תחליף גנרי לאויסטה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

05/02/2014 | 16:16 | מאת: שרון

אני נוטלת כשנה אויסטה למניעת אוסטופרוזיס. השבוע בבית המרקחת של מכבי נתנו לי במקום אויסטה RALOXIFENE TEVE 60MG 30 TAB. נאמר לי שהקופה יותר לא מאשרת אויסטה שהפטנט של התרופה פג ובמקומה הקופה מאשרת את התחליף הגנרי. האם התרופה הגנרית יעילה כמו האויסטה ואין בעיה להחליפה ?

שלום רב. התשובה לשאלה אינה ספציפית לאויסטה. ככלל, תרופות גנריות הן בעלות מבנה כימי זהה למקור ומחוייבות הוכחת דמיון מבחינת ספיגה ורכוז בדם. על פי חוק התרופות הגנריות, הוכחת יעילות לא נדרשת כי זה אותו החומר. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך