משך הטיפול

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

11/06/2014 | 17:16 | מאת: מ.ל

כמה זמן (בשנים) סביר/בטוח להיות מטופלת בפרוליה וכעבור כמה שנים נהוג לשקול את המשך הדרך בדומה למה שקורה עם הביספוספונאטים? האם יש מקום לבצע בדיקות כל שהן, למשל סמני שחלוף עצם או צפיפות עצם, תוך כדי הטיפול בפרוליה או לפני שלוקחים זריקה נוספת?

שלום רב. המידע ממחקר קיים על 7 שנות טיפול. בארץ רוב האנשים המטופלים - קבלו עד כה הרבה פחות שנים מזה טיפול (כי התרופה נכנסה לפני כ 3 שנים). בשונה מביספוספונטים, קיים הפיכות מסויימת בפעולת התרופה ולכן יתכן והגבלה על שנות שימוש תהיה פחות נחרצת. התרופה מעלה צפיפות עצם, כך שיש הגיון למעקב. לגבי מרקרים - תלוי גישה אישית של הרופא ותלוי במטופל. רפואה שלמה.

מנהל פורום שברי צוואר הירך