בריחת סידן עם פמרה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

31/07/2013 | 22:19 | מאת: p

בת 62 לאחר סרטן שד מטופלת בפמרה שאחת מתופעות הלוואי שלה היא הגברת בריחת סידן, צפיפות העצם שלי מראה עמוד שדרה T-2.3 ירך T-2.2 . האונקולוגית שלי המליצה על טיפול פוסלן או אקטונל, או לחילופין זריקת פרוליה. שאלותי הן: 1. האם תוצאה זו מחייבת כבר טיפול מיידי. 2. מה ההבדלים בין התרופות ותופעות הלוואי . אגב לוקחת סידן+ויטמין D. אודה מאד לתשובתך, תודה!

שלום רב. מבלי לתת המלצה רפואית פרטנית, כמובן, כמה דברים כללים: נהוג להתחייחס לחומרה לממצאי צפיפות עצם בנשים שמטופלות בפמרה, בדיוק מהסיבה שציינת. פוסאלן ואקטונל הינן תרופות ממשפחת הביספוספונטים, כדורים לנטילה שבועית או חודשית. פרוליה הינה זריקה דו שנתית והיא תרופה ביולוגית (נוגדן ) . גם אלה וגם זו מעכבות פירוק עצם. רפואה שלמה

01/08/2013 | 13:33 | מאת: p

שלום, תודה רבה על תשובתך שאלה נוספת במצבי איזה תרופה עדיפה? תודה!!

אני מאוד משתדלת לא לתת יעוץ פרטני באינטרנט. יש שיקולים בעד ונגד כל תרופה וכדאי שתדוני על כך בפגישה עם רופא. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך