תשובת בדיקת EEG לבני בן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

12/09/2023 | 11:42 | מאת: לי לוי

רקע: בגיל 3 ימים אמא שמה לה לפרכוסים שעירב את פלג גוף שמאל, כולל מצמוץ בעיניים ( ראיתי סרטון עם תנועות קלוניות ביד שמאל ופנים ), הועבר לפגייה שם עבר בדיקת EEG שעל פי פענוח הנוירולוג הדגימה פרכוס מיוקלוני עם קורלציה ב EEG, טופל בהעמסת קפרה ופרכוסים חלפו. בירור: MRI מח ( מועתק ממכתבים קודמים ) - פגיעה בחומר הלבן פריונטריקולרי וגם ב PLIC, תמונה היכולה להתאים ל HIE תוצאת בדיקת EEG אחרונה: נרשמה פעילות רקע אחורית בתדירות של 5-6 לשניה. בטא קדמית המתלבשת על טטא. גירוי אור: ארטפקטים רבים. לא נצפתה פעילות פרוקסיזמלית. מה אומרת התוצאה ???

שלום רב בדיקת ה EEG לא מראה פעילות אפילפטיפורמית חולנית בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים