חוקני רפאסל תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

22/11/2023 | 16:44 | מאת: מיקי

קוליטיס (פרוקטיטיס) - קיבלתי טיפול של חוקני רפאסל. אחרי החוקן תמיד הרגשה מאוד לא נעימה של דחיפות לשירותים שנרגעת לאחר כחצי שעה. בבקרים למחרת צואה ראשונה נוזלית עם חומר לבן. במקביל טיפול באסקול ותזונה מוקפדת. אחרי 4 ימי שימוש עשיתי הפסקה של יומיים בחוקנים וביום השלישי עשיתי שוב. במהלך אותו יום עד החוקן הרגשתי טוב יחסית כמעט ובלי דימומים ובבוקר לאחר החוקן הייתה עליה ניכרת בדימום והחמרה בתסמיני הדלקת. האם יכול להיות שהחוקנים יחמירו את המצב ולא ישפרו אותו?

שלום רב קרוב לוודאי שהפסקת הטיפול תרמה להחמרה ולא החוקן עצמו. מציעה שתתמיד בטיפול מספר שבועות על מנת שתוכל לראות שיפור והתייצבות המצב תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס