ויטמין D ותסמונת נפרוטית

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

07/04/2014 | 12:11 | מאת: מגר' אלונה אהרונוביץ

שלום רב , מה לדעתכם ההמלצות לגבי תוספת ויטמין D בחולים הנפרוטיים ? החולה ספציפית : רמה vit D 25(OH מתחת ל- 4 נג' \מל מלבד זה אין שום עדות לאוסטאומלציה PTH , ALKP , Ca תקינים לחלוטין הרמה הנמוכה נובעת כפי שאני מבינה מהאיבוד של חלבון הנשא בשתן האם אם כך , בהעדר רמזים לאוסטאומלציה יש הכרח לתת תוספת ויטמין D3 ? תודה רבה

אלונה שלום רב. זו סוגיה סבוכה ולא לחלוטין ברורה. אכן VDBP נמוך בחולים אלה אבל לא נשכח שחסר ויטמין די הוא שכיח מאוד גם בחולים עם רמת חלבון קושר תקינה. מאידך ידוע שהשלמה של ויטמין די במינונים פיזיולוגיים - 1000 - 2000 יחידות ליום אינה גורמת שום נזק. כמובן שאני לא יכולה לתת המלצות פרטניות דרך הרשת, אבל זו רוח הדברים. חג שמח

מנהל פורום שברי צוואר הירך