הכי חשוב לדעת על החזרת עוברים מוקפאים
המדריך המלא לבדיקת הריון ביתית: מתי מומלץ להשתמש בה? מה הן המגבלות שלה? האם היא אמינה? מה לעשות במקרה של תוצאה חיובית? כל התשובות לשאלות של הבודקת הביתית
השלב הסופי בהפריה חוץ גופית, החזרת העוברים לרחם - הינו שלב קריטי. מחקרים חדשים מעלים שעשוי להיות יתרון להחזרת עובר "קפוא", שעבר זיגוג (ויטריפיקציה)
תרומת ביציות נחשבה בעבר כמו "מדע בדיוני" - אך כיום מדובר במציאות משמחת, עבור נשים רבות. מה חשוב לדעת - מבחינה רפואה ומשפטית - לפני שנכנסים לתהליך?
נשים הזקוקות לתרומת ביצית לשם הריון יוכלו לקבלה מתורמת בארץ או בחו"ל. במאמר זה נרחיב אודות תהליך תרומת הביציות ושלביו השונים, הן מצד הנתרמת והן מצד התורמת
בת 43.5. לפני שאיבה. סבב ראשון. אין לי ילדים. האם עדיף להחזיר עוברים מוקפאים או טריים? לא נעים לי בגוף מכל ההורמונים, והבנתי שיש יתרון להחזרת מוקפאים במחזור טבעי, אחרי שהגוף מתנקה מההורמונים. מפאת הגיל, האם זה הימור? שאלה אחרת, האם ניתן להחזיר עובר אחד בלבד? בגלל הגיל הרופא שלי מעדיף להחזיר שניים. אני מעדיפה ילד אחד. תודה רבה!!
יש אמנם מספר גדול של מחקרים שמצביע על יתרון של החזרת עוברים מוקפאים אבל זה נכון במקרים של שחלות פוליציסטיות בהן רמת ההורמונים האסטרוגנים (E2) גבוה ומשפיע מידי על רירית הרחם. בגילך לא הייתי מהמר על החזרת מוקפאים והיות ובגיל זה סכויי ההצלחה לא גבוהים, הייתי ממליץ על החזרת 2 עוברים.
בוקר טוב, ביום רביעי 23.08.23 בוצעה החזרת 2 עוברים מוקפאים יום 3 . לא התאפקתי וביצעתי בדיקה ביתית שיצאה שלילית . האם יש להסיק מכך מסקנות או שיש להמתין עד יום ראשון לבדיקת ה-BHCG?
הבדיקה הביתית לא אמינה כעבור שבוע.
היי, עברתי החזרת 2 עוברים בני יומיים ב16.2, מחזור אחרון ב30.1. עשיתי בדיקת בטא רק ב4.3. התוצאה יצאה 1790... היום 7.3 עשיתי שוב, יצא 4730. האם תקין? בלחץ כי נאמר לי שזו לא הכפלה מלאה, שהייתה צריכה להיות הכפלה וחצי..... תודה רבה!
התןצאה מצוינת
היי, אני בת לפני החזרת עוברים מתרומת ביצית. מקבלת אסטרופם 2 מ"ג . 3 פעמים ביום - שני כדורים כל פעם ואוטרגוסטן 200מ"ג - 3 פעמים ביום, 2 נרות כל פעם. עובי רירית 9 מ"מ. האם זה מספיק? יש לך המלצה לעוד משהו שיעזור להשתרשות? אנחנו אחרי 2 מחזורים שאחד התמוסס בשבוע רביעי והשני לא הצליח. תודה מראש ש.ת
נראה שאת מקבלת תמיכה מקובלת.
תודה רבה
עדיף להתייעץ עם הרופא המטפל, שמכיר אותך הכי טוב.