השתלות שיניים

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

23/12/2012 | 14:04 | מאת: איילת

אני צריכה לעבור השתלות שיניים. מה עליי לעשות, אובחנתי כחולה, בינתיים הפסיקו לי קלציום ואני לוקחת ויטמין די. לקראת פגישה שנייה עם הרופאה המקצועית. תודה רבה.

איילת שלום רב לא לגמרי הבנתי מה מהות השאלה? את נטלת עד כה סידן וויטמין די?

23/12/2012 | 17:33 | מאת: איילת

לקחתי בהתחלה רק קלציום, אחרי שגילו לי דלדול עצם הרופאה אמרה שאקבל סידן בתזונה ושלא אקח קלציום כי אין ספיגה ונתנה לי ויטמין די עד לביקורת הבאה. אני עוברת עכשיו טיפולי שיניים וצריכה המון השתלות הרופא אמר שאם יש דלדול עצם, ההשתלה לא נקלטת ויש בעיה עם זה, בקשר לכך רציתי לדעת האם זה נכון ומה אני צריכה לעשות. מאחר ובינתיים לא מקבלת תרופות אין בעיה אבל לא יודעת אם בביקורת הבאה שהיא בקרוב, הרופאה המקצועית לא תחליט על תרופה נגד דלדול עצם. מחכה לתשובתך ותודה רבה.

שלום רב. מאחר ואיני מומחית בהשתלות, לא אוכל להתייחסלשאלה האם מותר לבצע השתלות שיניים בנוכחות אוסטאופורוזיס או מה הסיכוי להצלחת הטיפול זה. ממה שידוע לי, לא מדובר בדברים חד משמעיים. לעומת זאת, אוכל להתייחס לסוגיית הטיפול והקשר שלה להליך ההשתלות. מספר תרופות שניתנות היום לטיפול באוסטאופורוזיס, גורמות באופן נדיר ביותר להאטה בריפוי פצעי לסת. בשום אופן לא מדובר בסידו או ויטמין די. מומלץ לשקול לדחות את הטיפול התרופתי לאחרי טיפול השיניים או לבחור טיפול לעצם שלא גורם ת"ל זו. רפואה שלמה

23/12/2012 | 17:54 | מאת: איילת

כי הייתי תלויה על סימן שאלה. תודה על התשובה המהירה, המקצועית והאדיבה. בכבוד רב איילת

מנהל פורום שברי צוואר הירך