MRI -ריבוי נוזלים בעצבי הראייה משני הצדדים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

09/08/2023 | 23:07 | מאת: אורין

שלום רב, קיבלנו תוצאות של בתי אחרי שביצענו mri. וזאת לאחר נפילה באיזור האחורי בראש. חדרי המוח החללים התת עכבישים והסולצים הודגמו שמורים. אין עדות לסימני לחץ אין עדות לממצא פנרכימתי מוקדי. אין עדות לאותות פתולוגיים אין עדות לאותות פתולוגיים מחללי הפנים תאי המסטואיד או חלל האוזן התיכונה משני הצדדים. בלוטת ההיפופיזה הודגמה דקיקה ומושטחת בתחתית האוכף מתאים ל-empty sella קיים רושם לריבוי נוזלים בשרוולי עצבי הראייה משני הצדדים לסיכום: empty sella ורושם לריבוי נוזלים בשרוולי עצבי הראייה משני הצדדים. נא לקורלציה קלינית. רציתי לדעת מה זה אומר: קיים רושם לריבוי נוזלים בשרוולי עצבי הראייה והאם זה קשר לחבלה שקיבלה? (הנפילה היתה על הראש מאחורה. לא באיזור מצחי בכלל) רק אומר שלפני שנה ביצענו סי טי כי סבלה מכאבי ראש שיצא תקין( לפני הנפילה) היה רשום ארובות העין תקינות. האם ריבוי הנוזלים קשור בזה שנגרם נזק מהנפילה שהיתה ומה זה אומר? והאם מסוכן?

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים ולא לפיענוח של בדיקות MRI אומר באופן כללי שלהערכתי אין מקום לדאגה אך עלייך לפנות לרופא/ה שהפנה אתכם לבדיקה בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים