מה גורם לחוסר יעילות של פוסוואנס [פוסלן שבועי]

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

11/08/2013 | 08:31 | מאת: אדית

1. אני בת כ-60, נוטלת פוסוואנס מזה כ- 3 שנים עם הפסקה קצרה אשתקד. בשנתיים האחרונות בצעתי 3 בדיקות דם לבחינת שחלוף העצם ובשלושתם נמדדה חוסר השפיעה מוחלטת של הפוסוואנס, לדברי האנדוקרינולוגית [CTX נע בבדיקות בין 470-550. פרוקולגן I ירד מ- 73.89 ל-52 ולאחרונה ל- 35]. מטופלת בקביעות בטיפות עיניים קסלטן/גלאוטן ו-אזרגה [נגד גלאוקומה]. כמו"כ נטלתי בתקופת הטיפול סידן קרבונט, ויטמין די, אומגה3 או נוסטרול, ולעיתים גם כורכום+פיפרין, מולטיויטמין, מגה-גלופלקס. 2. האם הפוסאוונס לבדו או בשילוב עם התרופות האחרות יכול היה לגרום לדלקת פרקים באצבעות שהחלה חודשים אחדים אחרי תחילת נטילת הפוסוואנס? אודה על תשובה עיניינית או הפניה לגורם מתאים.

שלום רב. לפוסאוונס ספיגה יחסית נמוכה במערכת העיכול. זו עשויה להיות סיבה להעדר ירידה בסמני שחלוף. לגבי דלקת פרקים - ישנם כאבי עצמות ושרירים לעיתים כתוצאה מהתרופה אך לא דלקת ממש. רפאוה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך