פורום אפילפסיה בילדים

בפורום זה ניתן מענה לחולים ומשפחותיהם לגבי כל סוגיה הקשורה במחלת האפילפסיה והשלכותיה על תפקוד הילד/ה ומשפחה הכוללות אספקטים רפואיים, השפעה של מחלת האפילפסיה או הטיפול בה על ההתפתחות והלמידה, קשיים רגשיים כגון חרדה, דיכאון, התמודדות ההורים עם המחלה, וזאת במטרה לסייע בשיפור איכות הטיפול ואיכות החיים של הילד/ה ומשפחתו/ה. הגישה תהיה כוללנית, תתייחס לבעיות אותן יעלו הפונים, אך התשובות תהינה כלליות ככל שניתן ולא תכנסנה לדיון פרטני הנוגע למטופל מסוים בלבד. למעבר לפורום לחצו כאן.
414 הודעות
383 תשובות מומחה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים

גולשים יקרים: פורום זה עוסק באפילפסיה בילדים בלבד.
01/02/2015 | 16:21 | מאת: דן

שלום רב ד"ר הימן. אני תלמיד כיתה ה' ואני עושה עבודת חקר בנושא אפילפסיה. זהו נושא שמאד מעניין אותי לשם השלמת העבודה עלי לשאול מספר שאלות מומחה בתחום. נתקלתי בפורום שלך, והייתי רוצה לשאול האם ניתן להעלות שאלות אילו בפניך ולקבל תשובות קצרות בנושא. תודה רבה, דן

19/01/2015 | 19:52 | מאת: אייל

בני בן 16.5 , חולה באפילפסיה מסוג מזה כשנתיים. שאלותיי : 1) האם המחלה או התרופות שהוא נוטל (למיקטל 350 מג ביום )יכולים לעצור או למנוע את התפתחות הגובה שלו ? ואם כן האם תזונה מסוימת תוכל לעזור לעניין זה ? 2 ) האם תזונה מסוימת יכולה לעזור באופן כללי ולמנוע התקפים - למרות שבני מטופל תרופתית הוא סובל מהתקפים אחת למספר חודשים. 3) האם ישנם תופעו. לואי ידועות הקשורות ללמיקטל? 4) בעניין הגיוס - מתי ניקבע הפרופיל הצבאי ובהתאם לאיזה דברים ? אודה מאוד על תשובתכם בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בני בן 16.5 , חולה באפילפסיה מסוג מזה כשנתיים. שאלותיי : 1) האם המחלה או התרופות שהוא נוטל (למיקטל 350 מג ביום )יכולים לעצור או למנוע את התפתחות הגובה שלו ? התשובה היא ...לא . 2 ) האם תזונה מסוימת יכולה לעזור באופן כללי ולמנוע התקפים - תשובה:כן. ישנם טיפולים כגון דיאטה קטוגנית , דיאטנת אטקינס ודיאטה על בסיס אינדקס גליקמי נמוך אשר יכולים להפחית את תדירות הפרכעוסים , ולאפשר לעתים ההפחתת תרופות או לעתים אף הפסקתן. דיאטה קטוגנית הינה דיאטה בה עיקר הקלוריות מגיע משומן , והילד מקבל את המינימום ההכרחי של חלבון ופחממה לגדילה. מדובר בטיפול שאינו קל ליישום במיוחד במתבגרים. . 3) האם ישנם תופעו. לואי ידועות הקשורות ללמיקטל? למקטל נחשבת תרופה יותר ידידותית מבחינת פרופיל תופעות לוואי . יכולה לעתיפ לגרום לרעד. תופעת הלוואי העיקרית היא פריחה אלרגית. 4) בעניין הגיוס - בצו ראשון לדעתי. בברכה ד"ר הימן

17/01/2015 | 15:34 | מאת: שחר

שלום , אני מחפשת טיפולים חדשניים למחלת האפילפסיה כללית , אשמח אם תוכל לשלוח לי מאמרים הנוגעים בנושא

שלום רב את יכולה לפנות לאגודת איל (אגודה ישראלית לאפילפסיה ) . ולבקש מהם חומר עדכני בהצלחה ד"ר הימן

31/12/2014 | 15:26 | מאת: גלית אפי

לכל המעוניין, מרכז החינוך לאפילפסיה עורך יום עיון בנושא אפילפסיה בילדים בתאריך 22.1.15 בבית החולים אסף הרופא בין השעות 9:00-14:00. הכנס כולל הרצאות מפי נוירולוגים בכירים, פסיכולוגים והרצאה של הגברת רונה רמון. היום כולל ארוחת צהריים, ללא עלות. נשמח לרישום מראש במידה ומעוניינים בטלפון 08-6244481 בברכה, מרכז החינוך לאפילפסיה.

25/11/2014 | 17:53 | מאת: אמיר

שלום מצטער על האורך... בתי בת 3 נופלת לעיתים קרובות ומפרכסת בין 2 דקות עד כעשר דקות כשהעיניים מתגלגלות אגרופים קפוצים ויוצא ריר Mri\eeg תקינים אחרי אשפוז ראשון התחלנו עם למיקטל 10 מ"ל ליום אך אחרי כשבועיים חזרו הפרכוסים והחלפנו לדפלפט 360 מ"ל ליום שוב עברו שבועיים של שקט וביומיים האחרונים שוב שני פרכוסים... גובה התרופה הנספגת בדם היה 85 כשעזבנו את בי"ח ועכשיו זה 65 האם חוסר היציבות הזה נורמאלי? האם כל פרכוס נוסף רק מגביר את הסיכוי שהמחלה תישאר או לליקויים שכליים (היא נתונה למצבי רוח מאוד מוזרים מהיפראקטיביות עד לבהייה לא מובנת והתנהגות "שיכורה")?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כ 70% מחולי האפילפסיה מגיבים לתרופה הראשונה..... ( במקרה שלכם דפלפט היות ולא הגעתם עם למקטל למינון טיפולי לא מדובר בכישלון של למקטל ) עדיין סיכוי מאוד גבוה שתתרופה אחרת תביא לאיזון . בילד עם רקע התפתחותי תקין לחלוטין , סיכוי סביר שלא תיהיה פגיעה קוגנטיבית בתנאי שהמחלה מאוזנת ( ללא פרכוסים ושלא מדובר בהפרעה חשמלית חריגה ועושים שימוש בתרופה המתאימה) . כך שצריך לראות את חצי הכוס המלאה .... בברכה ד"ר אלי הימן

20/11/2014 | 11:17 | מאת: ימית

פעם הייתי בריאה והיה לי כיף לחיות, היום בגלל רופאים שלא מבינים כנראה מה זה אפילפסיה ואומרים לי לקחת כדורים שגורמים למחשבות אובדניות ולירידה במשקל אבל אל תקחי קנאביס כי זה לא עוזר מבחינתם אבל אני מאז שהפסקתי לקחת כדורים ורק מטפלת בעצמי בקנאביס אין לי התקפים ואני אפילו מעלה במשקל אז מי יכול להסביר לי מה עוזר כדורים או צמח מרפא????????? למה לא נותנים לחולה להבריא מהמחלה המזורגגת שאני נלחמת בה כבר 11 שנה אני רק רוצה להבריאא!!!!! לא להיות חולה ולקבל התקפים להיות בריאה להשתקם ולבנות את החיים שלי במו ידיי... אני רוצה להיות מטופלת בקנאביס לאפילפסיה כי מגיע לי להיות בריאה!!!!! ומעל 3 כדורים לקחתי וזה לא הועיל ולא עזר "למיקטל" - גרם לפריחה בעור וכל החלקים של הגוף "דפלפט כרונו" - כאבי ראש, רעד בגוף, ירידה במשקל, סחרחורות, חוסר במצב רוח "קפרה" - מחשבות אובדניות, ירידה במשקל, סחרחורות. אז תחתמו לי על תרופת cbd להבריא ממחלת האפילפסיה (נפילה) למה לילדים מאשרים ורואים תוצאות נפלאות אבל אני בת 25 שרוצה לבנות חיים משפחה ובית צריכה לחשוש בכלל להגיע למצב שכזה כי התרופות לא מועילות לא עוזרות וגורמות לתופעות לוואי שאני לא רוצה להרגיש שוב שזה כולל נפילות כל פעם מחדש...

20/11/2014 | 14:21 | מאת: ימית

https://www.facebook.com/yamitfo/media_set?set=a.10202137089189056.1073741831.1843092524&type=1&pnref=story הוספתי גם מונות מהתקפים שעברתי שלקחתי את הכדורים הנוראיים האלו שלא עזרו לי העיקר לא לאשר לי צמח מרפא שעוזר לי למחלה ולתת לי תרופות שגורמות למחלה להתעורר שוב

15/11/2014 | 19:41 | מאת: אורי

שמי אורי בן 26 מהמרכז ולפני כלמעלה משנה חוויתי 3 אתקפיי פרכוסיים והוגדרתי כחולה אפילפסיה. נאמר לי כי הרמה האופטימלית של התרופה טגרטול בדם נעה בין 4-12. הנוירולוג אצלו אני מטופל אמר לי שהרמה של התרופה בדם צריכה להיות בין 8-12 ומתחת לזה טען הנוירולוג כי זה נחשב שלא צרכתי את התרופה, המינון שהתבקשתי לצרוך הוא 600 מיליגרם(300 בבוקר ו300 בערב). מבדיקת דם שערכתי לאחרונה עלה כי רמת התרופה בדם היא 5.8. חשוב מאוד לציין כי אני מקפיד לצרוך את התרופה בקביעות ובהתמדה. יש לי מספר שאלות:1. מדוע הנוירולוג דרש ממני שרמת הצריכה המינימלית של התרופה בדם תיהיה 8 כל עוד הרמה האופטימלית היא בין 4-12? 2. האם עליי להעלות את מינון צריכת התרופה? 3. חשוב לציין כי אני כמעט שנה ללא התקפים ואני מנסה להשיב את רשיון הנהיגה שלי שנפסל, האם תוצאות הבדיקה של רמת התרופה בדם(5.8)עלולות חלילה להשפיע על החלטתו של הנויורולוג להמליץ עליי ככשיר לנהיגה?( למרות שלא קיבלתי התקפים כמעט שנה ואני נוטל את התרופה באופן קבוע,כאמור). אשמח לתשובה עניינית ומקצועית בהקדם האפשרי. תודה רבה מראש, אורי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זהו פורון לילדים אך אענה באופן כללי: 1.המטרה היא אפס פרכוסים , סטטיסטית , הסיכוי לאיזון טוב יותר כאשר רמות התרופה נמצאות בתחום הטיפולי. מצד שני גם אם על רמה נמוכה יותר מושג איזון , לעתים קרובות , לא חייבים להעלות מינון ... אז זה שונה ממטוםל למטופל 2.נהיגה- שנה ללא התקפים. המטרה של הנוירולוג היא להגן עלייך ועל הסביבה מאירוע משמעותי דוגמת תאונת דרכים . לכן הגיוני כי ירצה שתיהיה עם רמות הנמצאות בתחום הטיפולי.... כל זאת בתנאי שאין לך תופעות לוואי מהטיפול. בברכה ד"ר אלי הימן בברכה, ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והשרות הרב תחומי לאפילפסיה בילדים מרכז רפואי אסף הרופא http://www.starmed.co.il/forum-133/msg-3841832#ixzz3JCwmUahZ סטארמד בריאות

היי לאחרונה נתקלתי בצמיד זיהוי רפואי של חברת מדיתג רציתי לדעת האם זה באמת עוזר במצבי חירום ? ואם למישהו יש ויכול לתת חוות דעת על איכות הצמיד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בהחלט יכול לסיע , במיוחד כאשר מדובר באדם שאינו מאוזן , הנמצא בסביבה שאינה מכירה אותו. בברכה ד"ר אלי הימן

30/10/2014 | 17:55 | מאת: בר

תשובת eeg האם חריג ? האם מחייב טיפול דחוף ? יש תור לעוד 4 חודשים פעילות אפילפטיפורמית: לאורך הרישום, נצפים זיזים בי פאזיים באזור הטמפורופרייטלי השמאלי, בעלי מורפולוגיה שפירה. סיכום: תרשים בעל רקע תקין. נרשמת פעילות אפילפטיפורמית ענפה באזור האחורי השמאלי.

שלום רב מה שקובע את הדחיפות היא הקליניקה... קרי הסיבה שבגללה בוצעה בדיקת ה EEG . חשוב ליידע את הרופא/ה ששלח אתכם לבדיקה על תוצאות הבדיקה. בברכה ד"ר אלי הימן

21/10/2014 | 09:45 | מאת: נחמיה

שלום קוראים לי נחמיה אני בן 25 וסובל ממחלת הנפילה מזה 8 שנים בשנים האחרונות הייתי נופל 5-6 פעמים בשבוע כתוצאה מהנפילות כמעט אבדתי את חיי כמה פעמים,נשברו לי שניים כמה פעמים וכן האף ועוד צרות גדולות ומרובות כיודעים את חומרות המחלה. עד שלפני כחצי שנה ישתנו חיי ממש כפשוטו , קבלתי טלפון של רב אחד שהיה עושה לי תפילות מיוחדות של האריז''ל ומאז לאט לאט ירדו הנפילות עד שבחודשיים האחרונים לא נפלתי אפילו פעם אחת ממש נס מי שירצה פרטים ישלח לי הודעה ואני יפנה אותו למזכיר של הרב ..אציין ששמעתי שאני לא מקרה הראשון לא השני וגם לא העשירי שזה הועיל לו

שמח לשמוע.. לא הייתי נוטש את הרפואה הקונבנציונלית .. בברכה ד"ר הימן

בני בן 12.5 מרטיב בלילה. עברנו את כל הטיפולים קונבנציונאליים - מנירין , סדין מצפצף וכו'.גם טיפולים של רפואה משלימה כמו דיקור סיני , הומאופטיה וכו.שום דבר לא עזר וכל הבדיקות של מערכת השתן תקינות. הוא יושן מאוד מאוד עמוק.באינטרנט ראיתי כתבה שיכול להיות ומדובר על סוג מסויים של אפילפסיה.אין לבני פירקוסים או סימנים אחרים של אפילפסיה.הייתה לבני תקופה שהייה מרטיב גם ביום כי לא הייה מרגיש... כרגע זה לא קורה. שאלה - למי לפנות לבדיקות אם בכלל?ניורולוג ילדים רגיל או נדרש לגשת למומחה אפילפסיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב היה ומדובר בתלונה מבודדת ללא כל מאפיינים נוספים , הסיכוי כי מדובר באפילפסיה מאוד מאוד נמוך. בברקכה ד"ר אלי הימן

שלום רב הגישה לטיפול באפילפסיה היא שימוש בתרופה אחת ולא בשתי תרופות או יותר ( לא תמיד מצליחים לעמוד במטרה זו ) לרוב ב JME אין כל סיבה לטפל ביותר מתרופה אחת אלא ( במקרה זה קפרה) .. אלא אם האבחנה אינה נכונה. סיכוי טוב שקפרה תיתן מענה. בברכה ד"ר הימן

16/10/2014 | 19:12 | מאת: מירי

שלום בני אובחן כחולה אפילפסיה מהסוג הנ"ל בגיל 15 טופל בדפלפט כרונו 750 מ"ג במשך שנתיים לא היו התקפיים לאחרונה 4 התקפים רצופים למרות שהועלה הדפלפט ל 1500 בעקבות זאת פנינו לנוירולוג להערכה מחודשת והוא נתן שילוב של קפרה של 2000 מ"ג בהדרגה לצד דפלפט 1000 מ"ג כרגע החלנו טיפול זה שאלתי מדוע יש להשאיר את הדפלפט למרות שלא עוזר ולהכניס תרופה של למיקטל לצד הקפרה נענתי כי הדפלפט היא הבסיס ויש לתת אותה בשילוב עקה הקפיצות המיוקליניות שקיימות אודה לתשובתך ודעתך

לקריאה נוספת והעמקה

ראי את תשובתי

16/10/2014 | 19:01 | מאת: בר

שלום , בימים האחרונים חווינו פרכוסים והקאות ילדה בת 6 זאת למעשה הפעם הראשונה ,עדיין בהלם מהאירוע נגמר ביום אשפוז ביוספטל ולאחריו חזרנו למרכז בבהילות צלצלנו לקבוע תור ולמרבה הפלא התורים לעוד 4 חודשים האם מצב שמתואר לא מחייב לראות נוירולוג דחוף ? האם אירוע זה מסוכן או לא ? איך מתנהלים עד התור ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ישנם פרכוסים היכולים להות מלווים בהקאות. חשוב להיבדק על ידי רופא הילדים, לבצע בדיקות דם מתאימות ( ספירת דם, מלחים בדם, אנזימי כבד ) ולקבל הפנייה לבדיקת EEG . לרוב לא מתחילים טיפול לאחר אירוע ראשון , וחושב להבין היטב את הנסיבות של האירוע אותו אתה מציין בעטיו אושפזתם ביוספטל. בברכה ד"ר אלי הימן

26/09/2014 | 19:59 | מאת: לילי

דר היימן אשמח להתיחסותך בני בן 17 לוקח סלונטין ואיננובלון - לפני שבוע עבר לראשונה התקפים מסוג טוני קלוני אושפז ושוחרר עם דפלפט כרונו 750 בנוסף לתרופות הנל הבעיה שהוא לא מתפקד, חלש מאוד, לא חיוני חסר אנרגיה ומקיא כל מה שאוכל האם אלו תו"ל של התרופה , האם הגוף יתרגל - מה עלי לעשות? בברכת חג שמח אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

מקבל מענה... בהצלחה...

מקבל מענה... בהצלחה...

19/09/2014 | 20:24 | מאת: אורית לוי

אני בת 40 וסובלת כבר כמה שנים מפירכוסים. בבדיקת e.e.g התשובה יוצאת תמיד שלילית. דהיינו תקינה. אינני סובלת מאפילפסיה לפי מיטב ידיעתי. בהתקף האחרון שהיה לי לפני כחודש אושפזתי חודשיים ימים בטיפול נמרץ מונשמת כולל פתח בצוואר. בבדיקה שעשו לי בטיפול נמרץ נמצאו גלי תטא איטיים , עווית/התקף centro-temporali שמאלי אולי התכוונו לאזור רקתי מרכזי שמאלי??? ועוד היה רשום שם quottendenti alla diffusione controlateralequot משהו כמו נוטה להתפשט לצד חיצוני נגדי?? כרגע נתנו לי דפאקין 700x2 ביום שהוחלף ב kepra שלוש פעמים ביום. מה פשר תוצאת הבדיקה? האם יש לי אפילפסיה או לא? ומדוע בכל הפעמים הקודמות ה eeg היה תקין? בנוסף נתנו לי סרוסט 25 מquotג פעמיים ביום למה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זהו פורום לילדים . אין לי תשובה ספציפית לענות לך . האבחנה של אפילפסה יכולה להיות מאוד מורכבת . במידה ויש ספק באבחנה, כדאי לפהנות אותך למרכז לאפילפסיה במסוגרים( איכילוב, תל השומר , רמב"ם, אסף הרופא, הדסה וכו) , להצע EEG תחת וידאו , במידת הצורך להפחית תרופות ולתפוס " פרכוס אופייני " שלך . בדיקה זו חשובה ביותר במידה וקיים ספק אצל הנוירולוג/ית המטפל/ת שלך לגבי האבחנה. בברכה ד"ר הימן בהצלחה.

14/09/2014 | 19:09 | מאת: רונית

שלום רב, הבת שלי, בת 17 וחצי, עברה התקף אפילפטי ראשון והנוירולוג בביה"ח נתן לנו מרשם של למוג'ין. הוא הורה לנו לקחת במשך שבוע את הכדורים במינון של 12.5 מ"ג פעמיים ביום ואז לעלות, אך הכדורים היחידים שנמכרים הם במינון של 25 מ"ג. לא הצלחנו למצוא אזהרה לא לחצות את הכדורים ( lamotrigine של תרימה). האם מותר לחצות אותם או שישנו פיתרון אחר שאנחנו יכולות לנקוט? תודה, רונית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מותר לחצות את הכדור . בברכה ד"ר אלי הימן

02/09/2014 | 23:34 | מאת: נולי

שלום רב, בני בן ה 7, אובחן עם ESES. לאחר שניסינו 4 תרופות שונות בחודשים האחרונים , ללא שיפור משמעותי ב EEG, אמור לקבל בשבוע הבא ערוי סטרואידים למשך 5 ימים. האם יש בפורום זה הורים לילדים עם ESES שאוכל להתייעץ איתם וללמוד מנסיונם?

18/08/2014 | 13:58 | מאת: מיכל

שלום רב, בני היה נקי מהתקפים במשך שנתיים ובהמלצת הרופאה שלו החלטנו לגמול אותו מטיפול תרופתי - למוג'ין- שלקח במינון של כדור וכדור וחצי, בוקר וערב. בסוף החודש יפסיק לקחת את הכדורים שלו לגמרי. (מינון של חצי כדור בבוקר בלבד). האם הוא נחשב כעת לילד ללא אפילפסיה? האם עכשיו שהוא עולה לכיתה א כדאי לצייד את המורה/המנהלת בתרופה נגד פרכוסים? האם בכלל מספרים להן על זה? מה ההתייחסות בכלל כאשר נלך לרופאים - האם ליידע אותם שבעבר הוגדר כאפילפטי? האם זה משהו שיילך אותו לתמיד? תודה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני מניח כי בנך סבל מאפילפסיה שפירה של גיל הילדות, קרי אפילפסיה המופיעה בילדים עם רקע התפתחותי תקין , לרוב חולפת לאחר מספר שנים , ואינה חוזרת . ניתו יהיה לומר כי היה ומדובר באחת התסמונות הללו , ולאחר 5 שנים ללא טיפול תרופתי, כי הוא החלים ממחלת האפילפסיה. ישנם ילדים עם אפילפסיה להם לקויות מלוות כגון הפרעת קשב וריכוז או לקות למידה לכן חשוב לעקוב ולראות כיצד מתאקלם בבית הספר וכיצד מתמודד עם הלמידה. עדיין סיכוי מאוד טוב שיתמודד טוב. אין צורך לשלוח עם תרופה. אפשר ליידע את הצוות והרופאים שיפגוש ובדומה לילד אחר שסובל מאסטמה כי סבל מאפילפסיה לא ילווה אותו כל חייו תשובתי היא כללית , בהנחה כי מדובר בתסמונת של אפילפסיה שפירה של גיל הילדות בילד עם רקע התפתחותי תקין . בהצלחה רבה ד"ר אלי הימן

תודה דר" הימן. זה לא מובן מאליו שאתה לוקח את הזמן לענות בפורום תשובות מקיפות בנושא. אני מעריכה זאת מאוד. מיכל

07/08/2014 | 23:19 | מאת: שירי

הי אני קצת מודאגת, בתי בת השבע הופנתה ע"י נוירולוגית לבדיקת EEG בגלל הפרעות שינה שהיו לה בעבר וחשד לניתוקים, יש לציין כי לא היו לה פירכוסים. תוצאות הבדיקה: פעילו אלפא מכרעת אחורית וביטא קדמית. הפרעה אפילפטית חדה אחורית משמאל עם נטיה להכללה. השאלה שלי היא אם התוצאות מעידות שיש לה אפילפסיה למרות שאין לה פירכוסים, והאם זה יכול להיות קשור אולי להפרעת קשב וריכוז כי זה הדבר היחיד שניראה שיש לה. גם ניתוקים אני לא ממש רואה שיש לה, אלא חולמנות וחוסר ריכוז.יש לציין שיש שיפור משמעותי בשינה של בתי. אודה לתשובתך המהירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בדיקת EEG איננה בדיקה ס]ציפית . כ 3 אחוז מהאולוסיה יראו הפרעה ב EEG ואין הם סובלים מאפילפסיה או יסבלו בעתיד. הדבר החשוב ביותר זה אפיון התופעה, קרי , האם התופעה ( הפרעת שינה במקרה שלכם) יכולה להיות מוסברת על ידי מנגנון אפילפטי? כמו כן , כדאי להתסכל על תרשים ה EEG ולראות האם החריגות של בדיקת ה EEG משמעותית . ישנם מקרים יוצאים מן הכלל בהם , הפרעה חשמלית משמעותית ב EEG יכולה להסביר קשיי למידה וריכוז אך אין זה הכלל. בברכה ד"ר אלי הימן

01/08/2014 | 00:10 | מאת: רוית

שלום , אני חולת אפלפסיה כיום בת 23 עובדת בתור קופאית . אני רציתי לשאול האם זה בסדר מבחינה רפואית לעבוד יותר מ8 שעות בכל יום . אני מרגישה לאחר שש שעות עצבנית מאוד ואני מרגישה שאני כבר מתחילה לשכוח דברים ולא לשים לב לדברים שאנשים אומרים . בעקרון השאלה שלי היא האם אני מדמיינת או שאני מתלוננת יותר מדי או שיש משהו בדברי ובאמת לחולי אפלפסיה זה קצת בעייתי לעבוד 9 או עשר שעות . ובנוסף האם יש בעיה כלשהי בלישון שש שעות לחולי אפלפסיה האם זה עושה נזק . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב חולה אפילפסיה מנקודת מבטי דומה לכל אדם אחר הסובל ממחלה כל שהיא , לדוגמא אסטמה.אני אומר זאת מתוך גישה כי למעט דברין מאוד ספציפיים, יכול לעשות כל דבר ולעבוד במרביח העבודות ( לא רצוי עבודות הפוגמות באיכות השינה או קשורות בנהיגה וכו') הדבר החשוב הוא לוודא כי את ישנה מספיק וכי אין לך הפרעת שינה הגורמת לך להיות עייפה. שינה לא יעילה אינה בריאה לכולם ובמיוחד לא לחולי אפילפסיה. בנוסף חשוב להיות בטוחים כי התרופה שאת מקבלת אינה ידועה כאחת הגורמת לתופעות לוואי כגון עייפות או בעיית חשיבה/זיכרון. חשוב לנסות להבין מדוע את עצבנית ואיך לסייע לך היות והעבודה היא חלק משמעותי בחיים של כל אחד מאיתנו . את מוזמנת ליצור קשר עם שרית זמיר , עובדת סוציאלית ומטפלת משפחתית מהמרכז לאפילפסיה באסף הרופא כדי לנסות ולהבין ביחד איתך ולסייע לך לשפר את איכות החיים שלך. (989779165) בברכה ד"ר אלי הימן

האם טיפול בדפלפט כרונו יכול להתאים להפרעה התנגדותית CONDUCT.?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב להבנתי .. לא בברכה ד"ר הימן

14/06/2014 | 23:32 | מאת: רפי

שלום רב! ברצוני לשאול 3 שאלות: 1.מהן תופעות הלוואי של פריזולין? 2. האם הן אמורות לחלוף בהמשך? 3. במידה ולא, האם יש תרופה מקבילה לתרופה זאת ? לבני זאת הייתה התרופה היחידה שהוכיחה את יעילותה במניעת פרכוסים. בברכה ותודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב פאיזולין היא תרופה ותיקה מאוד, ניזרת של פנוברביטל . אני באופן אישי ממעט את השימוש בתרופות אלו בשל העובדה כי ישנן היום תרופות חדשות יותר עם פרופיל תופעות לוואי נוחות יותר. מצד שני, אם באמת מיציתם את כל האפשוריות..אזי , חשוב למנוע את הפרכוסים והשימוש בתרקופה בהחלט ראוי. בברכה ד"ר אלי הימן

והאם מניסיונך שטופמקס לא עוזר לקפיצות האם זוניסומיד יעזור? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניתן לשלב אך חשוב לעקוב אחר תופעות לוואי קוגניטיביות ( קשב , איכות למידה, שליפה וכו ) היות ושתיהן יכולות לגום לכך. בברכה ד"ר אלי הימן

10/06/2014 | 12:52 | מאת: רון

שאלה- אני בת 44 חולת אפילפסיה כ 30 שנה מאוזנת קרוב ל- 10. בלידת בני הבכור קיבלתי התקף אפילפטי. בשנה האחרונה לבני היו כ 4 מקרים (בשינה) לקראת שעות הבוקר , שלא היו התקף אפליפסי מוצהר של פרכוס אך יחד עם זאת חרחורים של 2-3 דקות ולאחר מכן הקאה, ללא התכווצויות. אנחנו בתהליך של בדיקות . האם נראה לך שהרקע שלי ובעיקר המקרה של הלידה קשור ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יתכן ומדובר בהתקפף אפילפטי . יש לבצע EEG בחסך שינה ולוודא שמושגת שינה . לא חושב שקשור ללידה בברכה ד"ר אלי הימן

09/06/2014 | 10:52 | מאת: ליאב

ד"ר אלי שלום, בחודש מאי 2014 ביצעתי לילדי בן ה-6 בדיקת EEG התוצאות שקבילתי "תרשים שינה פרמקולוגית מראה פעילות פוליריטמית עם כישורי שינה. באזור הפראסגיטלי משמאל נרשמו מדי פעם זיזים, היפוכי פזה נרשמו בצנטרלי השמאלי. לסיכום מוקד צנטרלי שמאלי לא בצפיפות גבוהה, לא מדובר בElectrical Status Epilepticus during slow sleep. שאלה נוספת: אם הילד בזמן הבדיקה נרדם על היד שלי ולא רצה לשכב על המיטה, זה יכול לפגוע בתוצאות הבדיקה? בזמן הבדיקה שהליד היה רדום על היד, ניסיתי ככל האפשר לא להזיז אותו וגם בעצמי לא לזוז אך היו כמה תזוזות במהלך הבדיקה. אבקש את התייחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר במימצא שכיח בילדים עם אפילפסיה שפירה של גיל הילדות , שלרוב חולפת. מצד שני יכול להיות שמדובר במימצא אקראי חסר כל משמעות קלינית היד שלך לא הפריעה. בברכה "ר הימן

08/06/2014 | 18:53 | מאת: דפנה

ביתי בת 16 מטופלת בטופמקס 5 שנים ופתאום הפסיקה לעזור מקבלת מינון 350 ליום. הוחלט על החלפת תרופה זוניסומייד האם לדעתך תעזור אם טופמקס לא עזרה? מדובר באפילפסיה מיוקלונית. לגבי ההחלפה ,האם מותר לשלב את שתיהן יחד? מה מינון הזנוסמיד למשקל 60 ? כמה לרדת במינון הטופמקס בזמן ההחלפה ובאיזה תדירות? סליחה על כל השאלות ותודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני מניח כי תרופות אחרות לא עזרו ( קפרה, דפלפט, למקטל ) ובהנחה כי אכן מדובר באפלפסיה מיוקלונית של גיל הנעורים. טופמקס וזוניסמייד תרופות טובות , יש לעקוב אחר תופעות לוואי ובמיוחד השפעתם השלילית האפשרית על הלמידה . בברכה ד"ר אלי הימן

01/06/2014 | 21:03 | מאת: משה אלפסי

שלום ד"ר הימן אנחנו לא גרים בארץ ובני עבר הרבה אישפוזים ובהם עשו לו גם וידאו EEG וגם כמה וכמה MRI שלא הראה שום סיבה פיזית לאפילפסיה. הייתי רוצה לדעת אם יש טיפולים אחרים שלא ניסינו עדיין (אנחנו ניסינו טיפולים תרופתיים בלבד) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב היה ובאמת אין אפשרות לניתוח ( מחלה מוקדית) , ונוסו התרופות הנכונות , יש מקום לבדוק אפשרות של טיפול באמצעות קוצב וגאלי ו דיאטה קטוגנית. במידה וקיימת אפשרות, מציע לכם להגיע ולעבור הערכה מחודשת. בברכה ד"ר אלי הימן

28/05/2014 | 21:52 | מאת: אבי1

שלום. לבני אובחן סינדרום טורט. בבדיקת EEG לילד - תרשים פתולוגי, עקב מוקד אוקסיפיטלי שמאלי. וידאו EEG - תרשים פתולוגיבשל מוקד אפילפטי אחורי שמאלי. MRI תקין. ללא פירכוסים. איך לדעתך כדאי להמשיך ? תודה, אבי1

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לטפל בבעיה הראשונית , קרי בבעיה/בעיות הפוגמות בתפקוד של הילד ובאיכות החיים שלו. לא ברור לי מדוע הופנה ל EEG ולוידאו.... מכל מקום ..חשוב לטפל בילד ולא ב EEG . בברכה ד"ר אלי הימן

23/05/2014 | 19:03 | מאת: Moshe

My son is 10 years old. when he was 1.5 he had a seizure that lasted about 25 minutes until he gut an injection by paramedics. he was admitted to an epileptic Dept. at Hackensack University in NJ and they performed CT MRI and EEG. The CT and MRI where clean but the EEG had 30 seizures in a 24 hours period . They put him on Trileptol and since then he is good for few months and he gets it back. Today he is on Trileptol, Depakod, and 3 months ago they add to him FYCOMPA. Since than they raised it twice and its steal not under control.Do you think that this can go away at an older age ? Would you have dune anything differently regarding his treatment ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה האם אתם גרים בישראל ? מידה וכן , הייתי ממליץ לאשפז אותו לוידאו EEG ולעשות חשיבה על האבחנה ( סוג האפילספיה ) ועל הטיפול אין לי תשובה בשלוף, דורש התסכלות מעמיקה על המקרה וחשיבה חוזרת. בברכה ד"ר אלי הימן

20/05/2014 | 22:42 | מאת: עפרה

שלום, בתי בת ה-3 ו-9 חודשים אובחנה היום כסובלת מאפילפסיה מיוקלונית אטונית, זאת לאחר שעברה לפני כ-4 שבועות 2 התקפים בהפרש של 2 ימים, החלה טיפול טגרטול ומאז חווה תופעות מידי יום של נפילות חוזרות - מעין צניחת גוף או במידה וזה בישיבה צניחה של הראש לאחד הצדדים. בעקבות האבחנה לעיל שונתה התרופה בה היא מטופלת לדפלפט כאשר המינון הסופי אליו נגיע בעוד מס' ימים הוא 7 CC פעמיים ביום. חשוב לי לדעת - כמה שכיחה אפילפסיה זו (בעולם ובארץ)? היכן המרכז הרפואי בארץ (במידה וידוע) המטפל במרבית החולים באפילפסיה מסוג זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר בתסמונת אפילפטית לא שכיחה אך בילת משמעות גדולה היות ועלולה לפגום בהתפתחות במידה ולא מטופלת נכון . טוב שהפסקתם את הטגרטול . במידה ואינה מאוזנת על דפלםט ו-או תרשים ה EEG איו תקין בופן משמעותי מציע לעשות חשיבה מהירה על האבחנה והטיפול. בברכה ד"ר הימן בתי בת ה-3 ו-9 חודשים אובחנה היום כסובלת מאפילפסיה מיוקלונית אטונית, זאת לאחר שעברה לפני כ-4 שבועות 2 התקפים בהפרש של 2 ימים, החלה טיפול טגרטול ומאז חווה תופעות מידי יום של נפילות חוזרות - מעין צניחת גוף או במידה וזה בישיבה צניחה של הראש לאחד הצדדים. בעקבות האבחנה לעיל שונתה התרופה בה היא מטופלת לדפלפט כאשר המינון הסופי אליו נגיע בעוד מס' ימים הוא 7 CC פעמיים ביום. חשוב לי לדעת - כמה שכיחה אפילפסיה זו (בעולם ובארץ)? היכן המרכז הרפואי בארץ (במידה וידוע) המטפל במרבית החולים באפילפסיה מסוג זה?

13/05/2014 | 08:41 | מאת: דפנה

הבת שלי פרכסה מגיל 11 חודש עד גיל שנתיים ( עד שאוזנה באמצעות דפלפט). נטו לחשוב שזה בעקבות או בהקשר לחום אך לא תמיד היא פרכסה בזמן חום אלא לעתים בהפרש של יום-יומיים לפני מחלה. יתכן שזה מה שגרם למחלה... בכל אופן הפרכוסים תמיד הופיעו בזמן ירח מלא. (היו גם אחרים אך בנוסף). לפי הכתבה אין קשר בין הדברים- אך אני תוהה ' אם ירח מלא משפיע על מצב של גיאות ושפל בעולם- האם לא יתכן שהוא ישפיע על האדם בדרך זו או אחרת?!?! אני מאמינה שאכן יש קשר בין הדברים- אחרי הכל אנו בנויים ברובנו מנוזלים....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קשה מאוד להוכיח את זה. בברכה ד"ר אלי הימן

12/05/2014 | 19:03 | מאת: מיכל

שלום רב, בני היה נקי מהתקפים במשך שנתיים, ובמהמלצת הרופאה שלו החלטנו לגמול אותו מטיפול תרופתי - למוג'ין- שלקח במינון של כדור וכדור וחצי, בוקר וערב. אנחנו כבר בשלב מתקדם של הגמילה בהורדת המינון כל חודשיים חצי כדור (טפו טפו :)), אך נאמר לנו שאם יחזור התקף, נצטרך לחזור למינון המלא של התרופה. תוכל להסביר מדוע? והאם זו גישה שגם אתה היית נוקט בה? מודה מראש מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין חוקם ברורים אני הייתי חוזר למינון האחרון לפני שהופיע הפרכוס ועוקב. בברכה ד"ר הימן

12/05/2014 | 17:08 | מאת: הילה

ד"ר אלי הימן, האם הכתבה מיתוסים על אפילפסיה נכתבה על ידך?

לקריאה נוספת והעמקה

כן

18/05/2014 | 11:29 | מאת: הילה

כתבה מעולה

06/05/2014 | 16:11 | מאת: עפרה

אנחנו נמצאים בתחילתו של תהליך האבחון עם בתי בת ה 3 ו-8 חודשים שעברה התקף ראשון שהתבטא בנוקשות הגוף והתכדרות ביום שלישי לפני שבועיים והתקף שני שהתבטא בפרכוסי ידיים וראש ביום שישי לפני 10 ימים ומאז החלה ליטול טגרטול 7.5 cc פעמיים ביום. האם למדע מוכרת אפילפסיה שפירה או סוג אפילפסיה שחולף עם הגיל כאשר סוג הפרכוס אינו רולנדי?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט ...... בהצלחה .. ד"ר הימן

05/05/2014 | 22:53 | מאת: לי

שלום אני בת 11 ואני מרטיבה מגיל קטן האם מינירין יעזור לי?

12/05/2014 | 16:41 | מאת: רחל

מנסיון הכדור מינירין עוזר

04/05/2014 | 12:32 | מאת: שרית

בני בן 10.5 קבל לפני ארבע חודשים התקף נעשה בדיקת EEG ונמצאו שרידי פרקוס רולנדיני לאחר יומיים קבל התקף שני והוחלט להתחיל בטיפול תרופתי דאפלט 11 מ"ג פעמיים ביום נעשה בדיקת MRI תקינה. הרופא בבי"ח הילל יפה הוראה להפסיק מתן רטלין 30 מ,ג שממש עשה לו טוב כיום לילד מאוד קשה בלי הרטלין רציתי לדעת : האם יש קשר בין הרטלין לאפלפסיה ? האם ניתן לתת רטלין ולהיות רגועים שלא תעשה החמרה במצב ברור לי שהרטלין ינתן רק לאחר שהילד יתאזן מבחינת פירכוסים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ישנו חשש גדול לתת ריטלין לחולי אפילםסיה, דבר שלדעתי אינו מוצדק . יש הרבה עבודות המראות כי ריטלין לא מחמיר את המחלה האפילפטית לכן , גישתי היא , שכל חולה אפילפסיה הסובל גם מהפרעת קשב וריכוז הפוגמת במיצוי הפוטנציאל שלו , יכול לקבל ריטלין על סוגיו תוך מעקב . בברכה ד"ר אלי הימן

13/05/2014 | 13:34 | מאת: דורית

גם לנו אמרו להפסיק והתחלנו ריכוזית במקום ריטלין.זה לוקח זמן אבל יש שיפור.

04/05/2014 | 12:24 | מאת: שרית

29/04/2014 | 10:30 | מאת: עפרה

שלום, בתי בת 3 ו-8 חודשים עברה בשבוע שעבר 2 התקפים אפילפתיים - להבנתנו מהרופאים לא מסיבה ידועה - והתחלנו לקבל סירופ טגרטול. כרגע אנחנו לוקחים מנה של 5 cc בבוקר ו- 2.5 cc בערב עד שנגיע ביום שני הבא 5.5.14 למנות של 7.5cc בוקר וערב. עדיין לא הוגדרה כאפילפתית או ניתנה איזושהי תת כותרת למצב. האם עליי למנוע ממנה צפיה בזיקוקים בערב יום העצמאות ביום שני הבא? בנוסף - בעלון המצורף לסירופ רשום שיש בעיה לשלב עם טגרטול תרופות המכילות איבופרופן ופרצטמול - אי לכך רציתי לדעת במידה ויש לה חום איך עליי להוריד לה חום? להבנתי אלו החומרים הפעילים באקמולי ובנורופן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אפילפסיה אינה מילה גסה .. . לבחלק מהמקרים , במיוחד בילדים עםצ רקע התפתחותי תקין , חולפת לאחר מספר שנים( אפילפסיה שפירה) ההגדרה של אפילפסיה היא " נטייה של המוח לייצר פעילות חשמלית לא תקינה הגורמת לביטוי חיצוני, ושאינה ניגרמת מסביבה ברורה מיידית וחולפת , לדוגמא , חבלת ראש. " לבת שלך יש אפילפסיה, חבל שלא הסבירו לך זאת . מותר לה ללכת לכל פעילויות יום העצמאות. היא ידלה רגילה .יש להגיח עלייה בבריכה, ים, להקפיד על חבישת קסדה ברכיבה. לגבי הורדת חום , אין בעיה עם אקמול . יכולה להיות בעיה עם מספר אנטיביוטיקות. בברכה ד"ר אלי הימן

04/05/2014 | 09:17 | מאת: עפרה

תודה על התשובה המהירה. אנחנו נמצאים בתהליכי הגדרה, טרם קיבלנו את תת הכותרת לאפילפסיה ואני אכן מקווה שזו תהיה אפילפסיה שפירה.

08/04/2014 | 17:27 | מאת: רעות

שלום לכולם, שמי רעות אני תלמידה בתיכון "רוטברג" רמת השרון, לומדת במגמת רפואה הכוללת 15 יח"ל. במסגרת המגמה אנו מכינים פרויקט הנקרא ביומד בו אנו בוחרים מחלה, מסכמים עליה, כותבים שאלונים בנושא ונותנים לחולים החולים במחלה. העבודה מאוד חשובה לנו ונשמח אם תוכלו לעזור לנו ולשתף פעולה בייעול העבודה:) השאלונים הם אנונימיים ומטרתם אך ורק לניתוחם והסקת מידע!! מפני שלא ניתן להעלות פה קבצים, תוכלו לשלוח לי מייל לכתובת : reut.baram@gmail.com ואשלח לכם את השאלון במייל. תשובותיכם מאוד יעזרו לנו לעבודה! המון תודה על שיתוף הפעולה!!

לקריאה נוספת והעמקה

בהצלחה

03/04/2014 | 20:22 | מאת: דנה

ביתי בת 18 עם אפילפסיה JME מטופלת בטופמקס 300 מג ליום. בלילה התעוררה לשתות ופתאום כל גופה רעד בחוזקה עד שנפלה וגם אחרי זה המשיכה לרעוד ראתה הכול שחור ואז הכול נרגע ואז הצליחה לקום בבהלה מה עבר עליה ? זה לא היה התקף היא הייתה בהכרה זכרה הכול . אני מאוד חרדה לילדה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

היי ראי את תשובתי לך בפורום

14/03/2014 | 15:45 | מאת: יסמין

שלום רב קיבלתי את הפיענוח של בדיקת mri שביצעתי בפרוטוקול אפילפסייה.ורציתי לדעת: 1.האם הפיענוח יכול להסביר הפירכוסים שלי כאפילפטים? 2. התור הבא שלי לנוירולוג הוא בעוד חודשיים. האם עלי להקדים התור? "..חדרי המוח מורחבים במידה בינונית וקיימת הדגשה של חללים תת עכבישיים בהיקף שתי ההמספרות, בולט יותר במיקום פרונטלי,באיזור הורטקס ובמיקום אינטר המספרי. קדמית לאונה הטמפורלית משמאל ציסטה ארכנואידלית עם דחיקה קלה לאחור של האונה הטמפורלית השמאלית. מוקדים היפראנטנסים בחומר הלבן של שתי ההמספרות,בעיקר בחומר הלבן השטחי אולם גם בסנטרום סמיאובלה וקורונה רדיאטה. האדרה דוראלית מעובה בהיקף חלק מהמיספרה שמאלית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זהו פורום לאפילפסיה בילדים. ללא היכרות עם מחלת האפילפסיה שלך.. חשוב לוודא כ הנוירולוג/ית שהפנו אותך לבדיקה מודעים לממצאי הבדיקה ולא ולחכות חודשיים כדי לעדכן . ביחד תחליטו על הצורך בהקדמה של התור או כל פעולה נדרשת אחרת. בברכה ד"ר אלי הימן

10/03/2014 | 12:51 | מאת: אורי

שלום לי קוראים אורי אני בן 28 בריא בדר"כ ללא מחלות מיוחדות. לפני כחצי שנה עברתי כנראה התקף בו איבדתי את ההכרה במהלך העבודה (לפני איבוד ההכרה הרגשתי סחרור), בתחילה היה נראה שמדובר בסתם איבוד הכרה, עברתי c.t שהובחן כתקין. לפני כשלושה חודשים עברתי אירוע חוזר של איבוד הכרה גם הוא במהלך יום רגיל גם אז הדבר קדם סחרור. כתוצאה מהנפילה בזמן איבוד ההכרה נחבלתי בראשי לאחר מכן שכבתי במיטה כדי לנוח, ניסו להקים אותי כדי ללכת לבית החולים. והתנגדתי וטענתי שאני סוגל לקום לבד וללכת . כשניסיתי לקום חטפתי התקף פרכוסי בכל הגוף ומשם נלקחתי באמבולנס לבית החולים, הייתי מאושפז 3 ימים עברתי eeg mri ללא ממצאים מיוחדים. כמו כן קיבלתי תרופות אפנוטין ולימוגין לאחר כחודש עם התרופות הרגשתי הרבה יותר טוב וחשבתי שאני חוזר לאיתני. ולאט לאט הפסקתי לקחת את התרופות במחשבה שאני כבר לא צריך אותם (אני כבר חודשיים ללא תרופות). אלא שלצערי השבוע עברתי התקף קל של איבוד הכרה בשנית. לצערי תור לנוירולוג דרך קופת החולים שלי יש רק בעוד כחודש. מאז ההתקף אני חש חולשה וכאבי ראש כמו כן יש לי מעין הרגשה של זרמים במוח (בראש) רציתי לשאול מדוע יש לי את התחושות האלה לאחר ההתקף וכן האם יכול להיות שמדובר בבעיה אחרת במוח ולא מדובר דווקא באפילפסיה?, ברצוני לציין שמעבר להתקפים שהזכרתי לא חוויתי שום ניתוקים או התקפים אחרים בחיי גם לא בלילה במהלך שינה.

לקריאה נוספת והעמקה

זהו פורום לאפילפסיה בילדים.. בברכה ד"ר אלי הימן

08/03/2014 | 09:35 | מאת: שירה

תי בת ה11 וחצי לכאורה מאוזנת וזאת לאחר שיא בפרכוסים בעת שהיתה בת 6 פרצה המחלה ולא ניתן היה לאזן חלקן אף גרם לה להתנהג כמו "זומבי" - האוספולט למשל ... ובעטיין אף אושפזה לפק זמן ממושך עם התקף סטסטוס שלא נפסק. הקדמה זו באה כדי לתאר את החשש שלי שכיום לאחר שמטופלת בקפרה+למיקטל +דפלפט (הדפלפט והקפרה לא עזרו כלל עד שהוסיפו את הלמיקטל. כיום לאר כמעט 5 שנים היא לכאורה מאוזנת. לכאורה הוספה כי היה אירוע של הרטבת לילה רצינית וגם פרכוס גדול עת ניסית לרדת בקפרה. אז הוחזר הקפרה ועכשיו הרופאים אומרים שמכיוון שהדפלפט לא הועילה בעבר כלל , ואף גורמת היום לרעד רציני, בעיית קשב יש לרדת ממנה ולהשאר עם הלמיקטל והקפרה ושאסור לקחת כל כך הרבה זמן 3 תרופות. אני מאד מאד מאד חוששת שכן לפי הרקע היו לה פרכוסים נוראיים, והזמנתי ניידות נט"ן פעמים רבות עקב פרכוסים שלא נגמרו. סוף סטף היא מתפקת כרגיל מלבד בעיות בלמידה ובספורט ודברים נופלים לה מהידיים... הרופאים מתעקשים שהדפלפט לא הועילה בעבר, וזה נכון אבל האם שילוב התרופות הוא לא יותר מהפרטים? כלומר לערך של שילוב התרופות יש אפקט שמנע את הפרכוסים? מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שמח כי הילדה מאוזנת .... מאידך ... יש היגיון בניסיון להפחתת דפלפט ... למרות החשש, חושב שיש הגיון בכך, מבצעים זאת בהדרגה , תוך מעקב קליני ... בהצלחה ד"ר אלי הימן

06/03/2014 | 10:45 | מאת: חגית

שלום, לפני מס' ימים הייתי עם ביתי בת שנה ו-4 חודשים בגינה. היא ישבה על האופניים שלה ואשה זקנה ניסתה להצחיק אותה, פתאום שמתי לב שאינה מגיבה והראש יורד למטה. בהתחלה חשבתי שהיא משחקת ואז ירדתי אליה וקראתי לה והיא לא הגיבה. מייד הרמתי אותה עליי,היא התכרבלה עליי,הכניסה יד לפה והיה נראה שמשהו מציק לה ואח"כ חזרה לעצמה והכל המשיך כרגיל. הורים בגן שראו אמרו היא ניראת מאד עייפה, אבל לי היה ברור שמשהו לא תקין וזו לא עייפות. יש לי הפנייה ל-EEG לעוד חודש. שאלתי-האם יכול להיות פטיט מל לילדה בגילה? תופעה אחרת של אפילפסיה? האם זה מסוכן? עובר במשך השנים? רוצה להוסיף שגם למחרת היה נראה לי שוב(דרך אגב באותה שעה בערך בסביבות 17:00) שזה קורה תוך כדי משחק עם בימבה.שוב קראתי-הסתכלה עליי ולא הגיבה,הרמתי אותה ומייד חזרה לעצמה ילדה פעילה מאד, התפתחות תקינה סליחה על ההצפה-מאד לחוצה ומוטרדת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אכן נשמע אירוע החורג מההתנהגות הרגילה שלה ...מניח כי בספו של דבר לא יעילה דבר בבירור .. אבל לשאלותייך... שאלתי-האם יכול להיות פטיט מל לילדה בגילה? תופעה אחרת של אפילפסיה? מאוד לא אופייני בגיל זה אבסנס ... היות ואין עדיין אבנה , ועדיין יתכן ומדובר בהתנהגות , ולא בעיה רפואית... אני מרשה לעצמי להגיד כי לא מסוכן... לגבי יעבור .. .אין עדיין אבחנה אז לא ניתן לדבר על העתיד... מציע לנסות ולהקדים את בדיקת ה EEG, אין סיבה לחכות חודש ימים. שאלתי-האם יכול להיות פטיט מל לילדה בגילה? תופעה אחרת של אפילפסיה? האם זה מסוכן? עובר במשך השנים? בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא

04/03/2014 | 11:50 | מאת: מיכל

בני (10) מאובחן כאפילפטי. לפעמים אני רואה אצלו תנועות לעיסה בלילה, בזמן שינה, האם יש לכך משמעות נוירולוגית?

שלום רב לדעתי חסר משמעות... כולנו לעתים עושים זאת... בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לטיפול באפילפסיה בילדים , אסף הרופא

03/03/2014 | 21:40 | מאת: אנה

שלום רב. לילדה שלי בת 6 לפני שנה וחצי בערך אחר eeg אובחנה אפילפסיה. היא מגלגלת עיניים. התחלנו עם למיקטל . מהתחלה ראיתי שיפור ואחר חצי שנה בערך עוד פעם חזרנו לאותו מצב , אפילו לתדירות יותר גדולה. אחרי נסיון רב להגדיל מינון לא עזר. לפני 3 שבועות העברנו לזרונטין ( עדיין בהדרגה מורידים מינון של למיקטל) אני רואה שכרגע היא מרימה ראש למלה ומגלגלת עיניים. האם זה סימן שתרופה לא עוזרת ואפילו מזיקה. בנוסף לפני שבוע שלחו אותנו ל MRI . היום קבלתי פיינוח ממצא לוואיעכירות תאי מסטויד משמאל. על מה זה אומר ? ואם צריך להחליף תרופה ? איזה תרופות עם כמה שפחות תופעות לאווי יש . תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב המטרה של הטיפול באפילפסיה היא - אפס פרכוסים אך גם אפס תופעות לוואי מהטיפול התרופתי צריך לתת הזדמנות לזרונטין לעבוד ( תרופה מתאימה ויעילה לאפילפסיה כללית עם ניתוקים. ( אבסנס) . יש גם אלטרנטיבות נוספות במידה וזרונטין לא יעשה את הפעולה הנדרשת ( ללא פרכוסים או תופעות לוואי בולטות. בדיקת ה MRI כצפוי תקינה. המימצא בתאי המסטואיד חסר משמעות. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לטיפול באפילפסיה בילדים , אסף הרופא

17/02/2014 | 23:50 | מאת: מלי

שלום רב אני מטופלת בתרופות אנטי אפלפטיות . כל בדיקות eeg היו תקינות. והומלץ לי לבצע את הבדיקה וידאו eeg . רציתי לדעת כיצד הבדיקה תעזור לי אם כל בדיקות ה eeg שעברתי עד היום תקינות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב במידה ואת מטופלת בתרופות אנטי אפילפטיות היות ויש לך אפילפסיה, ואת אינף מאוזנת או יש ספק באבחנה, בדיקת וידאו EEG יכולה לתרום רבות לביסוס האבחנה או הצקדמות לאבחנה נכונה. בדיקת וידאונEEG לרוב מתבצעת לפרק זמן ארוך יותר ( ימים ), לעתים מפחיתים את הטיפול התרופתי בהדרגה כדי לגרום להתקפף אופייני . הסיכוי למצוא הפרעה ב EEG או לתפוס פרכוס גבוהה באופן שמעותי ביסח לבדיקות EEG שגרתיות ( בדיקה של 20 דקות עד שעה- תלוי במקום המבצע...) לכן , על מי לעבור בדיקות וידאו EEG ? 1.אבחנה לא ברורה. ישנם מצבים היכולים לחקות אפילפסיה שאינם אפילפסיה ומתן תרוםתות אנטי אפילפטיות במקרים אלו אינם הדבר הנכון..... 2.כל חולה אפילפסיה שאינו מאוזן , קרי למרות טיפול תרופתי מתאים, ממשיך לפרכס. חשיבות הבדיקה היא בתיעוד פרכוסים אופיניים, בדיקלת האפשרות כי קיימת אוציה לטיפול בניתוח ועוד.. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המרכז הרב תחומי לאפילפסיה בילדים מרכז רפואי אסף הרופא

24/02/2014 | 19:00 | מאת: מלי

11/02/2014 | 08:23 | מאת: deleted

27 היו לי מספר פירכוסים. התחלתי בטיפול אנטי אפילפטי למרות שבדיקות אי.אי.גי בערות ותוך התקף היו תקינות. [לציין שהטיפול גורם להתקפים להיות פחות עוצמתיים.יותר קלים מבעבר]. קראתי שיש דבר כזה שניקרא פירכוסי פסאודו. ורציתי לדעת האם אדם הסובל מאירועים פירכוסיים שטבעם אינו ברור, אך הם מחקים התקפים אפילפטיים, יקבל גם טיפול אנטי אפילפטי [או שהטיפול הוא אחר ולא בתיוג 'אפילפסיה' ] , מאשר אדם שבדיקות אי.אי.גי הראו בעיה אפילפטית ומקבל תרופות לכך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב טיפול תרופתי אנטי אפילפטי יינתן רק במקרים של אפילפסיה אמיתית בה יש קורלציה בין הפרכוס להפרעה החשמלית. לא תמיד קל להגיע לאבחנה ודאית על סמך EEG רגיל ( ב 50% המהמקרים של אפילפסיה אמיתית יכול להיות תקין בין התקפים). לכן בכל מקרה של ספק לגבי האבחנה של אפילפסיה, חוסר תגובה לטיפול יש מקום לבצע בדיקת וידאו EEG כדי לתפוס פרכוס אופייני ולראות בו זמנית מה הפעילות החשמלית. בברכה ד"ר הימן

04/02/2014 | 12:09 | מאת: דליה

איך מבחינים ביניהם בתיאור ההתקף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אפילפסיה מוקדית היא אפילפסיה המתחילה באיזור מוגדר של המוח ולעתים יכולה להתפשט ולערב את כלל המוח ( הכללה מישנית) אפילפסיה כללית- אפילפסיה שמתחילה בו זמנית ומערבת את כלל המוח . לא תמיד קל להבדיל בין אפילפסיה מוקדית לכללית היות ולעתים אפילפסיה מוקדית מתפשטת מאוד מהר כך שכלפי חוץ זה ניראה כללי. ישנם כלי עזר המסייעים להבדיל בין אפילפסיה מוקדית וכללית, ובמיוחד ההיסטוריה של המטופל/ת, אופי הפרכוס / האם יש תחושה מקדימה/ האם מערב מרגע אפס את כלל הכוף-אובדן הכרה או מתחיל בצורה מוקדית/ תרשים ה EEG ועוד . בברכה ד"ר הימן אלי