פורום שברי צוואר הירך

אוסטיאופורוזיס מכונה בעברית "דלדול עצם". זוהי מחלה המאופיינת במסת עצם נמוכה. הפגיעה באיכות העצם מגבירה את הסיכון לשברים. איבוד העצם הוא תהליך "שקט" מתקדם בהדרגה ללא סימנים חיצוניים כלשהם לפני השבר הראשון. השברים האופיינים לאוסטיאופורוזיס יהיו בעיקר בעמוד השדרה, בצוואר הירך ובאמה (סמוך לשורש כך היד). ניתן כיום לאבחן את המחלה בשלבים מוקדמים. שברי צוואר ירך הם סיבוך חמור של מחלת האוסטיאופורוזיס. כמעט תמיד נדרשת התערבות ניתוחית ואצל כשליש מהסובלים משבר זה תהיה ירידה משמעותית בתפקוד היומי ואובדן היכולת לחיים עצמאיים עד כדי צורך בתהליך שיקום ממושך או אף אשפוז סיעודי. שברי צוואר הירך מגדילים את הסיכון לתחלואה ולתמותה.
236 הודעות
233 תשובות מומחה

מנהל פורום שברי צוואר הירך

01/09/2012 | 13:08 | מאת: עדי

שלום.בת 31 .מזה שבועיים כאבים קשים בעמוד השדרה,הופניתי למיפוי עצמות שיצא תקין ולצפיפות עצם שלהלן תוצאותיה:צפיפות עצם ממוצעת חוליות L2-L4 הינה 0.98. אחוז ממוצע של שיא מסת העצם הינו 81  T-Score הינו מינוס 1.9- תוצאות צפיפות עמוד השדרה אוסטאופניה L1 קלה L2 ,3 בינונית L4 קשה. התוצאות ליריכיים היו: צפיפות עצם בצוואר הירך ימני 0.765. השמאלי 0.761 t score הינו מינוס 1.8- אחוז ממוצע מסת העצם הינו 78. ותוצאה אחרונה hip score total הינו מינוס 1.6- צפיפות עצם אוסטאופניה בינונית. מה זה אומר?!?! מה עליי לעשות?? תודה 

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדי. ראשית, אין קשר בין הממצאים לכאבי הגב שלך. צפיפות עצם נמוכה אינה כואבת. שנית, זה מה שזה - צפיפות עצם נמוכה יחסית לבנות גילך, מומלץ לבדוק שלא חסר לך ויטמין די , שאת אוכלת מספיק סידן ועושה מספיק פעילות גופנית. מומלץ גם להתייעץ עם רופא המשפחה, שמהכרותו את הרקע הרפואי שלך, יתכן ויוסיף דברים נוספים. בריאות

16/08/2012 | 13:42 | מאת: המתעניינת

האם PTH גבוה מזיק לעוד דברים מלבד לאוסטופורוזיס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. התשובה תלויה בפרטים רבים שלא הצגת. אם מדובר בעודף PTH על רקע חסר ויטמין די או צריכת סידן נמוכה, בעיה העיקרית היא נזק לעצם. אם מדובר בעודף PTH על רקע פעילות יתר ראשונית של בלוטת יותרת התריס, עלול להיות גם נזק לכליה ויתכן אף לכלי דם. רפואה שלמה

16/08/2012 | 13:42 | מאת: המתעניינת

האם PTH גבוה מזיק לעוד דברים מלבד לאוסטופורוזיס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב PTH גבוה, כאשר נובע מפעילות יתר ראשונית של בלוטות יותרת התריס עלול לגרום לעודף סידן בשתן , אבני כליה, לחץ דם לא מאוזן ועוד. רפואה שלמה

29/07/2012 | 18:30 | מאת: רונה

שלום רב, אני בת 56 מטופלת באספירין 100 מ"ג, סטטור 10 מ"ג, וטריטייס 1.25 מ"ג(לאחר ניתוח תיקון מסתם) בבדיקת צפיפות עצם התברר כי עלי לקחת תרופה כימית. הרופא המליץ על fosavance 70 מ"ג (שיש בתוכו גם ויטמין די אשר גם חסר לי.) שמעתי שבזמן טיפולי שיניים או השתלות, יש תרופה לסידן שאסור לקבל עקב ההשפעה שלה על הפה. האם זה נכון? והאם לתרופה המצויינת ישנן תופעות לוואי יחד עם התרופות שאני לוקחת או בכלל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רונה שלום רב. פוסאוונס שייך לקבוצת תרופות הנקראות ביספוספונטים. במקרים נדירים מאוד, בדרך כלל לאחר שימוש ממושך ובמינון מצטבר גבוה ובדרך כלל בעקבות טיפול בתרופות מקבוצה זו שניתנות דרך הוריד, אכן ישנה תופעת לווי בחלל הפה - ריפוי איטי של פצעים או כיבים. אם הערכת הרופא שלך היא שאת זקוקה לטיפול בתרופה זו, הרי שהוא ככל הנראה חושב שהתועלת עולה על הסיכון, שהוא , כפי שהסברתי, קטן מאוד. אין בעיה עם יתר התרופות שלך . רפואה שלמה

14/07/2012 | 07:26 | מאת: דורית

שלום, אימי סובלת מאוסטאופורוזיס וטופלה כעשר שנים בפוסלן (אחת לשבוע). לפני שנתיים, בעקבות נפילה שהייתה לה, החליט הרופא להפסיק את הטיפול בתרופות לשנה ואחרי שנה החליט להעביר אותה לאקטונל. היא לא הגיבה טוב לאקטונל והכדור גרם לה לכאבים ולכן כעת המצב הוא שהיא כמעט תשעה חודשים ללא טיפול. היא צריכה לעבור עכשיו עוד בדיקה של צפיפות עצם ולקבל החלטה על המשך טיפול.האם כדאי לקחת תוסף של מגנזיום עד לקבלת הטיפול החלופי? תודה רבה, דורית

לקריאה נוספת והעמקה

דורית שלום רב אין צורך אוטומטי בנטילת מגנזיאום, אלא אם יוכח חסר בבדיקות מעבדה. רפואה שלמה

13/07/2012 | 15:58 | מאת: שפרה

שלום במשך 3 שנים לקחתי אקטונל ,עשיתי בדיקה לצפיפות העצם והתברר שהטיפול באקטונל בכלל לא עזר והמצב אפילו החמיר (מ2.7 עלה ל3.7) שמעתי על טפול באמצעות גלי הלם וגם טיפול באמצעות תוסף תזונה שנקרא "סידן חכם" האם את ממליצה לנסות סוגי טיפולים שכאלו?

לקריאה נוספת והעמקה

שפרה שלום רב. אם צפיפות העצם הידרדרה כל כך על טיפול, יתכנו מספר אפשרויות - הפרעה בספיגה, חסר ויטמין די ועוד, מצבים שניתנים לאבחון באמצעות בדיקת דם או שתן. מומלץ לפנות לרופא לייעוץ. על גלי הלם לא שמעתי. הסידן שנמכר במחיר שווה לכל נפש בכל קופות החולים, סידן קרבונאט, נספג לא רע אם נוטלים אותו עם אוכל לא חלבי. זה מאוד חכם לא להוציא סכומי עתק על גימיקים. בריאות שלמה .

לקריאה נוספת והעמקה
02/07/2012 | 09:02 | מאת: ארנה

שלום, האם יש נתונים על יעילות טיפולים שונים לאוסטאופורוזיס למי שטופל כ- 3 שנים בסטרונציום רנלאט? האם נוכחות התרופה בעצם גם שנים לאחר הפסקתה, עלולה לחבל במנגנונים של תרופות אחרות במידה ומחליטים על שינוי תרופתי.

שלום רב. באופן כללי, יש מעט מאוד נתונים על טיפולים עוקבים בתרופות לאוסטאופורוזיס ובכלל זה על השאלה הספציפית שאת שואלת. מאידך, גם לא ידוע על עדויות לנזק אפשרי משינוי שכזה. רפואה שלמה

06/07/2012 | 11:37 | מאת: ארנה

מכיון שמדובר במחלה כרונית וחלק לא מבוטל מהמאובחנים עלולים להזדקק לטיפול (ותופעות לוואי לאורך זמן) ולתרופות ממנגנונים שונים, יש בעייתיות בהעדר מידע על אינטרקציות בין התרופות ויעילותן כשניתנות באופן עוקב.האם לדעתך המשך טיפול נותן הגנה טובה יותר מאשר מעבר לטיפול מסוג אחר,שנחשב יעיל יותר אבל נבדק במי שלא נחשף לתרופות אחרות קודם לכן?

29/06/2012 | 17:43 | מאת: ht

אני בת 25 סובלת ממחלת הקרוהן ורגישות חריפה לחלב (צורכת רק מעט גבינה צהובה וחלב עיזים מידי פעם בקפה) מקבלת מזה כשנה כדור סידן (2 ליום) ושומרת על פעילות גופנית (פילאטיס ועל מנת לחזק את הרגלים אופנים). די רזה כתוצאה מהמחלה. מטופלת באופן קבוע אצל גסטרו וכיום המצב יציב (עובדת לומדת הכל כרגיל). הרופא שלח אותי לבדיקת צפיפות עצם וכמה מפתיע אוסטופירוזיס קשה 3.2- . קבעתי תור לאנדוקמינולוג (מסתבר שבגלל הרזון האסטורוגן נמוך) הרופא משפחה אמר לי לא להילחץ בנתיים אבל אני קצת מודאגת. האם זה בסדר להמשיך לבצע פילאטיס? הרופא אמר שעלי ללכת יותר האם זה נחוץ? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. בהחלט אצלך ישנן מספר סיבות לצפיפות עצם נמוכה - מחלת קרוהנס, רזון וגם צריכת סידן נמוכה. לא צריך לדאוג, אבל כן צריך לטפל - יתכן ואנדוקרינולולוג יציע טיפול בויטמין די, או טיפול בגלולות להשלמת ההורמונים החסרים, אם אין לך מחזור ועוד. אין בעיה לעשות פעילות גופנית בתבונה וכן, גם הליכה עוזרת . רפואה שלמה

ttאת הירך. ללא הכרה כלל אך רואים את הכאב בפניה כול תנועה . יש אפשרות לנת ח במצב כזה ? מה אפשרות הטיפול אם לא מנתחים ? צריך להזיז אותה כול כמה שעות על מנת להמנעה מפצעי לחץ. תודה רבה. ירון.

ירון שלום רב. זו סוגיה מאוד מורכבת ואני לא בהכרח הכתובת הנכונה לשאלה זו, אלא אורטופד. ראשית, נשמע שהמצב הגופני של הגברת לא טוב, אם היא מונשמת, כך שיתכן שהסיכון הניתוחי עלול להיות גבוה. מבחינה אורטופדית, אם לא מנתחים, הסיכוי כי תלך על הרגל נמוך מאד, לא ציינת אם התהלכה לפני כן. ממליצה לך להתייעץ עם הרופאים שמטפלים בה בבית החולים - הם בוודאי מכירים את התמונה במלואה. רפואה שלמה

ירון שלום רב. זו סוגיה מאוד מורכבת ואני לא בהכרח הכתובת הנכונה לשאלה זו, אלא אורטופד. ראשית, נשמע שהמצב הגופני של הגברת לא טוב, אם היא מונשמת, כך שיתכן שהסיכון הניתוחי עלול להיות גבוה. מבחינה אורטופדית, אם לא מנתחים, הסיכוי כי תלך על הרגל נמוך מאד, לא ציינת אם התהלכה לפני כן. ממליצה לך להתייעץ עם הרופאים שמטפלים בה בבית החולים - הם בוודאי מכירים את התמונה במלואה. רפואה שלמה

21/06/2012 | 14:35 | מאת: רינה

האם יכול להיות קשר בין אוסטאופרוזיס ולבין כאבים בכפות הידים והרגלים והצוואר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בניגוד לאמונה רווחת, אוסטאופורוזיס אינה מחלה כואבת, וגם אם כן, אין מדובר בכאבי מפרקים. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
17/06/2012 | 13:08 | מאת: יפה

שלום! אני לוקחת פוסוואנס פעם בשבוע והחלו כאבים בשרירים רציתי לדעת האם זה תקין והאם זה יחלוף

לקריאה נוספת והעמקה

יפה שלום רב. יתכנו כאבי שרירים כתופעת לוואי של תרופות מקבוצת ביספוספונטים, אליה שייכת גם פוסאוונס. במידה והתופעה ממשיכה, פני לרופא שהמליץ לך על טיפול זה ליעוץ. רפואה שלמה

יפה שלום רב. יתכנו כאבי שרירים כתופעת לוואי של תרופות מקבוצת ביספוספונטים, אליה שייכת גם פוסאוונס. במידה והתופעה ממשיכה, פני לרופא שהמליץ לך על טיפול זה ליעוץ. רפואה שלמה

30/05/2012 | 17:43 | מאת: ענבל

תוצאות בדיקה: T =-0.3, אוסטיאופרוזיס, סיכון גבוה לשברים אני בת 60, נטלתי פוסלאן ,סידן, וויטמין D כ-10 שנים. איך מתרחש שבר בעמוד השדרה? האם ניתן להיזהר משבר כזה? האם יש עוד טיפולים במצב כזה? בתודה ענבל

לקריאה נוספת והעמקה

ענבל שלום רב יתכן ונפלה לך טעות , כי מינוס 0.3 - אינה אוסטאופורוזיס. מינוס 3, כן . אם אכן מדובר במינוס 3, למרות טיפול ממושך, רצוי לפנות לאנדוקרינולוג להתאמת תכשיר חלופי, במידת הצורך. הדרך העיקרית להיזהר משבר בחוליות היא הפעלה נכונה של הגב וחיזוק שרירים . רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

דר שלום, הנני בת 60, אובחנתי לפני 3 שנים כחולת אוסטיאופורוזיס. T score -3.6הצפיפות L1,2,4 אוסטיאופורוזיס קשה L3 אוסטאופורוזיס בינונית בירך ימין tscore -2.0 התחלתי טיפול בפורטיאו ואחרי כחודשיים יש שינוי בבדיקות האנדוקרינולוגיות. האם יכול להיות שהדבר הושפע מפורטיאו? דר שלום, הנני בת 60 ולפני 3 שנים אובחנתי כסובלת מאוסטיאופורוזיס. נתוני הבדיקות היום: Score -3.6 L1,2,4 אוסטיאופורוזיס קשה L3 אוסטיאופורוזיס בינוני בירכיים אובחנתי באוסטיאופניה בינונית. דר שלום, הנני בת 60, אובחנתי לפני 3 שנים כחולת אוסטיאופורוזיס. T score -3.6הצפיפות L1,2,4 אוסטיאופורוזיס קשה L3 אוסטאופורוזיס בינונית בירך ימין tscore -2.0 התחלתי טיפול בפורטיאו ואחרי כחודשיים יש שינוי בבדיקות האנדוקרינולוגיות. האם יכול להיות שהדבר הושפע מפורטיאו? כשראיתי את הדבר עשיתי הפסקה ונתוני בלטות התריס התאזנו. שאלתי היא האם להמשיך בטיפול בפורטיאו ובמקביל טיפול לאיזון בלוטת התריס? האם לפי נתוני האוסטיאופורוזיס שלי אני חייבת להמשיך בפורטיאו? מעבר לזאת, יש חשד ל PBC ואני מטופלת באורסוליט. בזמן הטיפול בפורטיאו אנזימי הכבד עלו. האם הדבר הושפע מפורטיאו? האם מומלץ להמשיך בפורטיאו בשילוב עם האורסוליט? אני מאוד מבולבלת, מה לעשות? האם כדאי להמשיך בפורטיאו או שאולי לעבור לאקטונל? או משהו אחר בכלל? כשראיתי את הדבר עשיתי הפסקה ונתוני בלטות התריס התאזנו. שאלתי היא האם להמשיך בטיפול בפורטיאו ובמקביל טיפול לאיזון בלוטת התריס? האם לפי נתוני האוסטיאופורוזיס שלי אני חייבת להמשיך בפורטיאו? מעבר לזאת, יש חשד ל PBC ואני מטופלת באורסוליט. בזמן הטיפול בפורטיאו אנזימי הכבד עלו. האם הדבר הושפע מפורטיאו? האם מומלץ להמשיך בפורטיאו בשילוב עם האורסוליט? אני מאוד מבולבלת, מה לעשות? האם כדאי להמשיך בפורטיאו או שאולי לעבור לאקטונל? או משהו אחר בכלל...?

לקריאה נוספת והעמקה
12/05/2012 | 17:41 | מאת: פאולה

דר שלום, הנני בת 60, אובחנתי לפני 3 שנים כחולת אוסטיאופורוזיס. T score -3.6 L1,2,4 אוסטיאופורוזיס קשה L3 אוסטאופורוזיס בינונית בירך ימין tscore -2.0 התחלתי טיפול בפורטיאו ואחרי כחודשיים יש שינוי בבדיקות האנדוקרינולוגיות. האם יכול להיות שהדבר הושפע מפורטיאו? כשראיתי את הדבר עשיתי הפסקה ונתוני בלטות התריס התאזנו. שאלתי היא האם להמשיך בטיפול בפורטיאו ובמקביל טיפול לאיזון בלוטת התריס? האם לפי נתוני האוסטיאופורוזיס שלי אני חייבת להמשיך בפורטיאו? מעבר לזאת, יש חשד ל PBC ואני מטופלת באורסוליט. בזמן הטיפול בפורטיאו אנזימי הכבד עלו. האם הדבר הושפע מפורטיאו? האם מומלץ להמשיך בפורטיאו בשילוב עם האורסוליט? אני מאוד מבולבלת, מה לעשות? האם כדאי להמשיך בפורטיאו או שאולי לעבור לאקטונל? או משהו אחר בכלל? תודרה רבה וברכה, פאולה

שלום רב ראשית, אין אפשרות להמליץ המלצה פרטנית לגבי סוג הטיפול המועדף, אלא לאחר בדיקה מעמיקה של נתוני המקרה, כך שלא אוכל לתת לך אותה כאן. לגבי השאלות הנקודתיות: פורטיאו אינו גורם להפרעה בתפקודי תירואיד. כמו כן לא סביר שיגרום לעליה באנזימי כבד. אין בעיה לקבל פורטיאו עם אורסוליט רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
21/04/2012 | 23:53 | מאת: רבקה

גיסתי בת 59 אובחנה לאחרונה כסובלת מאוסטרופורוזיס .בעמוד שדרה t.scor -3.6 בירך2.1 - לוקחת dvit 2 כל אחד של 400 יחידות. שאלתה האם במצבה אקטונל מספיק ? האם גם בונה עצם או רק עוצר תהליך של פירוק העצם? כמה יחידות סידן חייבת לקחת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רבקה שלום רב. אקטונל הנה תרופה מקבוצת הביספוספונטים, מנגנון פעולה שלה הוא עיכוב פירוק עצם. תרופות מקבוצה זו ניתנות בדרך כלל לחולים שלא טופלו בעבר (קו ראשון). אין אפשרות לתת המלצות טיפול פרטניות בפורום אינטרנטי, בכל מקרה של ספק או שאלה, מומלץ להיוועץ עם מומחה בפגישה אישית. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
21/03/2012 | 20:21 | מאת: פיצי

במשך 4 שנים טופלתי בפוסאלן והטיפול לא עזר. לכן, הזרקתי במשך שנתיים פורטאו והיה שיפור גדול בצפילות העצם. כעת אני מקבלת עירוי אלקסטה לוריד פעם בשנה. שאלתי היא האם לא אוכל לעבור טיפול השתלות שן בגלל הטיפול

לקריאה נוספת והעמקה
22/03/2012 | 15:11 | מאת: רוקחת

שלום דר טריפטו, מה ההבדל בין אקלסטה לפוסאלאן? מה ההיגיון הטיפולי בחזרה לביספוספונטים לאחר פורטאו? אני נשאלת לא פעם שאלה זו וחשוב לי לקבל תשובה מקצועית. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אני שמחה על שאלתך. אקלסטה ופוסאלן הינם ביספוספונטים שנהים, אלא שאקלסטה ניתנת בזריקה תוך ורידית חד שנתית והינה פוטנטית יותר. לשאלתך השניה, קיים הגיום רב במתן BP לאחר פורטיאו, שכן אם לא נותנים אותם, הרווח מטיפול (האפקט האנבולי) פשוט דועך עקב הפירוק המואץ. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. תופעות לוואי בחניכיים מתרחשות בשכיחות גובהה יותר באנשים עם מחלה ממארת ברקע, או כאלה שקבלו מינונים גבוהים מאוד של התרופה (פעם בחודש ואף יותר) כטיפול למצבים חריפים, לרוב לא במקרים כשלך. אולם, הסיכון אינו אפס. הייתי מבררת את הסוגיה עם רופא השיניים וכן עם האנדוקרינולג המטפל, ישנן דרכים להעריך את דרגת הסיכון באמצעות בדיקת דם. רפואה שלמה

02/03/2012 | 10:06 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 54. רזה מאד. לא שותה אלכוהול. לא צורכת תרופות. לא אוכלת ג'נק. במשפחתי מחלת לב מצד שני ההורים. במעקב במרפאת גסטרו עקב עליית אנזימי כבד למעלה משנה. באולטרסאונד (ביצעתי פעם אחת לפני שנה) כבד שומני מדרגה קלה. בדיקות שנעשו בגסטרו נשללו מחלות. אבחנה כבד שומני. אני התחלתי לשתות היום אקטונל עקב אוסטופניה. במשפחתי אימי ואחיותיי סובלות מאוסטופרוזיס עם שברי דחיסה בעמוד שידרה. לאימי גיבנת וירידה בקומתה כ-20 ס"מ. שאלתי היא: היום התחלתי כאמור לשתות אקטונל אחד בחודש. בעלון תופעות הלוואי היה מצויין בין היתר כי יתכנו בעיות בכבד. מה זה אומר? אני חוששת עקב העליה באנזימי הכבד שהאקטונל יפגע לי בכבד . איך אני יכולה לדעת אם להמשיך לקחת את האקטונל ו/או לא? האם זה לא מסכן אותי בעצם? ואם כן איזה תחליף לאוסטופרוזיס יש עבורי? כמו כן כששתיתי את האקטונל הרגשתי מעין כאב בגרון שלא הרפה ו כמה שעות טובות וכן מלאות ברום הבטן. האם אלו תופעות לוואי של האקטונל? כמו כן אני לוקחת לסירוגין סידן בשם קלצימור. אני חוששת שזה גורם לי לעצירות. מה המלצתך? האם לקחת סידן ציטראט של קופ"ח כללית זה יותר טוב? ואיך לקחת? וכמה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
02/03/2012 | 10:12 | מאת: שירה

שאלה נוספת: האם באקטונל יש הורמונים? אני חוששת מהורמונים ולא רוצה לשתות בלא ידיעתי איזה שהוא כדור שיכיל הורמונים.

01/03/2012 | 21:56 | מאת: רונית

אימי נחבלה ונפלה השבוע ביום א. בסי טי ראו שבר בחוליית הצוואר לראש. היא מסרבת לנתח את השבר ושוכבת מקובעת עם מכשיר אורטופדי לצוואר שרכשנו לה. כרגע היא מאושפזת בנירוכירוגית עם שטף דם בפנים מהחבלה וכן במצח. כואב לה מאד כל תזוזה...היא ממש מסרבת להיות נותחת כי ליבה מנבא לה לא טוב. שאלתי- האם שבר בשיקום עשוי להתאחות? האם אמא טועה? האם היא תהיה מוגבלת עתידית? כרגע היא בבית חולים ואמרו בהמשך שיקום. אמאחנו מודאגים- האם משהו ישתנה לטובה??האם השבר יסתדר או שאין מצב כזה ורק ניתוח? האם אפשר ניתוח אם תצטרך בהמשך?? תודה

רונית שלום רב. ראשית, איחולי החלמה לאימך. שנית - אינני הכתובת הנכונה לשאלה זו. השאלה דנה בהבטים כירורגיים-אורטופדיים - שיקומיים, ואני עוסקת במניעת שברים - טיפול באוסטאופורוזיס. עלייך לכתוב שאלה זו בפורום אורטופדים שמתמחים בניתוחי עמוד שידרה. רפואה שלמה

רונית שלום רב. ראשית, איחולי החלמה לאימך. שנית - אינני הכתובת הנכונה לשאלה זו. השאלה דנה בהבטים כירורגיים-אורטופדיים - שיקומיים, ואני עוסקת במניעת שברים - טיפול באוסטאופורוזיס. עלייך לכתוב שאלה זו בפורום אורטופדים שמתמחים בניתוחי עמוד שידרה. רפואה שלמה

08/03/2012 | 09:31 | מאת: אורה

מה הרופאים אומרים יש אופציה אחרת? ממה החשש הגדול? אני חושבת שאחרי ניתוח היא יכולה לקבל סיוע בבית, אבל צריך לבדוק קודם כל אם קיימת אלטרנטיבה אחרת פרט לניתוח

20/02/2012 | 20:00 | מאת: יעל

שלום רב! אני בת 58 נ+2. לאחרונה אובחנתי כסובלת מאוסטופורוזיס של עמוד השידרה (חוליות L2-L4) עם T SCORE של 2.8 -. בירכיים אובחנתי כסובלת מאוסטאופניה עם T SCORE של 1.4 - ו 1.8- בהתאמה. רופא המשפחה שלי המליץ לי ליטול סידן וויטמין D ובשל גילי הצעיר וללא גורמי סיכון נוספים - להמתין עם הטיפול באקטונל. רופא הנשים שלי המליץ על טיפול באלטונל חודשי לאלתר. קראתי על תופאות הלוואי הקשות של האלטונל ולאור ההמלצות השונות, הנני מתלבטת באם להתחיל כבר עכשיו או להמתין עם נטילת האקטונל. אודה לכם על עזרה בקבלת ההחלטה הנכונה. בתודה יעל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל . בעקרון אני בעד גישה שמרנית, ומתן טיפול תרופתי על פי דרגת סיכון לשבר, שתלויה בין היתר בגיל. באופן מעשי, אין כמובן אפשרות לתת המלצה פרטנית דרך הרשת ואם אינך בטוחה, מומלץ שתפני למומחה אוסטאופורוזיס. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל . בעקרון אני בעד גישה שמרנית, ומתן טיפול תרופתי על פי דרגת סיכון לשבר, שתלויה בין היתר בגיל. באופן מעשי, אין כמובן אפשרות לתת המלצה פרטנית דרך הרשת ואם אינך בטוחה, מומלץ שתפני למומחה אוסטאופורוזיס. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
22/02/2012 | 08:54 | מאת: יעל

שלום רב ! תודה על תגובתך המהירה. תשובתך אכן כללית בשל מיגבלות הפורום. מאחר והמלצת לי להעזר במומחים לתחום האוסטופורוזיס, אודה לך מאד ( עם כל המגבלות האתיות) אם תוכלי להמליץ על מומחים העוסקים בתחום רצוי מאזור חדרה וצפונה. האם את - ד"ר יעל טריפטו שקולניק מתמחה בתחום ואם כן כיצד ניתן להגיע אליך? בברכה יעל

יעל שלום רב. כעת אני בבעיה אטית קשה מאוד. דר ליאנה טריפטו שקולניק היא - אני.כך שיהיה לי קשה לתת חוות דעת אובייקטיבית, אבל את מוזמנת בהחלט להגיע ולגבש את דעתיך שלך. הלל יפה , אנדוקרינולוגיה, מרפאת אוסטאופרוזיס, 046304748, אלה - מזכירה.רפואה שלמה.

19/02/2012 | 21:50 | מאת: יוסי

בן 49 עקב בעיה מולדת של טסטוסטרון נמוך עברתי בדיקת צפיפות עצם ולהלן התוצאות עמוד שדרה צפיפות עצם ממוצעת חוליות L2-L4 1.140 T SCORE 0.9- הירך צפיפות בצוואר הירך (NECK) ימין 0.977 שמאל 1.051 T SCORE ימין 0.7- שמאל 0.1 – T SCORE TOTAL HIP ימין 0.1 + שמאל 0.6 + אודה על הסבר התוצאה

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום משמעות התוצאות היא שצפיפות העצם שלך נמצאת פחות מסטיית תקן אחת ממה שנחשב נורמלי. זאת תוצאה תקינה. בריאות. דר' טריפטו

07/02/2012 | 19:01 | מאת: ורדית

שלום אני בת 53 ובבדיקת צפיפות עצם שערכתי עולה הממצא 2.7 - שמעיד על אוסטופורוזיס עלי להבהיר אינני מקבלת מחזור כמו כן אני חולת ריאות כרונית וסובלת מתת פעילות בלוטת התריס לאיזה רופא מקצועי עלי לפנות?? ממה לדעתך נגרמה לי המחלה??איך אני יכולה לעזור לעצמי? אנא תגובתכם המהירה ובינתיים אני סובלת מכאבי גב

לקריאה נוספת והעמקה

ורדית שלום. עלייך לפנות לאנדוקרינולוג. בנתיים, אנא בקשי מרופא משפחה בדיקות דם לרמת ויטמין די , רמת הורמוני תירואיד , וערכי סידן וזרחן בדם . פעילות גופנית, המנעות מעישון. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

אחרי פגיעה מרכב לילדה שלי יש שבר עם ריסוק ותזוזה בצוור הירך.נותחה ליפני 4 חודשים יש קיבוע עם 3 ברגים .אין עדיין חיבור הולכת עם קביים עם דורכת על קצי העצבעות.רופאים המתפלים מפחידים עם ניתוח נוסף מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

אלה שלום רב. ראשית, בריאות לילדה. שנית - אני כלל לא מתמצאת בסוגיה שהעלית. אני אנדוקרינולוגית שמטפלת בבריחת סידן אצל מבוגרים. עליך להתייעץ בפורום אורטופדיה ילדים. רפואה שלמה

23/01/2012 | 16:11 | מאת: אסנת

אני מודה על תשובתך המהירה.האם כדאי ליטול פרוטלוס באותו זמן שבו לוקחים תרופות אחרות ,כמו סטטינים או נגד לחץ דם -לפני השינה.

לקריאה נוספת והעמקה

יש הסבר מפורט בעלון של התרופה. לפני השינה, כשעתיים לאחר הארוחה האחרונה. בריאות

22/01/2012 | 18:16 | מאת: אסנת

שלום רב! מה עלי לעשות כדי לקנות את הפרוטלוס דרך קופת חולים לאחר שנכלל בסל הבריאות החדש?האם רופא משפחה רשאי לרשום את התרופה?

אסנת שלום רב. ועדת הסל המליצה על הכללת פרוטלוס בסל. אולם, קופות החולים טרם מיישמים המלצה זו. כדאי להמתין מספר שבועות. רוב הסיכויים כי רופאי משפחה יוכלו לרשום את הטיפול. רפואה שלמה

17/01/2012 | 22:20 | מאת: ברכה

האם אימון במכשיר רטט במכון כושר יכול לתרום לעליה בצפיפות עצם או לחזק אותו? אם כן, באיזו מהירות ובמשך כמה זמן? האם נעשו מחקרים מדעיים בנדון? האם יש בו סכנות?

שלום ברכה. הסוגיה נבדקה במספר מחקרים קטנים. המכשירים לא מאושרים ע"י ה FDA לטיפול באוסטאופורוזיס. במחקרים שאני מכירה, התדירות היתה 20-30 הרץ, והמשך נבנה בהדרגה. אני מציעה לך להתייעץ עם רופא ספורט. רפואה שלמה

שלום ברכה. הסוגיה נבדקה במספר מחקרים קטנים. המכשירים לא מאושרים ע"י ה FDA לטיפול באוסטאופורוזיס. במחקרים שאני מכירה, התדירות היתה 20-30 הרץ, והמשך נבנה בהדרגה. אני מציעה לך להתייעץ עם רופא ספורט. רפואה שלמה

13/01/2012 | 21:07 | מאת: אא

כעת בשיקום פזיוטרפיה. המטפל מבקש ממנו ללכת (עם הליכון) למרות הכאבים. האם זה נכון? הרי בשבר רגיל עם גבס- השבר במנוחה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ובריאות לאביך. לאחר השבר והניתוח, ההנחיות על איסור דריכה או המלצה על דריכה ניתנות בשיתוף עם האורטופד. במידה והעמדה של השבר היא טובה, מאפשרים דריכה. אנא וודא/י עם האורטופד. רפואה שלמה

בסריקת L5-S1 מודגם בקע אחורי מרכזי של הדיסקית המוחק את השומן האפידוראלי הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי ועל שורשי העצבים. האם זה פריצת דיסק? איך מטפלים? אם אני עושה כושר (יוגה, פילטיס) זה יכול להזיק? כיום אני לוקחת אטופן האם זה בסרר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אנא שלחו הודעה זו לפורום אורטופדי מתאים. רפואה שלמה

שלום רב. אנא שלחו הודעה זו לפורום אורטופדי מתאים. רפואה שלמה

21/12/2011 | 23:34 | מאת: גל

1. כמה זמן צריך לעבור בין אכילת דברי חלב לבליעת כדורי סידן? 2. מדוע אסורה צריכה בו זמנית של כדורי סידן וחלב ומוצריו וגם חלב סויה? 3. האם האיסור הנ"ל חל על מוצרים נוספים? (טחינה למשל)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. הצריכה במקביל לא מומלצת עקב ירידה ביעילות הספיגה של כדורי סידן בנוכחות אוכל חלבי. הדבר פחות משמעותי עם טחינה. מומלץ ליטול את כדור הסידן בעת ארוחה לא חלבית, כלומר בהפרש של מספר שעות מהארוחה החלבית. רפואה שלמה

10/12/2011 | 19:17 | מאת: חיים

אני גבר בן 50 + ידוע שיש לי טסטוסטרון נמוך מאוד אם בכלל מגיל צעיר מאוד, זה מבדיקה שנערכה לי לפני כ-30 שנה ע"י אנדרוקולוג מומחה ואז נאמר לי לצערי שאין פתרון לבעיה,ואין טיפול תרופתי לנושא, זכור לי שנאמר אז שהבעיה נובעת מאי תפקוד בלוטות, עקב כך לא קיבלתי שום טיפול תרופתי בנושא וכמו כן לא הייתי במעקב כלשהו.היום לאור התפתחות האינטרנט וכל המאמרים שאני מוצא שאלתי היא: האם יש מצב שאני יכול ללקות באוסטיאופורוזיס או בעיות אחרות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים אכן כך, ממליצה לך לבצע בדיקת צפיפות עצם. כמו כן בהחלט קיים טיפול בטסטוסטרון לגברים עם מחסור בהורמון זה, בזריקות או במשחות. אנא פנה לאנדוקרינולוג. בברכה

שלום חיים אכן כך, ממליצה לך לבצע בדיקת צפיפות עצם. כמו כן בהחלט קיים טיפול בטסטוסטרון לגברים עם מחסור בהורמון זה, בזריקות או במשחות. אנא פנה לאנדוקרינולוג. בברכה

27/11/2011 | 19:16 | מאת: שואלת

שלום, אני שואלת עבור הוריי, יש אוסטאופורוזיס, השאלה שלי האם לקיחת פוסלאן פעם בשבוע משתווה ללקיחת אקטונל 150 מ"ג פעם בחודש? היעילות אותה יעילות או לאחת מהם יותר יעילות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אכן, אלו המינונים המקובלים של שתי התרופות, השייכות לאותה קבוצה (ביספוספונטים) ובעלות יעילות דומה. בברכה

שלום רב. אכן, אלו המינונים המקובלים של שתי התרופות, השייכות לאותה קבוצה (ביספוספונטים) ובעלות יעילות דומה. בברכה

21/11/2011 | 12:53 | מאת: יסמין

שלום שמי יסמין ואני עורכת את תכנית הבריאות ברדיו 'גלי ישראל'. התכ' משודרת מדי יום ג' בשעה 14:00. מחר אנו מקדישים את התכ' כולה לאוסטיאופורוזיס ואשמח למרואיין רלוונטי מהעמותה שיספר לנו על העמותה, פעילות, אירועים, חשיבות וכו' ניתן לחזור למס' 0505908440 תודה

יסמין שלום רב . אנא צרי קשר עם גב אירית ענבר, מנכ"לית העמותה לאוסטאופורוזיס, 1700506850. בברכה

יסמין שלום רב . אנא צרי קשר עם גב אירית ענבר, מנכ"לית העמותה לאוסטאופורוזיס, 1700506850. בברכה

18/11/2011 | 03:15 | מאת: רינהמ

אימי בת 78. לאחרונה מתלוננת על כאבי גב וקושי בהליכה וטוענת שקשה לה לשבת או לקום מהמיטה. רופאת המשפחה נתנה הרגעה כטיפול תרופתי.הדבר לא עזר והיא הפנתה אותה לאורטופד.גם הוא נתן הרגעה וזה לא עזר.במקרה הגעתי לאורטופד נוסף ששלח אותה לסיטי ואחר כך לצילום הירך ולמיפוי עצמות. עכשיו הוא מפנה אותנו לרופאה לשירות לאוסטיאופורוזיס שקודם שנגיע אליה נערות סדרת בדיקותכמו צפיפות עצם, בדיקות דם, איסוף שתן ועוד.שאלתי:האם רופאת המשפחה לא מודעת למחלת האוסטיאופורוזיס?מדוע היא לא הפנתה את אימי לשירות לאוסטיאופורוזיס לאבחון מוקדם ורק דחפה לה כדורי הרגעה במשך חודש וטענה שאין מה לעשות. אניקוראת חומר על המחלה ואנשים שכותבים לך ומתשובותייך אני מקבלת מידע מפורט.מדוע אני אמורה להבין יותר מרופאת המשפחה? אימי מתדרדרת במצבה ובתפקודה היומי וחסרת אונים, לא ידענו מה לעשות לאחר שהרופאה שלה טוענת שאנו מציקים בשאלותינו הרבות. המחלה כל כך מוכרת ושכיחה בגיל כזה של אימי ומפתיע אותי שאין לרופאת המשפחה מודעות לכך. האם עליי לבוא אליה בטענות ולדרוש ממנה להפנות את אימי לטיפולים המתאימים במקום שאני משלמת על כל פגישה עם אורטופד או מומחית לאבחון אוסטיאופורוזיס. כחברת קופ"ח על אימי לקבל טיפול הולם ולא להוציא הוצאות מיותרות מקצבת הבטוח הלאומי. אודה לך מאוד אם תכווני אותי להמשך הטיפול ללא הוצאות מעבר לנדרש כמטופל של קופ"ח כללית.

לקריאה נוספת והעמקה

רינה שלום רב. אני מבינה את התסכול שלך, אך לא לגמרי מבינה את השאלה. עושה רושם שיש תוכנית עבודה וכוון ברור, ואינך צפויה להוצאות חריגות, ובתנאי שיעוץ אוסטאופורוזיס נערך במסגרת ציבורית. אם אכן זה כך, קחי את אמך לרופאה ופעלי על פי עצתה. לאשר לטענות כלפי רופאת המשפחה, הרשי לי להזכיר לך, כי ברוב המקרים, אוסטאופורוזיס אינה מורגשת כלל, עד שמתרחש שבר, כך שאין בהכרח קשר בין התלונות של אימך לבן האבחנה. רפואה שלמה

רינה שלום רב. אני מבינה את התסכול שלך, אך לא לגמרי מבינה את השאלה. עושה רושם שיש תוכנית עבודה וכוון ברור, ואינך צפויה להוצאות חריגות, ובתנאי שיעוץ אוסטאופורוזיס נערך במסגרת ציבורית. אם אכן זה כך, קחי את אמך לרופאה ופעלי על פי עצתה. לאשר לטענות כלפי רופאת המשפחה, הרשי לי להזכיר לך, כי ברוב המקרים, אוסטאופורוזיס אינה מורגשת כלל, עד שמתרחש שבר, כך שאין בהכרח קשר בין התלונות של אימך לבן האבחנה. רפואה שלמה

19/11/2011 | 20:51 | מאת: רינהמ

לד"ד לויאנה שלום אני מודה לך על תגובתך.לאחר בירור בקופסת התרופות של אימי אני רואה שרופאת המשפחה יודעת שלאימי יש בעיה בעצמות והוכחה לכך התרופה שאימי לוקחת כבר שנתיים:אלנדרונט 70 מ"ג או לסירוגין מקסיבון 70 מ"ג. שאלתי האם אני צריכה בכל זאת לקחת אותה לשירות לאוסטיאופורוזיס? הבנתי מההאורטופד שיש לאבחן את המחלה .אני מבולבלת: המחלה אובחנה ולכן היא נוטלת את הכדורים שהזכרתי, אז למה לקחת אותה לשירות ולמה רופאת המשפחה שכן מודעת לבעיותיה לא מפנה לשום נתיב, שבמקרה האורטופד הפנה אותי? מחכה לתגובה

12/11/2011 | 17:04 | מאת: שרון

סובלת מאוטאופרוזיס, בגיל המעבר עם בעיה של עודף סידן בשתן. טופלתי כמה שנים בפוסאלן ועכשיו בפוסאבנס, הגורם לי לכאבי ראש חזקים. מה מומלץ לי לקחת כתחליף?

לקריאה נוספת והעמקה

שרון שלום רב. בעיקרון, השינוי מפוסאלן לפוסאוונס הינו תוספת ויטמין די שאינה אמורה לגרום לכאבי ראש. את יכולה לחזור לפוסאלן. תרופה אחרת בעלת מנגנון פעולה דומה הינה אקטונל. כמו כן אני מקווה שאת גם מקבלת טיפול למניעת עודף סידן בשתן . רפואה שלמה

זה ניתן לריפוי מלא ? אלה שהיה להם אוסטאופורוזיס בגיל כזה צעיר והיום הם יותר בוגרים , היום זה יותר חמור אצלם ? או שתיקנו להם את זה בלי בעיה ? ואם כן איך ? אפשר לגרום לכך שמסת העצם לא תהיה נמוכה יחסית לגיל , ותהיה בנורמה ? יש דרכים ? האם זה שיש את זה בגיל צעיר אומר שבמשך השנים יתחיל תהליך של פירוק ? ועל כל מכה עלול להיות שבר ? או שמסדרים את זה לחלוטין ואין חשש מזה יותר ? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. בגיל 27 העצם מגיעה למעשה לשיא המסה שלה, בהתקיים בריאות טובה, ללא מחלות או תרופות שעלולות לפגוע, צריכת סידן נאותה, רמה תקינה של ויטמין די, פעילות גופנית , הימנעות מעישון וגנטיקה בריאה. אם הבדיקה אינה תקינה, יתכן ואחד הגורמים ששמניתי, אחראי לכך, וישנה מידה של תיקון שאפשר להשיג, באמצעות תוספי תזונה או שינויים התנהגותיים, כגון הפסקת עישון. מגיל 30 בערך ועד גיל 50-60 ואצל נשים, בגיל הפסקת הוסת, צפיפות העצם יחסית יציבה ולאחר מכן יורדת. גם אז חשוב להקפיד על כללים אלו למניעת הדרדרות ולעיתים אף ליטול תרופות. רפואה שלמה

שלום רב. בגיל 27 העצם מגיעה למעשה לשיא המסה שלה, בהתקיים בריאות טובה, ללא מחלות או תרופות שעלולות לפגוע, צריכת סידן נאותה, רמה תקינה של ויטמין די, פעילות גופנית , הימנעות מעישון וגנטיקה בריאה. אם הבדיקה אינה תקינה, יתכן ואחד הגורמים ששמניתי, אחראי לכך, וישנה מידה של תיקון שאפשר להשיג, באמצעות תוספי תזונה או שינויים התנהגותיים, כגון הפסקת עישון. מגיל 30 בערך ועד גיל 50-60 ואצל נשים, בגיל הפסקת הוסת, צפיפות העצם יחסית יציבה ולאחר מכן יורדת. גם אז חשוב להקפיד על כללים אלו למניעת הדרדרות ולעיתים אף ליטול תרופות. רפואה שלמה

כמה תיקון אפשר להשיג מגיל 27? ואיזה תוספי תזונה ? התרופות מתקנות ? והאם הן זמניות עד שמשתפר ? תודה!

02/11/2011 | 15:06 | מאת: גבריאל נלו

שלום רב לפורום המאוד מכובד . בבדיקת אולטרא-סאונד בטן נמצא פוליפ בכיס המרה.עלי לציין שיש לי נטייה גם לפוליפים במעי הגס וכל שנתיים וחצי/ שלוש אני עושה קולונוסקופיה.אבקש לדעת ,האם יש קשר בין פוליפים בכיס המרה והמעי הגס?ןהאם עלי להקדים ביצוע קלונוסקופיה שאחרונה בוצע ליפני כשנתיים וגם אז מצאו פוליפים.האם צריך לעשות גם CT בטן.נאמר לי שצריך לעשות מעקב אולטרא סאונד כל שלושה חודשים. אבקש לקבל חוות דעתכם. תודה מראש על היתיחסותכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אנא הצג שאלתך בפורום גסטרואנטרולוגי . הגעת לפורום שברים בצוואר הירך. בברכה

שלום רב. אנא הצג שאלתך בפורום גסטרואנטרולוגי . הגעת לפורום שברים בצוואר הירך. בברכה

22/10/2011 | 11:55 | מאת: שרונה

שלום רב. אני בת 53. עם אוסטאופרוזיס קשה לגילי (שלא נראית חיצונית) האבחנה שהמחלה היא תורשתית מאימי. מגיל 40 אובחנתי כחולה וקיבלתי במשך 10 שנים פוסלאן בעודי במחזור. לפני כ-3 שנים העבירו אותי ל-אויסטה, קלטרייט+די ו- 10 טיפות ויטמין די. נאמר לי שהאויסטה מטפלת רק באזור אחד בגוף. כמו-כן שמעלה את רמת הכולסטרול וטריגליצרדים. מה שנכון שהרמות האלו עלו וגבוהות אצלי. האנדוקרינולוג לא כ"כ ידע מה להציע לי לאור נתוני. אני מבקשת לדעת מה אפשרויות הטיפול העומדות בפני כדי לפחות לשמר הקיים לעצמות ובמקביל לא לעשות נזק לפרמטרים אחרים אצלי בגוף? אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שרונה שלום רב. קיימות מספר אפשרויות , שהבחירה ביניהן מתבצעת על סמך מספר נתונים - האם היו שברים תחת טיפול, האם צפיפות העצם עלתה תחת טיפול ומה הערכים היום, ועוד. בהתאם לנ"ל, הרופא שלך יכול לבחור בין הפסקת טיפול ומעקב, מאחר ואת אישה צעירה מאוד, וכן, במידה וזה נחוץ, קיימים מספר תכשירים לטיפול כקו שני. אם הרופא שלך מתקשה להחליט, תמיד אפשר לפנות לחוות דעת שני. רפואה שלמה

שרונה שלום רב. קיימות מספר אפשרויות , שהבחירה ביניהן מתבצעת על סמך מספר נתונים - האם היו שברים תחת טיפול, האם צפיפות העצם עלתה תחת טיפול ומה הערכים היום, ועוד. בהתאם לנ"ל, הרופא שלך יכול לבחור בין הפסקת טיפול ומעקב, מאחר ואת אישה צעירה מאוד, וכן, במידה וזה נחוץ, קיימים מספר תכשירים לטיפול כקו שני. אם הרופא שלך מתקשה להחליט, תמיד אפשר לפנות לחוות דעת שני. רפואה שלמה

17/10/2011 | 20:49 | מאת: רחל

לד'ר צופיה איש שלום, אני בת 60 סובלת מאוסטאופורוזיס מזה 10 שנים .לקחתי פוסלן כשבע שנים והיות ולא היתה הטבה עברתי לאקטונל חד שבועי אותו אני לוקחת כשנתיים בבדיקה אחרונה שעשיתי לפני כשנה היה שיפור משמעותי,היום באתי לקבל רצפט ורופא המשפחה טען שאין יותר אקטונל החברה הפסיקה יצור שלו רשם לי מקסיבון, מחומר שקראתי בזמנו הבנתי שהאקטונל נספג טוב יותר מפוסלן ומקסיבון,ולכן עברתי אליו והעובדות נכרו בתוצאות ,האם זה נכון שאין יותר אקטונל,ומה עלי לעשות,אני סובלת מבטן רגישה,וחוששת לעבור לתרופה חדשה שגם כפולה בכמותה.אבקש את עזרתך בהקדם, תודה מראש רחל

לקריאה נוספת והעמקה

רחל לתשומת ליבך פרופ' איש שלום מנהלת פורום אוסטאופורוזיס, כתבת לי בשוגג. רפואה שלמה

03/10/2011 | 09:47 | מאת: רונית

שלום ד"ר, אמא שלי בת 83, ולאחרונה שברה את עצם צוואר הירך.האם ניתוח החלפת מפרק ירך הוא מומלץ במקרים אלו? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום רב. ההחלטה על ניתוח מתקבלת תוך שקילת מספר נתונים - כגון מצב תפקודי לפני הניתוח, מחלות נוספות שעלולות לסכן בעת ההרדמה ופוטנציאל שיקומי. כאשר מחליטים לא לנתח, בדרך כלל הפגיעה התפקודית היא רבה, עם סיכון נמוך לחזור להתהלך וההפך הוא הנכון אם מנתחים. קשה לתת המלצה פרטנית ללא הכרת הפרטים. בכל אופן, רפואה שלמה וחשוב מאוד - בין אם אמך תנותח או לא, היא צריכה להתחיל לקבל טיפול למניעת שברים נוספים - בדרך כלל סידן, ויטמין די ותרופות מקבוצת הביספוספונטים. אנא הוועצי עם הרופאים שלה.

24/09/2011 | 22:15 | מאת: מייק

אני צריך תרופה להורדת דופק לצורך צנתור וירטואלי נרשם לי DERALIN וקבלתי PROLOL האם הם זהים מבחינת ההשפעה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זאת אותה תרופה. רפואה שלמה

23/09/2011 | 18:14 | מאת: בתיה כספי

אובחנתי כחולה קשה של אוסטיאופורוזיס ,הרופא המטפל המליץ על FORTEOתוך וורידי, לאחר שכול שהאר הטיפולים נכשלו למשך שנתיים אך קופת החולים מסרבת לאשר לי את הזריקה ,מה עלי לעשות למי אוכל לפהות ,האם יש בנתיים דרכים בהם אוכל לטפל ולהכל על הכאב

לקריאה נוספת והעמקה

בתיה שלום. ראשית, מספר תיקונים. פורטיאו איננו זריקה תוך ורידית, אלא תת אורית יומית. שנית, פורטיאו אינו טיפול לכאב, הוא לפעמים מסייע בהפחתת כאבי הגב, אך בעיקרון מטרת הטיפול היא עליה בצפיפות עצם וירידה בסיכון לשבר. הקריטריונים למתן פורטיאו במסגרת הסל מאוד ברורים ומופיעים באתר משרד הבריאות http://www.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/PerutSalTrufa.asp?RegNum=129 28 30777 00 אם את עונה לאחד הקריטריונים האלה, ק"ח בסופו של דבר תאשר לך את תרופה, גם אם דרושה "הורדת ידיים" קלה. בהצלחה

בתיה שלום. ראשית, מספר תיקונים. פורטיאו איננו זריקה תוך ורידית, אלא תת אורית יומית. שנית, פורטיאו אינו טיפול לכאב, הוא לפעמים מסייע בהפחתת כאבי הגב, אך בעיקרון מטרת הטיפול היא עליה בצפיפות עצם וירידה בסיכון לשבר. הקריטריונים למתן פורטיאו במסגרת הסל מאוד ברורים ומופיעים באתר משרד הבריאות http://www.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/PerutSalTrufa.asp?RegNum=129 28 30777 00 אם את עונה לאחד הקריטריונים האלה, ק"ח בסופו של דבר תאשר לך את תרופה, גם אם דרושה "הורדת ידיים" קלה. בהצלחה

19/09/2011 | 16:11 | מאת: המתעניינת

לאוסטופורוזיס שלא מזיק לקיבה ולא להשתלות שיניים? גם אם לא מופיע בסל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. קיימים מספר סוגי תכשירים לטיפול באוסטאופורוזיס: ביספוסספונטים, רלוקסיפן, סטרונציאום, פורטיאו ודנוסומב. לגבי הביספוספונטים - קיימות תופעות לוואי במערכת העיכול וכן מקרים נדירים מאוד של פגיעה בלסת. לגבי כל היתר - תופעות אלה לא תוארו, אך ישנן תופעות לוואי אחרות. יש להתאים את הטיפול לכל מטופל על פי מאפייניו לא על פי רשימת תופעות לוואי אפשרית, או לפחות לא רק על פיה. רפואה שלמה

שלום רב. קיימים מספר סוגי תכשירים לטיפול באוסטאופורוזיס: ביספוסספונטים, רלוקסיפן, סטרונציאום, פורטיאו ודנוסומב. לגבי הביספוספונטים - קיימות תופעות לוואי במערכת העיכול וכן מקרים נדירים מאוד של פגיעה בלסת. לגבי כל היתר - תופעות אלה לא תוארו, אך ישנן תופעות לוואי אחרות. יש להתאים את הטיפול לכל מטופל על פי מאפייניו לא על פי רשימת תופעות לוואי אפשרית, או לפחות לא רק על פיה. רפואה שלמה

15/09/2011 | 12:12 | מאת: פונטשו

בת 48, אל וסת שנה, בריאה בד"כ. עושה ספורט בחדר כושר:) תוצאות בדיקת צפיפות עצם עמוד שידרה:אוסטTופניה בינונית L1 אוסטאופניה קשה L3-4 ירכיים:אוסטאופניה קלה אוסטאופניה ערך T בין 1-2.5 - סטית תקן. אוסטואופרוזיס: ערך T נמוך מ-2.5 - סטית תקן ערך Z בעמוד שידרה סביב 2-, ויטמין D - 33 כעת לוקחת ויטמין D בטיפות. שאלתי היא: אני לא מעוניינת בכדורי סידן מאחר ובעבר היו לי קריסטלים בשתן- תורשתי. אני משרה קליפות ביצה במיץ לימון טרי, לאחר כ 10 שעות, מוציאה את הקליפות ושותה את הסידן ששקע בכוס עם הלימון. האם זהו מענה נכון לבעייתי? כמה פעמים בשבוע צריך לצרוך סידן? האם יש פריצת דרך חדשה לצרוך סידן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. באישה בת גילך לאחר חדלון הווסת, מומלץ לצרוך כ 1000-1200 מ"ג סידן ליום. הדרך הטובה ביותר היא לקבל אותו ממזון - מוצרי חלב, סרדינים, טחינה, שקדים. את יכולה להתייעץ עם דיאטנית לגבי התפריט והכמויות. רפואה שלמה

שלום רב. באישה בת גילך לאחר חדלון הווסת, מומלץ לצרוך כ 1000-1200 מ"ג סידן ליום. הדרך הטובה ביותר היא לקבל אותו ממזון - מוצרי חלב, סרדינים, טחינה, שקדים. את יכולה להתייעץ עם דיאטנית לגבי התפריט והכמויות. רפואה שלמה

15/09/2011 | 09:39 | מאת: חנה

גיל 54. לאיזה מומחה לפנות,?. איזו בדיקות מעבדה לבצע?. רופא המשפחה לא נתן לי טיפול כלל. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

חנה שלום רב. את צריכה לפנות למרפאת עצם או אוסטאופורוזיס או לאנדוקרינולוג. בבסיס נהוג לבדוק רמת סידן וויטמין די בדם , תפקוד בלוטת תריס. את הצורך בבדיקות נוספות יקבע הרופא עליו תגיעי . רפואה שלמה

חנה שלום רב. את צריכה לפנות למרפאת עצם או אוסטאופורוזיס או לאנדוקרינולוג. בבסיס נהוג לבדוק רמת סידן וויטמין די בדם , תפקוד בלוטת תריס. את הצורך בבדיקות נוספות יקבע הרופא עליו תגיעי . רפואה שלמה

14/09/2011 | 23:34 | מאת: דנה

אימי בת 75 שברה את צואר הירך לפני 7 שבועות. בצילום שעשתה היום לאחר 5 שבועות בהם לא דרכה על הרגל (היא לא נותחה)אובחן"מצב לאחר שבר דחיסה בצואר הירך עם סימני הווצרות קלוס" מה משמעות הדחיסה? האם ניתן לחזור למצב הליכה תקין למרות שאובחנה דחיסה?

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום רב. אומנם הפורום נקרא שברי צוואר הירך, אך אני אנדוקרינולוגית שעוסקת באוסטאופורוזיס, ואת השאלה שאת שואלת עדיף להפנות לאורטופד. חשוב שתדעי, שאמך חייבת לקבל הערכה וטיפול לאוסטאופורוזיס - בדרך כלל סידן, ויטמין די ותרופה למניעת שברים נוספים. אנא פני לרופא המשפחה לקבלת הנחיות . רפואה שלמה

דנה שלום רב. אומנם הפורום נקרא שברי צוואר הירך, אך אני אנדוקרינולוגית שעוסקת באוסטאופורוזיס, ואת השאלה שאת שואלת עדיף להפנות לאורטופד. חשוב שתדעי, שאמך חייבת לקבל הערכה וטיפול לאוסטאופורוזיס - בדרך כלל סידן, ויטמין די ותרופה למניעת שברים נוספים. אנא פני לרופא המשפחה לקבלת הנחיות . רפואה שלמה

25/08/2011 | 12:37 | מאת: הבת של אילנה

שלום דר. זלוצובר, אמי בת 62, בריאה , מתעמלת, מרגישה טוב. בבדיקת צפיפות עצם נמצא שסובלת מאוסטאופורוזיס. היא קיבלה את התרופה פרוטלוס. השאלה שלה היא : אם היא מרגישה טוב, יציבה, פעילה באופן רגיל, למה בכל זאת עליה ליטול את התרופה פרוטלוס- האם התרופה תחזיר את העצם למצב התקין? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הפניתי את השאלה אלי בשוגג. דר זלוצובר מנהל פורום אחר, גיל מעבר וטיפול הורמונלי חלופי. בברכה

שלום רב. הפניתי את השאלה אלי בשוגג. דר זלוצובר מנהל פורום אחר, גיל מעבר וטיפול הורמונלי חלופי. בברכה

21/08/2011 | 10:57 | מאת: שאול

האם יש יתרון ל- פרוטלוס ללקיחה עי גברים? שמעתי שרוב המחקרים בפוסלן ודומיו בוצעו בנשים ולכן אין נתונים לגבי גברים כמונע שברים. מהו הסיכון המשמעותי הגדול ביותר ללקיחת פרוטלוס והאם ניתן להתחיל לקחת ולבחון את השפעתו ואת מידת הנזק שהוא גורם? בתודה

שאול שלום רב. תרשה לי לתקן - יש אינפורמציה על גברים , לגבי כל אחד מהביספוספונטים, וגם לגבי פרוטלוס, אודות מניעת שברים על טיפול. אולם, מדובר במחקרים קטנים יחסית, לעומת אלה שבוצעו בנשים. לגבי כל אחת מהתרופות לאוסטאופורוזיס, בשונה מלחץ דם או סוכרת, לדוגמא, ההשפעות אינן ניכרות בטווח הקצר, אלא לאחר שנה לפחות של טיפול. לגבי תופעות הלוואי, פרוטלוס עלול מגרום לעיתים בחילה או שלשול, לרוב נסבל היטב. רפואה שלמה

25/08/2011 | 15:39 | מאת: שאול

ד"ר ליאנה טריפטו שלום תודה על התשובה. לאור העובדה שפרוטלוס פועל כמגביר פעולת התאים בוני העצם בניגוד ל הביספוספונטים אשר רק בולמים את התאים המפרקי עצם ואפילו גם בולמים את התאים בוני העצם. הרי שעל פניו , לפחות ברמת התיאוריה הוא עדיף? השאלה היא האם קיימים נקודות חזקות שמאזנות את התמונה לטובת הביספוספונטים ? אולי הבסיס המחקרי עובדתי לגביהם יותר חזק? מדוע באירופה זה להיט למיטב ידיעתי ובאמריקה לא אושר? אחרת מה הטעם לדבוק בו? (מעבר לשיקול הכספי) בתודה

08/08/2011 | 21:35 | מאת: רבקה

דר ליאנה יקרה הארת את עיני בתשובתך ההגיונית והגעתי מוכנה לאדוקרינולוג...מ בחינתו הבדיקות שלי תקינות . גם אסוף שתן וגם צפיפות העצם וגם מבחית חישוב נוסחה לסכוי לאוסטרופורוזיס.... רק לאחר "לחץ מתון" הסכים לתת לי אקטונל ל... 3חודשים לניסיון... היום בקרתי מומחה לעמוד שדרה שלאחר בדיקת הצילומים של עמוד השדרה קבע שאין כל ספק שמדובר בשברים פתלוגיים אוסטיאופורוטיים ולא בשבר רגיל וזאת לאור הממצא המרשים של אוסטיאופניה בצילום.השברים העקמת והשינויים האוסטיאופטאריים גורמים לזיוף התוצאה בבדיקת צפיפות העצם ומעלים האופן שגוי ומלאכותי את הצפיפות הנמדדת .המליץ על פורטיאו... שאלתי אם בעברי סרטן שד לפני 18 שנה ללא חזרה מותר לי להשתמש בתרופה זו במידה ובכלל יאשרו לי.. חבל שיש .רופאים ש"לא יוצאים מהקופסה " ראייתם מצומצמת והחולה סובל מנזקים בלתי הפיכים.... תודה לך שוב על הכוונתך שנתנה לי כוון לחפש את האבחנה והטיפול המתאים.

לקריאה נוספת והעמקה

רבקה שלום רב. תודה על מילותייך החמות. לצערי, רוב הסיכויים כי לא יאושר הטיפול בפורטיאו כי אינו בסל כ"קו ראשון" , אלא למטופלים ששברו או החמירו מדדי צפיפות עצם על טיפולים אחרים. לגבי סרטן שד - אין התווית נגד מוחלטת, אלא אם קיבלת הקרנות אז. רפואה שלמה

רבקה שלום רב. תודה על מילותייך החמות. לצערי, רוב הסיכויים כי לא יאושר הטיפול בפורטיאו כי אינו בסל כ"קו ראשון" , אלא למטופלים ששברו או החמירו מדדי צפיפות עצם על טיפולים אחרים. לגבי סרטן שד - אין התווית נגד מוחלטת, אלא אם קיבלת הקרנות אז. רפואה שלמה

20/07/2011 | 23:29 | מאת: מיכל

שלום דוקטור, קיבלתי מהרופא מירשם לפרוטלוס לאחר שאקטונל לא היה לי טוב. רציתי לדעת תוך כמה זמן התרופה תתחיל להשפיע ומה תופעות לוואי אם בכלל..חוץ מזה הבנתי שהתרופה לא בסל התרופות אז מה עושים?איך יש אפשרות לקנות?אולי מישהו יודע וגם באיזה טווח מחירים מדובר.תודה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום רב. פרוטלוס אכן אינה בסל. עלות החודשית היא כ 200 ש"ח. ק"ח מכבי ומאוחדת מציעים את התרופה ב 50 אחוז הנחה למבוטחי ביטוחים משלימים. בסך הכל התרופה נסבלת טוב, לפעמים גורמת בחילות. ההשפעה הן על צפיפות העצם והן על סיכון לשבר תהיה תוך חצי שנה - שנה. רפואה שלמה

20/07/2011 | 08:37 | מאת: haya

האם פילטיס עוזר לבנית העצם או פלדנקרייז?

לקריאה נוספת והעמקה

חיה שלום רב. בהחלט, גם פילאטיס וגם פלדנקרייז. גם הליכה. כל התעמלות נושאת משקל . רפואה שלמה

19/07/2011 | 21:12 | מאת: רבקה

בבדיקת קולונוסקופיה וירטואלית לפני 3 שנים צויין בין השאר"נטילת סידן כללית מהשלד" בבדיקות צפיפות עצם שאני עושה באופן קבוע התוצאה תקינה גם בעמוד השדרה וגם בצואר הירך. בשנה האחרונה נפלתי פעמיים כל פעם בגלל מכשול כלשהו שלא שמתי לב והתוצאה 3 שברי דחיסה בחוליות מותניות. בבדקות אצל אנדוקרינולוג נראה לי שהערכים תקינים יש לי תור אליו רק בעוד שבועיים. שאלתי- האם בדיקת צפיפות עצם מהימנה במקרה שיש שינויים ניווניים בעמוד שדרה? האם סי טי(קולונוסקופיה וירטואלית) יכולה להצביע על אוסטרופורוזיס? האם רואים אוסטרופורוזיס בצילום רנטגן? האם אפשר לקחת בכל מקרה פוסולן או תכשיר דומה בהתחשב בגילי ובהסטוריה המתוארת? אני בת 64 מה עושים???? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רבקה שלום רב. אני שמחה שאת שואלת שאלות כה הגיוניות כי לעיתים, בנוכחות צפיפות עצם תקינה, אנשים שחייבים טיפול, כמוך, לא מקבלים אותו. בהחלט מדובר באוסטאופורוזיס, ולא על סמך צילום, או סיטי - שתיהן אינן בדיקות לאבחון המחלה, אלא על סמך העובדה שאת נופלת מגובה עמידה ושוברת . טוב שאת הולכת לאנדוקרינולוג, ככל הנראה תקבלי טיפול - סידן, ויטמין די וגם אחת התרופות למניעת שברים נוספים, כגון פוסאלן. רפואה שלמה

רבקה שלום רב. אני שמחה שאת שואלת שאלות כה הגיוניות כי לעיתים, בנוכחות צפיפות עצם תקינה, אנשים שחייבים טיפול, כמוך, לא מקבלים אותו. בהחלט מדובר באוסטאופורוזיס, ולא על סמך צילום, או סיטי - שתיהן אינן בדיקות לאבחון המחלה, אלא על סמך העובדה שאת נופלת מגובה עמידה ושוברת . טוב שאת הולכת לאנדוקרינולוג, ככל הנראה תקבלי טיפול - סידן, ויטמין די וגם אחת התרופות למניעת שברים נוספים, כגון פוסאלן. רפואה שלמה

שלום, שמי רועי, בן 32. לאחר צילום MRI התברר כי יש לי פריצת דיסק בחוליה D6-7 וסירינגו-הידואימליה קטנה. אני סובל מכאבים חזקים בגב, שמקרינים לי לכיוון החזה ומשפיעים על חיי היום יום שלי. הייתי אצל מספר רופאים שונים במרפאות כאב וכל אחד אמר לי לבצע טיפול אחר. כגון: זריקות, כדורים ואפילו ניתוח. אני כבר מבולבל ולא יודע איזה טיפול יהיה בשבילי הכי יעיל ומהיר יחסית. אם תוכלי לענות לי בבקשה.

לקריאה נוספת והעמקה

רועי שלום . עליך להפנות את השאלה לפורום אורטופדי. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

רועי שלום . עליך להפנות את השאלה לפורום אורטופדי. רפואה שלמה

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2014 | 09:35 | מאת: נטלי

סובלת מאותה פריצה המייל שלי natalibahari@gmail.com