נגישות
נגישות

פורום קרוהן וקוליטיס

1821 הודעות
1592 תשובות מומחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס

28/06/2017 | 14:06 | מאת: בן 40

שלום רב, האם תרופות לדיכוי מערת החיסון (בזריקות) = נקראות גם תרופות קונבנציונליות? והאם הביולוגיות לא נמנות עמם? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יש תרופות ביולוגיות שניתנות בזריקות (הומירה, סימפוני, סטלרה) יש תרופות לא ביולוגיות (תקרא להם ״קונבנציונליות״ אם אתה רוצה) שניתנות בזריקות (מתוטרקסאט) כולם מדכאים מערכת חיסונית אני אגב לא אוהב לקרוא לזה ״מדכאים״ לדעתי יותר נכון להגיד - מרסנים. הרי זאת המערכת החיסונית שתוקפת את רקמת המעי. לא צריך לדכא אותה אך יש צורך לרסן את הפעילות שלה, מהיפראקטיביות למינימום האפשרי, בטווח הבטוח. כל תרופה עושה זאת בדרכה שלה. שבת שלום

27/06/2017 | 21:05 | מאת: איל

שלום ד"ר ליכטנשטיין, בן 40. קרוהן התגלה אצלי ב-2015 לאחרונה הרגשה מלוחה ומרירות בפה, שמתי לב לזה דווקא שהתקלחתי עם מים פושרים בדוש, חשבתי תחילה שהוסיפו משהו למים, אחרי זה התחלתי להרגיש את זה בשתייה ומאכלים (גם בהתחלה חשבתי נשפך המלח וכדומה), אבל הבנתי שזה אצלי אפילו בלחה שעולה וכדומה. האם ישנו קשר ישיר או בעקיפין למחלה שברשותי, והאם יתכן שזו מתוספת חדשה שלוקח מזה כשבועיים מתחום הפרוביוטיקה שנקראת VIOMIXX (שקית ליום -בבוקר). מה מומלץ לברר ולבדוק לעניין זה?, כבר כמה ימים -,"מתחיל להתרגל לזה", אבל זה בהחלט קיים, [בגלישה באינטרנט נתקלתי פה ושם בעניין האלטרנטיבי והסיני שקרוי התחממות ו/או לחות בלב או בכבד]... מאיפה מתחילים? תודה מראש על זמנך.

לקריאה נוספת והעמקה
27/06/2017 | 21:12 | מאת: איל

חשוב לציין גם שמרגיש התחממות שהיא, ומתחילת הקיץ החום והלחות מזיע בצורה קיצונית. וגם לא מעט זמן, מרגיש שהאוכל במיוחד בערב ובמיוחד למשל טונה בשמן, עולה ושורפת כעבור זמן מסוים, ואף דיווחתי לרופאת המשפחה ורופא הגסטרו שלי, שלא כל כך התייחסו לעניין. תודה מראש על תגובותייך! איל

מדובר בתופעה שמרמזת על רפלוקס אין לזה קשר למחלת קרוהןֿֿ קשר לטיפול בפרוביוטיקה אפשרי - וקל לבדיקה: תפסיק פרוביוטיקה, לשבוע, ותרפאה מה קורה אני חייב לציין שבמחקר הרשמי שנעשה בעניין vivomixx ןמחלת קרוהן הפרוביוטיקה לא רק לא עזרה אלא גם החמירה את התלונות (לא בהכרך דלקת), לאומת פלצבו. עם זאת, ההבדל (לחומרה) לא היה מאוד משמעותי. חפש Willert, R.P., et al., T1235 Randomised, double-blinded, placebo-controlled study of VSL#3 versus placebo in the maintenance of remission in Crohns disease. Gastroenterology, 2010. 138(5 Supplement 1): p. S-517–S-518.

25/06/2017 | 22:30 | מאת: נדב

שלום. גיל 45.אובחן לפני 15 שנה קרוהן בקולונוסקופיה. היה ויכוח אם זה קרוהן או לא בסוף אמרו שכנראה כן. ב CT בטן לפני 15 שנה לא היו ממצאים שמתאימים לקרוהן. היות והייתי בסדר ויציב במשקל לא טופלתי בכדורים רוב השנים. מזה 3 שנים תסמינים בבטן עליונה - כאבים אחרי אוכל בבטן עליונה או ימנית עליונה, רפלוקס, כאב לאורך החזה וצרבת. CT בטן לפני 3 שנים תקין. גסטרוסקופיה לפני שנה וחצי תקינה. אמרו לי שזה כנראה דיספפסיה ומקפיד מאוד עם אוכל אבל לא מסתדר בלי לוסק/גסטרו יומיומי וזה מקל במידה מסוימת לא לגמרי. מזה חצי שנה ירידת משקל לא ברורה. ירדתי 5 קילו וגם ככה הייתי די רזה. בדיקות הדם תקינות. ספירת דם המוגלובין כמו פעם כ 13.5 CRP תקין, כימיה תקין. דם סמוי תקין. תיאבון רגיל. רוב הימים לא משלשל. בוצע לי השבוע CT בטן וקיבלתי תוצאות תקינות פרט לדבר הבא: "קיימת הרחבה של התריסריון עד לחלקו השלישי (80334-98) ללא ממצא בולט. הקיבה נראית עם תוכן, ללא עיבוי דופן גס. נוכח הממצאים ניתן לשקול המשך בירור עם גסטרוסקופיה במידה ולא בוצעה". כל יתר ה CT תקין! אודה על עזרתך 1. מה המשמעות של הרחבת התריסריון עד לחלקו השלישי ללא ממצא בולט? אציין שב CT לפני 3 שנים לא ראו את זה. האם זה עלול להיות ממאירות? האם זה ממצא שמתאים לקרוהן? 2. האם יש צורך בגסטרוסקופיה , היות ולפני שנה וחצי גסטרוסקופיה תקינה? 3. האם זה סביר שיש תוכן בקיבה ב CT שבוצע 4 שעות אחרי שאכלתי 3 פרוסות לחם ומלפפון? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נדב, 1. מה המשמעות של הרחבת התריסריון עד לחלקו השלישי ללא ממצא בולט? -- לא יודע אך מציע לחזור עם הדיסק לרופא שהפנה אותך לבדיקה. 2. האם יש צורך בגסטרוסקופיה , היות ולפני שנה וחצי גסטרוסקופיה תקינה? -- כןֿ 3. האם זה סביר שיש תוכן בקיבה ב CT שבוצע 4 שעות אחרי שאכלתי 3 פרוסות לחם ומלפפון? -- זה קורה

25/06/2017 | 15:47 | מאת: שולי.

שלום שוב דוקטור, רציתי לשאול מה זה "קלפרוטקטין" בקצרה..? תרופות לדיכוי מערכת החיסונית, בהזרקות במידה ומתחילים לקחת, מהו הזמן הנהוג פחות או יותר לסיום לקחתם..? האם עד הרגשה / הימצאות קלפרוטקטין בבדיקות וכדומה, או ההחלטה היא אחרת? תודה מראש על עזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה

1. חלבון שמקורו בתאי דלקת. המצאותו בצואה מעיד עם המצאות תאי דלקת בצואה = דלקת פעילה. 2. זה אינדיבידואלי

25/06/2017 | 12:29 | מאת: שולי.

שלום רב, בן 38 ברשותי קרוהן וקוליטיס מזה כשנתיים, מטפל A5+פומי+לעתים חוקן+נרות ותוספות. בזמן האחרון יציאות קטנות (לא מספקות) לאחר מכן שוב חוזר חלילה (יכול לחזור בין 3 ל-6 פעמיים רק בבוקר, (זה בד"כ בשעות הבוקר),). האם בשל כך העניין צריך להדליק לי נורה אדומה ויכול להיות שהבעיה עקב היצרות המעיים, או שמה יכול להיות גם עקב תסכול ופגיעה ביכולת ההתרוקנות? מה זה בעצם "פגיעה ביכולת ההתרוקנות"? מה רצוי / כדאי לעשות במצבים אלה, הן ללקיחה והן בבדיקות? תודה מראש על עזרתך!

לקריאה נוספת והעמקה

מציע לבקש מגסטרואנטרולוג שמטפל בך לבצע בדיקה אנדוטסקופית קצרה (סיגמואידוסקופיה), לוודא שהכל בסדר

25/06/2017 | 08:18 | מאת: בת 36

שלום, אני בת 36. מאובחנת עם אולצרטיב קוליטיס למעלה מ10 שנים. בשנים האחרונות המחלה לרוב ברמיסיה אך אם אני חולה במשהו, אפילו דלקת גרון אז מיד בתום המחלה יש לי התקף קוליטיס (יציאות דמיות, כאב בטן) זה חולף יחסית מהר (כמה ימים) ע"י העלאת מינון של תרופות. אבל בשנים האחרונות יש לי בנוסף גם פאזה של התקף אחר. לא קוליטיס. אלא דימום מצוואר הרחם. עשו לי ביופסיה משם וראו דלקת כרונית. וכבר כמה שנים זה ככה: מחלה ברמיסיה. הידבקות במחלה קלה => התקף קוליטיס => דלקת בצוואר הרחם. אציין שעבור הקוליטיס אני נוטלת תרופות קלות יחסית (אסקול, חוקן רפאסל) ורק לעיתים רחוקות חוקן בטנזול. האם עוד נשים עם קוליטיס מפתחות גם דלקות גניקולוגיות כרוניות במקביל עם קשר חד ערכי בין השניים כמו אצלי? האם תוכל להמליץ לי באיזו מרפאה או אצל איזה רופא/ים (גסטרו ו/או גניקולוג) אפשר להתייעץ לגבי זה?

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא, לא מדובר בתופעה ששמעתי עליה 2. בבילינסון ובשערי צדק יש מרפאה ״מחלת מעי-היריון״. למרות השמה המטעה, לא מדובר במרפאה שמוגבלת לנשים בהיריון - היא ״מכסה״ כל התחום הו מחלת מעי דלקתית נושקת לתחום של בריאות האשה. זאת המרפאה שהייתי פונה ליעוץ בנושא ספציפי זה. השירות (בבילינסון לפחות) ניתן במסגרת הסל (יש צורך בטופס 17, אך זה רגיל)

24/06/2017 | 23:22 | מאת: שאול.

שלום רב דוקטור, תוך כדי דפדוף וגלישה בפורום (שדרך אגב מאוד משמח שמצאתי פורום שכזה, למחלות שמזוהה עמן (קולוטיס+קרוהן),-נותן תקווה). 1.אז קודם לכל רציתי לשאול; מוזכר כאן המון "היצרות" = האם היצרות הכוונה לכך שהמעיים נעשים צרים ומצטמקים עקב דלקת פעילה זה זמן רב ו/או הצתלקות..? 2.וגם באותה הזדמנות, איך ניתן לבדוק ולגלות בוודאות "בקע" מפשעתי, מכיוון שרופא בדק אותי פעם בשטחיות, ותוך כדי תשובות לשאלותיו החליט שיש לי גם בקע, חוץ מקולוטיס וקרוהן שהתגלו רק לאחר מכן? 3.והאם ישנו מצב, עקב מחלותיי שהאוכל שאני אוכל, יכול להיתקע חלקית או לגמרי ולזמן לא מוגבל, אצלי במעיים? 4.ואחרון, אם הכל עובר דרך המעיים כולל שתייה, האם חשוב לשתות הרבה במחלות כרוניות במעיים, והאם ישנה שתייה מומלצת ועדיפה חוץ ממים? תודה רבה מקרב לב!! שבוע-נפלא!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שאול, 1. מכוונה היא לרוב להצטלקויות שנשארות לאחר ריפוי כיבים במעי. הן יכולות לגרום להיצרות של נהור המעי - במיוחד של מעי הדק (כשם הוא - דק מלחתחילה) 2. בדיקה גופנית יסודית או סונר של דופן הבטן אם יש ספקות 3. כן אם יש הצרויות במעי דק 4. חשוב; מים זה בסדר

24/06/2017 | 16:38 | מאת: גלעד

שלום קרוהן וירידת משקל חדה ותזונה לא טובה הומלץ לקחת פורמולה ניסיתי אנשור בהדרגה גרם לי לכאבי בטן ושלשולים ניסיתי מודולן בהדרגה גרם לי לנפיחות בבטן תחושה לא טובה האם לפורמולה מפורקת כמו ויטאל יכול להיות יתרון במצב שלא מגיב טוב לאנשור ולמודולן? האם דברים כמו קלציום ומגנזיום וברזל שאולי גורמים לתופעות לוואי באנשור / מודולן פחות סביר שיגרמו לתופעות לוואי בפורמולה מפורקת כמו ויטאל? האם כשזה מפורק אז זה מדלג על החלק שהמעי צריך לפרק ואז צפויות פחות תופעות לואי מברזל/מגנזיום וכו'? חייב לעלות בקלוריות ובתזונה ולא מצליח תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלעד, האם לפורמולה מפורקת כמו ויטאל יכול להיות יתרון -- לא אמור להיות יתרון, אך במובן מסויים יותר קל לנסות ולראות מה קורה בפועל, לאשר לחפש צידוקים ונימוקים תאורטיים האם דברים כמו קלציום ומגנזיום וברזל שאולי גורמים לתופעות לוואי באנשור / מודולן פחות סביר שיגרמו לתופעות לוואי בפורמולה מפורקת כמו ויטאל? -- כנ״ל האם כשזה מפורק אז זה מדלג על החלק שהמעי צריך לפרק ואז צפויות פחות תופעות לואי מברזל/מגנזיום וכו'? -- לא חייב לעלות בקלוריות ובתזונה ולא מצליח -- המפתח להצלחה הוא שטיפולי תזונה משלימים חייבים לבוא יחד עם טיפול אנטי-דלקתי יעיל

24/06/2017 | 20:31 | מאת: גלעד

תודה רבה. כתבת שלא אמור להיות יתרון לפורמולות מפורקות מבחינת תופעות לוואי לעומת פורמולות רגילות כמו אנשור ומודולן. אם כך, מה המשמעות שהן "מפורקות" ? בשביל מה עושים אותן מפורקות? המטרה לא להקל על העיכול ואז פחות תופעות לוואי? מה דעתך? תודה

זאת בהחלט הייתה המטרה - אך לא ראינו הבדל בביצועים

24/06/2017 | 15:32 | מאת: נועם

אבי בן 82 סובל משלשולים מוזרים. פעם בכמה ימים בבוקר שלשול בשתי יציאות וזהו. בכל שאר הימים 3 יציאות שלמות רגילות ביום. אוכל מזון מוצק בלבד ללא גבינות רכות וחלב. משתמש בסטופיפ סמפטומטי בלבד. לפני 5 שנים קולונסקופיה תקינה לחלוטין. לפני שנה וחצי גסטרוסקופיה עקב דימום בתריסריון כיבים רבים מטופל בלוסק. אין לו כאבים בבטן בכלל יציאות כאמור רגילות שלמות. עבר לפני שנה שבץ בגזע המח פונס. אבל שוקם. הולך ומדבר רגיל. הגסטרו דורש להתחיל באבחון קולונוסקופיה חדשה! וגסטרוסקופיה חדשה. אנחנו ביקשנו להתחיל בברור עם סיטי למעי הדק או mre לבעיות במעי הדק דחקתיות קרוהן וכו. הסימפטומים מתאימים? לדעתנו הבעיה היא לא במעי הגס ושאלתי האם הקלונסקופיה היא הבדיקה המיידית הראשונה שנדרשת בברור כאן? מה הסיכוי שזה סרטן המעי הגס? למי שעשה כבר ובגיל הזה. יש גם סכנה בהרדמה לאחר שבץ מוחי בבצוע קולונסקופיה. בכל מקרה לא גסטרוסקופיה ולא קולונסקופיה מדגימות את המעי הדק בעיות דלקתיות קרוהן. האם זה נכון לברר קודם מעידק? הוא עבר את כל הבדיקות דם וחידקים במעי וכו. תקין. הוא סובל מסוכרת יציבה עם התחלה של נטורפתיה סוכרתית ברגלים. האם יתכן שזה המקור לבעיה? כרגע לא מוכנים לטפל בו ומתעקשים על קולונוסקופיה. אובדי עצות. נודה על כל הכוונה האם המחשבה שלנו לברור מעי דק תחילה נכונה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועם התחלתי לקרוא ועצרתי את עצמי באמצע. אין כל דרך לתת יעוץ פרטני על דפי הפורום. אסתפק בהערות כלליות (או חומר למחשבה): ״הגסטרו דורש להתחיל באבחון עם...״ -- אבחון של מה? ״אנחנו ביקשנו להתחיל בברור עם...״ -- בירור של מה? ״הסימפטומים מתאימים?״ -- השאלה הנכונה בכעיניי לא האם הסימפטומים מתאימים לניואנס כזה או אחר של מחלת מעי דלקתית (יש חפיפה עצומה בין מאפיינים בתסמיני מחלה ואתר המעורב) - אלא האם התסמינים הקלים יחסית (לפי מה שתיארת) מצדיקים (בגילו ובמצבו) טיפול אגרסיבי בתרופות לדיכוי מערכת חיסונית. הרי בסופו של דבר, כשזה בה לדיכוי הדלקת ב״תותחים כבדים״, אנו לא בוחרים בין טוב לרע - אלא בין רע במיעוטו אנחנו ביקשנו להתחיל בברור עם סיטי למעי הדק או mre לבעיות במעי הדק דחקתיות קרוהן וכו. הסימפטומים מתאימים?

21/06/2017 | 18:07 | מאת: ליאת

שלום בת 38 אחרי שנתיים של ירידה במשקל וכאבי בטן אובחנתי השבוע בקפסולה כסובלת מקרוהן. מחכה לתור לגסטרו להמשך טיפול. ירדתי מאוד במשקל ל 45 קילו הגובה שלי 1.70 . בינתיים רופאת המשפחה אמרה שאולי כדאי שאנסה פורמולת מודולן כדי להתחזק והיות ואני אוכלת באופן מצומצם. לקחתי היום פעם ראשונה כוס מודולן שמתי רק 4 כפיות במקום 6 כפיות שמומלץ במנה כדי להתחיל בהדרגה. זה סהכ כ 150 קלוריות. חצי שעה אחרי שלקחתי מודולן הרגשתי תשישות מאוד מאוד גדולה ובמשך שעה וחצי הייתי זומבי. מדדתי לחץ דם במכשיר שיש לנו בבית ולחץ הדם היה נמוך מאוד 88-49. בד"כ יש לי בערך 110-70. רציתי לדעת האם יש הסבר למה בעקבות מודולן היתה לי כזאת חולשה ולחץ דם נמוך או שזה סתם צירוף מקרים? יכול להיות שהגוף לא רגיל לכל הויטמינים והמינרלים בגלל תזונה דלה וזה היה לו קשה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת 1. לא חושב שזה קשור 2. אם בילינסון נוח לך מבחינת טיפול קבוע למחלת קרוהן (קבוע, לא יעוץ חד פעמי) - תנסי לזרז תור ב-03-937-7241 שלוחה 5. תגידי שאת מהפורום.

21/06/2017 | 12:58 | מאת: אלכסיי

לפני שבועיים אובחנתי עם קרוהן. היום עשיתי בדיקת אולטראסאונד בטן ונאמר על ידי הטכנאי שיש לי מעט כבד שומני. בהנחה שאי אפשר לדעת ממה זה נובע (תזונה לקויה או קרוהן), מה אפשר לעשות ואיך אפשר לעצור ולטפל בזה? האם תזונה מתאימה יכולה לטפל בבעיה גם אם זה נובע מקרוהן? ואם זה נובע מקרוהן ובקרוב אתחיל לקבל טיפול בפנטסה, האם זה יכול לעזור לכבד השומני? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלכסיי מה אפשר לעשות ואיך אפשר לעצור ולטפל בזה? -- כבד שומני זה שם נרדף לעודף משקל, בכבד. הטיפול זהה לזה של עודף משקל -- סיבות נוספות לכבד שומני בקרב חולי קרוהן: טיפול ממושך מדי בפרדניזון; אני מבין ממה שכתבת שסיבה זאת אינה לא רלוונתית במקרה שלך. -- סיבות נוספות, ללא קשר למשקל או קרוהן: אלכוהול, זהום בוירוס כבד (HCV) האם תזונה מתאימה יכולה לטפל בבעיה גם אם זה נובע מקרוהן? -- כן, הטיפול זהה לזה של עודף משקל ואם זה נובע מקרוהן ובקרוב אתחיל לקבל טיפול בפנטסה, האם זה יכול לעזור לכבד השומני? -- פנטזה אינה טיפול יעיל למחלת קרוהן -- לא חושב שתהיה יעילה גם בעניין של כבד שומני

20/06/2017 | 17:11 | מאת: שאול.

שלום רב דוקטור, מצטער מראש על השאלות, אבל עובד עצות. בן 38 ברקע קרוהן+קולוטיס התחיל כקל וכעבור שנה החמיר לבנוני. מטפל בתרופות A5 פומי, אנמה, בנרות ובתוספות טבעיים משמעותיים. היציאות שלי השתנו בשנה האחרונה ליציאות קטנות, (יכול להיות כמה ביום, אבל קטנות מאוד). ממה זה נובע, ועל מה מרמז? האם ישנו דבר כזה שיכולת ההתרוקנות נפגעת במחלות אלה, ומה ניתן לנסות לסיוע?? והאם ישנו דבר כזה, שהאוכל שאני אוכל יכול להתקע חלקית ו/או לגמרי -(לכל החיים) במחלות מסוג זה? רופא בעברי לפי חוות דעת ובדיקה פיזית, אמר שיש לי בקע, האם קשור ישירות ובעקיפין למחלות, ועלי לעשות בירור יסודי, הן בגלל יציאות הן בגלל קרוהן? שוב מתנצל על נוסח השאלות אודה מאוד להתייחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה

ממה זה נובע, ועל מה מרמז? -- רקטום מתפקד בתור רזרבואר עבור תוכן המעי, הוא אמור להיות מסוגל התרחב מספיק על מנת לאגור כמות התוכן שמצטברת בשוטף, ולאפשר התרוקנות רק פעם-פעמיים-שלוש ביום. אם הרקטום נפגע מהדלקת - גם התפקוד זה שלו נפגע, וכפועל היוצא יש צורך להתרוקן יותר פעמים במהלך היום. האם מדובר בדלקת פעילה - או לחלופין בהצטלקות בעקבות דלקת רבת שנים - או סיבה אחרת (חלקן מסוכנות) - יש לברר בקולונוסקופיה. האם יכולת ההתרוקנות נפגעת במחלות אלה, ומה ניתן לנסות לסיוע?? -- זה תלוי בסיבה המדוייקת יש לי בקע, האם קשור ישירות ובעקיפין למחלותֿ -- לאֿ האם עלי לעשות בירור יסודי,הן בגלל יציאות הן בגלל קרוהן? -- חד משמעי כן - יש להתחיל מקולונוסקופיה אודה מאוד להתייחסותך -- מקווה שעזרתיֿ שבת שלוםֿ

19/06/2017 | 15:36 | מאת: אורי

שלום גיל 40 20 שנה תסמינים בבטן במשך שנים אמרו שזה IBS בגלל שסיטי ופסאז היו תקינים . לפני 10 שנים קולונוסקופיה תקינה. בדיקות דם תמיד תקינות כולל CRP נמוך 0.1. מאז שהתחילו לבדוק קלפרוטקטין ראו שהוא על רמות של כ 100-250. סיטי בטן לפני 4 שנים תקין. בשנה האחרונה החמרה של כאבי הבטן לעתים קשים. הומלץ לי באחרונה לעבור בדיקת קפסולה ליתר בטחון אולי יש קרוהן במעי דק. הבדיקה אושרה לביצוע. אני חושש לעשות מפחד שהקפסולה תתקע. אושר לי קפסולת דמה. רציתי לשאול: 1. אם אני עושה קפסולת דמה והיא עוברת בשלום האם זה מקטין את הסיכון משמעותית? קראתי שבחולי קרוהן סיכון של 7-10 אחוז שייתקע. 2. חשבתי לעשות סיטי בטן שוב כדי לראות אם יש הצרות לפני שעושה את הקפסולה כי בשנה האחרונה יש כאבי בטן קשים. האם לסיטי בטן עדכני יש יתרון לעומת קפסולת דמה בהקטנת הסיכון שהקפסולה תתקע? 3. יש לי בקע עם סכנת כליאה. האם קפסולת דמה יכולה להתקע בבקע ואז בזמן עד שהיא תימס ליצור שם מצב של כליאה או נמק במעי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1. אם אני עושה קפסולת דמה והיא עוברת בשלום האם זה מקטין את הסיכון משמעותית? -- בהחלט כן 2. חשבתי לעשות סיטי בטן שוב כדי לראות אם יש הצרות לפני שעושה את הקפסולה כי בשנה האחרונה יש כאבי בטן קשים. האם לסיטי בטן עדכני יש יתרון לעומת קפסולת דמה בהקטנת הסיכון שהקפסולה תתקע? -- אין יתרון ויש חשיפה מיותרת לקרינה - זאת בהחלט לא הדרך הנכונה 3. יש לי בקע עם סכנת כליאה. האם קפסולת דמה יכולה להתקע בבקע ואז בזמן עד שהיא תימס ליצור שם מצב של כליאה או נמק במעי? -- התשובה הטכנית היא היא כן (לכל הליך רפואי יש סיכון מסויים), אך בסבירות מאוד-מאוד קטנה תודה רבה -- מקווה שעזרתי שבת שלום

18/06/2017 | 18:12 | מאת: ליאת

שלום בת 35 סובלת מקרוהן 15 שנה. בשנים האחרונות צמצמתי את התזונה לדלה מאוד ועם מעט מאוד סיבים כי גרמו לכאבי בטן וחששתי גם שתהיה חסימה. לכן אכלתי רק ירקות מבושלים במרק ולא אכלתי פירות וירקות חיים. זה גרם לי לעצירות קשה שבעקבותיה לחצתי מדי יום בשירותים כחצי שעה עד שעות. כיום, גם כשיש יציאה רכה קשה לי להוציא אותה והרופאה אמרה לי שכנראה נפגעה לי יכולת ההתרוקנות. עקב המחסור התזונתי מתזונה דלה מאוד רופאת המשפחה אמרה שאולי הגיע הזמן שאקח איזה שהיא פורמולה. אני בתת משקל ובתזונה לקויה. לא הסתדרתי עם אנשור. רציתי לשאול. 1. מהפורמולות פפטמן AF , מודולן, אליטרק ויטאל איזה הכי יכולה לסייע לי לגבי העצירות? נניח גורמת ליציאות יותר רכות או לפחות לא גורמת עצירות? הרופאה אמר שאולי פפטמן AF שמכילה שמן דגים תסייע? 2. האם הברזל בפורמולה לא גורם לעצירות? ברזל בפורמולה נוזלית פחות גורם עצירות ממולטי ויטמין בכדור? ( שאני לא לוקחת ) 3. האם יש לי סיכוי לחזור ליכולת התרוקנות טובה או שברגע שזה נפגע מ 4-5 שנים של לחיצות קשות, התעקויות ברקטום, הוצאה עם היד של הצואה וכו' אז יש נזק ולעולם לא אוכל להתרוקן טוב כבעבר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאת מהפורמולות פפטמן AF , מודולן, אליטרק ויטאל - איזה הכי יכולה לסייע לי לגבי העצירות? -- האמתץ היא - אני לא יודע. מציע להפנות את שאלתך לתזונאיֿ 2. האם הברזל בפורמולה לא גורם לעצירות? -- כן, בחלק ממטופלים ברזל בפורמולה נוזלית פחות גורם עצירות ממולטי ויטמין בכדור? -- לא 3. האם יש לי סיכוי לחזור ליכולת התרוקנות טובה או שברגע שזה נפגע מ 4-5 שנים של לחיצות קשות, התעקויות ברקטום, הוצאה עם היד של הצואה וכו' אז יש נזק ולעולם לא אוכל להתרוקן טוב כבעבר? -- האם עברת בירור? יש מרפאות התרוקנות בכל מרכז רפואי גדול תודה רבה -- מקווה שעזרתי. שבת שלום

18/06/2017 | 12:06 | מאת: שני

שלום ד"ר, מה שלומך, לפני כשבועיים בערך ביקרתי אצלך, החלפת לי את המינון ואת התרופות מרפאסל - לפנטסה. יש שינוי, לעיתים יש דמם, לעיתים אין, לעיתים יש רירי ולעיתים לא, אציין כי יש לאחרונה המון כאבי בטן מעוותים כאלו, הצואה הפכה לדקה כעיפרון, כשאין דמם טרי- אז רואים בבירור כי יש דמם חום על הצואה או בניגוב (סליחה על התיאור). היציאות נשארו אותו הדבר בין 4-5 ביום. (מאופת עם הםנטסה קרוב לשבועיים). שלחת אותי לבדיקת MRE, בהליכי בקשה כרגע (כי אמרת שאולי מדובר בקרוהן ולא בקוליטיס). אשמח לשמוע שוב את חוו"ד (נכון שאמרת לי לא במסגרת הפורום - איך אינני מוצאת דרך אחרת לתקשר עמך). סליחה, ותודה על ההבנה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני, הת

שלום שני, התחלתי לקרוא ועצרתי את עצמו באמצע. אין כל דרך לנהל מרפאה בפומבי ועל דפי הפורום אנא תמצאי דרך לחזור למרפאה

17/06/2017 | 21:47 | מאת: שולי.

שלום רב ושבוע טוב ד"ר לב. בן 38 מזוהה עם קרוהן. רציתי לשאול במידה ולוקח תרופות לדיכוי מערכת חיסונית, 1. לכמה זמן אפקטיביות בזמנים, האם ניתן למשל לקחת כל החיים ו/או מוגבלת, כמו חלק מתרופות אחרות? 2. האם למעשה ברגע שמתחיל לקחת אותם, אז המערכת החיסונית שלי נחלשת, מאותו רגע וכל עוד לוקח אותם? 3. במידה ומספיק עם אותן תרופות המדכאות מערכת חיסונית, תוך כמה זמן מרגע ההפסקה מערכת החיסונית בגופי חוזרת לשגרתה, אם בכלל?? תודה רבה על עזרתך!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שולי תרופות לדיכוי מערכת חיסונית 1. לכמה זמן אפקטיביות בזמנים -- חלק מהמטופלים התרופות שומרות על יעילות לאורך שנים רבות, בחלק אחר - היעילות נאבדת עם הזמן, ויש צורך לעבור לתרופה אחרת. אין תשובה שתקפה באותה מידה עבור כולנו. האם ניתן למשל לקחת כל החיים -- בחלק מהתרופות - בהחלט כן. 2. האם המערכת החיסונית נחלשת, מאותו רגע וכל עוד לוקח אותם? -- כן -- אפשר לקרוא לזה ״דיכוי״ (של מערכת חיסונית), אבל אני חושב שמוסג ״ריסון״ הוא נכון יותר עבור מה שאנחנו עושים - בסופו של דבר מערכת חיסונית היא זו שתוקפת את רקמת המעי, וצריך לרסן אותה. 3. במידה ומספיק עם אותן תרופות המדכאות מערכת חיסונית, תוך כמה זמן מרגע ההפסקה מערכת החיסונית בגופי חוזרת לשגרתה -- תלוי בתרופה. ממספר ימים בחלק מהתרופות עד מספר שבועות בחלק אחר תודה רבה על עזרתך!! -- מקווה שעזרתי שבת שלום

17/06/2017 | 09:21 | מאת: שגיא

שלום גיל 25 רציתי לשאול האם מותר לקחת פסיליום נגד עצירות כשיש קרוהן? אם במקרה יש לי הצרות זה עלול להתקע? מותר לנסות קצת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מותר

18/06/2017 | 00:48 | מאת: שגיא

תודה רבה! אבקש להבין. הרי בקרוהן עם חשד להצרות ( בגלל כאבי בטן עוויתיים לעתים ) ממליצים להזהר מסיבים ולכן אני אוכל רק גזר וקישוא מבושלים ומלפפון מקולף עד שאעבור הדמיה עדכנית לדעת אם יש הצרות. אם כך, איך ייתכן שמותר פסיליום? זה הרי סיבים? ואם מותר איזה מינון אפשר להשתמש? תודה רבה

בקרוהן עם חשד להצרות (בגלל כאבי בטן עוויתיים לעתים) ממליצים להזהר מסיבים -- אם יש חשד להיצרות - יש לברר אותו, ב-MRI או ב-CT. לא יהיה נכון להגביל את התזונה לכל החיים (יש לך 95 שנה, עד 120) רק בגלל החשש. ולכן אני אוכל רק גזר וקישוא מבושלים ומלפפון מקולף עד שאעבור הדמיה עדכנית לדעת אם יש הצרות. -- לא יודע איך אני אמור להתייחס למגבלות החמורות שציינת. אתנה יודע לענות למה גזר מבושל - כן, וסלק מבושל (לדוגמה) - לא? אם כך, איך ייתכן שמותר פסיליום? זה הרי סיבים? -- אכן מדובר בסיבים אך אם אתה מדלל אותם במים - כפי שנדרש לעשות לפי ההוראות - הם הופכים למשהו דמוי ג׳לי נזיל, ולא נתקעים גם אם יש היצרות. מגבלות תזונה במקרה של היצרות מכוונת יותר למזונות שיש לנו נטיה לבלוע בחתיכות, בלי ללעוס למצב של דיסה: (גזר לא מבושל, אגוזים, פטריות מהקופסה, תירס), או למזונות עתירי סיבים גסים (סלרי, אפרסמון). פסיליום זה סיב שנתחן עד דק, ולרוב אינו מהווה בעיה ואם מותר איזה מינון אפשר להשתמש? -- להתחיל במינון קטן -- אם צריך - ניתן להגיע - בהדרגה - לעד כדי 40 גר׳ סיב ליום תודה רבה -- מקווה שעזרתי שבת שלום

16/06/2017 | 10:18 | מאת: אודי

שלום אני בן 40 ידוע על קרוהן. אמרו שאולי גם IBS. בעבר תמיד היה לי נטיה לשלשולים אבל זה השתנה בשנתיים האחרונות סובל מעצירויות קשות אולי בגלל מיעוט פירות וירקות בתזונה כי גרמו לכאבי בטן. לפעמים שעות רבות בשירותים. היציאות זזות לאט, לפעמים נתקעות בתעלה, לפעמים יוצאות כמה חתיכות קטנות וכו'. דם סמוי תקין. בדיקות דם תקינות. סיטי בטן תקין לפני שנתיים. רציתי לדעת 1. איך אפשר לדעת אם העצירות היא מ IBS או שאולי זה מבעיה בהתרוקנות או מהתזונה בקרוהן? אני לא רוצה לעשות בדיקות מיותרות אבל יש איזה שהיא דרך להעריך? 2. ניסיתי קצת פסיליום גרם להמון גזים לא טוב לי ואמרו לי שלא רצוי בקרוהן. הוספתי לאוכל 100 גרם גזר וקישוא ממרק ביום + 2 מלפפונים ביום + קצת מלון כל יום וזה לא עזר. 3. ניסיתי נורמלקס חצי כמות תוך כמה ימים נוצרו כאבי בטן עוויתיים קשים. מה עושים?? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אודי, יעוץ רפואי פרטני ניתן לתת אך ורק במרפאה

14/06/2017 | 14:59 | מאת: אבישי

שלום. אני בן 42. כבר כמה שנים כאבי בטן וירידת משקל איטית. חשד לקרוהן עקב כאבי בטן ירידת משקל ASCA גבוה וקלפרוטקטין מוגבר כ 200. יתר הבדיקות תקינות. CT בטן לפני 3 שנים היה תקין. סיגמואידוסקופיה תקינה לפני 3 שנים. אושרה לי בדיקת קפסולה ואבצעה בקרוב. אני סובל מאוד מעצירות קשה בשנה האחרונה. חושש לעשות את הקפסולה מחשש שזה ייתקע והייתי מעדיף לעשות הדמיה עדכנית לראות שאין הצרות. אני לא רוצה לחזור על CT עם שתיית חומר ניגוד גרם לי להרגשה רעה כמה ימים. רציתי לשאול 1. האם ב CT בלי שתיית חומר ניגוד אפשר יהיה לראות אם יש הצרות שמפריעה לבדיקת קפסולה או שגורמת לעתים לכאבי בטן אולי עקב חסימה? אם בסדר אמשיך לקפסולה שתראה טוב יותר. 2. האם ב CT בלי שתית חומר ניגוד אפשר יהיה לראות אם יש משהו במעי הגס שגורם לעצירות קשה נניח סעיפים שמפריעים במעבר הצואה או גידול שכבר ברמה שמפריע למעבר או בקע או משהו שגורם לעצירות? 3. איפה יראו טוב יותר את המעי הגס והדק. ב CT בלי חומרי ניגוד או ב MRI רגיל של הבטן בלי חומרי ניגוד ( לא MRE ) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1. האם ב CT בלי שתיית חומר ניגוד אפשר יהיה לראות אם יש הצרות -- לא -- אפשר לנסות קפסולת דמה - אם היא עוברת, ניתן להניח שגם קפסולה רגילה תעבור, ואם נתקעת - היא מתמוססת ועוברת תוך יממה, ללא סיבוכים. 2. האם ב CT בלי שתית חומר ניגוד אפשר יהיה לראות אם יש משהו במעי הגס שגורם לעצירות קשה נניח סעיפים שמפריעים במעבר הצואה או גידול -- לרוב כן אך לא הייתי סומך על זה ב-100% - לא מדובר בבדיקת בחירה להדמיה של מעי גס (קולונוסקופיה וירטואלית משמשת למטרה זו) 3. איפה יראו טוב יותר את המעי הגס והדק. ב CT בלי חומרי ניגוד או ב MRI רגיל של הבטן בלי חומרי ניגוד ( לא MRE ) -- לא פה ולא שם. תודה רבה -- מקווה שעזרתי

11/06/2017 | 16:37 | מאת: אורית

שלום רב, קראתי כאן בין תשובותיך לפונים שונים כי פנטזה אינה תרופה לקרוהן. רציתי לברר במה מדובר, מפני שאני משתמשת בכדורים אלה לטיפול בקרוהן, והבנתי גם שהתרופה מותוות למחלות דלקתיות במעיים, שעליהן נמנית גם מחלת קרוהן אודה לכל מידע בנושא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורית, מזלמין על כל סוגיה (ופנטזה ביניהם) היא תרופה יעילה (מאוד) בחולים עם קוליטיס כיבית. לצערי, יעילות שלה בחולי קרוהן מוטלת בספק (וזאת הדרך העדינה שלי להגיד ״הוכח מעבר לכל ספק שהיא אינה יעילה״). העניין נבדק ב-3 סיטואציות קילניות: 1. יכולת להביא להפוגה (חולה בהתלקחות, מתחיל פנטזה מתוך לקווה להפסיק דלקת): הייתה הצלחה מסויימת במחקר התחלתי לעומת 2 מחקרים המשך, גדולים יותר, אחד מהם על ידי אותו החוקר מהמחקר ההתחלתי הראשון - במחקרים אלה העניין לא עבד בכלל. 2. יכולת לשמר הפוגה (הדלקת אינה פעילה כעת, חולה מתחיל טיפול בתור טיפול מניעתי, קבוע): ישנם 10 מחקרים בנושא, כולל זה של פרופ׳ נדיר ארבר מאיכילוב (סה״כ 1300 חולים ב-10 מחקרים יחד) - העסק לא עבד באף אחד מהמחקרים 3. יכולת לשמר הפוגה שהוסגה בניתוח (חולה עובר כריתה של החלק הנגוע במחלה, מתחיל פנטזה, מתוך תקווה שהמחלה לא תחזור): עבד, אך רק ב-1 מתוך כל 10 חולים. אלא העובדות, לצערי מתנצל אם אכזבתי. :-(

11/06/2017 | 16:31 | מאת: נמרוד

שלום יש לי קרוהן עם קצת הצרות לפי ההדמיה. עד כה לא ידוע על חסימות. בגלל זה נמנעתי כבר שנה וחצי מלאכול כמעט שום דבר פרט ללחם לבן וביצים וזה לא טוב. הדיאטנית אומרת שאין ברירה וחייב להעיז יותר. באומץ רב... ניסיתי היום בצהריים 70 גרם תפוח אדמה בתנור עם 60 גרם מלון. 1. האם זה ניסוי סביר? זה לא מסוכן? 2. אם זה מפריע בהצרות תוך כמה זמן אמורים להרגיש את זה? 3. איך חולים עם הצרות יכולים לדעת מה הגבולות כמה אפשר לנסות? אני מאוד חושש מצד שני מרגיש חלש מאוד מתת תזונה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1. האם זה ניסוי סביר? זה לא מסוכן? -- אני מבין שזאת הייתה ההמלצה של יועצת תזונה שמכירה אותך לפרטי פרטים. 2. אם זה מפריע בהצרות תוך כמה זמן אמורים להרגיש את זה? -- מספר שעות 3. איך חולים עם הצרות יכולים לדעת מה הגבולות כמה אפשר לנסות? -- ניסוי וטעיה

11/06/2017 | 11:21 | מאת: ארקדי

שלום עקב חשד לקרוהן בגלל בדיקות מעבדה , כאבי בטן וירידת משקל אישרו לי בדיקת קפסולה לקרוהן לבדוק שאין דלקת רק במעי הדק. קולונוסקופיה תקינה לפני 6 שנים ו CT בטן תקין לפני 3 שנים. לפני הקפסולה הומלץ לעשות בדיקת CT בשביל לוודא שאין הצרויות במעי הדק כך שאוכל לעשות את הקפסולה. כמו כן באותה הזדמנות הגסטרו כתב שיסתכלו על המעי הגס לראות שאין הצרויות שגורמות לעתים לכאבי בטן לקראת יציאה ועצירות. רציתי לשאול היות וממילא עושים לי קפסולה שתראה טוב את המעי הדק האם אפשר לעשות CT רגיל בלי שתית חומר ניגוד רק בשביל לראות שאין הצרות במעי הדק ובמעי הגס? ב CT רגיל בלי שתית ניגוד רואים אם יש הצרות גם במעי הגס? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

האם אפשר לעשות CT רגיל בלי שתית חומר ניגוד רק בשביל לראות שאין הצרות במעי הדק ובמעי הגס? -- לא מדובר בבדיקת בחירה - עלולה לפספס היצרויות ב CT רגיל בלי שתית ניגוד רואים אם יש הצרות גם במעי הגס? -- חלקם אך לא מדובר בבדיקת בחירה. קולונוסקופיה וירטואלית משמשת בדיקת בחירה למטרה זו

10/06/2017 | 00:47 | מאת: יותם

האם במחלת קרוהן עשוי להופיע כיב על פני הפין ?

לקריאה נוספת והעמקה

זה לא ביטוי אופייני של מחלת קרוהן

08/06/2017 | 22:57 | מאת: ללא שם

מה ההבדל בין התרופה פנטסה לבין התרופה סלאזופירין? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

החומר הפעיל ב-2 התרופות זהה: מזלמין, או בשם נוסף, 5ASA. מדובר בנגזרת של אספירין, עם שינוי כימי שלא מאפשר לו להיספג (ולכן האפקט יהיה מוגבל לרקמת מעי בלבד, ללא השפעה רבה על שאר מערכות ורקמות של הגוף). בפנטזה החומר ״עטוף״ בציפוי שמאפשר שחרור איטי של החומר הפעיל ופיזור אחיד לאורך המעי. בסלזופירין החומר הפעיל מחובר בקשר כימי למולקולת אנטיביוטיקה בשם סולפה. חיידקי מעי גס מפרקים את הקשר, לאט-לאט, מה שמאפשר שחרור איטי ופיזור של מזלמין במעי הגס. החלק האנטיביוטי של סלזופירין - סולפה - אסור למטופלים עם G6PD, ובנוסף עלול לגרום לתגובה אלרגית בחלק ממטופלים. שתי התרופות יעילות מאוד במטופלים עם קוליטיס כיבית. סלזופירין עוזר במידה מסויימת גם בחולים עם מחלת קרוהן שמערבת מעי גס (בגלל סולפה ככל הנראה, יש הרבה סוגים של אנטיביוטיקה שעוזרים בחולים אלה). פנטזה לעומת זאת לרוב אינה יעילה בחולי קרוהן. מקווה שעזרתי

08/06/2017 | 00:09 | מאת: יבגני

שלום אם עשיתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה אחרי כמה זמן אני יכול להיות שקט ובטוח שלא התרחשה התנקבות במהלך הבדיקה לגביי שתי הבדיקות? ואם מצאו לי קרוהן בקולונוסקופיה כל כמה זמן מומלץ לעשות בדיקות חוזרות בעתיד? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יבגני ֿרוב הפציעות מתגלות עוד בזמן הבדיקה, או במהלך היממה הראשונה לאחר מכן. באשר לשאלה השניה - זה תלוי במאפיינים של הדלקת

07/06/2017 | 22:59 | מאת: אביתר

שלום. יש חשד לקרוהן בגלל קלפרוטקטין מוגבר ואסקא מוגבר ועוד תופעות. קולונוסקופיה תקינה אני מועמד לבדיקת קפסולה ואמור לעבור אותה עוד חודש. בינתיים ירדתי מאוד במשקל ואוכל מעט דברים לכן הדיאטנית המליצה על מודולן ( לא הסתדרתי עם אנשור ). רציתי לשאול האם האלמנט ה"נוגד דלקת" שיש במודולן לא עלול לפגוע באיכות בדיקת הקפסולה? אולי המודולן יוריד זמנית את הדלקת ויסתיר אותה מהקפסולה? או שאני כן יכול לקחת מודולן? ( אני מאוד רוצה להתחיל כי חלש מתת תזונה וירדתי במשך שנה וחצי ל BMI=16.5 ומעט מאוד מאכלים ) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביתר, בחלק ממטופלים (ילדים בעקר) עם מחלה קלה מודולן בתור תזונה בלעדית יכול להביא להפוגה זמנית של הדלקת , ולכן החשש שלך מוצדק. עם זאת, עם bmi 16.5 אני לא חושב שיש לך הרבה ברירה - תתחיל מודולן- אתה חייב לחזק את הגוף, ומהר. אם ניתן להקדים ראת בדיקת הקפסולה - תעשה זאת.

10/06/2017 | 20:22 | מאת: אביתר

תודה על תשובתך. אודה עוד על עצתך אם מודולן עלול להפחית קצת את הדלקת במעי הדק והיות ומעריכים שיש לי קרוהן רק של רירית המעי הדק אז בדיקת הקפסולה עלולה לרדת לטמיון... ( עד שהשגתי אישור.. ) האם למרות BMI שכבר כמעט 16 בלבד, לא עדיף שאקח בינתיים תוסף מזון אחר למשל ויטל או אליטרק שהוא מפורק אבל אולי אין בו נוגד דלקת? ואז זה לא יפגע באמינות הבדיקה? ( עם אנשור לא הסתדרתי גרם לי לשלשולים ) תודה רבה

הם כולם אותו דבר

07/06/2017 | 21:30 | מאת: שי

שלום בן 38 מגיל 18 יש לי כאבי בטן לפעמים ולפעמים שלשולים. באחרונה גם עצירות רוב הימים. בדיקות דם תמיד תקינות. בגיל 18 צילום פסאז תקין CT בטן תקין בגיל 25 קולונוסקופיה תקינה בלי בדיקת מעי דק ואילאום. אמרו שזה מעי רגיש ולחיות עם זה. קלפרוטקטין החלו למדוד לפני 3 שנים והיו כמה תוצאות 60, 82, 240, 130, 78,180 סיטי בטן רגיל לפני 3 שנים תקין בלי הצרויות קפסולה לפני 3 שנים ראו דלקת קלה ברירית המעי והסבירו לי שיש לי קרוהן רק על רירית המעי אבל שפנטסה לא תעזור לזה ורק טיפול ביולוגי ולא רואים טעם לתת טיפול ביולוגי במצב שבו אני נמצא עם CRP תקין נמוך , שקיעת דם 8, בדיקות דם תקינות לחלוטין המוגלובין 13.5 וכו' ושכנראה מה שיותר מפריע לי זה המעי רגיש ולגבי הקרוהן נעקוב בעתיד. באחרונה יש החמרה בתסמינים יותר כאבי בטן וועויתות וכו' ואמרו לי שזה החמרת ה IBS. רציתי לשאול 1. האם זה סביר לא לתת טיפול לקרוהן שהוא על רירית המעי? 2. יכול להיות שמה שיותר מפריע זה המעי רגיש מהקרוהן ועדיף לטפל קודם במעי רגיש? 3. הוצע לי לקחת למעי רגיש תרופה בשם מירו או תרופה בשם נורטילין או לנסות ציפרלקס. האם יש עדיפות לאחת התרופות האלה מבחינת ההשפעה הטובה על המעי ומבחינת פחות תופעות לוואי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי, לא קראתי את ההקדמה מכוון שהפורום אינו מקום ליעוץ פרטני באשר לשאלות באופן כללי: האם זה סביר לא לתת טיפול לקרוהן שהוא על רירית המעי? -- לפעמים אנחנו מרגישים שמידת הדלקת איננה מצדיקה טיפול בתרופות לדיכוי מערכת חיסונית לאורך זמן. במקרים חריגים אלה ניתן - בהסכמה הדדית בין מטופל למטפל - להמשיך במעקב קפדני, בלבד. 2. יכול להיות שמה שיותר מפריע זה המעי רגיש מהקרוהן ועדיף לטפל קודם במעי רגיש? -- לא תמיד ניתן להפריד בין שתי התופעות. אפשר בהחלט לנסות לטפל בנושא של מעי רגיש. 3. הוצע לי לקחת למעי רגיש תרופה בשם מירו או תרופה בשם נורטילין או לנסות ציפרלקס. האם יש עדיפות לאחת התרופות האלה מבחינת ההשפעה הטובה על המעי ומבחינת פחות תופעות לוואי? -- לא. מדובר בתרופות שבמינון נמוך יכולות - בחלק מהמטופלים - לעלות סף כאב (ובכך להפחית כאב). לא מדובר בטיפול בשורש הבעיה. אני לא ניהג להשתמש בהן לעתים קרובות.

07/06/2017 | 09:11 | מאת: שרי

שלום, בני עבר בדיקות קולונוסקופיה , שבה התברר כי יש לו קרוהן, ובדיקת גסטרוסקופיה שבה גילו כיב פפטי בתרסריון. בנוסף, הוא סובל מחיידק הליקובטור, שלא נכחד עדיין . השאלה שלי היא, האם לדעתך יתכן שהכיב נגרם ממחלת בקרוהן, או מחיידק ההליקובקטור? ובנוסף, עליו להתחיל טיפול בפנטזה, ובכדורים נוגדי חומצה, וכן לטפל בחיידק ההליקובקטור. באיזה סדר רצוי לקחת את התרופות ? האם קודם לטפל החיידק, או שלהתחיל את כל הטיפולים יחד ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרי האם לדעתך יתכן שהכיב נגרם ממחלת בקרוהן -- יתכן ֿאו מחיידק ההליקובקטור? -- גם זה יתכן. שרי, ככלל, מאוד קל לענות לשאלות שמתחילות ״האם יתכן״. העניין הוא - לא ״האם יתכן״ אלא מה סביר. ובנוסף, עליו להתחיל טיפול בפנטזה, ובכדורים נוגדי חומצה, וכן לטפל בחיידק ההליקובקטור. -- פנטזה אינה טיפול יעיל למחלת קרוהן כדורים נגד חומצה הם חלק מפרוטוקול טיפולי לחיידקי הליקובקטר, וכיב תריסריון. באיזה סדר רצוי לקחת את התרופות ? -- לפי מה שנרשם על ישי הרופא של בנך. האם קודם לטפל החיידק, או שלהתחיל את כל הטיפולים יחד כדורים נגד חומצה הם חלק מפרוטוקול טיפולי לחיידקי הליקובקטר

שלום, עברתי היום את שתי הבדיקות הנ"ל , בשעה 12 בערך. עד עצמם הרגע הזה, כ -7 שעות אחרי הבדיקה אני מרגיש כאבי בטן.בשכיבה הם קצת פוחתים. בבדיקה מצאו כי אכן יש לי קרוהן , ונלקחו ממני ביופסיות מ-5 מקומות. כמה זמן יכולה הבטן לכאוב לי, למה אני צריך לשים לב , והאם זה מדאיג ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ביופסיות אינן מכאיבות, לא בעת לקיחה ולא לאחר מכן לרוב הכאב נובע מאוויר שנכלא במעי בזמן הבדיקה מכוון שבבדיקה יש גם סיכון מסויים של פציעה (קטן ככל שיהיה) קיבלת הוראה לפנות למיון בכל מקרה חריג.

בגלל מחלת כליות - איני יכול לקבל את ההכנה מסוג אחד, הסוג השני - הרופא בבדיקת קולנוסקופיה אמר שזה עשה לי לא טוב ולא להשתמש בפעם הבאה מה הפיתרון ? האם יש דרך להשיג ניקיון של המעי בעזרת צום של אכילת אוכל מרוסק ודייסתי למשך שבועיים ? ואז חוקן או שטיפה רפואית ?

לקריאה נוספת והעמקה

מה הפיתרון ? -- זאת שאלה לפורום הכנה לקולונוסקופיה. כאן פורום מחלות קרוהן וקוליטיס. האם יש דרך להשיג ניקיון של המעי בעזרת צום של אכילת אוכל מרוסק ודייסתי -- לא. כל מה שאתה בולע לאחר שלעסת - מרוסק ודייסתי. למעשה, אתה לא מציע שום שינוי בדרך זאת. ? ואז חוקן או שטיפה רפואית ? -- פעם היו מכינים עם חוקנים. זה לא מאוד יעיל - חוקן שוטף רק חלק מהמעי. החלק המרוחק (ה״ימני״) לרוב לא נשתף בצורה יעילה.

05/06/2017 | 10:11 | מאת: גלעד

שלום בן 48. מאובחן עם קרוהן וגם מעי רגיש מגיל 25. מזה שנים אני לא לוקח תרופות מסתדר בסדר משקל יציב אין כמעט שלשולים. בדיקות דם באחרונה תקינות לחלוטין כולל CRP נמוך 0.1 ספירת דם כימיה הכל תקין וקלפרוטקטין 57. סיטי בטן לפני שנתיים היה תקין לחלוטין פרט ל "סעיפים ספורים בסיגמואיד קולון". ניתוחים עברתי רק אפנדציט בניתוח פתוח לפני 15 שנה. בחודשיים האחרונים בערך 3 פעמים בשבוע מרגיש גלים של עוויתות קשות במרכז הבטן שמגיעים כל כמה דקות ורק אחרי כשעה שעתיים שבהם ה"צירים" האלה שבעוצמה מאוד חזקה אני מצליח ללכת לשירותים ואז יש שלשולים והכאב נרגע בתום השלשולים. 1. האם מעי רגיש יכול לגרום לתופעות כאלה שבהם המעי מתוועת בעוצמה אדירה כאילו מנסה לדחוף משהו החוצה ולא מצליח? גם כמה פעמים ביום אני מנסה להוציא גז מלמטה ולא מצליח ורק לאחר מאמץ או כמה ניסיונות מצליח. אולי זה יותר מתאים למצב של חסימות? 2. אני מעוניין בבדיקה אחת לראות אם יש משהו שקצת חוסם את המעי הגס או הדק למשל סעיפים / סרטן מעי / הדבקויות / הצרות מקרוהן ועוד האם אפשר ב CT אחד לראות גם את המעי הגס וגם את המעי הדק ולראות אם יש משהו שגורם למצבים תת חסימתיים בהם כמה שעות המעי קצת נחסם ואז עד כה לשמחתי משתחרר? אם כן איזה סוג CT יאפשר לשלול את הדברים שציינתי אם הם ברמה שכבר משפיעים וגורמים כמעט לחסימה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1. כן 2. כן. CT enterography

05/06/2017 | 18:55 | מאת: דניאל

תודה רבה על תשובתך אודה עוד על עזרתך 1. כתבת שמעי רגיש יכול לגרום לתסמינים דמויי חסימה. אם כן, איך באופן מכני זה קורה? אם אין שום דבר שחוסם אז למה לא מצליח "לשחרר" גאז למטה גם אם לוחץ חזק או למה הבטן מתעוותת לגמרי ולא מצליח ללכת לשירותים ורק אחרי שעתיים יש שלשול? 2. אם זה ממעי רגיש יש מה לעשות או שזה אבוד וקראתי שיש מצב שנקרא Intestinal Pseudo-Obstruction ואז המעי לא מצליח לקדם את הצואה כמו שצריך ואין פתרון ואז צריך הזנה בצינור. 3. האם CTE רואה גם מעי גס וגם מעי דק? ויכול לשלול הצרויות מסעיפים, מסרטן, מקרוהן, מהדבקויות ומבקעים? תודה רבה!!

ספזם של מעי, לא בגלל חסימה אלא בגלל הפרעה בתנועתיות של המעיֿ 2. שאלה למומחים בתופעת מעי רגיז. יש פורום מתאים 3. CTE אופטימלי להדמיית מעי דק. תופעות גדולות מספיק על מנת לגרום לחסימת מעי גס ניתן לראות בכל CT

סובלת מקוליטיס (INDETERMINATE), מטופלת מזה מספר שנים ברפסל 3 גרם טבליות, חוקני רפסל 4 גרם (כל ניסיון להפסקת החוקנים הביא להחמרה) ואימורן 125 מ"ג. בחודשים האחרונים התחדשות דימום, מדי פעם כאבי בטן ונפיחות. בסיגמוידוסקופיה שבוצעה לאחרונה- פרוקטיטיס. (קולונוסקופיה לפני כשנה פרוקטיטיס וגם דלקת קלה בצקום). גסטרואנטרולוג מטפל הציע לשקול מעבר לטיפול ביולוגי, הומירה, רמיקייד או אינטיביו. אני נוטה להעדיף אינטיביו כי פחות גורם לדיכוי חיסוני, אבל חוששת כי מדובר בתרופה חדשה שיש איתה פחות ניסיון. גם לא ברור לי אם אינטיביו יעיל באותה מידה כמו חסמי TNF? אשמח לעצה. ועניין אחר- לגבי תדירות מעקב מומלץ עם קולונוסוקפיה- אני סובלת מהמחלה כבר 11 שנים, התחיל כפרוקטיטיס, לאחר כ-3 שנים LEFT SIDED COLITIS ובשנים האחרונות הגיע אפילו לאילאום הסופי, אבל עם SKIP LESIONS. הגסטרואנטרולוג שלי טוען שמספיק קולונוסקופיה כל 3 שנים, אבל אני מוטרדת אם זה אכן מספיק.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ורד, אני נוטה להעדיף אינטיביו כי פחות גורם לדיכוי חיסוני -- זה נכון אבל חוששת כי מדובר בתרופה חדשה שיש איתה פחות ניסיון -- חדשה זה לא בהכרח אומר לא טובה. את גם מקפידה לקנות מכונית רק משנתון 1998 ומטה רק מכוון שיש הרבה מכונאים ש״גדלו״ עליה? גם לא ברור לי אם אינטיביו יעיל באותה מידה כמו חסמי TNF? -- לא, טכנית, הוא יעיל פחות: עוזר ל-50% ממטופלים להשיג הפוגה, זאת להבדיל מחלק מתרופות anti-TNF שיעילים ב-65% מהמקרים. מצד שני - מה זה משנה, בעצם? אנחנו קוראים לכל וריאנטים של המחלות ״קרוהן״ או ״קוליטיס״ אך מודעים לכך שיתכן ויש 120 סוגים שונים של קרוהן, ועוד 150 סוגים של קוליטיס, שנראים לנו זהים אך מבחינת מנגנונים ש״מזינים״ את הדלקת יכולים להיות שונים בתחליט ולכן צפויים להגיב במידה שונה לטיפולים שונים. אם השגת הפוגה - את 100% על הסוס, ואם לא - צריך לחפש טיפול אחר. בינינו, במובן זה - בין אם 50% או 65% - זה במובן מסויים כמו לזרוק מטבע. אשמח לעצה. -- הני קיבלת. take it easy. תתחילי ממשהו. :-) ועניין אחר- לגבי תדירות מעקב מומלץ עם קולונוסוקפיה- אני סובלת מהמחלה כבר 11 שנים, התחיל כפרוקטיטיס, לאחר כ-3 שנים LEFT SIDED COLITIS ובשנים האחרונות הגיע אפילו לאילאום הסופי, אבל עם SKIP LESIONS. הגסטרואנטרולוג שלי טוען שמספיק קולונוסקופיה כל 3 שנים, אבל אני מוטרדת אם זה אכן מספיק.

03/06/2017 | 19:39 | מאת: רענן

שלום ד"ר ליכטנשטיין כתבת לי תשובה לגבי אכילת שומנים בקרוהן ואני מאוד מעריך את התשובה. הסברת שריבוי שומנים עלול להפריש הרבה מלחי מרה ואז לגרום לכאבי בטן. אני רזה מאוד ומשתדל לאכול כל יום טחינה ושמן זית. רציתי לשאול האם כמות של 2 כפות שמן זית ביום ( אחד בוקר אחד ערב ) ועוד 30-40 גרם טחינה גולמית ביום ( מחולק לשתי מנות ) זה כמות סבירה או שעלולה לגרום לי לכאבי בטן? ( באחרונה כאבי בטן עוויתיים במרכז הבטן באיזור הפופיק ובצד שמאל למטה של הבטן אבל אין שלשולים רוב הזמן. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

על פניו כמות סבירה

האם עכב יציאות מרובות, יכול להיות שפוצע ו/או מגרה את המעיים ובשל כך הדימומים ביציאות -- בהחלט יכול להיות או שמה הדימומים רק בגלל הדלקת הפעילה? -- וגם זה יתכן

01/06/2017 | 21:21 | מאת: חיים

בינואר השנה אושפזתי בבלינסון עקב פריקרדיטיס.מאז אני על סטרואידים פרדינזון שנכון להיום 7 מ'ג ליום.נאמר לי ע"י הראומטולוגית שבעוד חודשיים תוחלף התרופה לאימורן.קראתי על תופעות לוואי של האימורן .תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

חיים מה השאלה?

לפי תופעות לוואי של תרופת האימורן.האם כדאי להתחיל בטיפול זה?

אימורן עלול לגרום לדלקת לבלב אלרגית (קלה) ב-1 מתוך 100 מטופלים. לא מדובר בתופעת לואי שכיחה וגם לא בתופעת לואי מסוכנת - מתבטאת בכאב בטן ובחילה, וחולפת לאחר הפסקת הטיפול. אגב, גם סטרואידים עלולים לגרום לדלקת לבלב, ועוד 1000 תרופות אחרות (משתנים, אנטיביוטיקה בשם מטרוג׳יל, תרופות ליתר לחץ דם, תרופות לסוכרת, גלולות).

29/05/2017 | 06:11 | מאת: דורית

בס"ד שלום! אני עם קרוהן 17 שנים מקבלת אימורן אחרי כריתה של מעי גס לפני 11 שנים.תודה לאל הכל בסדר. ביתי בת שנה וחודשיים עד היום קיבלה את כל החיסונים. צריכה לקבל חיסון mmrv. מה הסיכונים לגבי? האם אפשר לעשות את החיסון רגיל בכל מרכיביו? האם אםשר בלי v האבעבועות? אשמח לשמוע את תשובתך. יום טוב .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורית זאת שאלה לפורום חיסונים - לא מחלת מעי mmr (אם או בלי v) הוא חיסון חי מוחלש תאורטית, הווירוס יכול לעבור מילדה אליך פרקטית, אם את חוסנת בזמנו (עוד בטרם התחלת אימורן) - אין בכך סיכון גדול - חיסונים שרכשת לפני טיפול באימורן תקפים. אימורן לא מאפשר לתאי מערכת חיסונית ״לזכור״ ״אויבים״ חדשים (אנחנו עושים זאת בכוונה, מכוון שמערכת חיסונית שלך רואה ברקמת מעי שלך ״אויב״). אימורן לא מוחק זכרון חיסוני קודם. מצד שני - חשוב מאוד להגן על הילדה - לחסן אותה. בהרבה פניות דומות עולה גם שאלה נוספת - האם להימנע ממגע עם הילדה לאחר החיסון (למסור לסבתא וכו׳)? אני לא חושב שזה חיוני. כן ממליץ לרחוץ ידיים לאחר כל מגע (רוק, הפרשות, נגיעה). דבר נוסף - בנושא כה חשוב מציע לא להסתפק בתשובה ״אינטרנטית״ אלא לקבל יעוץ פרטני ורשמי של רופא ילדים/רופא טיפת חלב/מומחה למחלות זהומיות. בברכת חג שמח, לב ליכטנשטיין

שלום דורית חמתי לפני ניתוח כריתת המעי הגס אשמח לשיחה קצרה איתך על הניתוח אם תוכלי כמובן 0544830208

שחר כאן פורום רופא, לא לוח מודעות. קבל זאת בהבנה, יהיה נושא השיחה חשוב ככל שיהיה.

28/05/2017 | 13:29 | מאת: אלי.

שלום רב, מצטער מראש על תוכן השאלה. מזוהה עם קרוהן, (מטופל). עם לא מעט יציאות בעיקר בבקרים. (קיבה ריגילה סטנדרטית בדרך כלל). לפי הבחנה שלי, יציאה ראשונה בדרך כלל (על הבוקר), ללא דימומים, ואילו לאחר מכן (יציאות הבאות), יחד עם דימומים. שאלתי היא: האם ישנו קשר לכמות היציאות ולדימום שבא לאחר מכן, מכיוון שבדרך כלל, ביציאה הראשונה בבוקר לא קיים דימום, כאמור, ואילו הבאים כן, יכול להיות בגלל ריבוי, פוצע את המעיים וכדומה...? יתכן קשר וכדומה..? תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלי נשמע לי (על פי מה שאתה מתאר) שמדובר בגירוי של פי הטבעת על ידי ניגוב, יותר מאשר דלקת. בדמם בעקבות דלקת הייתי מצפה לראות דם בכל היציאות. קל לברר זאת - האם בקולונוסקופיה היתה דלקת פעילה ברקטום?.

31/05/2017 | 22:46 | מאת: אלי.

שלום ותודה על זמנך ועזרתך, בקולונוסקופיה שבצעתי מיד בראשית התגלות והתפרצות המחלה, נמצא שישנה התלקחות קלה בשני מוקדים, רקטום ויותר למעלה, מה שהשיג את המסקנה של קרוהן. שנה לאחר מכן באנדוסקופיה (פולשנית), (וזאת מכיוון שלטענת הרופא בעייתי יותר בקצה הרקטום), ההתלקחויות התפתחו מעט יותר, (וזאת לאחר טיפול לאורך כל הזמן כולל עכשיו בכדורים, נרות, חוקנים + תוספות ויטמינים, קורקום ופרוביוטיקה), כך שבהחלט ניתן לומר שישנה דלקת. לצערי עם הזמן התחלתי לפתח קצת יותר "חושים" לעניין זה, ולדעתי בגירוי של פי הטבעת על ידי ניגוב מרובה, ישנו דימום קל ונקודתי על הנייר, (והוא אף מורגש ע"י עקצוץ, צריבה ואי נוחות). במקרה שלי לאחר היציאה ראשונה, שנייה, ישנו דם נלווה, לאורך כל הקיבה, לעיטים די מסיבי (יותר דם מצואה). ובשל כך שאלתי אותך על לגבי ריבוי, ופציעה של המעיים, / או שמה הבעיה היינה חד משמעית בשל הדלקת, שלא נוטה לחלוף. נ.ב. גילי מתקרב ל-40 שוב מצטער על נוסח השאלה.

אלי, קראתי את מה שרשמת פעמיים - ואני חושש שאני לא מבין את שאלתך. אנא תגדיר את שאלתך במשפט אחד קצר

בפשטות ובקצרה בן 39, שנתיים חולה בקרוהן/קולוטיס. שמתי לב בעת היציאות המרובות (בדר"כ בבוקר), נטייה של דימומים, אך ורק לאחר יציאות שניה, שלישית וכולי... בהקשר לשאלתך: האם בקולונוסקופיה היתה דלקת פעילה ברקטום? אז התשובה היא כן, וגם בבדיקה פולשנית (פשוטה יותר) לאחר שנתיים. -------------------------------------------------------------------------------------------- שאלתי היא: האם עכב יציאות מרובות, יכול להיות שפוצע ו/או מגרה את המעיים ובשל כך הדימומים ביציאות, או שמה הדימומים רק בגלל הדלקת הפעילה? שוב תודה על ההתייחסות וסליחה על אופי השאלות!

27/05/2017 | 11:05 | מאת: נעמה

שלום אני בת 36 ידוע על קרוהן לא מטופלת בכדורים כי כבר שנים המצב יציב ומרגישה בסדר. מזה כחודשיים כחצי שעה שעה אחרי ארוחות אני נהיית תשושה מאוד. למשל ישנתי טוב אוכלת ארוחת בוקר ואז כשעה אחרי יש אין ספור פיהוקים אפילו עם דמעות בעיניים וקשה להתרכז. לחץ הדם גם קצת נמוך. ספירת דם CRP כימיה תקינים. מה יכול להיות ההסבר לכך? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מדובר בסמן של דלקת ואין לזה קשר לקרוהן (ואני שמח שהדלקת שלך ברגיעה) אחרי ארוחות ״כבדות״ דם מוסת מאברי גוף לכוון הקיבה - מה שמורגש במקרים קיצוניים בתור ״עייפות״. לא מדובר בתופעה חריגה או חולנית. לא מדובר בתופעה בלעדית לבני אדם - אנו מכירים אותה גם אצל חיות מחמד - חתולים לדוגמה אוהבים לנמנם אחרי ארוחות.

26/05/2017 | 21:15 | מאת: רענן

שלום קראתי שבקרוהן בתקופה של יותר כאבי בטן רצוי להפחית בצריכה של שומנים. אני רזה מאוד ומשתדל לאכול כל יום טחינה ושמן זית. רציתי לשאול אם בתקופה שהבטן רגישה ויש קצת יותר כאבי בטן אבל לא הרבה שלשולים מותר לאכול נניח 2 כפות שמן זית ביום ועוד כ 40 גרם טחינה או שזה מחמיר את הדלקת תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רענן ֿשמן זית וטחינה הם שומנים בריאים, וטוב שאתה משלב אותם בקביעות בתזונה שלך. צריכה מופרשת של שומנים אינה מגבירה דלקת אבל בחלק ממטופלים (במטופלים בהם בעקבות הדלקת של איליום יש בעיית ספיגה של מלחי מרה) יכולה להחמיר תופעות של שלשול וכאבי בטן. מדובר למעשה בשילוב של שתי תופעות: צריכת שומנים מופרזת נותנת ״פקודה״ לדרכי מרה להפריש כמות דולה של מלחי מרה לדרכי העיכול, בחולים עם איליום חולה מלחי המרה אינם נספגים חזרה ו״גולשים״ לכוון מעי גס - דם הם (ותוצרי פירוק שלהם על ידי חיידקי מעי גס) מחמירים שלשול. תופעה נוספת, פחות בעייתית (כמותית) היא: מלחי שומן שלא נספגו (עקב תת-תפקוד של מעי דק מודלק) גורמים לשלשול בעצמם.

26/05/2017 | 15:10 | מאת: ליאור

שלום בן 42. די רזה. ידוע על קרוהן 15 שנה. ב CT אחרון יש קצת הצרות אבל אמרו שלא דרמטית. היות ובשנה האחרונה התזונה דלה מאוד לא מגוונת ונמנע מאוד מסיבים המליצו לי לקחת מולטי ויטמין. קניתי מולטי של סולגר בצורת קפסולה ( ציפוי שקוף שבתוכו יש אבקה ). רציתי לדעת האם יש סיכון מבליעת קפסולה כך שהציפוי ייתקע? ראיתי שזה מכיל תאית ( כנראה הציפוי ) וזה חומר שידוע שפחות מתעכל. האם זה מסוכן לחולי קרוהן עם קצת הצרות? אם כן איך בכלל אפשר לקחת תרופות או ויטמינים שיש להם ציפוי קפסולה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

האם יש סיכון מבליעת קפסולה כך שהציפוי ייתקע? -- לא האם זה מסוכן לחולי קרוהן עם קצת הצרות? -- לא

שלום, אם יש לי קרוהן לבדיקת הקולונוסקופיה מתבצעת לא בזמן התלקחות אלא בזמן רגיעה מהמחלה , יוכלו לראות את המחלה בזמן הבדיקה למרות הרגיעה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ביופסיות לרוב מסגירות מקומות בהם הייתה דלקת גם כאשר הדלקת ברגיעה

23/05/2017 | 20:52 | מאת: תהילה

שלום.. אובחנתי כחולת קוליטיס.. לאחר תקופת רגיעה, חזרו לי הדימומים.. מה זה אומר ? האם יש סיכוי להתפשטותה של הדלקת ? מה עליי לעשות ? מסרה בתוקף לקחת סטירואידים - מה הטיפול המומלץ (שאיננו סטירואידים או אימוראן)...

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר תקופת רגיעה, חזרו לי הדימומים.. מה זה אומר ? -- אפשרויות: 1. הדלקת חזרה; 2. הדימום אינו קשור לדלקת האם יש סיכוי להתפשטותה של הדלקת ? -- יש אך אינו גבוה. בכ-80% מהמטופלים - תוך כדי הטיפול - הדלקת לא תתפשט למקומות נוספים במעי מה עליי לעשות ? -- לפנות ליעוץ מסודר של גסטרואנטרולוג מה הטיפול המומלץ (שאיננו סטירואידים או אימוראן)... -- תלוי בסיבת הדימום

21/05/2017 | 19:32 | מאת: שי.

שלום רב שוב ד"ר נכבד. תודה על העזרה, התקווה, ההכוונה בתשובתך המפורטת !!! באותה הזדמנות חשוב מאוד, וחשוב לי עד מאוד לטפל במחלה אצל רופא שזו דרך חיו, שמבין ומתעדכן בנושא כל הזמן. לשם כך, איך ניתן יהיה להגיע אלייך, והאם (לא חייב) ניתנת אופצ' דרך קופת חולים (מאוחדת, עם כל הביטוחים המשלימים למיניהם), גם אם לא, לא נורא., הגעתי למצב שחייב להתייעץ להבין יותר ולקבל הכוונה בנושא הקרוהן+קולוטיס, שכאמור מלווה אותי קרוב לשנתיים ללא שיפור ו/או הפוגה. אשמח אם אוכל ליצור עמך קשר להגיע להתייעצות ולחוות דעת מקצועית עם כל הממצאים שנמצאים ברשותי במשך התקופה. תודה מראש !!! שי.

לקריאה נוספת והעמקה

שי, זימון תורים למרפאתי בבילינסון הוא ב-03-937-7241 שלוחה 5. תציין שאתה מהפורום.

19/05/2017 | 14:51 | מאת: ניר

שלום קראתי שכתבת למישהו של VSL3 יש יעילות כמו של תרופות בטיפול בקרוהן קוליטיס. רציתי לשאול האם זה רלוונטי גם לקרוהן? והאם רלונטי לקרוהן של מעי דק בלבד ויכול להקל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

VSL3 מוכח כיעיל אך ורק בקוליטיס כיבית. ---------------- לגבי קרוהן - העניין יותר מורכב: 1. יכולת של VSL3 לרפות התלקחות מעולם לא נבדקה במחקרים אמיתיים 2. בעניין של מניעת התלקחויות (בתור טיפול ארוך טווח) ישנו מחקר אחד בלבד, קטן יחסית (30 חולים עם מחלת קרוהן שמערבת מעי גס) - בו VSL3 הביא לתוצאות הפוכות - חולים על פלצבו הרגישו יותר טוב מאשר אלה על VSL3 3. יחד עם זאת, ישנם 2 מחקרים בהם VSL3 ניתן למטופלים שזה עתה עברו כריתה כירורגית של החלק הנגוע בדלקת - בחולים אלה יש רמזים ש-VSL3 יכול למנוע חזרה של הדלקת בעתיד (במיוחד אם מתחילים טיפול מיד ולא משתהים חודשים ארוכים אחרי הניתוח) 4. ישנם רמזים שסוגי פרוביוטיקה אחרים יכולים לסייע בחולי קרוהן: Sacchromyces boullardi לדוגמה, אך רק בחולים הלא מעשנים (במעשנים האפקט מתבטל) ------------------ VSL3 יעיל בחולים עם דלקת של פאוצ׳ - אבל זה סיפור אחר לגמרי

18/05/2017 | 09:44 | מאת: גלעד

שלום. גיל 46. ידוע על קרוהן מזה 10 שנים והייתי יציב במשקל ומאוזן ולכן כבר שנים לא לוקח תרופות. בחודשים האחרונים מאבד משקל. ירדתי בערך 4-5 קילו בחצי שנה מ 60 ל 56. כשבחודש האחרון קילו שלם. זאת למרות ש: 1 אני אוכל אותו היקף קלוריות כמו קודם כ 1800 קלוריות ביום ועל ההיקף הזה הייתי מאוזן במשקל. אפילו העלתי החודש ל 2000 קלוריות ביום. 2. למרות שלא סובל משלשולים בחודשים האחרונים לפעמים אפילו עצירות. ספירת דם תקינה המוגלובין כרגיל כ 13.8 CRP תקין שקיעת דם 7 כימיה תקינה קלפרוטקטין 72 ולפני 3 חודשים 85 US בטן לפני חודש תקין לחלוטין דם סמוי לפני שנה תקין. האם בקרוהן אפשר לאבד משקל למרות שאין שלשולים ולמרות שאוכל בהיקף כרגיל?? מכניס אותו דבר או יותר ומוציא כנראה אותו דבר ביציאות.. אם כן איך זה הגיוני? ומה מומלץ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלעד, בעת ההתלקחות צריכה קלורית ״רגילה״ עולה בכ-1/3. בעת הפוגה צריכה להיות רגילה. על פי מה שאתה מתאר - אין שלשול/כאב ואין בבדיקרות סמני דלקת, סביר להניח שאתה בהפוגה. לכן, קרוהן אינה לכולה להיות ההסבר האוטומטי לירידה במשקל. --> גש לרופא משפחה/גסטרואנטרולוג על מנת לעשות בירור מקיף (בלוטות לימפה? בדיקות דם? בדיקות אנדוסקופיות? MRI (או CT) של מעי דק?

19/05/2017 | 15:00 | מאת: גלעד

תודה ד"ר על תשובה מפורטת זה עוזר מאוד. כזכור קרוהן. גיל 46. אם אפשר עוד לשאול 1.. האם בדיקת קפסולה יכולה לסייע להבין למה יש כעת כמה חודשים ירידת משקל למרות שאוכל יותר מקודם ולמרות שכרגע אין מדדי דלקת מוגברים ( CRP תקין וקלפרוטקטין 70 ). 2. אני חושש שמדובר בסרטן המעי הגס היות ובחודשים האחרונים לפעמים שבועות של עצירות קשה מאוד! ולפעמים יציאות רכות ולאור הירידת משקל וקצת חולשה. אני מבין שרק בקולונסוקופיה אפשר לשלול אבל אסור לי לעשות כעת בגלל בקע נדיר וחריג. ברור שלא תוכל לתת לי תשובה וודאית אבל רציתי לדעת האם הסבירות לסרטן מעי גס נמוכה בהנתן הנתונים הבאים: 1. סיגמואידוסקופיה תקינה לפני 3 שנים ( 50 סמ ) 2. CRP תקין, ESR=7 3. המוגלובין יציב כבר כמה שנים 4. אלקליין פוספט, LDH תקינים ( LDH =230 ) 5. בדיקת CEA החודש תקינה 1.8 6. CT בטן ללא חומרי ניגוד לפני שנה תקין לחלוטין. תודה רבה!!

האם בדיקת קפסולה יכולה לסייע להבין למה יש כעת כמה חודשים ירידת משקל -- כן האם הסבירות לסרטן מעי גס נמוכה בהנתן הנתונים הבאים: 1. סיגמואידוסקופיה תקינה לפני 3 שנים ( 50 סמ ) -- לא אומר כלום 2. CRP תקין, ESR=7 -- לא רלוונטי לשאלה 3. המוגלובין יציב כבר כמה שנים -- מרגיע אך לא נותן ודאות 4. אלקליין פוספט, LDH תקינים ( LDH =230 ) -- מרגיע אך לא נותן ודאות (רלוונטי יותר לאבינה של לימפומה של מעי מאשר לקרצינומה) 5. בדיקת CEA החודש תקינה 1.8 -- מרגיע אך לא נותן ודאות 6. CT בטן ללא חומרי ניגוד לפני שנה תקין לחלוטין. -- מרגיע אך לא נותן ודאות

20/05/2017 | 12:53 | מאת: גלעד

תודה רבה ד"ר ליכטנשטיין על תשובה מאוד מפורטת ומקצועית. אם אפשר אסיים עם שאלה אחרונה. כאמור בן 46 אבחנה של קרוהן קל בלי תרופות 10 שנים. חושש מסרטן מעי בגלל ירידת משקל לאחרונה. יש התווית נגד לקולונוסקופיה וגם לוירטואלית בגלל בקע נדיר שהניפוח עלול לכלוא. 1 . אם חלילה סרטן מעי גורם לי כבר 3-4 חודשים לירידת משקל של כמה קילו למרות שאני אוכל יותר, האם זה אומר שזה כבר שלב יחסית מתקדם בסרטן מעי והיית מצפה לראות בשלב כזה כבר בלוטות לימפה מוגדלות ב US בטן או שינויים בכבד? - US בטן לפני חודש תקין לחלוטין . 2. צילום חזה לפני 3 חודשים תקין לחלוטין. האם העובדה שצילום חזה תקין לפני 3 חודשים, US בטן תקין החודש וכל יתר הנתונים שרשמתי קודם ( המוגלובין תקין , .9 CA19 תקין, CEA=1.8 , כימיה תקינה ודם סמוי לפני שנה תקין ) הופכים את הסבירות לסרטן מעי לנמוכה מאוד? 3. אם הסבירות עדיין גבוהה באיזה כלים עוד אפשר להעריך אם יש סרטן מעי היות ואסור קולונוסקופיה רגילה ווירטואלית. אם הסבירות נמוכה אוותר על עוד בדיקות הדמיה. תודה רבה

תברר איפה ניתן לבצע קפסולה של מעי גס (תל השומר?). מדובר בבדיקה שאינה כלולה בסל. באשר לשאלות - כפי שאתה שואל אותן - יש לי תחושה שאתה יודע תשובות, רק מנסה לקבל עוד חיזוקים לכוון ההחלטה שכבר קיבלת.

20/05/2017 | 16:51 | מאת: גלעד

אתה צודק... :) אני די מנסה לשכנע את עצמי שלא מדובר בסרטן מעי גס. אבדוק לגבי קפסולת מעי גס. רעיון מצוין. במידה ולא ישים. האם CT בטן אפשר לראות סרטן מעי שכבר גורם לירידת משקל? תודה וסיימתי עם השאלות... :)

16/05/2017 | 14:18 | מאת: שי.

הבנתי שניתן לדכא את התלקחות מחלת הקרוהן גם ללא טיפול תרופתי, אלה על-ידי דיאטה שמבוססת על שתיית פורמולות מיוחדות במשך מספר שבועות, דבר שהוכח כיעיל מאוד בקרב ילדים., האם אינו יעיל לגבי מבוגרים? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

למען האמת, 1. דיאטה קשה מאוד להתמיד בה (מותר רק מזון רפואי מפחיות, למספר שבועות) 2. נניח והגעת להפוגה... מה ההמשך? פחיות מזון רפואי לכל החיים? לחזור לתזונה רגילה? (רמז: המחלה צפויה לחזור, עם כל הצער) 3. ההוכחה בילדים ברורה... במבוגרים אין הוכחה כלל 4. יכול למנוע צורך בטיפול בסטרואידים בהתלקחות. בילדים בתקופות התפתחות מסוימות יש לסטרואידים משמעות לגבי קצב גדילת שלד; זאת תופעת לוואי שאינה רלוונטית במבוגרים. לכן, בילדים יש מאמץ רב יותר לחפש ״תחליפים״ לסטרואידים, גם אם אינם נוחים. זה באמת לא רלוונטי במבוגרים, בעיניי.

16/05/2017 | 13:49 | מאת: שי.

שלום רב, חולה קרוהן-קולוטיס קיבית (בייחוד אזור רקטום) כשנה וחצי. וככל הנראה ללא כל הצלחה בתרופות 5ASA (פומי ומקומי) עד כה. 1.האם ישנו עוד מקום נוסף לתרופות ידידותיות, בתור תחליף, לפני התחלה בתרופות האימונוסופרסיביות, שמהן חושש מאוד? 2. מהם למעשה אותן תרופות אימונוסופרסיביות, בקצרה? 3. מהו תפקידו העיקרי של ה"מפורינטול", לחולה קרוהן? תודה מראש על התייחסותך. שי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי, 1.האם ישנו עוד מקום נוסף לתרופות ידידותיות, בתור תחליף, -- ניתן לנסות פרוביוטיקה מסוג vivomixx (בשם קודם VSL3) - יעילות מוכחת במחקרים בדיוק כמו זו של תרופות. לא בסל בהתוויה זו.נורא יקר. 2. מהם למעשה אותן תרופות אימונוסופרסיביות, בקצרה? זאת מערכת חיסונית שלך ש(מתוך טעות כלשהי) תוקפת את רקמת המעי. תרופות לדיכוי מערכת חיסונית (״אימונוסופרסיביות״) מרסנות / מחלישות את המערכת החיסונית. יש בכך אפקט מרסן כלפי הדלקת - מאידך, יש גם אפקט מחליש מסויים כלפי זהומים (בעקר ויראליים). למען האמת, כל זה בתאוריה, פרקטית, אנחנו לא רואים שכיחות מוגברת של זהומים ״רגילים״ (צינונים למיניהם) - אלא אולי רק של וירוסים מסויימים (שלבקת חוגרת לדוגמה) - כנגדם מומלץ להתחסן בטרם מתחילים טיפול. יש וירוס נוסף בשם EBV, של מחלת הנשיקה - אם מדובר בילד/נער - כדי לבדוק נוכחות נוגדנים כנגדו בבדיקות דם בטרם הטיפול (ואם אין - אולי אף להימנע מהטיפול). במבוגרים לרוב לא רלונטי (לכולנו יש). 3. מהו תפקידו העיקרי של ה"מפורינטול", לחולה קרוהן? -- להקטין כמות תאי חיסון (כדוריות דם לבנות), במיוחד מסוג ״תאי זכרון״ - תאים ששומרים מידע נגד מה ומי מערכת חיסונית צריכה לפעול. בחולי קרוהן/קוליטיס המידע שבתוכם שגועי, הם ״משסעים״ בטעות את מערכת החיסונית כולה כנגד רקמת מעי עצמו. תודה מראש על התייחסותך. -- מקווה שעזרתי.

14/05/2017 | 22:45 | מאת: רייצל

חולת קרוהן לוקחת אימורן 100 מג מרגישה טוב. רציתי לדעת במידה ואני נמצאת בקירבת ילדים בני 6-7 שאמורים לעבור חיסונים פוליו ואבעבועות כמה זמן עדיף שלא אתצטרך להיות במגע עם צרכהם (יש להם טיטולים) וכן עם יש בעיה במגע עם הרוק אשמח מאוד לקבל תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ואני נמצאת בקירבת ילדים בני 6-7 ... יש להם טיטולי -- הכוונה היא לבני 6-7 חודשים - אני מקווה כמה זמן עדיף שלא אתצטרך להיות במגע עם צרכהם -- אם את חוסנת בעצמך בזמנו - אין צורך בבידוד כלשהו - את מחוסנת. טיפול באימורן אינו מבטל חיסונים שכבר קיבלת - אלא (לכל היותר) - יתכן ומונע יכולת לרכוש חיסונים חדשים(וגם בזה אין ודאות) יש בעיה במגע עם הרוק? -- כנ״ל

15/05/2017 | 21:39 | מאת: רייצל

הילדים גיל 6-7 שנים. אני בת 58 ועשיתי את החיסונים בילדותי. ופשוט בדף התרופה רשום לגבי מחלת האבעבועות להזהר.

13/05/2017 | 16:03 | מאת: עידו רגב

שלום רב אני עידו בן 22. לפני כשלושה חודשים חזרתי במונית עם כמה חברים ממסיבה אחרי שתיית אלכוהול עצרנו בפיצרייה והייתי נורא רעב אכלתי 6 משלושי פיצה משהו שלפני שנה שנתיים היה קלי קלות למערכת העיכול שלי. לאחר מכן הגעתי הביתה עם כאבים עזים בבטן והרגשת מחנק מהאוכל כאילו לא מתעכל הגעתי לבית חולים עשו לי אינפוזיה בדיקות דם כמה משלשלים שלא עזרו והביתה עם המלצה להמשך טיפול ברופא המטפל. הלכתי לרופאה של כללית סיפרתי לה שמאז המקרה אני אוכל ארוחות קטנות ומרגיש כאילו הבטן מעכל אבנים ממש ככה כשהכאב מתרכז בצד שמאל בזווית 90 מעלות מתחת לפופיק. הביאה לי כדורי פחם אמרה לי בעל פה מה לאכול בינתיים ,רק דברים רכים וכלים לעיכול כמו בטטה לשתות נענע ולהימנע מבשר ומזונות כבדים ובמקביל נתנה הפנייה לסיטי בבטן ולצילום רנטגן. עשיתי את צילום הרנטגן יצא תקין והדימות הייתי צריך לעשות בבניין ברמז ברחובות ושם כבר וויתרתי מתורים ארוכים חלפו להם מאז שלושה חודשים והמצב רק מחמיר אני מסוגל לאכול רק שתי ארוחות קטנות ביום שגם אחריהם כאבים עזים כאילו בלעתי חצץ חיוור תשוש עם קשיי הרדמות ובנוסף לזה נחשפתי ללא ידע מהבוסים לפורמלין בלי אמצעי הגנה כלל במשך חודשיים. מה לעשות הלאה בשביל לזרז את תהליך האיבחון? אני מתחיל לאבוד עצות עם מערכת מסובכת שאני לא מכיר.

לקריאה נוספת והעמקה

מה לעשות הלאה בשביל לזרז את תהליך האיבחון? -- לפנות לרופא. -- פורום אינו מקום לאבחון פרטני --כאן פורום של מחלת קרוהן

10/05/2017 | 18:42 | מאת: רני

שלום משתמשת בנרות רפאסאל עקב קוליטיס, האם בקיץ אני יכולה לאחסן את כל החבילה במקרר או שלפני השימוש בלבד ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך בשמירה בקור