אפילפסיה כללית ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

08/01/2024 | 18:20 | מאת: שיראל

ילדה בת 5 מאובחנת עם אפילפסיה כללית, למרות שאין פירכוסים משמעותיים בפועל, אובחנה לאחר שהיו הפסקות נשימה מלידה , ובגיל שנתיים eeg לא תקין לאחר הפסקת נשימה והכחלה בערנות. בנמנום נראתה פעילות רגע אחורית Hz8 במידת ארגון טובה יותר מימין , אשר הייתה ראקטיבית לפריחה וסגירת עיניים . נראו גלי v ו k complex וכישורי שינה סימטריים וסינכרוניים. פעילות זיזים ביפרונטאליים פרוקסימזמלים או הרצפים של זיזים פולמורפיים שנמשכו עד 8 שניות , ללא אבולוציה מורפולוגית או פיזור, נראו בשינה בלבד. פעילות זיז גיל מהירה, אירגולרית כללית לא תכופה. לסיכום:eeg זה אינו תקין בשל פעילות אפילפטיפורמית ביפרונטאלית . Eeg זה מתאים לסף נמוך של פרכוס מקור קדמי דו״צ ככל הנראה על רקע גנטי. האם בדיקה זו באמת מתאימה לאבחון של האפילפסיה? יש לציין שהילדה מטופלת בקפרה וגם בבדיקה נטלה תרופות כרגיל .

שלום רב האבחנה של אפילפסיה בראש ובראשונה מבוססת על האפיון המדוייק של האירועים החריגים . בדיקת EEG הינה בדיקת עזר ובדיקה לא תקינה אינה אומרת שיש אפילפסיה ומצד שני בדיקה תקינה לא שוללת קיומה של אפילפסיה פעילה בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים