ניתוח לאפילפסיה עמידה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

21/12/2023 | 10:04 | מאת: שואלת

שלום דר' הימן, לאמי יש אפילפסיה מילדות. היא חווה התקפים לעיתים מאוד קרובות, ויש למחלה השפעות פיזיולוגיות ונוירולוגיות ברורות וקשות. היא מסרבת לעבור ניתוח מתוך חשש לפגישה מוחית (אבא שלה, שנותח לפני 30 שנה במוח, נפגע קשה). זה נראה לי כמו פחד לא רציונלי, בהנתן הפגיעה הוודאית שהיא חווה ותחווה. מה דעתך? תודה

שלום רב מטרת הטיפול באפילפסיה היא: ללא פרכוסים ללא תופעות לוואי מהתרופות לאפשר איכות חיים טובה מכל היבט היה ומטרה זו אינה מושגת וקיימת אופציה לניתוח, חשוב להתקדם לניתוח אםילפסיה בהקדם ניתוח אפילפסיה יתבצע רק עם לאחר תהליך של בירור והערכת סיכון מול סיכוי המסקנה שאיכות החיים ואיזון האפילפסיה יהיו במקום הרבה יותר טוב ושהסיכון בניתוח כתלות במיקום האיזור המווה את האיזור המייצר את האפילפסיה נמוך משמעותית ביחס לסיכוי להצלחה. בברכה ד"ר אלי הימן בהצלחה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים