ההבדל בין פוסלן לאקטונל

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

22/04/2013 | 10:45 | מאת: הדס

שלום,אני בת 55 ונמצא שאני סובלת מוסטאופורוזיס ללא שברים.יש סיפור משפחתי קשה ביותר של המחלה - שברים בראש הירך אצל אמי,וניתוחים חוזרים שנחלו כישלון,למרות טיפולים ממושכים בפוסלן ופורטאו.הרופאה המליצה לילהתחיל טיפול באקטונל פעם בחודש.קופח סרבה לאשר.ברצוני לברר מה ההבדל בין פוסלן לאקטונל?ומדוע האקטונל נחשבת ליעילה יותר,האם כדאי לוותר ולקחת פוסלן במקום? בתודה מראש הדס

הדס שלום רב. יעילותם של אקטונל ופוסאלן דומה מאוד ואיני מודעת להבדל בין שתי התרופות ברמה הרגולטורית - כלומר אם אקטונל לא אושר, גם פוסאלן לא יאושר. הסיבה שלא אושר היא שמתחת לגיל 60 התרופות מאושרות רק אם צפיפות העצם נמוכה ממינוס שלוש וחצי. הסיבה לכך היא שלרוב לנשים צעירות לא נותנים טיפול תרופתי, אבל כל מקרה לגופו, כמובן. אם אינך בטוחה, מומלץ לפנות למרפאת אוסטאופורוזיס. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך