אבחון תוצאות בדיקת eeg

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

30/08/2023 | 11:39 | מאת: ורד

שלום רב ביתי בת 17 אובחנה לפני 5 שנים עם אפילפסיה רולנדית של הילדות, ללא טיפול וללא פרכוסים מאז, עשינו בדיקת איאי גי לטובת צו ראשון, וזאת התשובה ״מוקד אפילפטוגני פרונטו טמפורלי שמאלי וטמפורלי אחורי בלתי תלוי״ הרופאה המליצה התחלת טיפול ב levetrim , האם יש צורך לאור זה שלא נצפו פרכוסים במשך 5 שנים?

שלום רב אענה באופן כללי ואדגיש מספר עקרונות ואופן חשיבה. 1.אפילפסיה "רולנדית" לרוב מתחילה סביב גיל בית הספר, גיל 12 , גבולי אך אפשרי. 2.לרוב, מטפלים ב ילד/פרכוסים ולא ב EEG , לעתים יכול לקחת שנים עד שבדיקת ה EEG מתנרמלת. יוצא מן הכלל- מצבים בהם ה EEG עצמו מאוד חריג באופן שקיימת אפשרותת סבירה שגורם/תורם לפגיעה תפקודית - לכן חשוב להתסכל היטב על תרשים ה EEG בברכה ד"ר אלי הימן

08/09/2023 | 08:36 | מאת: ורד

תודה רבה על תשובתך תוכל לתת דוגמא של איזה בעיות תפקודיות? כי אני לא מזהה אצלה משהו חריג..

מנהל פורום אפילפסיה בילדים