טיפול באויסטה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

26/06/2013 | 09:06 | מאת: מיכל מרגליות

אני בת -65. לאחרונה נתגלתה בריחת סידן קלה(T- נמוך מ2.5) בחוליות הגב התחתון. יש לי נטיה ללחץ דם גבולי ,לא מטופל. הרופאה טוענת שהיא נותנת את הטיפול עד גיל -70, בגלל עלית הסבירות לטרומבוזה מעל גיל זה. מה הועילו חכמים בתקנתם ,אם מעל גיל זה נפסיק?! מהן התוויות הנגד והבעד לשימוש באויסטה ומה היא תורמת לעליה במשקל? נמצאו אצלי גושים בשד -אינם ממאירים. תודה רבה ,מיכל מרגליות.

שלום מיכל. הטיפול באויסטה אינו מוגבל רשמית בגיל, אבל רופאים רבים נוטים לא לתת אותו מעל גיל 70 או 75 , ממגוון סיבות. אחת מהן שבגיל זה נהוג לתת תרופות יותר חזקות, כגון ביספוספונטים. הוראות נגד חד משמעיות הן מאורע של פקקת ורידים בעבר. אויסטה תורמת מעט מאוד, אם בכלל , לעליה במשקל. רפואה שלמה.

מנהל פורום שברי צוואר הירך