אפליפסיה לנערה שכמעט בת 18

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

20/09/2023 | 20:52 | מאת: מיכל

שלום רב ביתי קיבלה התקף אפליפסיה לפני כשנה וחצי בפעם הראשונה לאחר בדיקות התברר שההתקף שלה נקרא טוני קלוני מאז עברה לפחות 10 התקפים שלא זכרה כלום לא לפני ההתקף ולא אחרי בפעמים האחרונות שקיבלה הרגישה סחרחורת ואז קיבלה התקף לא כמו בפעמים האחרונות שלא הרגישה כלום לפני אבל זה קרה שניות לפני היא מטופלת בקפרה . לפני כמה ימים עשתה mri ונאמר שבבדיקה נמצאו שני נגעים בעלי אות גבוה בלתי ספציפיים ב t2 בחומר לבן עמוק פרונטלי מימין .שאלתי האם זה אומר משהו ואם לא למה היא מקבלת התקפים למרות שmri לא רואים כלום…אשמח לתשובתך..תודה

שלום רב בבסיס מחלת האפילפסיה, חוסר איזון חשמלי המוביל להתקפים אפילפטים מאוד מגוונים הגורמים לאפילפסיה מאוד מגוונים , הפרעה במבנה המוח יכולה להיות רק אחת הסיבות אך לרוב, בדיקת ה MRI בחולים עם אפילפסיה תקינה. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים