פורום שברי צוואר הירך

אוסטיאופורוזיס מכונה בעברית "דלדול עצם". זוהי מחלה המאופיינת במסת עצם נמוכה. הפגיעה באיכות העצם מגבירה את הסיכון לשברים. איבוד העצם הוא תהליך "שקט" מתקדם בהדרגה ללא סימנים חיצוניים כלשהם לפני השבר הראשון. השברים האופיינים לאוסטיאופורוזיס יהיו בעיקר בעמוד השדרה, בצוואר הירך ובאמה (סמוך לשורש כך היד). ניתן כיום לאבחן את המחלה בשלבים מוקדמים. שברי צוואר ירך הם סיבוך חמור של מחלת האוסטיאופורוזיס. כמעט תמיד נדרשת התערבות ניתוחית ואצל כשליש מהסובלים משבר זה תהיה ירידה משמעותית בתפקוד היומי ואובדן היכולת לחיים עצמאיים עד כדי צורך בתהליך שיקום ממושך או אף אשפוז סיעודי. שברי צוואר הירך מגדילים את הסיכון לתחלואה ולתמותה.
236 הודעות
233 תשובות מומחה

מנהל פורום שברי צוואר הירך

12/07/2011 | 02:20 | מאת: טל

בן זוגי נפל תוך כדי טיול שטח באופניים. הוא שבר את צוואר הירך. אין לו מחלות רקע, בריא, ספורטיבי, רזה. כאמור בן 48. מה ההליך אחרי ניתוח, ומה משך זמן ההתאוששות. מתי יוכל לשבת/מתי יוכל לעמוד על רגליו לביצוע פעולות פשוטות, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום רב. בן זוגך יעבור ניתוח, אשפוז של מספר ימים, לאחר מכן שיקום, במסגרת אשפוז או בבית - פיזיוטרפיה וכדומה. בדרך כלל, אנשים צעירים ובריאים משתקמים מהר יחסית, יחד עם זאת, מדובר בפגיעה לא קלה, כך שיקח זמן. כמה זמן - קשה להגיד, מאוד אינדיווידואלי. תוכלי לשאות את פיזיוטרפיסט/תית שעמו יעבוד. בנוסף , נשאלת עוד שאלה - אומנם ככל הנראה עוצמת המכה היתה חזקה, אך מדובר בשבר שבדרך כלל מזוהה עם מחלת דלדול עצם - אוסטאופורוזיס. בתום השיקום הראשוני, מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם - רוב הסיכויים כי תהיה תקינה. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום רב. בן זוגך יעבור ניתוח, אשפוז של מספר ימים, לאחר מכן שיקום, במסגרת אשפוז או בבית - פיזיוטרפיה וכדומה. בדרך כלל, אנשים צעירים ובריאים משתקמים מהר יחסית, יחד עם זאת, מדובר בפגיעה לא קלה, כך שיקח זמן. כמה זמן - קשה להגיד, מאוד אינדיווידואלי. תוכלי לשאות את פיזיוטרפיסט/תית שעמו יעבוד. בנוסף , נשאלת עוד שאלה - אומנם ככל הנראה עוצמת המכה היתה חזקה, אך מדובר בשבר שבדרך כלל מזוהה עם מחלת דלדול עצם - אוסטאופורוזיס. בתום השיקום הראשוני, מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם - רוב הסיכויים כי תהיה תקינה. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2011 | 16:36 | מאת: טל

תודה על תשובתך. אמנם נותח, ומשוחרר לשקום בבית. נערוך בעתיד הקרוב בדיקת צפיפות עצם.

11/07/2011 | 10:01 | מאת: רבקה

האם נטילת אקטונל מחייבת גם נטילת סידן במקביל?

לקריאה נוספת והעמקה

רבקה שלום רב. בהחלט כן, אלא אם כן ישנה סיבה שבגינה אסור לך לקבל סידן - כגון עודף סידן בדם או בשתן . רופא שלך יוכל להתייחס פרטנית לשאלה זו. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

רבקה שלום רב. בהחלט כן, אלא אם כן ישנה סיבה שבגינה אסור לך לקבל סידן - כגון עודף סידן בדם או בשתן . רופא שלך יוכל להתייחס פרטנית לשאלה זו. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
08/07/2011 | 21:18 | מאת: מיכל

שלום דוקטור,אני בת 56 כשנה מאובחנת באוסטאופורוזיס.מקבלת אקטונל 150 פעם בחודש,קלמדין יומיומי וויטמין d שתי טיפות מינון 1000 ביום.האם זה מספיק?האם כדאי גם פרוטלוס כדי לבנות עצם ולא רק לעצור את ההרס שלה?(אני מוכנה לרכוש פרטי.אם זה עוזר אז חבל על הזמן וצריך לשפר את המצב כמה שיותר מהר.)אני מאוד רוצה לשפר כי אני צעירה מדי למחלה כזו(והתגלתה רק במקרה)תודה רבה לך.

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום רב. את מעלה כאן נקודה מעניינת - האם אישה צעירה עם אוסטאופורוזיס צריכה טיפול אגרסיבי עקב היותה צעירה, או , לחילופין, עקב היותה צעירה, הסיכון לשבר כתוצאה מצפיפות עצם נמוכה הוא נמוך מאוד ולכן אין לפעול ע"י "כלים כבדים" מחשש לחשיפה ממושכת לאותן תרופות. הנטיה של העוסקים בתחום היא להעדיף לא "להתנפל" על אישה צעירה עם אוסטאופורוזיס אלא להעדיף טיפול בסידן, ויטמין די, פעילות גופנית וכדומה. יחד עם זאת, כל מקרה לגופו, והסיכון לשבר תלוי בגורמים נוספים מלבד הגיל - מה מידת החומרה בצפיפות עצם, סיפור משפחתי, בריאות כללית, עישון ועוד. גם פרוטלוס היא אופציה, אולם, אני מקווה שהבנת כי הגישה היא מאוד פרטנית. ממליצה לך לפנות ליעוץ למומחה בתחום. רפואה שלמה

07/07/2011 | 12:01 | מאת: טל

שלום, אני בת 32, בבדיקת צפיפות עצם אובחן שיש לי אוסטיאופרוזיס, בבדיקות דם וpth מצב הסידן תקין. אילו סיבות נוספות יכולות לגרום לאוסטיאופרוזיס? האם בשלב זה המצב יכול להיות הפיך בעזרת טיפול תרופתי, תזונה והתעמלות? האם זה יש מקרים אחרים של אוסטיאופרוזיס בגיל צעיר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טל. מדוע נעשתה בדיקת צפיפות עצם ? ישנה שורה של סיבות לצפיפות עצם נמוכה בגיל צעיר, דוגמאת חסר ויטמין די , צכירת סידן נמוכה, גנטיקה, רמה נמוכה או גבוהה של מספר הורמונים ועוד. מומלץ שתפני להתייעצות על מנת לקבל המלצות פרטניות. במידה ותמצא הפרעה בת תיקון, יתכן והמצב הפיך באופן חלקי. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
05/07/2011 | 23:19 | מאת: רינה

שלום אני לוקחת מזה חודש ימים פעם בשבוע את הפוסאוונס 70 מ"ג לפני יומיים ראיתי נפיחות ברגלים האם יש קשר. עלי לציין שאני לוקחת פעם ביום אמלו5מ"ג ללחץ דם תודה רינה

לקריאה נוספת והעמקה

רינה שלום רב. בצקות ברגליים אינן בין התופעות לוואי השכיחות של פוסאוונס. לעומת זאת, בהחלט עלולות להגרם מטיפול באמלו. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה
29/06/2011 | 17:55 | מאת: הדס

שלום,אני מעוניינת לדעת בבקשה האם שחיה יכולה להזיק לאדם אשר לוקה במחלה הנ"ל? והאם יש פעילות גופנית כלשהי שיכולה להרע את המצב? איזו פעילות גופנית מומלצת במצב זה? בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הדס. השחיה אינה מסוכנת. הרמת משא כבד, לעומת זאת , אינה מומלצת. הפעילויות המועילות הן הליכה, ריצה קלה , או התעמלות בונה עצם. רפואה שלמה

26/06/2011 | 16:10 | מאת: שרונה

שלום דר. ילנה, אני מבקשת לשאול בהמ שונה התרופה פרוטלוס מהתרופות הקיימות. הרופא שלי הסביר לי שתרופה זו גם בונה עצם לעומת אחרות שלא. האם תוכלי להסביר לי? לא בידורק הבנתי. אני בת 68, מצאו אצלי לאחרונה אוסטאופורוזיס והתחלתי להשתמש בפרוטלוס תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שרונה שלום רב. כל התרופות שהיו עד כה בנמצא בארץ בנטילה דרך הפה הן מקבוצת "מעכבי הפירוק" . פרוטלוס פועלת בשני מנגנונים - עיכוב פירוק ועידוד ייצור. רפואה שלמה

20/07/2011 | 23:33 | מאת: מיכל

שרונה שלום, הייתי שמחה לדעת איך לרכוש את התרופה,כי קיבלתי מירשם וזה לא בקופה.האם זה מאוד יקר?תודה לך

25/06/2011 | 22:57 | מאת: עדי

שלום, נמצא בבדיקת צפיפות עצם אוסטאופניה קשה. אני בת 33.5 ייתכן בעקבות רגישות ללקטוז. התחלתי לצרוך מוצרי חלב עם לקטאזין. השאלה- האם בגילי עם פעילות גופנית ותזונה עשירה בסידן המצב הפיך? האם ייתכן כי יחזור לנורמל? כמו כן נמצא כי חוליה L4 אוסטאופרוטית- מה המשמעות לכך והאם הפיך? האם רכיבה על אופניים יעילה כבונה עצם? בתודה עדי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. צפיפות עצם נמוכה בגיל 33 אצל אישה בריאה יכולה לנבוע, כפי שכתבת, מתזונה עניה בסידן, מחסר ויטמין די, חוסר פעילות גופנית, או מסיבות גנטיות של נטיה לצפיפות עצם נמוכה.לא מקובל לתת תרופות אלא תוספי סידן וויטמין די וכן להעצים פעילות גופנית. קיימת מידה מסויימת של הפיכות. הליכה מומלצת יותר מרכיבה . רפואה שלמה

25/06/2011 | 21:56 | מאת: סיון ש

אני חולה "חדשה" בת 28 .האם רגישות לקור ורוחות הגורמים לכאבי גב וצואר נגרמים מהמחלה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לשאלתך - לא. ירידה בצפיפות עצם אינה מורגשת, אינה גורמת כאב או אי נוחות כל שהיא. יחד עם זאת חשוב מאוד לטפל במחלה שכן בנוכחות צפיפות עצם נמוכה קיים סיכון גבוה יותר לשבר. בברכה

21/06/2011 | 18:06 | מאת: אסתי

שלום,אני בת 50,קניתי תוסף תזונה נוזלי "קומפלקס ייחודי של סידן בשילוב ל-ליזין,ויטמינים ומינרלים"וזאת מכיוון שכדורי סידן(שקניתי בקופ"ח)עשו לי הרגשה רעה(ניסיתי לקחת בכל צורה שהיא בשייכות למזון)יש לי קיבה מאוד רגישה,.בתוסף תזונה יש סידן גלוקונאט,סידן ציטראט,מנזיום ציטראט,ל-ליזין,d,k,מלח בורוןשמן צמחי,חומצה ציטרית. בכמות היומית הממומלצת יש 43 מ"ג סידן ו-28 מ"ג מגנזיום. האם זה מספיק לצריכה יומית?ובכלל,האם התכולה של התוסף תהווה לי לא להגיע למחסור בסידן?.

לקריאה נוספת והעמקה

אסתי שלום רב. צריכת הסידן המומלצת ליום הינה 1000-1200 מ"ג, מתזונה ומתוספים יחד. רושם שהתוסף שרכשת, אינו מספק כמות זו. רפואה שלמה

21/06/2011 | 10:25 | מאת: המתעניינת

האם ניתן

שלום רב את מוזמנת לכתוב את שאלתך כאן

בן 54 סובל מאוסטיאופורוזיס מזה 4 שנים 4 שברים בחולית מכופף בגב קושי הליכה אני שואל מדוע מחלה זו לא מופיעה בלקסיקון של ביטוח לאומי אלה לנצולי שואה בלבד עם הכבוד והצער גם לנו מגיע הכרה לנכות

מאיר שלום רב. לא מדוייק. שברים בחוליות, ללא קשר לסיבתם, מוכרים לנכות, הרגע בדקתי שוב בספר הנכויות של הביטוח הלאומי שמופיע באתר שלהם. רפואה שלמה. מצרפת קישור http://www.btl.gov.il/Laws/Documents/SeferMivhanim.pdf

מאיר שלום רב. לא מדוייק. שברים בחוליות, ללא קשר לסיבתם, מוכרים לנכות, הרגע בדקתי שוב בספר הנכויות של הביטוח הלאומי שמופיע באתר שלהם. רפואה שלמה. מצרפת קישור http://www.btl.gov.il/Laws/Documents/SeferMivhanim.pdf

הפירוט בעמוד 48 בספר המבחנים

16/06/2011 | 14:34 | מאת: יוני

בחור צעיר בן 23 התגלה אצלי דילול עצם חריף T SCORE של -4.5 בגב עם שבר בגב (כאבים לפעמים-לא חזקים) וT SCORE של -2.4 בצבר הירך האם פורטאו יכול לעזור אני ממש בלחץ ואני לא יודע מה לעשות אני מפחד להישבר באמצע היום אני יכול לעשות פעילות של הליכה למשך שעה? אני מטופל אצל אינדוקרינולוגית אבל אני רוצה נחמה אני ממש מפוחד ואין לי מרגיע...

לקריאה נוספת והעמקה

יוני שלום רב. צר לי על סבלך. לצערנו, מיעוט עצם מאוד שכיח אצל חולי קרוהן. לא מנחם אותך, אני בטוחה. הטיפול לרוב כולל השלמת סידן טובה, ויטמין די ונשקלת אפשרות של טיפול תרופתי, כולל פורטיאו. אתה בהחלט יכול ללכת שעה ביום. אם זה יעזור ישנן גם קבוצות תמיכה - מקוונות ולא מקוונות. מה מצב הקרוהן כעת? רפואה שלמה. דר' טריפטו

19/06/2011 | 17:18 | מאת: יוני

האם אפשר להעלות את מסת העצם בלי שימוש תרופתי מעבר לתוסף ויטמין D וסידן? האם הליכה כל יום בשילוב עם יוגה טיפולית יכולה לעשות את העבודה לבד?

16/06/2011 | 11:35 | מאת: אירנה

אמי בת 71 אובחנה בבדיקות כסובלת מאוסטאופניה, האם ישנן תרופות שאינן ניתנות דרך מערכת העיכול? האם גילה המבוגר יחסית משפיע על התאמת התרופה? בבדיקות היא אובחנה עם מדדים בעצם הירך -2.1 ובעמוד השדרה 1.5

לקריאה נוספת והעמקה

אירנה שלום רב. בהחלט קיימים טיפולים לאוסטאופורוזיס שאינם דרך הפה. אקלסטה - זריקה חד שנתית לוריד ופורטיאו - זריקה חד ימית עצמית לתת עור. שתי התרופות הללו בסל, אך לא כ"קו" ראשון - כלומר לחולים שלא טופלו קודם לכן בטיפול פומי (דרך הפה) . גילה של אמך בהחלט מהווה גורם בהחלטה, ככל שהאדם מבוגר יותר, הסיכון לשבר בצפיפות עצם נתונה, עולה. אגב, גיל 70 לא נחשב מאוד מבוגר במושגים של אוסטאופורוזיס. בכל אופן,כדאי שאמך תפנה למומחה על מנת לקבל יעוץ פרטני. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
13/06/2011 | 22:06 | מאת: זיוה

שלום הילדה שלי בת 11 והיום הבחנתי כאשר היא מחייכת הפה שלה עקום והיא מתלוננת על כאבים בעין ימין היא אומרת שהיא מרגישה כמו מים בתוך העין ועכשיו גם הראש שלה כואב...מה זה אומר ממה נוצא העיוות הזה בפה

זיוה שלום רב. שאלה שלך הגיעה לפורום שלי בשוגג, אנא הציגי אותה לרופא נוירולוג וטוב מזה, קחי את הילדה לרופא בקופת חולים ולא דרך האינטרנט. רפואה שלמה

זיוה שלום רב. שאלה שלך הגיעה לפורום שלי בשוגג, אנא הציגי אותה לרופא נוירולוג וטוב מזה, קחי את הילדה לרופא בקופת חולים ולא דרך האינטרנט. רפואה שלמה

12/06/2011 | 09:46 | מאת: לבנה

שלום רב קצת פרטים שמי לבנה ואני בת 63 סובלת מלחץ דם, סוכרת, השמנה... לאחרונה החלו להופיע פצעים אדומים סביב רקע כחול באזור הבטן והמותן פצעים בגודל 2,3 סמ שנראים כמו שטפי דם/פצעי לחץ כואבים רגישים ומגרדים מאד. מה זה יכול להיות

לקריאה נוספת והעמקה

לבנה שלום. אנא הציגי את שאלתך בפורום רופאי עור. רפואה שלמה

לבנה שלום. אנא הציגי את שאלתך בפורום רופאי עור. רפואה שלמה

09/06/2011 | 14:24 | מאת: אורנה

שלום שמעתי באחת מתכניות הבוקר שישנה תרופה לאוסטאופורוזיס לא על בסיס הורמונלי האם ידוע לך על איזה תרופה מדובר (אגב אני עדין מקבלת מחזור ואיני רוצה תרופ ע בסיס הורמונלי האם אקטונל חודשי על בסיס הורמונלי?

לקריאה נוספת והעמקה

אורנה שלום רב. מרבית התרופות הקיימות לאוסטאופורוזיס, אינן על בסיס הורמונלי. גם אקטונל. מאידך, אם את מקבלת עדיין מחזור, השאלה היא האם יש מקום לטיפול תרופתי , מלבד סידן וויטמין די , בשלב מוקדם כל כך? רפואה שלמה

אורנה שלום רב. מרבית התרופות הקיימות לאוסטאופורוזיס, אינן על בסיס הורמונלי. גם אקטונל. מאידך, אם את מקבלת עדיין מחזור, השאלה היא האם יש מקום לטיפול תרופתי , מלבד סידן וויטמין די , בשלב מוקדם כל כך? רפואה שלמה

07/06/2011 | 23:53 | מאת: מריה

דר' שקולניק שלום, סבתא שלי בת 93 וביום חמישי עברה ניתוח אחרי שבר צוואר הירך, לאחר הניתוח היא פיתחה פסיכוז ולא ממש משתפת פעולה עם פיזיוטרפיסת. דיברתי עם מנהלת מח' והיא לא רוצה להעביר אותה לשיקום אלא לשכרר הביתה. האם יש סיכוי להחלמה לאחר ניתוח כזה בגיל כל כך מבוגר והאם אני יכולה לדרוש להעביר סבתא לשיקום לאחר הניתוח. תודה מראש

מריה שלום רב. החלמה מניתוח כזה היא קשה בכל גיל, על אחת כמה וכמה בגיל 93. תלוי מאוד גם מה היה המצב התפקודי והמנטלי של סבתך לפני האירוע. הפוטנציאל השיקומי נקבע ע"י הצוות הרב מקצועי במחלקה כך ש"לדרוש" במצב הזה אינה המילה המתאימה. צריך לשוחח עם האחיות , עם הפיזיוטרפיסטית ועם הרופאים על מנת להעריך אם יש מקום לשיקום. בכל מקרה, יש לדאוג שתקבל טיפול למניעת שברים נוספים - אצל רופא משפחה או האנדוקרינולוג. רפואה שלמה

מריה שלום רב. החלמה מניתוח כזה היא קשה בכל גיל, על אחת כמה וכמה בגיל 93. תלוי מאוד גם מה היה המצב התפקודי והמנטלי של סבתך לפני האירוע. הפוטנציאל השיקומי נקבע ע"י הצוות הרב מקצועי במחלקה כך ש"לדרוש" במצב הזה אינה המילה המתאימה. צריך לשוחח עם האחיות , עם הפיזיוטרפיסטית ועם הרופאים על מנת להעריך אם יש מקום לשיקום. בכל מקרה, יש לדאוג שתקבל טיפול למניעת שברים נוספים - אצל רופא משפחה או האנדוקרינולוג. רפואה שלמה

06/06/2011 | 10:11 | מאת: שרון

עשיתי בדיקת צפיפות עצם והתוצאות הם עצם הירך -2.4 עמוד השדרה -1.8 האם זה אוסטאופורוזיס? והאם אני צריכה פוסלאן? אני בחורה בת 44

לקריאה נוספת והעמקה
13/06/2011 | 08:45 | מאת: שרון

כתבתי לך על התוצאה שקיבלתי בבדיקה לכולם ענית ועליי דילגת אשמח על תשובתך

שרון שלום. סליחה שהודעתך "נשמטה". הערכים בבדיקתך הינם בתחום " אוסטאופניה" , מיעוט עצם. בגיל צעיר כ 44 לרוב לא נהוג לתת פוסאלן, מומלץ לפנות למומחה על מנת לברר מדוע יש לך צפיפות עצם נמוכה וכן לקבל המלצה לתוספי תזונה, כגון סידן וויטמין די. רפואה שלמה .

06/06/2011 | 07:29 | מאת: י.ר.

כחודש וחצי כאבים, טופלתי ב-אתופן 400 למשך 10 ימים ב-US נראה - הצטברות סידן. התחלתי בפזיוטרפיה. ישנן דרכים נוספות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אנא הפנה/י את שאלתך לאורטופד בפורום המתאים. רפואה שלמה

29/05/2011 | 14:46 | מאת: יונית

שמעתי על שלושה שאיבדו הכרתם לאחר נטילת אקטונל , במה אפשר לטפל בבעיית צפיפות העצם. והאם יתכן שהאקטונל כל כך מסוכן ואם זה ידוע לכל הגורמים?

לקריאה נוספת והעמקה

יונית שלום. איני מכירה פרסום כזה, אם תוכלי לשלוח לי הפניה לאתר בו קראת את המידע, אוכל להתייחס לכך. בברכה

יונית שלום. איני מכירה פרסום כזה, אם תוכלי לשלוח לי הפניה לאתר בו קראת את המידע, אוכל להתייחס לכך. בברכה

22/05/2011 | 21:16 | מאת: אפי

אמי בת 73 סובלת מאוסטאופורוזיס, קיבלה תקופה ארוכה כדורים ולפני כחצי שנה הפסיקה אותם על דעת עצמה, העניין הוא שלפני כשלושה שבועות החלו לה כאבים עזים באמצע הגב ומקרין לחזה. ערכנו צילום ו CT והממצאים כרגע מראים דחיסה של החוליות וייתכן אף שברים, לשם בירור נשלחה למיפוי עצמות שעדיין לא ביצענו. החלה לקחת FOSAVANCE ו- MIACALCIC בהמלצת אורטופד. השאלה שלי היא האם במקרה של שברים בחוליות המצב הוא הפיך או בלתי הפיך, האם התרופות שהיא מקבלת יעזרו לה להחלים ולו במעט? ואם כן כמה זמן לוקח לתרופות להשפיע? היא סובלת מכאבים נוראים שמשככי כאבים חזקים לא ממש עוזרים וכבר קיבלה OXYCOD אך לא מוכנה לקחת אותו בגלל שהשפיעה עליה מאד לא טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

אפי שלום רב. השאלה היא האם הכדורים שקבלה עד לפני חצי שנה היו תרופות לטיפול באוסטאופורוזיס - כגון fosalan, actonel, alendronate, maxibon , evista? אם לא - הטיפול שקבלה כעת יעזור לה למנוע שברים נוספים, ואם כן - הרי שהשבר התרחש למעשה על טיפול - ויש מקום לטיפול אחר. בכל מקרה, מומלץ, במקביל למעקב אצל האורטופד, להבדק אצל אנדוקרינולוג בק"ח או במרפאת אוסטאופורוזיס - ישנן מרפאות אלו במרבית בתי החולים. רפואה שלמה

אפי שלום רב. השאלה היא האם הכדורים שקבלה עד לפני חצי שנה היו תרופות לטיפול באוסטאופורוזיס - כגון fosalan, actonel, alendronate, maxibon , evista? אם לא - הטיפול שקבלה כעת יעזור לה למנוע שברים נוספים, ואם כן - הרי שהשבר התרחש למעשה על טיפול - ויש מקום לטיפול אחר. בכל מקרה, מומלץ, במקביל למעקב אצל האורטופד, להבדק אצל אנדוקרינולוג בק"ח או במרפאת אוסטאופורוזיס - ישנן מרפאות אלו במרבית בתי החולים. רפואה שלמה

23/05/2011 | 14:24 | מאת: אפי

אכן קיבלה fosalan אך השאלה שלי היא האם המצב שלה כרגע הוא בלתי הפיך, האם השברים יתאחו והכאבים יחלפו?

14/05/2011 | 15:44 | מאת: רויטל

שלום, שמי רויטל בת 36, הריון שני חודש 9. אני מאובחנת כבעלת נטיה לדיכאון, והחל מגיל 27 היו לי מספר אפיזודות, בעיקר סביב ארועי חיים. אני בדר"כ מטופלת ב"שוטף" ע"י משפחת ה-ssri. לקראת טרימסטר שני סיימתי ליטול התרופות בהנחיית הפסיכיאטר. אני מרגישה שהדיכאון כבר כאן (העדר אנרגיה, עייפות, עצבות, בכי ורגישות, העדר מנגנוני תמיכה חברתיים ועוד). שאלתי - חשוב לי מאוד להניק ומצד שני אני רוצה להיות מטופלת בתרופות שזהו טיפול אפקטיבי מאוד עבורי. הפסיכיאטר שלי מציב אותי בפני מצב של "או-או" - או הנקה או כדורים, אך לא ביחד, למרות שאני יודעת שיש רופאים שמאפשרים זאת. מקורות המידע מבלבלים ולא ברור לי מה מומלץ - להניק עם תרופות מסוימות או להימנע מכך מכל וכל עקב חוסר ודאות להשפעות השליליות על התינוק? איני מעונינת שמצבי ידרדר וזקוקה לפתרון מהיר לאחר הלידה. לתשובתך אודה,

לקריאה נוספת והעמקה

רויטל בוקר טוב. הפנית את שאלתך לפורום הלא-נכון. אנא פני לפורום פסיכיאטרים או גינקולוגים כאן. בהצלחה ורפואה שלמה

רויטל בוקר טוב. הפנית את שאלתך לפורום הלא-נכון. אנא פני לפורום פסיכיאטרים או גינקולוגים כאן. בהצלחה ורפואה שלמה

שלום רב, חמותי בת 73, סובלת מאוסטופורוזיס. לפני כחודש נפלה ושברה את צוואר הירך ונותחה לאחר 36 שעות. בשבועות האחרונים מצבה השתפר והיא מטופלת בפיזיוטרפיה וזריקה. בשלושת הימים האחרונים החלה הברך ברגל של הניתוח להתנפח ובלילה היא סובלת מכאבים חזקים. בלילה שעבר הכאבים בברך היו בלתי נספבלים. יש לציין שקודם לכן היא הפסיקה לקחת משככי כאבים כי הכאבים באזור הניתוח פחתו. האם הכאב בברך קשור לזה ומה עליה לעשות? היום היא הייתה אמורה להיות בביקורת בבי"ח אך לא התקבלה בשל השביתה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

הילה שלום רב. לצערי, איני האדם הנכון לענות לשאלה זו, שיש להפנותה לאורטופד. אני אנדוקרינולוגית. אנא חפשי פורום מתאים או התייעצי באופן ישיר עם המחלקה שטפלה בה. רפואה שלמה

17/05/2011 | 23:52 | מאת: אופירה

הילה, היקרה אימי גם עברה ניתוח דומה וגם אצלה יש בעיות דומות בברך, אך כבר אחרי שבוע מהניתוח ועד היום , שזה כבר חודש מהניתוח. האם ביררת משהו לגבי הבעיה? מה הרופאים אמרו לך על זה? תודה רבה מראש

18/05/2011 | 09:41 | מאת: הילה

אופירה שלום רב, חמותי הייתה בביקורת בבי"ח ושם עשו לה צילום ובדיקות דם והכל היה תקין. נאמר לה שזו דלקת בשל המאמץ שהיא עושה כשהיא דורכת על הרגל. למרות זאת כדאי לך לבדוק עם רופא.

18/05/2011 | 10:24 | מאת: אופירה

תודה על תשובתך, מאחלת בריאות לך ולמשפחתך כל גיל יפה, אם בן אדם בריא

09/05/2011 | 03:37 | מאת: דורית

קבלתי אקטנול פעם בחודש כשמוש נגד אוסטיאופורוזיס, בשמוש הראשון כבר מהלילה הראשון סבלתי כאבים די חזקים בשלד, גב רגליים וכו' הרופא המטפל בקש שאנסה עוד פעם וגם הפעם כואב לי הגב במפסעה שמושך לכל הרגל רק שהכאב הופיע אחרי מספר ימים. האם אלו תופעות לוואי רגילות? עלי לציין שעברתי כימוטראפיה לפני שנה, האם קשור? מה עלי לקחת במקום? אני בת 61

לקריאה נוספת והעמקה

דורית שלום רב. כאבי שלד הינה תופעת לוואי נדירה מאוד, אך ידועה של תרופות מקבוצה זו. ממליצה להתייעץ עם הרופא לשך לגבי ההמשך. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני בת 52. לפני 5 שנים התגלתה בעיה בצפיפות העצם. ירך: T -2 / BMD 0.623/ BMC 2.95דירוג עמוד שדרה: T -1.9 / BMD 0.836/ BMC 38.27 דירוג הומלץ לי לקחת כדורי סידן + ויטמין D ************************************************** לפני 3 שנים ערכתי בדיקה נוספת שתוצאותיה היו: ירך: T -2.73 / BMD 0.545/ BMC 2.46דירוג עמוד שדרה: T -2.98 / BMD 0.651/ BMC 35.64 דירוג התחלתי עם כדורי פוסלאן *************************************************** לאחר נטילת פוסלאן במשך שלוש שנים+סידן וויטמין D, ערכתי היום בדיקה שלישית שתוצאותיה: ירך- T -2.3 / BMD 0.592/ BMC 2.95דירוג עמוד שדרה - T -1.8 / BMD 0.844/ BMC 41.20דירוג ????????????????????********************************************************** שאלותיי: האם ניכרת השפעת הפוסלאן באופן יעיל על תוצאות הבדיקה או שיש לחשוב על טיפול אחר? תודה מראש גל

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום רב. התייעצות אינטרנטית אינה תחליף לפגישה עם רופא. בעת ניתוח תוצאות צפיפות עצם יש להסתכל גם על התמונות עצמן - האם התמונות משלושת הבדיקות הינן בנות השוואה מבחינת איכות ותנאי צילום. על פניו נראה שהבדיקה האחרונה מראה שיפור, אך, שוב, אני ממליצה לך לקבוע תור לאנדוקרינולוג.

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום רב. התייעצות אינטרנטית אינה תחליף לפגישה עם רופא. בעת ניתוח תוצאות צפיפות עצם יש להסתכל גם על התמונות עצמן - האם התמונות משלושת הבדיקות הינן בנות השוואה מבחינת איכות ותנאי צילום. על פניו נראה שהבדיקה האחרונה מראה שיפור, אך, שוב, אני ממליצה לך לקבוע תור לאנדוקרינולוג.

לקריאה נוספת והעמקה

אוסטיאופורוזיס ? "שבר באזור עמוד השדרה אינו מורגש בכלל (עד 50%) ועלול להסתכם באיבוד גובה וגבנונית." תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יולי שלום. אוסטאומלציה היא פגיעה במשקעי סידן וזרחן בעצם, קרי במינרלים. הסיבה הכי שכיחה היא חוסר ויטמין די . אוסטאופניה היא כמות עצם נמוכה יחסית ואוסטאופורוזיס היא כמות עצם נמוכה באופן חולני. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

יולי שלום. אוסטאומלציה היא פגיעה במשקעי סידן וזרחן בעצם, קרי במינרלים. הסיבה הכי שכיחה היא חוסר ויטמין די . אוסטאופניה היא כמות עצם נמוכה יחסית ואוסטאופורוזיס היא כמות עצם נמוכה באופן חולני. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
26/04/2011 | 15:46 | מאת: יולי

בגלל חוסר ויטמין D ? גילאים 14,15,16,17 וכו.. והאם זה ניתן לתיקון או שלא ? והאם זה פגוע בצמחיה לגובה ? בפוטנציאל הגנטי לגובה ? תודה!

24/04/2011 | 01:59 | מאת: שלזינג

המקסימלית. בגלל חסר ויטמין D וחוסר סידן בתזונה בגיל הקריטי ? 13-26 ? מה החיסרון בזה ? במה זה מפריע ? או יפריע ? לאחר שהמסה מפסיקה להיבנות , מה צריך לעשות ? ניתן תמיד להשפיע רק על הצפיפות (המינרליזציה) אבל כבר לא על המסה (הכמות) . אז האם זה אומר שצפוי אוסטאופורוזיס בגיל צעיר ואין מה לעשות ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. העצם נמצאת בהליך בניה ופירוק מתמיד. עד לאמצע שנות העשרים הבניה גוברת על הפירוק ובהמשך ההפך. הגעה לשיא מסת העצם פירושה שאדם בנה כמות עצם מקסימלית, בהתאם לנתונים גנטיים. אי הגעה לשיא יכולה להתרחש ממספר סיבות, כגון חוסר פעילות גופנית, צריכה נמוכה של של סידן, חסר ויטמין די , טיפול בתרופות כגון סטרואידים ועוד. אחרי גיל שלושים אומנם לא צפויים שינויים דרמטיים , אבל בכל זאת ניתן להשפיע על התהליך ע"י אורח חיים בריא ונטילת תוספים אם צריך. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

או שעד אמצע זה אומר 25 משהו כזה ? תודה.

23/04/2011 | 08:00 | מאת: שוש צ.

האם התרופות פרוטלוס ו- פורטאו מוכרת בסל הבריאות והאם רופא קופת חולים מחוייב לתת אותה לאחר שתרופות אחרות הנלקחות כ- 10 שנים לא מועילות יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

שוש שלום רב. פורטיאו בסל לחולים עם שבר שהתרחש תחת טיפול בתרופות האחרות או ירידה בצפיפות עצם מעל 5 אחוז מתחת טיפול של שנה לפחות. פרוטלוס עדיין לא בסל. רפואה שלמה

24/04/2011 | 22:05 | מאת: שוש צ.

תודה ד"ר טריפטו לתשובתך. נטלתי פוסלן מספר שנים ובשנים האחרונות אקטונל, הכול כ- 15 שנים. אני בת 67. נראה מהבדיקות כי בשנים החרונות התרופות לא פועלות ועובדה שה T SCORE בעמוד השדרה הגיע ל -3.2 לאחר החמרה הדרגתית בכמה שנים. וגם בעצם צוואר הירך המצב "מתקלקל". לפני 12 שנים חליתי בסרטן שד (כימותרפיה והקרנות) ולקחתי 5 שנים טמוקספן ושנתיים וחצי פמרה. כיום המצב תקין אבל שאלתי היא אם תרופות כגון פורטאו או פרוטלוס יכולות לסייע לאוסטופורוזיס ואם אין חשש עקב היסטוריית הסרטן. תודה

שוש שלום רב. פורטיאו בסל לחולים עם שבר שהתרחש תחת טיפול בתרופות האחרות או ירידה בצפיפות עצם מעל 5 אחוז מתחת טיפול של שנה לפחות. פרוטלוס עדיין לא בסל. רפואה שלמה

18/04/2011 | 10:32 | מאת: ליאור

סבא שלי שבר לפני כמעט שנה את צוואר הירך, הופתענו מכך מאוד משום שלא ידענו שבעיות מסוג זה יכולות להופיע גם אצלו למרות בריאותו התקינה לאורך השנים. אני מעוניין בבקשה לדעת האם יש תרופות מסויימות (אף כאלו שאינן בסל התרופות) לטיפול בבריחת סידן ובניית העצם אצל גברים מעל גיל 70? סבא כרגע מטופל בפוסלן אבל אנחנו לא רואים שיפור בבדיקות, והבנתי שהסיכוי לשבר חוזר אחרי שבר ראשון הוא גבוה. בנוסף, קראתי באינטרנט על אקלסטה ואני מעוניין לקבל עליה עוד פרטים אם תוכלי, תופעות לוואי, יעילות, האם היא חדשה? תודה רבה רבה לך. ליאור.

לקריאה נוספת והעמקה

ליאור שלום. חשוב מאוד שסבא שלך יקבל טיפול, כי אכן קיים סיכון מאוד גבוה לשבר חוזר וטיפול נכון מפחית משמעותית סיכון זה. הטיפול מורכב מטיפול בסידן, ויטמין די , מניעת נפילות, פעילות גופנית לחיזוק השרירים והשלד ותרופות. לרוב מטופלים לאחר שבר ראשון מקבלים טיפול בבסיפוספונטים - גם פוסאלן וגם אקלסטה שייכים לקבוצה זו. פוסאלן, כפי שאתה יודע, ניתן כטיפול פומי, ואקלסטה כזריקה חד שנתית. יש שמוצאים טיפול בזריקה חד שנתית כנוח יותר וכמובן שטיפול זה מוריד סיכון ל"פספוסים" - אי נטילה מסודרת שבועית של הטיפול. העדר שיפור בצפיפות עצם אינו מצביע על כשלון טיפול כשלעצמו. בנוסף, אקלסטה נבדקה ספציפית על אוכלוסייה קשישה לאחר שבר בצוואר הירך ונמצאה יעילה. התרופה בסל בהוראה זו. תופעת לוואי עיקרית - תסמונת דמויית שפעת בשלושה ימים ראשונים לאחר הזריקה בכשליש מהחולים. חולפת ואינה מסוכנת. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

ליאור שלום. חשוב מאוד שסבא שלך יקבל טיפול, כי אכן קיים סיכון מאוד גבוה לשבר חוזר וטיפול נכון מפחית משמעותית סיכון זה. הטיפול מורכב מטיפול בסידן, ויטמין די , מניעת נפילות, פעילות גופנית לחיזוק השרירים והשלד ותרופות. לרוב מטופלים לאחר שבר ראשון מקבלים טיפול בבסיפוספונטים - גם פוסאלן וגם אקלסטה שייכים לקבוצה זו. פוסאלן, כפי שאתה יודע, ניתן כטיפול פומי, ואקלסטה כזריקה חד שנתית. יש שמוצאים טיפול בזריקה חד שנתית כנוח יותר וכמובן שטיפול זה מוריד סיכון ל"פספוסים" - אי נטילה מסודרת שבועית של הטיפול. העדר שיפור בצפיפות עצם אינו מצביע על כשלון טיפול כשלעצמו. בנוסף, אקלסטה נבדקה ספציפית על אוכלוסייה קשישה לאחר שבר בצוואר הירך ונמצאה יעילה. התרופה בסל בהוראה זו. תופעת לוואי עיקרית - תסמונת דמויית שפעת בשלושה ימים ראשונים לאחר הזריקה בכשליש מהחולים. חולפת ואינה מסוכנת. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בדיקת דקסה מודדת משקל עצם ליחידת שטח במקום ליחידת נפח. מה ההגיון בדבר? הרי לא לכל הנשים אותו עובי עצם! משקל העצם אינו מעיד על חוזקה. למה בודקים משקל ולא חוזק?

לקריאה נוספת והעמקה

אודליה שלום רב. את לגמרי צודקת. האינפורמציה שמתקבלת מהבדיקה צריכה להבחן בקונטקסט של מגבלות הבדיקה. לצערי אין בישראל בדיקת עצם שמתחשבת במבנה תלת מימדי, qCT . יחד עם זאת, תוצאות בדיקת הדקסה הוכחו כמנבאות סיכון לשבר ולפיכך מסייעות בהחלטות הטיפוליות. רפואה שלמה

אודליה שלום רב. את לגמרי צודקת. האינפורמציה שמתקבלת מהבדיקה צריכה להבחן בקונטקסט של מגבלות הבדיקה. לצערי אין בישראל בדיקת עצם שמתחשבת במבנה תלת מימדי, qCT . יחד עם זאת, תוצאות בדיקת הדקסה הוכחו כמנבאות סיכון לשבר ולפיכך מסייעות בהחלטות הטיפוליות. רפואה שלמה

10/04/2011 | 09:17 | מאת: קשתית

האם מתוכנן מטעם עיל"א כנס בריאות בים המלח בשנה זאת ובאיזה תאריכים? תודה

קשתית שלום רב. תוכלי בבקשה להפנות שאלה זו לעמותה באופן ישיר - יש את הקישור באתר כאן . בברכה

קשתית שלום רב. תוכלי בבקשה להפנות שאלה זו לעמותה באופן ישיר - יש את הקישור באתר כאן . בברכה

אם חסר הויטמין D גרם לאי השגת שיא מסת עצם בהתאם לפוטנציאל הגנטי, האם תיקון של חסר ויטמין D ישפר זאת ? זה לא כבר מאוחר מדי ? הבנתי שאת האוסטאומלציה, שזו מחלת העצם שנובעת מחסר ויטמין D זה יתקן. בוודאי שקיעה של מינרלים בעצם תוכל להתרחש, אבל האם זה יביא לעליה מאד דרמטית בצפיפות עצמה ? האם מחסור של ויטמין D לאורך כל החיים לתוך גיל הבגרות שהביא לירידה של צפיפות העצם הוא בר נירמול מוחלט עם תיקון של מחסור זה בגיל המבוגר ? תודה על התשובות!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מחסור בויטמין די אכן גורם לאוסטאומלציה במקרים קיצוניים והמצב משתפר באופן דרמטי עם טיפול, ובמקרים קלים יותר, נגרם פירוק עצם על מנת לפצות על החסר. קשה להגיד האם התיקון מביא לתיקון מלא, ככל הנראה שלא, אבל בהחלט לשיפור. בנוסף, לויטמין די תפקידים אחרים, מחוץ למערכת השלד - מערכת החיסונית, לב וכלי דם ועוד, כך שחשוב לתקן את המחסור בהקשרים נוספים. רפואה שלמה

05/04/2011 | 12:03 | מאת: אניה

שלום, אמי עברה ניתוח בצוואר הירך, שבעקבותיו נוצר מצב שאחת הרגליים קצרה מהשניה. הדבר גורם לה לכאבים ובעיות רבות, והאורטופד נתן לה הפניה לנעליים אורטופדיות מותאמות אישית. היא חברת קופ"ח כללית + מושלם: האם מגיעה לה הנחה מטעם הקופה /מושלם? מושלם טוענים שנעליים אינן אביזר אורטופדי ולא מגיעה לה הנחה / החזר. אשמח מאד אם תוכלו לעזור לי תודה, אניה

אניה שלום רב. לצערי אינני בקיאה במדיניות ההנחות של ק"ח כללית לשרות זה או אחר. יכולה להגיד לך מבחינה רפואית שחשוב מאוד לבצע את התאמת הגובה , כי עלולה להווצר בעיה גם בעמוד השדרה וגם בירך השני, אם תמשיך ללכת "עקום" . תתעקשי תקבל תשובה מפניות הציבור בק"ח. בברכה

אניה שלום רב. לצערי אינני בקיאה במדיניות ההנחות של ק"ח כללית לשרות זה או אחר. יכולה להגיד לך מבחינה רפואית שחשוב מאוד לבצע את התאמת הגובה , כי עלולה להווצר בעיה גם בעמוד השדרה וגם בירך השני, אם תמשיך ללכת "עקום" . תתעקשי תקבל תשובה מפניות הציבור בק"ח. בברכה

בגלל מחסור גדול של ויטמין D שהתגלה במקרה 4. זכר גיל 27. אף פעם לא אמר לי הרופא שצריך לקחת ויטמין D אז לא היה לי שמץ של מושג.. אז מה עכשיו ? רק צריך לקחת את הויטמין D לתקן והצפיפות עצם תסתדר ותחזור להיות תקינה כאילו לא קרה כלום? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב צריך תחילה לתקן את המחסור. ההמשך תלוי בחומרה, אם צפיפות העצם תשאר נמוכה (תלוי גם כמה נמוכה) - יתכן ויהיה צורך בבירור או טיפול נוסף . רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

בעיקרון מניסיון כזה הצפיפות עצם אמורה להסתדר ? אם לא מה הוא הטיפול הנוסף ? תודה.

28/03/2011 | 21:53 | מאת: שרה

שלום, אמי בת 72 ורציתי לדעת האם במקרים שבהם היא סבלה משבר בצוואר הירך עד כמה התרופה אקטונל יכולה לעזור לה והאם באמת יש לה יתרונות על התרופות האחרות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שרה שלום. לא הבנתי - האם אמך חוותה שבר בצוואר הירך? האם זה קרה על טיפול באקטונל, או שהטיפול נרשם לה בעקבות השבר?

לקריאה נוספת והעמקה
24/03/2011 | 18:41 | מאת: שירי

שלום אני נוטלת אלטרוקסין 150 ביום, מה שגרם לדלדול עצם. האם קפיצה על החבל עוזרת למנוע את דלדול העצם? איזו פעילות גופנית נוספת מומלצת לשם כך? תודה מראש! כל טוב שירי

לקריאה נוספת והעמקה

שירי שלום. אם את נוטלת אלטרוקסין במינון מתאים ולא במינון עודף, על פי בדיקות הדם, הרי שזאת אינה הסיבה לדלדול עצם. פעילות גופנית נושאת משקל - גם את משקל גופך- מומלצת: הליכה, ריצה קלה, גם קפיצה. בברכה

22/03/2011 | 22:10 | מאת: אלמונית

לאחרונה עשיתי בדיקת צפיפות העצם, ויש ירידה גדולה מבדיקה קודמת.אשמח לקבל המלצות לרופאים מומחים באזור המרכז.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ישנם מומחים רבים במרכז - תלוי באזור הספציפי ובקופת חולים. ישנה מרפאות אוסטאופורוזיס בתל השומר, איכילוב ובלינסון. רפואה שלמה

19/03/2011 | 23:19 | מאת: אלמונית

למה הכוונה פעם בחודש? האם לספור 30 יום .. ואז זה לא באותו תאריך של החודש הקודם, או לקחת באותו תאריך של החודש הבא?

שלום רב. זה לא מאוד עקרוני אם כך או אחרת, אבל לרוב נוח יותר ליטול באותו התאריך, נגיד ראשון לכל חודש. רפואה שלמה

שלום רב. זה לא מאוד עקרוני אם כך או אחרת, אבל לרוב נוח יותר ליטול באותו התאריך, נגיד ראשון לכל חודש. רפואה שלמה

הכוונה לכמות ירודה של רקמת עצם. כשמדברים על פגיעה באיכות רקמת העצם - הכוונה לשינויים בהרכב של רקמת העצם, למשל בדרגת ההסתיידות שלה. חסר קשה וממושך של ויטמין D יכול לפגוע בהסתיידות התקינה של העצם (במצב קיצוני הוא גורם לרככת). תיקון רמת ויטמין D יכול לתקן את הליקוי בהסתיידות, אך לא ישפיע על הכמות של רקמת העצם. קראתי את זה באתר אחר. שאלתי היא מה זה אומר תיקון D לא ישפיע על הכמות של רקמת העצם? איך מתקנים עכשיו את הכמות של רקמת העצם לאחר שהיה חסר ממושך של D ? הרופא משפחה לא אמר לי שצריך לקחת ויטמין D אף פעם. מאיפה אנחנו אמורים לדעת שצריך לקחת ? התגלה חסר שנחשב גדול של ויטמין D שהיה כנראה ממושך = 4 . אשמח להסבר מה הנזק והבנתי כמו שכתוב למעלה שזה גורם לבעיות שלא ניתנות לתיקון ? האם זה אכן כך? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. חסר ויטמין די אכן גורם לשינויים שחלקם הפיכים וחלקם לא הפיכים, אך מרביתם הפיכים. הפגיעה ברקמת העצם נובעת מכך שהגוף מזהה את הבעיה ומפעיל מנגנוני פיצוי, שפוגעים ברקמת העצם, ולא רק בהסתיידות. יחד עם זאת, טיפול בבעיה בהחלט עוזר, גם אם לא ב 100 אחוז. ממליצה לך להתייעץ עם הרופא שלך לגבי כמות וסוג התוסף המומלץ . רפואה שלמה

שלום רב. חסר ויטמין די אכן גורם לשינויים שחלקם הפיכים וחלקם לא הפיכים, אך מרביתם הפיכים. הפגיעה ברקמת העצם נובעת מכך שהגוף מזהה את הבעיה ומפעיל מנגנוני פיצוי, שפוגעים ברקמת העצם, ולא רק בהסתיידות. יחד עם זאת, טיפול בבעיה בהחלט עוזר, גם אם לא ב 100 אחוז. ממליצה לך להתייעץ עם הרופא שלך לגבי כמות וסוג התוסף המומלץ . רפואה שלמה

17/03/2011 | 15:15 | מאת: שלום לך

לקחת ויטמין D וזהו? קיבלתי תוסף בשם טיפטיפות 20 טיפות ליום . זה בסדר? באינטרנט קראתי דברים די מפחידים על חסר ממושך בויטמין D . ואכן היה חסר. לכן יש חשש שנגרם נזק שאי אפשר לתקן כמו שכתוב באתרים למיניהם.. הרופא אומר שלכולם חסר D וגם לו..וזה לא כזה חשוב.. זה לא מה שכתוב במאמרים באינטרנט על D.. איזה נזק יכול להיות שנגרם? לא נראה לי שהרופא הזה מבין. לכן אין מצב לשאול אותו. תודה לך.

16/03/2011 | 12:05 | מאת: נירה

אני מבקשת המלצה על מנתח מומחה לניתוח של שבר בצוואר הירך לקשישים. אמי בת 90 נפלה ונזקקת לניתוח. באזור המרכז, תל אביב והסביבה. תודה, נירה

לקריאה נוספת והעמקה

נירה שלום רב. איני נוהגת לתת כאן המלצות פרטניות על רופאים אחרים, צר לי. מאחלת בריאות והחלמה מהירה לאמך. בברכה

10/03/2011 | 12:12 | מאת: נורית

שלום אני בת 62, שברתי את צוואר הירך לפני שנתיים, בשנה הראשונה היה שיפור בצפיפות העצם אך לאחרונה השיפור נעצר ואפילו מעט הורע. שמעתי מחברה על התרופה אקלסטה, האם ניתן לקבל עליה מעט פרטים בבקשה? בינתיים אני עדיין עם פוסלן. הבנתי שאקלסטה ניתנת באופן חד שנתי. האם היא ניתנת לכולם? האם היא בסל התרופות? מה יעילותה? תודה רבה על עזרתך

לקריאה נוספת והעמקה

נורית שלום רב. ראשית, העדר שיפור בצפיפות עצם אינו מעיד על כשלון הטיפול. שנית, אכן קיימת אקלסטה - תרופה שניתנת לוריד פעם בשנה. שייכת לאותה קבוצת תרופות אליה שייך הפוסאלן. בהחלט יעילה גם לאחר שבר בצוואר הירך. התרופה בסל. מומלץ שתפני לרופא שלך להתייעצות בנידון. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

נורית שלום רב. ראשית, העדר שיפור בצפיפות עצם אינו מעיד על כשלון הטיפול. שנית, אכן קיימת אקלסטה - תרופה שניתנת לוריד פעם בשנה. שייכת לאותה קבוצת תרופות אליה שייך הפוסאלן. בהחלט יעילה גם לאחר שבר בצוואר הירך. התרופה בסל. מומלץ שתפני לרופא שלך להתייעצות בנידון. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
08/03/2011 | 16:33 | מאת: מעיין

נפל לי על הרגל שולחן מרובה של סלון,הוא החליק לי מהיד כשהורדתי אותו מהכורסא, האצבע (אחת לפני הזרת) ממש כואבת התנפחה והכחילה תוך פחות משעה ואינני יכולה לדרוך כשהאצבע נוגעת בריצפה, האם ישנו חשש לשבר,אני יודעת ששבר באצבע לא מגבסים במידה ורופא המשפחה ייתן הפניה לצילום ויתגלה שזהו אכן שבר... איך מטפלים בזה?

מעיין שלום רב. שאלתך הגיעה למקום הלא נכון. את צריכה להתייעץ עם אורטופד בפורום רלוונטי. תרגישי טוב.

מעיין שלום רב. שאלתך הגיעה למקום הלא נכון. את צריכה להתייעץ עם אורטופד בפורום רלוונטי. תרגישי טוב.

07/03/2011 | 12:07 | מאת: זיוה

אימי בת 78.חולת אוסתופורוזיס. אובחנה רישמית אתמול עפי תוצאות: spine -3.7 left hip -4.3 left forearm -4.2 (כתוב מינוס בהבחנת המכון). אימי לאחר החלפת מפרק הירך כתוצאה מדילול העצם (טרום ההבחנה זה קרה לה). נוטלת כבר חודשיים כדור actonel פעם בחודש. כדור נמס calcium sandos וזהו לטיפול (שוהה בשמש כל יום כשעה) שאלתי: צריכה עוד תרופה שלא נאמר לה? או תרופה חדשה שיעילה אפילו שלא בסל התרופות? משהו שימנע את השבר הבא שלה? תודה על התשובה הנרחבת, כיוון שאנו דואגים לה מאד.

לקריאה נוספת והעמקה

זיוה שלום רב. כמה הבהרות: האם אמך עברה החלפת מפרק ירך כתוצאה משבר, או שחיקת סחוס? במקרה הראשון זאת אכן תוצאה של דלדול עצם, במקרה השני - זוהי מחלת מפרקים בשם אוסטאוארטריטיס , ואינה קשורה לדלדול עצם. בכל אופן, תוצאות צפיפות העצם מעידות על צפיפות נמוכה ומחייבות טיפול. הטיפול כולל מניעת נפילות: מקל הליכה טוב, אם צריך, בחינה קפדנית של סביבת מגוריה - שטיחים, שטיחונים למניעת החלקה וכדומה. פעילות גפנית. תוספים: סידן, ויטמין די וכן תרופות למניעת שברים. קיימות בכדורים, כמו זה שניתן לאמך או דומים, זריקה חד שנתית, דו- שנתית, זריקות חד יומיות, טיפול יומי בתכשיר מתמוסס במים. חלק מהטיפולים אכן לא בסל, אבל רבים כן. הבחירה נעשית על סמך מכלול שיכולים בידי הרופא המטפל. על כן אני ממליצה להיוועץ עם מומחה בתחום. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

זיוה שלום רב. כמה הבהרות: האם אמך עברה החלפת מפרק ירך כתוצאה משבר, או שחיקת סחוס? במקרה הראשון זאת אכן תוצאה של דלדול עצם, במקרה השני - זוהי מחלת מפרקים בשם אוסטאוארטריטיס , ואינה קשורה לדלדול עצם. בכל אופן, תוצאות צפיפות העצם מעידות על צפיפות נמוכה ומחייבות טיפול. הטיפול כולל מניעת נפילות: מקל הליכה טוב, אם צריך, בחינה קפדנית של סביבת מגוריה - שטיחים, שטיחונים למניעת החלקה וכדומה. פעילות גפנית. תוספים: סידן, ויטמין די וכן תרופות למניעת שברים. קיימות בכדורים, כמו זה שניתן לאמך או דומים, זריקה חד שנתית, דו- שנתית, זריקות חד יומיות, טיפול יומי בתכשיר מתמוסס במים. חלק מהטיפולים אכן לא בסל, אבל רבים כן. הבחירה נעשית על סמך מכלול שיכולים בידי הרופא המטפל. על כן אני ממליצה להיוועץ עם מומחה בתחום. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
06/03/2011 | 13:27 | מאת: שרה

לד"ר ליאנה שלום! בבדיקה לפני מס' חודשים נראה חוסר חמור בויטמים D הרופא המליץ על בקבוק של טיפות בשבוע, בבדיקת ויטמין D אחרונה הראה שזה הכפיל את עצמו, השאלה שלי האים להמשיך לקחת D ובאיזה כמות? תודה לך על תשומת הלב ובכלל תודה על הפורום ועל שאת שם..............

שרה שלום. לאחר הטיפול במינון גבוה של ויטמין די להשלמת החסר, נהוג לרדת למינון "החזקתי". הכמות המדוייקת תלויה בגיל, משקל גוף, מידת חשיפה לשמש ועוד. ממליצה לך להוועץ ברופא שנתן את הטיפול. אם היה חסר חמור של ויטמין די כפי שכתבת, לפני הטיפול, הרי שאם תפסיקי את הטיפול כלל - הרמה תרד שוב. רפואה שלמה

04/03/2011 | 14:50 | מאת: שואלת

שלום, אבא שלי עשה בדיקת צפיפות עצם תוצאות: ירך= 2.5- עמוד שדרה:2.8- האם לפי התשובה חייב טיפול תרופתי? ומה הנזק שנחשב שיש כרגע? ממתינה לתשובה, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב . תוצאות הבדיקה מצביעות על צפיפות עצם נמוכה בתחום האוסטאופורוטי. ההחלטה על טיפול כזה או אחר לוקחת בחשבון מגוון שיקולים - גיל, מצב גופני, שברים קודמים ומחלות נוספות. ממליצה לפנות לבדיקת רופא. רפואה שלמה

04/03/2011 | 14:48 | מאת: שואלת

שלום, תוצאת בדיקת צפיפות עצם: ירך = 0.6- עמוד שדרה = 2.9- (לפני 4 שנים התוצאה הייתה 2.8-) היא משתמשת בפוסלאן פעם בשבוע, 8 שנים. אז למה החמיר מ 2.8 ל 2.9-? אם ככה הכדור לא משפר כלום? מה מטרת הכדור? צריך להמשיך בפוסלאן? ממתינה לתשובה , תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. בדיקת צפיפות עצם אינה מאוד מדוייקת. רוב הסיכויים כי ההבדל בין מינוס 2.8 למינוס 2.9 אינו משמעותי ו"נופל" בתוך טווח הטעות של המכונה. ללא קשר לכך, מומלץ להתייעץ עם מומחה בתחום על מנת להעריך את הצורך בהמשך טיפול לאור מכלול הנתונים - גיל, נפילות, שברים בעבר ועוד. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. בדיקת צפיפות עצם אינה מאוד מדוייקת. רוב הסיכויים כי ההבדל בין מינוס 2.8 למינוס 2.9 אינו משמעותי ו"נופל" בתוך טווח הטעות של המכונה. ללא קשר לכך, מומלץ להתייעץ עם מומחה בתחום על מנת להעריך את הצורך בהמשך טיפול לאור מכלול הנתונים - גיל, נפילות, שברים בעבר ועוד. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
28/02/2011 | 13:11 | מאת: עטרה

אני בת 56 אישה בריאה בד"כ לא לוקחת תרופות ועושה הרבה ספורט. לאחרונה אני סןבלת מכאבים בירך רגל שמאל לאחר צילום אמר לי הרופא שזה כנראה שחיקה קלה מאוד בסחוס. אז מה עכשיו? יש דרך למנוע הידרדרות? למרות שלטענתו זה יכול להיות שנים ככה(אבל אולי גם לא..)האם ספורט מזיק? לטענתו אין מה לעשות כרגע ורם המצב יחמיר ניתן לעשות פיזיוטרפיה,הכאבים בחודשים האחרונים גדלו מאוד והם מופיעים בעיקר במנוחה אפילו בשינה יש לציין שבזמן פעילות ספורטיבית זה לא מציק. אשמח על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

לום עטרה. התופעה שאת מתארת נקראת osteoarthritis ולא osteoporosis. הרופאים המטפלים בתופעה הם ראומטולוגים ואורטופדים - מציעה לך להתייעץ בפורומים הרלוונטים. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

לום עטרה. התופעה שאת מתארת נקראת osteoarthritis ולא osteoporosis. הרופאים המטפלים בתופעה הם ראומטולוגים ואורטופדים - מציעה לך להתייעץ בפורומים הרלוונטים. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
18/05/2011 | 07:25 | מאת: נטע

שלום, אני בת 53 עובדת מול המחשב כל היום. עושה פילטיס פעם בשבוע. לאחרונה התחלתי להרגיש רעשים מוזרים מהצואר. אני מאוד דואגת האם זה עלול להחמיר. כמו כן מה ניתן לעשות כדי לא להחמיר את המצב. יש לי גם בברך שמאול סוג של אי נוחות. ההיתי רוצה לדעת האם יש קשר ללקיחת כדורים להורדת כולסטרול? (זה כבר חצי שנה שאני לוקחת). תודה -

לקריאה נוספת והעמקה

ד"ר נכבדה! אני בת 53, 3 שנים אחרי הפסקת הווסת. רזה. שותה קפה ושנים ארוכות לא הקפדתי על צריכת סידן מספקת. כיום בבדיקת צפיפות עצם אחרונה הערכים מראים שאני על גבול האוסטאופורוזיס. ברצוני לשאול האם המצב הפיך? האם תזונה משופרת כולל תוספי תזונה, המנעות משתיית קפה ופעילות גופנית עשויה לעזור במצבי או שאהיה חייבת ליטול תרופות כמו הורמונים, בוני עצם וכו'? שאלה נוספת היא האם ייתכן שבמצב שהעצמות שלי כיום נמצאות, לאור הבדיקה האחרונה, נגרמו לי שברי מאמץ בכף הרגל, אחרי קפיצה בריקודים משך שלוש שעות? (יש לי כאבים בכף הרגל ואחרי האירוע האורתופד טוען שייתכן שיש שם שברי מאמץ). על תשובותייך אודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ישנן דרכים רבות לשפר את המצב. כפי שכתבת, פעילות גופנית, תזונה נכונה, נטילת סידן וויטמין די יכולים לסייע. אין צורך להמנע כלל משתיית קפה, אבל רצוי להמעיט. מומלץ להיות במעקב אנדוקרינולוגי או מומחה אחר לאוסטאופורוזיס על מנת להתאים את הטיפול הנכון. לגבי שברי מאמץ - לא סביר שיש קשר, מאחר וגם אנשים עם צפיפות עצם תקינה עלולים לסבול משברי מאמץ אם המאמץ מרשים כפי שתיארת. רפואה שלמה

07/02/2011 | 05:01 | מאת: מירי

שלום רב, אמי כבת 70 ויש לה מחסור בויטמין D והיא סובלת מאוסטפורוזיס. היא מטופלת בטיפות של ויטמין D ( של התינוקות) אך ללא הועיל. הרופאה אמרה שישנם כדורים של ויטמין D שבחוץ לארץ שאם לוקחים אותם אז רמת הויטמין D עולה . לרופאה קשה לזכור את שם הכדור מחוץ לארץ. שאלותי: האם קיים כדור כזה? האם הכדור מכיל רק ויטמין D ללא ויטמין A בתוכו? איך ניתן להשיגו ? בבית מרקחת פרטי? הדבר מאוד חשוב כי לאימי רמת סידן מאוד נמוכה !!!!!! אנא תשובתכם. מירי

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום רב. קיימים מספר תכשירים של ויטמין די - טיפות ברכוזים שונים, כדורים של 400, 1000 ואף 20.000 יחידות בכדור. מהנסיון שלי, כולם בעלי יעילות דומה והעליה בויטמין די מושגת יחסית בקלות, בהתקיים שני תנאים - מינון נכון והתמדה בטיפול. איני טוענת שזה בהכרח המקרה, אבל לעיתים הרמה לא עולה בגלל מינון נמוך מדי. איזה מינון אמך מקבלת?