Eeg לא תקין מה עושים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

31/07/2023 | 23:50 | מאת: רחל

שלום וערב טוב בני בן ה7 חווה 3 אירועי פירכוס חום אחת בגיל שנה וחצי השניה בגיל שנתיים והשלישית בגיל חמש כולם היו סביב חום ביצענו פעמיים EEG בחסך שינה אחת יצאה תקינה השניה לא נשלחנו לMRI שיצא תקין ברוך השם נשלחנו שוב לEEG הפעם בעירנות ,התוצאה מדאיגה מאד אשמח להסבר האם זו אפלפסיה? להלן התוצאה תרשים ערנות עם שיתוף פעולה מלאה פעילות בסיס אחורית סימטרית בתדריות­­, מגיבה לפקיחת עיניים. פעילות רקע בנויה מגלי תטא מעורבת עם בטא קדמית במתח נמוך נישום יתר :נרשמו מספר רב של התפרצויות של סדרות כלליות של זיז גל ורב זיז אי­ריגולארי בתדר 2.5 הרץ ,כל התפרצות נמשכה כ 1­2 שניות ,קיימת הדגשה פרונטאלית בהימספרה ימנית ,לא דווח על קורלאט קליני במקביל. גירוי אור :כנ"ל

שלום רב באופן כללי האבחנה של אפילפסיה היא אבחנה קלינית, קרי פרכוס שאינו בחום המבטא נטייה של המוח ליצצר פעילות לשמלית לא תקינה. מרבית הילדים עם פרכוסי חום פשוטים לא נשלחים לבדיקת EEG אין בכך טעם היות ולרוב לא יפתחו אפילפסיה בדיקת ה EEG שאת מתארת אינה תקינה אך חשוב לבחון זאת היטב ולעשות חושבים בברכה ד"ר אלי הימן

01/08/2023 | 08:14 | מאת: רחל

תודה על תשובתך המהירה! אז רק כדי לחדד ולהבין טוב יותר אם הילד לא סובל מהתקפי אפילפסיה אז לבדיקת הeeg אין משמעות? למה בעצם הוא לא תקין ?זה יכול לחלוף בבדיקה הבאה?

ה EEG הוא רק מרכיב אחד מכלל הנתונים . לא יכול לדון לגופו של עינין בברכה ד"ר הימן

שלום רב ראי תשובתי הקודמת

מנהל פורום אפילפסיה בילדים