פורום אפילפסיה בילדים

בפורום זה ניתן מענה לחולים ומשפחותיהם לגבי כל סוגיה הקשורה במחלת האפילפסיה והשלכותיה על תפקוד הילד/ה ומשפחה הכוללות אספקטים רפואיים, השפעה של מחלת האפילפסיה או הטיפול בה על ההתפתחות והלמידה, קשיים רגשיים כגון חרדה, דיכאון, התמודדות ההורים עם המחלה, וזאת במטרה לסייע בשיפור איכות הטיפול ואיכות החיים של הילד/ה ומשפחתו/ה. הגישה תהיה כוללנית, תתייחס לבעיות אותן יעלו הפונים, אך התשובות תהינה כלליות ככל שניתן ולא תכנסנה לדיון פרטני הנוגע למטופל מסוים בלבד. למעבר לפורום לחצו כאן.
415 הודעות
384 תשובות מומחה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים

גולשים יקרים: פורום זה עוסק באפילפסיה בילדים בלבד.
04/02/2014 | 12:09 | מאת: דליה

איך מבחינים ביניהם בתיאור ההתקף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אפילפסיה מוקדית היא אפילפסיה המתחילה באיזור מוגדר של המוח ולעתים יכולה להתפשט ולערב את כלל המוח ( הכללה מישנית) אפילפסיה כללית- אפילפסיה שמתחילה בו זמנית ומערבת את כלל המוח . לא תמיד קל להבדיל בין אפילפסיה מוקדית לכללית היות ולעתים אפילפסיה מוקדית מתפשטת מאוד מהר כך שכלפי חוץ זה ניראה כללי. ישנם כלי עזר המסייעים להבדיל בין אפילפסיה מוקדית וכללית, ובמיוחד ההיסטוריה של המטופל/ת, אופי הפרכוס / האם יש תחושה מקדימה/ האם מערב מרגע אפס את כלל הכוף-אובדן הכרה או מתחיל בצורה מוקדית/ תרשים ה EEG ועוד . בברכה ד"ר הימן אלי

28/01/2014 | 12:50 | מאת: אפי

"פעילות אפילפטית דו מוקדית מימין ומשמאל עם נטייה לעיתים להכללה במהלך השינה" מדובר בילד בן 7 כתה א אין רקע משפחתי. מה לעשות הלאה? לא ידוע לנו על התקפים בינתיים אולי ניתוקים. האם ליידע את בית הספר? ללוות בטיולים? למנוע? מה לגבי אמבטיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הפרעה ב EEG אינה עושה אבחנה של אפילםסיה . האבחנה של אפילפסיה היא בעיקרה קלינית, אירועים אופיניים אשר ידוע כי נובעים בסבירות גבוהה מאפילפסיה . ל 3-5% מהאוכלוסיה הפרעה דומה ב EEG ( נעשית בשל כאבי ראש , חשד ל"ניתוקים" ועוד) ללא שיש להם אפילפסיה וללא סיכון לאפילפסיה. השאלה החשובה ביותר היא מדוע בוצעה הבדיקה? בברכה ד"ר הימן

23/01/2014 | 16:14 | מאת: שמוליק

שלום, הייתי רוצה לקבל המלצה על דיאטנית לצורך התחלה בדיאטה קטוגנית. חשוב לציין שהדיאטנית צריכה להיות מומחית בנושא מי הם המומחים שיש בארץ בנושא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב דיאטה קטוגנת נעשית במספר מרכזים בארץ כגון תל השומר , וולפסון, איכילוב , אסף הרופא, כרמל . בברכה ד"ר הימן

15/01/2014 | 13:30 | מאת: חני

לבן שלי יש אפילפסיה, היא מטופלת בהתחלה בטגרטול ועכשיו בלמטרויגין אבל עדיין לעיתים יש לה פרכוסים, הנוירולוג אמר שאם יהיה עוד פרכוס אחד יעשו לה mri, רציתי לשאול מה הסיבה שעושים mri לילדים עם אפילפסיה? מה רוצים לבדוק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלופ רב אפילפסיה אינה מחלה אחת אלא סמפטום ( נטייה של המוח לייצר פעילות חשמלית לא תקינה הוגרמת לביטוי קליני) . מטייה זו יעולה להיגרם מסיבהות שונות , בינהן , הפרעה במבנה המוח. אין מה לחשוש מכך אך בהחלט יש מקום לבצע את הבדיקה ובפרוטוקול אפילפסיה בברכה ד"ר אלי הימן

14/01/2014 | 15:45 | מאת: f

הם קיימת אפשרות בארץ לבדיקת eeg ל24 שעות או יותר בבית המטופל?

להבנתי, היום לא... בברכה ד"ר הימן

12/01/2014 | 07:59 | מאת: מירית

שלום לבת שלי (בת 8) יש אפילפסיה רציתי לדעת האם לילדים עם אפילפסיה יש תופעה של כאבי ראש כי לבת שלי יש הרבה כאבי ראש, בעיקר במשך היום וגם לפעמים כשהיא קמה בבוקר, הכאב נמשך ממש דקות ספורןת ועובר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ישנה שכיחות גבוהה יותר של כאבי ראש בחולי אפילפסיה. מצד שני יכולות להיות סיבות נוספות הגורמות לכאב ראש והקשורות לפרכוס עצמו , לתרופחת ולגורמים נוספים, רפואיים ורגשיים . לכן , חשוב לאפיין את כאבי הראש אצל ביתך,להבין את מחלת האפילפסיה שלה(אפיון הפרכוסים, טיפול שמקבלת , EEG ועוד , וכל זאת כדי להבין מה הגורם, ואז לחשוב על טיפול מתאים בברכה ד"ר אלי הימן

10/01/2014 | 10:47 | מאת: נאווה

לבת שלי בת תשע וחצי יש אפילפסיה מסוג קומפלקס פרטיאל והיא לוקחת למוטריגין 200 ביום. עכשיו המורה אומרת שיש לה חשש להפרעת קשב אז קבעתי לה תור לנוירולוג אבל חברה אמרה לי שאם היא תצטרך ריטלין זה יהיה ממש בעיתי כי ריטלין ותרופה לאפילפסיה לא הולך ביחד.האם זה נכון??? ומה עושים במקרה כזה???

לקריאה נוספת והעמקה

שלופ רב המטרה לסייע לילד להצליח ולא רק למנוע פרכוס. מציע לשקול לבצע אבחון נוירופסיכולוגי אשר בודק את כלל התפקוד של הילדה סביב למידה וכן את התפקוד הרגשי ומסייע בהגדרת הבעיות/נקודת חוזק ומציע דרכים לקדם/לטפח במידה ויהיה צורך בטיפול תרופתי כגון ריטלין לא צריכה להיות כל בעיה. בברכה ד"ר הימן

07/01/2014 | 07:58 | מאת: אור

לבת שלי בת התשע יש אפילפסיה (מטופלת בלמוגין) ונוירופיברומטוזיס 1. שמתי לב הבוקר שהקוקו שלה ירד בחצי (!!!) ואני ממש בחרדה! וראיתי שכשאני מסרקת אותה יש לה נשירה, למה זה קורה ולאן עלי לפנות? האם השיער ינשור ולא ישארו לה שערות?!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב נשירת שיער יכולה להיות תופעת לוואי של תרופות, שכיח יותר בדפלפט, לא מכיר זאת עם למקטל. מציע בשלב ראשון לפנות לרופא עור ולהתייעץ. בברכה ד"ר הימן

17/12/2013 | 12:28 | מאת: טל

ד"ר היימן שלום, בני בן ה6 (מטופל שלך) לוקח דפלפט 7CC בוקר וערב מזה כשבוע, אחרי שעבר שלושה פירכוסים שכולם קרו לפנות בוקר. שאלתי היא האם דפלפט מכסה 12 שעות? הילד מקבל את התרופה בשעה 8:00 בבוקר, ובימים האחרונים (יכול להיות עקב השפעה של התרופה?) הוא נרדם בשעה 18:00. האם ניתן לתת לו את התרופה בשעה 18:00 ? האם יהיה לנו כיסוי מלא לכל הלילה ובעיקר לשעות הקריטיות לאור העובדה שההתקפים קרו כולם בשעות שבין 4:00-5:30? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני לא מעוניין ל"טפל" בדרך זו. מציע לבצע רמות דפלפט בשפל כדי לראות האם רמת הרתופה תקינה , או אולי נמוכה? ניתן לתת ב 18:00 .. ולבצע לאחר שבועיים רמת דפלפ בשפל בבוקר ונחשוב. בברכה ד"ר אלי הימן

02/12/2013 | 22:24 | מאת: דליה

לבני בן 10 עבר שני פרכוסים אפילפטיים בהפרש של שמונה חודשים, השני לפני מספר ימים - שכללו התקשחות שרירים, ניתוק, פרכוסים ולאחריהם רפיון ושינה עמוקה. עוד לא הספקנו להתחיל טיפול תרופתי. היום בערב בשעה 18:30 נכנס למיטה כשהוא מתלונן על עייפות רבה וכן על: סחרחורת, כאב בטן (שני ההתקפים הקודמים התחילו עם בחילה), כובד ברגליים, כאב ראש, קושי לראות ורעידות בידיים כשהוא מחזיק משהו. זה לא דמה לשני ההתקפים הקודמים, אך האם זה בכל זאת יכול להיחשב כהתקף אפילפטי נוסף?

לקריאה נוספת והעמקה

לא חושב ... בברכה ד"ר הימן

17/11/2013 | 20:40 | מאת: יעל

ד"ר הייימן ערב טוב, בתי בת ה 6 אובחנה באבסנס ומטופלת מזה חודשיים בדפלפט, מינון 240 מ"ל,ללא הועיל, הרמה בדם תקינה אך ההתקפים לא חולפים. הוחלט לבצע החלפה לתרופה אתוסוקצימייד. האם זוהי הדרך להגיע לתרופה נכונה והמינון הנכון?.ניסוי וטעייה? אני חוששת להשפעה על הילדה ומנסה להבין מדוע בעוד אנחנו יודעים שהדפלפט לא עוזרת, למה לא מפסיקים אותה מייד אלא נותנים אותה חודש ביחד ובמקביל לחדשה...האם אין אנחנו מעמיסים יתר על המידה על המערכת? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ישנם מספר תרופות הידועות כיעילות באבסנס. שתי התרופות המובילות הן דפלפט וזרונטין ... לעתים שילוב של השתיים יעיל מכל אחת לחוד בברכה ד"ר אלי הימן

16/11/2013 | 21:54 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר הימן , אני בן 25 ולפני חודש וחצי בערך עברתי התקף ראשון בחיי של אפילפסיה בזמן ששיחקתי במחשב עם אור דולק בחדר ולאחר כמעט שבוע שבו לא ישנתי כמעט בלילות , איבדתי את ההכרה והתחלתי לפרכס , הופנתי למיון ואישפוז בביה"ח ואיבחנו שזה כתוצאה מחוסר שינה בעיקר וה"טריגר" להתקף היו ההבזקים במשחק המחשב וכעבור שבוע השתחררתי הביתה . אני לוקח כדור בבוקר וביום על פי המלצת ביה"ח "דפלפט כרונו" . לפני ארבעה ימים החלטתי לשחק משחק במחשב שאין בו הבזקים אך לאחר 5 דקות היה לי חשש שמה יקרה לי מזה משהו כי העיניים שלי מתאמצות עצם המרחק הקצר מהמסך . (אין לי מושג אם יש לזה קשר) . מכיוון שקשה לי לוותר על המשחקים , החלטתי לרכוש קונסולת משחק פלייסטיישן על מנת שאוכל לשחק ובמרחק של 2 וחצי מטר מהטלוויזיה בחדר . השאלה שלי האם זה (המרחק הגדול מהמסך לעומת המרחק ממסך המחשב ) יקטין את הסיכוי להתקף ? והאם יש סיכוי ההתקף שהיה לי הוא התקף חד פעמי שלא יחזור לעולם ? אני לא יודע יש קשר אבל אני גם סובל מחרדות זה מספר שנים אם זה משפיע ... אשמח לקבל את תשובתך המקצועית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הטריגר החזק ביותר לפרכוס הוא חסך שינה. תקפיד על שעות שינה סבירות . כל היתר משני לחלוטין. בברכה ד"ר אלי הימן

האם מישהו יכול להדריך אותי מניסיונו כיצד ניתן לקבל אישור משרד החינוך לקבלת מבוגר/ת מלווה לביתי בת ה 8 בבית הספר שי/תשגיח עליה?

16/10/2013 | 21:52 | מאת: מלי

היי, ביתי בת 5 עברה פרכוס אחד ויחיד לפני כשנה וחצי, מאז טופלה בדפלפט מאחר והEEG בעל פעילות אפילפטית גבוהה, לאחרונה ביצענו לה שוב בדיקת EEG ונרשם כי יש פעילות אפילפטיפורמית פוקלית אינטריקטלית מרכזית משמאל, והוחלט לשנות לה את התרופה לאוספולוט. מאז ומתמיד לילדה בעיות התנהגות,בודקת גבולות, לא ממושמעת ובנוסף מסר מהגנים השונים שעברה בתקופה זו: קושי חברתי, קושי שפתי, מקבלים עליה רושם שונה ממה שהיא באמת. יש לה יכולות קוגנטיביות גבוהות, אך לצד זה יש לה קשיים שונים כמו בשפה, התבטאות - שהחלה לאחרונה, זיכרון. אני לא יודעת אם זה קשור לתרופה, אבל באם העובדה שמדובר בפרכוס יחיד לא מהר מידי החליטו על תרופה, שלדעתי היא מוסיפה לילדתי בעיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב במידה ואין הפרעה מאוד משמעותית ב EEG , הייתי שוקל הפסקה של התרופה ולאחר פרק זמן של כחודש- חודשיים, מבצע הערכה פסיכולוגית עם דגש על יכולות הלמידה. כמו כן , הייתי מבצע EEG באיכות גבוהה שיכלול תרשים בעירות נמנום ושינה טבעית. בברכה ד"ר אלי הימן

20/10/2013 | 13:54 | מאת: מלי

מה זה הפרעה מאוד משמעותית בEEG? ולמה משנה שינה טבעית על שינה לאחר מתן טריכלונם? בדוח EEG רשום"נרשמה שינה שלבי 1-3 עם גלי טטא ודלטא דיפוזיים, גלי וי סימטריים וכישורי שינה אסינכרוניים. לאורך התרשים באזור טמפורלי מרכזי משמאל זיזים ורב זיזים מלווים בגלים איטיים, לפעמים עם הקרנה לצד הקונטרלטראלי." אני נואשת כבר לא יודעת איך לעזור לביתי, היא לא משתלבת בשום מסגרת, מרגיש שצוות אטום לילד שלא רגיל כל כך וממש חסרי סבלנות ובבית אני יושבת איתה שעות להסביר לה את הכעסים מצוות הגן עליה ואף מילדים. אני מאוד רוצה להפסיק לתת לה תרופה אך יצא לי להיות אצל 2 מומחים שנתנו תשובות סותרות, האחת אמרה שנמשיך עם האוספלוט לפחות עד גיל ההתבגרות ואין מה לעשות הערכות מצב של EEG, והשני לא הבין למה בכלל התחלנו טיפול תרופתי. אני ממש קרועה, שניהם מובילים מאוד בתחום, ואני חוששת כי ביתי שפן של אחד מהם.

שיכולים להחליף את הריטלין ושאינם פוגעים באפילפטיים הנוטלים דפלפט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש מספיק עבודות וניסיון קליני להניח כי הריטלין לא גורם לנזק . מצד שני חשוב מאוד לטפל בהפרעת הקשב במידה וקיימת ולאפשר לילד/ה למצות את הפוטנציאל. בברכה ד"ר הימן

10/10/2013 | 14:22 | מאת: איריס

הבת שלי הייתה בבדיקת EEG והתשובה בייתה - רקע מורכב מפעילות אלפא אחורית וביטא קדמית. לאורך כמעט כל התרשים יש ארטיפקט של הזעה באזורים האוקסיפוטלים שמסתיר את הרקע. לאחר גירוי אור ונישום ללא פעילות מאותרת. ללא פעילות אפילפטית. אשמח לקבל הסבר על התשובה.

שלום רב קרוב לוודאי שהבדיקה תקינה. אך יש מקום לחזור עלייה . בברכה ד"ר הימן

29/09/2013 | 20:56 | מאת: איציק

במזל טוב נולד לנו בן רביעי בערב יום כיפור הכל היה תקין , אבל שעה לפני השיחרור הוא נהיה כחול מאז כל חצי שעה הוא מפסיק לנשום למשך מספר שניות החמצן בדם יורד מתחת ל40 עשו לו בדיקת EEG וטענו שיש פעילות מוחית בצד ימין ושמאל (בהמשך זה ישתנה ) הוא קיבל לומינל וזה כלל לא עזר לו ולאחר מכן הוא קיבל גם הידנטואין וזה כן עזר לו הוא ביצע את כל הבדיקות האפשרויות בדיקת דם שתן MRI נוזל מעמוד השידרה ,כולל מטבולים וכ"ו והכל תקין ביום הרביעי הגיעה אלינו נורולוגית שטענה שלאחר התייעצות מתברר שהפעילות המוחית שלו בגדר הנורמה לתינוק , ולאחר שכל הבדיקות תקינות היא החליטה להוריד את המינון קודם של ההידנטואין ולאחר חודש את הלומינל ועכשיו כל יום מורידים לו קצת מההידנטואין , נ.ב כשהוא יצא מהלידה חבל הטבור היה מלופף על צווארו פעמיים שאלתי האם יש קשר , הם אמרו לי שלא , כי גם ציון האפגר היה מאד גבוה אגב זה לא מתועד בשום מקום שחבל הטבור היה מלופף המשך עידכון...ביום שישי האחרון ב 12:00 שוב היתה הפסקת נשימה ובבוקר קבעו להוריד את ההינדטואין לרמה של 9 המשך עידכון ...... היום יום ראשון גילו שהרמה בדם ירדה ולכן מעלים את הלומינל ל14 וההידנטאין עדיין ב 0 הא זה לא מוגזם שהלומינל 14 לתינוק בן שבועיים ? האם להסכים לכמויות כאלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קיימות מספר סיבות אפשריות להפסקות נשימה בילוד/ה שנולדו במועד . ניראה שאתם בידיים טובות, בוצעו בדיקות מתאימות. היות והאבחנה של אפילפסיה בגיל זה לעתים יכולה להיות "טריקית" יש לעתים מקום לבצע בדיקת וידאו EEG ( בדיקה הבודקת בו זמנית את הפעילות החשמלית המוחית תוך צילום בו זמנית של הילד/הילדה וניטור תנועות הנשימה) . בדיקה זו מאפשרת במקרים ספק, ובמיוחד עם ישנם אירועים חוזרים של הפסקות נשימה להגיע לאבחנה מדויקת. בברכה ד"ר אלי הימן

01/10/2013 | 23:43 | מאת: איציק

מצאו פעילות חשמלית שהיא תקינה לגיל הנ"ל עכשיו לאחר בדיקת הרמות בדם החליטו להעלות את הלומינל ל 17 כמה יעלו לו עד שהכבד יתפוצץ ???

הם טוענים שזה לא יוסיף כלום

28/09/2013 | 23:20 | מאת: בר

שלום רב, בתי בת הכמעט שש אובחנה באבסנס, על בסיס בדיקת EEG אחת, אשר בוצעו בה 2 היפרוונטילציות אשר עוררו את ה"ניתוק" . הבדיקה לא בוצעה בחסך שינה. נכתב כי "בזמן האוורור יתר נצפו 3 אירועים אלקטרו קליניים , EEG הדגים התפרצות של זיז-גל בקצב 3 הרץ שנמשכה בין 20 -10 שניות. הילדה הפסיקה את הנשיפה בשבשבת והיו תנועות אוטומטיזם של הפהובסיום חזרה לפעילות הרגילה. פרגמנטציה של הפעילות האפילפטית נצפתה לאורך התרשים. הממצאים מתאימים לאפילפסיה כללית ראשונית של הילדות". כרגע הוחלט על תחילת טיפול, מתן תרופה מסוג VALPRIOC ACID האם עלינו לראות באבחון זה סופי וודאי? לא עושים עוד בדיקות לפני שמגיעים לכזה בטחון באבחון? ואם לא נידרשות עוד בדיקות, על מנת להגיע לאבחון וודאי, האם מתן תרופות הינו הדרך היחידה לטיפול בילדה? המון המון תודה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובתי הקודמת.

02/06/2014 | 19:48 | מאת: דפנה

ביתי בת 16 מטופלת בטופמקס 5 שנים ופתאום הפסיקה לעזור מקבלת מינון 350 ליום. הוחלט על החלפת תרופה זוניסומייד האם לדעתך תעזור אם טופמקס לא עזרה? מדובר באפילפסיה מיוקלונית. לגבי ההחלפה ,האם מותר לשלב את שתיהן יחד? מה מינון הזנוסמיד למשקל 60 ? כמה לרדת במינון הטופמקס בזמן ההחלפה ובאיזה תדירות? סליחה על כל השאלות ותודה רבה

24/09/2013 | 15:05 | מאת: איריס

בתי בת ה-18 התעלפה כחצי דקה והיו לה פירכוסים כ-10 שניות לדברי האחות בטרם עשתה ניתוח להסרת משקפיים. חשוב לציין שיש לה חרדה מבדיקות דם ובעבר היא התעלפה ללא פירכוסים. האם פירכוס עקב לחץ לפני ניתוח יכול לקרות? האם מדובר באפילפסיה? היא התעוררה מיד ותפקדה וזכרה את הרגעים לפני ההתעלפות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב צרי להבדיל בין התעלפות ( ירידה רגעית בלחץ הדם ו-או הדופק מסיבו שונות הגורמת לירידה בזרימת הדם למוח, >> התעלפות , ולעתים יכולות להופיע תנועות אלא רצוניות של הגפיים היכולות להיראות דומות לפרכוס. לא מדובר באפילפסיה, מצב הנובע מהפרעה ראשונית של המוח מסיבות שונות. לכן קרוב לוודאי שמדובר בהתעלפות שאינה אפילפסיה, חסרת משמעות קלינית. בברכה ד"ר הימן

שלום רב, בתי בת הכמעט שש אובחנה באבסנס, על בסיס בדיקת EEG אחת, אשר בוצעו בה 2 היפרוונטילציות אשר עוררו את ה"ניתוק" . הבדיקה לא בוצעה בחסך שינה. נכתב כי "בזמן האוורור יתר נצפו 3 אירועים אלקטרו קליניים , EEG הדגים התפרצות של זיז-גל בקצב 3 הרץ שנמשכה בין 20 -10 שניות. הילדה הפסיקה את הנשיפה בשבשבת והיו תנועות אוטומטיזם של הפהובסיום חזרה לפעילות הרגילה. פרגמנטציה של הפעילות האפילפטית נצפתה לאורך התרשים. הממצאים מתאימים לאפילפסיה כללית ראשונית של הילדות". כרגע הוחלט על תחילת טיפול, מתן תרופה מסוג VALPRIOC ACID האם עלינו לראות באבחון זה סופי וודאי? לא עושים עוד בדיקות לפני שמגיעים לכזה בטחון באבחון? ואם לא נידרשות עוד בדיקות, על מנת להגיע לאבחון וודאי, האם מתן תרופות הינו הדרך היחידה לטיפול בילדה? המון המון תודה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בידיים טובות, האבחנה של אפילפסיה מסוג אבסנס אינה מסובכת , וכוללת את המאפיינים הקליניים של ילד/ה עם אירועים של ניתוק קצרים , לאחר מכן מייד חוזר/ת לתפקוד רגיל , וב EEG רקע תקין , עם פעילות אפילפטיפורמית אופיינית. היות וניתוקים אלו עלולים לפגום בתפקוד של הילד/ה ביום יום( לימודים וכו') מקובל להתחיל טיפול תרופתי עם האבחנה. דפלפט או חומצה ולורית הינם בחירה טובה, בתנאי שאין תופעות לואי וכי קיימת השפעה חיובית , קרי העלמות הניתוקים ( קלינית וב EEG ) בברכה ד"ר הימן

14/09/2013 | 08:57 | מאת: שירי

שלום, בני מטופל בדפלפט מגיל שנה ו-3 חודשים לאחר פירכוסים כלליים לפני כחודשיים ביצענו EEG בחסך שינה להלן ממצאי הבדיקה: בעירנות נקלטה פעילות רקע כללית מסוג טאטא בתדירות של 7 מ/שנ ו אמפליטודה של 30-60 מקו, סדירה גבוהה יותר משמאל. בנמנום ובשינה נראתה האטה כללית קלה וכן נראו בשינה גלי v וקומפלקסי k סימטריים וכישורי שינה קיומיים סימטריים. בזמן שינה נצפו גלים חדים בי-פרונטליים בודדים לעיתים יותר גבוהים משמאל לעיתים מימין ולעיתים מתחילים משמאל. ללא שינוי בגירוי אור לסיכום: תרשים בלתי תקין עם ממצא מחשיד למוקדים אפילפטים ביפרונטאלים. בפגישה עם הרופא המטפל הוא טען כי אין להשיג מן התרשים שיש פעילות אפילפטית והמליץ כי ניתן להתחיל בהורדה הדרגתית של הדפלפט. 1. אייך יכול להיות שבפענוח ה-EEG נרשם כי התרשים אינו תקין ואילו הרופא טוען שאין פעילות אפילפטית? 2 האם זה נכון להפסיק את התרופה לאחר שנה וחצי , קראתי באינטרנט שמקובל לעשות הפסקה בתרופה רק לאחר שנתיים ללא פירכוסים ? האם חצי שנה פחות מהמקובל מורידה את אחוזי ההצלחה להיות חופשיים מפירכוסים? תודה על תשובתך וסליחה על האורך של ההודעה.

לקריאה נוספת והעמקה
14/09/2013 | 09:01 | מאת: שירי

שכחתי לציין שכיום בני בן שנתיים ו-10 חודשים ולא היה אף אירוע פירכוסי במשך הזמן שהוא מטופל בדפלפט.

שלום רב השיקול לגבי הפסקת טיפול תרופתי מתבסס על מספר עקרונות טיפוליים: 1.לרוב , אפילפסיה חולפת במיוחד בילדים עם רקע התפתחותי תקין . 2.לעתים קיים פער בין ההחלמה הקלינית ( ללא פרכוסים) לבין ה EEG . ה EEG יכול להיות לא תקין עוד שנים לאחר מכן . לכן , ה EEG לכשעצמו גם אם לא תקין אינו שולל נסיון להפסיק טיפול. 3.האם קיימים גורמי סיכון משמעותיים המעלים את הסיכון לפרוס נוסף ? ( הפרעה במבנה המוח , שיתוק מוחין, סוג האפילפסיה, התחלה בגיל צעיר , מספר הפרכוסים שהיו עד להשגה של איזון ) 4.האם קיימים תופעות לוואי מהטיפול התרופתי ? במקרה שלכם , העובדה כי החל בגיל צעיר, EEG לא תקין מעלה במידה מסויימת את הסיכון .... ובמידה ואין תופעות לוואי מהטיפול, לגיטימי לנסות ולהפסיק אך לגיטימי באותה מידה להמשיך. בברכה ד"ר הימן

15/09/2013 | 09:17 | מאת: שירי

תודה על התשובה. התפתחות עד כשהחלו הפרכוסים היתה תקינה. ביצענו בגיל שנה ושלושה חודשים במסגרת האשפוז MRI שהיה תקין לאחר מס חודשים ביצענו pet ct שגם היה תקין. היו יותר מעשרה פרכוסים טונים קולניים שנמשכו בין שניות בודדות ל- 2 דקות עד להשגת איזון ניסו כמה וכמה תרופות שלא עזרו בינהם דפלפט שבהתחלה לא עזר ואחכ חזרו אליו שוב וכן עבד. קיים איחור התפתחותי במוטוריקה גסה ועדינה וגם בשפה , לאחרונה עבר איבחון פסיכולוגי שקבע כי הוא מתאים לגיל שנתיים ושלושה חודשים כאשר הוא בן שנתיים ועשרה חודשים. לא יודעים האם ליחס איחור זה לתרופה או שקיימת בעייה נויירולוגית. מהם לדעתך הסיכויים שהפרכוסים לא יחזרו כאשר נפסיק את התרופה למרות שטרם מלאו שנתיים ללקיחתה? תודה

10/09/2013 | 21:46 | מאת: יונית

לבתי בת התשע יש אפילפסיה, האם צריך לנהוג יתר זהירות אם אחותה הקטנה חוסנה בפוליו? או שאין קשר בין השניים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלופ רב אין קשר.... שנה טובה ד"ר הימן

08/09/2013 | 21:44 | מאת: בר

שלום, בתי בת 6 ולאחרונה אנו מבחינים במשכים קצרים של עד 5 שניות של התנתקות ובהייה עם תנועות לעיסה קלות של הפה...הקריאה באינטרנט רק מלחיצה. אשמח לדעת מה עלי לעשות, למי לפנות, היכן אני מוצאת אינפורמציה מהימנה? תודה רבה, בר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מציע לפנות לנוירולוג/ית ילדים. לבקש מרופא הילדים הפנייה לבדיקת EEG בחסך שינה, כך שתגיעו לנוירולוג עם דיסק של הבדיקה. ישנם רבים שיש לה אירועים של "חולמנות" , התנהגותית. את מתארת מעבר ל" ניתוק" גם תנועות לעיסה, דבר המעלה את החשד כי מדובר באירוע לא תקין. מכל מקום , גם במקרה שזזה לא תקין ,לא מדובר במשהו מסוכן , ולרוב זה חולף. בברכה ד"ר הימן

31/08/2013 | 20:37 | מאת: הדר

הנוירולוג נתן לביתי שחןלה באפילפסיה מרשם לטגרטול פעמיים ביום האם זה משנה באיזה שעות ביום? לי אישית נח לתת לה מעד כשהיא קמה בבוקר ולפני השינה בלילה, זה בסדר?

זה בסדר גמור בהצלחה ד"ר אלי הימן

28/08/2013 | 10:25 | מאת: עינת

שלום אלי, מזה כחודשיים שהבחנתי שאצל בני בן ה3.10, יש לעיתים מעין פאוזות -התנתקויות שבהן בוהה ותוך כדי ממלמל בגיבריש. לאחר כ10 שניות חוזר לתפקוד רגיל. זה מרגיש כאילו השתנה תדר ברדיו. האם מוכר כסוג של אפילפסיה? האם מוכר כסמפטום נוירולוגי אחר? אודה להתייחסותך והמלצתך, עינת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב התיאור נשמע חריג ולכן יש מקום לפנות לנוירולוג ולבצע בדיקת EEG בחסך שינה. בברכה ד"ר אלי הימן

27/08/2013 | 12:04 | מאת: יריב

ביתי בת חמש חצי הסובלת מאפילפסיה-פטיט מל על רקע נגע באונה השמאלית זאת מפיענוח אם.אר.אי. השאלה היא האם ישנו סיכון לחולי אפילפסיה לקבל חיסון פוליו.לא מצאתי הנחיות של משרד הבריאות לכך.מאחר וחיסון זה הינו לאומי /כללי ולא לפרט עולה השאלה אם לקחת סיכון. אשמח לתשובה מהירה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב חולי אפילפסיה אינם נ\מדוכאי חיסון ( בתנאי שאינם מקבלים לאורך תקופה ארוכה סטרואידים) ועל כן השיקול לחיסון דומה ביחס לכל ילד אחר חשוב להגן על ילד החולה במחלת האפילפסיה כמו על כל ילד אחר. מחלת האפילפסיה אינה מעמידה אותו בסיכון מוגבר לתופעות לוואי /סיבוכים מהחיסון בברכה ד"ר הימן

26/08/2013 | 22:14 | מאת: drorit

שלום, בני סובל מדרווט ולמעשה לא חוסן אחרי גיל 4 חודשים (החל לפרכס בגיל 5 חודשים), היום בן 5. לאור הבהלה הנכחית ממגפת הפוליו, האם ניתן לחסנו? מה עלולות להיות ההשלכות? האם חיסון בנגיף פעיל אין פרושו פגיעה ישירה בו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני עונה באופן כללי. עליך לפנות לרופא הילדים והנוירולוג/ית המטפלים מנקודת מבטי , אין כל מניעעה לחסן , ילד עם תסמונת דרווט הוא ילד רגיל שצריך להגן עליו גם ממחלות אחרות . אין לילדים עם תסמונת דרווט דיכוי של מערכת החסיון המעמיד אותם בסיכון ביחס לילדים אחרים. בברכה ד"ר אלי הימן

26/08/2013 | 19:53 | מאת: יעל

שלום לי ולחברתי יש בנות עם אפילםסיה, לבת של חברתי כשגילו את האםילפסיה נתנו לה תרופה ומיד היא השפיעה עליה ולא היו לה פרכוסים ואילו לבת שלי נמצא איזון רק אחרי שנה!!!! עכשיו היא בסדר ואין פרכוסים אבל רציתי לדעת מה הסיבה להבדלים? והאם זה מצביע על משהו? (יש לציין שסוג האפילפסיה דומה מאוד לשתיהם)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אפילפסיה אינה אבחנה אחת אלא המשמעות שלה כי למוח יש נטייה לייצר פעילות חשמלית לא תקינה הגורמת לביטוי קליני. לכן , לביתך ולבת של החברה אכן נטייה לייצר פעילות לא תקינה אך הסיבה לכך שונה .( קרוב לוודאי גנים שונים המשפיעים על התגובתיות לתרופות) . בשורה התחתונה, ולמרבה המזל, לרוב נטייה זו חולפת עם השנים, בברכה ד"ר הימן

05/08/2013 | 20:20 | מאת: דליה

אני תוהה אם לספר לבת שלי שיש לה אפילפסיה כרגע אנחנו משתמשים במונח פרכוס, היא בת 8, האם זה הכרחי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כל תרופה אנטי אפילפטית יכולה באופן פרדוכסלי לגרום להחמרה של פרכוסים , לכן זה יתכן . ישנה שכיחות גבוהה יותר של פרכוסים בילדים עם NF 1 ביחס לאוכלוסיה הרגילה. הסיבה לפרכוסים אינה משנית לגידול . בברכה ד"ר הימו

שלום רב ני מתייחס למחלת האפילפסיה כמו אל כל מחלה אחרת , לדוגמא , אסטמה ומסביר לילד בהתאם לגילו, בצורה פשוטה. בברכה ד"ר הימן

05/08/2013 | 20:11 | מאת: מרים

לבן שלי יש אפילפסיה גילו לו לפני 7 חודשים, הוא בערך פעם בחודש מפרכס, עדיין לא נמצאה לו תרופה מתאימה, הרופא אמר לי להשגיח עליו בבריכה ולתת לו שחרור כדי שירגיש רגיל, רציתי לשאול אם גם אתה ככה אומר למטופליך? איך אני יכולה לשחרר את הילד שבכל רגע הוא יכול ליפול ולפרכס? אני מפחדת אפילו שילך לגינה שליד הבית אנא הסבר לי

25/08/2013 | 09:10 | מאת: ד"ר הימן

שלום רב המטרה של הטיפול באפילםסיהנ היא : 1.למנוע את ההתקפים . ניראה כי מטרה זו לא הושגה וחשוב להבין מדוע? 2.מינימום תופעות לוואי מהטיפול , ומכסימום איכות חיים, תפקוד , למידה , תפקוד חברתי, דימוטי עצמי וכו אני מסביר להורים וילד כי אני לא רואה הבדל בין אפילפסיה לבין אסטמה לדוגמא. אני אתשדל לאפשר לילד לעשות כל פעילות שלא תסכן אותו ומצד שני תאפשר לו להרגיש כי הוא אינו חריג ושונה מבני גילו. לכן, רחצה בבריכה תחת השגחה של מבוגר , במים לא עמוקים יכולה להיות אפשרית . הדבר בחשוב ביותר כעת הוא לאזן את המחלה, פרכוס של אחת לחודש רחוק מלהיות אופטימלי וצריך לעשות הכל כדי להבין מדוע עדיין מפרכס שקייצתה בנה טובה יותר, להציע טסטרטגיה טיפולית מתאימה. בברכה ד"ר הימן

05/08/2013 | 17:00 | מאת: אמא מוטרדת

שלום רב, יש לי תאומות זהות, בנות 11. האם זה "מחייב" שבאם חלילה היו לאחת מהן התקפי אפילפסיה יש סיכוי שגם לשנייה יהיה? יצויין שלזו שהיתה יש רקע התפתחותי של CP. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לגמרי לא, הסיכוי לאפילפסיה באחות התאומה והבריאה, נמוך מאוד. בברכה ד"ר הימן

05/08/2013 | 13:28 | מאת: שרה

הבת שלי בת 9 יש לה נוירופיברומטוזיס, לפני שנה וחצי פירכסה לקחתי אותי לביח והצוות של מרפאת nf אמר לי לעשות מחmri, עשינו ויצא תקין. שנה שלימה לא היה לה םרכוס ואז היה לה שוב, הרופא אמר שבגלל שעבר שנה נחכה אם יהיה פרכוס שלישי, ואכן היה ובגלל זה התחלנו טיפול תרופתי, אך מאז שהיא לוקחת למוגין יש יותר פרכוסים ולכן הרופא אמר שנחליף תרופה. רציתי לשאול אותך האם נתקלת בכזו תופעה? שהיא היתה בלי תרופות בקושי היה לה פרכוסים ודווקא עכשיו כשהיא מטופלת יש יותר ואני מאוד מפחדת שאולי חס וחלילה יש לה גידול והפרכוסים זה ממנו אבל הרופא אומר שעשינו mri לפני שנה וחצי והיה תקין ואני חושבת ששנה וחצי זה המוון זמן וצריך לעשות שוה, מה אתה חושב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כל תרופה אנטי אפילפטית יכולה באופן פרדוכסלי לגרום להחמרה של פרכוסים , לכן זה יתכן . ישנה שכיחות גבוהה יותר של פרכוסים בילדים עם NF 1 ביחס לאוכלוסיה הרגילה. הסיבה לפרכוסים אינה משנית לגידול . בברכה ד"ר הימו

04/08/2013 | 01:22 | מאת: שוש

לנכד שלי יש אפילפסיה, הוריו מאוד מבולבלים, האם אחרי כל התקף צריך לפנות למיון? כי התןרים לרופא רחוקים, הרופא אומר שאין צורך לפנות למיון אלא לחכות שנמצא תרופה מתאימה, האם זה סביר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הפמטרה בטיפול בכל ילד/ה עם אפילפסיה היא איזון מוחלט - מניעת הפרכוסים ( אפס פרכוסים) , מכסימום איכות חיים -התפתחות ומינימום תופעות לוואי. מתוך 100 ילדים, 70 אחוז מגיבים טוב מאוד לטיפול ומאוזנים( ללא התקפים) 30 מתוך ה 100 לא מאוזנים ... למרות הטיפול . בכל ילד/ה שאינם מאוזנים חשוב ביותר לבצע הערכה מעמיקה שמטרתה: 1.האם מדובר באפילפסיה או במשהו אחר? 2.אם מדובר באפילפסיה, האם מקבל/ת את הטיפול הנכון? האם יש אלטרנטיבות טובות יותר 3.במידה ומדובר באפילפסיה שאינה ניתנת לאיזון על ידי תרופות , האם קיימת אפשרות של מציאת מוקד הגורם למחלה והוצאתו בניתוח? 4.במידה ואין אפשרות ניתוחית , לשקול טיפול בדיאטה קטוגנית , השתלת קוצב וגאלי . מטרת הטיפול היא לאפשר איכות חיים , קרי , במידת האפשר לא להתפנות כל פעם לבית החולים , אבל חשבו להבין , מתי אפשר להישאר בבית ובמידת הצורך לתת טיפול שיכול להפסי את הפרכוס ומתי להתפנות לבית החולים. דבר חשוב נוסף היא להבין מדוע אין איזון וכיצד אפשר לשנות זאת... בברכה ד"ר הימן בברכה ד"ר הימן

02/08/2013 | 14:19 | מאת: אורית

מחפשת המלצה על פורום להורים לילדי אפילפסיה, רוצה לשמוע מהורים מה עובר עליהם וכו

02/08/2013 | 08:30 | מאת: מיכל

לבתי יש אפילפסיה קלה זה מתחיל בכאבי ראש ואז היא מבולבלת ומנותקת כמה שניןת ואז מקיאה,היא לוקחת למיקטל, אתמול היה ארוע מפחיד הרבה יותר, היא נפלה על הרצפה והיתה ממש מנותקת מהמציאות, העיניים שלה היו אדומות ותקועות כאלה והיא קצת רטטה ואחר כך הקיאה כמות רצינית, קבעתי מיד תור לנוירולוג אבל בינתיים רציתי שתסביר לי מה זה אומר? האם היא מידרדרת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר בהתקף אפילפטי שאינו מעיד על החמרה. הביטוי יכול להיות לעתים שונה לדוגמא , כפי שאת מתארת. בברכה ד"ר הימן

01/08/2013 | 23:54 | מאת: שרון

רציתי לשאול האם ההתקפים תמיד אותו הדבר? כי לבני יש אפילפסיה ופעם הוא מקיא קצת וכואב לו הראש, ופעם אחת בכלל לא הקיא, ופעם אחרת הקיא כמויות גדולות ועוד פעם אחרת יצא לו שתן, בלי כאב ראש והקאה השוני בין ההתקפים מצביע על משהו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יכול להיות שינוי בין התקפף להתקף בעוצמה, משך הפרכוס והביטוי. בברכה ד"ר הימן

01/08/2013 | 23:35 | מאת: נינה

לבת שלי יש אפילפסיה והיא לוקחת למוגין, אבל עדיין יש פירכוסים, הרופאה אמרה שהיא לא מאוזנת, מה זה אומר לא מאוזנת? ולמה יש פרכוסים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הפמטרה בטיפול בכל ילד/ה עם אפילפסיה היא איזון - מניעת הפרכוסים ( אפס פרכוסים) , מכסימום איכות חיים -התפתחות ומינימום תופעות לוואי. מתוך 100 ילדים, 70 אחוז מגיבים טוב מאוד לטיפול ומאוזנים( ללא התקפים) 30 מתוך ה 100 לא מאוזנים ... למרות הטיפול . בכל ילד/ה שאינם מאוזנים חשוב ביותר לבצע הערכה מעמיקה שמטרתה: 1.האם מדובר באפילפסיה או במשהו אחר? 2.אם מדובר באפילפסיה, האם מקבלת את הטיפול הנכון? האם יש אלטרנטיבות טובות יותר 3.במידה ומדובר באפילפסיה שאינה ניתנת לאיזון על ידי תרופחת, האם קיימת אפשרות של מציאת מוקד הגורם למחלה והוצאתו בניתוח? 4.במידה ואין אפשרות ניתוחית , לשקול טיפול בדיאטה קטוגנית , השתלת קוצב וגאלי . בברכה ד"ר הימן

29/07/2013 | 23:51 | מאת: מימי

לא דייקתי בשאלה ולכן אשאל שוב: האם יש הבדל בין פרכוס או התקף שנובעים מגידול במוח לבין פרכוס או התקף שנובעים מאפילפסיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלופ רב אפילפסיה משמע- נטייה של המוח לייצר פעילות חשמלית לא תקינה הגורמת ל " פרכוס" = ביטוח קליני . הסיבות לאפילפסיה שונות( חבלת ראש, דלקת קרום המוח , גנטי, גידול במוח) . כל הסיבות הללו משנים את האיזון העדין במוח בין מערכות מעוררות לבין מערכות מדכאות ( " ברקסים" ) מקווה שהצלחתי להעביר את המסר בברכה ד"ר הימן

26/07/2013 | 06:54 | מאת: מימי

מה ההבדל בין התקף אפילפטי שהוא נובע מאפילפסיה לבין התקף אפילפטי שנובע מגידול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב המונח אפילםסיה אומר כי למוח יש נטייה ליצצר פעילות חשמלית לא תקינה הגורמת לביטוי קליני. הסיבות שגורמות לנטייה זו מגוונות וכוללות בין היתר גידול מוחי המערער את שיווי המשקל של הרקמה סביבו . לכן , ההתייחסות לאפילפסיה היא כאל סימפטום , חשוב להבין ממה הוא נובע... בברכה ד"ר הימן

26/07/2013 | 06:49 | מאת: אור

שלום לבתי (בת 8.5 שוקלת 29) יש אפילפסיה מסוג קומפלקס פרטיאל, כל ההתקפים שלה (יש לה התקפים בתדירות נמוכה, פעם בחודשיים בממוצע) היו בצורה כזו:כאב ראש חזק, מסוחררת ונראית לא פה אך לא מאבדת הכרה, מקיאה והולכת לישון. ההתקף האחרון היה שונה:היא עשתה פיפי ונראתה לא פה והלכה לישון. האם השוני בין ההתקפים אומר משהו? מצביע על בעיה? האם זה נקרא החמרה? יש לציין שהיא לוקחת למוגין 125 מג ביום

לקריאה נוספת והעמקה

שלופ רב מטרת הטיפול היא אפס פרכוסים. רניאה כי הבת לא מאוזנת. אין הרבה משמעות לשוני בפרכעוס, חשוב רק להבין מדוע ממשיכה לפרכס , ואין אפשר לסייע כדי למנוע פרכוסים אלו.... בברכה ד"ר הימן

24/07/2013 | 17:41 | מאת: דן

חצי שנה לאחר קבלת טיפול החולה נפל..לפני הטיפול היו נפילות יחסית תדירות 3 נפילות בשלושה חודשים..המינון שנקבע הוא 1000 מיליגרם ליום..יש לי מספר שאלות: א. במקרה של נפילה כיצד אני אמור לתפקד? לחכות שהפרכוסים יעברו? לפתוח פתח נשימה? לקרוא לאמבולנס? ב. למה כדאי לשים לב כדי שמקרים אלו לא יישנו? ג. לפי הישנות המקרים האם יכול להיות שהמחלה תעלם? ד. מדוע המקרה הספציפי הזה קרה? הרי הוא לוקח את התרופות מדי יום ביומו..אציין שהוא חיכה ליום הזה הרבה זמן..אחכ הוא ישן,התעורר ואז שכח מה אמור להיות היום ולא ידע שקרה משהו ואחכ הוא התחיל להיזכר..אחכ סבל מבחילות והקאות ורק לאחר שעתיים שחו ה. אחד הסימנים לפני שזה קורה הוא עיוותים בפנים אבל זה קורה לפעמים - בדכ במצבי לחץ..כשהוא כבר ממש לפני נפילה הוא הופך להיות אפתי וחלש..האם צריכים להיות לחוצים מכל עיוות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זה לא המקום לצבע אבחנות וללמיד עזרה ראשונה. במידה ומדובר בילד , ניתן לעבור קורס עזרה ראשונה במחלקה לנוירולךוגית ילדים באסף הרופא ( מירית - אחות אחראית 089779160). או לקחת קורס במד"א . בברכה ד"ר הימן

30/07/2013 | 16:41 | מאת: דן

14/07/2013 | 11:32 | מאת: חלי

שלום ביתי ערבה פרכוס חום ועשיתי לה בדיקת EEG ורציתי לדעת מה אומרת התשובה תרשים תקין בתחילת גירוי פוטו רספונס בצורת זיז גל באזור אוקסיפטלי בהדגשה ימנית שלו מופיעה בהמשך הגירוי השמח בבקשה לתשובה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב תרשים לא תקין יכול להופיע ב 3% מהאוכלוסיה הבריאה. השאלה היא האם אכן פרכוס חום . ( בפרכוס חום רגיל לא נהוג לבצע EEG, לא תורם דבר וחסר כל משמעות) בברכה ד"ר אלי הימן

09/07/2013 | 23:04 | מאת: אמא

שלום לך בתי בת 13 יש לה אפילפסיה מגיל 8בeeg אחרון "פעילות אפילפטיפורמית ענפה כללית ומוקדית דו המיספרלית א-סינכרונית ניכרת בנמנום בשינה בנישום יתר ובגירוי אור""חשד לeses" מטופלת מזה שנה בלמיקטל בוקר וערב ואספולוט בערב, הפרכוס האחרון היה בדצמבר ,שאלתי היא האם לאפשר לה לצום ברמדאן שמתחיל מחר?אנחנו ברמדאן אוכלים בבוקר בשעה4 וצמים עד שעה 8 בערב אז אוכל לתת לה את התרופות בבוקר ובערב אבל ההפרש בשעות הוא 16 שעות בבוקר ו8 שעות בערב! מה עלי לעשות?האם זה אפשרי?

לקריאה נוספת והעמקה

היי אין בעיה לצם .

04/07/2013 | 16:18 | מאת: מעיין

שלום דר היימן רציתי להתייעץ איתך הבת שלי שלשום נפלה בראשונה היא ממש נפלה על הראש במצב עמידה על הגב ואיבדה את ההכרה עשינו אי אי גי למחרת עם תרשים עם חשד לפעילות כללית מועטה קצרה מה אתה חושב זוהי אפילפסיה ומה הסיכויים שהנפילה תקרה שוב במעבדה ללא הפרעות אלקטורליטרית. גלוקוז תקין פירה תקינה למעט המוגלובין 10.9. ל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קשה לי לענות לך היות ויכולים להיות מספר אפשרויות..... יתכן ומימצא ה EEG הןא מימצא מיקרי ולא קשור לנפילה. יתכן ויש קשר.... לא ניתן לבצע אבחנות בדרך זו. בהצלחה ד"ר הימן

03/07/2013 | 22:29 | מאת: אפרת

בני בן 6 ביצע בדיקת EEG עם חסך בשינה עקב איחור שפתי התפתחותי והתפרצויות זעם והתוצאה הייתה תרשים בלתי תקין בשל האטה אינטרמיטנטית קלה על פני המיספרה ימנית עם הדגשה טמפורלית וגלים חדים בנימנום ושינה על פני איזור טמפורלי ימיני. מה משמעות הבדיקה תודה אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בדיקת EEG אינה עומדת בפני עצמה.... ולכן יש חילוקי דיעות מתי לשלוח לבדיקת EEG בקונטקס של איחור התפתחותי. כ 3-5% מהאוכלוסיה , במידה ויעברו EEG , ה EEG ימצא לא תקין .(ואין להם כל בעיה) בשורה התחתונה- קרוב לוודאי שמימצאי הבדיקה חסרי משמעות אך צריך לשבת מולכן ולהבין מה גרם לרופא המפנה לשלוח לבדיקה זו.

27/06/2013 | 13:35 | מאת: יעל

בני בן 5.5, אובחן לפני כמעט שנה עם PDD ו ADHD. עד גיל 4 כמעט לא ראינו בכלל בעיות, וההתפתחות השפתית שלו לפני כן היתה מצוינת (דיבר במשפטים של 4-5 מילים בגיל שנה וחצי). בגיל 4 ראינו בעיות בהבנת סיטואציות חברתיות, סרבול מוטורי (שכנראה היה גם קודם) וגם הדרדרות ביכולת השפתית שלו (עכשיו השפה שלו פחות מפותחת משל בני גילו, הוא מתקשה לעיתים קרובות לשלוף מילים ולאחרונה גם התחיל לבלבל בין עבר ועתיד). 1. האם זה נראה אולי כמו תסמונת לנדאו קלפנר או ESES? 2. אם זו אכן אחת התסמונות הנ"ל, האם זה יתגלה בבדיקת EEG בשינה? ובערות? או שיש סיכוי לא קטן שהבדיקות יפספסו את זה? האם להתעקש על הבדיקה הארוכה (עם הוידאו)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב האם זה נראה אולי כמו תסמונת לנדאו קלפנר או ESES? לא ניראה לי אך ברור שאין זה תחליף להערכה מדוקדקת . כל ילד שניראה כי " איבד " אבני דרך או מראה מסיגה התנהגותית או שפתית , כדאי שיעבור בדיקת EEG ממושכת הכוללת עירות נמנום ומספיק זמן ( כשעה) של שינה טבעית ( ולא תרופתית כדי לשלול תרומה שלילית של ההפרעת החשמלית. או שיש סיכוי לא קטן שהבדיקות יפספסו את זה? האם להתעקש על הבדיקה הארוכה (עם הוידאו)? במידה ולא מצליחים להשיג בדיקת EEG איכותית הכוללת את אותם מאפיינים שציינתי , יש מקום לבצע בדיקה של 24 שעות. בהצלחה ד"ר הימן

04/07/2013 | 20:29 | מאת: שני

אם יש איבחון ממוקד לאונה טמפורלית והוצע לי ניתוח כרוגי להסרה חלקית של הנגע האפילפסי ( שכחתי לציין בצד ימין) יש לי בעיה במוטוריקה ( אין לי יכולת להושיט יד לחפץ באופן ישיר ולקחת אותו ) כמו כן קושי גדול בדיבור , האם יש סיכוי לשיפור משמעותי בבעיות אלה ( כיום סובלת מ- 10 התקפים ביום ממוצע) תודה רבה ! שני

שלום רב, האם הריווטריל יכול למסך או להעלים ממצאים בבדיקת EEG (למשל מוקד). כלומר מהי החשיבות להימנע מלקיחת ריווטריל לפני בדיקת EEG?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ריווטריל יכולה לעתים להפשיע על ה EEG , אך אין זה הגיוני לא לקחת לפני הבדיקה . מטרת הבדיקה של EEG היא: להשלים את התמונה הקלינית. לאפיין את הפעילות החשמלית והשפעתה על התפקוד או איזון המחלה. במידה ומדובר בחולה אפילפסיה אשר מאוזן , אי מציאת פעילות חשמלית לא תקינה בבדיקת EEG אינה משנה את הטיפול. בברכה ד"ר אלי הימן

20/06/2013 | 15:14 | מאת: דורון

ד"ר אלי שלום, בני בן החמש עשה בדיקת eeg עם הרדמה לפני כחודש לאחר ארוע בגן שחשוד כאפילפטי.לילד יש בעיות התנהגות (אובחן ADHD) לקח ריטליו וכעט יש חשד לאפילפסית שינה.כרגע ללא טיפול. קיבלנו את התשובה היום והיא אומרת כך: תרשים שינה טרמקולוגית מראה פעילות פולירידטמית עם קישורי שינה. ברביע אחורי ימני נרשמו גלי דלתא מרובים במקצת לעומת הצד ההומולוגי. סיכום: חשד להפרעה עיתית ברביע אחורי ימני. א. מה המשמעות של הבדיקה? ב. אם אני לא רוצה לחזור לריטלין האם יש תרופה אחרת שיכולה לעזור לילד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב צריך להגדיר את נקודות החוזק והחולשה של הילד . במידה ויש הפרעת קשב ן-או לקות למידה , צרי לתת מענה רב תחומי, לעתים גם תרופתי . זה לא המקום להמליץ על תרופות. יש מקום לחזור על בדיקת ה EEG . בברכה ד"ר הימן

19/06/2013 | 13:45 | מאת: אפרת

לאור רושם לאפילפסיה דו צידי מבדיקה קודמת בצענו מעקב. כמו כן היה נדמה לנו שחווה ניתוקים קלים. הבדיקה נעשתה במכבי. בחדר היה אור מלא, הבודקת דיברה בטלפון - התקשרה, ענתה, המזכירות בחוץ צעקו - האם כל אלה לא משבשים בדיקה כזו? הילד כבר ישן בזמן שהיא חיברה לו את הציוד. נראה לי מאד לא מקצועי מה שקרה שם אבל קטונתי. מדובר בילד בן 6 הבדיקה ארכה 40 דק ברוטו. אשמח לחוות דעתך. בברכה ותודה.

שלום רב ההתנהלות לא תקינה אך אין זה משמנה את תוצאות הבדיקה בברכה ד"ר הימן

07/06/2013 | 15:18 | מאת: Derek

שלום בגיל 14.5 לקיתי בגרנד מל ראשון ארוך. קיבלתי פניטואי ן. בגילאים 16,17 ותחילת 19, לקיתי בעוד 3 גרנדמלים. כלומר, סך הכל 4 התקפים בחיי. שלושתם, למעט האחרון, נבעו מחוסר שינה כמעט מוחלט (עד 3 ש) בלילה לפני כל התקף. הטריגר להתקף הרביעי לא ידוע (אולי לחץ וחרדה ממושכת בתקופה לפני). היום אני בן 33.5 וחלפו 15 שנים מההתקף האחרון. מאז חוויתי הרבה משברים, תקופות חרדה מתח לחצים, שתיתי אלכוהול, אורות בדיסקוטק או משחקי מחשב לא גורמים לי להתקף ואף פעם לא היו ידועים לי כטריגר. מה שכן-הקפדתי על שינה של 6 שעות כל לילה וההקפדה האבסולוטית על שעות שינה גרמה וגורמת לי חרדות קיומיות במיוחד עכשיו שאני לקראת בעזה לידה של תאומים. היו פעמיים שישנתי 5 שעות ולא קרה כלום. MRI שעשיתי לפני 10 שנים לא העלה ממצא פתולוגי או מוקד או חבלה. הEEG הראשון לאחר ההתקף הראשון הראה פעילות אפילפטית מסוימת. מאז כ14 שנים עשיתי 8 EEG וכל בדיקה תקינה . דר אילן בלט קבע בזמנו אפילפסיה אידיופטי ת. היום החלפתי ללמיקטל כבר שנה וחצי 200 מג ליום להרגשת הבטחון הנפשי שאני על תרופה. אבל אני עדיין מפחד, מאוד מפחד שאפילפסיה קיימת עדיין אצלי איפושהוא שם. אין לי משהו כרגע שמעיד לכאורה על אפילפסיה. האם לפי הנתונים שנתתי זה jme? האם יש סיכוי שהבראתי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב סיכוי גבוה שאכן המחלה מאחוריך.... לא מדובר לדעתי ב JME לעתים הדברים המלווים את המחלה ( לדוגמא- חרדה ופחד , דכדוך , וכו' ) פוגעים מאוד באיכות החיים יותר מהמחלה עצמה והטיפול בה. אם אכן יש חרדה שמפריע בחיים.... חשוב לטפל.... בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593