אוויסטה וצוואר הירך

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

31/10/2012 | 15:56 | מאת: את

שלום רב אני בת 57 תוצאות בדיקת צפיפות ירך הן T SCORE = - 1.8 והירך השניה גם 1.8- T SCORE TOTAL HIP = - 2.4 הירך השניה= 2.1- עמוד השדרה T SCORE = - 1.2 הבעיה שלי זה צוואר הירך רופא יועץ המליץ לי על EVISTA טבליה ליום. עשיתי הרבה בדיקות יש חסר בויטמין D . קבלתי D+סידן לפי מה שקראתי תרופה זו עוזרת לעמוד השדרה ולא לצוואר הירך וגם יש לי הסטוריה משפחתית של סרטן שד ושחלות,התרופה לא מזיקה ובדיקות גנטיות שלי בסדר. אבל מצד שני אני לא יכולה לקחת הורמונים והתרופה לא משפיעה על צוואר הירך. אבקש לדעת מה דעתך, תודה רבה והאם יש משהו אחר שיתאים לי

שלום רב. אני לא נוהגת לתת עצות פרטניות באופן וירטואלי, לא אחראי בעניי. באופן כללי, אויסטה הוכחה כמורידה סיכון לשברים בחוליות, אך לא בצוואר ירך. כמו כן הוכחה כמורידה סיכון לסרטן שד חודרני. בנשים צעירות מגיל 60 , לא מעשנות, בריאות , מתעמלות וללא סיפור משפחתי של שברים, אפשר גם לא לטפל בתרופות אלא בתוספים - סידן וויטמין די בלבד. רפואה שלמה

01/11/2012 | 11:29 | מאת: את

תודה על התשובה.אני בת 57,ללא הסטוריה של שברים לא מתעמלת ולא מעשנת.הייתי אצל רופא אנדוקינולוג בקשר לצפיפות ירודה בצוואר ירך.לא מעניין אותי כרגע הורדת סיכון שד או כולסטרול. הרופא נתן לי אוויסטה +D +סידן (בבדיקה D =15) האם אפשר לטפל במקרה שלי רק עם D +סידן או אני צריכה לקחת עוד תרופה.תודה רבה

מנהל פורום שברי צוואר הירך