פורום אפילפסיה בילדים

בפורום זה ניתן מענה לחולים ומשפחותיהם לגבי כל סוגיה הקשורה במחלת האפילפסיה והשלכותיה על תפקוד הילד/ה ומשפחה הכוללות אספקטים רפואיים, השפעה של מחלת האפילפסיה או הטיפול בה על ההתפתחות והלמידה, קשיים רגשיים כגון חרדה, דיכאון, התמודדות ההורים עם המחלה, וזאת במטרה לסייע בשיפור איכות הטיפול ואיכות החיים של הילד/ה ומשפחתו/ה. הגישה תהיה כוללנית, תתייחס לבעיות אותן יעלו הפונים, אך התשובות תהינה כלליות ככל שניתן ולא תכנסנה לדיון פרטני הנוגע למטופל מסוים בלבד. למעבר לפורום לחצו כאן.
468 הודעות
455 תשובות מומחה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים

גולשים יקרים: פורום זה עוסק באפילפסיה בילדים בלבד.

שלום רב בני בן ה 7, היה לו שני פרכוסים אחד בגיל 5 וחודשים בשל חוסר בשינה וחום, והשני בגיל 6 וחודשים גם בשל חום גבוהה ורמה נמוכה של דפלפט בדם, לפני חודשיים אחרי eeg שהראה שיש החמרה במצב שלו ויש הפרעה מוקדית החליטו להוריד את הדפלפט ולהחליף ל אוספולוט. הילד היה מבריק בבית ספר חכם מאוד קורא וכותב בלי בעייה , מצויין בחשבון ומבחינה לימודית, אחרי שהפסקנו את התרופה והתחלנו באוספולוט הילד ירד בצורה דרסטית, לא מרוכז רב היום לא רוצה לכתוב טוען שלא יודע לקרוא שוכח כל הזמן, יש לו כאבי ראש ומאוד קשה לו בבית ספר, המחנכות אומרות שהוא בכלל לא איתן בכיתה! השאלה שלי האם זה מתופעות הלוואי של התרופה? או שיתכן שהתחילו לו פרכוסים ואנחנו לא מודעים? מבחינה גופנית הכל בסדר אין משהו חריג הבעייה רק בריכוז. הבדיקה שלנו עוד חודש ואשמח למענה

שלום רב ישנם גורמים שונים היכולים להשפיע באופן שלילי על הלמידה /התנהגות/תפקוד של הילד/ה וחשוב להבין בכל מקרה ומקרה מה משחק תפקיד משמעותי יותר -המחלה האפילפטית/תרשים ה EEG ? -התרופות הניתנות? -שילוב של גורמים אלו? -קיומם של לקויות מלוות שאינן קשורות במחלה האפילפטית/תרופות כגון קיומם של לקויות למידה/ הפרעת קשב וריכוז /תחלואה רגשית לא תמיד קל להבדיל בן גורמים אלו וזה דורש חשיבה בברכה ד"ר אלי הימן

10/01/2018 | 17:03 | מאת: טובה

בני בן שש וחצי מטופל קבוע בדפלפט 1מל בוקר וערב. האם יכל לקבל חיסון משולב שנותנים בכיתה א' לחצבת, חזרת, אדמת ואבעבועות רוח? תודה!

שלום רב מנקודת מבטי ובאופן כללי , ילדים עם אפילפסיה יכולים לקבל את כל החיסונים כמקובל , אין הם שונים מיתר הילדים עלייך לקבל המלצה מרופא הילדים/נוירולוג/ית המטפלים שלך בברכה ד"ר אלי הימן

11/01/2018 | 08:18 | מאת: טובה

תודה רבה, הוא אושפז באסף הרופא לפני מספר חודשים והחל טיפול תרופתי. יש לנו ביקורת עוד מספר חודשים ואין נוירולוג ספציפי איתו אנו בקשר... רופאת הילדים טוענת שזה לא באחריותה ואינה מבינה בנושא.

שלום רב לפני שבוע בתי בת השש החלה בתהליך של מעבר מ דפלפט ל טרילפטין.בשל שינוי התנהגות ותופעות שיתכן והייו תופעות לואי של הדפלפט. ב 2 מתוך ארבעת הלילות האחרונים היא הרטיבה בלילה -דבר שאינו אופייני לה כבר מספר שנים. האם יתכן שיש קשר ל טרילפטין ? (מצד שני יש לציין שמכיון שזאת התנסות ראשונה שלה בכדורים והם ניתנים בערב היא גם שותה כמות מים גדולה מהרגיל)

שךום רב אני מניח כי אין קשר אך דורש מעקב במיוחד אם מדובר בילדה שלא הרטיבה כלל עד עכשיו בברכה ד"ר אלי הימן

שלום דוקטור, בתי סובלות מהתקפי אפלפסיה בשינה הכוללים פרקוסים ורעידות בגוף. ראיתי את המוניטור הזה https://www.sigma-hc.co.il/emfit שאמור לזהות התקפים בשינה. האם אתה מכיר את המכשיר הזה ? האם הוא מזהה באמת התקפים ? האם אתה ממליץ ? תודה מראש, ארז צימרמן

שלום רב אין עדיין המלצה גורפת של האיגודים המובלים בתחום האפילפסעה בארץ ובעולם על רכישה של מכשיר כזה או כזה לזיהוי התקפים אפילפטים מטרתי כרופא היא לאפשר ככל שניתן למטופלים לשפר את איכות החיים . הדרך לשיפור איכות החיים עובדת קודם כל באיזון ההתקפים, מיזעור של תופעות לוואי ככל שניתן , העצמה של הורים המכשיר המדובר מזהה חלק מסוגי ההתקפים האפילפטים . במידה ויפחית את החרדה ויאפשר יותר תחושה של שליטה ( תוך הבנה כי אין אף טכנולוגיה היום היכולה לזהות את כל ההתקפים) עבור משפחות מסויימות, מטרה זו חשובה ביותר בברכה ד"ר אלי הימן

09/12/2017 | 22:44 | מאת: מרים

שלום בני אובחן כחולה באפילפסיה רולנדית , התפתחות תקינה לחלוטין , ילד מצטיין בלימודים ובספורט. ההתקף הראשון היה בגיל 4 התקף קל ביותר ללא איבוד הכרה ורק ריור באזור הפנים. התקף שני בגיל 8 מאוד דומה להתקף הראשון לפני השינה . התקף שלישי בגיל 9 שכלל פירכוס עם איבוד הכרה לדקה , ריור, גילגול עיניים ולאחר מכן הרגשת בילבול גם לפני השינה . התקף רביעי בגיל 11 אותו דבר אבל בצהריים כתוצאה כנראה מבהלה לא ברור. התקף חמישי בגיל 12 אותו דבר לפני השינה . והתקף נוסף לאחר שבועיים בצהריים .. שים לב שמלבד 2 ההתקפים הראשונים שהיו קלילים והתבטאו רק באזור הפנים ללא נפילה , השאר היו קשים יותר. בדיקות eeg הראו רולנדית Mri תקין והוחלט על טיפול באוספלוט. שאלותיי : 1. מהם הסיכויים שהמחלה תעבור לו לגמריי אם בכלל? 2. עד כמה האוספולוט יעיל למניעת פירכוסים? 3. האם לאשר לו לצאת לטיולים שנתיים עם לינה? אציין כי הילד מאוד פעיל חברתית אבל אני ממש חוששת ... תודה מראש

09/12/2017 | 22:55 | מאת: מרים

אבקש לציין שבדיקת הeeg האחרונה נעשתה לפני חודש לפיה אובחן רולנדית ועד היום לא לקח תרופות בשל העובדה שההתקפים היו בהפרשים ארוכים אחד מהשני , רק עכשיו הוחלט להתחיל אוספלוט

שלום רב אוספולוט יעולה להיות תרופה מתאימה ויעילה עדיין ( במגבלות שאני לא מכיר את המקרה ) - סבירות טובה שהמחלה תעבור מנקודת מבטי כרופא המטפל בילדים וילדות עם אפילפסיה, חשוב לעשות הכל כדי לאפשר להם להיות ילדים רגילים , ולכן גם לצאת לטיולים , כולל לינה, ספורט . כמובן שצריך להפעיל שיקול דעת לגבי פעילויות כגון רחצה בים בריכה-דורשות השגחה , רכיבה ( עם קסדה ) וכו' בברכה ד"ר אלי הימן

11/12/2017 | 10:16 | מאת: מרים

דוקטור תודה על תשובתך הרגע קיבלתי את תוצאות הeeg: תרשים עירנות נימנום ושינה טבעית .בעירנות פעילות בסיס אחורית בטווח אלפא 10-11 לשנייה . בהמשך נימנום ושינה נרשמו זיזים דיפזיים בכל ההמיספרה השמאלית עם היפוכי פזה ברורים וצפופים ברולנדי ובו זמנית בטמפורלי אמצעי. לסיכום: פעילות אפילפטית מרובה בצד שמאל מסוג זיזים דיפזיים כאשר ההיפוכי פזה בצנטרלי ובו זמנית בטמפורלי אמצעי המגיעים לפעמים לצפיפות של 70 %. דוקטור האם לאור תוצאת הבדיקה נראה שזה אכן רולנדי? כך הניורולוגית אמרה לי.. והאם גם אתה היית ממליץ על אוספלוט? אמא מודאגת ..:(

07/12/2017 | 14:53 | מאת: Rndme

שלום, בתי בת 3.4 וחוותה 2 התקפי פרכוס ברצף שהגיעו בליווי חום גבוה (פרכוס ראשון בחייה) - אחד פשוט ואחד מורכב. עשינו לה בדיקת EEG, ובסיכום התוצאות רשום כי נרשמו מספר התפרצויות קצרצרות של גלים חדים. מה זה אומר?

שלום רב הביטוי החשמלי של אפילפסיה היא גלים חריגים הנקראים זיזים, או גלים חדים.... במקרה שלכם , כאשר מדובר בפרכוס חום (פרכוס חום אינו מוגדר כאפילפסיה היות והוא נובע מרגישות של המוח לעליית חום בקבוצת גיל ספציפית. אפילפסיה מוגדרת כפרכוסים חוזרים ללא חום ) , יתכן וסביב פרכוס ניתן לראות פעילות מסוג זה . אין מה להתרגש, חשוב להיות במעקב . בברכה ד"ר אלי הימן

27/11/2017 | 08:27 | מאת: טלי

שלום, ביתי בת 22 נוטלת דפלפט כרונו שתי טבליות ביום מיזה 4 שנים בבדי'ת הדם הארונה שביצעה רמת התרופה בדם היתה תקינה אך ישנה ירידה בטסיות הדם ובספירה כולל המוגלובין. האם יש מצב שהדפלפט עלול לגרום לכך? platelets 89 MPV 14 Lymphocytes 45 תודה רבה

שלום רב דפלפט יכול לגרום לירידה בטסיות הדם. חשוב לעדכן את הנוירולוג המטפל/ת ולעקוב , בברכה ד"ר אלי הימן

27/11/2017 | 11:09 | מאת: טל

תודה רבה. יש מקום לראות כרגע המטולוג או שזה לא הכיוון?

25/11/2017 | 13:59 | מאת: איתן

שלום רב אני בן 38. אני פונה אליך כי אין פורומים למבוגרים שפעילים באמת. מאוד אודה לעזרתך. מזה כ18 שנים לא סבלתי מהתקף גראנד מל. היו לי 4 התקפים סך הכל עד לפני 18 שנים הראשון בגיל 14.5. כולם גראנד מל. אני נוטל למיקטל 200 מג ליום. לפני מספר חודשים היה לי סטרפטוקוק קיבלתי מוקסיפן וחוויתי התקף אלרגיה לא פשוט והגעתי למדא שם הזריקו חי והרגיעו את התקף האלרגיה. הייתי בלחץ גדול מאוד ובזמן שהותי שם החלו טיקים בגוף בעיקר בחזה (כלליים לא בראש). שאלתי מומחה גדול אלרגןלוג אמר שטיק יכול להיות סימפטום של התקף אלרגי גם אולי בגלל הלחץ אךרגולוג אחר אמר שסביר שזה אפילפטי. אציין כי באותו רגע ביקשתי אסיוול וזה נרגע אחרי 20 דק בערך. לא יודע מה זה. השאלה שלי היא לגבי ציפרלקס. אני נמצא לעיתים מדי מספר שנים בתקופות משבריות של חרדה שיוצר גם דכאון וקושי תפקודי. אני שוקל לנסות ציפרלקס ( אחרי שניסיתי אמצעים רבים) כדי לבחון אולי ייטיב עימי לפחות לתקופה זמנית. מה שמפחיד אותי שקראתי שזה יכול לעורר או לגרום להתקפים אפילפטיים וזה בקטגוריה של תופעות לווואי בשכיחות לא ידועה. לאור הרקע האישי שלי כפי שתיארתי ובהקשר הציפלקס האם תוכל לומר לי שבאמת התרופה בעייתית ולא מומלצת לחולי אפילפסיה גם אם הם מאוזנים? האם יש תחליף טוב אחר שידוע לך לחולי אפילפסיה ? מאוד חשוב לי לתת הזדמנות לתרופה שעשתה שינוי חיובי להרבה אנשים אבל החשש לאור מה שאני קורא. אודה לתשובתך איתן

שלום רב המטרה של טיפול ביחד או אדם בוגר עם אפילפסיה היא.,... שיפור איכות החיים... לתת מענה לפרכוסים אך גם לדברים המלוים שלעתים משפעים אף יותר על איכות החיים באופן כללי וללא התייחסות ספציפית למקרה שלך ( אחריות של הרופא/ה המטפל/ת שלך) - אין כל מניעה לתת תכשיר SSRI דוגמת ציפרלקס בחולה אפילפסיה בברכה ד"ר אלי הימן

21/11/2017 | 13:43 | מאת: אתי

שלום רב מבקשת לדעת איזה בדיקות עודים כדי לקבוע שאדם חולה באפילפסיה. האם ניתן לגלות גם הבדיקת דם? האם אדם נכה שסבל כל חייו מנפילות עקב חוסר שיווי משקל יכול להיקרא חולה אפילפסיה? מה קורה אם אדם שאינו חולה אפילפסיה לוקח דפלפט עקב טעות באיבחון. מה הסיכונים לגופו ולבריאותו? תודה

שלום רב הדבר החשוב ביותר לאבחנה של אפילפסיה היא לשבת עם המטופל/ת, לשמוע ולאפיין את התופעה, לשאול אנשים שהיו עדים לאירועים . לאחר מכן ובהתאם לחשיבה להפנות לבדיקת EEG ואם צריך, MRI חוסר שיווי משקל הגורם לנפילות אינו אפילפסיה לגבי דפלפט - ישנן הרבה אנשים שלוקחים דפלפט ולא רק לאפילפסיה ברור שלוקחים שצריך .. אבל לא אמור להיגרם נזק בברכה ד"ר אלי הימן

22/11/2017 | 13:05 | מאת: אתי

אחותי לקחה במשך חודש ימים דפלפט ותוך חודש הכבד שלה קרס.. פיתחה צהבת . בביופסיה שעשו לה בבית החולים קבעו שהגורם הוא כדורים מסוג דפילפט. אחותי עשתה בדיקות דם חודש וחצי לפני לקיחת התרופות וערכי הכבד היו תקינים . האם יתכן והיא המקרה האחד ל... שקיבל את תופעות הלוואי?

14/11/2017 | 09:39 | מאת: אני

הבן שלי בן עשרה חודשים. מקבל פעמיים ביום 2.5cc . הוא מסרב לקחת את התרופה. למרות ששמה תרכיז. במה ניתן לשים אותה? עם התמ"ל אולי? או בתוך אוכל אחר? אני פשוט נאבקת בו וזה נוראי. יש לו אפילפסיה ילדים קלה. תודה.

שלום רב נסי להכניס למעדן , אין לי לצערי פתרון פלא בהצלחה ד"ר אלי הימן

תחילה מודה לך על תגובתך לשאלתי הראשונה. בנושא אפילפסיה ניתוקית לילדה בת 5 שמטופלת בזרונטין כבר חודשיים. תחילה הופיעו תופעות לוואי ועייפות וכעת כמעט בלי תופעות לוואי ובלי התקפי ניתוק אבל בקופת חולים כללית מקשים ולא מזמינים את התרופה בזמן ואין להשיג אותה בבתי מרקחת אחרים ונימסר לי שישלחו זרונטין אחר עם אותם המרכיבים רק שם אחר גנרי . אני לא מעוניינת לשנות ולו במעט אף מרכיב בתרופה. אחרי תקופת הסתגלות לא פשוטה לתרופה איך אני בכל זאת משיגה את הזרונטין של חברת פייזר ולא את האחר. האם יש קופת חולים לא כללית שלא מקשה והתרופה יותר זמינה?

שלום רב קופת החולים ולא משנה איזה חייבת לסייע ולהשיג לכם זרונטין בצורה כזו או אחרת בברכה ד"ר אלי הימן

04/09/2017 | 23:01 | מאת: א.

בתי בת 5 אובחנה אפילפסיה ניתוקית לפני כחודשיים. והומלץ על טיפול בזרונטין. כמעט ולא נצפים התקפי ניתוק מאז אבל עדיין קיימת עייפות וחולשה . האם הזרונטין נחשבת לתרופה יעילה לדעתך. והאם העייפות והחולשה אמורים לחלוף? מהקשת המלצה לרופא נוירולוג ילדים שמתמחה באפילפסיה ניתוקית . תודה אמא לא שקטה

שלום רב זרונטין נחשבת תרופה מתאימה.... העייפות אמורה לחלוף בטווח של עד חודש יש לעקוב אחר EEG ולוודא שאכן הניתוקים חולפים גם "חיצונית" וגם ב EEG . בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלה לנוירולוגית ילדים ואפילפסיה מרכז רפואי אסף הרופא

12/09/2017 | 12:06 | מאת: א

הבוקר נמסר לי שהחברה הפסיקה לשווק את התרופה זרונטין ושיש תרופה גנרית אחרת בשם פטינימיד. השאלה למה? והאם זה אמור להדאיג . דווקא בדיוק שהילדה התרגלה ונעלמו תופעות הלוואי והתקפי הניתוק. ממש מאכזב ומכעיס וכל כך לא מתאים כרגע לשנות תרופה. מה עושים ??? האם הפסקת השיווק הכוונה גם להפסקת הייצור? והאם הפסקת השיווק לקופה הכוונה הפסקת השיווק בכלל בכל הקופות בארץ?

שלום רב התרופה חייבת להיות זמינה בארץ בכל קופות החולים . לרוב , לא צריכה להיות בעיה עם התרופה הגנרית בברכה ד"ר אלי הימן

25/08/2017 | 18:23 | מאת: ישראל

יש לי ילד בן 5 שהיה לו פרקוס לפני שנה וחצי פעם ראשונה בשינה ומי אז בעקבות התרופות המצב רק מחמיר האם יש סיכוי לעזן ובכלל להבריא

שלום רב. בהנחה כי מדובר בילד עם רקע התפתחותי תקין, וללא גורמי סיכון משמעותיים( לדוגמא, הפרעה במבנה המוח ב mri)... קיים סיכוי סביר כי יחלוף. זוהי תשובה חלקית ביותר היות וישנם הרבה מאוד גורמים המשפיעים על הסיכון להמשך או החלמה. בהצלחה. ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים מנהל השירות לאפילפסיה בילדים מרכז רפואי אסף הרופא.

26/07/2017 | 17:29 | מאת: מנחם

בתי בת 4.5 לאחר 4 אירועי בהייה ב5 שבועות אחרונים. בנוסף אירוע בEEG: בעירנות פעילות אלפא נעורים 7 מחזורים לשניה עם דומיננטיות אחורית בעיניים עצומות. בשינה נצפו כישוי שינה סינכרונים, במהלך הרישום יש מספר התפרצויות כלליות קצרות של זיז וגל (לא בדגם קלאסי לאבסנס)שנמשכות כ-2 שניות כל פעם. מה זה אומר? האם פתאום "באמצע החיים" מתחיל אפילפסיה?

שלום רב. חשוב לוודא כי אכן הניתוקים עליהם אתם מדווחים אכן קשורים בפעילות חשמלית לא תקינה, קרי אפילפסיה. יש מקום לשקול לבצע וידאו eeg ל 24 שעות כדי לראות האם אכן יש קשר בין הניתוקים לבין הפעילות החשמלית הלא תקינה. היה וכן, יש מקום לטפל. היה ואין קשר, אזי מדובר במימצאים לא קשורים. אפילפסיה בצורה של ניתוקים בילד או ילדה עם רקע התפתחותי תקין יכולה להופיע לרוב בגיל בית הספר אך גם בגיל זה. בברכה ד"ר אלי הימן.

27/06/2017 | 15:32 | מאת: לני

בני בן10.5 הופנה לבדיקה EEG בחסך שינייה בגלל בעיות של קשב וריכוז וביעתי לילה\ממצאי הבדיקה - תרשים עירות ושינה לאחר חסך שינה הרקע הכללי מכיל פעילות אלפא אחורית ובטא קדמית. בשינה נרשמו גלי ו'י וכשורי שינה. בערות ובשינה וובנישום יתר נרשמה פעילות אפילפטית מוקדית בצורת זיז רחב ביפזי צנטרוטמפורלית ימנית ושמאלית במוקדים נפרדים. הבהובי אור לא גרמו להפרעות. רושם כללי - הפרעה אפילפטית צנטרוטפורלית דו צדדית במוקדים נפרדים בערות ובשינה. בבקשה לא מבינה

שלום רב אין כל סיבה לשלוח ילד עם ה הפרעת קשב  ל EEG אלא  אם יש מאפיינים חריגים המעלים את החשד כי   הפרעת הקשב/חולמנות/"ניתוקים" הינם  הביטוי של תהליך חולני דוגמת אפילפסיה. מצד שני , 3 מ- 100 אנשים שיעברו EEG ושאין להם ולא תיהיה להם אפילפסיה יראו הפרעה אפילפטיפורמית   ללא כניסה לפרטי  המקרה שלכם , קרוב לוודאי שמדובר במימצא חסר משמעות . בברכה ד"ר אלי הימן

28/06/2017 | 13:28 | מאת: לני

הילד לא נשלח בגלל בעיות קשב לבדיקה הוא נשלח בגלל ביעוטי/סיוטי לילה . היו בתדירות של יום כן יום ועכשיו נרגע, מכיוון שהילד מעל גיל 10 הרופא שלח. תודה

22/06/2017 | 17:10 | מאת: מיטל

לפני חודש התחלנו לתת לתינוקת שלנו בת שנה וחודשיים את תרופת הקפרה פעמיים ביום 1 cc. בימים האחרונים ראיתי שחלה החמרה בתופעות. מדובר בגלגולי עיניים חמורים והנפת הראש למשך שניות ארוכות בערך 20 פעם ביום. לפני שהתחלנו את הטיפול עשתה 10 פעמים ביום. מדובר לאחר eeg אפילפסיה ינקות. אני מאד חרדה מזה. הפסקתי לתת את התרופה. הבעיה שהרופאה הנוירולגית יכולה לקבל עוד חודש....מה לעשות???

שלום רב. עלייך לפנות היום לרופאה ולקבל הנחייה מה לעשות בברכה ד"ר אלי הימן

21/06/2017 | 19:11 | מאת: נעם

שלום, השבוע בננו בן הארבעה חודשים נצפה בבית ומאוחר יותר בבית החולים מפרכס. כעת על פנוברביטל בבית החולים, היה באשפוז לצורך בירור. מסתבר שבקופת חולים מכבי לוקח כמה ימים לרקוח את התרופה, ובית החולים לא משחרר בלי אספקת סירופ. השאלה האם יש היכן להשיג בירפ כזה במיידי? כולל באופן פרטי יש כמובן מרשם רלוונטי

שלום רב לא רואה כל סיבה מדוע קופת החולים לא תצליח באופן מיידי וסביר להכין את התרופה. אם זו המציאות... ישנם בתי מרקחת פרטיים היכולים לעשות זאת. בהצלחה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים ואפילפסיה בילדים מרכז רפואי אסף הרופא.

27/05/2017 | 10:49 | מאת: מיכל

מעוניינת לדעת אם תא הלחץ יכול לעזור קוגנטיבית לחולי אפילפסיה?

שלום רב אין ידע בנושא, קרי, מחקר מבוסס בילדים עם אפילפסיה. ננסה לקדם מחקר בנושא ונעדכן. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים מנהל השירות לאפילפסיה בילדים מרכז רפואי אסף הרופא

28/05/2017 | 12:26 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה. נשמח מאוד אם יהיה מחקר בנושא

15/01/2018 | 12:44 | מאת: אפרת

האם ישנו ניסיון המראה על שיפור לחולי אפילפסיה לאחר טיפול בתא לחץ?

שלום רב אפילפסיה הינה מחלה מאוד הטרוגנית, קרי , קיימות סיבות רבות הגורמות לאפילפסיה, יש שוני רב ממטופל למטופל וכו' עד שלא יהיה מחקר מבוקר על טיפול בתא לחץ באפילפסיה לא נתן לענות על שאלה זו . בברכה ד"ר אלי הימן

20/05/2017 | 13:41 | מאת: דני

צהריים טובים - התחלנו לתת לילדינו את ה"קפרה" לפני כשבוע. הבוקר שכחנו לתת לו את התרופה - האם אפשר לתת עכשיו או עדיף להמתין כבר לערב עם המנה הנוספת ?

שלום רב. לתת בערב. לא קרה דבר. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים מנהל השירות לאפילפסיה בילדים מרכז רפואי אסף הרופא

16/05/2017 | 06:28 | מאת: אבי

בני בן ה9.5 קיבל השנה בפעם הראשונה בחייו אירועים אפילפטיים בגין הראשון לא החל טיפול תרופתי והיא לאחר מספר חודשים שוב קיבל התקף והרופאים ממליצים על התחלת טיפול תרופתי. בעבר בני טופל בריטלין שעשה לו תופעות לווי קשות מאוד וגם ריספונד. האם ייתכן קשר בין נטילת תרופות אלו בעבר לאירועים האפילפטיים??? מה התרופה המומלצת ובעיקר מה יכולות להיות תופעות הלוואי הנפוצות?

האם ייתכן קשר בין נטילת תרופות אלו בעבר לאירועים האפילפטיים??? מה התרופה המומלצת ובעיקר מה יכולות להיות תופעות הלוואי הנפוצות? שלום רב תשובה: לרוב לא.... ישנן הרבה תרופות כך שלא זה המקום לדון בכך . בחירת התרופה תלוייה בהרבה גורמים , סוג האפילפסיה, גיל הילד/ה, פרופיל בטיחות של התרופה ועוד שיקולים נוספים. בהצלחה ד"ר אלי הימן

10/05/2017 | 15:27 | מאת: אמא

בני בן 12 עבר בדיקת EEG בשל 4 אפיסדות של התעלפויות במהלך חייו, ללא פרכוסים. תשובת הבדיקה: במהלך השינה נרשמו התפרצויות אפילפטיות בתבנית של זיז גל איטי באזורים הקדמיים מרכזיים של שתי המספרות. הבן עשה גם MRI ראש וצוואר. בבדיקת ה-MRI נצפתה ציסטה פינאלית בגודל 8 מ"מ. מלבד זה הכל תקין. דרך אגב ההתעלפויות קרו בכל פעם בשל כאב: פעם אחת אחרי בדיקת דם, פעם שנייה בזמן שקיבל אנטיביוטיקה, פעם שלישית אחרי שנחתך ופעם רביעית שהצוואר היה תפוס וכאב לו. האם יתכן ומדובר בוואזו ואגו? האם בדיקת EEG יכולה להיות שגויה?

שלום רב באופן כללי .... ואין זה תחליף להערכה נוירולוגית קפדנית. האבחנה של אפילפסיה היא קלינית . EEG הוא כלי עזר אך אין בו לבד כדי לעשות אבחנה של אפילפסיה. התיאור אותו את מוסרת יכול בהחלט להתאים לתופעה לא אפילפטית כמו תגובה וזו וגאלית. EEG יכול להיות לא תקין ב 3% מהאוכלוסיה, קרי ללא שיש אבחנה של אפילפסיה. בברכה ד"ר אלי הימן

האם הכדורים המונעים את הנפילות משפיעות על הזיכרון ואי רוגע, לא רגועים

שלום רב ישנם הרבה גורמים היכולים להשפיע על זיכרון ואי רוגע , כולל תרופות אך גם דברים נוספים . יש מקום לבצע הערכה חוזרת כדי לשקול את קיומם של גורמים אלו ולהציע דרכים לשפר תפקוד . בברכה ד"ר אלי הימן

30/04/2017 | 20:26 | מאת: שואלת

איפה שואלים לגבי מומחים ומכונים שאפשר להפנות אליהם תייר לאיבחון וטיפול בישראל?

היי . יכולים לפנות אלי בטלפון 037361593 או מייל hanieli@netvision.net.il בברכה ד"ר אלי הימן

23/04/2017 | 21:45 | מאת: כרמית

לאחר 2 התקף של פירכוס ולאחר eeg הומלץ על טגרטול מה המינון לילדים ומה תופעות הלוואי ? האם הם קשות ?

שלום רב המינון יקבע על ידי הנוירולוג/ית המטפל/ת בתחילת הטיפול תיתכן עייפות שאמורה לחלוף, פריחה אלרגית, הפרעה בבדיקות הדם. לרוב , לא צפויות תופעות לוואי קשות, אך יש לשים לב ולדווח על כל שינוי תפקודי משמעותי ולעקוב בהתאם להנחיית הנוירולוג/ית אחר בדיקות הדם בהצלחה ד"ר אלי הימן

14/04/2017 | 18:17 | מאת: מיכל

לפני כמה ימים לאחר בדיקת eeg בשינה נצפו התפרצויות של זיז ורב זיז. נאמר לנו שזה אפילפסיה ראשונית. הדבר מתבטא בהרמת עיניים והראש כלפי מעלה בערך 15 פעם ביום. קיבלנו levetriacetam 50 mg פעמיים ביום. רציתי לדעת האם זה יעלים את התופעה לגמרי.

שלום רב מטרת הטיפול היא: 1.אבחנה נכונה כי אכן מדובר באפילפסיה ואפיון סוג האפילפסיה. 2.לאחר אפיון האפילפסיה, מתן טיפול מתאים בהתאם לסוג האפילפסיה ולמאפיינים של המטופל ( גיל המטופל/ת, מאפיינים רפואיים של המטופל) 3.מטרת הטיפול היא מניעה של כל הפרכוסים בברכה ד"ר הימן

02/04/2017 | 10:54 | מאת: ויקי

שלום רב, בני בן 12 עבר בדיקת EEG בשל 4 אפיסדות של התעלפויות במהלך חייו, ללא פרכוסים. תשובת הבדיקה: במהלך השינה נרשמו התפרצויות אפילפטיות בתבנית של זיז גל איטי באזורים הקדמיים מרכזיים של שתי המספרות. אשמח לדעת על מה מדובר?

שלום רב EEG י אינה בדיקה ספציפית . הבדיקה שלכם אינה תקינה אך לא ברור האם מסבירה את ההתעלפויות. לא ברור כלל אם יש קשר להתעלפויות.. כדי להבין זאת , צריך לאפיין את האירועים הללו מול הנוירולוג/ית המטפלת ולחשוב טוב טוב האם ההתעלפויות מתאימות לאובדן הכרה על רקע אפילפסיה או לא . בברכת חג שמח ד"ר אלי הימן

10/04/2017 | 08:02 | מאת: אמא

תודה רבה על התשובה, גם אני מרגישה שההתעלפויות הללו לא תואמות לארועי אפילפסיה. הבן עשה גם MRI ראש וצוואר. ממתינים לתשובה. האם יש עוד בדיקות מומלצות? יתכן וסובל מתופעת ווזו ואגו?

10/04/2017 | 08:08 | מאת: אמא

ההתעלפויות קרו בכל פעם בשל כאב: פעם אחת אחרי בדיקת דם, פעם שנייה בזמן שקיבל אנטיביוטיקה, פעם שלישית אחרי שנחתך ופעם רביעית שהצוואר היה תפוס וכאב לו.

שלום דר' אלי יש לי שאלה הילד ביצע את הבדיקה ואלו התוצאות. "תרשים שינה פרמקולוגית מראה פעילות פוליריטמית עם כישורי שינה "( מונטג' 4 M4) לעיתים נדירות מאד נרשמו גלים חדים הפוכי פזה באיזור האוקסיפיטלי משמאל שהם ברורים האם יש סיבה לדאגה..? הילד במעון משולב עבר 3 פירכוסי חום בן שנתיים וחצי במעון משולב מקבל טיפולי בדיבור ופזיו תודה רבה אם אפשר שובות בפלא אשמח מאוד תודה רבה

שלום רב לא חושב שיש מקום לדאגה . 3 מכל 100 אנשים שיעברו EEG יגלו אצלהם הפרעה חשמלית דומה חסרת כל משמעות. להמשיך במעקב ההתפתחותי . חג שמח ד"ר אלי הימן

שלום, ביתי עברה שני התקפים בהפרש של חודשיים. בשני המקרים היא הייתה עם שילשולים והקאות אבל ללא חום. בפעם השניה זה היה באותן היום שבן עשינו eeg בגלל הפעם הראשונה...היא עברה ct בפעם הראשונה כי לא ראינו את זה קורה ורצו לשלול חס וחלילה דימום או גידול. באישפוז השני היא עשתה 24 שעות של eeg בשתי הבדיקות לא נראתה פעילות חשודה. אנחנו חיים בארה"ב, וכרגע הרופאים עדיין לא יכולים להגיד אם זה אפליפסיה עם או בלי סיבה, בגלל שלא היה חום. מה דעתך? תודה

שלום רב ההגדרה של אפילפסיה היא פרכוס שינו נגרם מגורם הידוע כמוריד סף לפרכוס ( כגון חום בילדים אם פרכוסי חום, דלקת קרום המוח, תופעת לוואי של תרופה, ירידה ברמת סוכר וכו...). בילד עם שלשולים והקאות המפרכס , תמיד צריך לחשוב על הפרעה במאזן המלחים , ובמיוחד רמה נמוכה של נתרן , גלוקוז , סידן , אני מניח כי דברים אלו נבדקו ונשללו . כך שבשלב זה לא ניתן לשלול אפילפסיה במיוחד בגלל הסיבה שאת מציינת שהיו שני אירועים פרכוסיים בהפרש של חודשיים שבנשיהם שלשלה והקיאה אך ללא חום. בהנחה שהילדה מתפתחת באופן תקין ואין סיפור משפחתי של אפילפסיה, הייתי אומר כי יש חשד ממשי אך לא הייתי מתחיל טיפול ועוקב בברכה ד"ר אלי הימן

תודה על תשובתך.

05/02/2017 | 15:44 | מאת: בוריס יקותיאל

שלום רב ד"ר אלי הימן יש לי חבר ברוסיה שהבן שלו חולה באפילפסיה ואו הרופאים לא ממש יודעים לאבחן. יש אפשרות לעזור להם? לשלוח לך חומר ?מה צריך? בהמשך אולי לזמן אותם לישראל? אשמח לעזרה שלך. בברכת יום טוב

ראה תשובה קודמת

05/02/2017 | 15:44 | מאת: בוריס יקותיאל

שלום רב ד"ר אלי הימן יש לי חבר ברוסיה שהבן שלו חולה באפילפסיה ואו הרופאים לא ממש יודעים לאבחן. יש אפשרות לעזור להם? לשלוח לך חומר ?מה צריך? בהמשך אולי לזמן אותם לישראל? אשמח לעזרה שלך. בברכת יום טוב

בוקר טוב בוריס דבר איתי ב 0502464902 תודה ולהתראות

30/01/2017 | 22:19 | מאת: הילה

שלום בני לאחר התקף אפילפטי (מוקדי ימני) מטופל בקפרה ולמיקטל לפני ההתקף התלונן פעם בשבוע/שבועיים על סחרחורות. אתמול בני התלונן שהיו לו סחרחורות ב2 שיעורים-וכשהיתה לו הסחרחורת הוא "עשה ככה עם הראש"- כך התגבר על הסחרחורת ומיד הכניס את הספר לתיק סחרחורת של השיעור ו/או בצהרון לא זכר להסביר היום המורה אמרה לי שביום שישי וגם אתמול ראתה תזוזה של האישונים הצידה פעמיים...וגם אתמול.. בנוסף, היום סיפר שהיתה לו סחרחורת כשעלה במדרגות האם זה אומר שהתרופות לא מועילות? בדרך להתקף נוסף? (כי גם לפני ההתקף הראשון הוא התלונן על סחרחורות עד שקיבל אתההתקף) מה שמדאיג אותי זה שבעבר התלונן על סחרחורת אחת לשבוע/שבועיים וכעת יש סימנים של כל יום מה עושים?

שלום רב שאלת המפתח היא האם הסחרחורת היא ביטוי של פרכוס במידה והתופעה לא חולפת לאחר הגעה למינוני המטרה שהוגדרו על ידי הרופא/ה המטפל/ת , יש מקום לשקול ביצוע וידאו EEG על מנת "לתפוס" אירוע אופייני של סחרחורת ולהבין האם ביטוי של פרכוס או תופעה לא ספציפית. בהתאם לכך , ניתן יהיה לייעל את הטיפול בהצלחה ד"ר אלי הימן

01/01/2017 | 01:31 | מאת: אלה

שלום, כמה שאלות לגבי טופמקס והריון אם אפשר- א. מפורסמים כל מיני מאמרים לגבי טופמקס כמעלה סיכון גבוה לחך שסוע ושפה שסועה. אך אני לא הבנתי- הוא מעלה סיכון באחוזים ניכרים למומים של חך ושפה שסועה אך מה קורה עם מומים אחרים (לב, היפוספאדיאס, עמוד השדרה ועוד)-האם הוא מעלה באחוז ניכר גם כאן את הסיכוי למומים אחרים או אחוז ההיתכנות של המומים האחרים שווה ערך לתרופות האפילפטיות האחרות?או גבוה רק במקצת? ב. בנוסף לא ממש הבנתי- יש אתרים הממליצים להשתמש בחומצה פולית 5 מ"ג חודש לפני כניסה להריון ויש שמדברים על 3 חודשים חומצה פולית 5 מ"ג. האם חודש זה פרק זמן מספיק או חודשיים? או רצוי להסתפק בשלושה? כי ראיתי שישנם מאמרים שכבר מדברים על כך שרמה גבוה של חומצה פולית עשויה להעלות סיכון לאוטיזם. ובאתר עצמו של משרד הבריאות רשום שאפשר להשתמש בחומצה פולית 5 מ"ג כחודש לפני ההריון.. אז מה מומלץ? ג. הבנתי שלמיקטל יורדת בצורה די דרסטית בהריון ולכן דורשת ניטור קפדני, ולכן יותר נשים חוות התקפים עם למיקטל. אך מה עם טופמקס, גם היא דורשת ניטור קפדני ויורדת בצורה דרסטית בהריון? ומה עם התרופה החדשה קפרה גם היא דורשת ניטור ויורדת דרסטית בהריון? ד. האם למינון של הטופמקס יש משמעות כלשהי מבחינת המומים? כי אני נמצאת על מינון של 200 מ"ג ליום..זה נחשב נמוך/בינוני/גבוה? כי לפי מה שקראתי המומים יכולים לקרות בכל מינון של תרופה, שלא כמו למיקטל ששם יש פחות מומים במינון של עד 300 מ"ג למשל. ה. האם נמצא כי העובדה כי ישנו קשר חזק יוצר בין טופמקס לחך ושפה שסועים עשוי להיות מקושר לגורמים סביבתיים אחרים ( כגון נמצא שאצל נשים שגם נטלו טופמקס וגם עישנו היה יותר חך או שפה שסועה, או נשים עם רקע של חך ושפה שסועה מהמשפחה-רקע גנטי)? תודה!

שלום רב כל התרופות האנטי אפילפטיות בעלות פוטנציאל לפגוע בעובר. למקטל נחשבת בטוחה יותר אך אינה נטולת סיכונים . ברור כי גם אפילפסיה לא מאוזנת עם פרכוסים מהווים סיכון לאם ולעובר. מקובל לקחת חומצה פולית כ 3 חודשים לפני ההריון , 5 מ"ג . כאשר ניתן לעקוב אחר לרמות התרופה בהריון- יש חשיבות לראות כי אין ירידה ברמת התרופה סביב השינויים הפיזיולוגיים החלים בהריון . אין אפשרות לבצע בארץ רמת טופמקס. חשוב לטפל במינון הנמוך האפשרי המגן מפני פרכוסים בברכה ד"ר אלי הימן

19/11/2016 | 22:41 | מאת: דנה

היי, הבן שלי בן 2.4 מגיל 9 חודשים בערך הייתי שמה לב שמדי פעם הוא מצטמרר, לא ייחסתי לזה חשיבות וחשבתי שפשוט קר לו .. עם הזמן הוא המשך להצטמרר ונוספו תנועות ראש בסוף הצמרור כמו  לא. במקביל קורה לו לא מעט כבר המון זמן בערך מגיל 1.6 שהוא נראה בוהה ולא מגיב שקוראים לו ממש לכמה שניות לא יותר מ20 שניות וזה משתנה.. שמתי לב חזה במיוחד כאשר התחלתי לקחת אותו לחוד תנועה וראיתי שהוא באמצע שיר וריקוד קורה לו שהוא פשוט מפסיק בוהה וכשהוא חוזר לעצמו לוקח לו כמה שניות לחזור לפעילות.. בנוסף פעמיים קרה לו שבזמן שהסתובב בקרוסלה ובפעם השניה בכיסא מחשב ( הסתובב מאוד חלש) שהוא כאילו קפא... פעם אחת הידיים והרגליים שלו נזרקו לצדדים והוא היה נראה רועד ועם פה נעול ומבט מוזר בעניים ובפעם השניה הוא היה מקווץ עם אותם התסמינים האחרים . בשני המקרים הוא בסופם צרח ובכה במשך דקות והיה קשה להרגיע אותו... האירועים היו בערך כ15 שניות לא נראה היה שאיבד הכרה...אולי באופן חלקי.. ועוד משהו הוא מרז שנולד לא ישן לילה שלם בלי להתעורר פעם או פעמיים בלילה אני יכולה לספור את הלילות השלמים שהוא ישן על יד אחת... נולד בוואקום, אחרי שנכנס לא טוב בתעלת הלידה והיה תקוע.. היינו בבדיקת eeg אך יקח זמן כד שיגיעו התוצאות... אשמח לשמוע חוות דעתך על פי הרקע של הילד... תודה!

שלום רב אכן האוריעים חשודים... ובהחלט כדאי לבצע בדיקת EEG ואם לא תיהיה אינפורמטיבית , לשקול ביצוע וידאו EEG כדי ל"תפוס" אירוע אופייני ולאפין את טיבו . בברכה ד"ר אלי הימן

14/10/2016 | 19:53 | מאת: גדי

שלום, בשנה האחרונה יש לי חשד לאפילפסיה לכן נשלחתי לוידאו EEG של 48 שעות בתל השומר. החשד הוא בעקבות כל מיני דברים משונים שקורים לי על סף ההירדמות כמו ראיית הבזקי אור, בלבול למספר שניות, ראיית דמויות זוהרות, וכדומה. אתמול בלילה היה לי בהירדמות הבזק אור כאילו פותחים את האור בחדר, ואחריו הרגשתי הרגשה רעה בלב שקורית לי גם ביום ביום (אני נמצא בבירור קרדיולוגי לבירור הפרעות קצב, בינתיים נמצאו פעימות מוקדמות). 1. האם בוידאו EEG של 48 שעות מנטרים גם את פעילות הלב? אם כן, על ידי מה? 2.האם יש קשר בין אפילפסיה להפרעות קצב? תודה

30/10/2016 | 08:44 | מאת: ד"ר ניקולה מאג'ו

שלום, לפי הסימפטומים שאתה מתאר כן כדי לבצע בדיקת videoEEG. לגבי השאלות שלך: 1- כן, ניתן לבדוק קצב הלב בבדיקת videoEEG, אך יש לשים לב שלא מדובר בבדיקת הולטר לב תוך כדי בדיקת videoEEG. במסגרת videoEEG אלקטרודה אחת בלבד בודקת את הקצב הלב, לכן הבדיקה זאת לא מבטלת את הצורך בביצוע הולטר לב. 2- כן קיימים מקרים שבהם יש קשר בין הפרעות קצב הלב ואפילפסיה. רפואה שלמה.

06/10/2016 | 11:20 | מאת: עומר

שלום, רציתי לדעת האם מותר לי לקחת טיפות רסקיו במקביל לנטילת התרופות לאפילפסיה? אני לוקח למיקטל ואוספולוט. להלן הקישור לאתר של ה"רסקיו": http://www.rescueremedy.co.il/?CategoryID=178 בתודה מראש, עומר.

30/10/2016 | 08:39 | מאת: ד"ר ניקולה מאג'ו

שלום רב. איני מכיר את הטיפות רסקיו. קראתי את המידע בקישור שלחת, איני רואה מניע לטול אותם אבל עדיף גם לדבר עם הרופא האומאופט שלך. רפואה שלמה.

שלום רב קיבלתי תוצאות של ct ראש ואשמח עם תוכל לעזור לי להבין אותם יש לי תור לנירולוג + המלצה ל mri אך כרגע לא יודעת מה יש ומה זה אומר להלן ממצא הבדיקה - רושם להרחבה מינימלית של הקרן הטמפורלית הימנית והיפוקמפוס מימין יתכם הידקקות ואטרופיה היפקמפלית מימין ... בבקשה אשמח לקצת מידע ואולי להרגעה קלה

30/10/2016 | 08:34 | מאת: ד"ר ניקולה מאג'ו

שלום רב, האם את סובלת מאפילפסיה? אם כן התוצאות הללו של הCT ראש יכולים להצביע על סיבת ההתקפים. לפי הכל הייתי קודם עושה בדיקת MRI מוח בפרוטוקול אפילפסיה עם חתכים דקים באזורים הטמפוראליים כדי לוודא שהתוצאות של הCT ראש אכן אמינות. רפואה שלמה!

המצב שלי הוא כזה:אני לא גדלתי עם אפליפסיה אבל חטפתי כמה התקפים כתוצאה מלקיחת מינון מוגזם ביותר של ריטלין וקונצרטה אלו תרופות לקשב וריכוז והיפראקטיביות וקיבלתי 4 התקפים מ 2006 היה ההתקף הראשון שלי והאחרון התרחש ב 2014,2015 משהו כזה בקיצור אני משתמש בדפאלפט כרונו כדי לא לפתח רגישות להתקפים הללו והנירולוג שבדק אותי אמר לי שאני יכול להמשיך להשתמש בריטלין כל עוד זה עושה לי טוב אם זה לא נוגד את התרופות האחרות שאני לוקח שכחתי להזכיר אני סובל מסכיזופרניה פרנואידית חוץ מהבעיית קשב וריכוז והיפראקטיביות ברמה נמוכה אז לפי מה שהוא אמר אני יכול לקחת כל יום 4 כדורים במינון של 10 מ"ג של ריטלין וכל עוד אני לוקח את הריטלין אני אצטרך לקחת דפאלפט כרונו שני כדורים כל כדור 500 מ"ג ביחד 1000 מ"ג.עכשיו הבעיה שלי היא כזאת בעבר דפאלפט כרונו ממש הרפה לי את השרירים והרדים אותי גרם לי להרגיש ממש נעים בגוף וגם בנפש אולם לאחרונה אני מרגיש עדיין תפוס בשרירים ואי שקט ניכר וגם עצירויות.השאלה שלי היא כזאת:אילו עוד תרופות יש כיום ב 2016 או עומדות לצאת בקרוב שאין להם התנגשות עם ריטלין או תרופות נגד פסיכוזה או סכיזופרניה פרנואידית כי פשוט הבנתי ממישהו שנולד עם אפליפסיה שהוא פשוט קיבל לפחות 10 תרופות שונות עד שהאחרונה ממש עזרה לו אז במקרה שלי אני צריך אחת אחרת רק בלי התופעות לוואי שהזכרתי בבקשה אם מישהו מכיר גם פסיכיאטר מומחה או בית חולים טוב שמתמחה בזה באזור השרון עדיף אז אני אשמח מאוד לקבל בתגובה כאן בפורום,גם אפשר להשיג אותי דרך כתובת ה email שלי:shlomy223@gmail.com, ומספר הנייד שלי:0528576071 מקווה לטוב ומי שיכול לעזור אפילו קצת לא משנה רק שיהיה רלוונטי כלומר בהתאם למה ששאלתי אני אשמח מאוד.בתודה.שלומי.

30/10/2016 | 08:29 | מאת: ד"ר ניקולה מאג'ו

שלום רב, השאלה היא מורכבת ואני חושב שלצערי לא ניתן לענות בצורה מפורטת דרך הפורום. נכון שריטלין מוריד סף פרכוס אך לפי הסיפור שלך איני בטוח שהוא לגמרי הסיבה של ההתקפים שלך. צריך לכן להתייחס לכל התיק הרפואי שלך. לאנשים עם סכיזופרניה דפלפט יכול להיות בחירה טובה לאנשים עם סכיזופרניה אבל עדיין יש צורך שהנוירולוג שלך יבדוק אותך, יכול להיות שיש לך תופעות לוואי מהשימוש של התרופה ולכך כדי לשקול להחליף אותה לתרופה אחרת. רפואה שלמה.

המצב שלי הוא כזה:אני לא גדלתי עם אפליפסיה אבל חטפתי כמה התקפים כתוצאה מלקיחת מינון מוגזם ביותר של ריטלין וקונצרטה אלו תרופות לקשב וריכוז והיפראקטיביות וקיבלתי 4 התקפים מ 2006 היה ההתקף הראשון שלי והאחרון התרחש ב 2014,2015 משהו כזה בקיצור אני משתמש בדפאלפט כרונו כדי לא לפתח רגישות להתקפים הללו והנירולוג שבדק אותי אמר לי שאני יכול להמשיך להשתמש בריטלין כל עוד זה עושה לי טוב אם זה לא נוגד את התרופות האחרות שאני לוקח שכחתי להזכיר אני סובל מסכיזופרניה פרנואידית חוץ מהבעיית קשב וריכוז והיפראקטיביות ברמה נמוכה אז לפי מה שהוא אמר אני יכול לקחת כל יום 4 כדורים במינון של 10 מ"ג של ריטלין וכל עוד אני לוקח את הריטלין אני אצטרך לקחת דפאלפט כרונו שני כדורים כל כדור 500 מ"ג ביחד 1000 מ"ג.עכשיו הבעיה שלי היא כזאת בעבר דפאלפט כרונו ממש הרפה לי את השרירים והרדים אותי גרם לי להרגיש ממש נעים בגוף וגם בנפש אולם לאחרונה אני מרגיש עדיין תפוס בשרירים ואי שקט ניכר וגם עצירויות.השאלה שלי היא כזאת:אילו עוד תרופות יש כיום ב 2016 או עומדות לצאת בקרוב שאין להם התנגשות עם ריטלין או תרופות נגד פסיכוזה או סכיזופרניה פרנואידית כי פשוט הבנתי ממישהו שנולד עם אפליפסיה שהוא פשוט קיבל לפחות 10 תרופות שונות עד שהאחרונה ממש עזרה לו אז במקרה שלי אני צריך אחת אחרת רק בלי התופעות לוואי שהזכרתי בבקשה אם מישהו מכיר גם פסיכיאטר מומחה או בית חולים טוב שמתמחה בזה באזור השרון עדיף אז אני אשמח מאוד לקבל בתגובה כאן בפורום,גם אפשר להשיג אותי דרך כתובת ה email שלי:shlomy223@gmail.com, ומספר הנייד שלי:0528576071 מקווה לטוב ומי שיכול לעזור אפילו קצת לא משנה רק שיהיה רלוונטי כלומר בהתאם למה ששאלתי אני אשמח מאוד.בתודה.שלומי.

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים .

דר נכבד שלום ביתי בת ה 5.5 הגיע למצב של היפונתרמיה בנוסף ירד לה כמות הכלור והיו לה ניאוטרופילים גבוהים וכל זאת עקב שלשולים והקאות קשים .יש לציין שהביטוי ראש תקין .הילדה קיבלה נוזלים ושוחררה במצב טוב .נשלחנו לערוך eeg. ירח משה ימים אחרי והתוצאות היו כדלקמן בזמן שינה נצפו גלים ביפאזיים ב 01 וב 02 בהתאמה מתאים לPOSTs לא ניתן לשלול בודאות פעילות אפילפטית במורפולוגיה דומה כמו כן נכתב שנצפו גלי דלתא אינטרמיטנטים המתמזגים בפעילות אלפא האחורית שמתאים ל posterior slow waves of youth בעת נמנום ושינה שלב 1 ו 2 נצפו גלי ורטקס וכישורי שינה סימטריים וסינכרוניים באזורים מרכזים ונצפתה האטה האטה אחורית בסיכום נכתב שלא ניתן להצביע על פעילות אפילפטית ומצד שני לא ניתן לשלול ויש לערוך בדיקה נוספת ותהודה מגנטית מה אני אמור להבין תודה מראש

שלום רב בדיקת EEG אינה ספציפית , ובמידה ולא פרכסה , לא בטוח שהיה צורך לעשות זאת.EEG יכול להראות שינויים לא ספציפיים סמחות חריפות כגון מחלת שלשולים עם היפונרמיה משמעותית. בשורה התחתונה, במידה ולא פרכסה, וכעת מרגישה טוב, לא הייתי מתרגש מהבדיקה. בברכה ד"ר אלי הימן

06/09/2016 | 06:39 | מאת: אבא

הילדה פונתה לבית החולים .לאחר שאיבדה הכרה ואז פירכסה פירכוס פוקלי . שוחררה לאחר יממה במצב טוב .ההגדרה היתה פרכוס משני למחלת היפונתרמיה עם המלצת eeg .

25/08/2016 | 17:49 | מאת: שרין

לום, בני בן 11 סובל מהתקפי "בהלה" מהם הוא יכול ליפול. הוא זקוק בדחיפות לקסדה להגנה על הראש. היכן ניתן לקנות? האם ניתן לרכוש במסגרת הקופה או ביטוח בריאות פרטי? אודה לקבלת פרטים.

שלום רב ממליץ לפנות לאגודת אייל , לברר . בברכה ד"ר אלי הימן

08/08/2016 | 10:52 | מאת: אלמוני

שלום רב. אני בן 28 , סובל שנים מאפלפסיה לא בתדירות רצינית , פעם בשנה אולי , והיו לי תקופות ארוכות שלא היה כלום , בזמן הצבא בערך כ-5 שנים . כיום אני לוקח למוג'ין מההתקף האחרון לפני שנתיים , לאחרונה ישנם תופעות חדשות זה התחיל מלפני 4 חודשים לאחר שהייתי במסיבה ונחשפתי לרעש חזק שגרם לי לטנטון חלש באוזנים וכיום הוא חלש מאוד נראה שהוא אם הזמן משתפר . היו לי מספר פעמים בהם הייתי עייף יחסית אך כמו אדם רגיל שנשכב לישון . הייתי נכנס למים שינה עמוקה ממש כאילו איבדתי הכרה , כי לא שמעתי כלום חברה שלי הייתה יכולה לצעוק לידי ולא הייתי קם פגז מתותח לא היה מעיר אותי . קרו כמה פעמים שהייתי קם משינה אם כאב ראש מלווה הטינטון חזק מאוד בשתי האוזניים , שלאט לאט נעלם וחזר להיות חלש מאוד . מאוד מפחיד אותי כל העניין הזה . אני מרגיש גמור ולא מפוקס אחרי זה . אם תוכל ליעץ לי מה לעשות ? יכול להיות שההשפעה של הכדורים אם הזמן גרמה לזה שההתקפים היו ללא פרכוסים אלא רק בתוך המוח , וזה מה שגורם לכאב ראש הצלצולים והחוסר פוקוס .? חשוב לציין שאני עובד מאוד קשה וקם בשעות מאוד מוקדמות .

18/08/2016 | 14:39 | מאת: ד"ר ניקולה מאג'ו

שלום רב, lamotrigine החומר הפעיל של למוג'ן יכול לגרום כאבי ראש כתופעות לוואי. לכן יש להתייעץ עם רופא המטפל גבי מינון/רמה של התרופה בדם, לחלופין אם מדובר בתופעת לוואי שקשה לסבול יש לחשוב על שינוי טיפול תרופתי. רפואה שלמה!

01/08/2016 | 08:10 | מאת: חנת

שלום בני מקבל 7 שנים דפלפט כרונו והרמות בדם תקינות 80-90- בתחילת יולי חלה בדלקת ריאות וניתן אנטיביוטיקה למשך זמן ממושך 25 יום כמעט רמות בדם כרגע הינן 60 האם יש קשר לשתיית האנטיביוטקה ובין הורדת רמת תרופה בדם? תודה

18/08/2016 | 14:41 | מאת: ד"ר ניקולה מאג'ו

אכן יש אנטיאביוטיקות מסויימות שיכולים להוריד רמות של דפלפט (valproic acid) ולכן יש לצור קשר עם הרופא מטפל במידה כדי לברר על איזו אנטיביוטיקה מדובר והאם ניתן להחליף את האנטיביוטיקה לטיפול אנטיביוטי אחר. רפואה שלמה!

25/07/2016 | 22:14 | מאת: קטיה

שלום הילד שלי הוא שנה וחודשיים בגיל של 6.5 חודשים גילו לו היפסריתמיה, אינפאנטיל ספאזם, עיוורון קורטיקלי,אנצפולופתיה היתפתחותית ,דיסטוניה.. התחלנו טיפול בסאברילן והוא עזר לו בדיוק שבוע וחזר לילד אותו מצב והיפסריתמיה. מאז אנחנו בוחרים לו תרופה כדי להפסיק את פרכוסים. נישינו סאברילן.דפאלפת, רוותריל,פרדניזון,פרדוקסל פוספאת, פרדוקסין, חומצה פולית, ויטמין 6B ,קרניטין,רוותריל, קנביס הרפואי,קפרא היינו גם בדיאטה קטוגנית .עכשןן הוא מקבל פריזיאום,קאנביס והיתחלנו Tagrenol אבל זה בנתיים לא עוזר .לאחרונה היה לפני חודשים MRI התוצעה לא טובה יש לו חוסר חומר לבן.והוא ממשיך לפרכס . EEG ןידיאו אחרון היה ללא היפסריתמיה אבל יש פעלות אפלפסיה משתנה. אבל אנחנו מנסים ומקווים לטוב למרות שקשה מאוד להסתכל על זה. רציתי לדעת המלצותיך על המקרה שלנו? תודה מראש קטיה

שלום קטיה אכן מדובר במקרה מורכב קשה לאיזון. חשוב מאוד לבצע אבחנה גנטית במידת האפשר .... לעתים הבנה של מנגנון הפגיעה יכולה לרמז על אפשרות טיפולית .( סיכוי לא גבוה אך חשוב גם מבחינתכם כהורים להבין , מדוע ולסייע בייעוץ גנטי בעתיד) קשה לי להתייחס למקרה כל כך מורכב ולתת תשובה לשאלתך דרך האינטרנט... אין לי פתרון בשלוף אך מוכן תמיד לבדוק ולחשוב על אפשרויות נוספות. בברכה ד"ר אלי הימן

23/08/2016 | 22:55 | מאת: קטיה

ערב טוב ד"ר. אנחנו עשינו צ'יפ גנטי בארץ וגם נשלחה בדיקה גנטי ליפן, קיבלנו את התשובה שהכל תקין. ברצוננו לבוא אליך לבדיקה. אני השרתי מספר הטלפון שלי כדי להזמין תור אבל לא חזרו אלינו ובאסף הרופא תורים מאוד רחוקים.... מאוד נשמח ליצור קשר איתכם. תודה מראש.

17/07/2016 | 01:11 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב ביתי כבת ה8 מרטיבה הרטבות בוקר מזה כמספר חודשים הדבר התחיל בעת שעברה אירוע לא נעים עם חברות ....ומכך היה השיוך לאחרונה התגלו לעיני סובבים ניתוקים ובעת הניתוק הרטבה הופנו לEEG ובבדיקה נגלה לנו על התקפי אבסננט . ביום שישי ולאחר בדיקה רפואית ניתן לה דפלט לאחר קריאה על התרופה ותופעות הלוואי שלה הנני מעוניינת לדעת האם קיים תחליף ???? טרם ברור לנו עם התרופה מתאימה אנחנו רק בשלב של ההתחלה סליחה אני ממש לחוצה

שלום רב מדובר בתרופה יעילה . במידה ויהיו תופעות לוואי , תמיד אפשר לעבור לתרופה אחרת. בהצלחה ד"ר אלי הימן

15/07/2016 | 12:40 | מאת: אדם

שלום, יש לי חשד לאפילפסיה שכרגע נמצא בבירור, אך עליי לעשות בזמן הקרוב קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. רציתי לדעת האם זה בסדר שאקבל את החומר טשטוש/הרדמה שנותנים בבדיקות אלה בזמן שיש לי חשד די גבוה לאפילפסיה? תודה.

20/07/2016 | 00:51 | מאת: ד"ר ניקולה מאג'ו

שלום, לחולי אפילפסיה, אין מניעה לביצוע בדיקות הללו עם טישטוש.הרדמה. בהצלחה ורפואה שלמה.

03/07/2016 | 13:31 | מאת: מורן

הי, אני בת 31 אפילפטית מזה 7 שנים, נוטלת 300 מ"ג למיקטל ביום ומאוזנת כבר 6 שנים, ללא התקפים או תופעות לוואי מיוחדות. בזמנו הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון בגלל שהגלולות מורידות את רמת הלמיקטל בגוף ולא היה לי כוח להתחיל להסתבך עם הנושא. היום ברצוני לחזור לגלולות, רופא הנשים הפנה אותי לנוירולוג לבדוק האם אפשר, אני כמובן יקבע תור אבל זה יקח די הרבה זמן, השאלה שלי אם שווה לי בכלל ללכת?? יש דרך שבה אני אוכל להתחיל שוב את הגלולות? במה זה כרוך?

20/07/2016 | 00:49 | מאת: ד"ר ניקולה מאג'ו

שלום רב, אני מניח שאת סובלת מאפילפסיה כללית ואת חופשיה מהתקפים מספר שנים תחת טיפול תרופתי בלמיקטאל. בגדול אין מניעה להתחיל גלולות אבל יכול להיות מעניין לדעת הרמה של התרופה בדם לפני שאת מתחילה לטול גלולות. רפואה שלמה.

26/06/2016 | 09:18 | מאת: Yonatan Dekel

האם יש תחליף לטופמקס במחיר שפוי? אני נוטל טופמקס 800 מ"ג ביום ו1500 קפרה. העלות החודשית היא 350 שקל לחודש. עלות גבוהה מידי . יש תחליף זול אך שווה ערך? תודה

29/06/2016 | 22:09 | מאת: ד"ר ניקולה מאג'ו

שלום, התחליף לtopamax ניקרה topitrim ואמור להיות יותר זול. יש לשאול בבית מרקחת. רפואה שלמה

שלום רב אני בן 32 בריא ב"ה כשהייתי בן 18 עד גיל 23 בערך קרה לי דבר מוזר שהיה קורה ביום מסויים דווקא וגם די בשעה מסויימת באותו יום למשך אותה תקופה שציינתי לעיל והתופעה היא שאני נכנס לישון ושזה לא משנה איפה אני יושן וכמו כולם חושב מתי אני נרדם ונושם וכו' בשלב מסויים לפני שאני ממש מצליח להרדם אני מקבל התקף מסויים שאני לא יודע להגדירו מהו אבל התחושה היא חוסר מוחלט להזיז שום אבר בגוף וזה כולל שאני לא יכול לדבר ולקרוא לעזרה זה נראה שזה בא מהראש הדבר היחיד שאני מצליח כן לעשות זה לנשום ובחזקה מאוד כאילו אם אני מפסיק לשניה אחת אני פשוט מת זוהי התחושה במהלך השנים זה עבר לא חזר על עצמו אפילו פעם אחת עד לשנה הנוכחית 32 שזה קרה לי פעמיים פעם אחת באותו יום ( אני לא זוכר את השעה אם היא אותה שעה של לפני כמה שנים ) ופעם שניה היום לפני כמה דקות 18:20 בערך בדרך כלל שזה היה קורה בזמנו אני הייתי מרגיש רעש בראש במוח לא יודע מהיכן של מכשיר החייאה של בית חולים התחושה היא ניתוק כליל מהגוף לא שולט בכלום חוץ מהנשימה שאני מצליח לנשום מהר וכבד אני הייתי פעם אצל רופא הוא לא הבין מה אני מדבר כלל ועיקר לאחרונה חלו אצלי סחרחורות שהם לא ורטיגו וכאבים בגב במיוחד בצוואר ובחלק התחתון של הראש שמחובר לצוואר עשיתי בדיקת שמיעה בגזע המוח וכן בדיקת ראיה מגזע המוח בבדיקת השמיעה אמרו לי שיש ירידה קלה בשמיעה בצלילים גבוהים הבדיקה עצמה הייתה בגדר הנורמה בבדיקת ראיה אני לא מבין כל כך וגם לא שאלתי מה הדין איתה עשיתי בדיקה נוירולוגית היא שלחה אותי לכל הבדיקות לעיל כולל mri מוח לשלול בעיה שאין לי מושג איך כותבים אותה בדיקת ה mri מוח יצאה תקינה לחלוטין אני עדין חושב שזה משהו באזור הצוואר והגב עשיתי צילום רגיל לצוואר ולא מצאו שם כלום נמצא שהכל תקין חוץ ממני אני לא יודע אם יש קשר בין שתי התופעות הללו אבל מה שכן אני סובל מזה זה קצת מלחיץ שאתה לא בשליטה על עצמך אני לא סובל וגם לא אובחנתי שאני סובל מחרדות פחדים וכדו' אבל כשעוברים דברים כאלו זה בהחלט יכול לשגע אותך מה שכן אני טיפוס קצת קצת לחוץ לגבי מה יהיה וזה לא תמיד אלא פעם בכמה חודשים אם בכלל זה תלוי בהמון גורמים שאין המקום לפרט אותם תודה על הקריאה והתשובה

חשוב לי לציין בנוסף שהסחרחורת נבעו והתחילו עקב צליפת שוט של הצוואר בסה"כ מעיטוש לא מתוכנן כראוי באותו רגע שזה קרה כמעט שהתעלפתי דהיינו היה מסך שחור בעיניים ומאותו יום עד 3 ימים לא יכלתי להזיז את הראש ובקושי לקום לאחר מכן זה עבר אבל כאבים בצוואר היו מידי פעם צוואר נוקשה לדעתי כל הבדיקות תקינות חוץ ממני תודה רבה

21/06/2016 | 23:41 | מאת: אופק

האם חיבור האלקטרודות הממושך, שנמשך 48 שעות בערך, עלול לגרום להתקף אפילפטי קטלני? אם לא, למה כתוב שיש מקרי מוות בבדיקת EEG VIDEO אחת לעשרת אלפים בדיקות? האם החיבור הממושך יכול להוות טריגר למוות?

29/06/2016 | 22:08 | מאת: ד"ר ניקולה מאג'ו

שלום, התחליף לtopamax ניקרה topitrim ואמור להיות יותר זול. יש לשאול בבית מרקחת. רפואה שלמה

19/06/2016 | 23:16 | מאת: אופק

שלום, קראתי שלפני שנה וחצי נפטרה נערה במהלך בדיקת EEG בתל השומר. מה הייתה הסיבה למוות במהלך בדיקת הEEG? האם משהו בEEG מסוכן ועלול לגרום למוות? קראתי שכתוב באינטרנט " השכיחות של מקרי מוות במהלך הבדיקה היא אחד לעשרת אלפים בדיקות. " מה סיבת המוות לאחד מתוך עשרת אלפים בדיקות EEG? תודה.

29/06/2016 | 22:11 | מאת: ד"ר ניקולה מאג'ו

בבדיקת videoEEG החיבור ממשוך לאלקטרודות אינו גורם לבעיות מיוחדות. לעתים באישפוז מורידים את הטיפול תרופתי כדי לברר את המוקד ההתקף וזה יכול להיות מצב מסוכן. רפואה שלמה