GIOP

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

27/03/2014 | 13:57 | מאת: מגר' אלונה אהרונוביץ

שלום רב , רציתי להתייעץ לגבי המטופלים שנוטלים קבוע גלוקוקורטיקואידים וביספוספונט למניעה .האם זה שאנו משתמשים בשילוב של שתי תרופות שאחת משבשת את ספיגת העצם והשנייה מונעת resoption לא יוביל ליצירת עצם פתולוגית ? האם אין הגיון בשלב מסוים לעבור ל- FORTEO ? תודה רבה

שלום רב. תודה על השאלה, היא חשובה מאוד. מבחינת ההגיון הפתופיזיולוגי אכן טיפול אנאבולי יותר הגיוני במטופלים עם GIOP. יחד עם זאת, ישנן הוכחות מבוססות ראיות (EBM) שגם טיפול ב BP יעיל. על בסיס הוכחות אלה הם (BP) הינם קו ראשון של טיפול. פורטיו בסל למטופלים בסטרואידים אבל בעיקר בהנתן כשלון טיפולי עם תרופת הקו הראשון. בברכה

27/03/2014 | 14:29 | מאת: מגר' אלונה אהרונוביץ

תודה רבה על התגובה בהמשך לשאלתי , האם אם כך יש לדעתך מקוםלשקול מעבר לפורטאו אחרי מספר שנים של טיפול בביספוספונטים במקביל לגלוקוקורטיקואידים ? אני מניחה שבדומה לאוסטאופורוזיס המנופאוזלית , אין מידע לטיפול מעבר למספר שנים

יש מקום לשקול. לצערי, עלול להיות קושי לוגיסטי עקב מגבלות הסל. בברכה

מנהל פורום שברי צוואר הירך