תוצאות EEG בחסך שינה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

20/09/2023 | 14:27 | מאת: אילנית

הבן חווה התקף פירכוסים ואובחן בהמשך לבדיקת EEG כאפילפטי. עשינו לבקשת הרופא בדיקה נוספת בחסך שינה. שם נאמר "בערנות נרשמה פעילות רקע אחורית בתדירות של 8-9 לשניה. בטא קדמית. נרשמו גלי טטא דיפוזית בשינה טבעית בתדירות של 4-5 לשניה. כישורי שינה. לא נצפתה פעילות פרוקסיזמלית. האם זה אומר אחרת מהקביעה שיש אפילפסיה?

שלום רב האבחנה של אפיפסיה היא בראש ובראשונה לקינית, קרי אפיון התופעה הקלינית. EEG הינה בדיקת עזר , יכולה גם להיות תקינה , למרות שמדובר באפילפסיה בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים