אוסטאופרוזיס הריוני

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

14/07/2013 | 16:01 | מאת: אין שם

שלום רב. אני בת 33 חודשים לאחר לידה החלו לי כאבי גב עזים, מבדיקה לצפיפות עצם גילו לי אוסטאופרוזיס הריוני. עשיתי מיפוי עצמות ונמצאו שברים ותמט קל ב 5 חוליות. הרופא המטפל נתת לי אקטונל פעם בחודש למשך שנה. ויטמין D של 2000,כדורי סידן ותפריט עשיר בסידן. מאחר ואני מעוניינת להיכנס שוב להריון בעתיד. אבקש לדעת האם יש השלכות לכדור אקטונאל ממשפחת הביספוספנטים על ההריון ועל האובר. ? בנוסף האם תופעה זו מוכרת, שהריון והנקה יכולים לגרום לאוסאופרוזיס קשה? אודה להתייחסותכם.

שלום רב. את שואלת שאלות נכונות וטובות. התופעה מוכרת, אומנם נדירה. מאחר ומדובר בתופעה נדירה ונדרשת מיומנות רבה בטיפול בה - אמליץ לך בחום לפנות למומחה עצם. אם תכתבי לי באיזה אזור בארץ את גרה, אמליץ בשמחה. רפואה שלמה.

14/07/2013 | 18:51 | מאת: אין שם

באר שבע

14/07/2013 | 20:30 | מאת: אין שם

תודה רבה

פרופ יאיר ליאל בסורוקה, אחד המומחים הבכירים בארץ בתחום העצם. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך