בדיקת איכות ביציות: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

היריון בגיל מאוחר: מסוכן או כדאי להישאר אופטימיות?

בעשורים האחרונים עולה מספר הנשים הבוחרות להרות בגיל מאוחר. הטכנולוגיה אמנם מאפשרת יותר ויותר הצלחות, אך ככל שגיל האישה גבוה יותר, כך גדלים המכשולים שבדרך. על כל הסיכונים של היריון בגיל מאוחר – וגם קצת תקווה להריוניות המאוחרות שבדרך גילה (שם בדוי), אישה בת 62, שהקדישה את כל חייה לקריירה אקדמית, החליטה עם יציאתה לפנסיה שהיא רוצה להביא ילד לעולם. בגילה המתקדם, עם סוכרת קשה, הייתה זו משימה לא קלה. גילה הייתה תחת מעקב צמוד לאורך כל ההיריון, אושפזה פעמים רבות במהלכו והפכה לאתגר קיצוני עבור הרופאים שליוו אותה וניסו לשמור על שלומה ועל שלום העובר. ההיריון שלה, בסופו של דבר, הסתיים בהצלחה ובלידה של ילד בריא. האמצעים הטכנולוגיים הקיימים כיום אכן מאפשרים להרבה יותר הריונות להסתיים בהצלחה, גם בגילאים מאוחרים, אך הקשיים שבדרך רבים ומורכבים. רוב הנשים אמנם לא בוחרות להרות בגיל כל כך מאוחר כמו במקרה הנ"ל, אך כבר מגיל 35 ובעיקר אחרי גיל 40, כרוכה ההחלטה להרות בשורה של מכשולים וסיכונים אפשריים. על מנת להבין מהי הדרך המצפה...
ללמוד עוד על בדיקת איכות ביציות
טיפולי פוריות אחרי גיל 40: כל מה שחשוב לדעת-תמונה

מרגישה צעירה, נראית נהדר וכולם אומרים ש-40 זה 30 החדש? יש...

מאת: פרופסור...
02/05/2019
פוריות: שימור רקמת שחלה-תמונה

דוחות את גיל הלידה ומעוניינות לשמר פוריות? ודאי שמעתן על...

מאת: ד"ר אליהו...
07/11/2016
הפריה חוץ גופית: מהו המפתח להריון תקין?-תמונה

מעשנת? סובלת מעודף משקל? נמצאת בסטרס? אורח החיים אינו משפיע...

מאת: ד"ר...
18/09/2019
להיכנס להריון - המסלול להצלחה-תמונה

הבנה של כמה עקרונות פשוטים יכולה לעזור לבני זוג לקצר את...

מאת: פרופ' זיידמן...
01/02/2004
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבדיקת איכות ביציות?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בדיקת איכות ביציות: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בת 39.6 עם אנדומטריוזיס ואנדומטריומות. בטיפולים שנתיים לאחר שישה מחזורי IVF והחזרה אחת. שני הריונות כימיים. פרופיל הורמונלי עדכני תקין (לפני 3 שנים לא היה תקין FSH-14 ,LH-18, E2-132). בדיקת AMH לפני 5 שנים -1.7. במהלך הטיפולים ה- TSH היה מעל 2.5 ולאחרונה הוא עבר את ה- 5. לא לקחתי כדורים לאיזון הבלוטה (אף אחד לא דבר איתי על זה) אתחיל כעת. לאחרונה נוטלת Q10 ודיאה. בנוסף שיניתי אורח חיים, שיפרתי תזונה וזרימת דם לאגן, והשלמתי חוסרים תזונתיים (כמו ויטמין B12 ,D ועוד). לפני כל השינויים היו שואבים לי 5 ביציות שהתפתחו ל-3 עוברים בדירוג B (חצי דרגה יותר או פחות) ואם שילבתי דיקור אז הכמות הוכפלה. אין לי ילדים וכעת אני מתלבטת מה לעשות מכיוון שהייתי שמחה ליותר מילד אחד. יש רצון להגיע בטיפול הקרוב לבלסטוציסטים גם בגלל הגיל, וגם בגלל כישלונות חוזרים אבל גם הייתי שמחה להקפיא עוברים אם תוך כדי הטיפול או בתהליך של שימור. מה לדעתך כדאי לעשות כדי למקסם את פוטנציאל הילודה?

בכל 6 הטיפולים היו החזרות של עובר-שניים. (אחד היה החזרה של מוקפא בשל גירוי יתר)

המקרה שלך מורכב ושאלותיך רבים מעבר ליכולת למענה בפורום. אליך לבחור מומחה פוריות שיש לו את הסבלנות והידע לענות על כל שאלותיך ולבחור לך את הטיפול המיטבי.

התשובה לשאלותיך תמלא ספר לימוד בטיפולי פוריות. היום רפואה בכלל ורפואת הפיריון-בפרט, צריכה להיות מתואמת לפרט. אם אינך מקבלת מענה לשאלותיך מהרופא המטפל, יש לשקול להחליף.

שכלותיך רבעת ומורכבות כדי לענות עליהן יש לחמוד את כח הלרטים על העתודה הזחלתית ואת איכות הביציות ולהמליץ על טיפול מתואם. עליך להתייעץ עם מומחה פוריות שיש לו נסיון גם בטנדומטריוזיס.

שלום דר זיידמן אני בת 43 עם שני ילדים בן 12 ובן 9 שנולדו בקיסריים אחרי הלידה האחרונה שני הריונות מחוץ לרחם צלום רחם תקין ההריון חוץ רחמי האחרון בגיל 39 לפני כמעט 4 שנים מאז לא נקלטת ,מחזור סדיר ביותר כל 27 יום בממוצע עשיתי בדיקות הורמונליות ביום השילישי של המחזור שלהלן: VITAMIN D (25-OH) תוצאה 101.8 nmol/L תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה T3- FREE תוצאה 4.94 pmol/L תוצאה לעומת טווח הנורמה 3.50 סמן - ערך תקין 4.94 6.50 הערות והסבר שם הבדיקה VITAMIN B12 תוצאה 343.0 Normal תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה ESTRADIOL (E-2) תוצאה135.4 pg/mL תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה LH תוצאה 5.7 IU/L תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה FSH תוצאה 8.06 IU/L תוצאה לעומת טווח הנורמה הערות והסבר שם הבדיקה TSH תוצאה 1.58 uIU/ml תוצאה לעומת טווח הנורמה 0.40 סמן - ערך תקין 1.58 4.20 הערות והסבר שם הבדיקה T4- FREE תוצאה 16.36 pmol/L תוצאה לעומת טווח הנורמה 11.50 סמן - ערך תקין 16.36 22.70 כמה שאלות ברשותך : האם הבדיקות מרמזות על איזה בעיה?האם ניתן לדעת מה איכות הביציות? אם לא איך בודקים זאת?האם העובדה שהמחזור שלי סדיר מאוד אבל קצר נמשך שלושה ימים מראה על מצב הפוריות ?מה הסיכוי שאהרה ללא עזרה רפואית?תודה

האסטרדיול גבוה, מה שמרמז על רזרבה שחלתית נמוכה. איכות הביציות בגילך תמיד נמוכה, מה שלא אומר שלא תיתכן ביצית טובה. התקצרות המחזור גם מרמזת על רזרבה שחלתית נמוכה. הסיכוי שתהרי ללא עזרה רפואית היא אחוזים בודדים כל חודש.

כמה צריך להיות אסטרודיול נורמלי?

קטן מ- 70 פיקוגרם למ"ל..

הבנתי אז אני ממש במצב גרוע ,רציתי להתייעץ האם יש איסור לבצע טיפולי פוריות באישה שבעברה היתה אונקולוגית?אני עברתי לפני שנה וחצי ניתוח להסרת גידול ממהיר בחניכיים ומאז רק מעקבים ובדיקות ,הילדים קלי מאוד רוצים עוד אח או אחות וגם אני ,איזה עוד אלורנטיבות יש ללא הורמונים?האם רזרבה שחלתית נמוכה אומרת בנכרח שנביציות שקיימות באיכות ירודה? איזה איפול היית מציע לי אולי התרופה DHEA?תודה

אין איסור לבצע טיפולי פוריות באישה שבעברה הייתה אונקולוגית, אבל יש כמובן לעשות התייעצות עם האונקולוג שעוקב אחרייך. רזרבה שחלתית נמוכה לא שוללת הימצאות ביציות באיכות טובה. על DHEA ניתן לקרוא כאן http://www.baby4u.co.il/Content.aspx?id=765

בקשר לתרופה /תוסף מזון DHEA האם היא תחליף לטיפולי פוריות או שזה בנוסף?האם בארהב מטפלים בה לבעיית רזרבה שחלתית נמוכה בהשגחה רפואית או שזה ללא פיקוח?זה מפתה ונראה כאילו זה תרופת קסם לבעיה שלי

זה בנוסף לטיפולי פריון, ולצערי רחוק מלהוות תרופת קסם.

לפרופ' משיח שלמה שלום, בקרוב אהיה בת 39. מטופלת כשנה וחצי בטיפולי פוריות. יש לי ציסטת שוקולד באחת השחלות בקוטר 4.5 ס"מ. ודלקתיות באזור על פי בדיקת פאפ ו- CA-125. בצד של הציסטה גדלים רק 40% מכמות הזקיקים שגדלים בצד השני. בשילוב עם דיקור מגיעים ל- 5-6 עוברים בטיפול. טוענים שלא באיכות גבוה ולכן גם לא מקפיאים אותם. באחד הטיפולים כשסבלתי מגירוי יתר ממינון של 400 IU (האסטרוגן שלי גם ככה גבוה בשל האנדומטריוזיס) הקפיאו לי שני עוברים ואחד שרד את ההקפאה. מתוך 4 החזרות - שתיים הסתיימו בהריון כימי. בפעמים הללו הרגשתי פעילות יתר של המעיים גם לאחר תקופת ההשרשה. אין לי כאבים בשל האנדומטריוזיס אבל כן סובלת מתסמינים רקטליים ובמערכת העיכול (מה שאולי יכול להעיד על אנדומטריוזיס מתקדם). צילום רחם ו- היסטרוסקופיה תקינים. זקיקים באופן טבעי יכולים להגיע לגודל של 28 מ"מ ביום ה 12-13 ולכן עוברת פרוטוקולים ארוכים כדי שיוכלו לשלוט על זמן הביוץ . מה כדאי לעשות במצבי? על איזה פרוטוקול ממליץ? האם לעבור לפרוסקופיה להוצאת נגעי האנדומטריוזיס? כיצד ניתן לשפר את איכות הביציות? מה יעזור לפעילות ההשרשה? תודה רבה על המענה

למרות שאיכות העוברים לא גבוה מגיעים לבלוטיציסטים.

לצערי הרב המקרה מסובך והשאלות רבות ואינן ניתנות למענה ללא התעמקות בכל החומר הרפואי.

היי, נאמר לי שחלק מהביציות שלי הופרו בשיטת ICSI. האם זה אומר משהו על איכות הביציות או הזרע? הזרע אמור להיות של תורם ללא בעיה.

כנראה שרצו לוודא שיהיו הפריות. אולי קשור לגיל שלך או לאיכות הזרע לאחר שהופשר.