קפיצות ראש לאחור בעייפות

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

03/09/2023 | 03:15 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל משיתוק מוחין והידרוצפלוס מולד . לאחרונה שמתי לב כי כאשר אני יוצא עם חברים עד השעות הקטנות של הלילה ואני עייף יש לי מן קפיצות של הראש לאחור בפתאומיות . השאלה שלי היא האם יש לחשוד באפילפסיה ? אולי טיקים ? אולי חולשת שרירים באזור הקשורה לשיתוק המוחין ? מה זה יכול להיות ? יש לציין שזה קורה רק כשאני עייף

שלום רב היות ויש לך גורמי סיכון ( שיתוק מוחין והידרוצפלוס) ובשל העובדה כי יש קשק לטריגר ( חסך שינה ועייפות) , אכן ש מקום לבדוק זאת ב EEG בחסך שינה ואם אינו אינפורמטיבי, וידאו EEG של 24 שעות עם יצירה של חסך שינה ולשלול קיומה של תופעה אפילפטית הדורשת התייחסות בברכה ד"ר אלי הימן

04/09/2023 | 12:13 | מאת: Yoni

העניין הוא שאני בתהליך מתקדם של הוצאת רישיון נהיגה . אבחון מסוג זה יכול לשלול את הזכות לרישיון . יש לציין שהקפיצות האלה של הראש קורות לי רק בלילה כשקר אני עייף ולא בשום מצב אחר . האם יש משהו אחר שיכול לגרום לזה שהוא לא בהכרח אפילפסיה ?

שלום רב היות ויש לך גורמי סיכון ( שיתוק מוחין והידרוצפלוס) ובשל העובדה כי יש קשק לטריגר ( חסך שינה ועייפות) , אכן ש מקום לבדוק זאת ב EEG בחסך שינה ואם אינו אינפורמטיבי, וידאו EEG של 24 שעות עם יצירה של חסך שינה ולשלול קיומה של תופעה אפילפטית הדורשת התייחסות ד"ר הימן אלי

09/09/2023 | 19:57 | מאת: Yoni

רציתי לשאול מהו הסיכוי של אדם הסובל משיתוק מוחין והידרוצפלוס לפתח אפילפסיה בהשוואה לאוכלוסייה הכללית ? והאם זריקת הראש לאחור יכולה להיות סימן להתקף אפילפטי ? אולי טיק ?

מנהל פורום אפילפסיה בילדים