פורום קרוהן וקוליטיס

1820 הודעות
1592 תשובות מומחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס

24/05/2018 | 22:51 | מאת: גילה

היי, האם רצוי שיווי קרוהן יקחו פרוביוטיקה? ואם כן- איזה סוג ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גילה נכון להיום- אין המלצה גורפת חד משמעית לנטילת פרוביוטיקה בחולי קרוהן. המידע הקיים בנושא אינו רב והממצאים אינם חד משמעיים. לכן- כל מקרה לגופו בהצלחה דר' אבני

24/05/2018 | 01:41 | מאת: שלום.

שלום רב, למרות שבמעקב אובד עצות. כמו כן מצטער מאוד על נוסח השאלה. בהתלקחות מזה תקופה ארוכה, לאחרונה החמרה. עקב ריבוי יציאות (נוזליות בד"כ), כאבי תופת באזור הסופי בעת התלתם (בקלון וברקטום), (ככל הנראה עקב נפיחויות ואדמומיות של האזורים). מה הכי רצוי וכדאי לעשות מקומית, כדי לנסות ולהפחית סימפטומים במקום פגוע ופגיע זה? כמוכן שמתי לב הערב בלבד על דימום בצבע שחור, בעת הניגוב, (תמיד היה אם היה, בצבע אדום), האם מצריך דאגה על יתר המידה? תודה על עזרתך, וסליחה מראש על נוסח השאלה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מציעה לפנות לרופא המטפל ולהבדק בהקדם. ניתן להעזר גם ברופא המשפחה לקבלת משחה לאיזור הפריאנלי. רק בריאות דר' אבני

22/05/2018 | 20:04 | מאת: חרות

שלום, מאובחנת עם קוליטיס מורחב. אני בירידה מסטרואידים. כרגע נוטלת 5 מ"ג. נוטלת גם אומפרדקס ופנטזה. האם מותר לי לקחת ורמוקס לתולעים? תודה רבה!

23/05/2018 | 11:52 | מאת: י

קראי את 36 שעות מאימורן.

22/05/2018 | 14:12 | מאת: דפנה

שלום רב, לאחר קולונוסקופיה הרופא חושד בקרוהן, יש לי מספר אפטות בסוף המעי הדק ודלקת אין לי שלשולים והקאות ובדרך כלל יציאה אחת ביום,(לפעמים עצירות) האם יכול להיות שיש לי קרוהן למרות שאין לי שלשולים והקאות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דפנה מחלת קרוהן יכולה להתבטא בדרכים שונות אצל מטופלים שונים. בהחלט יתכן מצב בו תקבע אבחנה של מחלת קרוהן גם אם המטופל אינו משלשל. הקאה הינה תסמין אפשרי אך פחות נפוץ- בעיקר כאשר מדובר במספר אפטות באליום הסופי. גם אם נקבעה אבחנה של מחלת קרוהן הטיפול משתנה מאוד לפי חומרת הממצאים בקולונוסקופיה וכן התסמינים שהאדם חווה בדיקות המעבדה בדיקות ההדמיה. רק בריאות דר' אבני

שלום רב, הפעם אני חושב שיודע את התשובה, אבל שואל בכל זאת ליתר ביטחון, (פשוט לא יכול למעוד עוד כרגע). קרוהן כשנתיים, עכשיו בתלקחות. רציתי לשאול אם ניתן לשתות מיץ רימון (סחוט וטחון, אבל טחון גם עם הגרעינים כמובן, אבל כמיץ מיימי לגמרי), ואם בכלל, במידה וזה מיץ אז האם אפשר הכל כגון; תפוחים (כולל הקליפה), נקטרינה, אפרסק וכדומה.. מעוניין להשלים קצת חוסרים של פירות וירקות שמזמן לא צרכתי. תודה מראש על תגובותך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא ניתן לתת תשובה חד משמעית מבלי להכיר את מיקום המחלה , את אופיה, האם קיימות היצרויות וכו'.ממליצה כמובן להתיעץ עם תזונאית ועד אז- להמשיך בתזונה הנוכחית מבלי התוספות שציינת. דר' אבני

21/05/2018 | 10:49 | מאת: סיון

שלום, אני חולת קרוהן. ומשתמשת בפנטזה. לפני כעשרה ימים הייתי חולה, ולקחתי במשך כ - 10 ימים אנטיביוטיקה. בזמן הזה היתה לי הקלה בכאבים הבטן, ונראה היה כאילו האנטיביוטיקה עוזרת גם לקרוהן. האם יכול להיות מצב כזה ? ואם כן - אפשר לקחת אנטיביוטיקה כלשהי במינון נמוך מאוד, באופן מתמשך להקלה על המצב הדלקתי שקשור לקרוהן? ידוע משהו על קשר או טיפול מהסוג הזה להקלה על בתסמיני הקרוהן ? תודה על התשובה שלך .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קיימים מטופלים אשר מדווחים על הקלה בתסמינים כאשר הם נוטלים אנטיביוטיקה. יחד עם זאת לא הוכח נכון להיום שטיפול אנטיביוטי ממושך הוא טיפול יעיל כטיפול קבוע במחלת קרוהן ואנו לא ממליצים על נטילה קבועה של אנטיביוטיקה גם במינון נמוך. יש אנשים המדווחים על הקלה בתסמינים כאשר הם נוטלים פרוביוטיקה. באם את סובלת באופן קבוע מכאבי בטן יתכן שפנטסה אינה תרופה מספקת עבורך- וכדאי לדון על כך עם הרופא המטפל ולשקול הערכה מחודשת של פעילות המחלה. דר' אבני

דר', מנסיונך, זה הגיוני שבן אדם יקח אנטיביוטיקה כל החיים על מנת להקל על הסבל מהמחלה? כך טוענת חברה ישראלית בשם "רדהיל".. זה אמיתי או חזיון תעתועים..? הגוף "יכול לסבול" דבר כזה? לא אמור לפתח עמידות עם הזמן? תודה רבה

שלום סיון. לעיתים נטילה של קורס אנטיביוטי מקלה על תסמיני המחלה (הפחתה בכאבי הבטן/גזים/ירידה במספר יציאות). יחד עם זאת- נטילה קבועה של אנטיביוטיקה אינה מומלצת וגם אינה יעילה לאורך זמן. קיים מצב שנקרא- small intestinal bacterial overgrowth ואם מאבחנים מצב זה, לעיתים ממליצים על נטילת אנטיביוטיקה למספר ימים אחת לחודש. במפגש הבא עם הגסטרו המטפל- העלי את הנושא בברכה, דר' אבני

חברת רדהיל? https://maya.tase.co.il/reports/details/1176114/2/0 עדיין חושבת ש "נטילה קבועה של אנטיביוטיקה אינה מומלצת וגם אינה יעילה לאורך זמן"? תודה תודה.

שלום, נכדתי הגיעה לאשפוז בעקבות מחלת חום מלווה בשלשולים והקאות. משלב זה התחילה התדרדרות קשה לאחר שקיבלה אנטיביוטיקה לוריד. החלו שלשולים דמיים והקאות קשות. העבירו להאכלה בזונדה נאוקייט כבר למעלה משבועיים. לפני מספר ימים עברה קולנוסקופיה וגסטרוסקופיה וכפי שחששו הרופאים כל המעי הגס מודלק מדמם ובמצב קשה. בדרכי העיכול העליונות לא נראתה דלקת.באבחנה נכתב PANCOLITIS SEVERE הילדה בת שנה בדיוק. בהתחלה איבדה משקל בערך 1 ק"ג והתחילה קצת להחזיר בימים האחרונים העלתה כבר תוך 10 ימים 300 גרם בלבד. התחילו פצעים בטוסיק ובהדרגה מתפשטים בגוף. האם מומלץ להתחיל טיפול רגיל נגד קוליטיס כלומר סטרואידים או תרופה אחרת? הילדה לא משתפרת בטיפול של הזנה בלבד כסבתא אני רואה שהיא נחלשת והולכת לפני כשבוע עוד הצליחה לזחול ועכשיו לא . לפני המחלה כבר עמדה לקראת ראשית הליכה. הילדה בקושי מחייכת ולא חיונית. אני מאוד מודאגת

האם יש סיכוי שהפעוטה עברה בתקופה האחרונה טראומה כל שהיא? אולי במעון, אולי משהו שאתם בכלל לא יודעים.

18/05/2018 | 16:35 | מאת: אודי

שלום, אני מאובחן עם קרוהן ואמור לבצע MRE. אני חייב בשביל הפענוח לקבל גדוליניום או שאפשר להסתפק רק בשתיית הסוכרים? אני שואל כי הבנתי שמשרד הבריאות ממליץ לצמצם את קבלת הגדוליניום עד כמה שניתן. האם אין שום תועלת/ערך אבחנתי לבדיקת הMRE כאשר היא מבוצעת ללא גדוליניום? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בדיקה ללא הזרקת גדוליניום לא תתן מידע מספק על מצב הדלקת לכן אני ממליצה לבצעה באופן מלא (כולל ההזרקה) כמובן ניתן ומומלץ לדון על כך עם הגסטרו המטפל דר' אבני

18/05/2018 | 12:16 | מאת: יואל

שלום. רציתי לשאול האם ניתן לצרוך נקטרינה ואפרסק בתור מיץ פירות בשייק, (לקלף או ניתן לצרוך אפילו עם הקליפה ברגע שזה במיץ)? תודה, סופש נעים וחג שמח!!

הכוונה הייתה לחולה קרהון בהתלקחות...

16/05/2018 | 18:05 | מאת: אמיר

שלום, קבלתי מהרופא שלי מרשם לבודזון. על פי הנחייתו, הוא אמר לי שבמשך חודשיים ראשונים אקח 9 מ"ג ליום , ובחודש שלאחר מכן - 6 מ"ג ליום. שאלתי היא אם רצוי לחלק את ה- 9 מ"ג לכדור אחד של 3 מ"ג - 3 פעמים ביום, ואותו דבר עם ה- 6 מ"ג - פעמיים ביום כדור של 3 מ"ג ? הרופא שלי נסע לחו"ל, ואין לי אפשרות לשאול אותו. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר אני ממליצה לקחת את כל המנה בבוקר (3 כדורים של 3 מג או 2 כדורים של 3 מג') בברכה דר' אבני

16/05/2018 | 13:26 | מאת: שלום.

תודה על עזרתך ותמיכתך, מצטער מראש על כל השאלות אך פשוט אובד עצות. לכן, רציתי לשאול איך ניתן למגר או להקטין את ספיחת המים במעי, (מה שהכי משבש ודוחף אותי חד משמעית בכל רגע לשירותים, פשוט נוזלים שנוזלים, לפני כל יציאה עקב אי ספיגה טובה בשל הדלקות, לקראת סוף המעי). כל מה שיכול לעזור.. והאם רצוי / כדאי לנסות לקחת בנוסף לפרוביוטיקה גם תוספות של אינזמי עיכול מסוימים או כלליים, האם יכול לשפר או דווקא להזיק יותר? או שמה תוספת של סיבי תזונה (פייבר, ככפית אבקה), יחד עם האורז בצהריים מספיקים? אודה מקרב לב לתגובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליצה לפנות לתזונאי/ת להתיעצות ניתן לנסות להוסיף פרויוטיקה או לשנות את תכולת הסיבים בתזונה- בליווי תזונאי/ת וכמובן לדון עם הרופא המטפל על אפשרויות הטיפול התרופתי רק בריאות דר' אבני

16/05/2018 | 10:11 | מאת: יפית

אני חולת קרוהן, לוקחת 4 גר' ליום פנטזה בכדורים. האם לפני עקירה כירורגית של שן בינה צריך להפסיק לקחת את הפנטזיה ? תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כדאי להתיעץ עם רופא השיניים- אני לא מכירה הנחיה כזו בהצלחה דר' אבני

15/05/2018 | 23:46 | מאת: יואל

כמו כן האם כדי לצרוך פירות כגון אפרסק ונקטרינה לחולה קרוהן בהתלקחות? תודה.

15/05/2018 | 21:14 | מאת: יואל

שלום, ברשותי קרוהן (בתסיסה). רציתי לשאול האם צריכה של שעועית "אזוקי" עבורי, יכולה להיות בעייתית (עקב קליפתה העדינה, גם לאחר בישול). שואל וצורך כרגע, עקב חוסר רב בברזל. תודה.

15/05/2018 | 12:35 | מאת: עינת

שלום, האם לחולי קרוהן מותר להשתמש בתרופה - זינט ?

14/05/2018 | 21:06 | מאת: דורית

שלום, אני אמורה לעבור בדיקת mre בקרוב. רציתי לדעת אם לבדיקה זאת ללא הגדוליניום יש איזה שהוא ערך אבחנתי ? את חומר הניגוד השתייה (סוכרים) כן אבלע, אבל מהגדוליניום ארצה להמנע ? האם לבדיקה כזאת יש ערך? תודה על תשובתך

14/05/2018 | 14:08 | מאת: שלום.

שלום רב שוב, ותודה על עזרתך ותמיכתך!! יליד 1978 לאחרונה קרוהן מסיבי פעיל ועיקש. ברשותי שני מוקדים דלקתיים בסוף מעי-הגס, ברקטום ובקלון, לשם כך עקב מיקומם הבעייתי, סובל מדחיפות ושלשולים בלתי פוסקים (עקב ספיחת מים ועוד) במשך כל היום, ולא מעט זמן. חשוב לציין שאני מטפל מטופל ובמעקב, ושומר על דיאטה מיוחדת כרגע +תוספות, אבל עושה רושם ששום דבר לא עוזר למגר את הדלקות, ולהפך רק מידרדרות ומתגברות מרגע לרגע ובכל יום שעובר. לכן, ברצוני לשאול, מה הכי הפקטיבי למיגור הדלקת במיקומים אלה, (ASA5 על כל גווניו, כבר לא עוזר ואפקטיבי במיוחד). אודה מאוד על הסיוע ככל הניתן.

14/05/2018 | 13:20 | מאת: אוהד

שלום, אני אמור לעבור עקירה כירורגית של שן בינה. אני אלרגי לפניצלין, ובנוסף אני חולה קרוהן. קראתי בקשר לתרופה שהיא עלולה לגרום לבחילות, שלשולים חמורים, וכאבי בטן, אפילו עד חודשיים לאחר נטילתה . רציתי לשאול אם יש במקרה זה אפשרות לקחת אנטיביוטיקה אחרת, שמתאימה גם לחולי קרוהן, וגם במצב של רגישות לפניצלין ? תודה

14/05/2018 | 02:26 | מאת: ש.

שלום רב, מאובחן קרוהן - כרגע פעיל. רציתי לשאול איך נוצרת פיסטולה, מרוסה, אבסס. מדוע מזוהה דווקא עם חולי קרוהן. ומה ניתן לעשות כדי למנוע אותה ו/או להקטין סיכויים להיוצרותה? שואל עקב ריבוי יציאות ולאחרונה כאבים בינוניים בקצה בעת הטלתם. תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבצס/מורסה במחלת קרוהן מתפתחים מהתנקבות (שיכולה להיות זעירה) בדופן המעי עם פריצה של חיידקים אל מעבר לצינור המעי. ההתנקבות יכולה להווצר מעל למקטע עם היצרות ובאיזור מודלק. פיסטולה נוצרת כאשר לולאת מעי מודלקת "נדבקת" ומתחברת ללולאת מעי שכנה- התהליך קורה כאשר קיימת דלקת פעילה, וקיימים אנשים מסוימים אשר מחלת הקרוהן שלהם היא בעלת נטיה מוגברת ליצרה של פיסטולות שכאלה. פיסטולות/אבצסים קשורים יותר למחלת קרוהן מאחר שמדובר בתהליך דלקתי אשר מערב את כל שכבות דופן המעי ולכן עלול לעיתים קרובות יותר לגרום לנזק- מעבר לדופן המעי.

13/05/2018 | 05:50 | מאת: דינה

בס"ד ערב טוב אני עם קרוהן 18 שנה. אחרי כריתה של מעי גס. ופאוץ. מקבלת אימורן 100 מ"ג ותוספים וגם vsl3. ביתי בת השנתיים לפני חודשיים בחודש מרץ נדבקה בחיידק הסטטקופ . היו לי כאבי גרון הרבה זמן וכנראה נדבקתי ממנה.וזאת כנראה שהיא נשאית של החיידק. לפי בדיקה שעשיתי. בבדיקות דם נמצא ש: ebv lgG -ebna - positive ebv vca_lgG- positive ebv vca lgm - borderline cmv lgG- positive cmv lgm - negative הבנתי מהרופא שאלה סימנים של מחלת הנשיקה וזה עומד לעבור. רופא הגסטרו שלי אמר שלי הבדיקות זה לא מחלת הנשיקה. בבדיקות שעישיתי היום: ebv lgG -ebna - positive vca lgm - borderline ebv vca _lgG positive כל שאר הבדיקות שלי תקינות. crp0.04 אודה אם תסבירו לי מה זה אומר? האם עדיין קיימת מחלת נשיקה? האם יש בזה סיכון גם בגלל האימורן שאני לוקחת. חשוב לי לציין שאני ברמיסה כבר 10 שנים. מה הסיכונים במידה ואדבק שוב חלילה? איך אפשר להימנע מכל ההידבקויות .... אודה לכם על תשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דינה אין קשר בין סטרפטוקוק (חיידק ) בגרון -- אשר יכול לגרום לדלקת גרון לבין לוירוס EBV או וירוס CMV (שני וירוסים שונים) היכולים לגרום לתסמינים של מחלת הנשיקה כולל כאבי גרון/דלקת גרון /בלוטות מוגדלות בצואר לגבי בדיקות הדם שלם הן מציינות שנחשפת בעבר לCMV (כמו רוב האוכלוסיה) לגבי EBV- ככל הנראה גם מדובר בחשיפה בעבר- אך חסרה בדיקה נוספת כדי לקבוע זאת בוודאות לגבי סטרפטוקוק- האבחנה במשטח גרון מקווה שעזרתי דר' אבני

12/05/2018 | 11:43 | מאת: גלעד

שלום אני בן 45 ידוע על קרוהן רק ברירית המעי ולא מטופל בשנים האחרונות בכדורים. לפני שנה היה זיהום בבטן וגרם לי להחמרת המעי רגיש וירדתי במשקל ל BMI של כ 16 מ BMI של כ 19 שהייתי רוב השנים. כעת אני בדיאטה לעלייה במשקל. רציתי לשאול לגבי שומנים. מנסה לאכול יותר טחינה. הגדלתי לבערך כף וחצי 25 גרם טחינה גולמית בצהריים ועוד 25 גרם לקראת הערב. האם מותר לאכול יותר טחינה מזה? או שיש סיכון בכך? תודה

08/05/2018 | 00:44 | מאת: שלום.

שלום רב, ראשית ברצוני להודות על העזרה וההכוונה. באמת רציתי להבין לדעת ולשאול מדוע נוצרת חסימה ודווקא לחולי קרוהן לעומת קוליטיס, מדוע לא יכולה להיווצר אצל כל אחד, למשל שמעמיס על עצמו יותר מדי אוכל, ו/או אינו מרבה בלעיסה, או שאוכל סתם דוגמא, בבת אחת כמה תפוחים עם הקליפה למשל..? מדוע החסימה באמת נדירה אצל בן אדם בריא, לעומת חולי מעיים..? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

במחלת קרוהן הדלקת מערבת את כל שכבות דופן המעי. לאורך השנים (בקצב משתנה בין אדם לאדם ובתלות במאפיינים נוספים) יכולה להתפתח צלקת באיזור המודלק, והצלקת יכולה לגרום להיצרות. היצרויות אלה עלולות לגרום לחסימת מעי. המיקום האופייני למחלת קרוהן הינו החיבור בין המעי הדק לגס ואיזור השסתום בין האליום הסופי לצקום. איזור זה לעיתים קרובות נוטה לעבור היצרות. קוליטיס כיבית היא מחלה אשר מערבת את רירית המעי בלבד, ונוטה פחות לגרום להיצרויות. יחד עם זאת, גם בכוליטיס קיבית במקרים נדירים עלולה להתפתח היצרות בדופן המעי הגס. באנשים שאינם סובלים ממחלת מעי דלקתית, ואשר עברו ניתוח כלשהו בבטן, עלולה להתפתח חסמת מעי משנית להדבקויות בחלל הבטן אשר נוצרות לאחר הניתוח בבטן שלא עברה מעולם נתוח באדם בריא אכן נדיר מאוד לפתח חסימת מעיים.

05/05/2018 | 12:54 | מאת: מאור

שלום ד"ר בירון. בן 18, לאבא צליאק. במשך תקופה ארוכה סבלתי מכאבי בטן חזקם שמעירים משינה פעם בשבועיים עד פעם בחודשיים. הכאבים באזור הטבור ומסביב. בחילה ללא הקאה ושלשול. הכאב נמשך 40 דקות - בהם אני קם לשירותים מתאמץ להתרוקן ולבסוף משלשל חוזר למיטה ושוב פעם כאב חזק ושוב משלשל. כבר הרבה זמן - יחד עם כאבי הלילה - ביום יום באופן קבוע לסירוגין צואה רכה/ שלשול וקשה להוציא. לפעמים לא מצליח להתרוקן באופן מלא והולך לשירותים כמה פעמים. לפעמים מתאמץ. לפעמים דחיפות במתן צואה. בזמן האחרון נוספו כאבי בטן עמומים במהלך היום - באמצע הבטן או בטבור. לא משנה אוכל. בחילות. הכאבים לא כל יום. יותר צואה רכה ושלשולים. אפטות בפה לפעמים. ביצעתי HP חיובי וטיפלתי נקסיום מוקסיפן 1 גרם קארין 500 פלגיל 500 פעמיים ביום שבועיים. סרולוגיה לצליאק שלילית. ביצעתי גסטרוסקופיה לדברי הרופאה דלקת קשה רירית נודולרית שאמורה לעבור אחרי הטיפול. ביופסיות לצליאק נלקחו ואין צליאק. הגסטרו אמרה שהכאבים והשלשולים לא קשורים. הופסק חלב למשך שבועיים אותו דבר. מדדי דלקת גבוהים - CRP 9.6 יומיים אחרי ההתקף אחרי שבוע 5.1 ואחרי חודש 2.1. US בטן בסדר כליה שמאלית ציסטה קורטיקלית קטנה. קלפרוטקטין 73. באבחנה מבדלת IBS IBD. הייתי אצל גסטרו שחושב שהסיכוי לקרוהן נמוך אבל שלאמא שלי יש יתר פעילות בלוטת התריס לאבא צליאק לי תת פעילות בלוטת התריס תת קלינית. הוא נתן בדיקות דם, מנומטריה של פי הטבעת (בגלל מאמץ ביציאה), קפסולה אנדוסקופית. שאלות - 1. מה דעתך? האם ייתכן קרוהן? אני לא סובל משלשולים קשים אלא משלשולים לא מימיים (6 בסולם בריסטול) וכאבי בטן מציקים אבל לא חזקים במהלך היום כמו שקורה בהתקף. 2. האם הקלפרוטקטין 73 נחשב גבוה? 3. ומאוד חשוב לי להבין - הרופא לא שלח לקולונוסקופיה. לדעתו אם יש קרוהן הוא רק במעי הדק. איך על פי התסמינים אפשר לדעת האם זו מחלה של המעי הדק או המעי הגס? יש הבדל בתסמינים? 4. מכירה בדיקת US של המעי שמבצעים בתל השומר? רציתי לומר תודה אין ספק שאת אחת הרופאות הטובות ביותר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום 1- על מנת לקבוע האם מדובר בקרוהן- יש לבצע קולונוסקופיה עם כניסה למעי הדק הסופי ובהמשך לשקול הדמיית מעי דק או קפסולה אנדוסקופת התסמנם אינם קלאסיים לקרוהן- כפי שאתה מציין קלפרוטקטין 73 הוא בגבול התקין לרוב דלקת במעי הגס מתבטאת בשלשול דמי ורירי ודלקת במעי דק מתבטאת בשלשול מימי. סונר של המעי יכול לכוון באופן עקיף לדלקת במעי הדק והגס, בעיקר אם הדלקת פעילה ובחומרה בינונית או יותר קפסולה אנדוסקופית תזהה בצורה טובה גם דלקת קלה ועדינה ברירית המעי הדק לכל אורכו ולכן בדיקה טובה בחשד לקרוהן

05/05/2018 | 09:54 | מאת: דני

גיל 45. לפני 5 שנים כאבי בטן שהחלו אחרי זיהום בבטן. מאז רגישות בבטן למגוון מאכלים , במיוחד סיבים פירות וירקות ועוד. במשך 3 שנים ההשערה היתה שמדובר ב IBS אבל לאור רמות קלפרוטקטין שנעות בין 100-230 עלה חשד שאולי יש גם קרוהן. CT בטן תקין לפני שנתיים. סיגמואידוסקופיה לפני 3 שנים תקין. בדיקות דם תקינות לאורך כל הדרך CRP תקין בקצה התחתון 0.1. שקיעת דם 7. ספירת דם כימיה אלבומין הכל תקין רק קלפרוטקטין מוגבר וASCA פי 6 מהנורמה. הייתי אצל גסטרו שאמר שאו שיש לי IBS חמור או שיש לי גם קרוהן אבל אם כן קרוהן קל יחסית של רירית המעי בלבד ושאולי יראו רק בבדיקת קפסולה וציין שגם אם נמצא קרוהן "אני לא יודע מה בדיוק לעשות עם קרוהן עם בדיקות דם תקינות לחלוטין, לא יודע אם זה יצדיק טיפול תרופתי ביולוגי וכו' וממילא תרופות קלות כמו פנטסה לא מועילות במצב כזה". אבקש להבין. 1. האם בקפסולה תהיה תועלת מעשית או רק מחקרית? נניח שאדע שיש לי קרוהן קל רק של רירית המעי האם יש מה לעשות עם זה? 2. במידה ואני בוחר לא לעשות קפסולה כי חושש מזה, האם אסטרטגיה שבה אבדוק קלפרוטקטין ובדיקות דם כל 4 חודשים, וכל עוד זה נשאר ברמות דומות, אז אין מה לחשוש מסיבוכים? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אכן כאשר מדובר בתסמינים קלים, בנוכחות מעבדה תקינה (למעט קלפרוטקטין מוגבר קלות) ובנוכחות CT בטן תקין - הממצאים מכונים למחלה דלקתית קלה או לIBS על מנת להתקדם בבירור ניתן לבצע קולונוסקופיה עם כניסה למעי הדק הסופי, וגם קפסולה באה בחשבון. מטרת הבדיקה תהיה לקבוע אבחנה. אחר כך ניתן יהיה לדון באפשרויות הטיפוליות - ואכן כאשר מדובר בדלקת בחומרה קלה ניתן להסתפק במעקב בלבד ולא תמיד נרצה לתת טפול מדכא חסון. במידה שתבחר שלא להתקדם בבירור- חשוב להמשיך מעקב,וביחד עם הרופא המטפל תחליטו מה המועד הנכון להתקדם בבירור בהצלחה

04/05/2018 | 12:07 | מאת: שלום.

שלום רב, תודה על זמנך, בן 39, מזוהה קרוהן+קוליטיס כשנתיים. מטופל, מטפל, שומר, אך לא משנה מה אוכל ומה עושה השילשולים לא פוסקים כבר כ-9 חודשים. ירדתי בזמן הזה כ-10 קילו. לאחרונה מנסה שייקים מדולן, בהתחלה בתור תוספת ועכשיו על בסיס קבוע, למעט; תה+דבש, מים. כמה קרקרים בבוקר /בערב. בננה, ביצה קשה ואורז לבן ללא שמן. אך, לא משנה מה אוכל או שותה השילשולים ממשכים ולעיטים אפילו עם דימום. (בד"כ שילשולים דמוי קיא). לא מצליח לצאת ממעגל ההתלקחות. ובקושי יוצא מהבית כרגע. שאלתי היא; מהי הסיבה לכך שלא מצליח לצאת ממעגל ההתלקחות לעומת אחרים? תודה מראש על זמנך ותגובתך. שבת שלום!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא ציינת איזה טיפול תרופתי אתה נוטל. כאשר בוחרים בהתערבות תזונתית בלעדית (בליוי תזונאי/ת ורופא הגסטרו ) exclusive enteral nutrition ניתן במקרים רבים להשרות הפוגה במחלת קרוהן כאשר הדלקת במעי הגס - הטיפול פחות יעיל. לצערינו אין לנו מאה אחוזי הצלחה בכל טיפול תרופתי וקשה לנו לנבא מראש איזה טיפול מתאים לאיזה מטופל. באם קו טיפולי מסויים לא הוכיח את עצמו יש לעבור לקו טיפולי אחר. ממליצה לחזור לרופא הגסטרו ולדון באפשרויות בהצלחה רבה

03/05/2018 | 01:29 | מאת: יואל

שלום רב, האם ניתן להוסיף למדולן במקום מים קרים או פושרים, מים חמים? לי זה יותר טעים, במיוחד ועוד שגם נמס יותר מהר בכוס, השאלה אם לא פוגע במרכיביו מכיוון ובמיוחד שעל הכופסא רשום להגיש צונן... תודה מראש.

שלום ההמלצה היא למים פושרים ולא חמים מאוד

30/04/2018 | 22:30 | מאת: שלום.

שלום רב, תודה על זמנך, בן 39, מזוהה קרוהן+קוליטיס כשנתיים. מטופל, מטפל, שומר, אך לא משנה מה אוכל ומה עושה השילשולים לא פוסקים כבר כ-9 חודשים. ירדתי בזמן הזה כ-10 קילו. לאחרונה מנסה שייקים מדולן, בהתחלה בתור תוספת ועכשיו על בסיס קבוע ורק, למעט; תה+דבש, מים. וקרקרים בבוקר /בערב. ביצה קשה ואורז לבן ללא שמן. לא משנה מה אוכל או שותה השילשולים ממשכים ולעיטים אפילו עם דימום. (בד"כ שילשולים דמוי קיא). לא מצליח לצאת ממעגל ההתלקחות. בקושי יוצא מהבית כעת. שאלתי היא; מהי הסיבה לכך שלא מצליח לצאת מההתלקחות לעומת אחרים? תודה מראש על זמנך ותגובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

רשום בגוגל שלושים ושש שעות מאימורן.

שלום לא ציינת דבר לגבי הטיפול התרופתי שאתה מקבל- ככל הנראה יש צורך לעשות שינוי בטיפול. מציעה לחזור לגסטרו המטפל לשיחה על האפשרויות הטיפוליות בהצלחה דר' אבני

21/04/2018 | 17:34 | מאת: פלורה

לפני שנתיים התחלתי לעלות במשקל מבלי ששינתי דבר בתזונה. כל יומיים שלושה הייתי עולה קילו. לאחר חודשיים כאלה פתאם התחילו שילשולים . בבדיקת ביופסיה שנעשתה בקולונסקופיה התברר שאני סובלת מקוליטיס קולגן. לקח זמן עד שאובחנתי וטופלתי ובתקופה זו ירדתי מאד במשקל ולמעשה חזרתי למשקל המקורי שלי. טופלתי בסטרואידים בוזודון וראפאזל. וההתקף עבר. לאחר ההתקף שמתי לב שיש שינוי בצורת הגוף שלי. לפני כן לא הייתה לי בטן כלומר לא בטן בולטת. עכשיו הבטן שלי ענקית היא מתחילה ממש מתחת לחזה ומסתיימת מעל המפשעה. אני מתקשה לשמור על משקל גוף תקין. ה-BMI שלי הוא מעל 30 ויש לי תחושה חזקה שיש שינוי משמעותי בכל מערכת העיכול שלי. אני נוטלת פרוביוטיקה ומשתדלת מאד לשמור על המשקל. אשמח לדעת אם יש משהו במה שאני מרגישה. או שהתופעות הם עניין של גיל (65) ותזונה לא טובה.

19/04/2018 | 13:25 | מאת: דני

גיל 45. לפני 5 שנים כאבי בטן שהחלו אחרי זיהום בבטן. מאז רגישות בבטן למגוון מאכלים , במיוחד סיבים פירות וירקות ועוד. במשך 3 שנים ההשערה היתה שמדובר ב IBS אבל לאור רמות קלפרוטקטין שנעות בין 100-230 עלה חשד שאולי יש גם קרוהן. CT בטן תקין לפני שנתיים. סיגמואידוסקופיה לפני 3 שנים תקין. בדיקות דם תקינות לאורך כל הדרך CRP תקין בקצה התחתון 0.1. שקיעת דם 7. ספירת דם כימיה אלבומין הכל תקין רק קלפרוטקטין מוגבר וASCA פי 6 מהנורמה. הייתי אצל גסטרו שאמר שאו שיש לי IBS חמור או שיש לי גם קרוהן אבל אם כן קרוהן קל יחסית של רירית המעי בלבד ושאולי יראו רק בבדיקת קפסולה וציין שגם אם נמצא קרוהן "אני לא יודע מה בדיוק לעשות עם קרוהן עם בדיקות דם תקינות לחלוטין, לא יודע אם זה יצדיק טיפול תרופתי ביולוגי וכו' וממילא תרופות קלות כמו פנטסה לא מועילות במצב כזה". אבקש להבין. 1. האם בקפסולה תהיה תועלת מעשית או רק מחקרית? נניח שאדע שיש לי קרוהן קל רק של רירית המעי האם יש מה לעשות עם זה? 2. במידה ואני בוחר לא לעשות קפסולה כי חושש מזה, האם אסטרטגיה שבה אבדוק קלפרוטקטין ובדיקות דם כל 4 חודשים, וכל עוד זה נשאר ברמות דומות, אז אין מה לחשוש מסיבוכים? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דני נשמע שאתה סובל מתסמינים של כאבי בטן מספר שנים כמו כן הקלפרוטקטין מוגבר והASCA מוגבר אני מבינה שלא בוצעה קולונוסקופיה רופא הגסטרו מציין שמאחר שלא נראו ממצאים בCT ככל הנראה מדובר במחלה המערבת את רירית המעי בלבד. האפשרויות לבירור- קולונוסקופיה או קפסולה בקפסולה תהיה תועלת מעשית- אם תהיה תקינה או כמעט תקינה זה יתמוך בכך שאין צורך בטיפול תרופתי. באם בקפסולה תמצא מחלה משמעותית יותר של הרירית לאורך המעי הדק - כדאי יהיה לשקול טיפול תרופתי אסטרטגיה של מעקב קלפרוטקטין בלבד טובה יותר מלא לעקוב כלל, אך טובה פחות מבדיקה אנדוסקופית המדגימה את רירית המעי בהצלחה דר' אבני

ניסוי של רדהיל: האם יש אנשים שזה באמת שיפר מאוד את מצב מחלתם או אפילו ריפא אותם? אם כן - איך אפשר להשיג את הכדורים הללו ו/או להשתתף ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כפי שציינת מדובר עדיין בניסוי קליני שתוצאותיו טרם סוכמו ופורסמו. נכון להיום למיטב ידיעתי ניתן לקבל את הטיפול רק במסגרת מחקר קליני

אשמח ואודה מאוד אם תגידי לי היכן ניתן לקבל את הטיפול כרגע.

15/04/2018 | 16:48 | מאת: אייל

שלום גיל 48. ידוע על קרוהן של רירית המעי הדק אובחן לפני כ 6-7 שנים לא מטופל בכדורים. מזה כ 4 שנים סובל מעצירות כנראה גם בגלל שצמצמתי סיבים. יש תקופות של עצירות ממש קשה. קולונוסקופיה לפני 5 שנים תקינה. CT בטן לפני שנתיים תקין. דם סמוי תקין. בדיקות דם תקינות. האבחנה היתה שהעצירות כנראה בגלל מעי רגיש עצירות ואולי גם בגלל שאוכל פחות פירות וירקות חיים. ניסיתי בעבר אבילאק ולא הסתדרתי איתו. ניסיתי לראשונה נורמלקס לפני חודש. לקחתי רק כשליש מנה כי בעבר ניסיון עם מנה שלמה גרם לתחושה לא טובה. ***לאחר 10 !! ימים שבהם לקחתי מדי יום 6 גרם נורמלקס, שליש מנה, החלו 1-2 יציאות רכות ביום. לאחר כשבועים של יציאות רכות הפסקתי נורמלקס ורק לאחר כ 10! ימים מהפסקת הנורמלקס היציאות הפכו שוב לקשות יותר. 1. האם מהעובדה שהנורמלקס משפיע אצלי רק אחרי 10 ימים גם מהרגע שהתחלתי לקחת אותו וגם בכיוון ההפוך כשסיימתי לקחת אותו, ניתן ללמוד שיש לי תנועתיות איטית מאוד במעי? יש הסבר אחר? 2. האם זה אומר שלוקח לאוכל אצלי כ 10 ימים עד שמגיע ליציאה? 3. אם זה אומר שיש לי תנועתיות איטית האם מסוכן יותר לאכול סיבים שיכולים כמו מלט להתקע במעי ולהחמיר עצירות? מה מומלץ לעשות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1- התגובה לנורמלקס אינדיבידואלית. התכשיר לא עובד באופן מיידי , לעיתים קרובות לוקח מספר ימים- שבוע עד לקבלת האפקט המלא של התכשיק 2- לא 3- לא

15/04/2018 | 14:50 | מאת: ש.

שלום רב, רציתי לשאול בקשר למדולן... צורך מדולן לאחרונה, בעת הוספת מים לאבקה תמיד נשארים גושים, לא משנה עד כמה מערבבים (עם כפית ולא בבלנדר), אך שמתי לב שבמידה ומוסיפים קצת מים חמים לאבקה אז יותר קל להיפתר מהגושים, אבל על ההוראות רשום להגיש צונן.. האם ישנה איזו שהיא בעיה להוסיף לאבקה מים חמים ולאחר מכן קרים? האם מאבד אפקטיביות? תודה מראש על תגובתך.

שלום ההמלצה היא למים קרים/פושרים ולא רותחים דר' אבני

14/04/2018 | 21:11 | מאת: שאול.

שלום רב. ברצוני לשאול; יליד 1980, ברשותי קרוהן-קוליטיס (בעיקר רקטום+קולון), מזה תקופה של שנתיים, -מטופל ומטפל. לאחרונה יציאות מיימיות (מים), (ככל הנראה בשל הדלקות), לפחות תמיד בעת התחלת היציאה, מה שמאוד מקשה עליי לתפקד, להתאפק וכדומה. ברגע שמרגיש יש לי זמן קצוב וקצר מאוד בכדי להגיע לשירותים, אם בכלל, המון פעמים לאחרונה הטפטוף כבר מתחיל לפני לצערי. בשל כך לאחרונה ממעט מאוד לצאת מביתי. האם תופעה זאת מוכרת, ומה ניתן לעשות כדי לנסות ולהוריד (אפילו במעט) סימפטומים אלה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התופעות שאתה מתאר נשמעות משניות לדלקת פעילה באיזור הרקטום טיפול מקומי בנרות או בחוקנים עוזר מאוד להפחתת תסמינים אלה כמובן שיש לוודא שהטיפול שאתה נוטל למחלת המעי עובד ביעילות מספקת

13/04/2018 | 20:06 | מאת: דני

שלום האם בדיקת קפסולה אנדוסקופית ( לצורך אבחון קרוהן במעי הדק ) יכולה לראות גם אם יש בקע סרעפתי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה המתאימה ביותר להעריך בקע סרפעתי היא גסטרוסקופיה קפסולה אנדוסקופית אינה בדיקת הבחירה לבקע סרעפתי ולרוב לא תדגים אותו

בסד שלום. ביתי בת השנתיים כנראה נשאית של חיידק הסטטקופ. אני עם קרוהן 18 שנה במצב רמיסיה תודה לאל מקבלת אימורן וויטמינים. לאחרונה נדבקתע 3 פעמים וכנראה גם בוירוס מחלת הנשיקה... איך אפשר להימנע מהידבקות מה ניתן לעשות.תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כדאי כמובן להקפיד על רחצת ידיים , ולהבדק באם יש תסמינים של מחלה זיהומית. בהצלחה

12/04/2018 | 12:28 | מאת: מאור

היי סיימתי טיפול HP ביום שני מוקסיפן 1 גרם קארין 500 פלגיל 500 פעמיים ביום שבועיים בשבוע האחרון לשון לבנה עד עכשיו וגרד בפי הטבעת. האם הגרד והלשון הלבנה הם תופעה של האנטיביוטיקה? זיהום פטרייתי? תולעים? זה זמני או שכדאי לקחת טיפול? מתגייס ביום ראשון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יתכן שהתופעות משניות לאנטיביוטיקה, כדאי להבדק על ידי רופא

11/04/2018 | 19:10 | מאת: דני

שלום גיל 40 רזה מאוד עקב קרוהן. משקל BMI=16 תמיד היה לי מבנה גוף רזה. מאסת שרירים נמוכה. מנסה לעלות עם מודולן. עקב קצת חולשה באחרונה הופנתי לאקו לב לפני שבועיים. במהלך האקו לב, הטכנאי לחץ כמה דקות עם המתמר הבולט שיש באקו לב ( לא מתמר רחב כמו ב US בטן ) על האיזור שנמצא 2-3 סמ מתחת למפתח הלב, בחלק העליון של הבטן, איפה שהקיבה. מאז כבר שבועיים יש לי 1. מדי פעם כאבים באיזור הזה. 2. רפלוקס ותחושת גירוי בקיבה אחרי האוכל 3. כאבים לפעמים באיזור מרכז החזה והוושט אחרי האוכל או אחרי בליעה. 4. לפעמים כאב באיזור מתחת למפתח הלב בזמן הליכה ומאמץ. לקחתי עכשיו כמה ימים קצת גסטרו 20 כדי להקל את התסמינים. האם יכול להיות שהלחיצה דחפה את השסתום בין הקיבה לוושט וגרמה לי לכך שמעכשיו יש לי רפלוקס משמעותי וכאבי קיבה ובעיות באיזור? האם יכול להיות שיש שם דימום פנימי? נגרם איזה שהוא בקע סרעפתי? מה דעתך? מה מומלץ לעשות? ( מנסה להמנע מעוד ועוד בדיקות כמובן ) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא סביר בעיני שלחץ חיצוני של מתמר הסונר גרם לדימום פנימי ,לבקע סרעפתי או להחמרת ריפלוקס באם עדיין קימים כאבים- כדאי להתיעץ עם הגסטרואנטרולוג המטפל- לביירור הכאבים ותחושות הריפלוקס

11/04/2018 | 15:07 | מאת: עינת

בהמשך לשאלתך הקודמת, בענין הסלזופירין - קראתי שתרופה זאת פועלת ב"שיתוף פעולה" עם חיידקי המעיים . האם מומלץ או יש אפשרות להשתמש בתוספת של פרוביוטיקה בעת שימוש בתרופה ? ואם כן - באיזה סוג? שוב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שיתוף פעולה עם חיידקי המעי זאת אומרת שחיידקי המעי הגס מפרקים את הסלזופירין למסלמין (החומר הפעיל) וסולפאפירידין אין תועלת מיוחדת בשילוב תכשיר זה באופן ספציפי עם פרוביוטיקה

11/04/2018 | 14:45 | מאת: עינת

שלום, יש לי שתי שאלות: א. האם התרופה סלאזופירין מכילה גם את החומר מסלאמין בתוכה? ואם כן ובאיזה כמות? ב. האם יש אפשרות ואף מקובל לשלב בין פנטזה לבין סאלזופירין ? מודה לך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סלזופירין מכיל בתוכו גם מסלמין (כשהסלזופירין מגיע למעי הגס חיידקי המעי מפרקים אותו לסולפאפירידין ולמסלמין) יש אפשרות לשלב בין פנטסה לבין סלזופירין (לרוב משלבים את שתי התרופות בכוונה שהסלזופירין יועיל לכאבי פרקים שנלווים למחלת המעי הדלקתית

09/04/2018 | 12:12 | מאת: עופר

שלום, איך אוכל לברר, איפה ואם ניתן ואפשרי להגיע אליך לביקור באופן פרטי, אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי . תודה

שלום עופר הפורום נועד לשאלות כלליות. דר' אבני

08/04/2018 | 02:09 | מאת: דור

שלום, בבדיקת mre נהוג להזריק גדוליניום לוריד, ובנוסף לשתות חומר ניגודי. א. מה החומר הניגודי אותו שותים בנוסף לגדוליניום? ב. ניתן לבצע את הבדיקה ללא לגדוליניום אלא רק עם חומר ניגודי בשתיה? ג. mre מספיק טובה (לפחות כמו קפסולה) כדי לבחון את המעי הדק? דלקות,הצרויות,כיבים וכדומה) ד. בmre רואים בצורה מספקת את שאר איברי הבטן כמו הלבלב,הטחול,הכבד, כיס המרה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דור הפרוטוקול בו משתמשים בבדיקת הMRE משתנה בין המרכזים אך לרוב נותנים לשתות חומר ניגוד כמו אבילאק או לקטולוז. במקרים יוצאי דופן מבצעים הבדיקה ללא גדוליניום אך ברוב המקרים כדאי וחשוב לבצע את הבדיקה עם ההזרקה על מנת לקבל את מידע מלא על לולאות המעי. בדיקת הקפסולה מדגימה את רירית המעי "מבפנים" ולא נותנת מידע על מראה המעי מבחוץ. בדיקת MRE הינה בדיקה מצוינת לבחון עצמת הדלקת את המעי הדק, ובעיקר מתאימה להעריך שינויים במבנה צינור המעי כגון היצרויות הרחבות ופיסטולות. בדיקת MRE אכן תתן גם מידע על שאר איברי הבטן, אך לא מיועדת בהכרח לענות באופן ספציפי על שאלות הנוגעות לאיברים אחרים (עבור כל איבר משתמשים בפרוטוקול בדיקה אחר)

07/04/2018 | 09:40 | מאת: שי

שלום גיל 40 יש חשד לקרוהן - קלפרוטקטין מוגבר. הוצע לי בודסון 3 מ"ג 3 פעמים ביום כטיפול זמני לכחודש חודשיים להרגיע דלקת, להרחיב תיאבון ולעלות במשקל. רציתי לשאול 1. אני חושש מתופעות לוואי. האם אפשר לקחת נניח 3 ימים רק 1 כדור ואחרי 3 ימים 2 ביום ועוד 3 ימים 3 ביום? זה אפשרי? 2. אני סובל שנים מרפלוקס, GERD, דיספפסיה ולכן נמנע ממגוון מאכלים כמו עגבניות, חריף, קפה ועוד שגורמים לגירוי, כאב, רפלוקס, קצת בחילה וכו' באיזור הקיבה וושט. כמו כן מטופל קבוע בלוסק / גסטרו וגם זה עוזר חלקית. האם בודסון זאת תרופה בעייתית מבחינת בטן עליונה ועלולה להחריף את התופעות? 3. 3 מג בודסון מקביל לכמה בפרדניזון? 20? 5? 4. ושאלה אחרונה.... היתה לי דלקת בפרק ברגל ולא ידעו אם זה גאוט או מקרוהן. האם בודסון יכולה לסייע גם לדלקת בפרק אפילו מגאוט ( כמו בפרדינזון ) או שבודסון אפקטיבי רק למעי. תודה רבה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אין היגיון להשתמש בבודזון ל3 ימים ואין הגיון לעלות במינון בהדרגה. הבודזון עובד במעי הדק הסופי. אם תקח לוסק באופן קבוע הסיכוי שהתופעות הקשורות למע עיכול עליונה יחמרו משמעותית נמוך . בודזון ופרדניזון עובדות במנגנוני פעולה שונים, לכן לא ניתן לבצע "המרה" שכזו בודזון מתאים לדלקת קלה-בינונת במעי הדק בודזון לא יועיל קרוב לודאי לדלקת הנגרמת מגאוט

04/04/2018 | 19:15 | מאת: אהוד

שלום, אני אמור לעבור בקרוב מהתרופה "פנטסה" שאותה אני מקבל לקרוהן, לתרופה "סלזופירין". ידוע לי שסלזופירין מכילה את החומר מסלזין כמו שפנטסה מכילה אותו, רק שבסלזופירין יש תוספת של "סולפה". השאלות שלי: המינון שאני לוקח כיום הוא 4 גרם פנטסה ליום (כלומר 4 גרם של מסלזין)- איך ייצא שאקבל עם הסלזופירין את ה4 גרם מסלזין כפי שאני מקבל עם הפנטסה את המינון הזה? הסיבה שאני עובר לסלזופירין היא בגלל דלקת מפרקים, והפנטסה די עוזרת לקרוהן. אפשרי יהיה לשלב בין פנטסה לסלזופירין כדי שאוכל להמשיך "להנות" מההשפעה המיטיבה של הפנטסה על הקרוהן, ויחד עם זאת לקבל טיפול למפרקים עם הסלזופירין? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניתן בהחלט לשלב טיפול בסלזופרין עם פנטסה באשר למינון הספציפי של כל אחת מהתרופות- מציעה לפנות לגסטרואנטרולוג המטפל ולשאול מה היתה הנחייתו המדויקת בהצלחה

04/04/2018 | 15:26 | מאת: גלעד

שלום גיל 40. ידוע על קרוהן אובחן רק בקפסולה לפני 5 שנים. סיטי בטן מעקב לפני שנה תקין. CRP תקין בדיקת דם תקינות. כרגע ללא טיפול תרופתי. כבר כמה שנים אוכל מעט מאוד סיבים בגלל שגורמים לגזים וכאבי בטן. עקב זאת בשנתיים האחרונות יש לי ברוב הימים קצת עצירות ומאמץ ביציאה ויש יציאה אחת ליומיים שלושה או כמה חתיכות קטנות או חתיכה יותר גדולה במאמץ. לפני 3 שבועות התחלתי לראשונה טיפול בנורמלקס. מאז שהתחלתי את הטיפול כבר כשבועיים יש לי פעם ביום /יומיים צורך ביציאה, יושב כמה דקות אפילו קצת מאמץ ואז יוצאת יציאה אחידה מחוברת, אבל מאוד מאוד דקה כמעט בעובי של עט! ומוארכת. כמו כן היציאה רכה מאוד ונמרחת לגמרי. אחר כך קשה לנגב עם נייר טואלט. זה לא נעים כאלה יציאות נמרחות וגם הכמות נראית קטנה יחסית. רציתי לשאול 1. מה יכול להיות ההסבר ליציאה כזאת ארוכה ודקה? 2. אולי נשארה יציאה קשה מלפני חודש שמפריע למעבר בסוף המעי הגס ואז יוצאת רק הקטנה שעוברת מהצד שלה? 3. למה היציאה נמרחת מאוד וקשה לנגבה? האם זה מטריד ומה מומלץ לעשות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מראה היציאות משתנה מאדם לאדם, תלוי בתזונה , מידת שתית הנוזלם, ושימוש בלקסטיבים. יתכן שהשימוש בנורמלקס משנה את מראה היצאות. המשך להתיעץ עם הגסטרואנטרולוג המטפל

03/04/2018 | 10:07 | מאת: אילנית

שלום רב! אבא של הבן שלי אובחן כחולה קרוהן. הבן שלי בן 13 . האם יש בדיקות גנטיות או אחרות שאפשר לעשות לבן על מנת לדעת מה קורה עם הבן? .האם יש תזונה שיכולה למנוע את התפרצות המחלה ?האם כדאי להיות במעקב אצל איזשהו רופא למרות שכרגע אין תסמינים ואם כן לאיזה רופא לפנות ?תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנית הגנטיקה הינה מרכיב קטן ביותר בגורמים המביאים להתפרצות מחלת קרוהן. נכון להיום אין בדיקות גנטיות שניתן לבצע על מנת לנבא הופעת המחלה. כדאי באופן כללי לצרוך מזון בריא, להפחית בצריכת מזונות מעובדים. אם אין תסמינם, כדאי להיות במעקב רגיל אצל רופא משפחה כמו כל ילד. לכשיגדל- כדאי שלא יעשן :)

01/04/2018 | 00:27 | מאת: אורלי

בני בן 18 עם קוליטיס לאחר שלא עזר ראפאסל וחוקנים כרגע עם פרדינזון לחודשיים ורופא ביקש שיקח אימורן הילד מסרב בגלל תופעות לוואי מה כדאי לעשות מה הבדל בין אימורן לביולוגית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אימורן ניתן בכדורים, טיפול ביולוגי ניתן בזריקה או במתן תוך ורידי לכל תכשיר קימות תופעות לואי אפשריות, ולכל אפשרות יתרונות וחסרונות כדאי לנהל שיחה פתוחה עם הגסטרואנטרולוג המטפל, לשאול את כל השאלות ולהביע את כל החששות. מקווה שבנך יתגבר על החשש ויבחר בטיפול תרופתי אשר יעזור לו להגיע להפוגה ארוכה. ברוב המקרים הטיפול התרופתיי אינו גורם לתופעות לואי ואם הן מופיעות ניתן להתגבר עלהן על ידי מעקב צמוד והקשבה להנחיות הרופא המטפל

לחברתי ילדה עם כאבי בטן ..ילדה בת 7 לאבא שלה IBD ..נלקיח בירוק שכלל לקלפרוטקטין שהיה 52...זה מעיד על ibd

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לכל בדיקה יש טווח נורמה אחר, לרוב רמה עד 100 נחשבת תקינה כמובן כדאי לחזור לרופא שהפנה לבדיקה לקבל מידע נוסף

27/03/2018 | 22:29 | מאת: מאור

שלום ד"ר. אני בן 18, מתגייס עוד חודש. לאבא צליאק. תלונות: 1. לאחרונה החמירו כאבי בטן. כבר הרבה זמן סובל מכאבי בטן חזקים שמעירים משינה פעם בשבועיים. הכאבים באזור הטבור ומסביב. בחילה ללא הקאה ושלשול. הכאב נמשך 40 דקות - בהם אני קם לשירותים מתאמץ להתרוקן ולבסוף משלשל חוזר למיטה ושוב פעם כאב חזק ושוב משלשל. 2. נוספו כאבי בטן עמומים במהלך היום. לא משנה אוכל. בחילות. הכאבים לא כל יום. 3. ליחה 4. כבר הרבה זמן - יחד עם כאבי הלילה - ביום יום באופן קבוע לסירוגין צואה רכה/ שלשול וקשה להוציא/ עצירות. תמיד לא מצליח להתרוקן באופן מלא והולך לשירותים כמה פעמים. דחיפות במתן צואה. 5. אפטות בפה 6. בצואה - בדרך כלל חתיכות גדולות לבנות/ חתיכות שחורות. בנוסף קליפות של עגבנייה כנראה יוצאות בצואה אם אני אוכל. סרולוגיה לצליאק שלילית. ביצעתי גסטרוסקופיה היום נלקחו ביופסיות מהתריסריון (התעקשתי על 6 לפחות) ללא מראה דלקתי. בנוסף ביצעתי מבחן נשיפה ל HP חיובי. התחלתי טיפול עם נקסיום מוקסיפן קארין ופלגיל. בגסטרוסקופיה רירית נודולרית ולדברי הרופאה דלקת קשה. לא לקחה ביופסיה משם כי הליקובקטר חיובי והתחלתי טיפול. אומרת שהדבר היחיד שיראו זה הליקובקטר. מחר אבצע קלפרוטקטין. הרופאה אומרת שהבדיקה נחליט אם לעשות קולונוסקופיה. אמרה להפסיק חלב לשבועיים ולראות אם עוזר אבל הכאבים לא כל הזמן אז אי אפשר לדעת. מדדי דלקת גבוהים - CRP 9.6. US בטן בסדר - כליה שמאלית ציסטה קורטיקלית קטנה. באבחנה מבדלת - צליאק, לקטוז, מעי רגיז, קרוהן וקוליטיס. חשוב לי לציין - הכאבים במהלך היום החדשים כנראה קשורים לקיבה ולחיידק אבל לכאבים המעירים משינה ולשלשול ועצירות לסירוגין הן תלונות נפרדות. שאלות - 1. מה דעתך על התלונות לכאבים החזקים והשלשול? צליאק? קרוהן וקוליטיס? מעי רגיז? לקטוז? הקלפרוטקטין תקין אומר בוודאות שזה לא קרוהן וקוליטיס ולא צריך קולונוסקופיה? 2. האם בגלל מראה הצואה כדאי להוסיף בדיקת צואה רגילה? הבנתי שהחתיכות יכולות להעיד על בעיות בעיכול. 3. האם כדאי לבצע בדיקת לקטוז? 4. האפטות מכוונות למחלה מסוימת? 5. ממש חשוב - האם הרירית הנודולרית עתידה לעבור אחרי ארדיקציה של הליקובקטר? תוך כמה זמן? איך מוודאים? זה מסוכן? יכול להיות שגם אחרי ארדיקציה דלקת תמשיך? האם הרופאה טעתה שלא לקחה ביופסיה? מצטער על האורך אבל אני לחוץ והזהירו אותי ממערכת הרפואה הצבאית. אם יש בדיקות שחשוב לעשות אדרוש אותן בקופת חולים. נקבע לי תור לגסטרו בבית חולים ומקווה שהצבא יסכים שאצא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבחנה של צליאק תשלל לאחר קבלת תשובות הביופסיות רירית הקיבה עתידה בהחלט להבריא לאחר טיפול מוצלח בהלקובקטר פלורי. מוודאים שהחידק הוכחד בתבחן נשיפה חוזר. לעיתים רחוקות ממליצם גם לחזור על גסטרוסקופיה- בהתאם להחלטת הרופא שבצע את הבדקה קלפרוטקטין תקין לא ימנע באופן חד משמעי צורך בביצוע קולונוסוקופה בטוחה שהצבא יאפשר המשך הבירור עד שתגיעו לאבחנה וטיפול מתאים בהצלחה

ממליצה לכם לקרוא את 36 שעות מאימורן.

02/04/2018 | 09:50 | מאת: ש.

24/03/2018 | 22:29 | מאת: ש.

שלום רב, שבוע טוב. מזוהה עם קרוהן-קוליטיס כשנתיים. ברצוני לשאול; האם יכול להיווצר מצב לחולה בהתלקחות תמידית (קבועה), כל הזמן, כל החיים, ללא הפוגה? תודה מראש על זמנך, וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יתכן מצב של מחלה פעילה באופן כרוני וממושך- מצב אשר מצריך טיפול תרופתי יעיל אשר יביא להפוגה. ברוב המכריע של המקרים- אנחנו מצליחם להשיג שיפור משמעותי במצב/הפוגה. באם הטיפול התרופתי הנוכחי לא השיג את היעד, אולי יש מקום להחליפו.