פורום שברי צוואר הירך

אוסטיאופורוזיס מכונה בעברית "דלדול עצם". זוהי מחלה המאופיינת במסת עצם נמוכה. הפגיעה באיכות העצם מגבירה את הסיכון לשברים. איבוד העצם הוא תהליך "שקט" מתקדם בהדרגה ללא סימנים חיצוניים כלשהם לפני השבר הראשון. השברים האופיינים לאוסטיאופורוזיס יהיו בעיקר בעמוד השדרה, בצוואר הירך ובאמה (סמוך לשורש כך היד). ניתן כיום לאבחן את המחלה בשלבים מוקדמים. שברי צוואר ירך הם סיבוך חמור של מחלת האוסטיאופורוזיס. כמעט תמיד נדרשת התערבות ניתוחית ואצל כשליש מהסובלים משבר זה תהיה ירידה משמעותית בתפקוד היומי ואובדן היכולת לחיים עצמאיים עד כדי צורך בתהליך שיקום ממושך או אף אשפוז סיעודי. שברי צוואר הירך מגדילים את הסיכון לתחלואה ולתמותה.
236 הודעות
233 תשובות מומחה

מנהל פורום שברי צוואר הירך

20/03/2014 | 13:43 | מאת: ענת

שלום רב, רציתי לשאול אם יש מידע על הסיבות להתלקחות כאבי גב לאחר תקופה של רגיעה באנשים עם שברי חוליות? אני חולת אוסטאופורוזיס עם שברים וטיפול תרופתי מסודר. למרות זאת חווה לסירוגין התפרצויות כאבי גב קשים מאוד שאיני מוצאת סיבה. לציין שחלק קטן מהמקרים(כאבים ) היו תוצאה של שבר חדש או שינוי בחוליה אבל חלקם הגדול נותרו חידה ואיני ידעת איך למנוע את הכאבים.

לקריאה נוספת והעמקה

ענת שלום רב. ממליצה לך להפנות שאלה זו לפורום כאב או לרופא אורטופד. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
27/02/2014 | 18:04 | מאת: אני

שלום רב, עשיתי בדיקת צפיפות עצם והתוצאות לא משהו. ממליצים לי לעשות בדיקת dtivho-25 ו PTH צפיפות העצם בירכיים נמוכה לעומת הבדיקה הקודמת T SCORE TOTAL HIP היה לפני 6 שנים -1.4,-0.9 עכשיו -1.7,-1.4 בת 69, לוקחת וויטמין ד' ואסטרוגן, כל יום הליכון 30 דקות, עולה 4 קומות. מה זה dtivho-25 ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ראשית, התוצאות בסך הכל לא רעות, והן אינן בתחום האוסטאופורוזיס. שנית, ההשוואה בין בדיקות צפיפות עצם איננה פשוטה ותלויה במספר גורמים - האם בוצעו הבדיקות באותו מכון, האם מנח העצם בצילום דומה ועוד. הבדיקה ששאלת לגבי - זו רמת ויטמין די בדם. רפואה שלמה

שלום רב. ראשית, התוצאות בסך הכל לא רעות, והן אינן בתחום האוסטאופורוזיס. שנית, ההשוואה בין בדיקות צפיפות עצם איננה פשוטה ותלויה במספר גורמים - האם בוצעו הבדיקות באותו מכון, האם מנח העצם בצילום דומה ועוד. הבדיקה ששאלת לגבי - זו רמת ויטמין די בדם. רפואה שלמה

26/02/2014 | 15:19 | מאת: דנה

שלום רב, קראתי על תרופה חדשה לאוסטאופורוזיס - romosozumab. מבקשת לדעת מתי התרופה צפויה להגיע לישראל. בתודה מראש.

דנה שלום רב. התרופה עדיין לא זמינה גם בחו"ל ומדובר בשנים עד שתגיע לארץ. רפואה שלמה

05/02/2014 | 16:16 | מאת: שרון

אני נוטלת כשנה אויסטה למניעת אוסטופרוזיס. השבוע בבית המרקחת של מכבי נתנו לי במקום אויסטה RALOXIFENE TEVE 60MG 30 TAB. נאמר לי שהקופה יותר לא מאשרת אויסטה שהפטנט של התרופה פג ובמקומה הקופה מאשרת את התחליף הגנרי. האם התרופה הגנרית יעילה כמו האויסטה ואין בעיה להחליפה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. התשובה לשאלה אינה ספציפית לאויסטה. ככלל, תרופות גנריות הן בעלות מבנה כימי זהה למקור ומחוייבות הוכחת דמיון מבחינת ספיגה ורכוז בדם. על פי חוק התרופות הגנריות, הוכחת יעילות לא נדרשת כי זה אותו החומר. רפואה שלמה

29/01/2014 | 15:54 | מאת: ארי

דלגתם על שאלתי בנושא קיפופלסטיה, וורטברופלסטיה. אודה להתייחסותכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וסליחה, אכן דילגתי. ראשית, אני לאו דווקא האדם הנכון לשלאול אלא אורטופד. בהסתייגות זו - הנושא הוא מעט שנוי במחלוקת כי ההוכחות ממחקר על תועלת משיטות אלה מוגבלות. ישנן עבודות שהראו שיפור בכאב, בעיקר בשברים חריפים ואילו קיימות טענות שהתערבויות אלה מעלות סיכון לשברים בחוליות שכנות. לסיכום אזכיר שכל מקרה לגופו. רפואה שלמה

29/01/2014 | 13:28 | מאת: מאיה

שלום, אני שלחתי בקשה להצטרף לעמותה ומילאתי את הפרטים, אך לא יצרו איתי קשר.

שלום רב. אנא תתקשרי 046275522 ישירות לעמותה. תודה

27/01/2014 | 14:20 | מאת: מ.ו.

שלום, אני קראתי על כמוסות של 'סידן חכם' שיש בהם אצות ים ירוקות, ספירולינה ומכילות ויטמין A,D,K2. נאמר שרמת הספיגה גבוהה מאוד, ויש בנייה של עצם מחדש ועליית צפיפות עצם. האם באמת ניתן לבנות עצם באמצעות סידן ? והאם כדאי לרכוש את המוצר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ישנן עדויות מעטות לכך במחקרים בבעלי חיים, טרם בבני אדם. רפואה שלמה

קראת אינפורמציה על חקרים שעשו על סידן חכם? זה בכלל פורמולה סינית שפותחה על ידי פרופ' טאן יו ג'י מסין וצוות המדענים שלו. פרופ' טאן יו ג'י רופא אופטלמולוג אשר פיתח את חתך ניתוח הקטרקט, הוא מומחה מספר אחד לרפואה סינית בעל דרגת הדרקון השחור וכן מומחחה מספר אחד בעולם לפטריות וצמחי מרפא. הפורמולה נקראת "איי ציי גיי" ומאושרת על ידי האף די איי האמריקאי ועל ידי משרד הבריאות הישראלי כתוסף מזון. פרטים על הפורמולה: http://www.fohow.com/html/special/israel/product-a10.html מידע על הפרופ': http://www.fohow.com/html/special/index_en/en-yanfa.html אשמח לדעת מנין שאבת את האינפורמציה שלך. אולי גם אני יוכל ללמוד ממך משהו. יוסי

13/10/2014 | 08:06 | מאת: שרית זוהר

אני מטפלת כשבע שנים במוצר עם מטופלים רבים במיוחד שברים ילדים קשישים נשים בהריון בהצלחה רבה עם קבלות היות ויש היום מדד לצפיפות עצם .עד היום לא היה מוצר שיכול לשחזר עצם אז אבקש כן להמליץ כן יש הוכחות חד משמעיות שיכולות להציל חיים יש לי אמא בת 88 שלא יכלה ללכת והיום מצוינת והחשוב מכל אנשים שנוטלים קומדין שמפורר את העצם השלמה הכרחית אז יש מטפלים שיודעים קצת יותר על המוצר לכן לבדוק כל תשובה לפני שעונים אותה תודה

13/10/2014 | 08:45 | מאת: יוסי

גם אני שמעתי על הרבה מאוד הצלחות במקרים של אוסטיאופורוזיס ואוסטיאופניה על ידי שימוש בתוסף מזון "סידן חכם". ולא רק. הוא מאוד יעיל לספורטאים. המוצר הינו תוסף מזון טבעי ובטוח ולא תרופה. תבדקי את סוגי הוויטמינים והמינרלים שמכילות הכמוסות הללו ועוד מרכיבים חשובים.

25/01/2014 | 10:17 | מאת: יאיר דקל

ראשית, השם לא בדוי. שנית, נכנסתי לאתר כדי למצוא מידע על ביספוספונטים. קראתי בעניין רב וחיפשתי את מועד פרסום הכתבה. חשוב לי לדעת אם המידע מעודכן או שנפלתי על סיפור מלפני שנים. לא מצאתי תאריך. אני מציע לעורכי האתר לכתוב ת מ י ד את התאריך. שלישית, לא פחות חשוב. מאד מאד קשה למצוא דרך לכתוב דוא"ל לעורכי האתר. כמו ההערות הללו. נראה לי שראוי ורצוי שבדף הבית תהיה כתובת דוא"ל של מנהלי האתר. אם יש לכם תשובה, אנא שלחו אלי בדוא"ל המצורף. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יאיר שלום, לאיזו כתבה אתה מתכוון?

23/01/2014 | 13:36 | מאת: קראוס תמר

שלום רב אני חולה באוסטיאופורוזיס בינוני ואסור לי ליטול תוספי סידן בגלל פעילות יתר של הפרתירואיד, ובנוסף אני אלרגית לדברי חלב. אני מנסה ולא מצליחה לארגן לי תפריט מספק של כמות סידן יומי. ראיתי למשל שבחוברת 41 בדף הראשון נכתב ש- 4 כפות של טחינה מלאה מכילות 510 מ"ג סידן, בעוד על המיכל של טחינה אורגנית של אדמה נכתב שכל כף מכילה רק 28 מ"ג סידן, כלומר 4 כפות מכילות 112 מ"ג. יעזור לי מאד לקבל תפריט מדוייק ואמין של מוצרי מזון המכילים את כמות הסידן היומית ללא מוצרי חלב ותוספים. תפריט מעשי שניתן להתנהל לפיו ביומיום. תודה מראש וכל טוב תמר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לאחר הסתייגות שכל מידע תזונתי שתמציא הוא באחריות הנותן (בין אם זו חוברת של תזונה או חברה שמייצרת את המוצר), מצרפת עבורך לינק לאתר מפורט http://www.rambam.org.il/%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%AA+%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%A4%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%A4%D7%A8%D7%90+%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%99/%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%94+%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA/%D7%94%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%AA/%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99/%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA+%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D+%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%9F.htm רפואה שלמה

10/12/2013 | 15:07 | מאת: יעל ג.

שלום רב. אני בת 50. אחרי סריקת צפיפות עצם ע.ש. 2.9- ע.ירך- תקין. התחלתי בטיפול באויסטה + סידן + ויטמין D ע"פ המלצת רופאת המשפחה ורופאה אנדוקרינולוגית. לאחר שפניתי לאורתופד בעקבות כאבים קלים בגב תחתון, המליץ הרופא על ברור נוסף- בדיקות דם שונות. לטענתו האוסטאופורוזיס L4-L5-S1 קשה (ע"פ צילום) לציין- שאמי חולת פרקינסון ואוסטאופורוזיס למעלה מ- 30 שנה (כיום בת 78). שאלתי: מה מחפשים בבדיקות הדם, האם עלי לפנות למרפאת מומחים לאוסטאופורוזיס?

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום רב. בבדיקות דם מחפשים הפרעות שונות שעלולות להסביר צפיפות עצם נמוכה יחסית באישה בת גילך (צעירה, כלומר). מאזן סידן, תפקוד בלוטת התריס ויותרת התריס, רמת ויטמין די ועוד. יעוץ נוסף אף פעם לא מזיק. רפואה שלמה

יעל שלום רב. בבדיקות דם מחפשים הפרעות שונות שעלולות להסביר צפיפות עצם נמוכה יחסית באישה בת גילך (צעירה, כלומר). מאזן סידן, תפקוד בלוטת התריס ויותרת התריס, רמת ויטמין די ועוד. יעוץ נוסף אף פעם לא מזיק. רפואה שלמה

10/12/2013 | 22:14 | מאת: יעל ג

תודה רבה על התייחסותך. לא ציינתי זאת אך בדיקות דם נעשו זה מכבר- מה שציינת. הכל תקין. בכל מקרה קבעתי להפגש שוב עם רופאת המשפחה. בריאות טובה גם לך.

לקריאה נוספת והעמקה
15/10/2013 | 13:32 | מאת: בלי שם

שלום, האם יש מידע על תופעות לוואי לטיפולי פנים כגון הזרקות בוטוקס תחת טיפול בפרוליה? באופן עקרוני הבנתי שזיהומים מהווים התווית נגד לטיפולי מילוי. האם רלוונטי למטופלים בפרוליה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב . אין מידע ספציפי בנושא. ההגיון שלי אומר שאם קיבלת פרוליה ולא התרחשו זיהומים, אין סיבה להמנע מטיפול בבוטוקס, אבל זה כאמור הגיון בלבד ולא מבוסס. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
24/12/2013 | 18:52 | מאת: קרייתית3

סוכרתית הרבה שנים, רזה,בת 65,יש אוסטיאופורוזיס וקבלתי כבר פעמים עירוי של אקלסטה. מתוכנן שאקבל שוב בקרוב אקלסטה - ולכן עשיתי שוב בדיקת צפיפות העצם -T.SCORE- -3.2 - לפני כן........ -3.3- ולפני כן....... -3.1- מי תוכל לומר לי אם המצב השתפר או נהיה גרוע יותר ????? לוקחת כדור סידן כל יום וכן 3 כדורי ויטמיןD

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. תוצאות בדיקות צפיפות עצם שכתבת, בהנחה שעשית את כולן באותו מכון, אינן שונות באופן משמעותי אחת מהשניה, מאחר וקיים טווח טעות מכשיר בין בדיקה לבדיקה. רפואה שלמה

05/10/2013 | 20:25 | מאת: יגאל

שלום אני בן 44 לפני כ 3 חודשים נפלתי ושברתי את צוואר הירך באותו יום נותחתי . מאז אני סובל מכאבים עזים קושי בשנה מתהלך רוב הזמן עם קביים נוטל משכיי כאבים חזקים מבצע הרבה פיזוטרפיה . לאחרונה הייתי אצל אורטופד שכתב בין היתר באבחנה שלו ( לאחר צילום עדכני שבוצע לדרישתו ) "הפלטה מעט PROUD מה שיכול להסביר את הכאב." שאלותי הם 1 מה התכוון המשורר ( הרופא ) מה הכוונה ב הפלטה מעט PROUD 2 מה זה ההחלמה המשוער מניתוח כזה

לקריאה נוספת והעמקה

יגאל שלום רב. לצערי, איני הכתובת הנכונה. ממליצה לך לפנות לאורטופד, ניתן גם במסגרת אחד הפורומים כאן . רפואה שלמה

יגאל שלום רב. לצערי, איני הכתובת הנכונה. ממליצה לך לפנות לאורטופד, ניתן גם במסגרת אחד הפורומים כאן . רפואה שלמה

07/10/2013 | 19:59 | מאת: יגאל

22/09/2013 | 13:43 | מאת: זיוה

לפני שנה קיבלתי ,לראשונה אקלסטה. האם עלי לצפות לתופעות לואי אם לא אמשיך בטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

זיוה שלום רב. תדירות הטיפול המומלצת היא כפעם בשנה למשך כ 3 -5 שנים, אם לא תקבלי את הזריקה, משמעות הדבר היא שבשלב מסויים התרופה תפסיק להשפיע. משך ההשפעה שלה ארוך יותר משנה קלנדרית, אולם פג עם הזמן. מומלץ להתייעץ עם מי שנתן לך את ההמלצה להתחיל בטיפול. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

1. אני בת כ-60, נוטלת פוסוואנס מזה כ- 3 שנים עם הפסקה קצרה אשתקד. בשנתיים האחרונות בצעתי 3 בדיקות דם לבחינת שחלוף העצם ובשלושתם נמדדה חוסר השפיעה מוחלטת של הפוסוואנס, לדברי האנדוקרינולוגית [CTX נע בבדיקות בין 470-550. פרוקולגן I ירד מ- 73.89 ל-52 ולאחרונה ל- 35]. מטופלת בקביעות בטיפות עיניים קסלטן/גלאוטן ו-אזרגה [נגד גלאוקומה]. כמו"כ נטלתי בתקופת הטיפול סידן קרבונט, ויטמין די, אומגה3 או נוסטרול, ולעיתים גם כורכום+פיפרין, מולטיויטמין, מגה-גלופלקס. 2. האם הפוסאוונס לבדו או בשילוב עם התרופות האחרות יכול היה לגרום לדלקת פרקים באצבעות שהחלה חודשים אחדים אחרי תחילת נטילת הפוסוואנס? אודה על תשובה עיניינית או הפניה לגורם מתאים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לפוסאוונס ספיגה יחסית נמוכה במערכת העיכול. זו עשויה להיות סיבה להעדר ירידה בסמני שחלוף. לגבי דלקת פרקים - ישנם כאבי עצמות ושרירים לעיתים כתוצאה מהתרופה אך לא דלקת ממש. רפאוה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לפוסאוונס ספיגה יחסית נמוכה במערכת העיכול. זו עשויה להיות סיבה להעדר ירידה בסמני שחלוף. לגבי דלקת פרקים - ישנם כאבי עצמות ושרירים לעיתים כתוצאה מהתרופה אך לא דלקת ממש. רפאוה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
05/08/2013 | 09:24 | מאת: שרית

האם קיימת בדיקת דם לבדיקת סידן בעצמות? חוץ מבדיקת הדם הרגילה שבה בודקים כמות סידןם בדם

לקריאה נוספת והעמקה

בוקר טוב . לא , רק בדיקת צפיפות עצם . בדיקות דם מראות באופן עקיף את מצב הסידן בגוף . רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
31/07/2013 | 22:19 | מאת: p

בת 62 לאחר סרטן שד מטופלת בפמרה שאחת מתופעות הלוואי שלה היא הגברת בריחת סידן, צפיפות העצם שלי מראה עמוד שדרה T-2.3 ירך T-2.2 . האונקולוגית שלי המליצה על טיפול פוסלן או אקטונל, או לחילופין זריקת פרוליה. שאלותי הן: 1. האם תוצאה זו מחייבת כבר טיפול מיידי. 2. מה ההבדלים בין התרופות ותופעות הלוואי . אגב לוקחת סידן+ויטמין D. אודה מאד לתשובתך, תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מבלי לתת המלצה רפואית פרטנית, כמובן, כמה דברים כללים: נהוג להתחייחס לחומרה לממצאי צפיפות עצם בנשים שמטופלות בפמרה, בדיוק מהסיבה שציינת. פוסאלן ואקטונל הינן תרופות ממשפחת הביספוספונטים, כדורים לנטילה שבועית או חודשית. פרוליה הינה זריקה דו שנתית והיא תרופה ביולוגית (נוגדן ) . גם אלה וגם זו מעכבות פירוק עצם. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מבלי לתת המלצה רפואית פרטנית, כמובן, כמה דברים כללים: נהוג להתחייחס לחומרה לממצאי צפיפות עצם בנשים שמטופלות בפמרה, בדיוק מהסיבה שציינת. פוסאלן ואקטונל הינן תרופות ממשפחת הביספוספונטים, כדורים לנטילה שבועית או חודשית. פרוליה הינה זריקה דו שנתית והיא תרופה ביולוגית (נוגדן ) . גם אלה וגם זו מעכבות פירוק עצם. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
01/08/2013 | 13:33 | מאת: p

שלום, תודה רבה על תשובתך שאלה נוספת במצבי איזה תרופה עדיפה? תודה!!

אני מאוד משתדלת לא לתת יעוץ פרטני באינטרנט. יש שיקולים בעד ונגד כל תרופה וכדאי שתדוני על כך בפגישה עם רופא. רפואה שלמה

30/07/2013 | 10:20 | מאת: נירה.ג

שלום ד"ר ליאנה בת 64 נפלתי תוך כדי התקלות בעצם ושברתיאת מפרק הירך. עברתי ניתוח משקם. ברצוני לדעת כמה זמן אורך איחוי השבר.עברו 3.5 חודשים.מבצעת פיזיו+הידרו. האם רפואה אלטרנטיבית(דיקור) יכולה להחיש האיחוי.תודה וברכה נירה

לקריאה נוספת והעמקה

נירה שלום רב. איחוי השבר הינו תהליך ארוך וניתן לבדיקה ע"י צילום. לא ידוע לי על סגולות מרפאות של רפואה אלטרנטיבית בתחום זה, אולם, אין לי ידע ברפואה אלטרנטיבית :-). בכל מקרה, אנא גשי לבדיקה צפיפות עצם ולבדיקת רופא מומחה בתחום על מנת להתחיל טיפול למניעת שברים נוספים. רפואה שלמה

25/07/2013 | 12:31 | מאת: ש.

בת 75, נוטלת פוסלאן פעם בשבוע כ 10 שנים, האם אחרי מספר שנים יש להפסיק את לקיחת התרופה?, יש לציין שלפני כשנתיים עברתי ניתוח להחלפת מפרק ירך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. מומלץ לאחר עשר שנות נטילת הטיפול לפנות לרופא מומחה בתחום על מנת להחליט על הצורך בהמשך (שעשוי להיות הפסקת התרופה או שינוי לתרופה אחרת ) רפואה שלמה

22/07/2013 | 20:05 | מאת: נעמה

שלום רב, אני מאובחנת כסובלת מאוסטפופורוזיס ולוקחת כדורי סידן. כמו כן אני סובלת מעצירויות. איזה סוג של כדורי סידן לא מעודדים עצירות, ויחד עם זאת נספגים טוב בגוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אכן תוספי סידן רבים גורמים עצירות ואין סוג אחד שלא עושה זאת כלל. יש מטופלים שהתופעה מוקלת עם סידן ציטראט , או סידן שמתמוסס במים. אפשר גם לנות לחלק את הכדור וליטול פעמים ביום חצי. מכל מקום - אם מותר לך לאכול מוצרי חלב , הם מהווים מקור מצויין לסידן ובבניית תפריט נכונה ניתן אף להמנע מנטילת תוסף. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אכן תוספי סידן רבים גורמים עצירות ואין סוג אחד שלא עושה זאת כלל. יש מטופלים שהתופעה מוקלת עם סידן ציטראט , או סידן שמתמוסס במים. אפשר גם לנות לחלק את הכדור וליטול פעמים ביום חצי. מכל מקום - אם מותר לך לאכול מוצרי חלב , הם מהווים מקור מצויין לסידן ובבניית תפריט נכונה ניתן אף להמנע מנטילת תוסף. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
14/07/2013 | 16:01 | מאת: אין שם

שלום רב. אני בת 33 חודשים לאחר לידה החלו לי כאבי גב עזים, מבדיקה לצפיפות עצם גילו לי אוסטאופרוזיס הריוני. עשיתי מיפוי עצמות ונמצאו שברים ותמט קל ב 5 חוליות. הרופא המטפל נתת לי אקטונל פעם בחודש למשך שנה. ויטמין D של 2000,כדורי סידן ותפריט עשיר בסידן. מאחר ואני מעוניינת להיכנס שוב להריון בעתיד. אבקש לדעת האם יש השלכות לכדור אקטונאל ממשפחת הביספוספנטים על ההריון ועל האובר. ? בנוסף האם תופעה זו מוכרת, שהריון והנקה יכולים לגרום לאוסאופרוזיס קשה? אודה להתייחסותכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. את שואלת שאלות נכונות וטובות. התופעה מוכרת, אומנם נדירה. מאחר ומדובר בתופעה נדירה ונדרשת מיומנות רבה בטיפול בה - אמליץ לך בחום לפנות למומחה עצם. אם תכתבי לי באיזה אזור בארץ את גרה, אמליץ בשמחה. רפואה שלמה.

14/07/2013 | 18:51 | מאת: אין שם

באר שבע

14/07/2013 | 20:30 | מאת: אין שם

תודה רבה

פרופ יאיר ליאל בסורוקה, אחד המומחים הבכירים בארץ בתחום העצם. רפואה שלמה

11/07/2013 | 09:57 | מאת: גלעד

שלום רב, אמא שלי בת 65 מסרבת להבדק או לקבל טיפול בשל אמונה דתית מוזרה. בשלושת החודשים האחרונים היא סובלת מכאבים חזקים בגב וברגליים ומוגבלת מאד בתנועה. היא התנמכה משמעותית ונוצרה לה גיבנת לא קטנה. אמא שלה סבלה מאוסטאופורוזיס ולפי מה שקראתי כאן כנראה גם היא. בנוסף היא סובלת מתת-פעילות בלוטת התריס ולא לוקחת אלטרוקסין חמש שנים. אם תמשך ההזנחה, האם חייה בסיכון? מה אני יכול לעשות? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

גלעד שלום רב.אני מצטערת על המצב. אין כמובן רלוונטיות להמלצות רפואיות במצב זה. אני כן ממליצה לנסות למצוא רופא (אולי דתי) שיוכל לבנות אמון עם אמא שלך על מנת להבטיח את קבלת הטיפול בהתאם להמלצות. רפואה שלמה

גלעד שלום רב.אני מצטערת על המצב. אין כמובן רלוונטיות להמלצות רפואיות במצב זה. אני כן ממליצה לנסות למצוא רופא (אולי דתי) שיוכל לבנות אמון עם אמא שלך על מנת להבטיח את קבלת הטיפול בהתאם להמלצות. רפואה שלמה

06/07/2013 | 10:50 | מאת: רחל

בוקר טוב,לפני כשבוע עשיתי בדיקת צפיפות עצם,ויש לי -2.8 בעמוד השדרה,ו-2 במפרק הירך,רופא המשפחה שפניתי אליו נתן לי סידן עם ויטמין d,וalendronte.אני לא כל כך רוצה להתחיל עם ביספוספונטים בגיל כל כך צעיר,אחרי שהתעקשתי הרופא הסכים לשלוח אותי לאנדוקרינולוג,ואמר שאם אני רוצהאני יכולה לפנות לרופא נשים שייתן לי טיפול הורמונלי חליפי.אני אובדת עצות,ואינני יודעת למי לפנות. המידע שי באתר עוזר מאד אך גם מבלבל.אשמח לעצה,תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום רב. אומנם לא כתבת את גילך, אבל אני יוצאת מנקודת הנחה שהינך צעירה, סביב 50 ? אם אכן כך, הרי שכל האפשרויות שציינת יכולות להיות נכונות - כל מקרה לגופו. ממליצה לך אכן להתיעץ עם אנדוקרינולוג. רפואה שלמה.

26/06/2013 | 09:06 | מאת: מיכל מרגליות

אני בת -65. לאחרונה נתגלתה בריחת סידן קלה(T- נמוך מ2.5) בחוליות הגב התחתון. יש לי נטיה ללחץ דם גבולי ,לא מטופל. הרופאה טוענת שהיא נותנת את הטיפול עד גיל -70, בגלל עלית הסבירות לטרומבוזה מעל גיל זה. מה הועילו חכמים בתקנתם ,אם מעל גיל זה נפסיק?! מהן התוויות הנגד והבעד לשימוש באויסטה ומה היא תורמת לעליה במשקל? נמצאו אצלי גושים בשד -אינם ממאירים. תודה רבה ,מיכל מרגליות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל. הטיפול באויסטה אינו מוגבל רשמית בגיל, אבל רופאים רבים נוטים לא לתת אותו מעל גיל 70 או 75 , ממגוון סיבות. אחת מהן שבגיל זה נהוג לתת תרופות יותר חזקות, כגון ביספוספונטים. הוראות נגד חד משמעיות הן מאורע של פקקת ורידים בעבר. אויסטה תורמת מעט מאוד, אם בכלל , לעליה במשקל. רפואה שלמה.

25/06/2013 | 11:27 | מאת: אתי ג.

בבדיקת צפיפות עצם לפני שנה היתה התוצאה של צואר הירך2.3- ואילו לאחר שנה התוצאה הדרדרה ל2.7-. זאת למרות לקיחת קלציום +D. האם יש מקום לפנות לרופא מומחה לקבלת טיפול והאם מדובר במצב חמור. אני בת 61 ולא לוקחת הורמונים כשנתיים.לא מתעמלת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לבדיקת צפיפות עצם ישנן מגבלות טכניות שהופכות השוואה מדויקת לבלתי אפשרית. חשוב גם שהרופא יראה את הצילומים ויתרשם אם ברי השוואה. לכן בהחלט ממליצה לך לפנות למומחה לקבלת המלצה. רפואה שלמה

20/06/2013 | 19:03 | מאת: נ

שלום. יש לי אדנומה קטנטנה על אחת מבלוטות הפרהתיירויד שנאמר לי לא להסירה כי "אפשר לחיות עם זה כל החיים". רמות הסידן (7.9) וויטמין הדי (25) שלי תקינות (נוטלת ויטמין D באופן קבוע) אבל הורמון PTH גבוה (87). גילו לי אוסטיאופניה קשה בירכיים (T score -1.6). 1. האם אני צריכה להוציא את הגידול? 2. האם המצב הפיך? האם יש אפשרות באמצעות דיאטה ופעילות גופנית לשפר את צפיפות העצם או שהמצב לא ישתנה ואני צריכה לדאוג שלא יחמיר? תודה רבה על תשובתכן! 1. האם להוציא את הגידול? 2. מכל מה שקראתי עד כה אני לא מצליחה להבין האם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. האם רמת הסידן היא 7.9 או 9.7 ?

שלום רב. האם רמת הסידן היא 7.9 או 9.7 ?

20/06/2013 | 19:25 | מאת: נ

תשע נקודה שבע. תודה על התייחסותך המהירה. (אני מאוד דואגת).

20/06/2013 | 19:26 | מאת: נ

תשע נקודה שבע. תודה על התייחסותך המהירה! (אני מודאגת).

16/06/2013 | 10:23 | מאת: רחל

שלום רב, לכמה זמן תופס ניתוח של החלפת מפרק ירך? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום . אנא הפני את שאלתך לרופא האורטופד באחד הפורומים כאן. רפואה שלמה

28/05/2013 | 11:31 | מאת: פרידה

שלום, אני בת 48 , עדיין מקבלת מחזור. יש לי אוסטופורוזיס בעמוד השידרה . score (L1-2.9)(L2-2.8)- 2.4 t.יש קצת החמרה מלפני שנתניים רופאת משפחה המליצה לי לקחת פוסלן למרות שאני מקבלת מחזור . לפני 8 שנים כשגיליתי שיש לי אוסטופרוזיס התייעצתי עם ד"ר צופיה אשי שלום והיא אמרה לי כשיש מחזור לא לוקחים פוסלן. אבקש את עזרתכם והנחיתכם בנושא לקיחת פוסלן אם מותר . אני לוקחת כרגע כל יום 2 כדורי קלציצו.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

פרידה שלום. כמובן שלא ניתן ביעוץ אינטרנטי להמליץ על לקיחה או אי-לקיחה של תרופה. באופן עקרוני קיימת נטיה לא לטפל תרופתית בנשים צעירות. כל מקרה לגופו כמובן ולכן מומלץ שתתייעצי שוב עם כל הנתונים. רפואה שלמה.

פרידה שלום. כמובן שלא ניתן ביעוץ אינטרנטי להמליץ על לקיחה או אי-לקיחה של תרופה. באופן עקרוני קיימת נטיה לא לטפל תרופתית בנשים צעירות. כל מקרה לגופו כמובן ולכן מומלץ שתתייעצי שוב עם כל הנתונים. רפואה שלמה.

28/05/2013 | 09:04 | מאת: יצחק

בן 59 עקב בעיה מולדת של טסטוסטרון נמוך עברתי בדיקת צפיפות עצם ולהלן התוצאות עמוד שדרה צפיפות עצם ממוצעת L2-L4 1.140 T SCORE - 0.9 הירך צפיפות בצוואר הירך (NECK) ימין 0.977 שמאל 1.051 T SCORE ימין 0.7- שמאל 0.1 – T SCORE TOTAL HIP ימין 0.1 + שמאל 0.6 + אודה על הסבר התוצאה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. התוצאות האלה הינן למעשה תקינות. כלמר זו צפיפות עצם שנחשבת "טובה". בריאות שלמה.

שלום רב. התוצאות האלה הינן למעשה תקינות. כלמר זו צפיפות עצם שנחשבת "טובה". בריאות שלמה.

16/05/2013 | 15:39 | מאת: בלהה

אמא שלי בת 74 נפלה ושברה חוליה בצואר. היתה מאושפזת 5 ימים בבי"ח ושיחררו אותה כשהיא מקובעת עם מכשיר סומי. האם ניתן להסתובב עם המכשיר? כיצד אפשר להתקלחכשהמכשיר עליה? תודה מראש בלהה

לקריאה נוספת והעמקה

בלהה שלום רב. חוששני שאיני הכתובת הנכונה לשאלה זו. את צריכה להפנותה לאורטופד או פיזיוטרפיסט. אני עוסקת בעיקר במניעת שברים. אנא ודאי כי בנוסף לטיפול מיידי ע"י קיבוע אמך אכן תקבל טיפול תרופתי למניעת שברים נוספים ואת מוזמנת לפנות לכאן לייעוץ. רפואה שלמה.

16/05/2013 | 19:49 | מאת: בלהה

ראשית ברצוני להודות לך על ההתיחסות המהירה. האם יש באפשרותך להפנות אותי לפורום מהסוג הזה העוסקים בנושא? אשמח לתשובה בלהה

בלהה שלום רב. חוששני שאיני הכתובת הנכונה לשאלה זו. את צריכה להפנותה לאורטופד או פיזיוטרפיסט. אני עוסקת בעיקר במניעת שברים. אנא ודאי כי בנוסף לטיפול מיידי ע"י קיבוע אמך אכן תקבל טיפול תרופתי למניעת שברים נוספים ואת מוזמנת לפנות לכאן לייעוץ. רפואה שלמה.

24/04/2013 | 14:05 | מאת: אורית אור

שלום רב, כשמדברים על שבר בצואר הירך מדברים גם על סכנות. לא ברור לי מה הסכנה הגדולה אחרי ניתוח בו מכניסים אלמנט מתכתי לאיחוי. לתשובתך אודה .

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום רב. לא בטוחה שהבנתי את השאלה לגמרי. שבר בצוואר הירך היינו אירוע הר סיבוכים רבים - לפני, במהלך ואחרי ניתוח. העובדה שמכניסים את האלמנט המתכתי היא רק מרכיב אחד בסיפור. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
25/04/2013 | 12:45 | מאת: אורית אור

שלום רב, תודה על תשובתך ברשותך אבקש להתמקד בסיבוכים האפשריים אחרי הניתוח כי שמעתי שהסכנות רבות. חשוב לי לדעת מה הסכנות הספציפיות לניתוח זה ואם יש אפשרות למנוע לפחות חלק מהן. אודה לתשובתך אורית

22/04/2013 | 10:45 | מאת: הדס

שלום,אני בת 55 ונמצא שאני סובלת מוסטאופורוזיס ללא שברים.יש סיפור משפחתי קשה ביותר של המחלה - שברים בראש הירך אצל אמי,וניתוחים חוזרים שנחלו כישלון,למרות טיפולים ממושכים בפוסלן ופורטאו.הרופאה המליצה לילהתחיל טיפול באקטונל פעם בחודש.קופח סרבה לאשר.ברצוני לברר מה ההבדל בין פוסלן לאקטונל?ומדוע האקטונל נחשבת ליעילה יותר,האם כדאי לוותר ולקחת פוסלן במקום? בתודה מראש הדס

לקריאה נוספת והעמקה

הדס שלום רב. יעילותם של אקטונל ופוסאלן דומה מאוד ואיני מודעת להבדל בין שתי התרופות ברמה הרגולטורית - כלומר אם אקטונל לא אושר, גם פוסאלן לא יאושר. הסיבה שלא אושר היא שמתחת לגיל 60 התרופות מאושרות רק אם צפיפות העצם נמוכה ממינוס שלוש וחצי. הסיבה לכך היא שלרוב לנשים צעירות לא נותנים טיפול תרופתי, אבל כל מקרה לגופו, כמובן. אם אינך בטוחה, מומלץ לפנות למרפאת אוסטאופורוזיס. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
15/04/2013 | 14:05 | מאת: אסנת

כמה צריך לדייק בלקיחת זריקה אחרי חצי שנה? האם איחור של כמה ימים הוא קריטי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אין חשיבות לדיוק ברמת הימים, גם לא ברמת שבועות. רפואה שלמה.

לקריאה נוספת והעמקה
28/03/2013 | 17:32 | מאת: משה

אשתי סובלת מאוסטאופורוזיס לאחר טיפול ממושך בסטרואידים בעקבות itp אחרי לידה( itp עבר ) . עשתה צפיפות עצם ויש בעיות עם חוליה L3 וצפיפות בגב תחתון היא 2.8- . יש לציין שאשתי רק בת 29 . מטופלת כמספר חודשים בתרופת אלטרנטיביות והידרותראפיה אך ללא הועיל. יש לציין שאשתי גוררת רגל ואינה יכולה לבצע שום פעילות גופנית כמו הליכה וכו. שאלתי היא : איזו תרופה יכולה לבנות לה את העצם ובמקביל לעצור את הידללות העצמות אך לא לסכן אותה בכך שתוכל להביא ילדים בעתיד??? בנוסף מעוניינים לדעת , מי המומחים הכי טובים לטיפול האוסטאופורוזיס ו??? לא ללכת סתם לקופות חולים אלא למצוא את המקום הטוב ביותר לטיפול באשתי עקב המקרה הספציפי והלא שיגרתי שקרה לה. נשמח לקבל תשובות בהקדם.

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום. קיימות שאלות רבות סביב המקרה של אשתך ובהחלט קיימות מספר אפשרויות טיפוליות שמאפשרות הריון בעתיד. מוטב שכל זה יעשה מול מומחה לאוסטאופורוזיס, כפי שחשבתם. באיזה אזור בארץ אתם גרים?

31/03/2013 | 23:40 | מאת: משה

אנחנו מאיסור ירושלים...אשמח אם תפרטי את שמות התרופות האפשריות שלא מהוות סיכון עתידי ....

משה שלום. קיימות שאלות רבות סביב המקרה של אשתך ובהחלט קיימות מספר אפשרויות טיפוליות שמאפשרות הריון בעתיד. מוטב שכל זה יעשה מול מומחה לאוסטאופורוזיס, כפי שחשבתם. באיזה אזור בארץ אתם גרים?

18/02/2013 | 08:23 | מאת: קרן

כמה המדדים שאמורים להיות בבדיקות כדי לקבל את התרופה אקלסטה בעירוי חד שנתי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום. התרופה בסל לאנשים עם אוסטאופורוזיס, כלומר צפיפות עצם מתחת ל 2.5 שנכשלו על תרופות אחרות או שאינם יכולים לקבל תרופות אחרות עקב תופעות לוואי. כמו כן התרופה בסל לאחר שבר בצוואר הירך. רפואה שלמה.

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום. התרופה בסל לאנשים עם אוסטאופורוזיס, כלומר צפיפות עצם מתחת ל 2.5 שנכשלו על תרופות אחרות או שאינם יכולים לקבל תרופות אחרות עקב תופעות לוואי. כמו כן התרופה בסל לאחר שבר בצוואר הירך. רפואה שלמה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפני כחודש וחצי אבי נפל ושבר הכתף ופרק אותה,הוא עד היום עם קיבוע וכרגע הרופאים ממליצים לנתח הכתף ןלטענתם רק ניתוח יציל המצב.לצערנו לפני כשבוע וחצי נפל שוב ושבר חוליה בצאוור,כרגע עם קיבוע 24 שעות ויש לנו ביקורת בעוד כחודש בבית החולים שוב,מה הסיכוי להחלים משבר בצאוור,יש לציין שאבי בן 2 חולה אוסטופורוזיס משנת 2010 והחמור בכל הוא שרופאת המפחה לא נתנה לו שום כדור אקטונל וכו..שנותנים לחולי אוסטופורוזיס..רק לאחר המקרה השני אני פניתי אליה וטענה ששכחה לתת המרשם וכל השנים קודם לכן ששאלנו האם יש כדורים טענה שרק ויטנמינים...אשמח לעזרתכם. בזכות העמותה שלכם הבנתי שיש כדור שיכול למנוע שברים עתידיים..או גודל חומרתם ואנו ממתינים לתוצאות בדיקת דם לויטמין D ורק אז נוכל להתחיל הקטונל. ממתינה לעזרתכם ועצתכם. מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום רב. צר לי על הסיפור. התפספסה לך ספרה אחת, בן כמה אביך?

שלום רב, בחיפוש אינטרנטי הופתעתי לגלות שאין במצא קלטת כלשהי של משרד הבריאות או קופות החולים השונות של התעמלות בונה עצם. הייתי מאמינה כי זהו שירות הגיוני לציבור. כן נתקלתי בDVD של התעמלות בונה עצם של מרכז מסויים לבריאות האישה. המרכז הינו פרטי ולכן אני מניחה שהסרט הינו לא זול (אבדוק זאת במהלך השבוע). מספר שאלות לי בנושא: 1. האם יש באינטרנט סרטון כלשהו הנחשב כמומלץ? 2. האם זו בעיה להתחיל לעשות את הפעילויות האלו לבד בבית? 3. האם יש אפקטיביות מוכחת לפעילות זו גם כאשר מתחילים אותה בשלבים מתקדמים של המחלה? בברכה, אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

אפרת שלום רב. איני מומחית להתעמלות בונה עצם ואני בטוחה שתמציאי פורום מתאים שעוסק בנושא. הרשת מוצפת במאמרים שמתארים תרגילים אפשריים. אולם, הליכה היא התעמלות נושאת משקל (שלך) מצוינת ואני בהחלט ממליצה לך להתחיל ממנה. רפואה שלמה

02/01/2013 | 17:41 | מאת: מישל

האם לא עדיף לקחת סידן ציטראט? ואם כן, למה קופת חולים נותנת סידן קרבונט?

לקריאה נוספת והעמקה

מישל שלום רב. ישנן מספר יתרונות לסידן ציטראט, ראשית, ספיגתו אינה תלויה במזון, בשונה מקרבונט. שנית, לאנשים עם נטיה לאבנים בכליה כתוצאה מציטראט נמוך, הטבליה מספקת גם את הציטראט החסר. באופן כללי, נטילת סידן קרבונט עם ארוחה ובכמות לא מוגזמת, אינה מהווה בעיה. באשר למדיניות של קופות החולים, איני הכתובת. רפואה שלמה.

לקריאה נוספת והעמקה
29/12/2012 | 11:05 | מאת: חנה

בת 60. חולת אפילפסיה ולכן מרבה ליפול.באוגוסט האחרון שבר שני בברך.מטופלת למעלה מ 10 שנים באקטיבל ותרופות ממשפחה זו. האנדוקרינולוגית המליצה על אוויסטה,אך הורמונים ובעיקר אסטרוגן מורידים את רמת הלמיקטל- התרופה למניעת אפילפסיה-ולכן משמשת רק כברירת מחדל אחרונה. לציין שאני גם נוטלת 14000 יחב"ל ויטמין D בשבוע.אשמח לעצתכם באשר לתרופה שתתאים למצבי.תודה מראש.חנה

לקריאה נוספת והעמקה

חנה שלום רב. עושה רושם שהסיפור מורכב מכדי לתת המלצה אינטרנטית. ממליצה לך לפנות למרפאת אוסטאופורוזיס קרובה למקום מגורייך. רפואה שלמה.

23/12/2012 | 14:04 | מאת: איילת

אני צריכה לעבור השתלות שיניים. מה עליי לעשות, אובחנתי כחולה, בינתיים הפסיקו לי קלציום ואני לוקחת ויטמין די. לקראת פגישה שנייה עם הרופאה המקצועית. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

איילת שלום רב לא לגמרי הבנתי מה מהות השאלה? את נטלת עד כה סידן וויטמין די?

איילת שלום רב לא לגמרי הבנתי מה מהות השאלה? את נטלת עד כה סידן וויטמין די?

23/12/2012 | 17:33 | מאת: איילת

לקחתי בהתחלה רק קלציום, אחרי שגילו לי דלדול עצם הרופאה אמרה שאקבל סידן בתזונה ושלא אקח קלציום כי אין ספיגה ונתנה לי ויטמין די עד לביקורת הבאה. אני עוברת עכשיו טיפולי שיניים וצריכה המון השתלות הרופא אמר שאם יש דלדול עצם, ההשתלה לא נקלטת ויש בעיה עם זה, בקשר לכך רציתי לדעת האם זה נכון ומה אני צריכה לעשות. מאחר ובינתיים לא מקבלת תרופות אין בעיה אבל לא יודעת אם בביקורת הבאה שהיא בקרוב, הרופאה המקצועית לא תחליט על תרופה נגד דלדול עצם. מחכה לתשובתך ותודה רבה.

שלום רב. מאחר ואיני מומחית בהשתלות, לא אוכל להתייחסלשאלה האם מותר לבצע השתלות שיניים בנוכחות אוסטאופורוזיס או מה הסיכוי להצלחת הטיפול זה. ממה שידוע לי, לא מדובר בדברים חד משמעיים. לעומת זאת, אוכל להתייחס לסוגיית הטיפול והקשר שלה להליך ההשתלות. מספר תרופות שניתנות היום לטיפול באוסטאופורוזיס, גורמות באופן נדיר ביותר להאטה בריפוי פצעי לסת. בשום אופן לא מדובר בסידו או ויטמין די. מומלץ לשקול לדחות את הטיפול התרופתי לאחרי טיפול השיניים או לבחור טיפול לעצם שלא גורם ת"ל זו. רפואה שלמה

23/12/2012 | 17:54 | מאת: איילת

כי הייתי תלויה על סימן שאלה. תודה על התשובה המהירה, המקצועית והאדיבה. בכבוד רב איילת

31/10/2012 | 15:56 | מאת: את

שלום רב אני בת 57 תוצאות בדיקת צפיפות ירך הן T SCORE = - 1.8 והירך השניה גם 1.8- T SCORE TOTAL HIP = - 2.4 הירך השניה= 2.1- עמוד השדרה T SCORE = - 1.2 הבעיה שלי זה צוואר הירך רופא יועץ המליץ לי על EVISTA טבליה ליום. עשיתי הרבה בדיקות יש חסר בויטמין D . קבלתי D+סידן לפי מה שקראתי תרופה זו עוזרת לעמוד השדרה ולא לצוואר הירך וגם יש לי הסטוריה משפחתית של סרטן שד ושחלות,התרופה לא מזיקה ובדיקות גנטיות שלי בסדר. אבל מצד שני אני לא יכולה לקחת הורמונים והתרופה לא משפיעה על צוואר הירך. אבקש לדעת מה דעתך, תודה רבה והאם יש משהו אחר שיתאים לי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אני לא נוהגת לתת עצות פרטניות באופן וירטואלי, לא אחראי בעניי. באופן כללי, אויסטה הוכחה כמורידה סיכון לשברים בחוליות, אך לא בצוואר ירך. כמו כן הוכחה כמורידה סיכון לסרטן שד חודרני. בנשים צעירות מגיל 60 , לא מעשנות, בריאות , מתעמלות וללא סיפור משפחתי של שברים, אפשר גם לא לטפל בתרופות אלא בתוספים - סידן וויטמין די בלבד. רפואה שלמה

01/11/2012 | 11:29 | מאת: את

תודה על התשובה.אני בת 57,ללא הסטוריה של שברים לא מתעמלת ולא מעשנת.הייתי אצל רופא אנדוקינולוג בקשר לצפיפות ירודה בצוואר ירך.לא מעניין אותי כרגע הורדת סיכון שד או כולסטרול. הרופא נתן לי אוויסטה +D +סידן (בבדיקה D =15) האם אפשר לטפל במקרה שלי רק עם D +סידן או אני צריכה לקחת עוד תרופה.תודה רבה

11/10/2012 | 19:33 | מאת: ויטמין D3 של כצט

רציתי לשאול האים אני יכול לקחת את כול כמות הטיפות בפעם אחת (מרוקן לתוך מןצר חלב)טיפות ויטמין של קבוצת כצט רשום שכול האריזה מכילה 75.000 יחידות בינ"ל ויטמין D גודל הבקבוק 15 מ"ל וכמות הרכיב בכל טיפה 5 מק"ג (200 יב"ל) הרוקח הסביר לי שכול הכמות מספיקה בערך ל40 יום אשמח לתגובה מהירה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. כן, אפשר לשתות את כל הבקבוק פעם אחת, לגבי השאלה לכמה זמן זה מספיק, תלויה במידת החסר. המינון היומי יכול לנוע בין 1000 ל 4000 ואף יותר יחידות, כך שאיני יכולה לענות לך לגבי התדירות מבלי להכיר את יתר הפרטים. רפואה שלמה

שלום. כן, אפשר לשתות את כל הבקבוק פעם אחת, לגבי השאלה לכמה זמן זה מספיק, תלויה במידת החסר. המינון היומי יכול לנוע בין 1000 ל 4000 ואף יותר יחידות, כך שאיני יכולה לענות לך לגבי התדירות מבלי להכיר את יתר הפרטים. רפואה שלמה

11/10/2012 | 15:55 | מאת: דלית

כמה סידן צריך לצרוך עם אבחנה של אוסטאופורוזיס המטופלת תרופתית, 1000 מ''ג ליום או 1200? (כולל מתוספים).איך נקבעה הרמה היומית ולמה יש הסבורים ש 1000 מ''ג מספיקים? אחרי שנים שהמליצו על 1200 מ''ג ביום? האם משקל הגוף משמעותי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אין מדובר בדיוק מטמטי. ההמלצה היא מעל גיל 50 לצרוך סביב 1200 - 1000- מ"ג סידן סך הכל. ללא קשר למשקל הגוף. עדיף לצרוך את מירב הסידן בתזונה, ורק אם אין ברירה - תוספים. רפואה שלמה

לאחרונה אני סובלת חדשות לבקרים מכאבי כב חוזרים ונשנים . לדעת האורתופד זו תופעה ידועה של אוסטאופורוזיס.אם כך מה ניתן לעשות בכדי לעצור את חזרת הכאבים אני מטופלת לאורך שנים בפועלן ובשנים האחרונות באקטואליה.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. איני יודעת כיצד נפלה טעות בהבנה בינך לבין האורטופד, כי אוסטאופורוזיס אינה גורמת כאבים, אלא אם מלווה בשברים. אם אכן התרחשו שברים תוך כדי טיפול בפוסאלן או אקטונל, יש לחשוב על החלפת התרופות. אם לא מדובר בשברים, יתכן והסיבה לכאב גב אינה אוסטאופורוזיס. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
03/10/2012 | 14:04 | מאת: איריס

אני מטופלת בפרוליה . האם מותר לקחת חיסון נגד שפעת ? האם החיסון לא נפגם על ידי מנגנון הפעולה של התרופה? האם נבדקה יעילות חיסונים למטופלים בתרופה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

איריס שלום. לא ידוע לי על בעיה בהקשר זה. אולם, הפניתי את השאלה ליצרנית התרופה ואני ממתינה לתשובה. נתכתב. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2012 | 16:04 | מאת: איריס

אני מודה לך. אמתין לתוצאות הברור. אולי להרחיב לגבי חיסונים נוספים כגון דלקת ריאות ועוד.

לקריאה נוספת והעמקה
22/09/2012 | 21:30 | מאת: שרית

שלום רציתי לדעת האם יש התנגשות בין הגלוקומין לבין הפורטאו? (בעלון למשתמש של הגלוקומין כתוב שעלול להיות תגובות בין תרופתיות בין הגלוקומין לבין תרופות שמכילות קורטיקוסטרואידים) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שרית שלום רב. אין כל התנגשות. בנוסף, פורטיאו לא מכיל קורטיקוסטרואיד. רפואה שלמה

21/09/2012 | 19:03 | מאת: מיקי

לאחר הפסקה של חצי שנה מנטילת אקטונל, רופא המשפחה העביר אותי לפרוטולוס 2גר. מה ידוע על תרופה זו, אני יודעת שהיא חדשה בשוק התרופות הישראלי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיקי שלום רב. התרופה קיימת מעט פחות מעשור בשוק האירופי. לארץ נכנסה לפני כשנתיים. הוכחה כיעילה בדומה לתרופות אחרות לאוסטאופורוזיס. רפואה שלמה

21/09/2012 | 17:41 | מאת: רבקה

שלום הרופא המליץ לי לקחת פורטאו אבל שכחתי לציין בפניו שאני גם לוקחת תרופה של בלוטת התריס "אלתרוקסין" לכן השאלה שלי היא האם יכולה להיות בעיה לקחת פורטאו ואלתרוקסין ביחד? האם אין התנגשות בין שתי התרופות??

לקריאה נוספת והעמקה

רבקה שלום רב. לשאלתך הראשונה - פורטיאו קיימת בשוק כעשור, היא איננה חדשה. הופעת גידולים בעצם בעכברים היו תחילה מקור לדאגה, אך הופעת באנשים לא נצפתה עם שימוש בתרופה יותר מאשר באוכלוסיה הכלית, והשימוש בתרופה כאמור רחב. אין בעיה עם שילוב עם אלטרוקסין. רפואה שלמה

20/09/2012 | 14:16 | מאת: ענת

שלוםרב, אבקש לדעת האם שימוש ממושך בפוסאלאן גורם נזק והאם יש תחליף לפוסאלאן. תודה ענת

ענת שלום. טיפול ממושך בפוסאלן עלול לגרום לשורה של תופעות לוואי נדירות מאוד, כגון בעיות בריפוי פצעים בלסת ועוד. ישנן תרופות נוספות לטיפול באוסטאופורוזיס, מלבד פוסאלן, אך השאלה המרכזית היא האם יש צורך בהמשך טיפול בפוסאלן או לחילופין בשינוי התרופה. מומלץ לשוב לרופא שהחל את הטיפול התרופתי .רפואה שלמה

ענת שלום. טיפול ממושך בפוסאלן עלול לגרום לשורה של תופעות לוואי נדירות מאוד, כגון בעיות בריפוי פצעים בלסת ועוד. ישנן תרופות נוספות לטיפול באוסטאופורוזיס, מלבד פוסאלן, אך השאלה המרכזית היא האם יש צורך בהמשך טיפול בפוסאלן או לחילופין בשינוי התרופה. מומלץ לשוב לרופא שהחל את הטיפול התרופתי .רפואה שלמה

13/09/2012 | 20:09 | מאת: קסניה

שלום רב! אני בת 27. גילו אצלי אוסטאופורוזיס לאחר הלידה של התינוקת הראשונה שלנו. הריון היה תקין, גם הלידה הייתה תקינה (טבעית עם אפדורל). חודש לאחר הלידה הגעתי לבית חולים עם כאבים עזים בגב התחתון ושם עי mri גילו שיש לי 4 שברי דחיסה בחוליות. מאחר ואני מעוניינת בהריונות נוספים והעניין של פוריות מאוד מדאיג אותי, המליצו לי על טיפול בפורטאו מכיוון שזאת התרופה היחידה שלא פוגעת בפוריות. התחלתי טיפול באפריל 2012, וכבר במאי 2012 פגשתי בחורה שיש לה את אותו הסיפור, רק שהיא כבר אחרי הטיפול בפורטאו. אותה בחורה (מדובר בבת 32) סיפרה לי שלאחר שימוש בפורטאו הגוף והשכלות שלה היו נראות כמו אחרי כימיאוטרפיה. היא לא יכולה יותר להיכנס להריון וגם לשאוב ביציות כי אין לה מה לשאוב. כאשר אותה בחורה פנתה לרופאים בתחום, כולם בקול אחד ענו לה שאין שום קשר בין פורטאו לפוריות. מדובר בבחורה בריאה לחלוטין ופוריה מאוד עד השימוש בפורטאו. אך היא גילתה דבר נוסף שכל הניסוים של פורטאו הזה עשו רק על העכברים או על נשים מעל גיל 50 , שהשכלות שלהן גם ככה לא פוריות. לאור כל הסיפור שלה וגם קראתי בכמה פורומים שפורטאו כן פוגע בפוריות, רציתי לשאול אולי כדאי לי להפסיק טיפול על מנת לא לפגוע במערכת הנשית שלי... אני מאוד מאוד חוששת שגם לי יקרה כזה דבר ואני רוצה עוד ילדים. השאלה שהכי מדאיגה אותי היא האם מישהו מכיר נשים שילדו לאחר שימוש בפורטאו???? קראתי גם על ההורמון טפארטיד (ההורמון שממנו בנוי פורטאו) ובכל המקומות רשום שחוסר של ההורמון הזה וגם עודף ההורמון מוביל לבעיות פוריות וכל מני בעיות אצל נשים. האם זה נכון או שפיספסתי משהו?? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

קסניה שלום רב. נעשה מעט סדר. פורטיאו אכן נבדק במחקרים הגדולים בנשים שאחרי גיל חדלון הווסת, כלומר לרוב אחרי גיל 50. אולם, במקרים כמו שלך, אישה בגיל הפוריות עם שברים, פורטיאו היא אופציה טיפולית טובה מאוד, דווקא עקב ההבנה שלא אמור לפגוע בפריון. אם הנך קוראת אנגלית, מצרפת קישור למאמר רפואי רלוונטי. בריאות שלמה http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22105654

21/09/2012 | 13:39 | מאת: קסניה

תודה ענקית!!!! את כל כך עזרת לי עם המודעה הזאת. וחסכת לי הרבה מאוד זמן וכוח. רק יש דבר אחד שרציתי אולי להתייעץ- במודעה נשים הזריקו את ההורמון 18 חודשים, ואני אמורה להזריק 24 חודשים. האם אני אמורה גם להפסיק אחרי 18 חודשים ליתר ביטחון או להמשיך שנתיים?

13/09/2012 | 20:07 | מאת: רבקה

שלום בהתחלה לקחתי פוסלן ואקטונל אבל הם לא השפיעו עלי ומצבי אף הדרדר ולכן הרופא נתן לי להשתמש באויסטה קראתי קצת מידע על תרופה זו והבנתי שהתרופה הזאת מגבירה את הסיכון להופעת קרישי דם הנתון הזה מדאיג אותי קצת ,ואני חוששת לליטול תרופה זו מה את ממליצה לי לעשות ? נ.ב יש תרופה בשם אקלסטה שהיא ממשפחת הביספוספנטים כמו האקטונל (שלא עזרה לי) האם זה אומר שגם אקלסטה לא תעזור לי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רבקה שלום רב. לכל תרופה יתכנו תופעות לוואי. אולם, גם אוויסטה וגם אקלסטה וגם פוסאלן וגם אקטונל הן תרופות לגיטימיות ומאושרות, כל עוד ניתנות באופן מחושב ועל סמך יעוץ פרטני. מכאן - לא אוכל להמליץ לך שום המלצה טיפולית כמובן. אנא היוועצי ברופא שלך או במומחה אוסטאופורוזיס באופן אישי. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה