אפילפסיה רולנדית שפירה ההתקף הראשון היה בגלל חסך שינה וההתקף השני כתוצאה מבדיקת eeg בחסך שינה כך שרואים בבירור את הטריגר. לאחר ההתקף השני החל טיפול באוספולוט רציתי לשאול אם כרגע רואים בבירור שההתקפים מגיעים בגלל חסך שינה(את ההתקף השני קיבל בגלל הבדיקה) האם קיימת אפשרות להקפיד מאד על שעות השינה ואז לא יהיה צורך במתן הכדור?

שלום רב אין שחור ולבן , ולגיטימי ללכת בכיוון זה במיוחד כאשר מדובר באפילפסיה רולנדית בה לעתים סה"כ הפרכוסים בתקופה בה המחלה פעילה, במקרים מסויימים יכולה להסתכם בפרכוסים בודדים בכל אופן לדיון עם הנוירולוג/ית מטפל/ת בהצלחה ד"ר הימן

14/07/2020 | 16:29 | מאת: אסתר

תודה על התשובה רציתי לשאול שאלה נוספת לגבי פעולת הכדור, מעבר לזה שהכדור צריך לאזן את החולה ולמנוע התקפים, האם הוא גם משנה את תמונת הeeg? תודה

האם התקפי אפילפסיה פוגעים במוח? ועם התשובה היא כן מאיזה בחינות הם פוגעים במוח (לדוגמא - פגיעה ביכולת התזוזה , פגיעה באינטיליגנציה ,פגיעה ביכולת לראות וכו')? תודה.

שלום רב אפילפסיה יכולה לפגוע במוח במספר מנגנונים. 1.התקפף אפילפטי ממןשך( סטוןס אפילפטי) מעל זמן מסויים , 30 דקות ויותר יכול לגרום לפגיעה בתאי המוח , מוות של תאי מוח ולפגיעה קוגנטיבית ארוכת טווח 2.הפרעה חשמלית משמעותית ב EEG , נכון במיוחד בילדים , בתקופות קריטיות של התפתחות יכולות לפגוע ביעילות הלמידה ועל כן לפגיעה קוגנטיבית/שפתית / לעתים התנהגותית בברכה ד"ר אלי הימן

האם סיבובים בקרוסלה מותרים או אסורים לילדים חולי אפילפסיה? יש שמועה שאם מישהו חולה אפילפסיה אז אסור לו לעלות על קרוסלה כי היא עלולה לגרום להתקף. האם הסחרחורת או הנסטגמוס שעלול להגיע בעקבותיה עלולים לגרום להתקף?

שלום רב המטרה בטיפול באפילפסיה לאפשר לילד/ילדה לעשות כל מה שילד רגיל עושה כמובן תוך הפעלת שיקול דעת. יתכן ויש כאלו שקרוסלה לא עושה להם טוב , אך אין זה אומר שזה לא טוב לכולם . כל דבר לגופו של עיניין בברכה ד"ר הימן אלי

אבל אם ילד נהנה מהסיבובים - האם הסיבובים עלולים לעורר התקף או שאין קשר?

29/06/2020 | 14:41 | מאת: אלירן

שלום ד"ר היימן, התינוקת שלי מטופלת בתרופה שנוגדת פרכוסים ובנוסף הeeg שבוצע בטרם נטילת התרופה לא היה לגמרי תקין.בחמישי האחרון ביצענו בדיקת eeg נוספת וזוהי התשובה שנרשמה-נרשמה פעילות מעורבת בטווח תטא ודלתא עם כישורי שינה סימטריים. לא נרשמה פעילות אפילפטיפורמית או האטה מוקדית.סיכום: תרשים שינה בגדר התקין לגיל. לא נרשמה פעילות אפילפטיפורמית או האטה מוקדית האם לדעתך זוהי בדיקה תקינה? האם יש מקום להפחית/ לגמול מהתרופה שהיא מקבלת? אציין כי ההתפתחות של הילדה תקינה. תודה רבה

שלום רב הסיבה לטיפול לאחר שעושים אבחנה של אפילפסיה היא למנוע פרכוסים, ועל כן לשפר את איכות החיים של המטופל , למנוע פגיעה וכדומה. ה EEG הוא כלי עזר , טוב שהוא תקין , אך אן בו כדי לקבוע שהנטייה האפילפטית חלפה. ולכן מקובל לתת טיפול גם בנוכחות EEG תקין( שזב כמובן מימצא טוב) בברכה ד"ר הימן אלי

25/06/2020 | 09:09 | מאת: דני

אנשים שיש להם נטיה לאפילפסיה אז זה אומר שיש להם נטיה להיות בעלי אינטיליגנציה נמוכה (פיגור שיכלי)? או שיש להם נטיה להיות בעלי אינטיליגנציה גבוהה? הם אנשים שטובים במתמטיקה בדרך כלל? מצטער על השאלה הפוגעת פשוט זה משהו שאני רוצה לדעת. תודה.

אין שום קשר בין נטייה לאפילפסיה לנטייה למוגבלות שכלית

24/06/2020 | 21:51 | מאת: נופר

שלום רב, בגיל חודש הבחנתי ברעד חריג אצל התינוקת שלי תוך שעה מההירדמות אשר אובחן כפרכוס (יש לי סרטון וידאו שצולם באחד ההתקפים) בוצעו בדיקות רבות והן תקינות (בינהן mri) אומנם ב eeg שבוצע נרשם כך - נרשמה פעילות מעורבת בטווח תטא ודלתא. באפילטודה בינונית ורמז לכישורי שינה סימטריים. פעם אחת נרשם זיז הפוך פאזה באזור אחורי שמאלי (o1) סיכום- תרשים שינה לא תקין בשל פעילות אפילפטיפירמית ממקור אחורי שמאלי. מאז הבת שלי מטופלת בלומינל והפרכוסים חלפו. אך לעיתים שוב, תוך שעה מההירדמות היא פוקחת את העיניים ובוהה למספר שניות. האם דבר זה יכול להחשב כפרכוס? האם יש אפשרות שהפרכוסים יחלפו והיא תיגמל מהתרופה? תודה רבה מראש

24/06/2020 | 22:52 | מאת: נופר

בנוסף, האם היית מגדיר את התינוקת כחולת אפילפסיה? הופיעו מספר פרכוסים במשך שבועיים לפני נטילת התרופה

שלום רב מטרת הטיפול באפילפסיה היא: 1.ללא פרכוסים 2.ללא תופעות לוואי מהטיפול 3.למקסם איכות חיים ומיצוי פוטנציאל במידה ויש ספק לגבי קיומם של פרכוסים למרות הטיפול , בומיודח כשמדובר בתינוקות וילדים הנמצאים בתקופת קריטית של התפתחות, יש מקום לשקול ביבוצוע וידאו EEG ובהתאם לממצאים לסייע בהכוונת הטיפול. בברכה ד"ר אלי הימן

18/06/2020 | 14:13 | מאת: ורד

ילדה בת 5 מאובחנת על הרצף האוטיסטי בבדיקת EEG התשובה: לאחר הפסקת חומרי הרדמה נרשמה שינה בשלבים II-I עם רקע של גלי בטא, תטא ודלתא, לסירוגין מוגדשת יותר על פני ההמיספרה הימנית. כמו כן נרשמו גלי V סימטרים וכישורי שינה סימטרים וסינכרונים. נרשמו גלים חדים בודדים על פני האיזור הפרונטלי מימין. לסיכום: 1 .פעילות אפילפטיפורמית אינטראיקטלית פרונטלית ימנית בלתי שכיחה 2 .איטיות פרונטוטמפורלית ימנית קלה בלתי קבועה.

שלום רב בדיקת EEG אינה בדיקה ספציפית ויכולה להראות מימצאים לא תקינים גם באנשים בריאים . שאלת המפתח מדוע עשו לילדה את הבדיקה? ישנה שכיחות גבוהה יותר של פעילות אפילפטיפורמית לא תקינה בילדים בספקטרום האוטיסטי, רבים מהם , לעולם לא יסבלו מאפילפסיה. כך שהמימצא בבדיקת ה EEG אינו עומד בפני עצמו והגישה צריכה להיות בהתאם לסיבות להפנייה לבדיקה בברכה ד"ר אלי הימן

22/06/2020 | 08:28 | מאת: ורד

הפנו אותה כבדיקה שגרתית בגלל שאובחנה על הספקטרום ובגלל שיש לה כאלה רעידות עם הראש וניתוקים לכמה שניות כמה פעמים ביום

11/06/2020 | 11:24 | מאת: א.ע.כ

שלום ההתרשמות מקריאה של חומר בעניין טיפול באבסנס קלאסי שיש הבדלים בין דפלפט ללמיקטל. לפי נסיונך וגם באופן אומדני: 1. מתי רואים בזמן מוחשית שיש הפחתה בניתוקים בין שני התרופות ? 2. האם מהירות ההפחתה יותר בדפלפט? 3 .תופעות לוואי של דפלפט הן בפרט תיאבון מוגבר ונשירת שיער: אלה סיבות לעבור לתרופה אחרת? 4. האם נכונה התחושה שלמיקטל אולי יותר איטית אבל יותר נסבלת אצל ילדים? תודה רבה

שלום רב מתי רואים בזמן מוחשית שיש הפחתה בניתוקים בין שני התרופות ? בשל החחש מפריחה אלרגית , קצב שינוי מינון למקטל איטי יותר ולכן התגובה תיראה מאוחר יותר 2. האם מהירות ההפחתה יותר בדפלפט? נכון 3 .תופעות לוואי של דפלפט הן בפרט תיאבון מוגבר ונשירת שיער: אלה סיבות לעבור לתרופה אחרת? ישנן עוד תופעות לוואי , כל תופעת לוואי הפוגעת באופן ניכר בהרגשה הכללית של המטופל תהווה סיבה לעבור לתרופה אחרת במידה. 4. האם נכונה התחושה שלמיקטל אולי יותר איטית אבל יותר נסבלת אצל ילדים? מאוד משתנה בברכה ד"ר הימן אלי

09/06/2020 | 10:08 | מאת: שפרה

שלום רב, בתי בת 10, הופנתה לבדיקת EEG בעקבות אבחנה גנטית של תסמונת קאבוקי (כאשר ידוע כי עלולים להיות פרכוסים בתסמונת זו) בסיכום הבדיקה נכתב כי קיים תרשים פתולוגי עקב מוקדים אפילפטיים פרונטוצנטראלים דו צדיים בלתי תלויים בתדירות נמוכה. יש לי תור לנוירולוגית, אולם הוא רק בעוד 3 חודשים. האם הממצאים מצריכים תור דחוף יותר? (אולי ללכת באופן פרטי) תודה רבה!

שלום רב מימצאי ה EEG לכשעצמם אינם מעלים את הדחיפות . במידה והיו אירועים חשודים לפרכוס שבגללם בוצעה הבדיקה , אז יש מקום להקדים את התור בברכה ד"ר אלי הימן

11/06/2020 | 11:02 | מאת: שפרה

תודה רבה!

שלום רב בדיקת EEG לכשעצמה לא צריכה לגרום לבהלה. במידה ובדיקת ה EEG נעשתה בגלל חשד לפרכוסים, חשוב ליידע את הנוירולוג/ית המפנים . בברכה ד"ר הימן אלי

03/06/2020 | 20:54 | מאת: ורד

ערב טוב, התחלנו את מסע הבירורים בעקבות אירועי נתיוק בהייה קצרים של הילדה בת 10 שנים, (אגב שהחלה כבר להראות התחלת סימני בגרות מישניים) ורצינו זוית ראיה של מומחה נוסף מהצד שמנו לב שאירועי הניתוק מתגברים שהיא אוכלת או שותה דברים מתוקים על בסיס מים : ארטיק קרח/טרופית/קטשופ/ציפס /פיצה אבל זה לא קורה שהמתוק על בסיס שומני. מה דעתך? ( הופנתה לייעוץ גנטי למוטציה של גן לגלוקוז) ב. כמו כן, במקצוע השנוא עליה חשבון והנדסה מתגברים הניתוקים עד שנגמרים השיעורים - מה זה אומר? האם זה תוספת של הפרעת קשב ? בתודה

שלום רב תצפיות מעניינות אך לא ניתן לדעת. הדרך הנכונה לדעת האם תצפיות אלו נכונות היא לחבר ל EEG תחת וידאו ולבדוק את הפעילות החשמלית /קיומם של ניתוקים בסיטואציות המוזכרות. במידה והיא מאוזנת, ועדיין קשיי למידה, יש מקום לחשוב על אבחון נוירופסיכולגי כדי לקבל מידע על תפקודי הלמידה /קשב /נקודות חוזק וחולשה בברכה ד"ר אלי הימן

31/05/2020 | 16:13 | מאת: שלי

הבת שלי בת 11 כמעט. מגיל 6 עם אפילפסית אבסנס. (אפילפסית כללית) שנים של ניסויים ע"מ למצא תרופה או שילוב תרופות ע"מ להגיע לאיזון וכלום לא עזר. לפני חודש באישור הניורולוג הוספנו קלונקס פעמיים ביום כתוספת לאוספלוט והזורנטין.. הניתוקים פסקו לחלוטין בפעם הראשונה.. אבל יש ירידה בקטע הרגשי, לימודי, חברתי והתנהגותי.. גם בבית וגם בבית הספר. הניורולוג של הילדה כבר לא יודע מה להמליץ.. ניתוח לא ניתן לבצע כי מדובר באפילפסית כללית.. האם יש דרך לעזור לילדה?

שלום רב חשוב לעשות הערכה פסיכולוגית , הערכה רפואית ולעשות חושבים איך משפרים לאחר משמבינים טוב יותר את הגורמים החיוביים והשליליים המשפיעים על תפקודה בברכה ד"ר אלי הימן

01/06/2020 | 13:09 | מאת: שלי

תודה רבה על תשובתך.. לאיזה הערכה פסיכולוגית אתה מתכוון? עשינו בעבר אבחון פסיכודידקטי.. קיבלנו תשובות ועד היום לא מובן מה עושים עם המידע.. הילדהבכל מיני טיפולים רגשיים כאלה ואחרים..

שלום רב בכל מקרה של אפילפסיה עמידה לטיפול יש מקום להתייעץ עם מומחה/מומחית באפילפסיה בילדים ולעשות חושבים. אין תשובת שלוף . בברכה ד"ר אלי הימן

31/05/2020 | 02:29 | מאת: אמא

שלום, בני בן עשר וחצי, מטופל כבר כשנה וחצי בכדור וחצי אוספולוט (המינון עלה לפני כשלושה חודשים) לאחרונה ראיתי שגדלה לו פחומת שפם. האם יכול להיותקשר לאוספולוט? ואם כן- מה עושים? תודה!

שלום רב לא ידוע לי על קשר ולא ניראה לי חולני להראות לרופא הילדים בברכה ד"ר אלי הימן

שלום, ילדה בת 10 שנים עם ניתוקים מהירים מאוד בעיקר בעייפות וברעב.ממוצע של כ 4 ניתוקים מההשכמה עד השינה (14 שעות) 1. מה בודקים במוטציה הזאת? 2. זו בדיקת דם ? 3. אם יש מוטציה מה זה אומרת טיפולית? 4. יש עוד בדיקות גנטיות שרלבנטיות בעניין אפילפסיה? בתודה

שלום רב ראי תשובתי מתחת לשאלה: 1. מה בודקים במוטציה הזאת? מחפשים את השינוי הגנטי ( מוטציה) שאחראית על השינוי בתפקוד תאי המוח ועל כן לאפילפסיה. 2. זו בדיקת דם ? כן 3. אם יש מוטציה מה זה אומרת טיפולית? מאפשר להבין טוב יותר את מנגנון המחלה, ובהתאם לכוון לטיפולים שיכולים להתאים ולעתים להימנע מטיפולים שעלולים להזיק 4. יש עוד בדיקות גנטיות שרלבנטיות בעניין אפילפסיה מתחילים לרוב עם בדיקת של צ'יפ גנטי , במידה ושלילי, עוברים לפאנל גנטי, בדיקה הגודמת מספר גדול של מוטציות ידועות כגורמות לאפילפסיה בגיל הינקות /ילדות.. במידה ושלילי ישנם בדיקות נוספות הבודקות מוטציות בחלקים המקודדים של החומר הגנטי ( בדיקת EXOME ) בברכה ד"ר אלי הימן

20/05/2020 | 23:41 | מאת: אבי

ילד בן 6 הופנה לבדיקה בערנות ובשינה עקב 2 מקרים של איבוד הכרה . ללא סימנים של אפליפסיה .להלן תוצאות הבדיקה : 1. פעילות אפילפטיפורמית אינטראיקטלית פרונטוצנטרלית ימנית בשינה 2. איטיות קלה בלתי קבועה באותו איזור. האם תוצאות הבדיקה מצביעות שיש בעיה כלשהיא? אפילפסיה ? איזה בדיקות מומלצות להמשך בירור ?האם תוצאות הבדיקה מסבירות את מקרי ההתעלפות?

שלום רב הדבר החשוב ביותר הוא לשבת עם הנוירולוג המפנה ולחשוב טוב טוב ען הסיבה להפנייה ל EEG , ולאפיין את מקרי ההתעלפויות. 3% מהאוכלוסיה יכולים להראות הפרעה ב EEG ולעלם לא יסבלו מאפילפסיה כך ש EEG לא תקין אינו עושה אבחנה של אפילפסיה ללא חקירה מדוקדקת לנסיבות שהובילו לשלוח לבדיקה בברכה ד"ר אלי הימן

17/05/2020 | 22:50 | מאת: מאור

יש לי זרמים נימול בראש כאבים ממה זה יכול לנבוע ?

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים ממליץ ללכת לרופא/ת המשפחה בברכה ד"ר הימן

11/09/2020 | 23:05 | מאת: קיילי

הי אני סובלת מאותה תופעה ... יש לך תשובות בנוגע לבעיה ? אשמח לדעת ולקבל כיוון ....

17/05/2020 | 22:49 | מאת: עמי

סיטי אם אר איי זה בדיקות שיכולות לתת תמונת מצב למוח לראש בקשר לאפילפסיה בפרט ולבעיות אחרות בכלל ? תסביר תפרט מה זה אמ אר איי מה זה סיטי ?

שלום רב CT הינה בדיקה פחות רגישה ופחות מדויקת ביחס ל MRI כאשר מדובר באפילפסיה במצבים דחופים בהם יש לקבל תשובה קלינית מיידית- CT זמין יותר ועל כן עדיף CT מבוסס על קרינת רנטגן , MRI על תהודה מגנטית ועל כן מצליח לראות שינויים עדינים ברקמת המוח ש CT לעתים יפספס בברכה ד"ר הימן

17/05/2020 | 22:47 | מאת: אלעד

שלום אני נוטל קלונקס 0.5 שנה וחודש כול יום שתיים שלוש כדורים עכשיו אין לי כבר חרדות ואין לי כלום ואני יורד מהכדור הזה בהדרגה עד להפסקתו לחלוטין אבל אני ממש מרגיש שאני צריך אותו אפילו שהורדתי ואני מוריד בהדרגה ואין לי תופעות לוואי בכלל פסיכולוגית אני ממש מרגיש שהתמכרתי ואני חייב אותו גם שאין לי שום סימפטום של חרדה וכלום מה עושים ? לא מעוניין בכדורים אחרים בכלל גם לא טופלתי אף פעם ולא הייתי צריך אצל איש מקצוע זה דרך הרופא הכללי שלי בקופת חולים נרשם לי עקב בדיקות רבות שעשיתי בגלל דופק לב מהיר וכאבים באיזור הלב ולחצים בראש שיצאו תקינות אז הכיוון היה חרדה קלונקס פוגע במוח ? עכשיו מה עושים אני יורד מהכדור הזה אבל ממש מרגיש שאני צריך חייב אותו אפילו שאין תסמין שמצריך לקחת אותו מה דעתך ? מה אתה אומר ?

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים אנא פנה לפורום המתאים בברכה ד"ר הימן

16/05/2020 | 19:32 | מאת: אייל

שלום בני עבר לפני כדנה מהלך של סינדרום נדיר וקשה שנקרא FIRES Febril Infection related epilepsy syndrome אנחנו שנה מהתחלת הסינדרום והשלב האקוטי והאלים בט.נ והשאלה שלי היא האם כרגע במצב הכרוני בו הוא בובל מאפילפסיה עמידה לתרופות ויש לו מס' מוקדים מפרכסים האם הוא עדיין סובל מתהליך דלקתי במח encephalitis? ואם כם למרות שאין אטיולוגיה לסינדרום יש דרך לבדוק אם עדיין קיים תהליך אנצפליטי ואם הוא קיים ולמרות שאנחנו לא במצב ארוטי בט.נ לא נכון לטפל בזה וכך לנסות להיפתר מזה ? אשמח לקבל תשובה מנומקת

שלום רב נדובר באבחנה הטרוגנית שיכולה לנבוע מסיבות שונות ולכן לא יכול לענות על שאלתך . כל חולה עם קליניקה חשודה של FIRES הוא עולם ומלואו בשונה מתסמונות אפילפטיות בהן הגורם מאוד ברור ( תסמונות גנטיות ברורות,/ תסמונות ספציפיות של גיל הילדות וכו ) לכן לא אוכל לענות על השאלה באופן ספציפי בברכה ד"ר הימן אלי

14/05/2020 | 02:47 | מאת: יוגב

שלום אני נוטל קלונקס 0.5 שנה וחודש כול יום שתיים שלוש כדורים עכשיו אין לי כבר חרדות ואין לי כלום ואני יורד מהכדור הזה בהדרגה עד להפסקתו לחלוטין אבל אני ממש מרגיש שאני צריך אותו אפילו שהורדתי ואני מוריד בהדרגה ואין לי תופעות לוואי בכלל פסיכולוגית אני ממש מרגיש שהתמכרתי ואני חייב אותו גם שאין לי שום סימפטום של חרדה וכלום מה עושים ? לא מעוניין בכדורים אחרים בכלל גם לא טופלתי אף פעם ולא הייתי צריך אצל איש מקצוע זה דרך הרופא הכללי שלי בקופת חולים נרשם לי עקב בדיקות רבות שעשיתי בגלל דופק לב מהיר וכאבים באיזור הלב ולחצים בראש שיצאו תקינות אז הכיוון היה חרדה קלונקס פוגע במוח ? עכשיו מה עושים אני יורד מהכדור הזה אבל ממש מרגיש שאני צריך חייב אותו אפילו שאין תסמין שמצריך לקחת אותו מה דעתך ?

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים אנא פנה לפורום המתאים( פסיכאטריה ) בהצלחה ד"ר הימן

11/05/2020 | 22:30 | מאת: ר.

שלום, ילדה בת 10 שנים. בריאה וללא מחלות רקע. התחילה לפני מספר חודשים ניתוקים מעל לעת. לפי ה EEg בנישום יתר נראה רישום של ניתוק. בפעינוח אצל הנוירולוגית נכתב: נראה שמדובר בfocal onset(left occipital) seizures awaress impaired, עם ניתוקים אוקסיפטליים שלא מתאים לאבסנס קלאסי. 1. מה המשמעות של האיבחון? 2. האם זה מסוכן ויכול להגיע לפירכוס כללי? 3. הומלץ על למיקטל - האם הפרוגנוזה שזה יסתיים בגיל ההתבגרות טובה?

בוקר טוב אתן תשובה כלית היות ולא ראיתי את ה EEG , ואת הניתוק המדווח שהיה בזמן ביצוע בדיקת ה EEG . האבחנה שניתנה על ידי הנוירולוגית מדברת על התחלה של ההתקף אפילפטי במקום מוגדר( במקרה זה אוקספיטלי) עם התפשטות מהירה. יש מקום לבצע אם כך הערכה אנטומית( MRI מוח ברזולוציה גבוהה) כדי לשלולקיומה של הפרעה מבנית( לא גידול אלא שינויים זעירים במבנה קליפת המוח היכולים לעתים להיות גורם , אם כי בסיר שבדיקת ה MRI תיהיה תקינה) באופן כללי, קיים סיכוי סביר כי יעבור עם הגיל אך קיימים משתנים שעדיין לא ברורים היכולים להשפיע על ההנחה הזו בהצלחה ד"ר אלי הימן

04/05/2020 | 17:52 | מאת: מוני

שלום איזה בדיקה יש שבודקת את מערכת העצבים בגוף במוח ?

שלום רב שאלה כללית מידי , ין הרבה מאוד בדיקות הבודקות את המוח ותפקודו בברכה ד"ר הימן

03/05/2020 | 07:18 | מאת: זרונטין כדור

ביתי בת 7 לוקחת זרונטין 12מל.האם ישנם. אפשרות לקבל את זה בכדור??

בוקר טוב ושבוע טוב כן, יש קפסולות של זרונטין (אתימל) של 250 מ"ג בברכה ד"ר אלי הימן

23/04/2020 | 23:46 | מאת: אלכסנדרה

שלום רב לגיסתי תינוקת בת שנה ושישה חודשים יש חשד לאפילפסיה עכשיו פירכוסים שלחו אותה לMRI ומצורף קובץ עם תוצאות הבדיקה מה ניתן להבין מהסיכום ?

שלום רב לא הצלחתי לפתוח את הקטבץ. הדבר הנכון הוא לדבר עפ הרופא/ה המפנה לובקש מממנו/ה הסבר בברכה ד"ר אלי הימן

22/04/2020 | 11:40 | מאת: ע.

שלום, הבנתי שלפי המקובל מתחילים אצל ילדים טיפול תרופתי ורק במיקרים מיוחדים מגיעים לדיאטה קטוגנית. 1. האישפוז "והאיתחול מחדש של חילוף החומרים עובר להתחלת הדיאטה הוא תנאי סף? 2. האם יש בעיה עקרונית (מחקרית ,רפואית) להתחיל ישר מהדיאטה? 3. לאיזה סוג אפילפסיה הדיאטה איננה עוזרת?. תודה

שלום רב הטיפול באפילפסיה מתחיל מאבחנה נכונה של סוג האפילפסיה/תסמונת אפילפטית ובהתאם לכך , מהו הטיפול המתאים. דיטה קטוגנית- מהווה טיפול לא תרופתי לאפילפסיה הגורמת לשינוי מטבןלי בגוף עם מעבר למטבוליזם שמבוסס בעיקר על שומן וייצור גופי קטון מדובר בדיאטה /תזונה לא קלה בשל המגבלות שלה ישנם מקומות בעולם שמתחילים טיפול בדיאטה קטוגנית בקהילה ולא באשפוז עם זמינות רבה של הצוות המלווה ובמיוחד של הדיאטנית והרופא/ה למשפחה בהתחלת טיפול בדיטאטה קטוגנית חלים שינויים מטבולים, רמת הסוכר יורדת, לעתים מתפתחת חמצת מטבולית הגורמת להרגשה לא טובה, בחילה, סירוב לאכול, לעתים הקאות, דבר שמחייב ניטור ומתן מענה מיידי לילד/ה ותמיכה בהורים אין מגבלה להתחיל ישר מדיאטה אך מדובר בהתארגנות לא קלה, מגבלה מאוד משמעותית על הילד/והמשפחה מבחינת שנוי הרגלי חיים/תזונה שאינפ פשוטים . צריך לזכור שדיאטה קטוגנית מוצעת לחולים להם אפילפסיה עמידה שלא הגיבה לטיפול תרוםתי מתאים ומקובל . מדובר בצורת טיפול לא ספציפית ולכן שווה לנסות בכל מקרה של אפלפסיה עמידה בה התרופות אינן יעילות או גורמות לתופעות לוואי משמעותיות , במקרים בהם אין אופציה לניתוח אפילפסיה(ניתוח היכול לעתים לאפר ריפוי/ איזון טוב יותר של המחלה בברכה ד"ר אלי הימן . בארץ, קשה מאוד לבצע זאת י

23/04/2020 | 11:26 | מאת: ע.

שלום רב, תודה על המענה המהיר. הבנתי את סדר הפרוטוקול הטיפולי שמתחיל מתרופה/ות ועד ההגדרה של עמידות לתרופות. הקושי שאתה מתאר בנוגע לדיאטה הוא קושי באופן כזה או אחר מתרחש גם בתופעות הלוואי שמתקיימות גם בטיפול התרופתי עד להבאת המטופל לאיזון (בחלק מהמיקרים אם וכאשר). בהסבר שלך כתבת על התחלת דיאטה בקהילה - מה הבעיתיות הרפואית בלהעביר את המטופל/ת לתזונה קטגונית מדורגת כמו כל אדם שמשנה תזונה?

15/04/2020 | 20:15 | מאת: אמא

שלום, בני בן ה10 וחצי אובחן לפני כשנה וחצי עם אפילפסיה רולנדית. היו לו 2 פרכוסים שהתחילו בפה והפכו כלליים ומאז התחלנו טיפול בכדור אוספולוט. לאחר כמה חודשים היו לו כ2 התקפים רק בפה ובהמלצת הנוירולוגית העלנו את המינון לכדור וחצי. כל האירועים קרו לו בהרדמות. הבוקר הוא סיפר שאחרי שהתעורר מוקדם (בערך בחמש) הרגיש לשניה התכווצות בגוף (הוא לא הצליח לתאר מעבר.. אמר שהתחושה הבהילה אותו והוא לא הצליח לקום אבל אולי מההלם לדבריו). האם זה קשור לאפילפסיה? האם זה משנה את האבחנה(רולנדית)? את הטיפול? תודה רבה!

בוקרר טוב אפילפסיה מוקדית יכולה להסביר פרכוסים מוקדיים ההופכים לדו צדדיים כפי שהיה סביב אבחנת האפילפיה יתכנו גם צורות ביטוי שונות , כך שאל ניתו שלול כי האירוע נשהתרחש סביב 5 בבוקר לא היה פרכוס כחלק מהאפילפסיה הרולנדית. ברמה הפרקטית , הייתי ממליץ לחזור על EEG בחסך שינה ( חשוב לקבל בבדיקה גם נמנום ושינה , אחת הבדיקה חלקית) ולעשות חושבים לאחר מכן . בברכה ד"ר אלי הימן

27/03/2020 | 16:34 | מאת: ע.

שלום, בת 10 . ללא מחלות רקע. בריאה בדר"כ. לפני כשנה הבחנו שהיא בוהה ומתנתקת לשניות בודדות. שהיא בבית ובפעילות עם המחשב שמנו לב ( עשינו ממש תצפית) זה כמעט ולא קורה. שמגיע זמן שיעורי הבית היא מגבירה את תכיפות הניתוקים. שוב למספר שניות. הדבר גם קורה שהיא עייפה בסוף יום. ב. המורה לא הבחינה בכיתה בתופעה. ג. לאחרונה שמנו לב, שבחלק מהניתוקים נוספה תנועה המוגבלת לשרירי העיניים, המופנות כלפי מעלה, והטיית הראש לאחור או מעט קדימה. בעדינות. ד. אנחנו מאוד חוששים מהתחלת טיפול תרופתי מהסיבה העקרונית של תופעות לוואי לילדה, גם שהיא מתחילה את ניצני גיל ההתבגרות , וגם בגלל שהצלחת הטיפול התרופתי עשויה גם להביא לשילוב של תרופה נוספת וכו'. יש לציין, שהילדה חכמה מאוד וחזקה לימודית בכיתה. אבל גם עקשנית ומסתייגת מאוד ממגע עם אנשי רפואה ובדיקות. נשמח לכל הערכה, הערה מנסיונך כיצד להמשיך מכאן.

שלום רב מטרת הטיפול בילד/ה עם אפילפסיה היא שירגיש טוב , ימצא את היכולות שלו או שלה באופן מירבי, למנוע את ההשפעות השליליות של מחלת האפילפסיה על התפקוד, ובמידה ומתחילים טיפול תרופתי, לבחור בתרופה מתאימה עם מנימום תופעות לוואי ניתוקים מרובים פוגמים בלמידה ובתפקוד ביום יום היות ומופיעים לעתים מספר פעמים רב יש הגיון להתחיל טיפול ( לאחר ביצוע EEG איכותי הכולל גם עירות נמנום שינה ונישום יתר/גירוי אור) ברוב רובם של המקרים , תספיק תרופה אחת ויש מספר אלטרנטיבות . בהצלחה ד"ר אלי הימן

31/03/2020 | 07:19 | מאת: ד"ר אלי הימן

שלום רב החיים מספיק מורכבים במיוחד בימים אלו ולא צריך להוסיף על כך החשיבה צריכה להיות פשוטה ועניינית הייתי הולך להערכה מסודרת, מבצע EEG באיכות טובה ובמידה וכן מתאים לאבחנה של אפילפסיה מתחיל טיפול תרופתי שמטרתו: 1.מניעת הניתוקים 2.לאפשר חיים רגילים . לאפילפסיה לא מאוזנת יש השפעה על למידה/תפקוד /תחושה כללית של well being 3.מנימום תופעות לוואי מהטיפול - קרי לבחור את הטיפול המתאים לסוג האפילפסיה, לגיל /מין בהצלחה ד"ר אלי הימן

26/03/2020 | 14:20 | מאת: שמעון

שלום רב אתמול אני בן 19 ואתמול במשחק בין חברים חטפתי אגרוף מסובב ( הוק) חזק מאוד לאזור הרקה בשניות הראשונות היו לי קצת צלליות בשדה הראייה ונקודות אור חשוב לי לציין כי לא היה לי כאב חזק מאוד לא היה דם, לא הקאות ובחילות הייתי קצת מסוחרר ואחרי זה הלכתי לרופא שבדק אותי בדיקה נוירולוגית וקבע שאני בסדר, הוא השאיר אותי להשגחה 6 שעות ואמר לי לנןח 24 שעות יש לי סחרחורות הולכות ובאות מאוד חלשות השיא שחהן היה ב6 שעות האלו והרופא היה מודע אליהם אני מודאג מזה שהוא לט שלח אותי לבדיקת mri או ct שנוכל לוודא שאין לי פגיעה מוחית השאלות שלי הן : האם יכול להיות שהתרחשה פגיעה מוחית שתוצאותיה יהיו ארוכות טווח ולא איבחנו אותה ? (היכולת הרטורית שלי נשארה טובה) הגיוני שלא שלחו אותי לבדיקת mri ? יכול להיות שהאינטליגנציה שלי תיפגע בעקבות המכה ? בהנחה ויש פגיעת ראש שהיא קלה האם יכול להיות שבעקבותיה יתפתחו לי מחלות נוירולוגיוץ בטווח הרחוק ?

שלום רב לא תתפתח כל תחלואה נוירולוגית בטווח הארוך מציע ללכת היום לבדיקה וזרת אצל רופא המשפחה בברכה ד"ר אלי הימן