ברור נוסף לאחר אבחון

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

10/12/2013 | 15:07 | מאת: יעל ג.

שלום רב. אני בת 50. אחרי סריקת צפיפות עצם ע.ש. 2.9- ע.ירך- תקין. התחלתי בטיפול באויסטה + סידן + ויטמין D ע"פ המלצת רופאת המשפחה ורופאה אנדוקרינולוגית. לאחר שפניתי לאורתופד בעקבות כאבים קלים בגב תחתון, המליץ הרופא על ברור נוסף- בדיקות דם שונות. לטענתו האוסטאופורוזיס L4-L5-S1 קשה (ע"פ צילום) לציין- שאמי חולת פרקינסון ואוסטאופורוזיס למעלה מ- 30 שנה (כיום בת 78). שאלתי: מה מחפשים בבדיקות הדם, האם עלי לפנות למרפאת מומחים לאוסטאופורוזיס?

יעל שלום רב. בבדיקות דם מחפשים הפרעות שונות שעלולות להסביר צפיפות עצם נמוכה יחסית באישה בת גילך (צעירה, כלומר). מאזן סידן, תפקוד בלוטת התריס ויותרת התריס, רמת ויטמין די ועוד. יעוץ נוסף אף פעם לא מזיק. רפואה שלמה

10/12/2013 | 22:14 | מאת: יעל ג

תודה רבה על התייחסותך. לא ציינתי זאת אך בדיקות דם נעשו זה מכבר- מה שציינת. הכל תקין. בכל מקרה קבעתי להפגש שוב עם רופאת המשפחה. בריאות טובה גם לך.

מנהל פורום שברי צוואר הירך