המעי הדק מודלק?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

09/05/2023 | 20:26 | מאת: יעל

דר שלום, מצלמת הדמה שעשיתי לבדיקת המעי הדק ,נתקעה בRLQ, מצאו נגעי דלקת בסופו של המעי הדק בבדיקת קולונוסקופיה (שיצאה תקינה מלבד לאילו),אך ביופסיה שללה קרוהן. האם ייתכן שתסמיני: מחסור בויטמינים,נשירה של שיער ,כאבי בטן תחתונה,כאבי בטן של מוות אחרי שירותים כן יכול להיות עדות למעי דק מודלק? יש בדיקה אחרת מלבד הדמה שיכולה לאשש זאת? תודה

שלום רב במידה וסימפטומים, בדיקות מעבדה וממצאים בבדיקת קולונוסקופיה תומכים במחלת קרוהן, קרוב לוודאי שמדובר במחלת קרוהן. ביופסיה יכולה לעיתים להילקח לא מאיזור מודלק ועלולה להתפרש כתקינה. במידה ולא בוצעה הדמיה של המעי כגון סיטי או mre ממליצה להשלים, ולשקול לחזור על קולונוסקופיה להערכה חוזרת במידת הצורך. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס