הפלות חוזרות באחת צ'יפ תקין

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

19/01/2020 | 03:19 | מאת: אא

שלום פרופ' זיידמן. בת 41, שני ילדים מהריונות ספונטניים ולאחריהם 4 שנים עם 7 הפלות מהריונות ספונטניים שבכולן למעט אחת הפסקת דופק. ברורים גנטיים, המטולוגיים, היסטרוסקופיה ועוד לא העלו דבר. בשתיים מההפלות האחרונות ההריון החזיק עד שבועות 15 ו-17, שקיפויות עורפיות תקינות וסקירת מערכות אחת נראתה תקינה . צ'יפ גנטי של אחד העוברים הראה על גנטיקה תקינה. יש לציין שילדיי סבלו שבועיים אחרי הלידה מאנמיות קשות שנעלמו אחרי 3 חודשים, ושיש לי מערך נוגדנים מעט יוצא דופן ללא ממצאים קליניים. אני אחרי שתי החזרות של הפריות חוץ גופיות שלא צלחו (שלושה עוברים), והרופאים טוענים שבהתחשב בגיל ובהורמונים (למיטב זכרוני fsh 12-13 וAMH בנורמה) כל ההפלות נבעו מגיל הביציות ושמומלץ ללכת על תרומת ביצית. האם סביר בעיניך שגם ההפלות המאוחרות עם המורפולוגיה והגנטיקה התקינה נבעו מגיל (דנ"א מטרנלי וכו)? אני חוששת להחזיר אלי עובר מתרומת בייצית שמערכת החיסון שלי תתקוף. תודה רבה.

19/01/2020 | 03:39 | מאת: אא

שכחתי לציין טיפולים תרופתיים מגוונים במהלך ההריונות כולל נוגדי קרישה פרדניזון ופרוגסטרון. תודה

סביר שהרופאים צודקים והבעיה תיפתר עם תרומת ביצית. לא סביר שמערכת החיסון שלך תתקוף עובר מתרומת ביצית.

מנהל פורום תרומת ביציות