פורום אפילפסיה בילדים

בפורום זה ניתן מענה לחולים ומשפחותיהם לגבי כל סוגיה הקשורה במחלת האפילפסיה והשלכותיה על תפקוד הילד/ה ומשפחה הכוללות אספקטים רפואיים, השפעה של מחלת האפילפסיה או הטיפול בה על ההתפתחות והלמידה, קשיים רגשיים כגון חרדה, דיכאון, התמודדות ההורים עם המחלה, וזאת במטרה לסייע בשיפור איכות הטיפול ואיכות החיים של הילד/ה ומשפחתו/ה. הגישה תהיה כוללנית, תתייחס לבעיות אותן יעלו הפונים, אך התשובות תהינה כלליות ככל שניתן ולא תכנסנה לדיון פרטני הנוגע למטופל מסוים בלבד. למעבר לפורום לחצו כאן.
415 הודעות
384 תשובות מומחה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים

גולשים יקרים: פורום זה עוסק באפילפסיה בילדים בלבד.
03/06/2013 | 22:49 | מאת: אבירם

אבירם הוא אוטיסט בן 20. לפני ארבע שנים לערך הוא התחיל לקבל בנוסף לריספרדל גם 400 מ"ג ליום של VALPORAL לשיפור מצב הרוח. הסיבה למינון הנמוך נעוצה בקושי לבצע בדיקות דם כתוצאה מבעית התנהגות.(הכוונה המקורית של הפסיכיאטר היתה לתת 600 מ"ג) לפני כחודש הוחלט ע"י הפסיכיאטר המטפל להפסיק בבת אחת את ה VALPORAL ובמקביל להחליף את הריספרדל ב ABILIFY בשלבים. בימים שבהם הוא החל לקחת ABILIFY, הוא הפך לעצבני בצורה קיצונית וירד מספר ק"ג במשקל. כעבור שלושה שבועות ללא VALPORAL, לקה אבירם בהתקף מלווה בפירכוסים תוך נפילה קשה בבית על הריצפה ופגיעה בפנים ובראש. לאחר כמה שעות בחדר מיון הוא שוחרר הביתה ומיד נפל שוב תוך פירכוסים אופיניים לאפילפסיה. חשוב לדעת- לאבירם אין היסטוריה של אפילפסיה ומעולם הוא לא חווה ארוע דומה. מאז יום חמישי- מועד הארוע, הוא מקבל VALPORAL במינון 800מ"ג ליום. בימים הקרובים אמור אבירם לעבור בדיקת EEG. בהנחה שהבדיקה תקינה, האם מדובר כאן בחולה אפילפסיה עם כל המשמעות, או בארוע חמור אבל חולף. האם 800 מ"ג של ואלפורל מגינים על אבירם מפני התקפים בעתיד בתודה מראש יואב - אבא של אבירם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קיימת שכיחות רבה יותר של אפילפסיה בילדים/בוגרים עפ PDD. צרוף המקרים של הורדת הדפלפט ואולי הוספת האביליפי יצרה יתכן סיטואציה של גירוי של המוח להתקף. מינון של 800 מ"ג ויעילות- כדאי לבצע לאחר שבוע וחצי של טיפול , ספירת דם, אנזמי כבד ורמת דפלפט בשפל ( בבוקר הבדיקה לא לקחת את הדפלפט ולתת רק לאחר הבדיקה. ) . רמת התרופה צריכה להיות בין 50-100. אם נמוך מ 50 , יש מקום להעלות. סיכוי טוב שימנע את הפרכוסים( אך אין 100% )

03/06/2013 | 20:59 | מאת: אפרת

שלוםבני בן 6 על סמך EEG רושם לאפילפסיה דו צידי היום ליוויתי אירוע של הגן שלו וראיתי בפעם הראשונה מה שנראה כמו בהייה/ניתוק של כ 15 שניות, בחלל, לא במשהו ברור / ידוע או מושך. ראיתי את זה בעבר כשהיה צופה בטלוויזיה אבל לא כך באמצע פעילות מלאת מוזיקה-ילדים-ותנועה. איך אפשר לדעת האם מדובר בהתקף ניתוק על רקע אפילפטי או סתם חלימה בהקיץ? מה עושים הלאה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב למרבה המזל .. מרבית הבהיות - ניתוקים הם התנהגותיים.... ועל כן חסרי משמעות . אם זה ניראה חריג ( ממושך, נצפה גם בבית וגם במסגרת, לא מגיב לקריאת שמו או גירוי קל ) , אפשר לבצע EEG בחסך שינה , באחד מבתי החולים שיהיה מספך ארוך ויכלול תרשים בעירות נמנום ושינה. .

01/06/2013 | 18:37 | מאת: יוסי

הגיוני שאני יקבל פרכוס טוני קלוני(סוג של אפילפסיה) רק כאשר אני עוצם עיניים? ז"א כל פעם שאני סוגר את העיניים אני מקבל פרכוס,אך כאשר אני פותח אותם בחזרה-הפרכוס נעלם, אך אם אני לא פוקח בחזרה את העיינים-הפרכוס נמשך ואז אחרי מספר דקות אני לא זוכר דבר ממה שקרה האם קיים סוג פרכוס שכזה? מכיוון שזה בדיוק מה שעברתי והרופאים קבעו כי מדובר בפרכוס טוני קלוני. התקף טוני קלוני הוא אפילפסיה? הוא יכול לשוב בהמשך? האם התקף מסוג כזה פוגע בפרופיל הצבאי?

01/06/2013 | 19:02 | מאת: יוסי

אגב שכחתי לציין כי בבדיקת MRI הובחן אצלי ציסטה קטנה באזור המוח,האם יש קשר בין הציסטה לבין הפרכוס?

27/05/2013 | 21:51 | מאת: דנה

אבקש לדעת דיעה מקצועית לגביי חבר שלי,אנו בני 24, ולטענתו שמחלת האפילפסיה שלו נעלמה ולא קיימת יותר,המחלה הינה מסוג טוני קלוני,היה לו התקפים גדולים מגיל 15 עד גיל 22, אשר אוזנו עם כדורים ולדעתי שתופעות הלוואי הינן קיימות כגון:נשירת שיער,צלקות בפנים עם בלוטות גדולות בשפה העליונה,ומצבי רוח משתנים. אז אבקש לדעת האם זה נכון שהמחלה נעלמה לו,לטענתו? והאם המחלה במידה וקיימת תימשך לכל החיים עם כדורים? שלדעתי מסתיר ממני. אודה לתשובה מקצועית ממך תודה דנה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קיימת סבירות רבה כי יכלוף , אך קיימת גם אפשרות שלא . קשה לי לענות לך ללא הכרות עם סוג האםילפסיה שיש לו. חשוב להבין עם שינויי מצב הרוח נובעים בגלל התרופות/ נטייה גנטית לכך . במידה ולוקח תרופה שתורמת לכך -- יש מקום להחליפה . כל תרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי אך מעטות גורמות לתופעות לוואי קוסמטיות. העיקרית שבהן היא פניטואין . דםלפט יכול לגרום להאצת נשירה, לרוב הפיך לסיכום- אפילפסיה היא כמו אסטמה.... אפשר לחיות טוב , בזוגיות, להקים משפחה ..... בהצלחה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

29/05/2013 | 13:48 | מאת: דנה

ידוע לי כעת שמחלת אפילפסיה מסוג גראנד מל במתבגרים אינה חולפת אלא מאוזנת לכל החיים, קרי, לקיחת כדורים תמידית עם הקפדה להימנע מטריגרים חיצוניים, לכן בכל שלב בחיים לרבות לדוגמא שילוב עם מחלת סוכרת יכולה לגרום לבעיות בעתיד, יש במשפחתו חולים, על כן, אבקש לדעת האם מחלה כללית זו אינה חולפת אלא מאוזנת תמיד בכדורים? והאם באופן כללי בהתאם לתחילת ההתקפים מגילאים אלו 15-22 ואילך קיים סיכון מוגבר לא להירפא באופן מוחלט? תודה דנה.

26/05/2013 | 18:35 | מאת: אור

לבת שלי בת 8 גילו אפילפסיה לפני חודשיים והתחלנו טיפול תרופתי, ואמרו לנו כעת לעשות בדיקות דם בגלל לקיחת טרגטול ולמוגין, הכל יצא תקין חוץ מ:neutrophils הנורמה 34-59 ולה יש 59.10. limphocytes הנורמה 28-52 ולה יש 23. moncytes הנורמה 4-10 ולה יש 10.60. eosinophils הנורמה 0-6 ולה יש 6.82 , בקשתי היא רק שיגידו לי אם הדברים הלחו מסוכנים כי הרופאה שלי בחופשה שבוע ואני מאוד בלחץ.תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין זה תחליף לרופא/ת הילדים אף זה ניראה בסדר

25/05/2013 | 19:51 | מאת: בוריס

שלום רב, נועה שלנו,פגה, בת חצי שנה נולדה בשבוע 33, הריון תקין לבת 27. נועה נולדה במשקל 2.3 קילו ועולה במשקל יפה עם היקפי ראש תקינים. נועה מטופלת ביוטירוקס משבוע שני להיוולדה עקב אבחנת תת פעילות בבלוטת התריס וכרגע מאוזנת. בשלושת החודשים האחרונים אני ואשתי שמים לב לרעידות ראש וגו עליון אקראיות שהלכו והחמירו לאחרונה. נועה לא מאבדת הכרה, לא משנה צבעה וחוזרת להתנהגות טבעית אחרי הרעידות. הצלחנו לצלם את הרעידות ואנו חושדים שמדובר בסוג של כפיון. סרט מספר 1: http://www.youtube.com/watch?v=HFyQOxpmcDY&feature=youtu.be אנא שים לב לרעידה בדקה 2:08 שמתבטאת במשיכת כתף שמאל מעלה ולאחר מכן נענוע של הראש לצדדים. בדקה 3:28 רואים זאת שוב אבל בצורה קלה מאד. סרט מספר 2: http://www.youtube.com/watch?v=v2SlFQweIng&feature=youtu.be אנא ראה זמנים: 1:19 2:29 3:08 3:20 3:31 3:47 3:59 4:18 הופנינו ל EEG על ידי נוירוכורוג ונוירולוג על מנת לאבחן. כמו כן למכון להתפתחות הילד. למה דומה התופעה? מה דעתך? המון תודות.

לקריאה נוספת והעמקה

היי אין זה המסגרת לבצע אבחנה . בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

29/05/2013 | 20:45 | מאת: בוריס

האם לא לשם כך הוקם הפורום? תודה.

23/05/2013 | 22:34 | מאת: אנונימית

שלום, אני צפויה ללדת בכל יום וזו תהא לידתי השניה, ברקע אפילפסית נעורים מאוזנת למעלה מ-13 שנים, מטופלת בלמיקטל 100X2 מ"ג ביום. הלידה הראשונה הייתה לידה טבעית (ללא אפידורל) ועברה מצוין. ציון האפגר היה גבוה והבכי רגיל. גם הפעם בכוונתי ללדת ללא אפידורל. נשאלתי בבית החולים האם הלמיקטל עשוי לגרום לעובר להיות מנומנם כתופעה שידוע להם שקיימת בתרופות אנטי דיכאוניות, ונאמר לי שאם רואים תינוק שלא כ"כ בוכה לוקחים אותו למוניטור לכמה שעות. מאוד חשוב לי שישאירו את התינוקת אצלי ושאוכל לנסות להניקה מיד לאחר הלידה, כך שאם תופעה כזו היא טבעית ואין מה להתרגש ממנה אשמח לקבל הנחיות ולדעת זאת ושלא סתם יקחו את התינוקת ממני אלא רק אם משהו באמת נראה חריג. אשמח להנחיות בקשר לכך. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב למקטל אינה גורמת לנמנום ואני לא רואה בעיה מדוע לא להניק . בברכה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

שלום, בני בן 7, לפני כ-9 חודשים החלו לו התקפי אפילפסיה, של נטיית הגוף לצד שמאל, זה מתחיל בנטיית העיניים בצורה חדה שמאלה לאחר מכן הראש וכל הגוף. ההתקף אורך בערך 20 שניות, לפעמים הוא אף נופל. ניסינו כבר הרבה תרופות אך לא מוצאים משהו שיעזור לו ואף כמות ההתקפים גדלה מהתקף כל כמה ימים ל-5-7 התקפים ביום. התרופות אותן ניסינו: 1.Lamogine 25 התרופה גרמה לו לאלרגיה מאוד חמורה. 2.דפלפט – לא עזר 3.טגרטול גרם לאלרגיה 4.Ospolot לא עזר 5.Ospolot + levetiracetam לא עזר 6.החל מה-4.5 אנחנו מנסים levetiracetam 1000 מ"ג + 10 מ"ג פריזיום ביום אך בינתיים זה לא עוזר. כמובן שמעבר לבעיה הרפואית זו בעיה חברתית גדולה לילד בכיתה א'. יש לך הצעות נוספות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מטאת הטיפול היא : אפס פרכוסים אפס תופעות לוואי מהטיפול מכסימום איכות חיים . חשוב להבין טוב יותר את הסיבה למחלה של הבן , ולבצע חשיבה מעמיקה מדוע אינו מגיב תוך התייסות לאופי הפרכוסים ולבדיקות העזר השונות ( MRI מוח בפרוטוקול ייחודי לאפיללפסיה, וידאו EEG , לעתים בדיקות נוספות. כל ילד/ה שאינו מגיב ל 2 תרופות אנטי אפילפטיות מתאימות חייב לעבור בירור מעמיק וחשיבה חוזרת . במקרה שלכם - יש מקום לבצע חשיבה חוזרת + להציע דרכי טיפול נוספות בברכה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

10/05/2013 | 02:17 | מאת: מיה

כבר כחודש בני בן ה-3 חודשים סובל מריצוד עיניים (למעלה למטה) כשמשכיבים אותו על הגב. התאשפזנו ועברנו EEG, בדיקת עיניים, אולטראסאונד מוח ובדיקת נוירולוג. הכל יצא תקין. לא יודעים ממה זה נובע. בימים האחרונים זה מחמיר וקורה לא רק בהנחה על הגב אלא גם באמצע הארוחה. הגוף שלו מקשיח והפנים נהיות אדומות והעפעפיים נסגרות ורוטטות והוא לא מגיב. האם נתקלת בדבר? יכול להיות שזו אפילפסיה? אם בEEG יצא תקין, עדיין יכול להיות שמדובר במחלה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מציע לבצע בדיקת וידאו EEG על מנת ל"תופס " אירועים אופיניים . זה יאפשר להבדיל בצורה אמינה יותר בין אפילפסיה לבין הפרעה אחרת שאינה אפילפסיה היודעת לגרום להפרעה בתנועות העיניים.

04/05/2013 | 21:16 | מאת: הדר

רציתי לדעת אם יש כזה דבר שאפילפסיה תתרפא? ואם כן איזה סוג מתרפא ואיזה לא?

שלום רב למרבה המזל , מרבית הילדים הסובלים מאפילפסיה מחלימים מהמחלה. למי סיכוי גדול יותר להחלים מהמחלה: -רקע התפתחותי תקין, בדיקה תקינה -סימפטומים אופיניים+ EEG אופייני לאחת מסוגי האפילפסיה השפירות של גיל הילדות שידוע שחולפות. -תגובה טובה לטיפול התרופתי, מיעוט פכוסים לפני התחלת טיפול ולאחר התחלת טיפול. בברכה ד"ר הימן אלי

01/05/2013 | 21:12 | מאת: מימי

מה אפילפסיה מסוג קומפלקס פרטיאל אומרת במישור הרפואי? באיזו רמה היא? האם יש לה ריפוי? והאם זה הגיוני שילדה שלוקחת תרופה עדיין יש לה פרכוסים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב באופן גס מחלקים את אפילפסיה ל 2 קבוצות גדולות: 1.אפילפסיה כללית - קרי ההפרעה החשמלית מתחילה בו זמנית בשתי ההמיספרות. 2.אפילפסיה מוקדית - ההפרעה מתחילה באזור ספיציפי במוח, יכולה להישאר שם או לערב אזורים נוספים . זוהי אפילפסיה מוקדית או partial epilepsy למרבה המזל , מרבית הילדים עם אפילפסיה מוקדית ורקע התפתחותי תקין , מגיבים טוב לטיפול התרופתי , כ 30% ממשיכים לפרכס. חשוב לוודא כי : הסיבה לאפילפסיה מובנת כי הילדה מקבלת טיפול נכון . מטרת הטיפול: אפס פרכוסים ללא תופעות לוואי מהטיפול מכסימום תפקודד ואיכות חיים בברכה ד"ר הימן

24/04/2013 | 17:26 | מאת: אורן

היינו מטופלים אצלך עד שהועברנו ל-ד"ר אורנה אפשטיין, סיפרנו שיש לה בעיית שינה והיא המליצה לנו על "מלטונין" מאז התהפך עלינו העולם,הילדה נהיית אלימה בטירוף משהו שלא קרה לפני כן שאפילו בגן כבר לא יכולים לסבול,מבקשים את עצתך ד"ר היימן הפסקנו עם התרופה היא נרגעה טיפה לא יותר מזה, כאילו הכדור עורר אצלה יצרים או השילוב עם הכדורים האחרים קטלני היא לוקחת כדורים-סטריפינטול-פריזיום-פלבמט, אנא את עזרתך, אורן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין זה המקום לטיפול ספציפי. במיד ואתם חושבים כי המלטונין לא עושה לה טוב פשוט להפסיק. רופאים אינם קודמים, מטרתם לסייע לילד ולמשפחה לקיים איכות חיים סבירה ככל שניתן תקשורת היא דבר ראשוניצ וקריטי להצצלחה של טיפול . אני מקווה שיידעתם את הרופא לגבי תופעת הלוואי . יכולות להיות סיבות רבות היכולות לגרום לשינוי התנהגותי , את מהן שאינה שכיחה היא מלטונין.. שווה לחשוב על כלל האפשרויות. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

24/04/2013 | 14:43 | מאת: bill

שלום,ביתו של אחי בת 25 אובחנה עם נטיה אפילפטית וגם רשיונה נשללץ אציין עוד כי הבחורה סובלת ממצבי רוח,בגין האפילפסיה טופלה עם כדור בשם טגרטול,לאחרונה היחלה משתמשת בכדורים בשם טרילC.R 200מ"ג. כיון שהבחורה בוגרת ואינה משתפת את הוריה במצבה הרפואי.רצינו לדעת האם כדור הטריל C.R נועד לטפל בהפרעה דו קוטבית שאולי היא סובלת ממנה? או שהוא כדור עדיין לטיפול באפילפסיה עם יכולת לטפל גם בהפרעה דו קוטבית או שהוא נועד אך ורק להפרעות דו קוטביות.נודה על תשובתך שנדע איך לדבר איתה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אפילפסיה מלווה לעתים קרובות בהפרעות נוספות כגון , הפרעת קשב וריכוז , הפרעת הויסות מצב הרוח , חרדה וכו . חשוב לטפל בצורה יעילה בכל אחת ממהפרעות. אני לא יודע מה כוונת הרופא המטפל.

21/04/2013 | 19:15 | מאת: רובנר דינקין ליה

שלום רב,לפני כבשבוע בני היחיד בן 13 וחצי אובחן כסובל מאפילפסיה,פרכוסים שמופיעים תוך כדי שינה ת עד כה היו כבר ארבעה פרכוסים קצרים מאוד,נתנו לו דפלפט כרונו,קראנו את תפעות הלוואי בגיליון לצרכן ונבהלנו מאוד.האם תפעות הלוואי הללו עללות להופיע ? מהי הסבירות לכך?הילד לומד בכיתה ז' במגמת ספורט,האם עלינו להתכונן נפשית לכיתה רגילה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב דפלפט תרופה ותיקה ויעילה. עם הרבה שנות ניסיון. לרוב היא ידידותית ואין תופעות לוואי חריגות. כמובן יש לעקבו אחר ספירת דם, אנזימי כבד ורמת תרופה בשפל אחת ל 3-6 חודשים , לעקוב ולוודא כי אין השמנה .

21/04/2013 | 12:55 | מאת: שני

שלום רב! ביתי בת ה-6 סובלת מאפילפסיה יותר מ4 שנים היא מטופלת בדפלפט בעקבות השמנת יתר אצל הילדה הוחלט על החלפת התרופה לקפרה אני רוצה לדעת מה הן תופעות הלוואי לתרופת הקפרה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב תרופה טובה תופעת הלוואע העיקרית שיכולה להיות היא עצבנות , אי שקט התנהגותי . במידה ולא חולף לאחר חודש טיפול. לשקול שינוי לתרופה אחרת . בסה"כ תרופה טובה והשינוי הגיוני. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

בתי בת שנה וחצי לפני כחודשיים העלתה חום 39.8 ופירכסה הגענו לבית החולים ואושפזה עם דלקת בשתן. השבוע העלתה חום ושוב פרכסה (מתנתקת לרגע בוהה, ומכחילה בשפתיים למס' שניות). הגענו לבית החולים שם פרכסה שוב בזמן חום, לאחר שהורד החום, פרכסה עוד 3 פעמים, שללו דלקת קרום המח ובבדיקת EEG נמצא שישנה האטה מסויימת בצד שמאל של המח אך זה לא חד משמעי צריך לעבור את הבדיקה שוב בהרדמה עוד שבוע וחצי...האם זה מצב טבעי שפירכוסים יכולים להתרחש גם לאחר שחום הגוף יורד ועדיין להחשב כפירכוסי חום או שמא יכול להיות שזה מוביל לאפילפסיה?

שכחתי לציין שעד בדיקת ה-EEG הבאה בתי מטופלת בלומינל 15 מג פעמיים ביום עד לביקורת חוזרת אצל נורולוג

10/04/2013 | 19:14 | מאת: תמר

שלום. יש לי חבר שיש לו מחלת אפילפסיה,הוא מקבל תרופה קבוע,(לא זוכרת השם), אנחנו רוצים להתחתן , עם אנכנו יכולים להביא ילדים , עם הם יהיו בריים? עם תרופה משפיה במשהו ? תודה רבה

שלום ד"ר לפני מספר שבועות היה לי אפילפסיה לראשונה בחיי בCT ובMRI הובחן ממצא בראש האם יש קשר בין האפילפסיה לבין ההמצא ההוא? האפילפסיה מפיקה גידול כלשהו בראש? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אפילפסיה היא סימפטום. קרי ישנם הרבה סיבות שיכולות לגרום לאפילפסיה אני לא יודע איזה מימצא מצאו בבדיקת ה CT . אפשרויות: 1.המימצא חסר משמעות ואינו קשור או גורם לאפילפסיה. 2.מימצא קשור , והוא הגורם לאפילפסיה. כדי לדעת האם אופציה 1 או 2 , חשוב להבין מהו המימצא . בהצלהה ד|ר הימן

28/03/2013 | 13:52 | מאת: דנה

שלום, אני בת 29, סובלת מאפילפסיה ונוטלת למיקטל. אני מעוניינת להיכנס להריון והייתי רוצה לדעת מה הסיכונים שצפויים לי במהלך ההריון? מה הסיכויים שהתינוק יולד עם אפילפסיה, ובכלל האם יש לך המלצות בשבילי שעלי ליישם במהלך ההריון? האם זה אומר שיהיה לי הריון בסיכון, או שמא יכול להיות לי הריון רגיל לכל דבר? איך בעצם ידעו בהריון שאני סובלת מאפילפסיה? צריך איזושהי התייחסות מיוחדת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב . ראי את תשובתי מתחת לשלותייך. אני בת 29, סובלת מאפילפסיה ונוטלת למיקטל. אני מעוניינת להיכנס להריון והייתי רוצה לדעת מה הסיכונים שצפויים לי במהלך ההריון? למקטל נחשבת לתרוםה בטוחה יותר בהריון. חשוב ליטול חומצה פולית במינון של 5 מ"ג , לבצע רמת למקטל בשפל , להיות במעקב הריון בסיכון. מרבית הסיכויים שההריון יהיה מוצלח . מה הסיכויים שהתינוק יולד עם אפילפסיה, במידה ורק לך במשפחתך יש אפילפסיה ואין אפילםסיה בצד של האב , הסיכון שלו קצת יותר גדול מהסיכון באוכלוסיה הרגילה- בסה"כ זניח. ובכלל האם יש לך המלצות בשבילי שעלי ליישם במהלך ההריון? חשוב להיות במעקב של הריון בסיכון, לקחת חומצה פולית טרם ההריון ותוך כדי, לנטר את רמת הלמקטל בשפל לאורך ההריון . בהצלחה ד"ר אלי הימן

23/03/2013 | 23:19 | מאת: דנאי רוש

שלום, אנחנו תלמידות בבית הספר הריאלי העברי בחיפה בכיתה י"ב ואנו לומדות במגמת ביולוגיה רפואית ברמה של חמש יחידות לימוד. אנו עובדות כרגע על עבודת "ביומד" שהיא חלק מחמשת יחידות הלימוד ובמסגרת העבודה נדרשנו לפנות לפורום רפואי בנושא שבו התמקדנו, לשאול שאלות העוסקות בנושא ולקבל עליהן תשובות ממומחים בנושא. הנושא בו בחרנו לעסוק הינו מחלת האפילפסיה. ואלו השאלות שבחרנו לשאול: 1. מדוע לחומצה הולפרואית ישנה השפעה כה משמעותית על הופעת מומים מולדים בעובר? 2. מהי קבוצת הסיכון שסיכוייה לחלות במחלת האפילפסיה הם מהגבוהים ביותר? 3. באיזה סוג של אפילפסיה הטיפול הוא מורכב יותר; אפילפסיה מוקדית או כללית? 4. מהו סוג התרופות היעיל ביותר להתקפים ומדוע (מבחינת מנגנון פעולה)? אנו מודות לכם מאוד על שיתוף הפעולה ועל זמנכם. לינאור אטליס ודנאי רוש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב 1. מדוע לחומצה הולפרואית ישנה השפעה כה משמעותית על הופעת מומים מולדים בעובר? לא לגמרי ברור. למרבטית התרופפות השפעה שלילית על התפחות העובר , לחומצה ולפורית יותר. 2. מהי קבוצת הסיכון שסיכוייה לחלות במחלת האפילפסיה הם מהגבוהים ביותר? אפילפסיה היא סימפטום, הגורם החשוב ביותר שקובע את הפרוגנוזה והסיכון לאפילפסיה היא הסיבה ( איטיולוגיה) ישנם תסמונות גנטיות מסויימות בהם ישנה שכיחות גבוהה ביותר של אפילפסיה היכולה להתחיל כבר ברחם או בימים/שבועות /חודשים לאחר הלידה . 3. באיזה סוג של אפילפסיה הטיפול הוא מורכב יותר; אפילפסיה מוקדית או כללית? היות והסיבה העיקרית הקובעת את הפרוגנוזה היא הסיבה הראשונית, אםילפסיה מוקדית לעתים קשה יותר לאיזון. 4. מהו סוג התרופות היעיל ביותר להתקפים ומדוע (מבחינת מנגנון פעולה)? מרבית התרופות יעילות באופן די דומה , השוני הגדול בינהן הוא בפרופיל תופעות הלוואי, דבר שחשוב לא פחות מיעילות התרופה. המטרה היא לטפל בילד /מבוגר בכללותו ולא רק בפרכוס.... אתן מוזמנות לבוא ולבקר בהמחלקה לנוירולוגית ילדים באסף הרופא , אשמח להיפגש איתכן אז ולענות על כל השאלות. לתאום פנינה 089779165 חג שמח ד"ר הימן

07/03/2013 | 15:18 | מאת: שרית

שלום רב, רציתי לדעת מה דעתך על טיפול באמצעות נוירופידבק באפילפסיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין לי נסיון על השפעת שיטה זו על אפילפסיה. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

06/03/2013 | 11:03 | מאת: אורית

שלום, אני מחפשת צמיד זיהוי לבני. האם מישהו משתמש ומכיר?

05/03/2013 | 13:59 | מאת: יגאל

שלום ד"ר,לפני מספר ימים הייתי מאושפז בבית החולים בשל פרכוס טוני קלוני לראשונה בחייו, עברתי EEG- תקין עברתי CT ראש שהדגים ממצא קטן תת קרוטיקלי מצחי משמאל בעיוץ עם נורולוגים-יש לחזור על בדיקת EEG בשינה ולבצע MRI מוח לאור הממצא בCT, כעת שוחררתי מבית החולים ואני מוזמן לעוד מספר חודשים לקופת החולים על מנת לבצע שוב בדיקת EEG בשינה, אפשר הסבר על כל מה שנמצא ? טוני קלוני הוא אפילפסיה? מדוע שוב רוצים לעשות לי בדיקת EEG אם תחילה הכל נמצא תקין? אני נורא מפוחד וחושש,הודה לך אם תוכל לפרט ולהסביר על כל העניין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב פרכוס אפילפטי הוא סימפטום ולא אבחנה אחת . קיימות סיבות רבות היכולות לגרום לפרכוס. הסיבות לפרכוס ( אירוי בודד ) ולאפילפסיה( יותר מאירוע אחד ) שונות ומגוונות , ובין היתר גם תלויות גיל. בדיקת EEG תקינה אינה שוללת כי מדובר בפרכוס אפילפטי ועל כן יש מקום לבצע בדיקה חוזרת שמגדילה את הסיכוי לזהות הפרעה חשמלית אופיינית, דבר היכול לסייע בהבנה של הסיבה. יש מקום לבצע גם בדיקות MRI של המוח כדי להבין טוב יותר את מהות המימצא ב CT. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

04/03/2013 | 13:58 | מאת: מלי

בני בן השלש מטופל בדפלפט כחודשיים לאחר שלשה פירקוסים כלליים. בזמן האחרון שמתי לב שבשינה יש לו הרבה קפיצות רגלים קטנות בודדות לאורך כל הלילה. האם זה קשור לאפילפסיה או לתופעות לוואי של התרופה ? והאם זה דורש התייחסות מיוחדת? תודה רבה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קרוב לוודאי מדובר בקפיצות " נורמליות" שלכולנו יש בזמן שינה, מניח כי חסר משמעות. לא חושב כי מדובר בתופעת לוואי של התרופה. יהיה כדאי לחזור על EEG בחסך שינה על מנת לראות את תרשים ה EEG בשינה. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

25/02/2013 | 16:56 | מאת: ארנון

שלום רב רציתי לדעת האם אוכל לעשות הזרקה של פוספיטיל כולין המיועדת להמסת שומן באזור הפנים למרות שיש לי אפילפסיה? אני סובל מלחיים שמנמנות למרות שאני רזה. כמו כן מעניין אותי איזה שרירים בשלד תומכים בשרירי המצח?אולי דרך אימון גופני שרירי המצח יתחזקו ויקבלו תמיכה ומתיחה בין העיניים בתודה רבה על עזרתך! ארנון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מנדוקת המבט של האפילספיה, איני רואה כל בעיה. בהצלחה ד:ר אלי הימן

19/02/2013 | 08:27 | מאת: לי

שלום, ביתי עוד חודשיים בת 5, ילדה בריאה לחלוטין. אתמול "סיימה" 4 ימי חום גבוה של שפעת, במהלך כל הימים היתה בסדר גמור. אתמול, בזמן ההרדמות, קרתה תופעה מוזרה, התקשתה להרדם, ובכל פעם שהחלה להרדם החלה לבעוט מ"ס פעמים בחוזקה עם הרגליים והפסיקה, וכך כל מ"ס שניות, לעיתים זה העיר אותה ולעיתים לא. כשהתעוררה היתה מפוקסת לחלוטין ולא נראה שמשהו מפריע לה (חיפשנו גרד או כאב כלשהו). לבסוף, רק לאחר כשעתיים וחצי כאלו הצליחה להרדם.לא נראה (לפי הפנים שלה) שחלמה חלום רע או משהו כזה.אתמול היינו מאוד מוטרדים מהנ"ל, בעיקר בשל פרק הזמן הארוך. האם צריך לפנות לאיזושהי בדיקה /ברור רפואי בשל הנ"ל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כל אחד מאיתנו לעתים "קופץ" בבזמן הירדמות או שינה . במידה והתופעה חריגה ( לא הייתה קיימת , אינה חולפת ומפריעה) כדאי לפנות לבדיקת נוירולוג ילדים. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

05/02/2013 | 21:27 | מאת: מיכל

שלום דר' הימן. בני בן 17, סובל מאפילפסיה קשה ביותר המאוזנת אך ורק ע"י רמות גבוהות של הידנטואין ופרימידון. עקב ההשלכות הקשות שיש להידנטואין על מראה החניכיים והתנפחות הפנים הייתי רוצה להחליף את ההידנטואין. הפרכוסים שלו הם טונים קלוניים. איזו תרופה מהשתיים-טגרטול ורופינמיד הכי דומה להידנטואין? אודה מאד לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אענה לך באופן כללי . ישנם אלטרנטיבות טיפוליות לתרופות אל. רפואה אינה שחור ולבן , ועל כן אין נכון ולא נכון . גישתי האישית היא להימנע מטיפול ארוך טווח בתרופות אלו בשל פרופול תופעות הלוואי שלהן תוך כדי הערכה של אפשרויות טיפוליות אחרות. מטרת הטיפול היא לשפר את האיזון של מחלת האפילפסיה ואת איכות החיים של המטופל/ת תוך התייחסות ל"מחיר" שיש בכל טיפול . בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

27/01/2013 | 14:08 | מאת: דלית

שלום וברכה להלן תוצאות EEG בוצעה בדיקה בעירות ובשיתוף פעולה חלקי, רקע לא סדיר סימטרי, מורכב מפעילות אלפא 8 מ/ש מעורבת במעט פעילות טיטא נישום יתר גרם להאטה פיזיולוגית בינונית סימטרית וחולפת אין שינוי בגירוי אור האם תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בדיקת ה EEG תקינה. חשוב לזכור כי בדיקת ה EEG אינה עומדת בפני עצמה , בדיקה תקינה אינה שוללת אפילפסיה כמו גם שבדיקה לא תקינה אינה עושה אבחנה של אפילפסיה.

20/01/2013 | 13:37 | מאת: מאיה

שלום הבן שלי בן 10 ומקבל כבר כשנה וחצי דפלפט,200 ג' פעמיים ביום ובחודש האחרון 3 פעמים ביום, שמנו לב שבשנה האחרונה חלה הדרדרות רצינית בלימודים, חוסר ריכוז וכשלון בכל המקצועות הנלמדים, רצוי לציין שהיו לו התנתקויות ומאז תחילת הטיפול בדפלפט ההתנתקויות אכן נפסקו, האם יש קשר בין נטילת התרופה למצב בלימודים??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ישנם מספסר סיבות אפשריות היכולות להסביר את הקושי השנה . ממליץ: 1.EEG חוזר בחסך שינה.חושב לוודא כי אין ניתוקים. 2.רמת דפלפט - לוודא כי הרמה אינה בתחום המאוד גבוה . 3.ראבחון נוירופסיכולוגי - יאפשר ניתוח של תפקודו ברובד הקוגניטיבי -רגשי , התחייסות לנקודות החוזק והחולשה בלמידה שלו , האם קיימת לקות למידה/ הפרעת קשב, התסכלות האם קיימת עדות לתופעת לוואי של תרופה בהצלחה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

18/01/2013 | 00:30 | מאת: טלי

אח שלי בן 13 מקבל טגרטול לאחר מקרים של כאבי ראש והתנתקויות. הוא מקבל במינון די גבוה מכיוון שהחומר לא נספג טוב בדם (הוא פג ויש לו בעיות מעיים- משלשל המון) העניין הוא שמאז קבלת התרופה מצבו ההתנהגותי הדרדר. יש לו חרדות רבות, מצבי רוח קשים ואובססיות. האם זה קשור לתרופה? אילו תופעות לוואי ואם כן מה צריך לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כל תרופה אנטי אפילפטית יכולה לגרום לתופעות לוואי ובמידה וקיימת תחושה כי מאז התחלת טיפול בטדרול קיים שינוי שלילי בהתנהגות שלו , תפקוד , בהחלט יש מקופ לחשוב על תרופה אחרת. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

07/01/2013 | 15:50 | מאת: מזל

אתמול בשעות הצהריים קיבלנו בשורת איוב שהבן שלנו בן ה 8 חלה באיפלפסיה בצידו הימיני של המוח . כמובן שאנו לא מבינים לא לא יודעים מה לעשות למרות שהסבירו לנו , הוסבר לנו שעל הבן שלי לקבל תרופות לכל החיים ושהוא מגובל בכל מיני פעיליות . אודה לקבל מידע נוסף

לקריאה נוספת והעמקה

שלופ רב אפילפסיה אינה אבחנה אחת ווישנם סוגים שונים של אפילפסיות . במרבית המקרים, במיוחד ילדים עם רקע התפתחותי תקין אפילפסיה חולפת לאחר מספר שנים ונה נמשכת לאורך שנים . בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

06/01/2013 | 20:26 | מאת: Karmela

שלום, בני בן השש, ברקע סימן שאלה האם הוא על הספקטרום (תפקוד גבוה), עבר אירוע פרכוס שני לפני מספר ימים. האירוע הראשון היה לפני שלושה חודשים. אחרי ביקור ארוך במיון ובדיקת EEG תקינה, הנוירולוג המליץ לתת דפלפט למשך שנתיים. שתי בדיקות EEG שעשה (בשני האירועים) היו תקינות. המלצה נוספת כעת היא לעשות MRI. אנחנו מתלבטים בשלב זה האם להתחיל מייד את השימוש בדפלפט, או לחכות לחוות דעת נוספת ולתוצאות ה MRI. מצד אחד, חוששים שאם לא יקבל את הדפלפט, יש סיכוי לפרכוס נוסף. מצד שני, לא בטוחים מה בדיוק המשמעות להתחיל טיפול בדפלפט ולהפסיק אותו אחרי זמן קצר (אם תהיה מסקנה שהכיוון לא נכון). אשמח לכל עצה בנושא הזה. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב במידה ואכן שני פרכוסים בטווח של 3 חודשים וסיכון יחסית גבוה לפרכס שלישי , אן כ בעיה להתחיל טיפול תמייהה פשר לפסיק,כמובן תוך מעקב קפדני אחר קיומם של תופעות לוואי . בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

03/01/2013 | 09:29 | מאת: יוליה

בני בן 7 ,שנתיים היה מטופל בדפילפט עקב אפילפסיה מסוג אפסנס ולאחר 5 חודשים ללא תרופה בוצעה בדיקת EEG לפניי כשבוע. תוצאות הבדיקה: תאור:תרשים ערנות ושינה טבעית-שיתוף פעולה תקין. במהלך התרשים-נרשמת פעילות רקע אחורית מעט בלתי סדירה סדירה וסימטרית המורכבת ממגלי אלפא בתדירות 9-10 מ/ש מעורבים בגלי תטא בודדים במשרעת בינונית. פעילות זו נחסמת היטב בפקיחת עיניים. באיזורים הקדמיים-נרשמת בעיקר פעילות תטא ובטא מהירה במשרעת נמוכה. בשינה-חלה האטה והשטחה בתרשים. כמו כן נרשמו גלי ורטקס וכישורי שינה באיזוריים הקדמיים והמרכזיים. בכניסה לשינה-נרשמים גם גלים היפנגוגיים היפרסינכרוניים בודדים. במהלך התרשים-נרשמת פעם אחת התפרצויות קצרצרות של גלים איטיים מלווים זיזים רודימנטריים. בגירוי אור-הולכה פוטית תקינה. בנישום יתר-אי סדירות והאטה קלה בתרשים. סיכום:תרשים-גבולי בשל התפרצות בודדת חשודה כאפילפטיפורמית בתרשים הקודם מינואר 2011 הופיעו במהלך התרשים מספר התפרצויות מסוג זה. השאלה שלי: האם יש סיכוי שההתקפים יחזרו? האם כדאי להתחיל שוב בטיפול תרופתי? מה הפירוש לתרשים גבולי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניראה כי המחלה חלפה... סביר לניח כי לא תחזור... בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

02/01/2013 | 10:28 | מאת: דלית

ביתי בת 5.5 יש לה תופעה של נפנופי ידיים ומדי פעם עם הפה פתוח לעיתים במצבי התלהבות והתרגשות לפעמים גם לא (פעם היה לך אך זה נעלם אחת מהעיניים היה פתאום קטנה לשניה וחוזרת אך זה נעלם) נוירולוג הפנה אותה ל בדיקת EEG מדוע האם התופעה מחשידה לאפליפסיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר בתופעה שכיחה חסרת משעות שתחלוף עם הגיל . אין צורך ב EEG ואיןמה לדאוג. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

01/01/2013 | 10:56 | מאת: אילי

האם אפשר לקבל מידע על ניתוח ראש . בתי בת 14 חולת אפילפסיה לא מאוזנת וקשה ומועמדת לניתוח הנ"ל. אפשר לדעת ולקבל מידע אם מישהו עבר ניתוח כזה איך זה משפיע על חייו ועל איכות החיים בכלל ותופעות לוואי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניתוח מסוג קורפוס קלוזטומי נשה כאשר ברור כי אין אפשרות לזן בצורה טובה את הפרכוסים ( בעיקר "נפילות" הגורמות לפציעות) בעבר ניתוח זה היה ניתוח שכיח , היום םחות בשל העובדה כ ישנן תרוםות חדשות , במידה ואשפר יש מקם לנסות דיאטה קטוגנית , וכן לפני קורפוס קלוזטומי מק לטיפולבקוצב וגאלי. במידה ולאחר ל אלו, אין שינוי משמעותי , שמקום להתקם לניתוח זה. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

17/01/2013 | 13:15 | מאת: אילי

שלום. בתי כפי שכתבתי חולה באפילפסיה קשה לא מאוזנת, לפני חצי שנה התקינו לה קוצב ווגלי שלא שיפר את ההתקפים. דיאטה לא עזרה לה והיא החליפה 24 תרופות עד היום. כיום היא נוטלת 4 תרופות בבוקר וארבע בערב. שאלתי היא על הניתוח המסוכן שלא קבלתי הסבר. האם לניתוח יש אחוזי הצלחה ומה התוצאות במידה וכן מצליח ומה הסיכונים ואם לא מצליח הניתוח . בתי עברה את כל השלבים האפשריים ולכן הרופאים דברו איתי על ניתוח הנ"ל. מדובר בהתקפים יום יומיים מלווים בנפילות. תודה

31/12/2012 | 17:02 | מאת: ימית רוזנבלט

שלום לכולם אשמח לשוחח או להתכתב עם הורה של ילד / מבוגר הסובל מאפילפסיה אשר סוגו הוא שינו יבתעלת הנתרן - chanel 1A ימית 054-4430008 או במייל yamit.gol@gmail.com

30/12/2012 | 20:22 | מאת: אפרת

שלום בתי בת 8.7 חודשים אובחנה לאפילפסיה רולנדית שפירה לפני כשנה.מאז עברה 5 התקפים.החלה טיפול באוספולוט 200 מ"ג חצי כדור ביום אחרי ההתקף השלישיץלאחר חודש וחצי עברה התקף נוסף והמינון הועלה לכדור ביום. לפני יומיים עברה התקף נוסף.האם התרופה לא מתאימה?אפשר להמשיך להעלות מינונים?יש לציין שההתקפים נעשים תכופים יותר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב במידה ואין תופעות לואי , ניתן להעלות מינון בהתאם להמלצת רופא המטפל . בידה ויש תופעת לואי או למרות העלאת מינון הפרכים ממשיכים , אז ישמקום לחוב על תרופה חדשה . בסה"כ סיכוי טוב כי הפרכוסם יחלפו. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

26/12/2012 | 20:56 | מאת: איריס

בני בן 6, ניצל בנס מאנצפליטיס לפני כשנתיים,כיום החלו טיקים כבר כחודשיים בפה כמין פיהוק שמתגבר לפני השינה בעיקר או בצפיה בטלויזיה או מחשב.בבדיקת eeg נמסר שהתגלתה אפילפסיה מסוג ספציפי שההתקפים שלה עלולים להתרחש בעת השינה בעיקר. אנו חוששים,מה לעשות אם קורה התקף כזה בשינה ?,נודה לך אם תיתן לנו יותר מידע על סוג זה של אפילפסיה. נאמר לנו שהטיקים אינם קשורים לאפילפסיה,אך מה ניתן לעשות כדי שהטיקים יפסקו ??!! וממה הם נובעים ??! תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לפני שקובעים כי מדובר בטיקים או באפילפסיה יש לבצ בדיקת EEG , רצוי וידאו EEG על מנת " לתפוס" את אות תנועות -תופעת , ולראות בו זמנית מה קרה ב EEG . הפרעה ב EG אינה עשה אבחנה של אפילפסחיה. לכ 3% מהאוכלוביה הרעה בEEG ועל כן החלק הקלני ( אפיון התופעה הקלינית ) הוא קריטי לאבחנה. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

26/12/2012 | 00:10 | מאת: אבא מודאג

שלום רב, לבתי בת שלושה חודשים אבחנו אפילפסיה מוקדית בעלת שתי מוקדים בלתי תלויים בחלק הצנטרלי של הראש. לפי תוצאות הeeg לא נימצא תסמונת כלשהי. ההתקף קורה לה בשינה ומתבטא ברעד בידיים. משך ההתקפים 5-10 שניות והיא יכולה להמשיך לישון. לאחר שההתקף נגמר. היו לה שלושה ימים 5 התקפים כאלה ביום ירד בהדרגה לאחד ביום ועכשיו כבר 48 שעות ללא התקף. ללא טיפול תרופתי כרגע. הרופאים המליצו לנו על טיפול תרופתי ו mri יש לי מספר שאלות: 1. האם אפילפסיה מוקדית יכולה להעלם פשוט? 2. למיטב הבנתי התרופות לא מרפאות אפילפסיה אז למה לתת אותם לתינוקת שהפרכוסים לא משפיעים לה על חיי היום יום כרגע זה נשמע לי יותר מזיק מאשר מועיל מה דעתכם בנושא? 3. גם ביצוע mri נאמר לנו שנועד רק להשלים את האבחון ושאין הוא באמת יכול לעזור בשום צורה לטיפול במחלה, בגלל שהבדיקה כרוכה בהרדמה אנו חוששים לבצע אותה כי גם נשמע שזה יכול רק להזיק. מה התועלת בבדיקה הזו אם מימלא לא תעזור בטיפול במחלה למעט ניתוח חס וחלילה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ראה תשבתי מתחת לשאלה: יש לי מספר שאלות: 1. האם אפילפסיה מוקדית יכולה להעלם פשוט? כן ... אך זה תלוי בהרבה גורמים. האם מדובר בילד עם התפתחות תקינה, האם קיימת אבחנה ברורה ( פרעה במסנה המוח, תסמונת גנטית וכו') 2. למיטב הבנתי התרופות לא מרפאות אפילפסיה אז למה לתת אותם לתינוקת שהפרכוסים לא משפיעים לה על חיי היום יום כרגע זה נשמע לי יותר מזיק מאשר מועיל מה דעתכם בנושא? קיימת עדות רבה כי אפיללפיה לא מטופלת בגיל הינקות עלולוה לגרום להפרעה תפקדת התפתחותית. כל מקרה לגופו של עינין . מבער לכך , פרכוסים אינם נעימים לילד , ולעתים עלולים לסכן חיים. 3. גם ביצוע mri נאמר לנו שנועד רק להשלים את האבחון ושאין הוא באמת יכול לעזור בשום צורה לטיפול במחלה, בגלל שהבדיקה כרוכה בהרדמה אנו חוששים לבצע אותה כי גם נשמע שזה יכול רק להזיק. מה התועלת בבדיקה הזו אם מימלא לא תעזור בטיפול במחלה למעט ניתוח חס וחלילה? היכלת לייעץ לך באופן אינליגנטי על מהות המחלה של הבת , הפרוגנוז תלוייה במספר גרים , בינהם גם האם קיימת הפעה במבנה המוח . זהוי בדיקהחשובה ביותר. בברכה ד"ר אלי הימן

16/12/2012 | 17:50 | מאת: לילך

ד"ר אריאל שלום רב. לאחרונה הפסקתי טיפול בלמיקטל (מאחר ולא נותרו במלאי) והתחלתי טיפול בלמודקס. התחלתי את הטיפול לאחר שעברתי ניתוח ראש בחודש ה-8.5 להריון,בעקבות גידול "נוירו-ציטומה", כרגע(כך אומרים) סובלת מאובדן זיכרון לטווח קצר, מעבר לזה מרגישה טוב.( התקף אחרון לפני כ-3 שנים) ולילדה שלום. ולשאלתי.. 1.האם המעבר מלמיקטל ללמודקס מהווה טרייגר להתקף נוסף? 2.האם למיקטל ניתנת לאנשים "פסיכים" ,האם הפכתי "פסיכית" בעקבות הניתוח (צד שמאל)? תודה רבה נועה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב 1. המעבר מקובל . חשוב לבצע בדיקת דם לרמת למקטל כדי לראות שרמת התרופה בדם לא ירידה בעקבות השינוי. נשעה בקופות חולים מכבי, מאוחדת , לאומית. 2.מתן למקטל הוא למניעה של פרכוסים...... בהצלחה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

שלום אני אמנם לא ילדה אבל לא מצאתי פלטפורמה אחרת לשאול אותה את השאלה, אני אמא חולת אפילפסיה כרונית לא מאוזנת מזה 30 שנה, לפני שנתיים שינו את אחת התרופות שלי לטופמקס בטענה שיש לה פחות תופעות לוואי, לאחרונה המפחה עוברת משבר כלשהו של ילדה בגיל ההתבגרות, והילדה טוענת שאני אמא כבויה שלא כיף איתה, האם יכול להיות שהטופמקס הפך אותי מבלי ששמתי לב לאמא עצובה יותר, ומדוכדכת? נועה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לכל תרופה אנטי אפילפטית יכולה להיות השלכה שלילית על התנהגות ומצב רוח , או הפרעה בתפקוד הקוגניטיבי. טופמקס היא חת מאותן תרופות. השאלה היא האם לאחר התחלת הטיפול בטופמקס את או אנשים הקרובים לך ( משפחה קרובה, חברים לעבודה) הירגישו שינוי בתפקוד שלך ובמצב הרוח? כדאי שתעברי הערכה תפקודית , לשקול ביצוע אבחון נוירופסיכולוגי כדי לאפיין את תפקודך הקורגניטיבי והרגשי ולחשוב האם ישנם נקודות חולשה היכוליות להיות קשורת עם הטיפול התרופתי ולהציע שינוי במידת הצורך. בברכה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

03/12/2012 | 20:27 | מאת: חיה

שלום וברכה שאלתי מופנית לד"ר אלי היימן .בני בן 11 אובחן כסובל בפיגור קל ADHD וכן סובל מגימגום.ברצוני לציין כי הילד מקבל זמן רב רייטלין LA 30 .לפני כחודשיים עקב התנהגות מסכנת והתפרעות .קיבל תרופה בשם RESPOND לאחר כחודש וחצי באמצע שינה התחיל לפרכס וזו הייתה פעם ראשונה בחייו. [הוא כמובן אושפז ל-3 ימים]בבדיקת EEG הבדיקה יצאה לא תקינה-אפליפטית.התרופה [RESPOND]הופסקה מיד בהוראת הרופא.בבדיקת MRI לאחר חודש הבדיקה יצאה תקין .לפני שבועיים בדיקה של EEG יצאה שוב אפילפטית.הפסיכיאטרית המטפלת בו רוצה לתת לו DEPALEPT שכפי שהבנתי היא נגד פירכוסים וכן להרגעה.הפסכיאטרית רוצה לתת לו תרופה זו יותר עקב בעיית ההתנהגות המסוכנת ולא כל כך עבור הפירכוס שהיה חד פעמי .מתוך נסיון של התרופות שקיבל ANTOMIN וכן NOIPITIL היו תופעות לוואי -ולכן אני חוששת מאד מהתרופה החדשה שרוצים לתת לו מאז אותו פירכוס זה לא חזר שנית.אשמח מאד לחוות דעתך בנידון. כמו כן אנו שוקלים לתת לילד פעם נוספת ריטליןשל 10 מ"ג בשעה 15:00 לאחר שהתרופה של הבוקר השפעתה פגה? בתודה וברכה רבה אמא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב להבנתי הדבר החשוב ביותר בטיפול אצל בנך הוא : 1.להבין את בעיית ההתנהגות שלו ולטל בה בצורה כוללנית . 2.במידה וקיימת הרפעת קשב, לטפל בה בצורה מיטבית. ואם צריך , גם בשימוש בתרופות משפרות קשב. 3.פרכוס בודד אינו עושה אבחנה של אפילפסיה( לפחות 2 פרכוסים) . פסיכאטרים משתמשים יותר ויותר בתרופות אנטי אפילפית, דגפלפט היא אחת מאותן תרופות , לה יש השפעה מייצבת מצב רוח. כמו לכול תרופה, גם לתרופה זו יכולות להיות תופעות לוואי ולכן חשוב להיות קשוב, אך אין זו סיבה להימנע מכך במידה והפסיכאטר.ית המפטל/ת חושבים כי יכולה לסייע. כמובן שבידה ויופיעו תופעות לוואי , התרופה תופסק. בברכה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

26/11/2012 | 23:11 | מאת: אמא דואגת

שלום, בני בן 9.5. ביצענו לו אבחון ללקויות למידה ונמצא שיש לו בעיה בדליית מילים. המליצו לנו לעשות EEG ואז אובחן שיש לו אפילפסיה שפירה לאחר ביצוע EEG. נכון להיום לא היו לו התקפים והבדיקה הנוירולוגית נמצאה תקינה. הסבירו לי שההתקפים יכולים להיות בד"כ בשעות ההתעוררות בבוקר מוקדם. למרות שהבדיקה הנוירולוגית נמצאה תקינה המליצו לעשות MRI מוח. שאלותי: 1- מדוע נדרש MRI אם הבדיקה הנוירולוגית תקינה וב EEG נמצא שזה שפיר? 2- היום כשהלך לישון והתחיל להירדם, הוא קרא לי 2 דקות אח"כ ואמר לי שחלם חלום שהוא נופל ופתאום הוא התעורר ושזה היה מוזר. שאלתי אם חלם חלום כזה עוד פעמים בעבר ואמר שכן. האם יכול להיות שיש קשר והוא חווה "נפילה" שקשורה למחלת הנפילה? אם כן, אתה יכול להסביר לי מה בדיוק הוא מרגיש ואיך אני אמורה לפעול במקרים כאלה? ללכת לרופא? אני נורא מבולבלת ודואגת. אודה מאוד לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלופ רב 1.את צודקת ,בשל הסיכון הנמוך כי קיימת הפרעה מקודית במסנה של המוח הגורמת להפרעה החשמלית , הרופא המפנה רוצה להיות בטוח כין אים בעיה כזו. 2.זוהי תלונה הקשורה בכניסה לשינה, והיא נורמלית. אין קקשר למחלת האפילפסיה. בברכה בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

26/11/2012 | 22:52 | מאת: אמא

05/11/2012 | 09:01 | מאת: מיכל ארצי

שלום דר' היימן. בני כבן 17 בעל אפילפסיה קשה ביותר שאוזנה רק ע"י שימוש בפרימידון+הידנטואין. אני רוצה לדעת האם התרופה סטריפטנול יכולה להחליף את הברביטורטיים. הבנתי שיש מכנה משותף בין התרופות. הסיבה שאני רוצה לעשות את השינוי היא ההשפעה הקוגניטיבית המזיקה של הברביטורטיים. המון תודה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

למיכל שלום רב ישנם היום תרופולת חדשות בעלות יעילות טובה , עם פרופיל תופעות לוואי ידידותי יותר . חשוב לדעת מאיזה אפילפביה סובל הבן שלך , מה הבירור שעבר ? סטיריפנטול הינה תרופה המאושרת לטפול בתסמונת ספציפית ( תסמונת דרווט ) , לא הוכחה כיעילה במיוחד בסוגי אפילפסיה אחרים. בברכה ד"ר אלי הימן

המרכז הרב תחומי לטיפול באפילפסיה בילדים, במרכז הרפואי אסף הרופא שמח להזמין את ציבור ההורים לילדים עם אפילפסיה ליום עיון בנושא: עדכונים באפילפסיה בילדים – להורים ביום חמישי, ה 15/11/12 בין השעות 09:00 – 14:00 באולם ביה"ס לפיזיותרפיה, המרכז הרפואי אסף הרופא 09:30 - 09:00 אפילפסיה בילדים, עדכון ודגשים - ד"ר הימן , מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאפילפסיה בילדים, אסף הרופא 10:00 - 09:30 אפילפסיה והתפתחות: יחסי הגומלין בן האפילפסיה והטיפול בה, להתפתחות הילד - ד"ר אפשטיין אורנה, רופאה בכירה, המרכז הרב תחומי לאפילפסיה בילדים, אסף הרופא 10:40 - 10:10 תסמונת דרווט - ד"ר ענבר הרטמן, רופאה בכירה, המרכז הרב תחומי לאפילפסיה בילדים, אסף הרופא 11:00 - 10:40 הפסקת קפה 11:10 - 11:00 הצגת המרכז לחנוך לאפילפסיה – גב' גלית גרינברג. מנהלת המרכז לחינוך לאפילפסיה ע"ש אניטה קאופמן, המרכז הרפואי סורוקה 11:40 - 11:10 תסמונות אפילפטיות בגיל ההתבגרות - ד"ר איריס נוימן, נוירולוגית בכירה, המרכז הרפואי סורוקה 12:00 - 11:40 אפילפסיה והשלכותיה על הלמידה והתפקוד הרגשי - גב' עינת קן דרור, מומחית בנוירופסיכולוגיה, מנהלת השירות הנוירופסיכולוגי, המרכז הרב תחומי לאפילפסיה בילדים, אסף הרופא 12:20 - 12:00 לחיות עם האפילפסיה - גב' שרית זמיר, עובדת סוציאלית קלינית, מטפלת משפחתית מוסמכת, מתאמת המרכז הרב תחומי לאפילפסיה בילדים, אסף הרופא 13:00 - 12:20 שאלות לפורום המרצים 13:00 ארוחת צהריים קלה ההשתתפות ביום העיון היא ללא תשלום, אך נדרשת הרשמה מראש בטלפון המרכז לחינוך לאפילפסיה בסורוקה: 08-6244481

26/10/2012 | 00:42 | מאת: ריטה

שלום רב בני בן 21 לאחר שירות צבאי לומד קורס פסיכומטרי. מזה 6 שנים מטופל בדפלפט בשל אפילפסיה. לציין שהישגיו הלימודיים טובים אך בשעת בחינה ישנה בעיה חמורה של הספק. טוען שקצב החשיבה שלו איטי והוא מתוסכל מאוד. האם ניתן להקל עליו בהארכת זמן הבחינה? אודה לך על תשובה ריטה שלום רב בני בן 20 לומד לפסיכומטרי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מחלת האפילפסיה מלווה לעתים קרובות בלקויות למידה ו-או הפרעות קשב שלעתים קרובות לא מקבלות מענה עקב הנטטיה להתמקד ב"פרכוסים -אפילפסיה" . ממליץ: אבחון נוירופסיכולוגי שמטרתו להגדיר את נקודות החוזק של הנך ונקודות החולשה מההיבט הקוגניטיבי- תפקודי למידה ותקוד רגשי ולהמליץ על דרכי הטיפול הנכונים. את מוזמנת ליום עיון שאנו עורכים ב 15.11.12 בשעה 09:00 באסף הרופא , בין היתר תינתן הרצאה על נושא זה , קרי אפילפסיה, למידה ועוד... בברכה דר אלי הימן המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071

20/09/2012 | 09:50 | מאת: דנה

שלום רב, בתי בת ה 9 עברה שתי התקפים של פרכסוסים זמן האחרון, בעקבות כך עשינו בדיקת EGG, קיבלנו את התוצאה אובחנה " אפילפסיה פרטקולרית מרכזית ימנית" אני מאוד חוששת מזה.... מה זה אומר "פרטקולרית מרכזית ימנית"? והאם יש צורך בעוד בדיקות? אשמח לקבל ממך תגובה ... תודה מראש

20/09/2012 | 09:54 | מאת: דנה

סליחה טעות כתיב...אובחנה אצלה "אפילפסיה טמפולרית מרכזית ימנית"

17/09/2012 | 21:17 | מאת: skzr

הבן שלי בן 16 מוגדר חולה אפליפסיה מקבל 800 טגריטול ליום 100 למיקטל ליום הוא אינו מאוזן בתקופה לפני שבוע ביום אחד היו לו שלושה פרכוסים קשים הוא רועד כולו פנים רועדות הריר לא מפסיק אחרי פרכוס הלשון כבדה הדיבור לא מובן זה נמשך יותר מחצי שעה עד שהוא חוזר לדיבור טוב בין התקף ראשון לשני פחות משעה אחרי פרכוס הנמשך דקה עד 3דקות הוא הולך והוא בהכרה יש מחלוקת בין הדיעות של הנירולוגיים זו אומרים שזו אינה אפליפסיה אלא התקפי חרדה הeeg בעירנות ובשינה היו תקינים הוא 5 חודשים סובלים ועדיין הרופאים לא מאובחן רשמי שהוא חולה אפליפסיה האם יכול להיות פרכוס תופעה של חרדות או משהוא פסיכולוגי ולא תופעה של אפליפסיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב האבחנה של אפילפסיה אינה תמיד ברורה ושינם לא מעט מקרים שאובחנו בטעות כאפילפסיה ולא מעט מקרים בהם האבחנה הייתה של "הפרעה רגשית" שאובחנו בדיעבד כאפילפסיה. אני חושב שכדאי לבצע הערכה מחודשת של התלונות שלו, כולל ביצוע בדיקת וידאו EEG , התסכלות על התפקוד הרגשי ( שכיחות גבוהה של אפילפסיה עם הפרעות כגון חרדה דיכאון ועוד ) על מנת להבין טוב יותר ולענות על השאלות הבאות: 1.האם סובל מאפילפסיה? במידה וכן הגדרת התסמונת האפילפטית וחשיבה על הטיפול המתאים. 2.האם זה לא אפילפסיה, אז מה היא מהות הבעיה? לאחר הבנה, בנייה של תכנית טיפול אפקטיבית. 3.האם מדובר בשילוב של אפילפסיה והפרעה רגשית/אחרת? בנייה של תכנית טיפולית כוללנית על מנת לתת מענה יעיל לכלל הבעיות. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071

30/08/2012 | 22:05 | מאת: אמא

הבן שלי בן 18 אובחן לפני מספר שנים עלי ידי פרופ' יאיר למפל שיש לו: דה רליזציה Derealization. כנראה בגלל מספר זעזועי מח קיבל בכדורגל. הוא מטופל ב250 מ"ג למיקטל, ו20 מ"ג ציפרלקס. התופעות שלו הם תופעות מוזרות של ריחוף, חוסר ריכוז. השאלה שלי: למה תמיד שהוא ישן מספר מועטות בלילה, לדוגמא 4-5 שעות המחלה ממש מתגברת ומפריע לו בבוקר? וכאשר הוא ישן 10 -12 שעות הוא מצליח לשלוט בתופעות? יש לזה הסבר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב באופן כללי, חסך שינה אינה טובה לבריאות הכללית ובמיוחד לאלו הרגישים לכך ( לכן , יכול להחמיר מצבים רגשיים , אפילפסיה, מיגרנה, הפרעת קשב ועו ) .