אפילפסיה רולנדית- שאלה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

29/11/2023 | 21:24 | מאת: רות

שלום בני בן 9 בריא נחנק מתוך שינה הגעתי וראיתי קולות של חנק הערתי אותו והוא דיבר לא ברור. בצעו EEG ואמרו שהתוצאות תואמות לאפילפסיה רולנדית והמליצו על טיפול תרופתי. אנחנו מעדיפים שלא להתחיל טיפול תרופתי לפחות לא כל עוד זה היה פעם אחת. השאלה שלי מלבד התקף שאולי יכול לחזור האם יש סכנה נוספת מאותו התקף? סכנה של חנק לחלוטין?סכנה שהדיבור לא יסתדר אחרי ההתקף? סכנה כלשהיא אחרת? או שהמטרה היא רק שיפור איכות החיים מבחינת מניעת הפרכוסים? תודה רבה

שלום רב רפואה אינה שחור ולבן ולכל רופא/ה יש את הגישה בה הוא/היא מרגיש/ה מרגישה נוח ניתן לא להתחיל טיפול לאחר התקף ראשון אך ניתן לקבל החלטה כזו לאחר שעושים כימות של הסיכון להתקף נוסף בברכה ד"ר אלי הימן

09/12/2023 | 17:21 | מאת: רות

היי תודה מדוע צריך לבדוק את הסיכון להתקף נוסף? יש סכנה בהתקף נוסף? הסבירו לי שבדרכ בסוג הזה יש תדירות נמוכה יחסית ושזה אמור לקרות בשעות לילה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים