קפיצות בלי רצויות במהלך כל הלילה לילדה בת 7.5

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

31/12/2023 | 01:52 | מאת: אנה

שלום רב, הילדה שלי בת 7.5 בריאה בדרך כלל, מאובחנת עם אוטיזם ברמה גבוהה. כבר שבועיים בערך שהיא מתעוררת כל הלילה, כל כמה שניןת יש לה קפיצות בליתי רצויות והיא מתעוררת. הרופאה הביא לעשות לה eeg בשינה והתורים רק עוד 3 חודשים.וגם לא יודעת אם תצליח לישון כל הלילה בבית חולים, אולי לעשות לה eeg של 40 דקות? זה לא יספיק? אשמח לדעת ממה זה יכול להיות. זה יכול להיות אפילפסיה או גידול במוח חס וחלילה? היא נמצאת בכיתת תקשורת ואומרת כל הזמן שיש ילדה צועקת שם וזה מפריעה לה, יכול להיות שזה משהו נפשי או חרדה? תודה רבה

שלום רב קשה לדעת בנקודת זמן זה מה הסיבה היות וקפיצות אלו "מעירות " אותה משינה, יש מקום לברר בדיקת EEG שכוללת גם מרכיב של שינה חשובה כדי לשלול הפרעה אפילפטית ולעתים יש צורך להשלים בדיקת וידאו EEG של 24 שעות כדי ל"תפוס " קפיצות אופייניות לא מדובר בגידול בהצלחה ד"ר אלי הימן

06/01/2024 | 06:01 | מאת: אנה

תודה רבה על המענה המהיר. אני מנסה להבין רק אפילפסיה זה לא משהו שקורה פעם בכמה זמן הפרכוס? הילדה שלי קבוע כל לילה יש לה קפיצות כל כמה שניות ןזה מעיר אותה? האם לקבוע לה תור לבדיקות דם או mri? האם eeg בערנות לא יספיק כי בשינה לא חושבת שתצליח להרדם במקום שלא במיטה שלה. מסכנה היא ממש סובלת קמה לפעמים בחת בלילה בארבע בבוקר ולא מצליחה לחזור לישון. תודה רבה

שלום רב 1.יכול להבטיח כי לא מדובר בגידול מוחי 2.צריך לברר כוללני כולל ביצוע EEG בחסך שינה שיכלול גם שינה . בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים