נוסל צלול לאורך חלל הרחם

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

04/10/2018 | 13:44 | מאת: חוה

שלום ד"ר,אני בת 44 .ברקע מנאופוזה.לפני חמישה חודשים ילדתי בלידה באמצעות החזרת עוברים מוקפאים שיש לי מהעבר.לידה רגילה אך השיליה לא יצאה בשלמותה ולכן נאלצתי כחודש וחצי אחרי הלידה להוציא שאריות שיליה בהיסטרסקופיה ניתוחית.כעת ברצוני להרות שוב באמצעות עוברים מוקפאים שנותרו לי.כחלק מבדיקות השיגרה עשיתי אולטרסאונד,כשבוע לאחר תום הוסת באמצעות פרוגילוטן, שבו נמצא נוזל צלול לאורך כל חלל הרחם.רודם שדפנות הרחם סדירים.עובי אנדומטריום כ2.4 מ"מ.לשאלתי-מאוד מוטרדת מהנוזל שברחם.מה זה?האם מסוכן לבריאותי?? האם ניתן להחזיר עוברים במצב שכזה?האם מפריע להשרשת עובר?ומה צריך כעת לעשות??בבקשה ד"ר אודה לתשובתך.

זה בד"כ ריר מצוואר הרחם או מהחצוצרות. זה לא מסוכן לבריאות. לא ניתן להחזיר עוברים במצב שכזה כי יתכן וזה מפריע להשרשת עובר. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.

05/10/2018 | 11:21 | מאת: חוה

תודה על המענה.מקריאה באינטרנט הבנתי שהימצאות הנוזל בחלל הרחם יכולה לגרום נזק בלתי הפיך לפןריות מבחינת יכולת השתרשות העובר והמצב הזה כמעט ולא פתיר..האם אכן כך הם פני הדברים?מה הסיכויי להרות אם יישאבו את הנוזל?האם הסטרסקופיה וצילום רחם חיוניים במצבי?תודה וסליחה על השאלות המרובות שנובעות מחשש שלא אוכל להרות שוב.

21/10/2018 | 14:05 | מאת: מקפיצה

אנא תשובתך

סביר להניח שסביב הביוץ הנוזל ברחם יעלם ולא יפריע לך להרות.

מנהל פורום תרומת ביציות