קלפרוטקטין שוב גבוה ...678

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

27/08/2023 | 10:45 | מאת: דאוגה

אובחנתי לפני שנה בקוליטיס לימפטית+איליאום IEL לאחר אירוע חריף במעי (ברקע צליאק) בת 27 . ולאחרונה לאחר 4 אפיזודות של שלשולים חריפים עברתי בדיקת קלפרוטקטין שעמד על 678 האם זה אופייני לקוליטיס למפטית ? עברתי בימים האחרונים קולונוסקופיה ולא הייתה אבחנה חד משמעית נלקחו ביופסיות רבות משלל אזורים. כן נראה דלקת ואודם בשסתום. לא יודעת מה לחשוב כבר. מה ניתן לעשות להקל עלי ????

שלום רב עליית קלפרוטקטין לעיתים נצפית בקוליטיס מיקרוסקופית אך אינה אופיינית ויש לשלול במקרים אלו סיבות אחרות לרבות זיהום, דלקת אחרת במעי. ניתן ליטול קלבטן או טיפולים סמפטומטים אחרים להקלה על התסמינים בשלב זה תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס