התלבטות אם להתחיל טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

20/07/2023 | 00:44 | מאת: תמר

ערב טוב. הבן שלי עבר לפני יותר משנתיים פרכוס כללי. מאז מצבו טוב וברוך השם לא היו עוד אירועים. בבדיקה האחרונה נרשם מידי פעם נרשמו זיזים מקור שמאל לא נרשמה האטה מוקדית.נמנום ושינה עם כישורי שינה סימטרים, ומידי פעם נרשמו זיזים משמאל. הרופאה הציעה לנו לקחת כדורים או לחכות עוד חצי שנה. שאלתי היא מדוע לקחת כדורים אם ברוך השם אין פרכוסים. היא אמרה לו שאם ירצה ללמוד נהיגה בעתיד הוא יצטרך לקחת כדורים. האם התרשים קשה? והאם יש סיכוי שבדיקת E E G בעתיד תהייה תקינה ככל שעובר הגיל והוא מתבגר? תודה

שלום רב אענה תשובה כללית ולא אכנס למקרה הספציפי. ישנם מספר שיקולים שיכולים להשפיע על משך הטיפול תרופתי. סוג האפילפסיה, כמה קל/קשה היה קשה להגיע לאיזון/בעיות רקע נוירולגיות וכו' כלל נוסף הוא שלא מטפלים ב EEG ומטפלים בילד/ה תוך התייחסות למכלות המאפינים בכל מקרה ומקרה בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים