פורום תרומת ביציות

572 הודעות
534 תשובות מומחה

מנהל פורום תרומת ביציות

20/01/2020 | 19:01 | מאת: יעל

נתקלתי בפורומים בדי הרבה נשים שהשתמשו בתרומת ביצית ועברו מספר סבבים, עם תורמות מנשים שונות, והן לא מצליחות להכנס להריון או עוברות הפלות. מה הסיבה לכך? האם יש קשר לגיל?

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית זה נדיר. כ- 90% מהנשים נכנסות להיריון לאחר שלוש החזרות של בלסטוציסטים מתרומה. שנית, ברור שיש סיבה. לעתים זה קשור לאיכות העוברים שהתקבלו, לעתים להכנה של רירית הרחם ולפעמים לרחם עצמו.

19/01/2020 | 03:19 | מאת: אא

שלום פרופ' זיידמן. בת 41, שני ילדים מהריונות ספונטניים ולאחריהם 4 שנים עם 7 הפלות מהריונות ספונטניים שבכולן למעט אחת הפסקת דופק. ברורים גנטיים, המטולוגיים, היסטרוסקופיה ועוד לא העלו דבר. בשתיים מההפלות האחרונות ההריון החזיק עד שבועות 15 ו-17, שקיפויות עורפיות תקינות וסקירת מערכות אחת נראתה תקינה . צ'יפ גנטי של אחד העוברים הראה על גנטיקה תקינה. יש לציין שילדיי סבלו שבועיים אחרי הלידה מאנמיות קשות שנעלמו אחרי 3 חודשים, ושיש לי מערך נוגדנים מעט יוצא דופן ללא ממצאים קליניים. אני אחרי שתי החזרות של הפריות חוץ גופיות שלא צלחו (שלושה עוברים), והרופאים טוענים שבהתחשב בגיל ובהורמונים (למיטב זכרוני fsh 12-13 וAMH בנורמה) כל ההפלות נבעו מגיל הביציות ושמומלץ ללכת על תרומת ביצית. האם סביר בעיניך שגם ההפלות המאוחרות עם המורפולוגיה והגנטיקה התקינה נבעו מגיל (דנ"א מטרנלי וכו)? אני חוששת להחזיר אלי עובר מתרומת בייצית שמערכת החיסון שלי תתקוף. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
19/01/2020 | 03:39 | מאת: אא

שכחתי לציין טיפולים תרופתיים מגוונים במהלך ההריונות כולל נוגדי קרישה פרדניזון ופרוגסטרון. תודה

סביר שהרופאים צודקים והבעיה תיפתר עם תרומת ביצית. לא סביר שמערכת החיסון שלך תתקוף עובר מתרומת ביצית.

11/12/2019 | 22:52 | מאת: בת 48

שלום ד"ר, עברתי 4 החזרות עוברים מוקפאים מתרומת ביצית וזרע, 2 החזרות של עובר בודד לא נקלטו בכלל, בהחזרה שלישית של עובר בודד נקלטתי אבל ההריון נפל מהר מאוד (שבוע 6) וההחזרה האחרונה היתה של 2 עוברים יחד ולא צלחה. לפי כל הבדיקות הרופא שלי אמר שהכל תקין אצלי ואין שום סיבה שלא אצליח אבל בפועל אני לא מצליחה. רציתי לשמוע ממך מה היית ממליץ למישהי שזה ממש החלון האחרון שלה להיות אמא - האם להתעקש ולשקיע שוב את כל המשאבים בעוברים נוספים? האם להחליף תורמים? האם להחליף רופא? מה עלי לעשות לדעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לפנות לחוות דעת שניה, להביא את כל המסמכים והבדיקות שלך ובהחלט יתכן שיציעו לך בדיקות נוספות כמו ERA TEST לשיפור ההצלחה.

09/12/2019 | 14:19 | מאת: יוצי

הי במהלך בדיקות דם לצורך תרומת ביצית יצא לי tsh 4.8 Ft4 10.8 השאלות שלי הן האם תוצאה חריגה? האם יכול לעכב תהליך ההחזרה שתוכנן לחודש הבא האם במידה ויש תת פעילות תריס נוטלים תרופה בזמן ההריון ושאלה אחרונה האם יש,מקום לדאגה או מצב שכיח? תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

זו תוצאה גבולית גבוהה, שבד"כ לא דורשת טיפול, ובודאי שלא מעוררת דאגה. כאשר מתכננים היריון מקפידים יותר על איזון הבלוטה, ולכן אם בדיקה חוזרת תשוב בתוצאה דומה יש לשקול טיפול.

02/12/2019 | 15:08 | מאת: אורית

שלום רב, בת 36 אמא לשני ילדי pgd בשל נשאות של x שביר . בשל fsh גבוהה וסיכוי נמוך של הצלחה נוספת בתהליך ה pgd שוקלת תרומת ביצית . איך אני יודעת מה סיכויי ההצלחה שלי בתהליך כזה ? מה העלות המשוערת של תהליך עבור ילד שלישי (מניחה שאין השתתפות של הקופה) ? מה בעצם נדרש ממני להנעת התהליך ? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סיכויי ההצלחה מצוינים. העלות כ- 30 אלף שקל. בד"כ יש החזר חלקי מהביטוח המשלים של הקופה. את צריכה לפנות ליעוץ אצל רופא מומחה שעוסק בבחירות התורמת עבורך והכנה שלך להחזרה. יש מסלול מומלץ בבית חולים אסותא.

26/11/2019 | 19:18 | מאת: יוצו

הי תודה מראש על ההתיחסות המהירה בהנחה שהיתה קליטת הריון 3 פעמים ואחד כימי ונגמר בהפלות והיסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית וusהכל תקין האם לפי דעתך סיבת ההפלות יכולה להיות קשורה לתקינות הרחם או מבנה לא תקין כרומוזומי של העובר?. הכוונה גיל הביצית:) בת 43 באפריל

לקריאה נוספת והעמקה

גיל הביצית אצלך הוא בהחלטהחשוד העיקרי. בגילך מעל שני שליש מההריונות מסתיימים בהפלה גם כאשר הרחם יעיל ופורה.

17/11/2019 | 15:18 | מאת: יוצו

הי אני אמורה לעבור קולונסקופיה עקב היסטןריה משפחתית ועומדת גם להתחיל בהליך תרומת ביצית כצה זמן הפסקה מומלץ מביצוע הבדיקה להתחלת ההליך? והאם יש מניעה לבצעה בהריון?

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף לעשות לפני ההיריון, אבל הבדיקה לא מפריעה להכנה.

הי ערב טוב. בת 42.5 בעברי 3 הפלות בשבוע 8 אחד כימי בדיקות הכל הכל תקין כולל קרישיות היסטרוסקופיה לפי דעת הרופאים הסיבה להפלות הן גיל הביצית ומומים כרומוזומיים הייתי בייעוץ והומלץ לי עוד כמה סבבים של ivf ההפלות חוץ מאחד טבעי היו מטיפולים עם גידול ליום 5 וpgd השאלה באיזה מקרה הסיכוי גדול יותר חהולדת תינוק בריא? והאם הסיבה להםלות בגילי כשהרחם תקינה היא אך ורק ביצית מזדקנת:) המטרה שלי היא לא רק להקלט אלא לעבור הריון שלם בריא שבסופו תינוקי בריא ושלם. השאלה מה נסבירות בגילי שיצליחן לגדל ליום 5, רזרוה שחלתית שלי גבוהה 3.8 אבל הבנתי שלא מראה על האיכות.אזמח להתייחסות מהירה כי אני ממש בפרשת דרכים תודה ולילה טוב:)

לקריאה נוספת והעמקה

ברור שתרומת ביציות תפתור את בעיית איכות הביציות, שכנראה מסבירה את ההפלות.

05/11/2019 | 11:30 | מאת: יעל

במידה ומתחילים תהליך תרומת ביצית באופן עצמאי ,לא דרך חברה בארץ אלא דרך חברה בחו"ל - האם צריך רופא פוריות בארץ שילווה את כל התהליך? מאיזה שלב?

לקריאה נוספת והעמקה

זה יקל עליך לעבור הכנה נכונה ויכול להוזיל משמעותית עלויות, אבל לא הכרחי.

11/11/2019 | 20:52 | מאת: יעל

פרופ' זיידמן תודה על המענה במה פניה במקביל גם לרופא הפוריות בארץ יכולה להוזיל עלויות ?

26/10/2019 | 15:05 | מאת: נ

האם אישה שהולכת לטיפולי פוריות באמצעות ivf יכולה לתרום את הביציות שנשארו? האם יש מגבלה על גיל התורמת?

לקריאה נוספת והעמקה

היא יכולה לתרום את הביציות שנשארו, למרות שבד"כ נותרים עוברים ולא ביציות. יש מגבלה על גיל התורמת.

26/10/2019 | 21:17 | מאת: נ

כאשר שואבים ביציות משתמשים בכולן? האם ב-ivf בכל חודש שואבים מחדש ומנסים עם ביציות חדשות? או שמשתמשים בביציות שכבר נשאבו בחודשים קודמים עד שמגיעים להריון?

השימושים פיפל בשביל להעלות את הסיכוי לקליטה ואחרי זה עושים מחזור טיפולים. אם כשל מחזור הטיפולים מפסיקים את התרופות, יש דימום ולאחר זמן מתחילים שוב מחזור טיפולים. במחזור טיפולים השני יש עדיין השפעה של המפעל או שבזמן הדימום היא פגה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור אם יש תועלת כל שהיא בביצוע פיפל, המחקרים החדשים מורים שהיא אולי מזיקה, אבל אם יש באמת השפעה חיובית היא אמורה להתקיים במחזור לאחר פציעת הרירית.

30/07/2019 | 14:11 | מאת: ריתי

לפני 4 חודשים ילדתי תינוקת ראשונה מקסימה בעזרת תרומת ביצית. מפאת גילי המתקדם (49) אנחנו בלחץ להתחיל בתהליך נוסף כדי שנוכל להביא לה אח/ות בהקדם אפשרי. היא כרגע על הנקה מלאה + בקבוק תמל אחד או שניים ביום. השאלה שלי היא האם מותר להתחיל בטיפול ההורמונלי של הכנה לתרומה (וכן המשך טיפול הורמונלי במידה ואכנס להריון) תוך כדי הנקה או שההורמונים יעברו אליה דרך החלב ויזיקו לה ? יש דרך טיפול הורמונלי אלטרנטיבי לאמהות מניקות או שאהיה חייבת קודם כל להפסיק להניק ? :-(

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן להתחיל טיפול תחת הנקה, אבל יש לקחת בחשבון שכמות קטנה של ההורמונים שמשמשים להכנת הרירית יעבור בחלב האם לתינוקת.

14/08/2019 | 01:06 | מאת: ריתי

תודה, דוקטור. אני מבינה שחלק מההורמונים, לא רק אלה שמשמשים להכנת הרירית, אלא גם אלה שאמשיך לקבל לתמיכת ההריון יעברו לתינוקת דרך החלב (בפעם הקודמת לקחתי תמיכה עד שבוע 10: אסטרופם 2 מג * פעמיים ביום, נרות אוטרוגסטן 200 מג * שלוש פעמים ביום, זריקת פרוגרסטרון ריטרד פעם בחמישה ימים, וכן מיקרופירין). האם זו לא כמות גדולה מדי של הורמונים שיעברו לתינוקת ומה בעצם עשויה להיות השפעתם ?

16/07/2019 | 22:43 | מאת: סיגל

שלום אני 4 חודשים אחרי לידה . בת 44 לידה של תרומת ביצית עקב רזרבה שחלתית ירודה . במהלך 4 חודשים קיבלתי ווסת חודש לאחר הלידה במשך יום וזה היה טיפטוף. וקבלתי שוב ווסת במשך יום טיפטוף בתחילת החודש. אני חשה תופעות של גיל המעבר : הזעות בלילה , עצבנות, חוסר שקט, אי יכולת לישון בלילה במשך 3 שעות לפעמים . ולאחרונה גם בכי מידי פעם (מה שלא אופייני לי בכלל). חוסר חשק מיני. עברתי בדיקה הורמונלית FSH שלי 66.1 LH שלי 52 E-2 שלי 413 בלוטת התריס תקינה . קיבלתי לפני כשבוע גלולות פרוגרלוטון . רציתי לדעת : 1.האם אני בפרימנפאוזה או כבר בגיל המעבר? 2.האם המצב שלי ישתפר וכמה זמן יקח? והאם הוא לנוכח מצבי ההורמנלי ? אודה לעצתך בעניין אני ממש מבואסת מהמצב . תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. נראה כמו כמו מנופאוזה. 2. בד"כ כמה שנים. הורמןנים בהחלט יכולים מאד להקל עליך.

אני מבינה שאני כבר בגיל המעבר. קיבלתי פריגרלוטון ואני לוקחת שבוע ימים . עדיין אין הטבה. הרופא שלי אמר שזה יקח מספר חודשים עד שיהיה שיפור.. 1. למה ככ הרבה זמן? 2. האם הגוף שלי ישתנה עכשיו לגמרי ואשמין ??? 3.איך לתחזק את הגוף ? אוכלת הרבה ירקות .... אני ממש מבואסת וחוששת מהמצב.

הי. אני בשלב בחירת התורמת. סוג הדם שלי o- האם אני צריכה לבחור תורמת עם סוג דם כמו שלי או לפחות שיהיה o? האם יש לכך חשיבות ואם כן במה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין לכך חשיבות.

05/06/2019 | 11:08 | מאת: גלי

שלום אני אחרי תרומת ביצית. בת 44. עם רזרבה שחלתית ירודה . קיבלתי ווסת 8 שבועות אחרי הלידה . אלו היו הפרשות ורודות. לאחר כמה ימים קיבלתי שוב ווסת הפרשות ורודות. ומאז עברו כמעט 30 יום מאז ולא קיבלתי כלום. מה לעשות בנידון? לעבור שוב בדיקה גניקולוגית לעדכן את הרופאה שלי? יש לציין שאני מטופלת גם ביוטירקס לבלוטת התריס. יש מצב שאולי היא לא ככ מאוזנת כרגע בגלל הלידה וזה גם משבש? בקיצור מה עושים מחכים???? אודה לתשובתך. זה מטריד אותי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תעשי בדיקת דם לאסטרדיול ופרוגסטרון ונראה לפני או אחרי ביוץ.

06/06/2019 | 11:57 | מאת: גלי

תודה רבה לך.

31/05/2019 | 09:24 | מאת: לי

אני בתהליך מתן תרומת ביצית, עדיין בשלב הבדיקות הגנטיות. הבנתי שכשמתחילים לקחת את ההורמונים ומזריקים בבית, צריך להתייצב כל יומיים מוקדם בביה"ח למעקב. האמנם? יש איזה סטנדרט של התהליך?

לקריאה נוספת והעמקה

זה תלוי בתגובה שלך לזריקות. בד"כ עושים כל יום יומיים בדיקות דם ןאולטראסאונד בביה"ח, לעקוב אחר התגובה השחלתית.

12/05/2019 | 14:29 | מאת: נירית

שלום רב. אני חודשיים אחרי ניתוח קיסרי מתרומת ביצית. עקב רזרבה שחלתית ירודה. 8 שבועות בערך אחרי הלידה קיבלתי ווסת מאוד מאוד חלשה . הפרשות ורודות יומיים וזהו. 10 ימים לאחר מכן. כאשר עברתי כבר בדיקה גניקולוגית ונראה שהכל תקין. והרופא אמר שבייצתי. התחילו שוב הפרשות ורודות במשך יום. הפרשות ממש קטנות. לא הרבה. עם כאבי מחזור. מה זה ? האם עלי לעדכן את הרופא? כרגע אין לי כלום.

לקריאה נוספת והעמקה

סביר שהביוץ עדיין לא סדיר ולכן הרירית לא יציבה.

28/04/2019 | 11:19 | מאת: דידי

שלום רב פרופ׳ זיידמן , אשמח לדעתך בנושא. לאחר שני ניתוחים קיסרים נמצאה נישה בגודל 3.5 ממ. מספר מחזורים ifv והחזרות בוצעו בנוכחות נוזל ברחם שנשאב , וכשלו. לאחר 10 החזרות עברנו לתרומת ביצית ( גיל 40). הוחזרו גם עוברים ביום 3 וגם בלסטוציסטים משתי תורמות שונות ושוב כשל. כיום ישנו דיון האם נוכחות הנישה היא זו שמפריעה להשתרשות והאם תיקון שלה ( לא סימפטומטית) הוא נכון. אשמח לדעתך. תודה מקרב לב

לקריאה נוספת והעמקה

נוכחות של נוזל ברחם וכשלונות חוזרים בטיפול בהחלט מהווים שיקול בעד ניסיון של תיקון היסטרוסוקופי של הנישה.

02/01/2019 | 09:55 | מאת: עדידי

שלום פרופ זיידמן היקר, בת 41 שני ילדים מהריונות ספונטנים. לאחר כשלונות ivf הגענו לתרומת ביצית. סבב ראשון מוקפאים יום 3 על בסיס טבעי נכשל, סבב שני דומה, סבב שלישי על בסיס הורמונלי גם נכשל. החזרת שני עוברים טובים בכל סבב. היסטרוסקופיה תקינה ולכאורה הכל בסדר. מתכננים תרומה נוספת, אשמח לשאול מדוע לדעתך לא נקלט ומה ניתן לעשות בהמשך ע״מ לשפר סיכויים. תודה גדולה על השליחות 🙏🙏

לקריאה נוספת והעמקה

אולי כדאי לשקול לעשות בדיקת ERA שיכולה לאבחן תזמון חריג של הכנת רירית הרחם ביחס לגיל העובר. לעתים נדרש צילום רחם לשלול נוכחות נוזל בחצוצרות שיכול להשפיע לרעה על סיכויי ההשתרשות.

הייתי בבדיקת דופק בשבוע 6+6, נמצא דופק ועובר תואם שבוע 6+4. נאמר לי בבדיקה שמכיוון שיש דופק אני יכולה להפסיק לקחת תמיכה משום שהעובר מייצר כל מה שהוא צריך בעצמו 1. מה דעתך? האם אפשר להפסיק תמיכה? 2.האם תשובתך ל-1 תשתנה כאשר מדובר בהריון מתרומת ביצית? 3. האם תקופת התמיכה משתנה במידה והייתי מחזירה בסבב הכולל ביוץ שלי לעומת זה ללא ביוץ?

לקריאה נוספת והעמקה

1. אפשר. 2. כן. 3. לא.

29/11/2018 | 08:42 | מאת: יאנה

ענית כי הפסקת התמיכה במקרה של תרומת ביצית תהיה שונה מאשר במקרה של הריון לא מתרומה 1. למה? האם העובר מתרומה לא מייצר הורמונים כמו עובר מביצית שלי? 2. עד מתי היית ממליץ להמשיך תמיכה במקרה של הריון מתרומה? עד איזה שבוע?

1. השליה מייצרת הורמונים בדומה, אך לעתים מדובר בנשים מבוגרות יותר היכן שמעדיפים להגביר את התמיכה ליתר ביטחון. 2. שבוע 10.

27/11/2018 | 09:35 | מאת: לילי

החזרתי עובר יום 4 מתרומה בתאריך 23.10.18 (השאיבה וההפריה היו ב-19.10.18 בשעות הצהריים ואחר הצהריים). 1. מהו גיל ההריון שלי? 2.מהו תאריך הווסת האחרון "שלי" לצורך מסירה לרופא מעקב הריון וחישוב ת. לידה משוער? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1. סיימת שבוע 7. 2. 9.10

01/11/2018 | 20:37 | מאת: חגית

אשמח לדעת היכן ניתן למצוא בנות לתרומת ביצית בארץ בלי המתנה אני בת 42 וצריכה תרומת ביצית לאין לפנות חוץ מהלל יפה או אסף הרופא או מנור היכן ניתן למצוא עוד בנות שתורמות ביציות אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

יש גם בשיבא, אבל התור שם מאד ארוך.

04/10/2018 | 13:44 | מאת: חוה

שלום ד"ר,אני בת 44 .ברקע מנאופוזה.לפני חמישה חודשים ילדתי בלידה באמצעות החזרת עוברים מוקפאים שיש לי מהעבר.לידה רגילה אך השיליה לא יצאה בשלמותה ולכן נאלצתי כחודש וחצי אחרי הלידה להוציא שאריות שיליה בהיסטרסקופיה ניתוחית.כעת ברצוני להרות שוב באמצעות עוברים מוקפאים שנותרו לי.כחלק מבדיקות השיגרה עשיתי אולטרסאונד,כשבוע לאחר תום הוסת באמצעות פרוגילוטן, שבו נמצא נוזל צלול לאורך כל חלל הרחם.רודם שדפנות הרחם סדירים.עובי אנדומטריום כ2.4 מ"מ.לשאלתי-מאוד מוטרדת מהנוזל שברחם.מה זה?האם מסוכן לבריאותי?? האם ניתן להחזיר עוברים במצב שכזה?האם מפריע להשרשת עובר?ומה צריך כעת לעשות??בבקשה ד"ר אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

זה בד"כ ריר מצוואר הרחם או מהחצוצרות. זה לא מסוכן לבריאות. לא ניתן להחזיר עוברים במצב שכזה כי יתכן וזה מפריע להשרשת עובר. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.

05/10/2018 | 11:21 | מאת: חוה

תודה על המענה.מקריאה באינטרנט הבנתי שהימצאות הנוזל בחלל הרחם יכולה לגרום נזק בלתי הפיך לפןריות מבחינת יכולת השתרשות העובר והמצב הזה כמעט ולא פתיר..האם אכן כך הם פני הדברים?מה הסיכויי להרות אם יישאבו את הנוזל?האם הסטרסקופיה וצילום רחם חיוניים במצבי?תודה וסליחה על השאלות המרובות שנובעות מחשש שלא אוכל להרות שוב.

21/10/2018 | 14:05 | מאת: מקפיצה

אנא תשובתך

סביר להניח שסביב הביוץ הנוזל ברחם יעלם ולא יפריע לך להרות.

02/10/2018 | 13:39 | מאת: מירב

שלום פר' זיידמן. אני בת 45, אם לשני ילדים ביולוגיים הריונות ספונטניים ולקראת ת.ב. בחו"ל (קייב). בן זוגי בן 46, זרע על פניו תקין, אבל שם עשו לו גם בדיקת DNA ויצא שיש 33% שברים. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנוגע לבדיקת PGD לעוברים - 5 כרומוזומים בסיסיים ו-XY, כיוון שיש חלוקי דעות רבים בין הרופאים. האם הבדיקה אמינה? האם זה לא פוגע בעובר וסיכויי ההשרשה שלו? האם הבדיקה נחוצה לתורמת שהיא בת 26? האם יכול להיות מצב שהבדיקה פוסלת עובר, אבל הוא יכול להיות תקין ולהיפך? תודה מראש על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה אמינה. נדיר שהיא פוגעת בעובר וסיכויי ההשרשה שלו. הבדיקה בד"כ לא נחוצה לתורמת שהיא בת 26. יכול להיות מצב שהבדיקה פוסלת עובר, אבל הוא יכול להיות תקין, אבל זה נדיר.

בת 48, במנופאוזה מזה כשנתיים, כרגע בהריון לאחר תרומת ביצית, עובר מופשר. כרגע אני בשבוע 11 פלוס 1 , מקבלת עדיין טיפול תרופתי תומך להלן: החל משבוע 9 פלוס 4 הורדתי מינון משני כדורים של אסטרופם 2 מג * פעמיים ביום => לכדור אחד פעמיים ביום. נרות אוטרוגסטן 200 מג * שלוש פעמים ביום => הורדתי לפעמים ביום ולאחר כשבוע לפעם ביום. זריקת פרוגרסטרון ריטרד 500 פעם בחמישה ימים => הורדתי ל-250 פעם בחמישה ימים. הבנתי שבתרומת ביצית נהוג להפחית מינונים בהדרגה עד לסוף שבוע 12. האם ההפסקה ההדרגתית שלי תקינה ? איך להמשיך עד להפסקה מלאה ? הבנתי שיש רופאים שממליצים להפסיק טיפול תומך בבת אחת בשבוע 10 מאחר שהשלייה כבר מייצרת את רמת ההורמונים הדרושה. האם המשך מתן הטיפול התומך לאחר תחילת שבוע 10 הוא בגדר "אם לא יועיל, לא יזיק" ? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

המשך מתן הטיפול התומך לאחר תחילת שבוע 10 הוא במידה רבה באמת בגדר "אם לא יועיל, לא יזיק"

29/06/2018 | 10:42 | מאת: טלי

האם יש צורך לעשות סקירת מערכות שלישית (מאוחרת ) אחרי שבוע 30 ?

לקריאה נוספת והעמקה

הסקירה השלישית מאפשרת בעיקר זיהוי ברור יותר של האנטומיה של המוח והלב. למי שזה חשוב כדאי לעשות את הבדיקה.

18/06/2018 | 16:41 | מאת: טלי

אם חד הורית לילד מתרומת ביצית וזרע. מתכננת הריון שני. יש לי בלאסטוציסט אחד מוקפא אני מעוניינת בבת. האם אפשר לבדוק את מין הבלאסטוציסט לפני ההחזרה ?

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי משרד הבריאות לא מתיר ביצוע בדיקה זאת.

13/06/2018 | 15:46 | מאת: אבי

ברוכים הנמצאים, היינו בפגישה עם חברת אימהית והתרשמנו לטובה - ראינו תמונות, בחרנו תורמת, קיבלנו טפסים למילוי ורצינו, לפני החתימה, לשמוע מאנשים מנוסים מאיתנו על החוויה שלהם. האם יש למישהו מכן ניסיון בעבודה מול "אימהית"? נשמח לשמוע כל חוות דעת, חיובית או שלילית. המון תודה, אבי

לקריאה נוספת והעמקה

תנסה בפורום החברתי

31/05/2018 | 23:19 | מאת: אני

שלום מבקשת לשאול האם בת 38 רווקה ומתכננת הריון יכולה לתרום ביציות לחברה שאינה פוריה ? בריאה בדר"כ ובבדיקה האחרונה אצל רופא הנשים נאמר ל שהשחלות מצויינות ויש המון זקיקים. אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

בישראל מותר לתרום רק עד גיל 35. וגם התרומה חייבת להיות אנונימית, כלומר את לא יכולה לתרום ישירות לחברה.

24/05/2018 | 09:54 | מאת: מאיה

שלום פרופ' זיידמן. אני שוקלת להתחיל תהליך של תרומת ביצים, עוד מעט בת 45 עם רזרבה שחלתית נמוכה עשיתי שני סבבים שהניבו הריון כימי למרות שעוברים היו באיכות מאוד גבוהה, יש לי 2 ילדים מהריון ספונטני (הקטן כמעט בן 10). 1.אם טרם החזרת העובר עושים בדיקת PGD או PGS והבדיקה תקינה אפשר לוותר על מי שפיר? 2.על איזו בדיקה אתה ממליץ יותר PGD או PGS? אין לנו היסטוריה של מחלות במשפחה, הפחד שלי זה שאני לא מכירה את התורמת. 3.מהם אחוזי הצלחה בתרומת ביציות בהנחה שאין שום בעיה עם רחם, הפלות, או כל דבר אחר חוץ מהגיל? גם אין בעיות זרע. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא ניתן לוותר. 2. לא ממליץ על שתיהן. עדיף לעשות בדיקות גנטיות לתורמת. 3. 40% לכל בלסטוציסט שמוחזר.

17/05/2018 | 21:58 | מאת: טל

בת 46 הריון ראשון מתרומת ביצית. גיל התורמת הינו 30. אני בשבוע 15 שקיפות עורפית תקינה. טרם קיבלתי תוצאות בדיקת PAPPA. בעוד מספר ימים מבצעת סקירת מערכות מוקדמת. בקרוב אצטרך לעשות בדיקת דם לסקר לטרימסטר שני . האם מומלץ לעבור תבחין משולש או מרובע ?

לקריאה נוספת והעמקה

מספיק לעשות תבחין משולש, בהנחה שלא תוותרי על בדיקת NIPT מדויקת או דיקור מי שפיר עם צ'יפ.

15/05/2018 | 17:15 | מאת: טלי

אני בשבוע 14 צריכה לעבור בדיקת חלבון עוברי בין שבוע 16-20 באיזה שבוע הכי מומלץ לעשות את הבדיקה כדי שהתוצאה תהיה מהימנה ?

לקריאה נוספת והעמקה

זו ממילא בדיקה בעלת דיוק לא רב ולכן המהימנות שלה דומה בטווח שצוין.

09/05/2018 | 20:14 | מאת: גילה

אני בת 46 בשבוע 13 הריון ראשון לאחר תרומת ביצית שעברתי באסותא עם חברת "מאמס" ותרומת זרע מבנק זרע בארץ. עברתי סקירה גנטית לאשכנזים והכל חזר תקין. אני עוברת סקירת מערכות מוקדמת בשבוע הבא לשקט נפשי שלי. שמעתי על בדיקות גנטיות משלימות כגון- NIPT , G-Check השאלה שלי- האם יש צורך לעבור גם בדיקות אלו למרות שהביצית היא לא שלי...והתורמים עוברים סקירה גנטית .

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך, מאחר שהפעם לא מחפשים פגמים בגנים ספציפים כמו בבדיקות הסקר לפני ההיריון, אלא בהפרעות בכרומוזמים שעלולים להתפתח בעובר גם במקרה כמו שלך.

יש צורך, מאחר שהפעם לא מחפשים פגמים בגנים ספציפיים כמו בבדיקות הסקר לפני ההיריון, אלא בהפרעות בכרומוזומים שעלולים להתפתח בעובר גם במקרה כמו שלך.

06/05/2018 | 13:21 | מאת: ריטה

בת 46 תרומת ביצית עם עובר אחד. גיל התורמת -30. עכשיו בשבוע 13 שקיפות עורפית תקינה. האם יש הכרח בביצוע בדיקת סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 14-15 ? או שניתן להמתין עד לשבוע 21 ולבצע סקירת מערכות של טרימסטר שני ? מה אתה ממליץ בדרך כלל ?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט מומלץ לבצע בדיקת סקירת מערכות מוקדמת. אם יש בעיה כדאי מאד לאבחן אותה מוקדם.

05/05/2018 | 14:24 | מאת: טלי

אני בשבוע 12 2/7 לאחר תרומת ביצית (גיל התורמת הינו 30) בתוצאה רשום- CRL-63 mm מתאים לשבוע 12 4/7 Nuchal Translucency-1.7mm 1- מה זה אומר שהעובר מתאים לשבוע 12 4/7 ? האם הוא גדול מדי ? 2-האם גודלו של העובר תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא. 2. כן.

03/05/2018 | 17:28 | מאת: שיר

שלום פרופ' זיידמן אני אמורה לעבור תרומת ביצית מבלסטוציסט קפוא יום 6 בדירוג AB. האם זהו עובר הנחשב לאיכותי היות וביום 5 לא התפתח לבלסטוציסט והיה צורך לגדלו יום נוסף ? מה הסיכוי להכנס להריון מעובר זה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זהו עובר הנחשב לאיכותי ולכן יש סיכוי טוב להרות עימו.

05/05/2018 | 08:46 | מאת: אנונימית

גם לי היתה את השאלה הזאת והיתי חרדה מאוד. היום אני בהריון מעובר קפוא בלסטוציסט יום 6 בזכות הרופא היקר מכל פרופ' זיידמן! בהצלחה.

תודה ובהצלחה!

אילו תרופות עוזרות לעבות רירית רחם ? האם אסטרופם עוזר ? קיבלתי לקחת E פעמים ביום , חומצת אמינו פעמיים ביום ואוקסופורין 400 פעמיים ביום למשך חודש ימים . בנוסף אני לוקחת ברזל, ויטמין C , ואפילו קראתי על מסטיק תימני . האם ידוע לך משהו על זה ? והאם כל התוספים יכולים לשפר את הרירית עפ"י נסיונך ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אסטרופם עוזר. כל היתר שציינת לא הוכחות כיעילים.

01/05/2018 | 08:28 | מאת: ילנה

שלום רב. לזוג חברים שלי יש עוברים קפואים והם מוכנים לתרום לי... זה אפשרי או רק תורמת מחו"ל ותורם זרע? בברכה, ילנה

לקריאה נוספת והעמקה

בישראל מותרת רק תרומה אנונימית.

30/04/2018 | 15:32 | מאת: גליה

שלום פרופ' זיידמן . אני במסלול של תרומת ביצית,בגלל רזרבה שחלתית ירודה נשארה לי החזרה אחרונה כאשר לפני האחרונה ביצעתי בפרואר השנה . הייתה לי רירית של 8 ממ והחזרנו 3 עוברים אך לצערי לא נקלטתי . אני בת 42 וחצי . במשך כחודשיים שלוש אחרי ביצוע של פיפל, הרירית החלה לעשות לי "בעיות" ולא להתעבות למרות כל הכדורים שקיבלתי , ונשארה בין 4-5.5 ממ . גם לאחר שסיימתי עם הגלולות המחזור התעכב להגיע . עברתי בעקבות זאת היסטרוסקופיה שיצאה תקינה לחלוטין . אבל שוב הרירית לא מתעבה ואין אפשרות להחזיר את העוברים . הרופא שלי ממש מיואש , והחליט לתת לי החודש מדבקות לעור ונרות אבל החלטתי שזה יותר מידי , אולי אני בסטרס , בין השורות של הרופא הבנתי שהסיכוי קלוש !!!! מה עושים ? מרימים ידיים ? לקחתי חודש הפסקה . אני לוקחת חומצת אמינו, עושה תרגילים (שיטת אביבה), וימין E , ויטמין C ברזל, שותה סלק , עושה דיקור, רפלקסולוגיה, ומקווה . האם יש עוד סיכוי שאולי הרירית תתעבה ? למרות שהפסקתי עם ההורמונים או שהגיע הזמן להודות שכל הנסיונות נכשלו ? כפי שהרופא אמר ? שאין סיכוי ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

לעתים מה שחשוב זה מבנה ומראה הרירית ולא רק העובי.

28/04/2018 | 18:16 | מאת: טלי

אני לוקחת תמיכה של קרינון 8% פעמיים ביום מזה כחודשיים לאחר תרומת ביצית. כעת אני בשבוע 12 הכל תקין בינתיים. 1- מתי נהוג להפסיק תמיכה? 2- איך מפסיקים- בבת אחת או שעוברים לפעם בשבוע ואחר כך מפסיקים?

לקריאה נוספת והעמקה

1. בשבוע 10-12. 2. בהדרגה.

פרופ' זיידמן שלום, רציתי לקבל חוות דעת שניה על הטיפול התרופתי שאני מקבלת לפני תרומת ביצית בעוד חודש מהיום. רקע: בת 48 וחודשיים, במנופאוזה מזה כשנתיים, בריאה, אך בעברי הרחוק (לפני יותר מ-15 שנה) סרטן שד מוקדם שהיה ++ER\PR, נמצאת במעקב ומאז נקיה לחלוטין, ללא ילדים, עם שתי הפסקות הריון יזומות בסביבות גיל 20-25, בהיסטרוסקופיה אבחנתית לקראת הטיפולים אובחנה רירית רחם דקה מאד וכן מספר הידבקויות ברחם שהוסרו בהצלחה. (אצין כי היה נסיון אצל לתת לי פרוברה 5 מ"ג * 2 ליום למשך 5 ימים כדי לגרום למחזור, אך ללא כל תגובה). הפרוטוקול שקיבלתי: (1) פרוגילוטון * 2 ליום למשך 14 יום (החל מכדור מס' 8) כדי לקבל מחזור ש"יחליף" את רירית הרחם הנוכחית. (2) 3 ימים אחרי סיום הפרוגילוטון אמורה לקבל מחזור, לעשות בדיקת דם להורמונים ומעקב זקיקים ולהתחיל אסטרופם * 3 ביום לעיבוי הרירית. (3) לאחר שהרירית תגיע לעובי הרצוי, כשלושה ימים לפני ההחזרה המתוכננת אמורה לוסיף נרות קרינון 8% לנרתיק * 3 פעמים ביום (4) בהמשך - הוספת זריקות פרונטוג'סט. האם הפרוטוקול הנ"ל מתאים לפרופיל שלי לדעתך ? תודה וסליחה על השאלה הארוכה.

לקריאה נוספת והעמקה

פרוטוקול מקובל מאד.

16/04/2018 | 07:36 | מאת: נטלי

אני בהריון בשבוע 10 לאחר תרומת ביצית...לוקחת תמיכה של קרינון פעמיים בשבוע מזה כחודשיים..ועדיין ממשיכה בתמיכה. בבדיקות דם קיבלתי מספר תשובות חריגות אשר הדאיגו אותי: קראטנין - 0.47 לויקוציטים-11.3 לימפוציטים-16.1( בנורמה רשום 22.0) נויטרופילים-8.23 (במקום 7.7) לציין שלפני ההריון הבדיקות שלי תמיד היו תקינות..אני בריאה ללא מחלות רקע.. האם יש סיבה לדאגה ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא.

10/04/2018 | 16:50 | מאת: דנה

פרופ' זיידמן . אני לקראת תרומת ביצית ב- 29/4 . כאשר במסלולים הקודמים , ההחזרה נכשלה . רירית בעובי 8 ממ אך השק היה ריק . ונאלצתי לעבור הפלה , לאחר יותר מחצי שנה עברתי שוב החזרה עם רירית בעובי 8 ממ אך לא נקלטתי , לאחר מכן אחרי קבלת אסטרופם וגלולות להסדרת המחזור לאחר שסיימתי את הגלולות לא קיבלתי מחזור(יש לציין שאני בעלת רזרבה שחלתית ירודה) וגם הרירית הייתה פתאום מאוד דקה (מה שלא היה אופייני לפני כן) יש לציין שאותו זמן גם עברתי פעולת פיפל בסוף פברואר . אתמול 9.4 עברתי פעולת היסטרוסקופיה- שיצאה תקינה !!! דפנות הרחם חלקים ותקינים ,פיות החצוצרות תקינות, אין הידבקויות . בוצעה גרידה אבחנתית מקירות הרחם, הוצא מעט חומר ושלח להיסטולוגיה . ואני מיועדת להחזרה ב- 29/4 במידה והרירית תהיה תקינה וכו . אני מקבלת : אסטרופם 2 מג (2 כדורים),ויאגרה (כדור ליום), חומצת אמינו 500 מג 2 כדורים ביום , ויטמין e כדורים ביום, ואסטרודיאל נרות 2 בוקר , 2 ערב. אני מאוד מאוד מיואשת מכל הכשלונות שעברתי אתה חושב שיש סיכוי להריון בנסיון החוזר ? לאור הממצאים ? הדגימה שאולי דומה לפיפל ? להצליח ? אני בעלת 2 ילדים ויש לי רצון עז לעוד ילד נוסף . האם הטיפול שאני מקבלת הוא נכון ? אודה לתשובתך לאור נסיונך הרב. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ברור שהרופאים שלך עושים מאמץ להתאים לך טיפול שנראה להם מיטבי עבורך.

09/04/2018 | 16:29 | מאת: סימה

התחלתי שבוע 13 להריון ראשון.הכל תקין ויש דופק עוברי. אילו בדיקות סקר נהוג לעשות בדרך כלל במהלך הטרימסטר הזה ובאילו שבועות ?

לקריאה נוספת והעמקה

https://www.maccabi4u.co.il/11488-he/Maccabi.aspx

07/04/2018 | 23:59 | מאת: דורית

שלום פרופסור, אודה לעזרתך. תאריך החזרה עובר טרי (בן 3 ימים) מתרומת ביצית בתאריך 21.3 בתאריך 2.4 בדיקת דם חיובית. על פי איזה תאריך יחושב ההריון? האם התאריך 4/3 זה חישוב מדוייק? תודה על ההתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

אני הייתי מחשב לפי וסת אחרונה ב- 7.3.

07/04/2018 | 12:54 | מאת: נטלי

אני בשבוע 10 להריון. הכל תקין 1-האם מותר לצבוע שיער במיספרה בטרימסטר הראשון ? 2-על מה צריך לשים לב וממה להיזהר ? 3- אם לא- אז מתי כן אפשרי ?

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא מומלץ. 2. מהחומרים המחמצנים שמשמשים להוצאת הפיגמנטים מהשערות, כמו פורמלדהיד ופראוקסיד. 3. בד"כ מומלץ להתייעץ עם הספר לגבי החומרים הרעילים שהוא משתמש בהם ולהמתין לאחר היווצרות האברים בעובר, כלומר מעבר לשבוע 12.

08/04/2018 | 22:31 | מאת: רויטל

בצבע ללא אמוניה מותר להשתמש? תודה

01/04/2018 | 14:40 | מאת: נינה 30

שלום, אני רווקה, בת 48 ללא ילדים וללא הריונות קודמים, המעוניינת להרות מתרומת ביצית וכנראה גם מתרומת זרע. פרט לאנמיה בד"כ בריאה, עברתי היסטרוסקופייה להסרת שרירנים. מבקשת לדעת: נוכח הנתונים הללו איזה מסלול מומלץ על מנת להבטיח אחוזי הצלחה גבוהים.

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לבחור מסלול שמציע החזרה של בלסטוציסטים קפואים ביחידה בארץ, היכן שאמבריולוגית ישראלית מעידה על טיב העוברים ורק לאחר שהתורמת עברה בדיקות גנטיות בישראל.

31/03/2018 | 16:19 | מאת: יפעת

שלום רב, רופא המליץ על נטילת פרבליפ 20 מ"ג (בנוסף לקלקסן ופרדניזון) מיום ההחזרה. האם ידוע לך ששימוש בתרופה זו יכול לסייע בהשרשה והאם היא בטוחה או מסוכנת בשימוש הריון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

השימוש בפרבליפ אסור בהיריון, אבל היו כמה דיווחים שהוא עשוי לשפר את ההשתרשות של העובר, בייחוד בנשים עם הפלות חוזרות או מוות עוברי תוך רחמי ואולי אפילו למנוע רעלת היריון. עם זאת, ידוע מעט מאד על יעילות ובטיחות התרופה בתחילת היריון.

25/11/2019 | 14:00 | מאת: קריסטין

מה הסיכוניים בנטילת פרבליפ??? האם צריך לעשות בדיוק דם במהלך הטיפול???

31/03/2018 | 11:35 | מאת: טלי

אני בשבוע 8 הכל תקין כולל דופק עוברי...לפני ההריון סבלתי מדי פעם מטחורים וטיפלתי בנרות Procto-Glyvenol בהשפעה טובה. מאז ההריון שוב הופיעו טחורים מדממים .... השאלות שלי - 1-האם זה חזר בגלל ההריון ? 2-האם להמשיך לטפל בנרות ? 3-האם יש טיפול יעיל יותר ?

לקריאה נוספת והעמקה

1. יתכן. 2. כן. 3. למנוע עצירות.

28/03/2018 | 12:11 | מאת: אלונה

שלום פרופ' , כתבתי לפני מספר ימים שאני אמורה לעבור תרומת ביצית . לאחר 2 כשלונות , כשלון אחד - היה הריון אך השק לא התפתח . ועברתי גרידא . כשלון שני - הוחזרו 3 עוברים אבל לא נקלט . וכל זה כשהרירית הייתה 7-8 ויפה . אחרי שלא קיבלתי מחזור לאחר גלולות וגם הרירית דקה באופן מפתיע . יש לציין שלפני כן בוצע פיפל . (האם זה גרם לנזק?) הוחלט לבצע לי היסטרוסקופיה . מספר שאלות אשמח אם תוכל לענות לי - 1.האם הפעולה הנל יכולה לגרום לנזק ברחם ? 2.יש לי עוד החזרה של עוברים האם זה יפגע בזה ? 3.האם צריך לנח לאחר מכן וכמה ? אשמח אם תוכל לפרט לי בעניין כי אני מאוד רוצה שהחזרת העוברים תצליח ולא יגרם נזק . ואני חוששת מהפעולה . תודה וחג שמח .

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא. 2. לא. 3. לא. היסטרוסקופיה זו פעולה שדי דומה להחזרת עוברים, רק שבמקום להחדיר דרך צוואר הרחם לחלל הרחם צנתר עם עוברים, מחדירים סיב אופטי דק שמאפשר תצפית דרכו.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 12