פרכוס שינה צד ועבר משינה לעירנות

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

18/10/2023 | 09:10 | מאת: רינה

בת 12 מטופלת בטגרטול עם שנתיים ללא פרכוס לאחרונה בעקבות המלחמה היו 2 פרכוסים בערנות להבדיל מבעבר שהיו בשינה.פרכוס בכתף ימין לכמה שניות .בעבר היה בשינה בלבד ומצד שמאל וכעת בעירנות מצד ימין.כיצד זה ייתכן שהרי eeg מראה על מוקד בצד ימין?

שלום רב בהנחה שמדובר אכן בפרכוסים....לא כל קפיצה של כתף היא פרכוס, פרכוסים מוקדיים יכולים להגיע מכל המיספרה מוחית ולא חייבים להיות תמיד אותו הדבר ממליץ לבצע רמת טגרטול בשפל, EEG ולפנות לרופא/ה המטפלת. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים